Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Monarch

Vrijdag 31 december 2021
Dennis De Maeyer uit Genk heeft de besloten vennootschap Monarch opgericht met zetel aan de Onderwijslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verpakken van diverse goederen en waren, groothandel in kunstmeststoffen en chemische producten voor de landbouw, land- en bosbouwwerken en handelsbemiddeling in bouwprojecten en IT-projecten.

Inbraak in pand mislukt

Vrijdag 31 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden binnen te dringen in een pand aan de Alkenhoofseweg in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanmorgen vastgesteld.

Peter Cesky overleden

Vrijdag 31 december 2021
Genk - Peter Cesky overledenGisteren is Peter Cesky overleden, de partner van Wendy Janssens. Hij was 53 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Wieske Coninx overleden

Vrijdag 31 december 2021
Genk - Wieske Coninx overledenGisteren is Wieske Coninx overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Louis Lormans. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louis Meuwis overleden

Vrijdag 31 december 2021
Genk - Louis Meuwis overledenGisteren is Louis Meuwis overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Germaine Brantz. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Genk - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Annick Engelen overleden

Vrijdag 31 december 2021
Genk - Annick Engelen overledenOp 27 december is Annick Engelen overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Nieuwe vennootschap: MonstEr

Donderdag 30 december 2021
Roeland Emons (45) uit Genk heeft de besloten vennootschap MonstEr opgericht met zetel aan de Aspergerijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer loodgieterswerk, installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie, vervaardiging van bouwketen, badkamermeubels en terrasmeubelen.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Genk - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Genk - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Anita Meuwissen overleden

Woensdag 29 december 2021
Genk - Anita Meuwissen overledenOp 24 december is Anita Meuwissen overleden. Zij was 62 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van As vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Josephus Boels overleden

Woensdag 29 december 2021
Genk - Josephus Boels overledenOp 21 december is Josephus Boels overleden. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: Bloemen Gill

Woensdag 29 december 2021
Raf Maesen uit Wellen heeft de besloten vennootschap Bloemen Gill opgericht met zetel aan de Weg naar As in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in bloemen en planten, geschenkartikelen, houten en metalen meubelen en zonneschermen.

Twee twintigers gewond bij botsing

Woensdag 29 december 2021
In de Verbindingslaan in Diepenbeek botsten vanmorgen rond 6 uur twee auto's. Daarbij raakten twee twintigers gewond.

Bromfietser valt na uitwijkmanoeuvre

Woensdag 29 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Slangbeekweg in Zonhoven is een 21-jarige bromfietser gewond geraakt toen hij ten val kwam na een uitwijkmanoeuvre voor een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Geld en smartphone gestolen

Woensdag 29 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Vredelaan in Diepenbeek. Er werd geld en een smartphone gestolen. In een huis aan de Zinniastraat kwamen ook dieven over de vloer maar daar is er geen buit.

Vijfhonderd gezinnen zonder stroom

Woensdag 29 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In As hebben deze namiddag zo’n 500 gezinnen een paar uren zonder stroom gezeten. Dat was het gevolg van een kortsluiting in een elektriciteitscabine aan de Steenweg. De cabine werd door de explosie zwaar geschadigd.

Overstekende voetgangster aangereden

Woensdag 29 december 2021
Aan de rotonde Europalaan/Stationsstraat is gisterenavond rond 18.45 uur een overstekende voetgangster aangereden door een auto. De 29-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Johan Habets overleden

Woensdag 29 december 2021
Genk - Johan Habets overledenOp Kerstdag is Johan Habets overleden, de echtgenoot van Adrienne Cleuren. Hij was 60 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Gellik vinden in intieme kring plaats.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Genk - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto in gracht op Maaseikerbaan

Dinsdag 28 december 2021
Tijdens de voorbije nacht, rond middernacht, kwam op de Maaseikerbaan een auto in de gracht terecht. Daarbij viel één gewonde: een 37-jarige man uit Maasmechelen.

Auto in berm: man (42) gewond

Dinsdag 28 december 2021
Op de Oosterring kwam gisterenavond rond 19 uur een auto in de berm terecht. Een 42-jarige man uit Maasmechelen liep daarbij verwondingen op.
Genk - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Genk - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Genk - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Gerardo Simone overleden

Maandag 27 december 2021
Genk - Gerardo Simone overledenIn WZC Toermalien is op 24 december Gerardo Simone overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Donata Silvano. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Thoke Royackers overleden

Maandag 27 december 2021
Genk - Thoke Royackers overledenOp 23 december is Thoke Royackers overleden, de weduwe van de in 1974 gestorven Adriaan Thijs en de levenspartner van de in 2005 gestorven Jef Vandueren. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag 4 januari (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Genk - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Thieu Kosten overleden

Maandag 27 december 2021
Genk - Thieu Kosten overledenOp 22 december is Thieu Kosten overleden, de echtgenoot van Lena Verslegers. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Genk - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: MDexperts.be

Zondag 26 december 2021
Tom Fret uit Genk heeft de besloten vennootschap MDexperts.be opgericht met zetel aan de Bonderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van medische expertises
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak in de Grotstraat in As zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.
Genk - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Nachtwinkel overvallen

Zaterdag 25 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Diepenbeek is vanavond een nachtwinkel overvallen. Of er buit is, is niet geweten.

Lucumi en Arteaga weer inzetbaar

Zaterdag 25 december 2021
Genk - Lucumi en Arteaga weer inzetbaarPaul Onuachu (hamstrings) is er morgen niet bij in de match KVO Oostende - KRC Genk. Simen Juklerød ondervindt opnieuw wat last aan de adductoren en is niet inzetbaar. Jhon Lucumí en Gerardo Arteaga zijn wel terug. Beiden zijn weer helemaal topfit na hun coronabesmetting. Ook Bastien Toma keert terug in de selectie. Die bestaat uit 21 spelers. Zij nemen morgenvoormiddag de bus richting kust. De laatste fase van de voorbereiding vindt plaats in het afzonderingshotel in Oostkamp.

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Stationsstraat

Vrijdag 24 december 2021
In een appartement aan de Stationsstraat zijn juwelen gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Fatima Vandeurzen overleden

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Fatima Vandeurzen overledenMaandag is Fatima Vandeurzen overleden, de levenspartner van Eddy Maex. Zij was 52 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Egfried Grauls overleden

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Egfried Grauls overledenMaandag is Egfried Grauls overleden, de echtgenoot van Hilda Bijnens. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Miel Hermans overleden

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Miel Hermans overledenDinsdag is Miel Hermans overleden, de echtgenoot van Simone Ilsbroux. Hij was 93 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Nicole Meeuwissen overleden

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Nicole Meeuwissen overledenOp 18 december is Nicole Meeuwissen overleden, de echtgenote van Ronny Vonckers. Zij was 62 jaar maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Roger De Cock overleden

Vrijdag 24 december 2021
Genk - Roger De Cock overledenOp 19 december is Roger De Cock overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Nelly Vincent. Hij was 84 jaar en oprichter van Fotostudio Roger in Winterslag. Zijn urne wordt na de uitvaartliturgie bijgezet op de begraafplaats van Helchteren.

Vier auto's in botsing betrokken

Donderdag 23 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de afrit van de E313 in Diepenbeek raakten vanavond vier auto's in een aanrijding betrokken. Een dertiger uit Diepenbeek raakte daarbij gewond.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Drie arrestaties bij huiszoekingen

Donderdag 23 december 2021
Maandag voerde Politie CARMA huiszoekingen uit op drie locaties binnen en buiten de zone. Drie personen werden gearresteerd. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar internationale handel in verdovende middelen, lachgas en vuurwerk. Twee verdachten werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot een 23-jarige man uit Dilsen-Stokkem aan te houden. De andere verdachte werd vrijgelaten.

Jacques Broux overleden

Donderdag 23 december 2021
Genk - Jacques Broux overledenGisteren is Jacques Broux overleden, de echtgenoot van Lizette Houben. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Twee faillissementen uitgesproken

Donderdag 23 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft dinsdag Samcet en horecazaak Soul Kitch'n, beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 20 januari ingediend worden.
Genk - Zware verliescijfers voor Bregel SportBregel Sport heeft vanavond thuis zijn inhaalwedstrijd tegen WS Schoonbeek-Beverst verloren met 0-5 .

Maria Verpoorten overleden

Woensdag 22 december 2021
Genk - Maria Verpoorten overledenMaandag is Maria Verpoorten overleden,de weduwe van de in 2012 gestorven Gaston Loyens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting : maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Genkse beloften naar halve finale

Dinsdag 21 december 2021
Door een 3-4 overwinning op AA Gent hebben de beloften van KRC Genk zich gekwalificeerd voor de halve finale in de beker. Aan de rust was de stand 3-1. Diawara, Beerten, Cutillas en Geusens maakten de Genkse doelpunten.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Genk - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht

Auto in bos beland

Dinsdag 21 december 2021
In de Wiemesmeerstraat is vanochtend rond 1.20 uur een auto van de weg geraakt en in een bos tot stilstand gekomen. Een 25-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Jan Nowak overleden

Dinsdag 21 december 2021
Genk - Jan Nowak overledenZondag is Jan Nowak overleden, de weduwnaar van de in 1986 gestorven Marischa Lasut. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Enzo Moscatelli overleden

Dinsdag 21 december 2021
Genk - Enzo Moscatelli overledenZondag is Enzo Moscatellioverleden, de echtgenoot van José Taels. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Genk - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Miermans overleden

Dinsdag 21 december 2021
Genk - Frans Miermans overledenZondag is Frans Miermans overleden, de eduwnaar van de in 2015 gestorven Henriette Hendriks. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide.

Irène Ferson overleden

Dinsdag 21 december 2021
Genk - Irène Ferson overledenOp 18 december is Irène Ferson overleden, de echtgenote van Frans Nijst. Zij was 79 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Zutendaal vinden in intieme kring plaats.

Julius Claes overleden

Maandag 20 december 2021
Genk - Julius Claes overledenZondag is Julius Claes overleden, de echtgenoot van Lieve Hayen. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in voornoemde kerk.

Maria Veneziani overleden

Maandag 20 december 2021
Zaterdag is Maria Veneziani overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bedrijfsinbraak in Terboekt

Maandag 20 december 2021
In een bedrijf in Terboekt is vanochtend een inbraak vastgesteld. Dieven gingen er aan de haal met airotoestellen en elektrische gereedschappen.

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Genk - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Oudegem - LVL 0-3

Zondag 19 december 2021
Genk - Volleybal: Oudegem - LVL 0-3In Liga Dames van het volleybal heeft LVL met 0-3 gewonnen van Oudegem. Sets: 20-25, 22-25, 18-25. Door deze overwinning komt LVL voorlopig naast Gent aan de leiding.

Vuilnisbak ontploft

Zondag 19 december 2021
Vandalen hebben een vuilnisbak laten ontploffen aan de Molenvijvers. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Manifestatie tegen coronapas

Zondag 19 december 2021
Deze namiddag is op het Stadsplein een manifestatie tegen de coronapas gehouden. Er kwamen zo'n 400 manifestanten opdragen. De actie verliep zonder incidenten.

Turkse Rangers kloppen Kaulille

Zondag 19 december 2021
Genk - Turkse Rangers kloppen KaulilleTurkse Rangers heeft de punten thuis gehouden tegen Kaulille. Uitslag: 4-0.

Zwaar verlies voor STA Genk B

Zondag 19 december 2021
Genk - Zwaar verlies voor STA Genk BSTA Genk heeft vandaag met zware 0-8-cijfers verloren van Zonhoven United B.

Winterslag klopt Boxberg B

Zondag 19 december 2021
Genk - Winterslag klopt Boxberg BSporting Winterslag heeft vandaag Racing Boxberg B in de pan gehakt met 8-2-cijfers.

Genk VV klopt Kesselt

Zondag 19 december 2021
Genk - Genk VV klopt KesseltGenk VV heeft vandaag de punten thuis gehouden in de match tegen VC Kesselt. Uitslag: 3-1.

Sluizen verliest van STA Genk

Zondag 19 december 2021
Genk - Sluizen verliest van STA GenkSTA Genk is bij Jekervallei Sluizen gaan winnen met 1-2.

Bregel Sport - Eksel 0-0

Zondag 19 december 2021
Genk - Bregel Sport - Eksel 0-0Net als in de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd tussen Bregel Sport en Eksel op een gelijkspel: 0-0. Eksel eindigt het jaar na een pittig eindprogramma met een 2 op 12, maar staat nog altijd knap vierde. Op 16 januari trekt Eksel naar Herk-de-Stad.
Eksel B ging bij Lutlommel B winnen met 0-6. 
Genk - Termien speelt gelijk tegen Zwarte LeeuwEendracht Termien is thuis tegen KFC Zwarte Leeuw niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Voetganger door auto gegrepen

Zondag 19 december 2021
Genk - Voetganger door auto gegrepenZoomOp het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan is gisterenavond rond 18.30 uur een voetganger die de rijbaan overstak aangereden door een auto. De 34-jarige man liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser botst tegen voetganger

Zondag 19 december 2021
In de Melbergstraat is zaterdagnamiddag rond 13.45 uur een fietser tegen een voetganger gereden. De fietser, een 55-jarige man uit Genk, raakte daarbij gewond.

Bokrijk Sport - Termolen 4-2

Zaterdag 18 december 2021
Genk - Bokrijk Sport - Termolen 4-2Bokrijk Sport heeft vanavond Flandria Termolen Zonhoven verslagen met 4-2.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Racing Boxberg A - K. Grimbie 69 6-1

Zaterdag 18 december 2021
Genk - Racing Boxberg A - K. Grimbie 69  6-1Racing Boxberg A heeft vanavond thuis K. Grimbie 69 verslagen met 6-1.

Carlos Cuesta terug in KRC-selectie

Zaterdag 18 december 2021
Carlos Cuesta is de enige nieuwe naam in de selectie van 21 KRC-spelers voor de match van morgenavond tegen FC Antwerp. De andere twintig waren er ook al bij tegen Sporting Charleroi. John Lucumi en Gerardo Arteaga zijn nog inzetbaar.

Boris Merckx overleden

Zaterdag 18 december 2021
Genk - Boris  Merckx overledenDonderdag is Boris Merckx overleden, de topolino van Marisa Tolu. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Leona Geraerts overleden

Zaterdag 18 december 2021
Genk - Leona Geraerts overledenDonderdag is Leona Geraerts overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Constant Bosmans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Twee faillissementen uitgesproken

Vrijdag 17 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Becka en horeczaak Yoshi, beide uit Genk. Dertien januari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
Genk - Weer vier cannabisplantages aangetroffenZoomWoensdagochtend hebben de politiediensten in de provincie weer vier cannabisplantages aangetroffen. Waar precies meldt het parket vandaag niet, maar er werden huiszoekingen uitgevoerd op 5 locaties (Zonhoven, Genk, Bree, Peer, Bilzen) waarbij in totaal 3 actieve plantages werden aangetroffen en 1 ontmantelde plantage. Op verschillende plaatsen werd diefstal van elektriciteit en water vastgesteld. Ook werden 7 illegale vuurwapens aangetroffen die verstopt waren in de woningen. De politie pakte drie personen (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Simons overleden

Vrijdag 17 december 2021
Genk - Robert Simons overledenGisteren is Robert Simons overleden, de echtgenoot van Maria-Pia Berghi. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag 21 december (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Genk - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Opglabbeek B - Boxberg B 0-5

Donderdag 16 december 2021
Genk - Opglabbeek B - Boxberg B 0-5Opglabbeek B verliest de wedstrijd tegen Boxberg B met 0-5. Door een lichtpanne werd de match stilgelegd. De stand was toen 3-4.

Jos Castro overleden

Donderdag 16 december 2021
Dinsdag is Jos Castro overleden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Russo overleden

Donderdag 16 december 2021
Genk - Maria Russo overledenDinsdag Maria Russo overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Antonio Musone. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Barbara Leers overleden

Donderdag 16 december 2021
Genk - Barbara Leers overledenZondag is Barbara Leers overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Jozef Geeroms. Zij was 95 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Zonhoven-Halveweg, vindt in intieme kring plaats.

Turkse Rangers winnen in Ham

Woensdag 15 december 2021
Genk - Turkse  Rangers winnen in HamTurkse Rangers Waterschei hebben vanavond de inhaalwedstrijd gewonnen op het veld van Ham United. Uitslag:2-5. De Turkse Rangers spelen zondag thuis tegen FC Kaulille.

Renaat Olaerts overleden

Woensdag 15 december 2021
Genk - Renaat Olaerts overledenMaandag is Renaat Olaerts overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Genk - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Betrapt met drie flesjes GHB

Woensdag 15 december 2021
Een dertiger uit Genk is gisterennamiddag rond 14.10 uur op de Europalaan in Dilsen-Stokkem betrapt met drie flesjes GHB in zijn auto. De man bestuurde eveneens zijn voertuig in staat van dronkenschap.

Jan Waloszek overleden

Woensdag 15 december 2021
Genk - Jan Waloszek overledenMaandag is Jan Waloszek overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Christine Thaens. Hij was 91 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Gerdingen (Bree) vinden in intieme kring plaats.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Genk - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (60) gewond bij ongeval

Dinsdag 14 december 2021
Op de Henry Fordlaan botsten gisterenavond rond 18 uur een auto en een motorrijder. De motorrijder, een 60-jarige man uit Dilsen-Stokkem, raakte daarbij gewond.

Irmgard Leszcuk overleden

Dinsdag 14 december 2021
Genk - Irmgard Leszcuk overledenOp 11 december is Irmgard Leszczuk overleden. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Roman Brodzinski overleden

Dinsdag 14 december 2021
Genk - Roman Brodzinski overledenOp 10 december is Roman Brodzinski overleden, de echtgenoot van Grazyna Brodzinska. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (120.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Joseph Coninx overleden

Maandag 13 december 2021
Genk - Joseph Coninx overledenZaterdag is Joseph Coninx (70) overleden. Hij woonde in Zutendaal maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Genk - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Volleybal: LVL - Oostende 3-1

Zondag 12 december 2021
Genk - Volleybal: LVL - Oostende 3-1In het volleybal heeft LVL Genk Oostende geklopt met 3-1. Sets: 25-19, 16-25, 25-21, 25-21.

Nieuwe vennootschap: Amplia

Zondag 12 december 2021
Bart Beckers uit Genk heeft de besloten vennootschap Amplia opgericht met zetel aan de Mosselerlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektriciteitswerken, elektrotechnische installaties, domotica, alarminstallaties, airco en klimatisatie en installatie van centrale verwarming.

Auto tegen paal: man (36) gewond

Zondag 12 december 2021
Op de N76 botste vanochtend rond 5.45 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Een 36-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser (52) aangereden door auto

Zondag 12 december 2021
Een 52-jarige fietser uit Genk raakte gewond toen hij door een auto werd aangereden in de Nieuwstraat. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10 uur.

Winst voor Termien

Zondag 12 december 2021
Genk - Winst voor TermienEendracht Termien heeft thuis tegen KFC De Kempen de punten thuis gehouden: 3-0.

Boxberg B verliest bij Zutendaal

Zondag 12 december 2021
Genk - Boxberg B verliest bij ZutendaalBoxberg B is bij Zutendaal VV B gaan verliezen met 2-1.

Verlies voor STA Genk B

Zondag 12 december 2021
Genk - Verlies voor STA Genk BSTA Genk B heeft thuis met 2-4 verloren van VV Dilsen-Stoikkem B

Turkse Rangers kloppen Maaseik

Zondag 12 december 2021
Genk - Turkse Rangers kloppen MaaseikTurkse Rangers Waterschei hebben SLW Maaseik verslagen met 2-1. Car scooorde twee keer voor de Turkse Rangers.

STA Genk speelt gelijk

Zondag 12 december 2021
Genk - STA Genk speelt gelijkSTA Genk is bij Dilsen-Stokkem niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Verlies voor Genk VV

Zondag 12 december 2021
Genk - Verlies voor Genk VVGenk VV heeft thuis met 1-2 verloren van Munsterbilzen.

Doelpuntenkermis bij Winterslag

Zondag 12 december 2021
Genk - Doelpuntenkermis bij WinterslagToeschouwers bij de wedstrijd Sporting Winterslag - Halveweg Zonhoven zagen liefst 11 doelpunten: 3-8, in het voordeel van Zonhoven.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Genk - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: W- Upgrade

Zondag 12 december 2021
Ismail Guney uit Genk heeft de besloten vennootschap W-Upgrade opgericht met zetel aan de Stalenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in computer- en elektronische apparatuur en de exploitatie van een taxionderneming en van een garage én algemene bouwaanneming.

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bokrijk Sport - Diepenbeek B 0-3

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Bokrijk Sport - Diepenbeek B 0-3Bokrijk Sport heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van FC Diepenbeek B.

Racing Boxberg A - Diepenbeek A 0-2

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Racing Boxberg A - Diepenbeek A  0-2Racing Boxberg A heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van FC Diepenbeek A.

Heynen en Muñoz nog niet inzetbaar

Zaterdag 11 december 2021
Bryan Heynen en Daniel Munoz zijn nog niet inzetbaar voor de wedstrijd van KRC Genk morgenavond tegen AA Gent. De ploeg trainde zowel vrijdag als vandaag nog in de latere namiddag.

School mikpunt van vandalen

Zaterdag 11 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen vernielden de omheining en speeltuigen van basisschool Ter Heide aan de Kastanjedreef in As. De feiten zijn vorige nacht gepleegd.

Rita Zagarella overleden

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Rita Zagarella overledenDonderdag is Rita Zagarella overleden, de echtgenoot van Vittorio Cardillo. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Sergio Bisceglia overleden

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Sergio Bisceglia overledenDonderdag is Sergio Bisceglia overleden, de echtgenoot van Anne Van Aken. Hij was 55 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg.

Isidore Beckx overleden

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Isidore Beckx overledenDonderdag is Isidore Beckx overleden, de weduwnaar van Valentine Wunnik. Hij was 93 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

U21 - Club Brugge - KRC Genk 1-1

Zaterdag 11 december 2021
De Genkse beloften hebben 1-1 gelijkgespeeld op Club Brugge. De doelpunten vielen in de eerste helft. Voor KRC scoorde Abid. De goal van Brugge werd gescoord uit buitenspel.

Celine Vliegen overleden

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Celine Vliegen overledenOp 6 december overleed Celine Vliegen, de weduwe van de in 1994 overleden Jaak Zimmermann. Zij was 91 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum vond in besloten kring plaats.

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Genk - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: BF

Vrijdag 10 december 2021
Faruk Okutan uit Heusden-Zolder en Burak Kurtay uit Genk hebben de besloten vennootschap BF opgericht met zetel aan de Bonderstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van fotoreportages, elektriciteitswerken, arduin- en marmerwerken én timmer- en schrijnwerk.

Match Bregel Sport uitgesteld

Vrijdag 10 december 2021
Genk - Match Bregel Sport uitgesteldDe wedstrijd Bregel Sport - WS Schoonbeek Beverst in eerste provinciale gaat dit weekend niet door wegens corona bij de bezoekers.

Marieke Huskens overleden

Vrijdag 10 december 2021
Genk - Marieke Huskens overledenVandaag is Marieke Huskens overleden, de weduwe van Jef Geurden. Zij was 95 jaar. Het afscheid plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Meer dan één op drie te snel

Vrijdag 10 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole op de Universiteitslaan in Diepenbeek reed gisteren 37 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs onmmiddellijk inleveren.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Genk - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Etienne Hamal overleden

Vrijdag 10 december 2021
Genk - Etienne Hamal overledenWoensdag is Etienne Hamal (77) overleden. Hij woonde in As maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Danny Dirkx overleden

Vrijdag 10 december 2021
Genk - Danny Dirkx overledenIn Lanaken is op 6 december Danny Dirkx overleden. Hij was 55 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Genk - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Imola Marianni overleden

Donderdag 9 december 2021
Genk - Imola Marianni overledenGisteren is Imola Marianni overleden, de weduwe van Aldo Abbondanzieri. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Horloges gestolen in woning

Donderdag 9 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek kwamen dieven in een huis in Rozendaal over de vloer. Zij gingen met horloges aan de haal. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Alcoholische dranken gestolen

Donderdag 9 december 2021
In een woning aan de Brentjesstraat kwamen dieven over de vloer. De buit bestaat uit alcoholische dranken, juwelen en een mobiele telefoon.

Winterbreak KRC verdaagd door corona

Donderdag 9 december 2021
Door de verstrengde coronamaatregelen en de beperkingen die deze met zich meebrengen wat betreft de organisatie van evenementen, zal de eerste editie van KRC Genk Winterbreak niet doorgaan. Het winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal wordt verplaatst naar 29 december 2022. “We vinden het heel spijtig dat KRC Genk Winterbreak niet kan doorgaan, maar door de huidige maatregelen konden we de meer dan 6.000 deelnemers geen topbeleving aanbieden”, aldus Erik Gerits, onze algemeen (…) Het hele nieuwsbericht

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Genk - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Kuczynski overleden

Donderdag 9 december 2021
Genk - Jan Kuczynski overledenMaandag is Jan Kuczynski overleden, de echtgenoot van Stefania Kurkiewicz. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Henri Vanalken overleden

Donderdag 9 december 2021
Genk - Henri Vanalken overledenDinsdag is Henri Vanalken overleden, de echtgenoot van Karin Lambrighs. Hij was 79 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Diepenbeek vinden in intieme kring plaats.

Simonne Collin overleden

Donderdag 9 december 2021
Op 5 december is Simonne Collin overleden, de weduwe van Baudouin Warson. Zij was 85 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide (Hasselt).
Genk - Bregel Sport klopt E. Mechelen a/d MaasBregel Sport heeft vanavond Eendracht Mechelen-aan-de-Maas verslagen. Uitslag: 3-1 . Bregel Sport ontvangt zondag WS Schoonbeek Beverst.
Na de training vanmorgen bleken Bryan Heynen en Daniel Muñoz toch niet helemaal fit om te spelen. Zonder die twee blijven de andere 23 spelers van de A-kern van KRC Genk over om de selectie voor de partij tegen Rapid Wien morgen vol te maken. Ze trekken vanavond niet op afzondering, maar bereiden de wedstrijd vanaf morgenvroeg wel op hotel voor.

Twee vrouwen gewond bij aanrijding

Woensdag 8 december 2021
Twee vrouwen uit Genk zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Universiteitslaan in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.15 uur.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmorgen rond 6 uur botsten een fietser en een bromfietser op de Hermeslaan. Beiden raakten daarbij gewond. De slachtoffers, beiden uit Genk, zijn respectievelijk 38 en 43 jaar.

Jongen aangereden door bromfietser

Woensdag 8 december 2021
Op de Hoevenzavellaan heeft een bromfietser gisterenavond rond 17.25 uur een minderjarige voetganger aangereden. De jongen raakte daarbij gewond.

Stadionverbod voor KRC-supporter

Woensdag 8 december 2021
Genk - Stadionverbod voor KRC-supporterEen 20-jarige supporter van KRC Genk heeft van de rechter drie jaar stadionverbod en een werkstraf van 75 uur gekregen voor een vechtpartij met een minderjarige. De feiten dateren van de match KRC-Genk op 12 september jongstleden. (PG)

Transporteur failliet verklaard

Woensdag 8 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren transporteur Albayrak Trans uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 januari 2022 ingediend worden.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Genk - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Trainer STA Genk A stopt

Woensdag 8 december 2021
Genk - Trainer STA Genk A stoptGaspare Randazzo is niet langer hoofdtrainer van STA Genk A. Dat is het resultaat van de slechte resultaten die de ploeg behaalde. Stefano Ghiro neemt voorlopig over.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Genk - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Wijkstraat in Diepenbeek is vanmorgen rond 8.15 uur een 45-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw (26) gewond bij botsing

Dinsdag 7 december 2021
Op de N75 raakten vanmorgen rond 8.35 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 26-jarige vrouw uit Hasselt raakte daarbij gewond.

Geld weg bij inbraak

Dinsdag 7 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Acaciastraat in As maakten inbrekers geld buit. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Nieuwe vennootschap: Valk Invest

Dinsdag 7 december 2021
Jannes Valkeneers uit Genk heeft de besloten vennootschap Valk Invest opgericht met zetel aan de Zonneweeldelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van publiciteit en public relations en de uitbating van een bureau voor nijverheidsstudies.

Auto komt in berm terecht

Dinsdag 7 december 2021
Op de afrit Park Midden-Limburg van de E314 belandde een auto in de berm. Het ongeval gebeurde rond middernacht.

Maria Bocci overleden

Dinsdag 7 december 2021
Genk - Maria Bocci overledenZaterdag is Maria Bocci overleden, de weduwe van Arduino Giardini. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats.

Anna Meyers overleden

Dinsdag 7 december 2021
Genk - Anna Meyers overledenGisteren is Anna Meyers overleden, de echtgenote van Edgard Gielen. Zij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Genk - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Jean Mertens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Genk - Jean Mertens overledenZondag is Jean Mertens overleden, de weduwnaar van de in 1981 gestorven Irène Habex en de echtgenoot van Danny Jaenen. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Johny De Temmerman overleden

Dinsdag 7 december 2021
Genk - Johny De Temmerman overledenOp 1 december is Johny De Temmerman overleden. Hij was 47 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Kruisveld-Hasselt vinden in besloten kring plaats.

Nieuwe vennootschap: Krefton

Maandag 6 december 2021
Laurens Opitek uit Genk heeft de besloten vennootschap Krefton opgericht met zetel aan de Kleine Hostartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van publiciteit en public relations en het voeren van het dagelijks management van vennootschappen.

Ramon Codorniu overleden

Maandag 6 december 2021
Genk - Ramon Codorniu overledenOp 3 december is Ramon Codorniu overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - Pech voor Leandro Bisceglia (R. Boxberg)Derde provincialer Racing Boxberg A kan dit seizoen niet meer rekenen op Leandro Bisceglia. Hij moet geopereerd worden aan de voorste kruisband van de knie en aan meniscus.
In het damesvoetbal heeft Club Brugge KRC Genk Ladies in de Beker van België uitgeschakeld met 1-2. Aan de rust was de stand 1-1. Petry scoorde voor Genk.

Jef Verdonck overleden

Maandag 6 december 2021
Genk - Jef Verdonck overledenOp 2 december is Jef Verdonck overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur).

Mario Colson overleden

Maandag 6 december 2021
Genk - Mario Colson overledenIn WZC Toermalien is op 3 december Mario Colson overleden, de echtgenoot van Rooske Tossutti. Hij was 85 jaar. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Vanoppen-Moors in As.
In de Stalenstraat is gisteren een voetgangster, die de straat overstak, aangereden door een voertuig. De 25-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Inbraak in Veertien Septemberlaan

Zondag 5 december 2021
In de Veertien Septemberlaan is vrijdag ingebroken in een woning. De dieven maakten juwelen en geld buit.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Genk - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Genkse derby eindigt onbeslist

Zondag 5 december 2021
Genk - Genkse derby eindigt onbeslistDe derby tussen STA Genk en Genk VV is op een gelijkspel geëindigd: 1-1.

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Genk - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Verlies voor STA Genk B

Zondag 5 december 2021
Genk - Verlies voor STA Genk BSTA Genk B heeft met 3-2 verloren van Flandria Termolen.

Helson - Bregel Sport 1-3

Zondag 5 december 2021
Genk - Helson - Bregel Sport 1-3KFC Helson Helchteren heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Bregel Sport.
Genk - Ruime winst voor Sporting WinterslagSporting Winterslag heeft vanmiddag met 2-6 gewonnen op het veld van Umitspor Maasmechelen B.

Boxberg B - Bokrijk 3-3

Zondag 5 december 2021
Genk - Boxberg B - Bokrijk 3-3Bokrijk Sport is bij Boxberg B gelijk gaan spelen: 3-3.

Riet Martens overleden

Zondag 5 december 2021
Genk - Riet Martens overledenDonderdag is Riet Martens overleden, de echtgenote van Bert Bouchet. Zij was 81 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (14uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van As

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Genk - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Genk - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Racing Boxberg wint bij Kesselt

Zaterdag 4 december 2021
Genk - Racing Boxberg wint bij KesseltRacing Boxberg is met 1-2 gaan winnen bij VC Kesselt.

E. Termien verliest van St.-Lenaarts

Zaterdag 4 december 2021
Genk - E. Termien verliest van St.-LenaartsEendracht Termien heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Sint-Lenaarts. Zondag speelt Eendracht Termien thuis tegen KFC De Kempen.

Ernest Doraene overleden

Zaterdag 4 december 2021
Genk - Ernest Doraene overledenOp 23 november is Ernest Doraene overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Rosa Vanderheyden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Genk - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Genk - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijd Turkse Rangers verdaagd

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Wedstrijd Turkse Rangers verdaagd
De voetbalwedstrijd in derde provinciale B tussen Ham United en Turkse Rangers wordt uitgesteld. De reden: corona.

Salvatore Di Seri overleden

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Salvatore Di Seri overleden
Vandaag is Salvatore Di Seri overleden, de echtgenoot van Maria Nonni. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (16.30 uur) plaats in de evangelische kerk aan de Risstraat in Genk. Begroting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Hou!thalen-Oost.

Maria Guido overleden

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Maria Guido overledenOp 30 november is Maria Guido overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Francesco Muto. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt disdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Missione Italiana aan de Risstraat in Hoevezavel. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Cecile Boonen overleden

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Cecile Boonen overledenGisteren is Cecile Boonen overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Louis Neys. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Vrouw (27) gewond bij botsing

Vrijdag 3 december 2021
Op de Westerring botsten gisterenavond rond 17.10 uur twee auto's. Een 27-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Rita Lange overleden

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Rita Lange overledenWoensdag is Rita Lange (62) overleden. Zij woonde in Oudsbergen maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jos Goossens overleden

Vrijdag 3 december 2021
Genk - Jos Goossens overledenGisteren is Jos Goossens overleden. Hij was 73 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Genk - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Genk - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Dieven stelen halssnoer

Donderdag 2 december 2021
In een woning aan de Brugstraat kwamen dieven over de vloer. Zij gingen er met een halssnoer aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Juwelen en televisie gestolen

Donderdag 2 december 2021
Er is vandaag ingebroken in een woning aan de Herenstraat. De daders gingen met juwelen en een televisie aan de haal.

Fietser (29) gewond bij aanrijding

Donderdag 2 december 2021
Vanmorgen rond 7 uur raakten een auto en een 29-jarige fietser uit Zutendaal in een aanrijding betrokken op de Oosterring. De fietser werd daarbij gewond.

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Genk - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kazimier Janssens overleden

Donderdag 2 december 2021
Genk - Kazimier Janssens overledenIn Heusden-Zolder is gisteren Kazimier Janssens overleden, de echtgenoot van José Ceyssens. Hij was 84 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Berkenbos vinden plaats in besloten kring.

Herkol - Bregel Sport 2-3

Woensdag 1 december 2021
Genk - Herkol - Bregel Sport 2-3Herkol heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Bregel Sport met 2-3 verloren. Bij de rust stond Herkol nog met 2-0 voor.

Veroordeeld voor overval op huisarts

Woensdag 1 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger heeft 37 maanden celstraf gekregen omdat hij in 2018 een huisarts overviel in Hasselt. De overval leverde 7.000 euro op. Het lot van de drie minderjarige trawanten van de man ligt in handen van de jeudgrechter. (PG)

Inbraak in Azalealaan

Woensdag 1 december 2021
Bij een inbraak in een appartement aan de Azalealaan zijn juwelen en horloges gestolen. De diefstal werd vanmiddag opgemerkt.

Peter Ledwon overleden

Woensdag 1 december 2021
Genk - Peter Ledwon overledenMaandag is Peter Ledwon overleden, de echtgenoot van Arlette Swinnen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-210 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Jozef Ector overleden

Woensdag 1 december 2021
Maandag is Jozef Ector overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit de bus wolven kijken

Woensdag 1 december 2021
Vanochtend rond 8u30 konden de passagiers van buslijn 8 (Pelt-Genk) genieten van een wolf die rustig dravend over de akkers zijn eigen route aflegde. Schijnbaar onverstoorbaar kruiste de wolf de bus in het zicht van alle passagiers ergens in Oudsbergen. Dat meldt "Welkom Wolf", dat er aan toevoegt: "Wolven kijken met de bus, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!"

Pierre Coppens overleden

Woensdag 1 december 2021
Genk - Pierre Coppens overledenZondag is Pierre Coppens overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Philomène Roelandts. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Sylvain Meylaerts overleden

Woensdag 1 december 2021
Genk - Sylvain Meylaerts overledenOp 19 november is Sylvain Meylaerts overleden, de echtgenoot van Mieke Appeltans. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (119-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen