Een quiche is een hartige open taart meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. Ik maak de gemakkelijke versie met kant en klaar bladerdeeg. Ook is dit een vegetarische versie maar je kan er natuurlijk altijd vlees aan toevoegen. Bij deze versie is salami lekker meer bepaald chorizo. Natuurlijk kan kip of spekjes ook. Dat is naar eigen smaak. Maar wij vonden hem zo ook al heel lekker en voldoende vullend om het eens zonder vlees te doen.
Ingrediënten:
3 rode paprika’s – potje ricotta – flesje room- 4eieren – basilicum – bladerdeeg – vloeibare honing – chilivlokken
Bereiding:
Maak de paprika zuiver, de pitjes verwijderen en de paprika in dunne ringen snijden. Roer voor de saus de ricotta, room en eieren goed door elkaar. Breng op smaak met peper zout en wat chilivlokken.
Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven voor op 210°c
Verdeel de paprika’s over het bladerdeeg bestrooi met de fijngehakte basilicum. Schenk er het eiermengsel over en bedruppel met 2el honing.
Bak de quiche een 30-tal minuten. Neem de quiche uit de oven en druppel er nog eens 2 el honing over.
(Inge Jespers)