Vandaag op het menu: een eigen creatie. Het was zo één van die dagen, geen zin om naar de winkel te gaan, dus heel het huis afspeuren naar ingrediënten die samen passen maar net te weinig van in huis om met 4 van te eten. En dan heel die mengelmoes omtoveren tot een lekker gerecht. Die manier van koken doe ik nog het liefst: experimenteren. Dit gerechtje kan je enkele uren of een dag op voorhand voorbereiden omdat het dan enkel nog de oven in moet .
Ingrediënten:
2el. pijnboompitten - 1el. sesamzaadjes - 1el zonnebloempitten - 1ui - 3 teentjes look - 1 blikje kikkererwten – courgette – blikje tomatenpuree – boter – bloem – melk – bouillonblokje - 1kl. 5 kruidenpoeder -1kl. currypoeder - 1kl. paprikapoeder - peper en zout - 3 kipfilets – braadzakje- 6 wraps
Bereiding: De kipfilets mogen in een braadzakje, maak een kruidenmengeling van peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en de 5-kruidenpoeder. En doe dit ook in het braadzakje. Het zakje sluiten en alles goed schudden zodat de kruiden overal hangen aan de kip. Deze mag nu een uurtje op 200°c in de oven. De courgette in de lengte in twee snijden de zaadjes eruit schrapen met een lepel. En in grove stukken snijden.
De courgette mag je aanstoven tot het beetgaar is. Neem uit de pan en zet even opzij.
Snipper de ui en de look en stoof deze aan samen met de kikkererwten tot de ui mooi glazig is. Goed kruiden met peper en zout. Zet ook even opzij.
Maak een bechamelsaus met een goeie klont boter 2el. Bloem en ongeveer een 750ml melk. Verkruimel hier het bouillonblokje in. Het blikje tomatenpuree mag er ook bij en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de courgette bij de saus nog eens goed doorroeren en zet aan de kant.
Rooster de pijnboompitten sesamzaadjes en zonnebloempitten zonder vetstof en voeg deze bij de kikkererwten mengeling .
Als de kip klaar is mag je deze naar keuze eventueel laten afkoelen voor je hem uiteen plukt met 2 vorken.
Voeg de geplukte kip ook bij de kikkererwten.
Verdeel het kipmengsel over de 6 wraps, rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschotel.
Overgiet met de tomaat/courgettesaus. Strooi er gemalen kaas over.
De wraps mogen nu 30min in de oven op 180°c.
(Inge Jespers)