Het overige nieuws

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Roma

Maandag 31 oktober 2022
Maikel Vanhees en Romina Di Franco, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Roma opgericht met zetel aan de Guillaume Lambertlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, groot- en kleinhandel in voedingswaren, het verzorgen van feesten en evenementen en de verkoop en verhuur van licht en geluid.

Twee fietsers botsen

Maandag 31 oktober 2022
Genk - Twee fietsers botsenIn de Roerstraat botsten gisterennamiddag rond 16.45 uur twee fietsers. Eén van hen, een 75-jarige vrouw ut Genk, raakte daarbij gewond.

Fietser (21) gewond bij aanrijding

Maandag 31 oktober 2022
In de stad botsten gisterenavond een auto en een 21-jarige fietser uit Genk. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Valpartij in Kolderbosstraat

Maandag 31 oktober 2022
In de Kolderbosstraat kwam gisterenavond rond 20 uur een 63-jarige fietser uit Zutendaal ten val. Hij raakte daarbij gewond.

Wieske Van Geneugden overleden

Maandag 31 oktober 2022
Genk - Wieske Van Geneugden overledenOp 24 oktober is Wieske Van Geneugden overleden, de echtgenote van François Mostkowiak. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Volleybal: LVL uitgebekerd

Zondag 30 oktober 2022
In de Beker van België (dames) van het volleybal heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Oostende. LVL ging er voor de vierde keer op rij uit in de eerste ronde van de Beker.

SK Beveren - Jong Genk 3-0

Zondag 30 oktober 2022
Genk - SK Beveren - Jong Genk 3-0Jong Genk heeft vanavond met 3-0 verloren op het veld van SK Beveren. Na 1 minuut was het al 1-0. Aan de rust was de stand 2-0. Jong Genk speelde ruim 75 minuten met 10 man door de uitsluiting van Ouattara.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Diepenbeek 0-5In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 0-5 verloren van Diepenbeek. Aan de rust keek Bokrijk al tegen een 0-2 achterstand op.
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Zwevezele 0-3In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 0-3 verloren van Zwevezele. Aan de rust was de stand 0-2.

Harry Wetzels overleden

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Harry Wetzels overledenVrijdag is Harry Wetzels overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Ieven. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.

Ersilia Pollice overleden

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Ersilia Pollice overledenVrijdag is Ersilia Pollice overleden, de echtgenote van Miguel Mendez Y Sotelo. Zij was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Helson wint van Bregel Sport

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Helson wint van Bregel SportDe eerste ploeg van Helson is bij Bregel Sport gaan winnen met 1-2 . Voor Helson scoorde Duvan twee keer. Hij miste ook nog een strafschop. Peustjens scoorde voor Bregel.

Bokrijk Sport wint van Alken B

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Bokrijk Sport wint van Alken BBokrijk Sport heeft FC Alken B verslagen met 3-1.

Genk VV speelt gelijk tegen Heis

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Genk VV speelt gelijk tegen HeisGenk VV is thuis tegen Heis Sport niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Winterslag wint van Stokkem

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Winterslag wint van StokkemIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag met 6-1 gewonnen van Vlug en Vrij Stokkem B en steekt zo de periodetitel op zak.

Zware nederlaag voor Boxberg B

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Zware nederlaag voor Boxberg BIn Vierde Provinciale B kan je nog waar voor je geld krijgen. Zoals vandaag bij Racing Boxberg B. Die ploeg werd door LS Leut in de pan gehakt met 1-18. Negentien doelpunten in één match, kom daar nog eens om!

STA Genk wint bij Umitspor B

Zondag 30 oktober 2022
Genk - STA Genk wint bij Umitspor BIn Vierde Provinciale is STA Genk bij Umitspor Maasmechelen gaan winnen met 2-5.

Turkse Rangers-Leopoldsburg 0-1

Zondag 30 oktober 2022
Genk - Turkse Rangers-Leopoldsburg 0-1K ESK Leopoldsburg is met 0-1 gaan winnen bij Turkse Rangers Waterschei. Strijbosch maakte in de 27ste minuut het enige doelpunt van de partij.

Tegen boom op Opglabbekerzavel

Zondag 30 oktober 2022
Gisterenmorgen rond 8.45 uur belandde een auto tegen een boom op de Opglabbekerzavel nadat de bestuurder moest uitwijken voor een ree. Bij het ongeval raakte een 55-jarige vrouw uit Genk gewond.
Genk - Kinderen ( 1 en 5 jaar) gewond bij botsingZoomTwee kinderen uit Beringen, respectievelijk 1 en 5 jaar, zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19 uur.
Bij de opbouw van de Woonestetike-beurs in de Limburghal zijn twee designkasten gestolen. Dat gebeurde vrjdagnamiddag.
Genk - Damesvoetbal: Hasselt - KRC Genk C 1-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C 1-1 gelijkgespeeld bij Sporting Hasselt. KRC Genk C staat tweede in de stand.

Eendracht Termien - Houtvenne 2-2

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - Eendracht Termien - Houtvenne 2-2Eendracht Termien heeft thuis tegen Houtvenne 2-2 gelijkspeeld. Aan de rust was de stand 1-1. Opdekamp maakte de twee doelpunten van de thuisploeg. Termien speelde 65 minuten met tien man door de uitsluiting van kapitein Jeunen die twee maal geel pakte.

R. Boxberg - Houthalen VV 1-4

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - R. Boxberg - Houthalen VV 1-4In derde provinciale C heeft Racing Boxberg A vanavond thuis met 1-4 verloren van Houthalen VV dat zich tot periodekampioen kroont.

Kerk vol rook in Waterschei

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - Kerk vol rook in WaterscheiIn de Christus Koning kerk  in Waterschei vatte deze namiddag een tafel vlam, vermoedelijk door brandende kaarsen. De brandweer heeft de kerk geventileerd.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Brecht Van Bael overleden

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - Brecht Van Bael overledenDonderdag is Brecht Van Bael overleden, de echtgenoot van Gwenny Vandendries. Hij was 28 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van As.

Nieuwe vennootschap: Mastech

Zaterdag 29 oktober 2022
Ahmet Köse ut Genk heeft de besloten vennootschap Mastech opgericht met zetel aan de Onafhankelijkslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, restauratiewerken, grondwerken, lood- en zinkwerk en elektrische installatie.

KRC Ladies - KV Mechelen 4-0

Zaterdag 29 oktober 2022
Genk - KRC Ladies - KV Mechelen 4-0KRC Ladies heeft KV Mechelen verslagen met 4-0. Aan de rust was de stand 0-0. Kersten (2), Vanhoudt en Wielockx maakten de doelpunten.

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Genk - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)

Auto en fietser botsen

Vrijdag 28 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Ballewijerweg in Zonhoven botsten deze namiddag rond 15.15 uur een auto en een fietser. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Speedpedelec knalt tegen auto

Vrijdag 28 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Diepenbeek is de 51-jarige bestuurder van een speedpedelec vanmorgen tegen een auto gereden. Hij raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)
In de Onderwijslaan is deze voormiddag rond 11 uur een 45-jarige Genkenaar met zijn fiets tegen een geparkeerde wagen gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Dakbrand in Waterschei

Vrijdag 28 oktober 2022
Genk - Dakbrand in WaterscheiVanmiddag rukte de brandweer uit voor een dakbrand van een nieuwbouwproject aan de Boommeerstraat. De brand zou veroorzaakt zijn door roofingwerken.

Speed in diepvriezer

Vrijdag 28 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Speed in diepvriezerBij een dertiger uit Zonhoven trof de politie speed in de diepvriezer aan. De man moest zich nu verantwoorden voor de rechter op betichting van handel en drugs. Hij riskeert 15 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Het vonnis in deze zaak wordt uitgesproken op 25 november.
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

Einde voor Bregel Sport B

Vrijdag 28 oktober 2022
Genk - Einde voor Bregel Sport BDe Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft het algemene forfait van Bregel Sport B bevestugd. De club uit vierde provinciale gaf dit seizoen al vier keer forfait door een gebrek aan spelers.

Auto vat vlam op E313

Donderdag 27 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend moest de brandweer uitrukken voor een autobrand op de E313 in Diepenbeek. Door de brand was er maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Twee woninginbraken gemeld

Donderdag 27 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg gisterenavond melding van twee woninginbraken in Zonhoven. De inbrekers sloegen toe aan de Raafstraat en de Hulsbergweg. In de twee gevallen gaat het vermoedelijk om dezelfde daders.
Morgenavond ontvangt KRC Genk KV Mechelen. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Onuachu, Paintsil en Nemeth.

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Boorsem B - Boxberg B 5-0

Donderdag 27 oktober 2022
Genk - Boorsem B - Boxberg B 5-0Racing Boxberg B verliest de wedstrijd bij Boorsem Sport B met 5-0 en moet een boete van 150 euro betalen De scheidsrechter had de match op 16 oktobe stopgezet omdat de spelers van Boxberg het veld hadden verlaten na een discussie.

Peter Machiels overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Genk - Peter Machiels overledenOp 23 oktober is Peter Machiels overleden. Hij was 56 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Diepenbeek.

Fons Meuwissen overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Genk - Fons Meuwissen overledenDinsdag is Fons Meuwissen overleden, de echtgenoot van Kaatje Vancraybex. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Luciano Gazzola overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Genk - Luciano Gazzola overledenMaandag is Luciano Gazzola overleden, de partner van Hendrika Cornelissen. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Zepperen-Brustem B - Bokrijk 2-6

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Zepperen-Brustem B  - Bokrijk 2-6Vanavond werd in vierde provinciale A de wedstrijd Zepperen-Brustem B - Bokrijk Sport herspeeld. Bokrijk won met 2-6. De vorige match werd stopgezet nadat een speler bewusteloos raakte.
Genk - 70 uur werkstraf voor bloot achterwerkEen Genkenaar die tijdens een controle zijn achterwerk liet zien aan de politie moet een werkstraf van 70 uur uitvoeren. De feiten dateren van augustus vorig jaar. (PG)

Twee zeventigers gewond bij botsing

Woensdag 26 oktober 2022
Twee zeventigers uit Genk zijn gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen in de Nieuwstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

U19 van KRC Genk winnen met 0-4

Woensdag 26 oktober 2022
De Genkse U19 hebben vanmiddag in de Youth League met 0-4 gewonnen van het Noord-Ierse FC Coleraine. Claes, Van de Perre, Da Costa en Rotundo maakten de doelpunten.

Nieuwe vennootschap: Move to Mind

Woensdag 26 oktober 2022
Stan Dieleman (24) uit Opwijk heeft de besloten vennootschap Move to Mind opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, osteopathie, podologie en Oosterse geneeswijze in al zijn vormen.

Antonio Carrapiço overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Antonio Carrapiço overledenMaandag is Antonio Carrapiço overleden, de echtgenoot van Emilia Da Cruz-Afonso. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaars in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jos Willems overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Jos Willems overledenMaandag is Jos Willems overleden. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ferdinand Caelen overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Ferdinand Caelen overledenMaandag is Ferdinand Caelen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Olaerts. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Marcel Van Schoor overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Marcel Van Schoor overledenOp 22 oktober is Marcel Van Schoor overleden, de echtgenoot van Marie Thérèse Schuster. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Coiske Melders overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Genk - Coiske Melders overledenMaandag is Coiske Melders overleden, de echtgenoot van Angèle Simons. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Verkeersongeval op Weg naar As

Dinsdag 25 oktober 2022
Gisterenavond rond 18.20 uur botsten een bromfietser en een auto op de Weg naar As. Een minderjarige jongen uit Genk raakte daarbij gewond.

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Genk - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Genk - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!
In Liga vrouwen nationaal van het volleybal heeft Ladies Volley Genk met 0-3 verloren van Asterix Avo.

Volleybal: Waremme - Genk 1-3

Maandag 24 oktober 2022
In nationale 2B van het volleybal (mannen) heeft KVC LensOnline Genk Waremme verslagen met 1-3.

Twee jaar cel voor juwelendief

Maandag 24 oktober 2022
Genk - Twee jaar cel voor juwelendief
Een twintiger die juwelen stal in een woning in Genk heeft twee jaar celstraf gekregen. De feiten dateren van 25 februari 2021. Hij liep eerder al twee veroordelingen op voor diefstal.

Auto van de baan op rotonde

Maandag 24 oktober 2022
Vanmorgen rond 9.15 uur ging een auto van de baan op een rotonde van de Oosterring. Een 52-jarige vrouw uit Bilzen raakte daarbij gewond.
Uit de oude doos
Genk - 10 jaar geleden: sluiting Ford GenkZoomVandaag is het tien jaar geleden dat werd aangekondigd dat Ford Genk zou sluiten. Het was de kroniek van een aangekondigde dood. Limburg stond opnieuw voor een grote uitdaging, na de sluiting van de mijnen en de sluiting van Philips Hasselt. (foto Hans Put)
10 jaar geleden: sluiting Ford Genk10 jaar geleden: sluiting Ford Genk10 jaar geleden: sluiting Ford Genk10 jaar geleden: sluiting Ford Genk
Zoom
Een 56-jarige bromfietsster uit Genk raakte gewond bij een aanrijding met een auto op de; Westerring. Het ongeval gebeurde zaterdagvoormiddag rond 10 uur.

Verkeersongeval in Torenlaan

Maandag 24 oktober 2022
Genk - Verkeersongeval in TorenlaanOp de Torenlaan raakten vrijdagavond rond 19 uur een autobus en een 27-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in Stalenstraat

Maandag 24 oktober 2022
Zaterdag is ingebroken in een appartement aan de Stalenstraat. Er werden juwelen en geld gestolen.

Jos Caelen overleden

Maandag 24 oktober 2022
Genk - Jos Caelen overledenOp 20 oktober overleed Jos Caelen (62), de echtgenoot van Rita Hendriks. Hij woonde in Opoeteren maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.
Kerk
In Hoevenzavel is het zeventigjarig bestaan gevierd van de parochiekerk Sint-Jozef Werkman. Burgemeester Dries wees onder meer op de sterk verbindende rol die de kerk van Hoevenzavel speelt.

Bewoner bevangen door de rook

Zondag 23 oktober 2022
Op De Dries brak deze namiddag brand uit in de keuken van een flat. De bewoner slaagde erin het vuur zelf te doven maar inhaleerde rook zodat hij voor controle naar het ziekenhuis moest.

Auto belandt op zijn dak

Zondag 23 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Auto belandt op zijn dakGisterenavond rond middernacht is een auto op zijn dak beland in de Zwanenstraat in Zonhoven. Daarbij is een vijftiger gewond geraakt.
In het zaalvoetbal heeft Full Genk met 6-1 verloren van FP Aarschot. Na zes wedstrijden staat Full Genk zevende in de stand met vijf punten en een doelpuntensaldo van 20/34.

Boxberg B - Elen B stopgezet

Zondag 23 oktober 2022
Genk - Boxberg B - Elen B stopgezetDe wedstrijd Racing Boxberg B - Elen B werd stopgezet bij een 1-4 stand nadat de scheidsrechter werd getackeld.

Bregel B verliest in Opoeteren

Zondag 23 oktober 2022
Genk - Bregel B verliest in OpoeterenBregel Sport B heeft vanmiddag met 5-0 verloren in Opoeteren.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zondag 23 oktober 2022
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei is bij Heusden-Zolder niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Winterslag B klopt STA Genk

Zondag 23 oktober 2022
Genk - Winterslag B klopt STA GenkFuture Winterslag B heeft STA Genk verslagen met 0-2.

Park Houthalen klopt Bregel Sport

Zondag 23 oktober 2022
Genk - Park Houthalen klopt Bregel SportPark Houthalen heeft thuis met 3-0 gewonnen van Bregel Sport.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)

Juve Hasselt B - Bokrijk 5-5

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Juve Hasselt B - Bokrijk 5-5In vierde provinciale A heeft Bokrijk Sport vanavond 5-5 gelijkgespeeld op het veld van Jube Hasselt B.

Ruime zege voor Eendracht Termien

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Ruime zege voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft vanavond een 1-4 overwinning behaald op het veld van KFC Nijlen.

R. Boxberg A - Genk VV 1-5

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - R. Boxberg A - Genk VV 1-5in derde provinciale C heeft Racing Boxberg A vanavond thuis met 1-5 verloren van Genk VV.

Lisette Put overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Lisette Put overledenDonderdag is Lisette Put overleden, de echtgenote van Pasquale Verna. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Salvatora Milazzo overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Salvatora Milazzo overledenWoensdag is Salvatora Milazzo overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Ignazio Nicosia. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochie van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Dindag (18 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Damesvoetbal: Bokrijk - Hasselt 1-2

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Hasselt 1-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport deze namiddag een 1-2 nederlaag geleden tegen Sporting Hasselt.
Morgennamiddag speelt KRC Genk op de Bosuil tegen Antwerp. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Geusens, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth.

Jong Genk verliest van Beerschot

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Jong Genk verliest van BeerschotIn de Challenger Pro League heeft Jong Genk  deze namiddag met 1-2 verloren van Beerschot. Na 4 minuten was het al 0-1, meteen de ruststand. In de 49ste minut hing Benianga de bordjes gelijk. Een minuuut later werd het 1-2. De twee doelpunten van Beerschot werden gescoord door Thibo Baeten.
Genk - Damesvoetbal: Bilzen - KRC Genk C 0-0In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben DV Bilzen Utd en KRC Genk C 0-0 gelijkgespeeld.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Tollenaers overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Wim Tollenaers overledenDinsdag is Wim Tollenaers overleden, de echtgenoot van Elise Bazima. Hij was 34 jaar en vader van drie kinderen. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (19-20 uu) bij Utvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Daniel Aerden overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Daniel Aerden overledenIn Leuven is op 15 oktober Daniel Aerden overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Maria Bas overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Maria Bas overledenWoensdag is Maria Bas overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Hendrikus Vanquaethoven. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Hilda Vanheusden overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Hilda Vanheusden overledenWoensdag is Hilda Vanheusden overleden, de echtgenote van Eddy Blokken. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Gerard Beckx overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Genk - Gerard Beckx overledenOp 15 oktober overleed Gerard Beckx, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Christine Vanhees. Hij was 86 jaar en stelde zijn lichaam ter beschikking van de wetenschap.

Nieuwe vennootschap: Lim.Its

Vrijdag 21 oktober 2022
Johan Giuschoven (58) uit Genk heeft de besloten vennootschap Lim.Its opgericht met zetel aan de Oude Markt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de kleinhandel in kantoormaterieel en -meubelen, het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en advies op het gebied van pubic relations en communicatie.

Botsing op Nieuwe Kuilenweg

Vrijdag 21 oktober 2022
Genk - Botsing op Nieuwe KuilenwegDeze voormiddag rond 10 uur botsten twee auto's op de Nieuwe Kuilenweg. Daarbij is een 84-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.

28 nieuwe sociale woningen

Vrijdag 21 oktober 2022
Woonmaatschappij Nieuw Dak is gestart met de bouw van 28 sociale woningen aan de Driehoevenstraat. De meeste woningen zullen drie of vier slaapkamers tellen en zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.

Willy Borzee overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Genk - Willy Borzee overledenWoensdag is Willy Borzee overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Alda Goyens overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Genk - Alda Goyens overledenWoensdag is Alda Goyens overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Henri Van Otterdijk. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kaulille.

Inbraak in Zegestraat

Donderdag 20 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een raam binnen in een huis aan de Zegestraat in Diepenbeek. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen.

Nieuwe vennootschap: Itasca

Donderdag 20 oktober 2022
Peter Pools uit Oudsbergen en Stefanie Diris uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Itasca gerechtsdeurwaardervennootschap opgericht met zetel aan de Molenstraat in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beoefenen van het ambt van gerechtsdeurwaarder, het organiseren van publieke verkopen en incasso-activiteiten.

Agostino Mele overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Genk - Agostino Mele overledenDinsdag is Agostino Mele overleden, de echtgenoot van Anna Mohr. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bokrijk moet match herspelen

Donderdag 20 oktober 2022
Genk - Bokrijk moet match herspelenDe voetbalwedstrijd Zepperen-Brustem B - Bokrijk Sport moet herspeeld worden. Dat heeft het PC Limburg beslist. De wedstrijd werd op 9 oktober stopgezet na een zware blessure van een speler die bewusteloos naar het ziekenhuis werd gebracht.

Denise Dujardin overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Genk - Denise Dujardin overledenOp 15 oktober is Denise Dujardin overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jozef Habex. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Patrick.Lindekens overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Genk - Patrick.Lindekens overledenZondag is Patrick Lindekens overleden. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Fietsster (87) gewond bij aanrijding

Woensdag 19 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven raakten gisterennamiddag een 87-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij lichte verwondingen op.

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Genk - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

Genkenaar gewond bij ongeval in Bree

Woensdag 19 oktober 2022
Genk - Genkenaar gewond bij ongeval in BreeEen 38-jarige Genkenaar is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Gruitroderkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.30 uur.

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Jaklien Indesteege overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Genk - Jaklien Indesteege overledenMaandag is Jaklien Indesteege overleden. Zij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Yvonne Leys overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Genk - Yvonne Leys overledenZondag is Yvonne Leys overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Mario Coletti. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Bregel Sport B geeft algemeen forfaitVierde provincialer Bregel Sport B zal dit seizoen niet meer aantreden. De ploeg geeft algemeen forfait door een tekort aan spelers.

Fietser gewond in Vaartstraat

Dinsdag 18 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Vaartstraat in Zonhoven is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Meisje (17) gewond bij aanrijding

Dinsdag 18 oktober 2022
Gisterenavond rond 17.20 uur botsten een auto en een 17-jarige fietsster uit Genk op de Europalaan. Het meisje raakte daarbij gewond.
Weerbericht
Genk - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Vastgoedmakelaar op het matje

Dinsdag 18 oktober 2022
Genk - Vastgoedmakelaar op het matjeEen ex-vastgoedmakelaar uit Genk moest op het betichtenbankje plaatsnemen. De zestiger word vervolgd voor misbruik van vertrouwen. Hij zou huurgeld hebben achter gehouden. Het Openbaar ministerie vorderde 14 maanden cel met uitstel en een boete van 2.000 euro. Op 15 november valt het vonnis in deze zaak. (PG)

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Koopmans overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Genk - Leon Koopmans overledenOp 14 oktober is Leon Koopmans overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Liliane Vincent. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Genk - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Doktersvoorschriften vervalst

Maandag 17 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Doktersvoorschriften vervalstEen vrouw uit Diepenbeek heeft van de rechter twaalf maanden cel met uitstel gekregen voor het vervalsen van doktersvoorschriften. Eerder werd de vrouw al veroordeeld voor soortgelijke feiten.

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Theuwissen overleden

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Paula Theuwissen overledenOp 14 oktober is Paula Theuwissen overleden. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Elsa Borsetto overleden

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Elsa Borsetto overledenOp 14 oktober is Elsa Borsetto overleden, de weduwe van de in 1976 gestorven Giuseppe Zambonini. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Drie fietsen gestolen uit garage

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Drie fietsen gestolen uit garageUit een garage aan de Frans Allardstraat zijn drie fietsen en kledij gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twintiger en zestiger gewond

Maandag 17 oktober 2022
Een 27-jarige man uit Maaseik en een 60-jarige man uit Tongeren zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6 uur.

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Daniela Lis overleden

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Daniela Lis overledenZaterdag is Daniela Lis overleden, de echtgenote van Carlo Vangronsveld. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei.

Volleybal: Genk - Lint 0-3

Maandag 17 oktober 2022
In nationale 2 heren B van het volleybal heeft Genk met 0-3 verloren van Lint. Sets: 17-25, 16-25, 21-25. In nationale 3 heren A won Genk B met 1-3 van Riemst. Sets: 16-25, 25-21,26-28, 23-25.

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Genk - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.
Genk - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport B geeft weer forfait

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Bregel Sport B geeft weer forfaitBregel Sport B gaf dit weekend forfait voor de wedstrijd tegen LS Leut. Het is het derde forfait op rij van de Genkse club.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee twintigers gewond bij botsingBij een kop-staartbotsing op de Boudewijnlaan in Diepenbeek raakten twee personen gewond. De slachtoffers zijn twee twintigers.
Genk - Jong Genk klopt Anderlecht FuturesJong Genk – laatste in de stand – heeft vanmiddag leider Anderlecht verslagen met 3-2. De doelpuntenmakers waren Mika Godts, Victory Benianba en Jay-dee Geusens. Aan de rust was de stand 2-0. Jong Genk laat nu de laatste plaats aan Dender.

STA Genk wint bij Lanklaar

Zondag 16 oktober 2022
Genk - STA Genk wint bij LanklaarSTA Genk is bij Lanklaarse gaan winnen met 4-5.

Termien verliest van Witgoor

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Termien verliest van WitgoorEendracht Termien heeft thuis verloren van Witgoor Dessel. Uitslag: 1-3. Aan de rust was de stand 1-0. Stefani had Termien in de 38ste minuut op voorsprong gebracht. De Termien-spelers Oizaz en Piras pakten geel.

Future Winterslag - Opoeteren 1-1

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Future Winterslag - Opoeteren 1-1Future Winterslmag is vanmiddag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen SDS Opoeteren.
Genk - Wedstrijd Boorsem-Boxberg stopgezetDe voetbalwedstrijd tussen Boorsem B en Racing Boxberg B is stopgezet bij een 4-0 tussenstand. De spelers van Boxberg verlieten het terrein na een discussie over een discutabele penalty.

Genk VV verliest van Biesen

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Genk VV verliest van BiesenIn Derde Provinciale heeft Genk VV thuis met 0-1 verloren van KMR Biesen.

Turkse Rangers - Kadijk 2-0

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Turkse Rangers - Kadijk 2-0Kadijk is bij Turkse Rangers Waterschei gaan verliezen met 2-0. Komend weekend ontvangt Kadijk KFC Anadol.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Genk - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Genk klopt Houthalen

Zondag 16 oktober 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 4-3 gewonnen van La Baracca Houthalen. Na vijf wedstrijden staat Full Genk zesde in de stand met vijf punten. La Baracca heeft nog steeds geen punt kunnen sprokkelen.

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Genk - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

Bregel verliest van Herk FC

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Bregel verliest van Herk FCBregel Sport heeft thuis met 0-3 verloren van Herk FC. Na 7 wedstrijden staat Bregel Sport achtste in de stand met 10 punten.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

Gelijkspel voor Bokrijk Sport

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Gelijkspel voor Bokrijk SportBokrijk Sport is thuis tegen Zonhoven United B niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

Boxberg wint bij Smeermaas

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Boxberg wint bij SmeermaasRacing Boxberg is met 0-1 gaan winnen bij Smeermaas.

Zware mijnramp in Turkije

Zaterdag 15 oktober 2022
Een zware mijnramp in het noorden van Turkije heeft een zware tol geëist. Er zijn zeker 41 mijnwerkers omgekomen bij een ontploffing in een steenkoolmijn. Ruim 50 mijnwerkers konden zich nog redden. Een reddingsteam zakte af naar Amasra, de plaats van het ongeval. Ook in Limburg wordt verslagen gereageerd op deze mijnramp. Het doet de Limburgse kompels terugdenken aan de vele ongevallen in de Belgische mijnen. De ramp van Marcinelle was de grootste en een keerpunt voor de Belgische geschiedenis.

De fietsbrug ligt klaar

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - De fietsbrug ligt klaarZoomLangs de Noord-Zuid in Helchteren ligt de fietsbrug klaar die komende nacht over N74 zal worden gelegd. Om die operatie mogelijk te maken is er tussen 22u en 6u geen verkeer mogelijk tussen kruispunt Helchteren en Hechtel. Het verkeer moet omrijden via Meeuwen. (Foto Marc Faes) Meer foto's 
Genk - Damesvoetbal: KRC Genk C- Bokrijk 10-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C vamiddag Bokrijk Sport geklopt met 10-0.

Michel Vossen overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Michel Vossen overledenOp 11 oktober is Michel Vossen overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Lieske Gelders overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Lieske Gelders overledenDinsdag is Lieske Gelders overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Joseph Vangelooven. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag 18 oktober (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Helmut Kovac overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Genk - Helmut Kovac overledenWoensdag is Helmut Kovac overleden, de levenspartner van Alda Raymaekers. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Kiewit-Hasselt.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Marie-Louise Binkowski overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - Marie-Louise Binkowski overledenGisteren is Marie-Louise Binkowski (66) overleden. Zij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Roset Vanderfeesten overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - Roset Vanderfeesten overledenGisteren is Roset Vanderfeesten (90) overleden, de echtgenote van Jos Berben. Zij woonde in Genk maar was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Strollo

Vrijdag 14 oktober 2022
Claudio Strollo en Nadia Gianfelici, beiden uit Genk hebben de besloten vennootschap Strollo opgericht met zetel aan de Houweelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, sanitair- en loodgieterswerk en het plaatsen van hekwerken en poorten.
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles in Diepenbeek en Zonhoven is gisteren voor 8.176 euro onbetaalde verkeersbelasting geïnd. Er werden ook drie chauffeurs betrapt die onder invloed van drugs waren. Hun rijbewijs is meteen ingetrokken voor vijftien dagen.

KRC-selectie voor match op OHL

Vrijdag 14 oktober 2022
KRC Genk speelt morgenavond op OHL. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth.

Marie-Claire Cuypers overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - Marie-Claire Cuypers overledenDinsdag is Marie-Claire Cuypers overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Liefke Gelders overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - Liefke Gelders overledenDinsdag is Liefke Gelders overleden. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Genk - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Genk - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Chauffeur gewond bij botsing

Donderdag 13 oktober 2022
Vanavond rond 18.40 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan. Eén bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een 47-jarige man uit Hoeselt.

Frans Daniëls overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Frans Daniëls overledenGisteren is Frans Daniëls overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Jeanne Geens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel. Begroeting: dinsdag (18-19 uuir) in utfvaartcentrum Deborre.

Georgette Nijs overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Georgette Nijs overledenDinsdag is Georgette Nijs overleden, de echtgenote van Nino Disalvo.  Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Bergroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan  de Oostlaan.

Inbrekers roven geld en juwelen

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Dennenbosstraat in Diepenbeek. De daders gingen met geld en juwelen aan de haal. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Marcello overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Emma  Marcello overledenDinsdag is Emma Marcello overleden, de weduwe van Giuseppe Tigani. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
17 steden en gemeenten in Vlaanderen gaan volgend jaar inwoners leren optreden tegen ongewenst gedrag. Die omstaanderstrainingen gebeuren op initiatief van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Bart Somers en met de hulp van de stad Gent. Daar loopt al twee jaar een project om ongewenst gedrag aan te pakken. Het gaat dan onder meer over pesten, intimidatie en discriminatie.
"Uit de Gentse ervaringen blijkt dat de training ervoor zorgt dat mensen niet aan de zijlijn blijven staan. Het leert hen actief en verstandig op te treden als ze iets zien wat niet door de beugel kan. We willen die aanpak in heel Vlaanderen uitrollen", aldus de minister. In Limburg gebeurt dat in Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Pelt.

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

Zware bedrijfsbrand

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Zware bedrijfsbrandEeen uitslaande brand heeft vanochtend zware schade toegebracht aan een metaalbedrijf en schrijnwerkerij aan de Ambachtslaan in As. De brand brak rond 4.45 uur. De brandweer Oost-Limburg kreeg versterking van andere korpsen. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Elly Kaniewski overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Elly Kaniewski overledenOp 8 oktober is Elly Kaniewski overleden, de echtgenote van Anton Smolak. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Maurice Moens overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Maandag is Maurice Moens overleden, de levenspartner van Cecile De Roover. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Aleide Bijnens overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Aleide Bijnens overledenZondag is Aleide Bijnens overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: zaterdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Nieuwe trainer voor STA Genk

Donderdag 13 oktober 2022
Genk - Nieuwe trainer voor STA GenkRolando Noviello is de nieuwe trainer van vierde provincialer STA Genk. Hij volgt Tommy Coenen op die aan zijn eerste seizoen bezig was.

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gegrepen door auto

Woensdag 12 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Fietser gegrepen door autoIn de Nierstraat in Diepenbeek is vanavond een fietser aangereden door een auto. De fietser raakte daarbij gewond en is na de eerste zorgen door een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Drie faillissementen

Woensdag 12 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Group Car, bouwmaterialen WVCO en Rei Fire Paintings, alle uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 november ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer op de Boudewijnlaan in Diepenbeek zijn gisteren voor 13.198 euro boetes uitgeschreven. Er werden 25 voertuigen aan een controle onderworpen.
Genk - Kettingbotsing tussen drie voertuigenEen 44-jarige vrouw uit Tongeren en een 61-jarige vrouw uit Hasselt raakten gewond bij een kop-staartbotsing op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamdidag rond 15.40 uur.

'Ik ben opgegroeid in Genk'

Woensdag 12 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Mensen die doen alsof ik uit een rijke kaste uit Brasschaat kom, weten niet waarover ze praten. Ik ben opgegroeid in Genk, in een gezin uit de lagere middenklasse. Mijn vader was wiskundeleraar en de enige kostwinner, mijn moeder stopte met werken als verpleegster om voor ons te zorgen. Wij gingen nooit op restaurant. Als we op zondagavond eens naar het frietkot gingen, kregen we één pakje frietje per twee. Dat was feest! Kom mij dus niet vertellen dat ik geen voeling heb met de werkende klasse. Als ik zie met welk budget mijn ouders destijds een eigen huis hebben gekocht, zes kinderen hebben opgevoed en die kinderen ook allemaal lieten studeren, zonder dat wij een boterham tekort kwamen: chapeau!"
Vlaams minister-president Jan Jambon in "Humo"

Martin Demoitié overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Genk - Martin Demoitié overledenOp 8 oktober is in Maasmechelen Martin Demoitié overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Genk. Het afcheid vindt plaats in besloten kring.

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Aan het kruispunt van de Boogstraat en De Vroente is gisterennamiddag rond 16.40 uur een jonge fietser tegen een geparkeerde auto gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.

Twee voertuigen botsen

Dinsdag 11 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N74 en de Donkweg in Zonhoven botsten gisterenavond twee voertuigen. Daarbij is een vrouw uit Peer gewond geraakt.

Michel Dylst blijft aangehouden

Dinsdag 11 oktober 2022
Michel Dylst blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist. Zijn partner komt op 21 oktober voor de raadkamer. Volgens het parket "blijkt uit de eerste financiële analyses van de bankrekeningen dat het merendeel aan steungelden voor de feitelijke vereniging Vriendenkring KS werd afgewend van het doel van deze vereniging. Er is tot op heden geen objectieve verantwoording voor het gebruik van deze gelden." Met andere woorden: Dylst gebruikte het geld - naar verluidt ruim 2 miljoen euro! -  niet voor de vereniging. Het onderzoek wordt verder gezet door de gerechtelijke politie. Het bestuur van EMA - de opvolger van KS-Vriendenkring - zegt ondertussen nog altijd voor 100 % achter Michel Dylst te blijven staan.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

David Camps overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Genk - David Camps overledenOp 6 oktober is David Camps overleden, de echtgenoot van An Jans. Hij was 46 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Bilzen.

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Genk - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Gaethofs overleden

Maandag 10 oktober 2022
Genk - Henri Gaethofs overledenOp 8 oktober is Henri Gaethofs overleden, de echtgenoot van Julia Hoffmann. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Francesca Micele overleden

Maandag 10 oktober 2022
Genk - Francesca Micele overledenOp 8 oktober is Francesca Micele overleden, de echtgenote van Giuseppe Romano. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bregel Sport B gaf weer forfait

Zondag 9 oktober 2022
Genk - Bregel Sport B gaf weer forfaitDoor een tekort aan spelers heeft vierde provincialer Bregel Sport B vandaag weer forfait gegeven. De club moest spelen tegen FC Racing Boxberg B dat daardoor de wedstrijd wint met 5-0.

Trainer weg bij STA Genk

Zondag 9 oktober 2022
Genk - Trainer weg bij STA GenkTommy Coenen is niet langer trainer van vierde provincialer STA Genk. Hij nam zelf ontslag.

Jong Genk verliest van Club NXT

Zondag 9 oktober 2022
Genk - Jong Genk verliest van Club NXTJong Genk heeft vanavond met 3-1 verloren van Club NXT. Aan de rust was de stand 1-0. Didden scoorde voor Jong Genk in de toegevoegde tijd. Jong Genk speelde geen slechte wedstrijd maar stootte meermaals op de sterke Brugse goalie Lammens. Jong Genk blijft laatste in de stand en krijgt zondag de leider in de Challenger Pro League RSCA Futures op bezoek.

Parfum gestolen

Zondag 9 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de John Cockerillstraat in As is parfum gestolen.De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Op de Westerring botsten vrijdagnamiddag rond 16 uur twee auto's. Daarbij is een 21-jarige vrouw uit Hoeselt gewond geraakt.
Genk - E. Termien klopt Schoonbeek-BeverstEendracht Termien heeft de punten thuis gehouden tegen Schoonbeek-Beverst. Het won met 2-0. De doelpunten vielen in de tweede helft. De doelpunten werden gescoord door Stefani en Dauwe. Termien-speler Kiki pakte geel. Komende zondag geeft Eendracht Termien Witgoor Dessel partij.

STA Genk - K. Opglabbeek B 1-4

Zondag 9 oktober 2022
Genk - STA Genk - K. Opglabbeek B 1-4In Vierde Provinciale D heeft STA Genk met 1-4 verloren van Kabouters Opglabbeek B.

Verlies voor Genk VV

Zondag 9 oktober 2022
Genk - Verlies voor Genk VVGenk VV is bij Umitspor Maasmechelen gaan verliezen met 1-0.

Future Winterslag klopt Rekem

Zondag 9 oktober 2022
Genk - Future Winterslag klopt RekemIn Vierde Provinciale is Future Winterslag met 1-3 gaan winnen bij AA Rekem.
Genk - Damesvoetbal: STVV B - Bokrijk 3-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport vanmiddag met 3-2 verloren van STVV B 
Genk - Wedstrijd Bokrijk Sport stopgezetDe wedstrijd Zepperen-Brustem B - Bokrijk Sport in vierde provinciale A is vanmiddag stopgezet bij een 0-2 stand nadat een speler van Zepperen-Brustem bewusteloos op het veld lag na een kopbalduel.

Ruime zege voor Bregel Sport A

Zaterdag 8 oktober 2022
Genk - Ruime zege voor Bregel Sport ABregel Sport A is vanavond met 1-5 gaan winnen op het veld van GS Bree-Beek.

Boxberg verliest van Belisia B

Zaterdag 8 oktober 2022
Genk - Boxberg verliest van Belisia BRacing Boxberg heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Belisia Bilzen B.

As-Niel - Turkse Rangers 0-1

Zaterdag 8 oktober 2022
Genk - As-Niel - Turkse Rangers 0-1In tweede provinciale B is Turkse Rangers Waterschei vanavond met 0-1 gaan winnen bij As-Niel Utd.
Genk - Damesvoetbal: KRC Genk C - Louwel 4-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C deze namiddag Eendracht Louwel verslagen met 4-1.

Edmond Orens overleden

Zaterdag 8 oktober 2022
Genk - Edmond Orens overledenOp 29 september is Edmond Orens overleden, de partner van José Bylois. Hij was 85 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding de begraafplaats van Genk-Centrum vond plaats in intieme kring.

Renée Coninx overleden

Zaterdag 8 oktober 2022
Genk - Renée Coninx overledenOp 4 oktober is Renée Coninx overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Genk - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag (16 uur) ontvangt KRC Genk KV Kortrijk. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Onuachu, Nemeth. Joseph Paintsil, Luca Oyen, Abid Adnane en Mujaid Sadick zijn niet ter beschikking.
Genk - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Leo Bollen overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Genk - Pater Leo Bollen overledenOp 4 oktober is pater Leo Bollen overleden, priester van de Congregatie van het Heilig Sacrament. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Pater Bollen was onder meer pastoor van Kattenbos (Lommel). De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de kerk van het H. Sacrament aan de Waversesteenweg in Elsene, gevolgd door de teraardebestelling in het graf van zijn kloostergemeenschap op de begraafplaats van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Drie gewonden bij botsing

Donderdag 6 oktober 2022
In de Evence Coppéelaan botsten gisterenavond rond 23 uur twee auto's. Drie Genkenaren van 17, 41 en 48 jaar raakten daarbij gewond.
Genk - 10 procent te snel tijdens flitsmarathonIn het kader van de flitsmarathon voerde Politie CARMA meerdere snelheidscontroles uit. Gemiddeld reed bijna 10% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Tussen 6 en 22 uur werden op negen verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 3534 voertuigen waarvan 338 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden. Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren reed een motorrijder 133 km per uur in de zone 50.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kroop een gedetineerde op het dak van de gevangenis in Hasselt als protest tegen zijn overlevering aan Polen. Na een uur heeft de brandweer de man van het dak gehaald.

Gerda Vanbeuren overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Genk - Gerda Vanbeuren overledenDinsdag is Gerda Vanbeuren overleden, de echtgenote van Jean Neys. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk va Boxbergheide. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Veerle Vande Kerkhof overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Genk - Veerle Vande Kerkhof overledenDinsdag is Veerle Vande Kerkhof overleden, de weduwe van Bart Remans. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Bret-Gelieren. Vanaf 20 uur is er begroeting bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jo Genné overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Genk - Jo Genné overledenOp 1 oktober is Jo Genné overleden, de levenspartner van Veerle Bolle. Hij was 53 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Diepenbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Diepenbeek.

José Augusto Mateus overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Genk - José Augusto Mateus overledenOp 25 september is José Augusto Mateus overleden. Hij was 56 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Niel-bij-As.

Damesvoetbal: Genk B - Tienen 7-0

Woensdag 5 oktober 2022
In het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 7-0 gewonnen van Tienen A. Geraerdts miste een strafschop.

Sergio Gianfelici overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Genk - Sergio Gianfelici overledenGisteren is Sergio Gianfelici overleden, de echtgenoot van Ida Liberti. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Frank Vendrix overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Genk - Frank Vendrix overledenGisteren is Frank Vendrix overleden,de vriend van Anita Waelburgs. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Op de Hasseltsebaan in Hechtel ging deze namiddag een auto over de kop. De bestuurder, een 31-jarige Genkenaar, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Genk - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Immo en parfumerie failliet

Woensdag 5 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Immo Raf Zels en parfumerie Nemech, beide uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 3 november ingediend worden.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Genk - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - KRC Genk stoot door in Youth LeagueDoor een 2-4 zege op Slavia Praag stoot de U19 van KRC Genk door naar de volgende ronde van de Youth League. De heenmatch was op 1-2 geëindigd. De volgende tegenstrever wordt het Noord-Ierse Coleraine. Godts (2), Diawara en En Mazyani maakten de Genkse doelpunten. En dit nog: de scheidsrechter trok maar liefst 11 gele en 4 rode kaarten.

Suzanne Gregoor overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Genk - Suzanne Gregoor overledenZondag is Suzanne Gregoor overleden, de echtgenote van André Put. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Bij de 20% van de personen met de laagste inkomens is het voor 34,2% van hen moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Genk - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Bloom

Dinsdag 4 oktober 2022
Anke Eerdekens (27) uit Genk heeft de besloten vennootschap Bloom opgericht met zetel aan de Evence Coppéelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel, import en export van schoonheidsproducten, parfumerieartikelen natuurproducten, dieetproducten, bijouterie- en mercerieartikelen, textiel en lederwaren.

Twee uur verkeershinder

Dinsdag 4 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen was er twee uur lang zware verkeershinder op de Grote Ring in Hasselt. Die hinder werd in volle ochtenspits veroorzaakt door een zwaar ongeval op het kruispunt van de Gouverneur Roppesingel en de Luikersteenweg.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As raakte deze voormiddag rond 11.30 uur een auto van de baan. Een 30-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond.
Partnerbijdrage
Genk - De beste tips om patience te winnenZoomLukt het je maar niet om het patience-spel te winnen en ben je op zoek naar wat tips om dit keer wel een keer het spel uit te spelen? Met de juiste strategie en wat denkwerk is het echt wel mogelijk om te winnen met patience. Lees daarom deze tips door om er een eindbaas te worden.
Draai gelijk de eerste kaart uit het deck om.
Veel spelers proberen eerst om zoveel mogelijk kaarten om te draaien voor ze de eerste kaart van de stapel (…) Het hele nieuwsbericht

Christel Petroci overleden

Dinsdag 4 oktober 2022
Genk - Christel Petroci overledenOp 30 september is Christel Petroci overleden, de echtgenote van Githe Coninx. Zij was 44 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Nieuwe trainer voor Bokrijk Sport

Dinsdag 4 oktober 2022
Genk - Nieuwe trainer voor Bokrijk SportSven Geyskens is de nieuwe trainer van vierde provincialer Bokrijk Sport. Hij volgt Jurgen Wouters op die aan zijn tweede seizoen bezig was. Bokrijk Sport staat twaalfde in de stand met drie punten uit vier wedstrijden.

Nieuwe vennootschap: Auto Megas

Maandag 3 oktober 2022
Moustafa Molla Moustafa uit Genk heeft de besloten vennootschap Auto Megas opgericht met zetel aan de Weg naar As. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderhoud en de reparatie van motorvoertuigen en de detailhandel in auto's en lichte bestelwagens.

Agnes Vanseer overleden

Maandag 3 oktober 2022
Genk - Agnes Vanseer overledenZaterdag is Agnes Vanseer overleden. Zij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

Nicola Ricci overleden

Maandag 3 oktober 2022
Genk - Nicola Ricci overledenZaterdag is Nicola Ricci overleden, de echtgenoot van Martina Modano. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Meisje (14) aangereden door auto

Maandag 3 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Zutendaal is deze voormiddag rond 10 uur een 14-jarige voetgangster aangereden door een auto. Het meisje raakte daarbij gewond.

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Genk - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Genk - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

Theo Albrechts overleden

Maandag 3 oktober 2022
Genk - Theo Albrechts overledenOp 30 september is Theo Albrechts overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Marita Oudstein. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Man (32) gewond bij botsing

Zondag 2 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Verbindingslaan in Diepenbeek botsten gisterenochtend twee auto's. Daarbij raakte een 32-jarige man gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Op de Hasseltweg botsten vrijdagnamiddag rond 15.15 uur een auto en een 49-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Bandstraat

Zondag 2 oktober 2022
Er is vrijdag ingebroken in een huis aan de Bandstraat. Er is geld gestolen.

Future Winterslag - LS Leut 4-1

Zondag 2 oktober 2022
Genk - Future Winterslag - LS Leut 4-1In vierde provinciale D heeft Future Winterslag vanmiddag LS Leut geklopt met 4-1.
Genk - Damesvoetbal:  STVV B - KRC Genk C 3-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C vanmiddag met 3-2 verloren van STVV B.

STA Genk verliest in Uikhoven

Zondag 2 oktober 2022
Genk - STA Genk verliest in UikhovenIn vierde provinciale D heeft STA Genk vanmiddag met 4-2 verloren op het veld van VC Uikhoven.
Genk - Turkse Rangers - K. Opglabbeek 5-0In tweede provinciale B klopte Turkse Rangers vanmiddag Kabouters Opglabbeek A met 5-0.

Racing Boxberg klopt Umitspor

Zondag 2 oktober 2022
Genk - Racing Boxberg klopt UmitsporRacing Boxberg B is bij Umitspor Maasmechelen B gaan winnen met 2-4.

Genk VV - Grimbie 69 1-0

Zondag 2 oktober 2022
Genk - Genk VV - Grimbie 69 1-0In derde provinciale C heeft Genk VV vanmiddag Grimbie 69 verslagen met 1-0.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Genk - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 1-6 verloren van SL16 Liège. Full Genk staat tiende in de stand met 2 punten.

Bregel Sport verliest van Eksel

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Bregel Sport verliest van EkselBregel Sport heeft vanavond met 2-3 verloren van FC Eksel.

Boxberg speelt gelijk

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Boxberg speelt gelijkRacing Boxberg is bij VV Dilsen-Stokkem niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. 

Termien verliest bij Diest

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Termien verliest bij DiestEendracht Termien is bij Diest gaan verliezen met 1-0.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Bocholt 0-7In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport A deze namiddag met 0-7 verloren van Bocholt.
Genk - Bregel Sport B verliest met forfaitcijfersBregel Sport B gaf vanavond door spelerstekort forfait voor de wedstrijd tegen Boorsem B en verliest daardoor de wedstrijd met 0-5.

Bokrijk Sport klopt Diepenbeek B

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Bokrijk Sport klopt Diepenbeek BIn vierde provinciale A heeft Bokrijk Sport vanavond de punten thuis gehouden tegen FC Diepenbeek B. Het won met 2-1.
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.

Giuseppe Damiani overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Giuseppe Damiani overledenGisteren is Giuseppe Damiani overleden, de echtgenoot van Teresa Langone. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Genk Ladies - Anderlecht 2-4

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Genk Ladies - Anderlecht 2-4KRC Genk Ladies heeft met 2-4 verloren van Anderlecht. Aan de rust was de stand 1-3. Voor Genk scoorden Petry en Vandersanden. KRC Genk Ladies staat vijfde in de rangschikking. De volgende wedstrijd speelt KRC Genk Ladies tegen Zulte Waregem.

Maurice Rijmenants overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Maurice Rijmenants  overledenOp 28 september is Maurice Rijmenants overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaaryzorg Tenera aan de Grotestraat.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Genk - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen