Het overige nieuws

Albrecht Lycops overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Albrecht Lycops overledenVandaag is Albrecht Lycops overleden, de echtgenoot van Magda Cloesen. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Auto's botsen op N75

Woensdag 31 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.

Giovanni Mazzoni overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Giovanni Mazzoni overledenGisteren overleed Giovanni Mazzoni, de echtgenoot van Maria Simone. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Viviana Moscatelli overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Viviana Moscatelli overledenMaandag is Viviana Moscatelli overleden, de echtgenote van Danny De Roover. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag 5 september (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Manuel Cumplido overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Manuel Cumplido overledenMaandag is Manuel Cumplido overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jukleröd en Toma weg bij KRC Genk

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Jukleröd en Toma weg bij KRC GenkDe 28-jarige Noor Simen Jukleröd verlaat KRC Genk definitief en keert terug naar zijn ex-club Valerengen in Noorwegen. De 23-jarige Zwitser Bastien Toma wordt met aankoopoptie uitgeleend aan Paços de Ferreira (Portugal).
Genk - Chris Umé stunt weer in 'America's Got Talent'ZoomChris Umé uit Paal is al jaren de expert op het gebied van deepfake video's. Met zijn bedrijf Metaphysic neemt hij deel aan de beroemde show "America's Got Talent". Hij verbaasde afgelopen nacht Amerika in de halve finales met een nummer zogezegd gebracht door Simon, Terry en Howie. De jury en de presentator gaven een staande ovatie en Simon kreeg zelfs de krop in de keel. Chris kan nu naar de finale doorstoten maar hiervoor moet het publiek stemmen. Dat resultaat weten we pas vanavond. 
UPDATE Chris heeft de finale bereikt! 
Genk - 1,3 miljoen fietsers geteld in de zomerZoomDe fietscijfers van deze zomer zijn ongeëvenaard. Het warme zomerweer en de geringe neerslag gedurende de hele zomervakantie zorgden voor een uitzonderlijk goed fietsklimaat. De tellers op het Limburgse fietsroutenetwerk registreerden meer dan 1,3 miljoen fietsers. Dat is 20% meer dan vorige zomer. En zelfs het eerdere zomerrecord van 2020, toen fietsen door de veiligheidsmaatregelen ontzettend in trek was, werd met ruim 10% gebroken.

Kruisheer Tjeu Brouns overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Kruisheer Tjeu Brouns overledenOp 25 augustus is kruisheer Tjeu Brouns overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Eisden-Dorp, vond plaats in intieme familiekring.

Antoinette Van Lingen overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Genk - Antoinette Van Lingen overledenOp 26 augustus is Antoinette Van Lingen overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Jan Anthowiak. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur).

Morgen start MS-campagne

Woensdag 31 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 september schiet de jaarlijkse MS-campagne opnieuw uit de startblokken. Tot en met 31 december zijn dan in heel België honderden vrijwilligers op de been om chocolade van Galler en koekjes van Jules Destrooper te verkopen. “De opbrengsten van deze MS-campagne ondersteunen de werking van MS-Liga Vlaanderen en haar afdelingen”, vertelt adjunct-directeur Paul Vanlimbergen. “Zo kunnen we met een hecht en enthousiast team van 17 vaste medewerkers en meer dan 600 (…) Het hele nieuwsbericht

Vier schapen uit weide gestolen

Dinsdag 30 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met vier schapen aan de haal in een weide aan de Wijerveldstraat in Hasselt. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

We zijn met 11.584.008

Dinsdag 30 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2022 telde de Belgische bevolking 11.584.008 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 62.770 inwoners. In procenten uitgedrukt is de bevolking met 0,54% gegroeid. Dat groeipercentage ligt dubbel zo hoog dan vorig jaar, waar de COVID-19-pandemie voor een vertraging zorgde. Het overgrote deel van de bevolkingsgroei kan verklaard worden door een sterk positief internationaal migratiesaldo. (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Verbouwlening van start

Dinsdag 30 augustus 2022
In de aanloop naar de eerste schooldag wordt ook de nieuwe Vlaamse Mijn Verbouwlening geactiveerd. Dat is een renteloze lening voor energiezuinige renovaties. Vlaams minister Zuhal Demir kwam ze vanmorgen in Koersel voorstellen. Wij kondigden die nieuwe lening al aan op 23 juni. In dat bericht staat ook de link naar een pagina van Energiehuis Limburg waar alle voorwaarden voor het bekomen van zo'n lening staan vermeld.

Onstabiel weer

Dinsdag 30 augustus 2022
Weerbericht
Genk - Onstabiel weerVanuit het zuiden nadert een depressie via Frankrijk, die stilaan de anticyclonale condities verdrijft. De atmosfeer wordt onstabiel en geleidelijk aan neemt de kans op een bui toe. De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe onder de vorm van lokale buien. Dan wordt ook onweer mogelijk. Het blijft wel de hele periode nog behoorlijk warm met geregeld zomerse temperaturen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Dat wordt vooral gekenmerkt door een aantal stapelwolken. Er komen ook wat (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Hondeskuilstraat

Dinsdag 30 augustus 2022
In de Hondeskuilstraat werd ingebroken in een woning. De daders gingen met twee laptops, een PlayStation en waardebonnen aan de haal. De inbraak werd gisterenavond vastgesteld.

Achttienjarige zonder rijbewijs

Dinsdag 30 augustus 2022
Gisterenavond zette de politie op de Oosterring de bestuurder van een voertuig aan de kant omdat hij geen gordel droeg. Bij controle bleek dat de 18-jarige geen rijbewijs heeft.

Woninginbraak in Nieuwstraat

Dinsdag 30 augustus 2022
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Nieuwstraat. Er werden juwelen gestolen.

E-bike gestolen uit tuinhuis

Dinsdag 30 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Zuidwinkelstraat in Zutendaal is een e-bike uit een tuinhuis gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Vrouw (29) gewond bij botsing

Dinsdag 30 augustus 2022
Een 29-jarige vrouw ut Genk is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de Maastrichtersteenweg in Riemst. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Auto met bewusteloze chauffeur

Dinsdag 30 augustus 2022
Iedereen heeft de voorbije dagen wel het bericht gelezen over de bewusteloze chauffeur wiens auto bleef rijden tussen Genk en Halen tot de politie hem kon tegenhouden. De Nederlandse nieuwssite nu.nl heeft daar een interessant bericht over gemaakt. Wie een nieuwe wagen koopt, krijgt vaak te maken met diverse hulp- en assistentiesystemen die bij vele chauffeurs boosheid, radeloosheid, hulpeloosheid of onverschilligheid kunnen veroorzaken. Moeten we daar dan blij mee zijn?  Lees dit verhaal bij nu.nl.

Irène Buntinx overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Genk - Irène Buntinx overledenZaterdag is Irène Buntinx overleden, de weduwe van er in 2003 gestorven René Plevoets. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Monica Ubachs overleden

Maandag 29 augustus 2022
Genk - Monica Ubachs overledenZaterdag is Monica Ubachs overleden, de echhtgenoot van Lucien Engelen. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Bregel Sport klopt As-Niel Utd

Maandag 29 augustus 2022
Genk - Bregel Sport klopt As-Niel UtdBregel Sport heeft een 1-3 overwinning behaald op het veld van As-Niel Utd.

Boorsem Sport - Turkse Rangers 0-5

Maandag 29 augustus 2022
Genk - Boorsem Sport - Turkse Rangers 0-5Turkse Rangers heeft met 0-5 gewonnen tegen Boorsem Sport A.

STA Genk - Genk VV 0-5

Maandag 29 augustus 2022
Genk - STA Genk - Genk VV 0-5STA Genk heeft met 0-5 verloren van Genk VV.

Verboden wapen in beslag genomen

Maandag 29 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een voertuig op de Universiteitslaan in Diepenbeek heeft de politie het voorbije week-end een verboden wapen in beslag genomen. De inzittenden waren in het bezit van drugs. De chauffeur legde zowel een positieve ademtest al een positieve speekseltest af.

Jef Fabry overleden

Maandag 29 augustus 2022
Genk - Jef Fabry overledenIn seniorenresidentie De Vierde Wand is op 25 augustus Jef Fabry overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Fullin. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Annemie Depraetere overleden

Maandag 29 augustus 2022
Op 24 augustus is Annemie Depraetere overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Hans Siffer. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14) uur plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Bocholt VV - Eendracht Termien 1-1

Maandag 29 augustus 2022
Genk - Bocholt VV - Eendracht Termien 1-1In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Bocholt VV en Eendracht Termien 1-1 gelijkgespeeld. Voor Bocholt scoorde Mathei, voor Termien Opdekamp. Azevedo miste een strafschop voor Bocholt.

Charleroi - KRC Genk Ladies 0-4

Zondag 28 augustus 2022
De KRC Genk Ladies hebben met 0-4 gewonnen in Charleroi. Petry, Kersten, Geers en Gielen maakten de doelpunten. Met zes op negen nestelen de KRC Genk Ladies zich in het spoor van de koplopers. Volgend weekend spelen de KRC Genk Ladies een oefenwedstrijd tegen PSV.

Wuustwezel - Genk B 0-5

Zondag 28 augustus 2022
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-5 gewonnen in Wuustwezel. Aan de rust was de stand 0-3. J. De Meester (2) en Meyers (3) maakten de doelpunten.

Tony Werck overleden

Zondag 28 augustus 2022
Genk - Tony Werck overledenVrijdag is Tony Werck overleden, de echtgenoot van Nadia Hotters. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het cematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 juur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Saverio Venturo overleden

Zondag 28 augustus 2022
Genk - Saverio Venturo overledenVrijdag is Saverio Venturo overleden, de echtgenoot van Giovanna Satta. Hiij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Geld gestolen bij woninginbraak

Zondag 28 augustus 2022
Aan de Stalkerweg in Zutendaal drongen dieven binnen in een huis. Zij gingen met geld aan de haal.

Gevlucht na aanrijding

Zaterdag 27 augustus 2022
Genk - Gevlucht na aanrijdingVanmorgen reed een twintiger enkele brievenbussen en paaltjes omver in de Diamantstraat. Hij pleegde vluchtmisdrijf maar kon in de Hoogstraat worden geklist. De man, een Genkenaar, bleek onder invloed van drugs. Zijn auto is in beslag genomen.

Therapie voor mensen met dementie

Zaterdag 27 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De UHasselt heeft een nieuwe therapie ontwikkeld om mensen met dementie meer te laten bewegen, aan de hand van muziek en filmpjes. Het gaat om een onderzoek met de steun van de stichting Alzheimer Onderzoek. Met de nieuwe therapie wil de UHasselt het tekort aan kinesisten opvangen waar woonzorgcentra vaak mee kampen.

Anna-Maria Pluys overleden

Zaterdag 27 augustus 2022
Genk - Anna-Maria Pluys overledenIn Peer is donderdag Anna-Maria Pluys overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jong Genk - Lommel SK 0-3

Vrijdag 26 augustus 2022
Genk - Jong Genk - Lommel SK 0-3Jong Genk heeft vanavond met 0-3 verloren van Lommel SK. Aan de rust was de stand 0-1. Santos had Lommel tegen de gang van het spel in in de 43-ste minuut op voorsprong gebracht. Jong Genk was in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd: Anello scooorde voor Lommel in de 59ste en de 73ste minuut.

Bezorgd over schoolfacturen

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Almaar meer gezinnen vragen zich bij de start van het nieuwe schooljaar af of zij de schoolfactuur nog wel zullen kunnen betalen. Volgens de ouderkoepel van het katholiek onderwijs maakt 1 op de 3 ouders zich daar ernstig zorgen over. Twintig procent van hen heeft zich dat nog nooit eerder afgevraagd. 13 procent had wel al eerder problemen om de schoolfactuur betaald te krijgen. Ook armoedeorganisaties zien een toenemende vraag om ondersteuning.
Het Netwerk tegen Armoede ziet een van de belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Rozenkranslaan

Vrijdag 26 augustus 2022
In de Rozenkranslaan botsten vanmiddag rond 13 uur een auto en een 52-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Morgen speelt KRC Genk in Seraing. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Chambaere, McKenzie, Arteaga, Juklerod, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss, Samatta, Onuachu, Paintsil en Nemeth.

Robert Rademacher overleden

Vrijdag 26 augustus 2022
Genk - Robert Rademacher overledenWoensdag is Robert Rademacher overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

De nieuwste stadsloop in Antwerpen

Vrijdag 26 augustus 2022
Genk - De nieuwste stadsloop in AntwerpenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Theo Bongonda (KRC ) naar Cadiz

Vrijdag 26 augustus 2022
Genk - Theo Bongonda (KRC ) naar CadizKRC-Genk speler Theo Bongonda verkast naar het Spaanse Cadiz. Hij heeft er een contract ondertekend voor vier jaar. Bongonda is 26 jaar.

Massaal op reis

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Belgen reisden massaal tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Na bijna twee jaar hun reisplannen te hebben moeten opschorten, is er begin 2022 sprake van een aanzienlijke opleving. De Belgen hebben in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 4 miljoen reizen ondernomen, 27% meer dan het gemiddelde voor de eerste trimesters 2016-2019. Daarbij gaat het om 46% meer reizen binnen België, waarvan +79% met bestemming kust; 21% meer buitenlandse reizen, waarvan +51% naar Frankrijk maar -6% buiten de EU en 33% meer vakantiereizen. (Statbel)

Vrouwelijke personages in romans

Vrijdag 26 augustus 2022
Wetenschap
Hoewel vrouwen vanaf de jaren zestig een steeds belangrijkere en meer zichtbare rol gingen spelen in de maatschappij, is dat niet terug te zien in de literatuur: de positie van vrouwelijke personages in romans blijft achter bij die van mannen. Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek van letterkundige Roel Smeets van de Radboud Universiteit in Nijmegen, die algoritmes losliet op boeken uit de jaren 1960 en 2010.
Dankzij algoritmes die hij tijdens zijn promotietraject ontwikkelde kon Smeets een (…) Het hele nieuwsbericht

12.000 euro op voor Vincentius

Donderdag 25 augustus 2022
Het golftornooi van Rotary Genk-Noord en de Vrienden van Vincentius heeft 12.000 euro opgeleverd. De Vincentiusvereniging zal met de opbrengst de armoede bestrijden in Genk en Zutendaal.

Jong Genk ontvangt Lommel SK

Donderdag 25 augustus 2022
Morgen staan de jonge Genkies voor hun eerste derby in de Challenger Pro League. Ze nemen het in de Cegeka Arena op tegen Lommel SK. De selectie: Leysen, De Boeck, Chambaere, Martens, Dierckx, Al Mazyani, Rommens, De Grand, Carstensen, Swerts, Van de Perre, Claes, Bangoura, Geusens, Arabaci, Godts, Diawara, Cutillas Carpe en Kelvin.

Nieuwe speler voor Turkse Rangers

Donderdag 25 augustus 2022
Genk - Nieuwe speler voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft Tayfun Arslan van Winterslag aangetrokken.

Inbraak in Wijerdriesstraat

Donderdag 25 augustus 2022
Er is ingebroken in een woning aan de Wijerdriesstraat. De dieven gingen aan de haal met juwelen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Rachel Weijen overleden

Donderdag 25 augustus 2022
Genk - Rachel Weijen overledenGisteren is Rachel Weijen overleden, de weduwaar van de in 2001 gestorven Dina Bijnens en de levenspartner van Mia Gilson. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Wanneer raken vissen in ademnood?

Donderdag 25 augustus 2022
Wetenschap
Genk - Wanneer raken vissen in ademnood?ZoomGrotere vissoorten komen sneller in ademnood in opwarmend water dan kleine vissoorten. Hetzelfde geldt voor vissen met grote cellen, zagen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bovendien zijn zeevissen minder goed bestand tegen zuurstofarm water dan zoetwatervissen. Met deze inzichten willen de onderzoekers uiteindelijk kunnen voorspellen welke soorten in gevaar komen bij veranderingen in het water door klimaatopwarming en industriële vervuiling.
Een groot probleem voor vissen en (…) Het hele nieuwsbericht

Minder planlast voor de CLB's

Donderdag 25 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) moet vanaf het nieuwe schooljaar niet meer verplicht betrokken worden bij elke beslissing om een kind in de basisschool een jaar te laten overdoen, om langer in het kleuter- of in het lager onderwijs te blijven of om vroeger dan voorzien te beginnen aan het lager onderwijs. Ook in het secundair onderwijs moet het CLB geen advies meer geven voor een scholier die een jaar moet overdoen. Dat heeft minister van onderwijs Ben Weyts beslist.
De maatregel betekent (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Levensverwachting naar beneden door COVID-19ZoomIn 2020 stierven in Vlaanderen meer dan 10.000 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat blijkt uit de officiële sterftecijfers voor 2020 die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft bekend gemaakt. Het grote aantal overlijdens door COVID heeft de levensverwachting in Vlaanderen terugbracht tot ongeveer het niveau van 2015.
In totaal stierven er in Vlaanderen vorig jaar 70.219 personen. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de registraties in Vlaanderen (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Termien klopt Zonhoven Utd

Donderdag 25 augustus 2022
Genk - Eendracht Termien klopt Zonhoven UtdIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Eendracht Termien Zonhoven Utd verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 0-2. Opdekamp, Jeunen en Ghiro scooorden voor Termien.
Het is maar dat je 't weet
CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen, drie Limburgse centra voor volwassenenonderwijs, willen mensen aan een job helpen die echt bij hen past. Om het recordaantal vacatures te doen dalen, hebben ze op hun website "Leer in Limburg" met dat doel een online test ontwikkeld. Na 5 vragen weet je daar welke opleiding jou het best zou liggen.
Het resultaat van de test kan je linken aan een korte dagopleiding van (…) Het hele nieuwsbericht

Kettingbotsing op E314

Woensdag 24 augustus 2022
Kerk
Op de E314 in Zonhoven raakten deze namiddag vier voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken. Er is zware materiële schade. Het ongeval dat rond 16 uur gebeurde zorgde voor verkeershinder in de richting van Genk.
Radio en TV
Genk - Veel kritiek op afschaffen 'Start je Dag' Radio 2Zoom
Er komt veel kritiek op de beslissing van de VRT om het regionale ochtendblok 'Start je Dag' bij Radio 2 te vervangen door een nationaal programma gepresenteerd door Peter Van de Veire. Veel luisteraars reageren massaal negatief op deze beslissing maar ook de politiek moeit zich. Zo is de Limburgse gouverneur niet te spreken over deze beslissing. "Ik heb hiervoor heel weinig begrip. In eerste instantie geeft de VRT hiermee te kennen dat ze in bedrijfseconomische termen denkt en geen begrip heeft voor de mensen. Het valt mij ook op dat men sterren inzet in plaats van lokale mensen om dat lokale nieuws te brengen", zegt de gouverneur. Enkele jaren geleden werd ook al het regionale avondblok afgeschaft. Ook de keuze voor Peter Van de Veire als nieuwe presentator bij de familiezender valt niet overal in goede aarde. (foto VRT)

Bokrijk Sport - FC Vliermaal 5-2

Woensdag 24 augustus 2022
Genk - Bokrijk Sport - FC Vliermaal 5-2ZoomBokrijk Sport en FC Vliermaal gaven mekaar partij in een oefenwedstrijd. Bokrijk Sport scoorde vijf keer en behaalde zo een ruime overwinning.

Bèr Leyman overleden

Woensdag 24 augustus 2022
Genk - Bèr Leyman overledenIn Houthalen-Helchteren is maandag Bèr Leyman overleden. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Opgroeien in kwetsbare gezinnen

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In België leeft 1 op de 7 kinderen (14,5%) in een huishouden dat risico loopt op monetaire armoede. Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft onderzocht wat het betekent voor een kind om onder de armoedegrens te leven. Voor een derde van hen (33%) betekent dit dat zij geen nieuwe, maar alleen tweedehandse kledij kunnen dragen en voor 14% van hen betekent dit dat zij niet ten minste 2 paar schoenen hebben. Om financiële redenen eet 7% van de kinderen die onder de armoedegrens leven niet elke (…) Het hele nieuwsbericht

Jef ten Haaf overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Jef ten Haaf overledenGisteren is Jef ten Haaf overleden. Hij was 76 jaar. Begroeting: zaterdag (11-12 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat. Aansluitend is er een mogelijkheid om samen herinneringen op te halen in zaal De Kirng aan de Onderwijslaan.

Brandweer worstelt met wespen

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Brandweer worstelt met wespenZoomDe Limburgse brandweer wordt dagelijks geconfronteerd met een groot aantal aanvragen voor het verdelgen van wespennesten. "De gewone wesp kan flink vervelend zijn, maar toch durven we vragen om niet elk nest meteen te willen verdelgen: wespen zijn nuttige beestjes en eten per dag onder andere héél wat muggen, vliegen en bladluizen op. Dus als het kan, laat je het nest best met rust. Ondervind je toch te veel last van de wespen omdat ze bv. in je woning binnendringen, dan kan je een (…) Het hele nieuwsbericht

Varkensvlees meest geconsumeerd

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Met een aandeel van 51,5 procent blijft varkensvlees, in al zijn vormen, het meest geconsumeerde vlees in België, vóór vlees van pluimvee en runderen. (Statbel)

Turkse Rangers kloppen Kabouters

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Turkse Rangers kloppen KaboutersIn een oefenwedstrijd versloeg Turkse Rangers Kabouters Opglabbeek met 4-3.

Tropische temperaturen

Dinsdag 23 augustus 2022
Weerbericht
Genk - Tropische temperaturenEen briesje vanuit een zuidelijke sector voert lucht aan van subtropische oorsprong. Hierdoor kan het kwik erg hoge waarden bereiken. Een storing ten westen van ons stuurt op tijd en stond wat wolkenvelden over onze streken, maar voorlopig wordt geen neerslag verwacht. Na de doortocht van deze storing op vrijdag, met kans op lokale onweersbuien, wordt koelere lucht aangevoerd.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wel enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Tielen overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Madeleine Tielen overledenZaterdag is Madeleine Tielen overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Michel Marchal en de levensgezellin van Julien Jacobs. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Waterschei, vindt in famliliekring plaats. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan  de Oostlaan.

Fons Ceyssens overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Fons Ceyssens overledenZondag is Fons Ceyssens overleden, de weduwnaar van de in 1987 gestorven Jenny Van Camp. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jef Briers overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Genk - Jef Briers overledenOp 19 augustus overleed Jef Briers, de echtgenooot van Mariette Tomsin. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Brandstofprijzen

Maandag 22 augustus 2022
Opinie
Eergisteren werd op de radio aangekondigd dat de benzine aan de pomp twintig cent goedkoper wordt. Vandaag wordt gemeld dat de diesel vanaf morgen stijgt tot meer dan 2 euro per liter (basisprijs). Twee dagen geleden dacht ik al: wacht, nu de prijs voor bezine daalt, stijgt straks die voor diesel. Het is zover. Alsof ik op mijn voorgevoel wordt bediend. Wie gelooft de wetten van de markt nog?
Dit is helemaal niet de wet van vraag en aanbod. Dit is het spel van hebzucht en bedrog. Voor hebzucht en (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting 81,7 jaar

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking. Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Afvalproductie stabiel gebleven

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2020 werd in België 68 miljoen ton afval geproduceerd. Dat is een stagnatie ten opzichte van 2018. De stijging in de afvalproductie door de landbouw (+15%), de huishoudens (+9%) en de industrie (+7%) werd gecompenseerd door dalingen met respectievelijk 21% en 9% in de dienstensector en de bouwnijverheid. De industrie is de sector die met 37 miljoen ton het meeste afval produceert, gevolgd door de bouw (20 miljoen ton) en de huishoudens (5,3 miljoen ton). (Bron Statbel).

Studentenkamers in Limburg duurder

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De studentenkamers in Limburg zijn duurder geworden, gemiddeld zo'n 15 tot 20 euro per maand. In Hasselt, Diepenbeek en Genk kost een studentenkamer gemiddeld 311 euro, een studio 410 euro.

Fietsster (38) aangereden

Maandag 22 augustus 2022
Deze namidfdag is een 38-jarige fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Vennestraat en de Wildekastanjelaan.

Fietser (58) gewond in Herenstraat

Maandag 22 augustus 2022
In de Herenstraat is een 58-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.
Op de Europalaan botsten gisterenavond een auto en een 25-jarige bromfietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Bregel Sport B - STA Genk 0-2

Maandag 22 augustus 2022
Genk - Bregel Sport B - STA Genk 0-2STA Genk heeft met 0-2 gewonnen van Bregel Sport B.

KVK Mechelen -KRC Genk B 0-6

Maandag 22 augustus 2022
In het damesvoetbal(beker) is KRC Genk B met 0-6 gaan winnen op het veld van KV Mechelen. Bosmans, Sevarts, Bauwens, Giuga en De Meester (2) maakten de doelpunten.

Eendracht Termien klopt Hades

Maandag 22 augustus 2022
Genk - Eendracht Termien klopt HadesEendracht Termien heeft met 4-0 gewonnen van Hades. Aan de rust was de stand 3-0. Opdekamp en Stefani (3) maakten de doelpunten.

Botsing in Vennestraat

Zondag 21 augustus 2022
Deze voormidag rond 11.10 uur botsten een fietser en een bromfietser in de Vennestraat. Bij het ongeval raakte een 42-jarige Genkenaar gewond.
Op de Oosterring belandde vrijdagavond rond 20.45 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Een 53-jarige man uit Bilzen raakte daarbij gewond.
Vandaag berichten verschillende media over de mogelijke aanwezigheid van een goudjakhals (Canis aureus) in Vlaanderen, meldt het Agentschap Natuur en Bos. "Deze soort werd hier nog nooit formeel geregistreerd en dat is tot op vandaag ook niet het geval. Het Agentschap voor Natuur en Bos noch het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek deden zelf al waarnemingen ter zake en kunnen dus de beweringen in de media bevestigen noch weerleggen. Het is wel bekend dat de goudjakhals reeds werd waargenomen in (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Zavelstraat in Diepenbeek is een inbraak gepleegd. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. In de Dorpsstraat bleef het bij een inbraakpoging.
Kort nieuws van bij de buren
In de Beverzakbroekweg in Zonhoven raakten een auto en een 31-jarige voetgangster in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Airco in de trein

Zondag 21 augustus 2022
Vandaag gelezen
Op dit moment heeft 40% van de Belgische treinen geen airco, schrijft DHnet. Wel zijn 445 nieuwe treinen met luchtkoeling besteld, die volgend jaar gaan rijden. Ook dan zal nog niet 100% van de wagons gekoeld worden. En de koeling werkt ook niet als de stroom uitvalt. (WaalsWeekblad.be)

De zomer van Antwerpen...

Zaterdag 20 augustus 2022
Genk - De zomer van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Elza Hermans overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Genk - Elza Hermans overledenWoensdag is Elza Hermans overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Jean Hustinx. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in utvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

KRC Genk Ladies - AA Gent 0-2

Zaterdag 20 augustus 2022
KRC Genk Ladies heeft gisterenavond van AA Gent verloren met 0-2. Komend weekend speelt KRC Genk Ladies uit bij Sporting Charleroi.

Jong Genk verliest in Deinze

Zaterdag 20 augustus 2022
Jong Genk heeft met 3-2 verloren van Deinze. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Jong Genk scoorden Godts en Diawara. Amine Et Taïbi liep een zware blessure op.

Turkse Rangers - Bregel Sport 1-4

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Turkse Rangers - Bregel Sport 1-4In een oefenwedstrijd heeft Turkse Rangers met 1-4 verloren van Bregel Sport.

Bokrijk Sport - H. Wijshagen 3-4

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Bokrijk Sport - H. Wijshagen 3-4Bokrijk Sport heeft een oefenwedstrijd tegen Heidebloem Wijshagen verloren met 3-4.

Genk VV - SK Heusden 06 5-1

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Genk VV - SK Heusden 06  5-1Genk VV heeft een oefenwedstrijd tegen SK Heusden 06 gewonnen met 5-1.

Racing Boxberg klopt Vliermaal

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Racing Boxberg klopt VliermaalIn een oefenwedstrijd heeft FC Racing Boxberg met 3-4 gewonnen op het veld van FC Vliermaal.

Fietser (16) gewond bij aanrijding

Vrijdag 19 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 16-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Nieuwstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Roza Vos overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Roza Vos overledenWoensdag is in de seniorenresidentie Hof van Gan in Genk Roza Vos overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Constant Didden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: donderdag 25 augustus (19-20uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Magda Coninckx overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Genk - Magda Coninckx overledenWoensdag is Magda Coninckx overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
KRC Genk heeft de selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgenavond (18.15 uur) tegen Cercle Brugge: Vandevoordt, Leysen, Penders, McKenzie, Arteaga, Juklerod, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado, Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, alarza, El Khannouss, Samatta, Onuachu, Paintsil en Nemeth.

John Lucumi (KRC) naar FC Bologna

Donderdag 18 augustus 2022
Genk - John Lucumi (KRC) naar FC BolognaKRC Genk is met Bologna FC tot een overeenkomst gekomen over de transfer van Jhon Lucumi (24). Bologna betaalt 8 miljoen euro en een percentage op de eventuele doorverkoop. In de zomer van 2018 kwam de Colombiaan over van Deportivo Cali. Al snel groeide Jhon uit tot een vaste waarde in de Genkse defensie.

Busreiziger krijgt slagen

Donderdag 18 augustus 2022
Achtttien maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een veertiger heeft gekregen voor het aanvallen van een busreiziger in Genk. De feiten gebeurden vorige maand. Aan het slachtoffer moet de veroordeelde 1.500 euro schadevergoeding betalen.

Michel Kocur overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Genk - Michel Kocur overledenGisteren is Michel Kocur overleden, de echtgenoot van Sandra Wolna. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mariette Deckers overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Genk - Mariette Deckers overledenIn WZC Toermalien in Genk is op 13 augustus Mariette Deckers overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven André Hennus. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Eksel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: vrijdag 19-20 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Hevige regen in Oost-Vlaanderen

Woensdag 17 augustus 2022
Genk - Hevige regen in Oost-VlaanderenZoom (Cartoon: Fobie)

Botsing in Landwaartslaan: 3 gewonden

Woensdag 17 augustus 2022
n de Landwaartslaan botsten gisterenavond rond 17.45 uur twee auto's. Twee Genkse vrouwen van 25 en 59 jaar en een 59-jarige man uit Hasselt raakten daarbij gewond.

Ghislaine Warnants overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Genk - Ghislaine Warnants overledenMaandag is Ghislaine Warnants overleden, de weduwe van Robert Souvereyns. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Huguette Ilsbroux overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Genk - Huguette Ilsbroux overledenIn Linde-Peer is maandag Huguette Ilsbroux overleden, de echtgenote van Louis Moeremans. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Margot Rogiers overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Genk - Margot Rogiers overledenMaandag is Margot Rogiers overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven François Vanistendael. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Jos Ferson overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Genk - Jos Ferson overledenZondag is Jos Ferson overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Magda Bas en de levenspartner van Godelieve Claesen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Auto van vijftiger in beslag genomen

Dinsdag 16 augustus 2022
Zaterdagavond rond 19 uur controleerde Politie CARMA een voertuig in de Gierensstraat. De 55-jarige bestuurder uit Genk had een lopend rijverbod en moest opnieuw een theoretisch, praktisch, medisch en psychologisch examen afleggen. Dit had hij nog niet gedaan op het moment van de controle. De man kon ook geen geldig keuringsattest voorleggen. Het parket besloot de auto te takelen.

Diefstal in Nieuwe Kuilenweg

Dinsdag 16 augustus 2022
In de Nieuwe Kuilenweg zijn allerlei voorwerpen waaronder een laptop en een gsm gestolen uit een appartement. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Rosalie Tommissen overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Zondag is Rosalie Tommissen overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bilzen - Bokrijk Sport 5-0

Dinsdag 16 augustus 2022
Genk - Bilzen - Bokrijk Sport 5-0In het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport in een oefenwedstrijd met 5-0 verloren van Bilzen Youth.

Marie-Josée Lenssen overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Genk - Marie-Josée Lenssen overledenOp 12 augustus is Marie-Josée Lenssen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Michel Gregoor. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring Begroeting: donderdag 18 augustus (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Genk VV wint van Boorsem Sport B

Maandag 15 augustus 2022
Genk - Genk VV wint van Boorsem Sport BGenk VV heeft Boorsem Sport B verslagen met 3-0.

Heksenjacht bestaat nog altijd

Maandag 15 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De Duitse sectie van Missio waarschuwt in een rapport ervoor dat vrouwen, maar soms ook mannen en zelfs kinderen, uit minstens 43 landen vandaag in levensgevaar zijn omdat ze worden vervolgd als vermeende heksen. Meer nog, het fenomeen neemt vandaag nog toe. De afgelopen 60 jaar werden meer mensen gedood als vermeende heksen en tovenaars dan in 350 jaar heksenjachten in Europa. De meeste getroffen landen liggen in Afrika, maar het fenomeen bestaat ook in Zuidoost-Azië, Mexico, Bolivia, Guatemala en (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag in tijden van droogte

Maandag 15 augustus 2022
Genk - Moederdag in tijden van droogteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - 'Theater op de Markt' ondanks hitte groot succesZoomHet vijfdaagse stadsfestival "Theater op de Markt" in Hasselt bracht een massa volk op de been. Maar liefst 52 gezelschappen uit binnen- en buitenland presenteerden het neusje van de zalm op gebied van circus en locatietheater op meer dan 20 locaties in de binnenstad. “Met 100.000 toeschouwers en tal van uitverkochte voorstellingen kunnen we alleen maar tevreden zijn over deze prachtige editie,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.
De organisatie blikt tevreden terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Jong Genk klopt Lierse Kempenzonen

Zondag 14 augustus 2022
Jong Genk heeft zijn eerste competitiematch gewonnen. De Genkies versloegen Lierse Kempenzonen met 4-1. Aan de rust was de stand 1-1. Geusens, Godts en Diawara (2) maakten de doelpunten.

Ondertussen, in Borgerhout...

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Ondertussen, in Borgerhout...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Valère Smeers overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Valère Smeers overledenOp 7 augustus is Valère Smeers overleden, de echtgenoot van Viviane Op de Beeck. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag 16 augustuis (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

KRC-selectie voor match tegen Waregem

Zaterdag 13 augustus 2022
KRC Genk speelt morgenavond (21 uur) uit bij Zulte Waregem. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Stevens, McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Ouattara, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss, Onuachu, Paintsil, Nemeth

Catharina Peeters overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Catharina Peeters overledenIn seniorenresidentie Hof van Gan in Genk is woensdag Catharina Peeters overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Michel Kacher. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Geef de wolf geen kans...Zoom...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)

Henri Kums overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Henri Kums overledenOp 6 augustus overleed Henri Kums, de echtgenoot van Margriet Martens. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: Vogelsberg 35, 3600 Genk.

KRC Ladies winnen eerste match

Zaterdag 13 augustus 2022
De KRC Ladies zijn het nieuwe seizoen gestart met een 1-2 overwinning op het veld van Woluwe. Luna Vanzeir maakte de twee Genkse doelpunten.

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Genk - Verhalen over kapelletjes gezochtZoomVlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Metten overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Genk - Mia Metten overledenGisteren is Mia Metten overleden, de echtgenote van Roger Bielen. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lieve Geurts overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Genk - Lieve Geurts overledenIn WZC Hof van Gan is woensdag Lieve Geurts overleden, de echtgenote van Renaat Huygen. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - KRC Genk huurt Daan Dierckx van ParmaKRC Genk verwelkomt Daan Dierckx, één van haar jeugdtalenten, terug in de Cegeka Arena. De rijzige centrale verdediger doorliep verschillende reeksen in de jeugdopleiding van KRC Genk en wist zich daar stevig in de kijker te spelen. Het was het Italiaanse Parma FC dat hem in de winter van 2021 wist in te lijven en hem op zijn 17-jarige leeftijd ook meteen liet debuteren. Dat maakte van Daan de eerste speler uit het geboortejaar 2003 in de Serie A. De clubs vonden nu een akkoord in een huurovereenkomst voor één jaar, met aankoopoptie. De 19-jarige Belgische jeugdinternational sluit aan bij de selectie van Jong Genk, onder leiding van Hans Somers.
Deze voormiddag, even voor 10 uur, botsten een auto en een 49-jarige bromfietsster uit Genk op de Noordlaan. De bromfietsster raakte gewond.

Maurice Martens overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Genk - Maurice Martens overledenGisteren is Maurice Martens overleden, de echtgenoot van Lutgarde Steegmans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vint plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag 17 augustus (18.30-19 uur) bij uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Genk - De Rijn valt stilaan droogZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Botsing tussen drie auto's

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staataanrijding op de Bilzerweg in Zutendaal is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit Zutendaal. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Gewond bij botsing

Vrijdag 12 augustus 2022
Vanmorgen botsten twee auto's op de Taunusweg in Bilzen. Daarbij is een vrouw uit Genk gewond geraakt.

Hitte velt koetsenparade

Donderdag 11 augustus 2022
De koetsenparade in Bokrijk wordt als gevolg van de verzengende hitte geannuleerd. Ook het aantal circusvoorstellingen wordt om dezelfde reden teruggeschroefd. Dat heeft de domeindirectie laten weten.

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Een prachtige volle maan vanavondZoomJan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien! UPDATE Deze volle maan was iets groter en levendiger dan normaal. Het is ook de laatste supermaan van het jaar, volgens de NASA.

Fietser (19) omgekomen bij aanrijding

Donderdag 11 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Fietser (19) omgekomen bij aanrijdingVanavond rond 17.45 uur is de 19-jarige fietser Yaro Vancraybex  uit Zutendaal door een voertuig aangereden op de Bilzerweg in Zutendaal. De fietser die gegrepen werd toen hij de rijbaan overstak overleefde de aanrijding niet.

Paul Hoebers overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Paul Hoebers overledenMaandag is Paul Hoebers overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring .Begroeting: donderdag 18 augustus (19-20 uur) in uitaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Vier auto's botsen op Westerring

Donderdag 11 augustus 2022
Op de Westerring raakten vier auto's in een aanrijding betrokken. Een 26-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Dodentocht ingekort door hitteZoomZo ziet Fobie het.

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht

Arnold Brepoels overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Arnold Brepoels overledenDinsdag is in WZC Hof van Gan Arnold Brepoels overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven José Vandeput. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Mieke Francken overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Mieke Francken overledenDinsdag is Mieke Francken overleden, de echtgenote van Louis Verrees. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bertje Creces overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Genk - Bertje Creces overledenDinsdag is Bertje Creces overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Jozef Stultjens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Eendracht Termien klopt Sporting HasseltIn een vriendschappelijke wedstrijd is Eendracht Termien met 1-2 gaan winnen op het veld van Sporting Hasselt. Opdekamp maakte de doelpunten van Termien.

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Genk - Code rood in de bossenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jeanke Jacobs overleden

Woensdag 10 augustus 2022
Genk - Jeanke Jacobs overledenZondag is Jeanke Jacobs overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt woensdag 17 augustus plaats. Begroeting: dinsdag 16 augustus (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Diefstal in Gildelaan

Woensdag 10 augustus 2022
In de Gildelaan is een fiets gestolen uit de gemeenschappelijke kelder van een appartementsgebouw. De diefstal werd vandaag aan de politie gemeld.

Hittegolf: code rood

Woensdag 10 augustus 2022
Genk - Hittegolf: code roodDoor de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat geldt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd door het Agentschap Natuur en Bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars.

Werken op kruispunt Dorpsstraat in As

Woensdag 10 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan een vlottere verkeersdoorstroming ter hoogte van het kruispunt van de Bevrijdingslaan (N723) met de Dorpsstraat (N730) in As. Van mei tot juni werd op deze locatie al een proefopstelling ingericht. Op basis van die ervaringen en analyses wordt het kruispunt nu definitief heringericht.
Om de doorstroming voor gemotoriseerd verkeer te optimaliseren wordt de afslagstrook op de Bevrijdingslaan linksaf richting Dorpsstraat verwijderd. Verkeer komende van (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en zijn collega van Omgeving Zuhal Demir voorzien samen voldoende middelen voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar die een bedreiging vormt voor onze honingbij. Zo zal er dit jaar nog 130.000 euro extra uitgetrokken worden. De betrokken overheidsdiensten - het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos - evalueren de situatie in het najaar en werken ook een beheersvisie uit voor de Aziatische hoornaar op middellange en lange termijn. Dat hebben beide ministers deze namiddag bekendgemaakt.
Genk - Zou men armoe lijden, om een wolfje meer?ZoomHet wolvenkoppel August en Noëlla heeft dit jaar niet 8 maar 9 welpen op de wereld gezet. Dat meldt Welkom Wolf op basis van gegevens van INBO/ANB en waarnemingen. De negen zouden vanmorgen ook gespot zijn door geïnteresseerden die ingegaan waren op een uitnodiging om van op de terril van Zwartberg naar wolven te zoeken. UPDATE Meer bij VRTnieuws

Jeanneke Segers overleden

Woensdag 10 augustus 2022
Genk - Jeanneke Segers overledenMaandag is Jeanneke Segers overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Alex Vandebrouck en de levenspartner van de in 2016 overleden Cup Van Gerven. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - KRC trekt  Argentijnse middenvelder aanKRC Genk heeft Matías Galarza (20) aangetrokken.De Argentijn komt over van AA Argentinos Juniors en heeft een contract ondertekend voor de komende 4 seizoenen. Hij debuteerde als 19-jarige bij het eerste elftal. Sindsdien speelde hij er 26 wedstrijden en groeide hij uit tot een van de meest veelbelovende middenvelders van de competitie. Matías beschikt over een goede dribbel, is energiek en heeft een goede pas in de voeten meldt KRC.

'OOR' enthousiast over AFF

Woensdag 10 augustus 2022
Het AFF is weer achter de rug en oh wat was het een fijn festival, en van een hoge kwaliteit. Dat is ook de journalist van muziekblad "OOR" opgevallen. Zelden een enthousiaster relaas van een popfestival gelezen! "Ontdekkingsfestival AFF is een ontdekking op zich"

Gerarda Bollen overleden

Woensdag 10 augustus 2022
Genk - Gerarda Bollen overledenZondag is Gerarda Bollen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Roger Houbrechts. Zj was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30) uur plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Even uitrusten...

Dinsdag 9 augustus 2022
Vandaag gezien
Genk - Even uitrusten...ZoomBlijkbaar moet de opkomende maan af en toe ook eens uitrusten... Het is warm voor iedereen! (Foto Hans Put)

Hittegolf met tropische maxima

Dinsdag 9 augustus 2022
Weerbericht
Genk - Hittegolf met tropische maximaDe hittegolf is nu goed van start gegaan en we kijken aan tegen minstens zes tropische dagen. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied is het ook kurkdroog en overheerst de zon het weerbeeld. Pas na volgend weekend is er kans op wat neerslag en uiteindelijk geraken we ook verlost van de tropische temperaturen. Tot dan zien we haast iedere dag het kwik wat hoger uitkomen.
Morgen is het stralend zonnig weer. Die enkele hoge sluierwolk aan de blauwe hemel hindert de zon in zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Bosband aan zorgcentrum Bethanië

Dinsdag 9 augustus 2022
Genk - Bosband aan zorgcentrum BethaniëDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een bosbrand aan zorgcentrum Bethanië. Nagenoeg drie are bos is er afgebrand. De oorzaak is voorlopig nog niet bekend.

Elisa Ceyssens overleden

Dinsdag 9 augustus 2022
Genk - Elisa Ceyssens overledenGisteren is Elisa Ceysens (87) overleden, de echtgenote van Harry Geusens. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide; Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

KRC trekt Deense verdediger aan

Dinsdag 9 augustus 2022
Genk - KRC trekt Deense verdediger aanKRC Genk bereikte met Silkeborg IF een akkoord over de transfer van Rasmus Carstensen. De Deense verdediger tekent in Genk een contract tot 2026. Rasmus is een 21-jarige rechtervleugelverdediger die opvalt door zijn duelkracht en offensieve kwaliteiten. Al vanaf zijn achttiene maakt hij deel uit van de A-kern van Silkeborg IF. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zo al 89 wedstrijden op de teller staan. De Deense jeugdinternational was bij Silkeborg goed voor 2 doelpunten en 24 assists.

Genk VV - FC Diepenbeek 2-3

Dinsdag 9 augustus 2022
Genk - Genk VV - FC Diepenbeek 2-3In een oefenwedstrijd heeft Genk VV met 2-3 verloren van FC Diepenbeek.

Zbigniew Kaputa overleden

Maandag 8 augustus 2022
Genk - Zbigniew Kaputa overledenOp 5 augustus is Zbigniew Kaputa (85) overleden, de echtgenoot van Pelagia Pawlak. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Bouwmateriaal gestolen

Maandag 8 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oppelsenweg in Zonhoven is bouwmateriaal gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Genk - Racing Boxberg verliest van UmitsporFC Racing Boxberg A heeft met 4-2 verloren van Umitspor Maasmechelen A.

Werfdiefstal in Onderwijslaan

Maandag 8 augustus 2022
Op een werf in de Onderwijslaan zijn elektriciteitskabels gestolen. De diefstal werd vanochtend aan de politie gemeld.

Mijnramp in Marcinelle herdacht

Maandag 8 augustus 2022
Genk - Mijnramp in Marcinelle herdachtZoomIn Marcinelle werd vanmorgen de mijnramp herdacht die daar 66 jaar geleden is gebeurd. Op 8 augustus 1956 kwamen in de mijn Bois du Cazier 262 mijnwerkers van verschillende nationaliteiten om het leven. Vanuit het hele land namen reddingsploegen deel aan de hulpverlening. Ook als jonge ingenieur is Jos Legrand, laatste directeur ondergrond KS West, als hoofd van de reddingsbrigade Helchteren-Zolder meermaals afgedaald tijdens de reddingsoperatie.
Vandaag nam dan ook een grote delegatie Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Antkowiak overleden

Maandag 8 augustus 2022
Genk - Jan Antkowiak overledenOp 5 augustus is Jan Antkowiak overleden,de echtgenoot van Antoinette Van Lingen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Hou het koel deze week

Maandag 8 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Hou het koel deze weekZoomSinds zaterdag is de waarschuwingsfase van zowel het federale ozon- en hitteplan als het Vlaamse Warmteactieplan actief. Het KMI voorspelt vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Zeer warme dagen zijn niet zonder risico’s. Neem de nodige voorzorgen. Denk aan kwetsbare personen. En vergeet ook je huisdieren niet. Een overzicht van de mogelijke gezondheidsklachten en wat je hierbij kan doen vind je hier. Op de foto: zo trof Josh Vandijck op straat een merel aan die bijna omkwam van de dorst.

Ze waren aan het spelen, daarboven

Maandag 8 augustus 2022
Genk - Ze waren aan het spelen, daarbovenZoomNiet te tellen hoeveel foto's van de condenssporen van vliegtuigen we vanmorgen binnenkregen. Deze is van Eric Swinnen. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen. Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging, net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van deze condenssporen. (Foto onder: Jens Veraa)
Ze waren aan het spelen, daarboven
Zoom

KRC Ladies - Anderlecht B 17-0

Maandag 8 augustus 2022
De KRC Ladies hebben Anderlecht B verslagen met 17-0. Komend weekend start de competitie met een wedstrijd tegen Woluwe.

Jacky Peeters Cup voor U10 KRC

Maandag 8 augustus 2022
De U10 ploeg van KRC Genk heeft de Jacky Peeters Cup in Bocholt gewonnen. De Genkies versloegen in de finale KV Mechelen met 2-0.

Gelijkspel voor KRC

Maandag 8 augustus 2022
KRC Genk heeft gisteren 2-2 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen SK Beveren. Nemeth en Ouattara maakten de Genkse doelpunten. De selectie bestond uit spelers die dit seizoen nog niet veel gespeeld hebben.

Jong Genk klopt Thes

Maandag 8 augustus 2022
Jong Genk heeft een oefenwedstrijd op het veld van Thes Sport gewonnen met 0-1. Aan de rust was de stand 0-0. Van De Perre scoorde het enige doelpunt.
Genk - Een hittegolf tijdens de schoolvakantieZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Future Winterslag verslaat Patro

Zondag 7 augustus 2022
Genk - Future Winterslag verslaat PatroFuture Wintersiag heeft een oefenwedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen gewonnen met 5-2.

Verlies voor Turkse Rangers

Zondag 7 augustus 2022
Genk - Verlies voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft met 4-2 verloren op het veld van As-Niel United.

Winst voor Bregel Sport B

Zondag 7 augustus 2022
Genk - Winst voor Bregel Sport BBregel Sport B heeft met 0-3 gewonnen op het veld van Boorsem Sport B. Bregel Sport A verloor met 2-1 van Boorsem Sport A.

KSK Tongeren bekert verder

Zondag 7 augustus 2022
Genk - KSK Tongeren bekert verderIn een wedstrijd voor de Beker van België is KSK Tongeren bij Eendracht Termien gaan winnen met 2-3. Voor Tongeren scoorden Elvis Mehanovic en Voorjans (2). De volgenden tegenstander is Namen.KSK Tongeren B speelde 1-1 gelijk op het veld van AA Rekem.

Pina Felice overleden

Zondag 7 augustus 2022
Genk - Pina Felice overledenOp 3 augustus is Pina Felice overleden, de echtgenote van Pietro Bevilacqua. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Genk - Zoeken naar de Aziatische hoornaarZoomUPDATE Het Vlaams Bijeninstituut, dat instaat voor het opsporen en verdelgen van de Aziatische hoornaar, kan voorlopig geen nesten meer bestrijden: het geld is op en Vlaams minister van landbouw Jo Brouns heeft geen extra budget voorzien. Volgens voorzitter René De Backer is men al drie jaar in gesprek over een beheerregeling en is die er nog altijd niet.
Het gevaar bestaat dat mensen nu zelf nesten zullen proberen te verdelgen, zegt De Backer. “Dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden ALTIJD een algemeen rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. In alle provincies heeft het Vlaamse agentschap Natuur en Bos nu al code oranje afgekondigd, wat betekent dat er een hoog risico op natuurbrand is, wegens de ernstige droogte. Er was al een tijdelijk rook- en vuurverbod van kracht, maar vanaf morgen wordt dat uitgebreid tot een decretaal en permanent rook- en vuurverbod in al onze bos-, natuur- en heidegebieden. En dat het hele jaar door.

Grondwater zakt verder

Zondag 7 augustus 2022
Genk - Grondwater zakt verderZoomDoor de droogte zakte het grondwater in Limburg verder. Dat blijkt uit het toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 1 augustus vertoonde 79% van de meetplaatsen een lage (44%) tot zeer lage (35%) freatische grondwaterstand (= de bovenste laag grondwater) voor de tijd van het jaar. Ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn overal sterk gedaald. Op meer dan de helft van de meetplaatsen (53%) worden momenteel zeer lage en lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten. Op 18% van de meetplaatsen worden zelfs historisch lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten.
Juli was in heel Vlaanderen extreem droog. De neerslagtotalen in het VMM pluviometernetwerk variëren tussen 3,8 mm en 37,0 mm. In Ukkel noteerde het KMI slechts 5,2 mm neerslag (de normale waarde voor juli bedraagt 76,9 mm). Het rapport kan je lezen via deze link.

Droogte creëert mogelijkheden

Zaterdag 6 augustus 2022
Genk - Droogte creëert mogelijkhedenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Cyriel Dessers weg bij KRC

Zaterdag 6 augustus 2022
Na de match tegen KAS Eupen heeft Cyriel Dessers (28) afscheid genomen van de fans en zijn nakend vertrek aangekondigd naar Cremonesein de Italiaanse Serie A. Morgen zitten beide clubs rond de tafel. Dessers verwacht groen licht. De clubs zijn akkoord over een transfersom van 6,5 miljoen euro plus bonussen.

Kleuter valt van leuning roltrap

Zaterdag 6 augustus 2022
Gisterennamiddag is een 4-jarige kleuter zwaargewond geraakt toen hij van de leuning aan de buitenkant van een roltrap viel in Shopping 1. Hij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: Piknik

Zaterdag 6 augustus 2022
Liesbet Kenens (42) uir Genk heeft de besloten vennootschap Piknik opgericht met zetel aan de Zaveldriesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van belegde broodjes en het thuisbezorgen van maaltijden en bereide schotels.
Genk - Nog steeds veel duiven niet teruggekeerdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jozef Cretskens overleden

Zaterdag 6 augustus 2022
Genk - Jozef Cretskens overledenOp 28 juli is Jozef Cretskens overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Dilsen.

Gerarda Dries overleden

Zaterdag 6 augustus 2022
Genk - Gerarda Dries overledenWoensdag is Gerarda Dries overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Maxim Pels. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Alken.

José Geudens oerleden

Vrijdag 5 augustus 2022
Genk - José Geudens oerledenIn WZC De Olijfboom is woensdag José Geudens overleden, de weduwe van de in 1988 gestorven Felix Lemmens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk aan de Evence Coppéelaan. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Toon Vanhees overleden

Vrijdag 5 augustus 2022
Genk - Toon Vanhees overledenGisteren is Toon Vanhees (89) overleden, de echtgenoot van Christiane Debonnez. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe hittegolf in de maak

Vrijdag 5 augustus 2022
Weerbericht
Genk - Nieuwe hittegolf in de maakNa de doortocht van een buienlijn neemt een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland positie over de Britse Eilanden en breidt de volgende dagen verder uit richting Denemarken en later de Scandinavische landen. Hierbij staat er gedurende een lange periode zonnig, warm en vooral droog weer op het programma. Sterker nog, na het weekend wordt de kans op een hittegolf erg groot.
Vandaag is de afkoeling na de buien in de ochtend zeker welkom. Er is kort na de middag nog kans op een (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (74) gewond bij aanrijding

Vrijdag 5 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenstraat in Diepenbeek raakten deze namiddag een auto en een 74-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.
KRC Genk heeft de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen bekendgemaakt: doelmannen: Vandevoordt, Leysen en Stevens; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss en de aanvallers Dessers, Onuachu, Paintsil en Németh.

'Theater op de Markt' in Hasselt

Vrijdag 5 augustus 2022
Volgende week, van 10 tot 14 augustus, neemt Theater op de Markt de Hasseltse binnenstad weer in. Op het programma staan 52 gezelschappen die allemaal verschillende keren spelen. Na de door de pandemie afgelaste editie van 2020 is het vier jaar geleden dat het Limburgse festival voor circus en locatietheater plaatsvond in Hasselt.
Met toegankelijke voorstellingen wil het festival de drempel voor kunstbeleving verlagen en iedereen uitnodigen om te komen genieten van circus- en locatietheater. Aan veel (…) Het hele nieuwsbericht

Ike Ugbo (KRC) definitief naar Troyes

Donderdag 4 augustus 2022
KRC Genk is met Troyes AC tot een overeenkomst gekomen over de definitieve overgang van Iké Ugbo. Iké kwam vorige zomer (2021) over van de U23 van Chelsea FC, nadat hij het seizoen ervoor zich in de kijker speelde tijdens een uitleenbeurt aan Cercle Brugge. De aanvaller wist in 25 wedstrijden voor KRC Genk 6 maal te scoren. Sinds januari speelde Iké reeds op huurbasis voor Troyes en daar wist hij dus een definitieve overgang naar de Ligue 1 te versieren.

Nachtbussen bij Pukkelpop

Donderdag 4 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt Pukkelpop na iedere festivaldag voor extra nachtritten. De nachtbussen zijn gratis voor inwoners van de betrokken gemeenten, op vertoon van je PKP22-polsbandje. De nachtbussen rijden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, met vertrek om 02.30u, en op zondag 21 augustus, met vertrek om 00.30u. Meer info

Danny Poesmans overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - Danny Poesmans overledenGisteren is Danny Poesmans overleden. Hij was afkomstig van Diepenbeek en werd 64 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 11u) in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Uitvaartzorg Remans.

Bromfietser (30) gewond bij botsing

Donderdag 4 augustus 2022
Op het kruispunt van de Hooiweg en de Hoogstraat is een 30-jarige bromfietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.15 uur.

Genk VV verslaat Zonhoven Utd

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - Genk VV  verslaat Zonhoven UtdGenk VV heeft een oefenwedstrijd tegen Zonhoven United gewonnen met 4-2.

Bregel Sport - KVK Houtvenne 1-2

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - Bregel Sport - KVK Houtvenne 1-2Bregel Sport heeft een oefenwedstrijd tegen KVK Houtvenne verloren met 1-2.

KSK Tongeren B - STA Genk 1-5

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - KSK Tongeren B - STA Genk 1-5In een oefenwedstrijd heeft KSK Tongeren B met 1-5 verloren van STA Genk.

De woestijn rukt op

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - De woestijn rukt opZoomVandaag gezien aan Groot-Gestel in Oudsbergen: kamelen in een weide! (Foto Josh Vandijck)

Uw isolatiegraad staat online

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - Uw isolatiegraad staat onlineZoomHerinnert u zich nog dat er in december 2020 een vliegtuigje heel de provincie overvloog om na te gaan of het dak van de woningen in Limburg wel goed geïsoleerd was? Dat gebeurde, zo vernamen we later, in opdracht van Fluvius. De resultaten van dat onderzoek staan nu online. Via deze link kunt u uw adres ingeven en dan blijkt of je dak goed of slecht geïsoleerd is. Als er rode vlekken te zien zijn, kunt u best ingrijpen, want warmteverlies door slechte isolatie kost 's winters veel geld. Op de website staan ook tips en links die aangeven hoe je dat kan doen.

Henri Winters overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Genk - Henri Winters overledenOp 31 juli is Henri Winters overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Truda Nelissen. Hij was 97 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Maurice Surinx overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Maurice Surinx overledenGisteren is Maurice Surinx overleden, de echtgenoot van Jose Bosmans. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: zondag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Christiane Croes overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Christiane  Croes overledenIn WZC Toermalien is maandag Christiane Croes overleden. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Remi Coninx overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Remi Coninx overledenMaandag is Remi Coninx overleden, de weduwnaar van de in 1995 gestorven Wieske Panis. Hij was 85 jaar. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Elena Calzado overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Elena Calzado overleden>Gisteren is Elena Calzado overleden, de echtgenote van Arturo Amor. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Jef Bijnens overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Jef Bijnens overledenMaandag is Jef Bijnens overleden, de weduwnaar van Marie Somers en de partner van Odile Kinart. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (16-17 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat. Rouwadres: Odile Kinart, Biegrachtstraat 38, 3600 Genk.

Stijgende prijzen nekken bouw

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Stijgende prijzen nekken bouwZoomEen gebrek aan geschikte arbeidskrachten, ontspoorde loonkosten en torenhoge grondstoffenprijzen zetten een rem op de groei van onze Limburgse bouwbedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bouwenquête van Voka en de Confederatie Bouw Limburg. Hoewel 36% van de Limburgse bouwbedrijven een gevuld orderboekje heeft voor meer dan zes maanden blijven onze bouwfirma’s niet ongevoelig voor de wereldwijde prijsstijgingen. 53 procent van de bouwbedrijven heeft zijn investeringsplannen uitgesteld tot na 2023, 44% heeft zelfs geen investeringsplannen meer, zo blijkt uit de enquête.

Verkeersongeval op Noordlaan

Woensdag 3 augustus 2022
Op de Noordlaan raakten vanmiddag rond 13 uur een auto en een 46-jarige bromfietser uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Dertigers gewond bij botsing

Woensdag 3 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen in de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn twee personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Houthalen VV - Bregel 6-4

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Houthalen VV - Bregel 6-4In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Houthalen VV Bregel verslagen met 6-4.

Heide in bloei

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Heide in bloeiZoomAugustus is traditioneel de maand dat de heide bloeit, het is dan nu ook het moment om een fiets- of wandeltocht in de Limburgse heide te maken (foto's Gust Ischen) 
Heide in bloeiHeide in bloei
Zoom

Auto gaat in de vlammen op

Woensdag 3 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een auto uitgebrand op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. De brand is vermoedelijk het gevolg van een technisch defect.

Tropisch, nadien afkoeling

Woensdag 3 augustus 2022
Weerbericht
Genk - Tropisch, nadien afkoelingVerbonden aan een depressie nabij Schotland trekt een storing over het zuiden van Engeland. De overhangende hoge bewolking kan tot onze streken reiken, maar de neerslag krijgen we "voorlopig" niet mee. Wel wordt aan de voorzijde van deze storing erg warme lucht naar ons land getransporteerd.
Vandaag wordt het op de meeste plaatsen tropisch warm.
Na een zwoele nacht bij minima rond 17 of 18 graden komen de maxima na de middag uit op gemiddeld 32 graden. Er zijn wat hoge wolken aanwezig, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Podgurski overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Jozef Podgurski overledenOp 31 juli is Jozef Podgurski overleden, de echtgenoot van Roza Wilkenhuysen. Hij was 89 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Zonhoven-Halveweg vinden plaats in beperkte kring.

Nieuwe speler voor Bokrijk Sport

Woensdag 3 augustus 2022
Genk - Nieuwe speler voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft Nick Vliegen aangetrokken. De speler komt over van Zutendaal VV.

Fotini Delinikolas overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Fotini Delinikolas overledenOp 31 juli overleed Fotini Delinikolas, de weduwe van de in 2020 gestorven Michail Kaïtatzis. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) plaats in de  Grieks Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bernardino Robala Jorge overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Bernardino Robala Jorge overledenOp 30 juli overleed Bernardino Robala-Jorge, de echtgenoot van Suzete Ribeiro-Esteves. Hij was 84 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Serra da Boa Viagem vindt op een later tijdstip plaats.

Renata Tombolato overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Renata Tombolato overledenGisteren is Renata Tombolato overleden, de echtgenote van Salvatore Calatabiano. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Auto op dak beland

Dinsdag 2 augustus 2022
Vanavond botsten twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring. Eén van de voertuigen belandde na de klap op zijn dak. Er is enkel materiële schade.

Inbraak in woning mislukt

Dinsdag 2 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een huis aan de Waardstraat in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanmorgen vastgesteld.

Jongen (14) gewond bij ongeval

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Jongen (14) gewond bij ongevalZoomIn de Stalenstraat in Genk zijn gisterennamiddag rond 16.10 uur een voetganger en een fietser gebotst. Een 14-jarige jongen uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Drinkwater mogelijk 11,86% duurder

Dinsdag 2 augustus 2022
De Watergroep heeft bij de WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij een aanvraag voor een tariefverhoging voor het drinkwater ingediend. Ze voorziet voor de periode 2023-2028 een geleidelijke stijging van 11,86 procent, los van een eventuele indexering. Terwijl de klanten nu 1,97 euro per 1.000 liter betalen, wordt dat in 2028 2,20 euro. De watermaatschappij verantwoordt de prijsstijging door extra investeringen in opslagruimtes en digitalisering en door de klimaatuitdagingen, zoals de droogte. Eind december wordt bekend of de aanvraag is goedgekeurd.

Genk VV - Bokrijk Sport 3-2

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Genk VV - Bokrijk Sport 3-2Genk VV heeft Bokrijk Sport verslagen met 3-2.

Winterslag klopt Grimbie 69

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Winterslag klopt Grimbie 69Winterslag heeft Grimbie 69 verslagen met 4-2.

Uikhoven - STA Genk 3-1

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Uikhoven - STA Genk 3-1STA Genk heeft met 3-1 verloren op het veld van Uikhoven.

Bregel Sport - Rotselaar 1-2

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Bregel Sport - Rotselaar 1-2In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bregel Sport met 1-2 verloren van Rotselaar.

Jan Jeunen overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Jan Jeunen overledenOp 27 juli is Jan Jeunen overleden, de partner van Anita Nijs. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk, gevolgd door de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek.

Laurinda Moreira overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Genk - Laurinda Moreira overledenOp 31 juli overleed Laurinda Moreira, de weduwe van Alberto Pinheiro. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Slechts 89 Limburgse biobedrijven

Maandag 1 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
België telde in 2021 2.590 biologische landbouwbedrijven, een kleine toename in vergelijking met 2020. Limburg telt slechts 89 biologische landbouwbedrijven, het kleinste aantal van alle Belgische provincies. Namen en Luxemburg zijn de provincies met de meeste bio-bedrijven. (bron: Statbel)

Jong AZ - Jong Genk 5-1

Maandag 1 augustus 2022
Jong Genk heeft in Alkmaar met 5-1 verloren van Jong AZ. Smekens maakte het Genkse doelpunt. Zaterdag speelt Jong Genk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Thes Sport. Op 14 augustus start Jong Genk de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.

114 hardrijders betrapt

Maandag 1 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Diepenbeek zijn in het weekend 144 hardrijders betrapt. Er werd onder meer gecontroleerd in de Grendelbaan en de Nieuwstraat. Aan de controleposten passeerden zo'n 1.700 voertuigen.

Werfdiefstal op Henry Fordlaan

Maandag 1 augustus 2022
Op een werf aan de Henry Fordlaan zijn kabels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Genk - Engelse voetbalsters Europees kampioenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Genk - Herfst in volle zomer: droogtestressZoomWie de laatste dagen een fiets- of wandeltocht heeft gedaan, zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het op bepaalde plaatsen wel herfst lijkt. Bomen verliezen hun bladeren door droogtestress.
"In de zomer kan de bodem zo ver uitdrogen, dat planten niet meer optimaal kunnen verdampen. Ze ondervinden dan droogtestress. Eerst sluit een plant zijn huidmondjes om waterverlies via verdamping te voorkomen, maar uiteindelijk kan hij geheel of gedeeltelijk afsterven. Droogtestress komt (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Ladies verliezen van Ajax

Maandag 1 augustus 2022
De KRC Ladies hebben een oefenwedstrijd tegen Ajax verloren. Uitslag: 1-2.

Trailer in brand op E314

Maandag 1 augustus 2022
Genk - Trailer in brand op E314De brandweer moest vanmorgen uitrukken omdat een trailer die op de pechstrook van de E314 in Genk geparkeerd stond vuur had gevat. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen