Het overige nieuws

Velgen en vismateriaal gestolen

Dinsdag 28 februari 2023
Er is een diefstal gepleegd in een woning aan de Vennestraat. Onbekenden gingen er met velgen en vismateriaal aan de haal.

Minder dieren geslacht in 2022

Dinsdag 28 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden maandelijks 25,83 miljoen dieren geslacht. In gewicht nemen de varkens het grootste aandeel in (60%, maandelijks 877.000 stuks). In aantallen zijn de kippen in de meerderheid, met 24,8 miljoen geslachte kippen per maand. Over het hele jaar 2022 werden 755.000 runderen naar de slachtbanken geleid. Dat is een daling met 2% tegenover het jaar voordien. Hiermee wordt de dalende trend ingezet in 2017 verder bevestigd. Daarnaast werden er 10,5 miljoen varkens geslacht. Dit is (…) Het hele nieuwsbericht

Franco Van Heeswijk overleden

Dinsdag 28 februari 2023
Genk - Franco Van Heeswijk overledenGisteren is Franco Van Heeswijk overleden, de echtgenoot van Marleen Pleunis. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt.

KRC-spits heeft gescheurde meniscus

Maandag 27 februari 2023
Genk - KRC-spits heeft gescheurde meniscusTolu Arokadare, de nieuwe spits van KRC Genk, zal meerdere weken niet kunnen spelen. Hij viel zaterdag uit tegen KV Oostende. Uit onderzoek is gebleken dat hij een scheur in de meniscus heeft. Hij wordt eerstdaags geopereerd.
Genk - Anoniem meldpunt drugs is groot succesZoomOmdat Limburg met een groot probleem kampt van drugsproductie, drugsteelt en schadelijk afval, werd het ‘anoniem drugsmeldpunt Limburg’ in het leven geroepen. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten ivm drugsproductie. Er zijn intussen reeds meer dan 1100 meldingen binnen gekomen en dit zowel telefonisch via het nummer 0800/20877 als via een online-invulformulier via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Van april 2019 tot oktober 2022 werden dankzij het anoniem drugsmeldpunt Limburg 39 plantages en locaties gekoppeld aan cannabisteelt ontdekt, 6 labo’s voor productie van synthetische drugs en 1 synthetische dumping. Daarnaast waren er ook veel meldingen omtrent dealen van drugs, hetgeen in onderzoek ook tot 115 positieve resultaten heeft geleid.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in As botsten gisterenvoormiddag een auto en een 39-jarige bromfietsster uit Maasmechelen. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
In het ZOL in Genk is vandaag het eerste Limburgse Zorgcentrum na Seksueel Geweld geopend, het achtste in het land. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen er voortaan terecht voor gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg. Het politiepersoneel dat er slachtoffers opvangt heeft een terzake gespecialiseerde opleiding gekregen. Verwacht wordt dat er in het centrum jaarlijks zo'n 1.000 slachtoffers uit Limburg zich zullen aanmelden.

24-urenstaking bij bpost

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - 24-urenstaking bij bpostBij bpost wordt er vanaf vanavond 22u gedurende 24u gestaakt op initiatief van de vakbonden, meldt bpost op Twitter. Dat kan gevolgen hebben voor de postuitreiking morgen en er kunnen postkantoren gesloten zijn. De vakbonden willen met de actie druk zetten op de directie om lopende en geplande reorganisaties opnieuw te bekijken.

Spoorstaking op 10 maart

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden hebben opgeroepen tot een staking van het treinpersoneel op 10 maart. De actie kadert in vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en onderbezetting van de overheidsdiensten en tegen de pensioenplannen van de regering. Ook de socialistische overheidsvakbond wil die dag staken.

Lèneke Corstjens overleden

Maandag 27 februari 2023
Genk - Lèneke Corstjens overledenVrijdag is Lèneke Corstjens (81) overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jef Gielen. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Willy Vanvinckenroye overleden

Maandag 27 februari 2023
Genk - Willy Vanvinckenroye overledenOp 22 februari overleed Willy Vanvinckenroye, de echtgenoot van Lisette Gilissen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (16 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. De asverspreiding op de begraafplaats van Genk-Centrum vindt woensdag om 11 uur plaats.
Genk - Damesvoetbal:  Brugge - Genk Ladies 2-2Genk Ladies heeft de topper op Club Brugge niet kunnen winnen. Het werd 2-2. Binnen twee weken spelen Club Brugge en Genk Ladies de halve finale van de Beker van België.
Genk - Winst en verlies van zaalvoetbalclubsIn tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk met 4-7 gewonnen van Movenda Hasselt. In dezelfde afdeling verloor De Schom Genk met 3-1 van Flipper Maasmechelen. Limburgse Futsal Genk verloor met 11-2 van Bor. Gingelom A. De Wennel staat elfde in de stand, De Schom twaalfde, Limburgse Futsal Genk laatste.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kopstaart-botsing op de Boudewijnlaan in Diepenbeek vielen drie lichtgewonden. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag.

Twee mankende wolven

Zondag 26 februari 2023
Genk - Twee mankende wolvenZoomWelkom Wolf registreerde via een van zijn wildcamera's een treintje van zeven wolven tijdens een nachtelijk uitstapje. Opmerkelijk: twee van die wolven blijven behoorlijk te manken. "Dat is helaas niet ongewoon," zegt Jan Loos van Welkom Wolf; "daar zijn verschillende redenen voor, vermoedelijk waren aanrijdingen de oorzaak."

Gelijkspel Bregel Sport - Koersel

Zondag 26 februari 2023
Genk - Gelijkspel Bregel Sport - KoerselIn Eerste Provinciale hebben Bregel Sport en Weerstand Koersel op het veld van Bregel 2-2 gelijk gespeeld. Aan de rust leidde Koersel met 0-2. Voor Koersel scoorden Asnong en Nulens, voor Bregel Otero Perez en Delait.

STA Genk verliest bij Zutendaal VV

Zondag 26 februari 2023
Genk - STA Genk verliest bij Zutendaal VVIn Vierde Provinciale is STA Genk bij Zutendaal VV gaan verliezen met 2-0.

Winterslag verliest bij Uikhoven

Zondag 26 februari 2023
Genk - Winterslag verliest bij UikhovenFuture Winterslag is bij Uikhoven VC gaan verliezen met 4-3.

Winst voor Turkse Rangers

Zondag 26 februari 2023
Genk - Winst voor Turkse RangersIn Tweede Provinciale B heeft Turkse Rangers Waterschei thuis met 1-0 gewonnen van Eendracht Mechelen a/d Maas.
Genk - Termien wint bij Schoonbeek-BeverstEendracht Termien is bij EWS Schoonbeek-Beverst gaan winnen met 0-2. Aan de rust was de stand 0-0. Stefani en Piras maakten de doelpunten.

Bokrijk Sport speelt gelijk

Zondag 26 februari 2023
Genk - Bokrijk Sport speelt gelijkIn de vierde provinciale heeft Bokrijk Sport bij SK Heusden 06 1-1 gelijk gespeeld.

Jong Genk klopt KMSK Deinze

Zondag 26 februari 2023
Genk - Jong Genk klopt KMSK DeinzeJong Genk heeft KMSK Deinze geklopt met 1-3. Aan de rust was de stand 0-1. Yayi Mpie had Genk in de 37 ste minuut op voorsprong gebracht. De Belder hing de 74ste minuut de bordjes gelijk. Bastien Toma zorgde twee minuten later voor de 1-2 en Cédric Nuozzi zorgde vlak voor affluiten voor de 1-3. Door deze overwinning heeft Jong Genk nu negen punten voorsprong op Virton, de laatste in de stand.

Americo Moreira overleden

Zondag 26 februari 2023
Genk - Americo Moreira overledenVrijdag is Americo Moreira overleden, de echtgenoot van Maria Leittao. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Zaalvoetbal: Lier - Full Genk 3-1

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Lier - Full Genk 3-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 3-1 verloren van Lier. Full Genk staat zesde in de stand.

Damesvoetbal: Genk C - Bokrijk 10-0

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: Genk C - Bokrijk 10-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C Bokrijk Sport verslagen met 10-0. KRC Genk C staat derde in de stand, Bokrijk Sport laatste.

Verlies voor Racing Boxberg

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Verlies voor Racing BoxbergRacing Boxberg is bij Kesselt gaan verliezen met 5-1.

Genk VV wint bij Veldwezelt

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Genk VV wint bij VeldwezeltIn Derde Provinciale is Genk VV bij Veldwezelt gaan winnen met 3-5.

Christina Paleotheodorou overleden

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Christina Paleotheodorou overledenDonderdag is Christina Paleotheodorou overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Roger Uleners. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag 2 maart (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Johan Van Schijndel overleden

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Johan Van Schijndel overledenWoensdag is Johan Van Schijndel overleden, de echtgenoot van Laurette Komac. Hij was 64 jaar. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Schrale wind

Zaterdag 25 februari 2023
Weerbericht
Genk - Schrale windEen hogedrukgebied neemt post over Schotland en stuurt koude lucht van polaire oorsprong naar onze regio. Aanvankelijk is de luchtmassa nog licht onstabiel met kans op een bui, maar naarmate het weekend vordert, neemt de kans op een bui af en zijn er meer opklaringen. De volgende dagen manifesteert het hogedrukgebied zich nog meer over onze streken en is er flink wat zon, maar het is wel koud met een schrale noordoostenwind en tijdens de nacht vriest het algemeen.
Vandaag staat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Maryse Geerts overleden

Zaterdag 25 februari 2023
Genk - Maryse Geerts overledenDinsdag is Maryse Geerts overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven René Verlinden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Morgenavond speelt Genk thuis tegen KV Oostende. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers Samatta, Sor, Paintsil en Tolu.

Gebruik van lachgas daalt in Limburg

Vrijdag 24 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De hype rond het gebruik van lachgas lijkt te gaan liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de politiediensten. Er zijn vorig jaar in Limburg wel nog enkele tientallen pv's opgemaakt en wat lachgasflessen in beslag genomen. Maar het verschil met de voorgaande jaren is groot. Overigens zijn de gevaren van het niet-medicinaal gebruik van lachgas groot.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Meer dan 3000 sociale huurwoningen erbijZoomDe afgelopen negen jaar zijn er meer dan 3.000 sociale huurwoningen bijgekomen in Limburg. De provincie doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen. Maar de groei volstaat niet om tegemoet te komen aan het aantal kandidaat-huurders, want er kwamen in die tijd zo'n 7.000 nieuwe kandidaten bij. (Radio 2)

Eerste contract voor Wilson da Costa

Donderdag 23 februari 2023
Vandaag tekende de 15-jarige Wilson Da Costa zijn eerste driejarig contract (tot juni 2026) bij KRC Genk. Wilson is afkomstig van Bressoux, een deelgemeente van Luik en speelt al acht seizoenen bij KRC Genk. De jonge aanvaller behoort tot de kern van de U18 en maakt deel uit van U16-selectie van de nationale ploeg. "Wilson bezit met zijn techniek, passeerbewegingen en snelheid sterke aanvallende kwaliteiten", stelt KRC Genk.

Maria Knoops overleden

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Maria Knoops overledenVandaag is Maria Knoops (86) overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Albert Eerdekens.  Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Auto van de baan: één gewonde

Donderdag 23 februari 2023
Vanavond rond 18.30 uur is een auto van de baan geraakt op het kruispunt van de Oosterring en de Zuiderring. Daarbij is een 64-jarige vrouw uit Zutendaal gewond geraakt.

Inbrekers doorzoeken huis grondig

Donderdag 23 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Grote Hemmenweg in Zonhoven is ingebroken via een raam. De daders hebben het huis grondig doorzocht en zijn weg met geld en juwelen.

Luciano Savelli overleden

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Luciano Savelli overledenDinsdag is Luciano Savelli overleden, de echtgenoot van Celestina Redal. Hij was 57 jaar. De uitvaattliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mediabedrijven samen voor 12-12

Donderdag 23 februari 2023
Radio en TV
Genk - Mediabedrijven samen voor 12-12ZoomDe mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Cherry Ghost, eerder al gecoverd door Birdy, wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid. Onder het motto "People help the people" draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

Visverlof voor 55.000 geduldige mensen

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Visverlof voor 55.000 geduldige mensenZoomIn 2020 piekte het aantal visverloven. Het totaal van meer dan 74.000 was het hoogste aantal van de laatste 20 jaar. Hengelen zat in de lift als individuele buitenactiviteit en vorm van natuurbeleving tijdens de coronapandemie en de lockdown. In 2021 heeft deze trend zich niet doorgezet en het aantal hengelaars daalde terug tot iets meer dan 60.000. Het totaal daalde in 2022 verder tot circa 55.000. (Bron: INBO)

Oppassen: vogelgriep in het land

Donderdag 23 februari 2023
Er worden momenteel over heel België gevallen van vogelgriep bij wilde vogels vastgesteld. In Limburg was dat in de voorbije maand het geval in o.a. Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Halen, Hechtel-Eksel, Maaseik, Kinrooi en Bocholt.
Particulieren worden sterk aangeraden om dieren op te hokken. Kom je een kadaver tegen? Raak het niet aan en meld het via de influenzalijn op het nummer 0800 99 777.

Yago Delait verlaat Bregel Sport

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Yago Delait verlaat Bregel SportYago Delait trekt de deur achter zich dicht bij Bregel Sport. Hj verkast naar Zonhoven United.

U19 KRC Genk naar eindtoernooi

Donderdag 23 februari 2023
De U19 van KRC Genk hebben gisteren de Saoedische White Future Falcons verslagen met 0-1. De U19 worden één van de finalisten van de Al Abtal Cup in Saoedi-Arabië.

Amelie Reekmans overleden

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Amelie Reekmans overledenOp 18 februari is Amelie Reekmans overleden, de weduwe van de in 1965 gestorven Louis Vaes. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Luc Leen overleden

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Luc Leen overledenMaandag is Luc Leen overleden, de echtgenoot van Jenny Gijsen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Termien waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Raimund Kwasniewski overleden

Donderdag 23 februari 2023
Genk - Raimund Kwasniewski overledenMaandag is Raimund Kwasniewski overleden Hij was 84 jaar en afkomstig uit Houthalen-Helchteren. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk.. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)

Inbraak op bedrijventerrein

Woensdag 22 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een inbraak gepleegd op het bedrijventerrein aan de Demerstraat in Diepenbeek. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Evangelos Petridos overleden

Woensdag 22 februari 2023
Genk - Evangelos Petridos overledenGisteren is Evangelos Petridos overleden, de weduwnaar van Anthoula Iosifidou. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat.

Bijna 9.300 faillissementen

Woensdag 22 februari 2023
Bedrijfsnieuws
In 2022 werden 9.265 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met 2021 (6.533).
Op gewestelijk niveau valt het op dat het aantal geregistreerde faillissementen in 2022 enkel in het Vlaams Gewest is toegenomen ten opzichte van 2019. De 5.287 faillissementen in dit gewest zijn het hoogste totaal sinds 2013 toen er 5.742 werden geregistreerd. In Wallonië vormen de 2.202 geregistreerde faillissementen het derde laagste resultaat van de afgelopen tien jaar na de "covid-jaren" 2020 en 2021. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 1.776 faillissementen opgetekend, 40% minder dan in 2019. (Statbel)

Acht procent meer verkeersdoden

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Acht procent meer verkeersdodenZoomVolgens de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute, op basis van cijfers van de federale politie, is het aantal doden op onze wegen in 2022 met 8% gestegen ten opzichte van 2021. 521 personen kwamen om het leven. 1 op de 3 daarvan was een voetganger of een fietser. Het aantal fietsdoden steeg van 74 naar 95. Dat is het hoogste aantal ooit. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden wel licht, in tegenstelling tot Wallonië en Brussel waar er een stijging was. Het aantal ongevallen met e-steps blijft ook in heel het land stijgen. In 2022 waren er 1.715 letselongevallen met e-steps, ofwel 5 per dag.

Ronny Gios overleden

Woensdag 22 februari 2023
Genk - Ronny Gios overledenOp 17 feburari is Ronny Gios overleden, de echtgenoot van Gilberte Goorts. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schakkebroek.

Christiane Gabriëls overleden

Woensdag 22 februari 2023
Genk - Christiane Gabriëls overledenMaandag is Christiane Gabriëls overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Fonny Geusens. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Infomarkten rond het ontwerp-ruimtepact 2040ZoomBenieuwd hoe Limburg er in 2040 kan uitzien? Benieuwd hoe we tegelijkertijd onze steden, dorpen, economie en open ruimte versterken in de toekomst, zonder onze Limburgse troeven uit het oog te verliezen? Ga je dan eens dan verdiepen in het Ontwerp-Ruimtepact 2040 tijdens één van de infomarkten die het provinciebestuur dezer dagen organiseert.
Het Ruimtepact 2040 schetst een ruimtelijk toekomstbeeld van Limburg, bestaande uit een strategische visie en drie beleidskaders. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Koudere periode

Dinsdag 21 februari 2023
Genk - Koudere periodeAan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk, wordt in een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming vochtige, maar relatief zachte oceaanlucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied trekt stilaan weg naar het zuidoosten en maakt de weg vrij voor storingen die vanuit het westen komen opzetten. Na de doortocht van een koufront op woensdag, wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd.
Morgen bevinden frontale wolken zich al in de ochtend over de (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Evence Coppéelaan

Dinsdag 21 februari 2023
Er is ingebroken in een wonng aan de Evence Coppéelaan. Er is geld gestolen. De inbraak is gisterenavond rond 21 uur vastgesteld.

Antonio Mureddu overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Genk - Antonio Mureddu overledenZaterdag is Antonio Mureddu overleden, de echtgenoot van Maddalena Miceli. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Maria Salvaggio overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Genk - Maria Salvaggio overledenOp 17 februari is Maria Salvaggio overleden, de echtgenote van Angiolino Di Bernardo. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochierk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ondertussen, in De Panne...

Maandag 20 februari 2023
Genk - Ondertussen, in De Panne...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Volleybal: Oostende - LVL Genk 3-0

Maandag 20 februari 2023
Genk - Volleybal: Oostende - LVL Genk 3-0ZoomIn Liga dames van het volleybal heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Oostende. Sets:25-16, 25-11, 25-19.

Jong Genk - SL16 2-2

Maandag 20 februari 2023
Jong Genk heeft 2-2 gelijkgespeeld tegen SL 16. Jong Genk kwam 2-0 voor maar kon de voorsprong niet vasthouden. De Genkse doelpunten werden gemaakt door Victory Beniangba. Jong Genk overweegt klacht wegens het opstellen van twee niet gerechtigde spelers van de Luikenaars.

Volleybal : Genk - Waremme 3-1

Zondag 19 februari 2023
In nationale 2B van het vollebval (mannen) heeft KVC LensOnline Genk Waremme verslagen met 3-1. KVC LensOnline Genk staat vierde gerangschikt.
Genk - Zaalvoetbal: De Wennel - Tongeren 4-7In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk met 4-7 verloren van ZVK Tongeren. ZVK Tongeren staat zesde in de stand, De Wennel elfde.
Genk - Zaalvoetbal: De Schom - Gingelom 3-5In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft De Schom Genk met 3-5 verloren van leider Bor. Gingelom A. De Schom staat twaalfde in de stand.

Zaalvoetbal: Genk - Zutendaal 2-6

Zondag 19 februari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Zutendaal 2-6In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft Limburgse Futsal Genk met 2-6 verloren van Lenaerts Zutendaal. Limburgse Futsal Genk staat laatste in de stand.

Edith Uitterhaegen overleden

Zondag 19 februari 2023
Genk - Edith Uitterhaegen overledenOp 15 februari is Edith Uitterhaegen overleden, de echtgenote van Ivo Lambrechts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Inbrekers via raam in huis

Zondag 19 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben een raam opengebroken om binnen te dringen in een woning aan de Engstegenseweg in Zonhoven. De inbraak is vrijdagnamiddag vastgesteld.

Future Winterslag - Kabouters 0-1

Zondag 19 februari 2023
Genk - Future Winterslag - Kabouters 0-1Future Winterslag heeft thuis met 0-1 verloren van de tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek.

STA Genk klopt Lanklaar

Zondag 19 februari 2023
Genk - STA Genk klopt LanklaarIn Vierde Provinciale heeft STA Genk Lanklaar VV verslagen met 5-2.

Auto tegen boom: man (42 gewond

Zondag 19 februari 2023
Genk - Auto tegen boom: man (42 gewondIn  de Plaggenstraat is de voorbije nacht een auto tegen een boom beland. Daarbij raakte een 42-jarige Genkenaar gewond.

Auto van de baan: man (50) gewond

Zondag 19 februari 2023
Aan de rotonde van de Oosterring en de Henry Fordlaan ging afgelopen nacht een wagen van de baan. Een 50-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Aanwinst voor Turkse Rangers

Zondag 19 februari 2023
Genk - Aanwinst voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft Yusuf Eren aangetrokken. Hij komt over van Anadol.
Genk - Zaalvoetbal: Full Genk - Aarschot 7-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk FP Aarschot verslagen met 7-5. Na 16 wedstrijden staat Full Genk zesde in de stand met 24 punten.

Albert Jacobs overleden

Zaterdag 18 februari 2023
Genk - Albert Jacobs overledenIn Residentie Prinsenpark is maandag Albert Jacobs overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven José Boiten. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Maria Leszczuk overleden

Zaterdag 18 februari 2023
Genk - Maria Leszczuk overledenDonderdag is Maria Leszczuk overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Waterschei vinden plaats in besloten kring.

Anthony Damen overleden

Zaterdag 18 februari 2023
Genk - Anthony Damen overledenOp 6 februari is in Cork Anthony Damen overleden, Hij was 27 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Rotem vonden in intieme kring plaats.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Celstraf met uitstel voor dodelijk ongevalDrie maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel: die straf kreeg een vrouw uit Zonhoven die op 12 februari 2022 op de Heuvenstraat in Zonhoven fietser René Timmers uit Beringen aanreed die zes dagen later overleed. De rechter heeft de vrouw ook twee maanden rijverbod opgelegd. Zij mag pas terug auto rijden na een theoretisch- en praktisch examen en na een medisch- en psychologisch onderzoek (PG)

Bromfietser geklist na achtervolging

Vrijdag 17 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Bromfietser geklist na achtervolgingWoensdagavond rond 17.45 uur merkten twee motoragenten van Politie CARMA een bromfietser op die een politiecontrole trachtte te ontvluchten op het fietspad van de Bosstraat in As. Tijdens de achtervolging beging hij meerdere verkeersinbreuken waarbij hij andere personen in gevaar bracht. In de Rouwmortelstraat kon de 42-jarige bestuurder uit As gevat worden. Bij controle bleek hij geseind te staan voor verhoor en werd hij gearresteerd. Hij reed bovendien onder invloed van verdovende middelen. De bromfiets (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 17 februari 2023
Genk - Fietser gewond bij verkeersongevalBij een botsing tussen een fietser en een personenwagen op het kruispunt van Fabrieksstraat en Tennislaan in Pelt is vanmorgen even voor 9u de fietser gewond geraakt. Het gaat om een 24-jarige man uit Lommel. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De automobilist, een 32-jarige man uit Genk, werd niet gewond.

Postkantoren maandag gesloten

Vrijdag 17 februari 2023
Genk - Postkantoren maandag geslotenKomende (carnavals)maandag 20 februari zijn de postkantoren gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden wel overal uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 17 februari 2023
Weerbericht
In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Er valt regen, maar de hoeveelheden zijn niet zo erg groot. Na het weekend komt een hogedrukgebied met zijn kern over het noorden van Frankrijk te liggen. We krijgen dan wat vaker droog weer.
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Meestal is het echter droog. Er staat wel veel wind met windstoten tot 65 km/u. Het kwik bereikt 12 of 13 graden.
Zaterdag zijn de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe Vermeer in het Rijksmuseum

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Een nieuwe Vermeer in het RijksmuseumZoomEen nieuwe Vermeer op de tentoonstelling in Amsterdam die volledig uitverkocht is: het ticketmeisje... (Cartoon: Fobie)

Filomena Palmaricciotti overleden

Donderdag 16 februari 2023
Maandag is Filomena Palmaricciotti overleden. Zij was 74 jaar.

Auto tegen everzwijn op Taunusweg

Donderdag 16 februari 2023
Op de Taunusweg is vanavond een auto tegen een everzwijn gereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn auto liep schade op.

Auto uitgebrand in loods

Donderdag 16 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Auto uitgebrand in loodsIn een loods op de industriezone aan de Zevenputten in Zutendaal is vandaag een auto uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Twee motorrijders botsen

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Twee motorrijders botsenOp het Stadionplein botsten gisterennamiddag ronbd 15.15 uur twee motorrijders. Een 17-jarige duozitter uit Genk raakte daarbij gewond.

Twee inbraken in handelszaken

Donderdag 16 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in twee handelszaken in Diepenbeek: in de Stationsstraat en aan het Marktplein. Op beide plaatsen is geld gestolen. De feiten werden vanochtend vastgesteld.

KRC-selectie voor match tegen Mechelen

Donderdag 16 februari 2023
Morgenavond speelt KRC Genk op KV Mechelen. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en  aanvallers: Samatta, Sor,  Paintsil, Tolu.

Hélène Vanden Neste overleden

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Hélène Vanden Neste overledenGisteren is Hélène Vanden Neste overleden, de weduwe van Mathijs Steegen en de levenspartner van wijlen Albert Noben. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 16 februari 2023
2.144.000 Belgen, of 18,7% van de bevolking, lopen risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag op basis van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden publiceert.
13,2% van de Belgen leeft in een huishouden met een totaal besteedbaar inkomen dat lager is dan de armoedegrens, dat is 1.366 euro per maand voor een alleenstaande. Ze worden beschouwd als een risico op monetaire armoede.
Verder leeft (…) Het hele nieuwsbericht
Een appartement werd in Limburg gemiddeld 1,84 procent goedkoper in het laatste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. De prijsdaling in Limburg is opvallend sterker dan in de andere Vlaamse provincies. Ook de huizenmarkt koelde af, maar daar is de knik in de prijzen veel beperkter dan bij de appartementen. Hasselt versterkte in 2022 zijn positie als duurste Limburgse stad.
Een appartement van 95 vierkante meter kostte eind 2022 in Limburg gemiddeld 218.266 (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke Simons overleden

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Jeanneke Simons overledenZondag is Jeanneke Simons overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Frans Engels. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 1-4

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 1-4In het damesvoetbal heeft Bokrijk met 1-4 verloren van Louwel.

Damesvoetbal: Bocholt- Genk C 1-1

Donderdag 16 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: Bocholt- Genk C 1-1In het damesvoetbal hebben Bocholt en Genk C 1-1 gelijkgespeeld.

Volleybal: Oudegem - LVL Genk 3-2

Donderdag 16 februari 2023
In het volleybal heeft LVL Genk met 3-2 verloren van Oudegem. Sets: 19-25, 25-18, 25-27, 25-23, 15-10.

U19 KRC - AEK Athene 5-0

Woensdag 15 februari 2023
In de Al Abtal Cup hebben de U19 van KRC Genk met 5-0 gewonnen van AEK Athene. Aan de rust was de stand 1-0. Doelpuntenmakers waren Nozzi (3), Da Costa en Lazar.

Roosje Van den Kinschot overleden

Woensdag 15 februari 2023
Genk - Roosje Van den Kinschot overledenMaandag is Roosje Van den Kinschot overleden, de echtgenote van, Jos Houben. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.

Weersverandering

Woensdag 15 februari 2023
Weerbericht
Genk - WeersveranderingAtlantische storingen kunnen stilaan tot over onze regio schuiven met veel wolken en ook wat neerslag. Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt plaats voor een heel ander weertype. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar, maar het gaat wel een stuk harder waaien.
Vandaag is de zon eerst nog flink van de partij, maar vanuit het westen komen er hoge wolkenvelden opzetten en die sluieren de zon. Na de middag krijgt de zon het steeds moeilijker om doorheen de wolken te schijnen, (…) Het hele nieuwsbericht

E314 Boorsem vannacht afgesloten

Woensdag 15 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht opnieuw werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting het knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.

Wat vind je van de beiaard?

Woensdag 15 februari 2023
Genk - Wat vind je van de beiaard?Op het internet is een enquête geplaatst over beiaardmuziek en wat mensen daarvan vinden. De online vragenlijst werd ontwikkeld als onderdeel van een afstudeerproject van Emily Kim aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, onder begeleiding van Luc Rombouts. Het doel ervan is een beter inzicht te krijgen in de waardering van beiaardmuziek door het publiek. De antwoorden zijn anoniem en het invullen van de vragenlijst neemt 5 à 10 minuten in beslag. Doen! Naar de vragenlijst

Jan Wevers overleden

Woensdag 15 februari 2023
Genk - Jan Wevers overledenMaandag is Jan Wevers overleden, de echtgenoot van Martha Jansen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Eendracht Termien trekt speler aan

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Eendracht Termien trekt speler aanCédric Mateso-Liongola(Betekom) zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen.

Aannemer en horecazaak failliet

Dinsdag 14 februari 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer Qualis Construct en horecazaak Ka.Az.Ne, beide uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 16 maart ingediend worden.

Rihanna zwanger op Super Bowl

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Rihanna zwanger op Super BowlZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Twee inbraken in Zonhoven

Dinsdag 14 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Zowel op de Engstegenseweg als in de Jacob Lenaerts in onhoven is er ingebroken. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Televisie en juwelen gestolen

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Televisie en juwelen gestolenDieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Aardlaan door een raam te forceren. Zij hebben er een televisie en juwelen gestolen. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Weg met autovelgen

Dinsdag 14 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Karel Theunissenlaan in As zijn autovelgen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Genk - Meer dan 2000 cannabisplanten ontdektVanochtend vond in Limburg de dertigste Cleanhouse-actie plaats sinds de start in 2015. Deze acties worden in nauw overleg met parket Limburg en eventueel de onderzoeksrechters periodiek georganiseerd met het oog op het detecteren en opruimen van cannabisplantages. Het doel is het beheersen van deze vorm van (georganiseerde) cannabisteelt binnen onze provincie. Op zes plaatsen werd een huiszoeking uitgevoerd: Zonhoven, Bilzen, As (2), Bree en Kortessem.
Op de Vogelsancklaan in Zonhoven (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst voor de tuinvogels

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Kunst voor de tuinvogelsZoomZondag timmerden vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap in Houthalen-Helchteren 30 nestkastjes voor tuinvogels in elkaar. De grootte van het gat in het kastje verschilt al naargelang de vogelsoort. Maurice Cambré zorgde bij hem thuis voor een artistieke toets. Geïnspireerd door schilder Piet Mondriaan beschilderde hij het kastje in diens veelkleurige opvallende stijl (foto).
Kunst waarvan ook vogels kunnen genieten! Zou het niet mooi zijn als we ook de stijl van andere schilders op zulke nestkastjes zouden loslaten? Een Valerius De Saedeleer? Een Breugel? Een Rubens? Een Tuymans?  (Jef Lingier)

Zo ging dat in De Panne

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Zo ging dat in De PanneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Voetballers niet meer in 't zwart betaald'Een vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen. Met dat nieuwe financiële kader maakt Voetbal Vlaanderen vanaf volgend seizoen een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond de RSZ-bijdragen van amateurvoetballers, meldt Sporza. "De tijd waarin onze amateurclubs hun spelers honderden euro’s per maand in het zwart betaalden, is voorgoed voorbij." Lees meer bij Voetbal Vlaanderen

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie is er hinder bij De Lijn. "De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid", laat de vervoersmaatschappij weten. Wie een bus moet nemen, controleert best de app of de website. 

José Wouters overleden

Dinsdag 14 februari 2023
Genk - José Wouters overledenZondag is José Wouters overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Jean Swennen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Uniform oproepsysteem voor brandweer

Maandag 13 februari 2023
Genk - Uniform oproepsysteem voor brandweerZoomNa de zone Oost-Limburg hebben nu ook de hulpverleningszones Noord- en Zuid-West Limburg het nieuwe oproepsysteem ‘FrontForce Emergency’ in gebruik genomen. Een belangrijke stap voor de Limburgse hulpverlening, want dit stelt de drie Limburgse hulpverleningszones in staat om het oproepen van personeel, materiaal en voertuigen voortaan nog beter en sneller te laten verlopen.
Aan de hand van dit nieuwe oproepsysteem stuurt de brandweerdispatch zowel brandweer- als ziekenwageninterventies aan. (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste contract voor Saïdou Touré

Maandag 13 februari 2023
Saïdou Touré tekende op zijn 16de verjaardag zijn eerste contract bij KRC Genk. SaÏdou kwam enkele jaren geleden over van AA Gent en verbindt zich nu minstens tot juni 2025 aan KRC. Hij behoort tot de kern van de U18. Saïdou is een aanvaller die met zijn techniek , passeerbewegingen en snelheid grote aanvallende kwaliteiten bezit. Ook maakt hij deel uit van de kern van de U16 van de nationale ploeg.

U19 KRC loten Atletico Madrid

Maandag 13 februari 2023
In de 1/8ste finales van de Youth League komen de U19 van KRC Genk uit tegen Atletico Madrid. Bij kwalificatie spelen ze tegen de winnaar van het duel tussen het Italiaanse AC Milan en het Oekraïense Ruh Lviv.

COVID-19 is de derde doodsoorzaak

Maandag 13 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de doodsoorzaken voor 2020. De COVID-19-pandemie veroorzaakte in dat jaar 22.012 doden in België, of 17,4% van alle sterfgevallen. Daarmee is COVID-19, de besmettelijke ziekte veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, de derde doodsoorzaak in 2020. Net als in 2019 waren tumoren de belangrijkste doodsoorzaak. In totaal overleden 27.209 mensen aan tumoren (kwaadaardig, goedaardig of onzeker), ofwel 21,4% van alle sterfgevallen in 2020. 26.289 Belgen stierven aan aandoeningen van de bloedsomloop, ofwel 20,7% van alle sterfgevallen.

Agioplis Plaras overleden

Maandag 13 februari 2023
Genk - Agioplis Plaras overledenGisteren is Agioplis Plaras (82) overleden. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Alain Ter Elst overleden

Maandag 13 februari 2023
Genk - Alain Ter Elst overledenGisteren is Alain Ter Elst overleden, de partner van Laila El Hatimi. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Geld- en juwelendiefstal

Maandag 13 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is er ingebroken in een woning aan de Toekomststraat. De daders hebben er geld en juwelen gestolen. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.

Auto en vrachtwagen botsen

Maandag 13 februari 2023
Genk - Auto en vrachtwagen botsenZoomOp de Henry Fordlaan botsten deze voormiddag rond 11.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een 47-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Twee motorfietsen gestolen

Maandag 13 februari 2023
Genk - Twee motorfietsen gestolenIp de Heidriesstraat zijn twee motorfietsen gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Onder invloed en geen rijbewijs

Maandag 13 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven heeft de politie het voorbije weekend een bestuurder betrapt die onder invloed van drugs was en nooit een rijbewijs heeft gehad. Zijn auto was niet verzekerd en niet ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer.

Geld en juwelen gestolen bij inbraak

Maandag 13 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Weerstandslaan in Diepenbeek zijn geld en juwelen gestolen. In een woning aan de Ganzestraat kwamen ook dieven over de vloer.

Volleybal : Gent- LVL Genk 3-0

Maandag 13 februari 2023
In het volleybal (dames) heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Gent. Sets: 25-20, 25-21, 25-17.

Jozef Claes overleden

Maandag 13 februari 2023
Genk - Jozef Claes overledenZaterdag is Jozef Claes overleden, de echtgenoot van Truda Schrijvers. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera in Zutendaal.

Damesvoetbal: STVV B - Bokrijk 2-0

Zondag 12 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: STVV B - Bokrijk 2-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sp. met 2-0 verloren van STVV B. Bokrijk Sp. staat laatste in de stand.

Jong Genk klopt Virton

Zondag 12 februari 2023
Genk - Jong Genk klopt VirtonIn de Challenger Pro League heeft Jong Genk vanmiddag Virton geklopt met 0-1. Het doelpunt, gescoord door Victory Beniangba, viel in de 57ste :minuuut.

Eendracht Termien - KVK Wellen 5-1

Zondag 12 februari 2023
Genk - Eendracht Termien - KVK Wellen 5-1Eendracht Termien heeft KVK Wellen geklopt met 5-1. Na 34 minuten leidde Termien al met 4-0. Ospitalieri, Janssen (2) en Odutayo scoorden voor Termien. Wellen-speler Vanderheiden maakte een owngoal. Komende zondag speelt Termien uit bij Schoonbeek-Beverst.

Materiaal gestolen uit auto

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Zevenputtenstraat in Zutendaal zijn werkmaterialen uit een auto gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto en bestelwagen botsen

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As botsten gisterenmorgen rond 7.40 uur een auto en een bestelwagen. Een 51-jarige man uit As raakte daarbij gewond.

Future Winterslag speelt gelijk

Zondag 12 februari 2023
Genk - Future Winterslag speelt gelijkIn Vierde Provinciale is Future Winterslag, thuis tegen Zutendaal VV, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Genk - Gelijkspel Turkse Rangers-GruitrodeIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei en Nevok Gruitrode in Genk 1-1 gelijk gespeeld.
Genk - Eendracht Henis wint bij Racing  BoxbergIn Derde Provinciale is Eendracht Henis bij Racing Boxberg gaan winnen met 2-3.

Herkol verliest bij Bregel

Zondag 12 februari 2023
Genk - Herkol verliest bij BregelHerkol heeft deze namiddag bij Bregel Sport verloren met 1-0.
Genk - Zaalvoetbal: Riemst - Ruoti Genk 7-3In derde provinciale van het zaalvoetbal heeft Ruoti Genk met 7-3 verloren van leider Trekkers Riemst. Ruoti Genk staat zesde in den stand.

Zaalvoetbal: Havana - Cara 16 4-5

Zondag 12 februari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Havana - Cara 16 4-5In derde provinciale van het zaalvoetbal heeft Havana Genk met 4-5 verloren van Cara 16 Genk. Havana staat achtste in de stand, Cara 16 negende.

Zaalvoetbal: Hasselt - Genk 8-7

Zondag 12 februari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Hasselt - Genk 8-7In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft Limburgse Futsal Genk met 8-7 verloren van Movenda Hasselt. Limburgse Futsal Genk staat laatste in de stand.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport met 2-0 verloren van Torpedo Hasselt B.

Gelijkspel voor Genk VV

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Gelijkspel voor Genk VVIn Derde Provinciale is Genk VV bij KF Smeermaas niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2.

Damesvoetbal: Genk C - Louwel 7-0

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: Genk C - Louwel 7-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Genk C Louwel verslagen met 7-0. De ruststand was 4-0. PrevosT (2) Cappa (2), Vandebeeck, Versluijs en Satory maakten de doelpunten.

Damesvoetbal: Genk B - Moldavo 1-0

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Moldavo 1-0In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B Moldavo geklopt met 1-0. Giuga maakte het doelpunt.
Genk - Zaalvoetbal: La Baracca - Full Genk 0-9In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 0-9 verloren van Full Genk. Genk staat zesde in de stand, La Baraccca staat laatste.

Jean Van Gompel overleden

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Jean Van Gompel overledenGisteren is Jean Van Gompel overleden, de echtgenoot van Christiane Dirckx. Hij woonde in Deurne (Diest) en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Flora Smolders overleden

Zaterdag 11 februari 2023
Genk - Flora Smolders overledenDonderdag is Flora Smolders op 67-jarige leeftijd overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Groot-Gelmen.
Genk - KRC Genk Ladies verliezen van AnderlechtKRC Genk Ladies heeft gisterenavond verloren van Anderlecht. Uitslag: 2-0.

Groen licht voor Vlaamse Toetsen

Zaterdag 11 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de invoering van Vlaamse Toetsen. Het gaat om toetsen die álle leerlingen zullen afleggen in het 4de leerjaar, het 6de leerjaar, het 2de jaar secundair en het 6de jaar secundair. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts introduceert deze centrale proeven in de strijd tegen de dalende onderwijskwaliteit. De Vlaamse Toetsen zijn volgens hem nodig om permanent de vinger aan de pols te houden bij alle leerlingen, om scholen de kans te geven zich te vergelijken met (…) Het hele nieuwsbericht

1 euro per inwoner

Vrijdag 10 februari 2023
Hoeveel moet een gemeente geven aan slachtoffers van de aardbevingen? Bij ons blijven de bedragen per gemeente relatief beperkt. In Eindhoven hanteren ze een andere norm: 1 euro per inwoner, zodat daar nu een bedrag van zowat 244.000 euro wordt overgeschreven naar het Nederlandse gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dat scheelt een slok op een borrel, nemen we aan.
Het is maar dat je 't weet
Wie vandaag bouwt of grondig verbouwt moest tot op heden een regenwaterput van 5.000 liter laten steken, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt nu verandering in, meldt minister Zuhal Demir. 5.000 liter blijft het minimum. Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn. Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine. De maatregel gaat in vanaf 2 oktober.

Maria Jansen overleden

Vrijdag 10 februari 2023
Genk - Maria Jansen overledenWoensdag is Maria Jansen (89) overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Pier Casters. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Boxbergheide. waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Florent Vanrusselt overleden

Vrijdag 10 februari 2023
Genk - Florent Vanrusselt overledenWoensdag is Fernand Vanrusselt overleden. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Herk-de-Stad.

Giovanni Faggio Del Giglio overleden

Vrijdag 10 februari 2023
Genk - Giovanni Faggio Del Giglio overledenGisteren is Giovanni Faggio Del Giglio overleden, de echtgenoot van Anita Le Pera. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag.

Eén lichtgewonde bij botsing

Donderdag 9 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken in de Kempenstraat in Diepenbeek. Daarbij is één persoon lichtgewond geraakt.

Auto tegen rotonde: man (21) gewond

Donderdag 9 februari 2023
Genk - Auto tegen rotonde: man (21) gewondOp de Oosterring reed gisterenavond rond 23 uur een auto tegen de rotonde. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Hasselt gewond.

Aanhangwagen gestolen op werf

Donderdag 9 februari 2023
Op een bouwwerf aan de Winterslagstraat is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

ZOL zoekt spermadonoren

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - ZOL zoekt spermadonorenZoomDe spermabank van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk doet een oproep naar lokale spermadonoren. Door een tekort aan donoren liggen de prijzen momenteel hoog en lopen de wachttijden op tot 3 maanden. Het ZOL heeft sinds 2013 een spermabank. Die werkte eerst met lokale donoren, maar ook met geïmporteerd zaad vanuit Denemarken. "2 jaar geleden kwam er een tekort op de internationale markt en zijn we toch terug begonnen met het rekruteren van onze eigen donoren", vertelt fertiliteitsarts Natalie Dhont. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal geboorten in 2022 gedaald

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden voorlopig ongeveer 113.800 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er zo’n 2.800 minder dan in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,4%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,2%) en het Waalse Gewest (-0,6%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-11,1%) ten opzichte van de periode 2018-2021. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2022 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Rita Ricci overleden

Donderdag 9 februari 2023
Genk - Rita Ricci overledenDinsdag is Rita Ricci na een tragisch verkeersongeval overleden. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Arthur Hubrechts overleden

Donderdag 9 februari 2023
Genk - Arthur Hubrechts overledenOp 5 februari is Arthur Hubrechts overleden, de weduwnaar van de in 2009 gestorven Octavie Vandebeek. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanklaar.

Mathieu Valee overleden

Donderdag 9 februari 2023
Genk - Mathieu Valee overledenOp 4 februari is Mathieu Valee overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Godelieve Bijnens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lisette Bielen overleden

Donderdag 9 februari 2023
Genk - Lisette Bielen overledenOp 3 februari is Lisette Bielen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Florent Briers en de levenspartner van Ger Hofmann. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Eendracht Termien klopt Houtvenne

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Eendracht Termien klopt HoutvenneEendracht Terimen is vanavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Houtvenne. Aan de rust was de stand 0-1. Jeunen en Odutayo scoorden voor Termien.
Genk - U19 KRC stoten door naar achtste finalesDe U19 van KRC Genk hebben zich deze namiddag via strafschoppen geplaatst voor de achtste finales van de Youth League. Tegenstander was Juventus. De loting vindt maandag plaats.

Winterslag wint bij Elen B

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Winterslag wint bij Elen BIn Vierde Provinciale is Future Winterslag vanavond bij Standard Elen B gaan winnen met 2-4.

Thuisverlies voor Bokrijk Sport

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Thuisverlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport thuis met 2-4 verloren van Herk FC.

Genk VV klopt Wiemismeer

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Genk VV klopt WiemismeerIn Derde Provinciale heeft Genk VV vanavond Wiemismeer verslagen met 5-0.

Houthalen-Boxberg : 5-0

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Houthalen-Boxberg : 5-0Vanwege het forfait van Racing Boxberg heeft Houthalen VV vanavond de geplande match tegen die club gewonnen met 5-0.

Gelijkspel voor Bregel Sport

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Gelijkspel voor Bregel SportBregel Sport is vanavond op het veld van Zepperen-Brustem niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

KFC Klopt Turkse Rangers

Woensdag 8 februari 2023
Genk - KFC Klopt Turkse RangersKFC Hamont 99 heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Turkse Rangers Waterschei

Meer wolken

Woensdag 8 februari 2023
Weerbericht
Genk - Meer wolkenEen kanjer van een hogedrukgebied ontfermt zich over het weer in onze streken. De zon is daarbij omnipresent en er staat nauwelijks wind. Met heldere condities tijdens de nacht vriest het wel algemeen. Minpunt is de luchtkwaliteit: omdat er nauwelijks beweging in de atmosfeer is, blijven stof- en roetdeeltjes hangen en is de luchtkwaliteit zeer slecht. De kern van het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan richting Rusland, waardoor donderdag een erg zwakke storing over onze streken kan schuiven. Ook de dagen (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (39) gewond bij botsing

Woensdag 8 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Grendelbaan in Diepenbeek is een 39-jarige vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Vrouw (57) bezweken na ongeval

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Vrouw (57) bezweken na ongevalDe voetgangster die maandagavond door een auto werd aangereden op het kruispunt van de Nieuwe Kuilenweg en de Vennestraat is aan de opgelopen verwondingen bezweken. Het slachtoffer was een57-jarige vrouw uit Genk.
Op de Facebookpagina van een (ingeweken) Peltenaar vonden we een heftige reactie op het tamelijk omstreden tv-programma Het Verhaal van Vlaanderen. Piet Peters snuffelt al een half leven aan de (naar zijn zeggen) van de pot gerukte mythevorming rond 1302. Stukjes van zijn puzzel staan op zijn website www.leugensvan1302.be die wellicht nooit helemaal klaar geraakt omdat hij met zoveel andere dingen bezig is... Hier is die reactie: 
"Het (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Meuwis overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Lieve Meuwis overledenGisteren is Lieve Meuwis overleden, de echtgenote van Cris Martinez. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Edward Karczewski overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Edward Karczewski overledenZondag is Edward Karczewski overleden, de weduwnaar van de in 2002 gestorven Georgette Geirnaert. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Emilia Da Cruz-Afonso overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Emilia Da Cruz-Afonso overledenZondag is Emilia Da Cruz-Afonso overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Antonio Carrapiço. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - 10.000 euro voor slachtoffers aardbevingVanuit het Fonds Wereldnoden schenkt bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “De machteloosheid ten aanzien van zulke natuurramp roert me enorm”, zegt bisschoppelijk  gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Frank Deloffer. “In die situaties willen we ons christelijk geloof ook werkelijk in daden uitdrukken".

Sophie Sztajer overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Sophie Sztajer overledenOp 4 februari is Sophie Sztajer overleden, de echtgenote van Walter Debinski. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Arlette Habex overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Arlette Habex overledenMaandag is Arlette Habex overleden,de weduwe van Justin Lenaers. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 15 februari (19.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Trainer weg bij Bokrijk Sport

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Trainer weg bij Bokrijk SportSven Geyskens heeft ontslag genomen als trainer van vierdeprovincialer Bokrijk Sport.

Carmela Pizzichillo overleden

Woensdag 8 februari 2023
Genk - Carmela Pizzichillo overledenZondag is Carmela Pizzichillo overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Rocco Caputi. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Boetes voor betrapte winkeldieven

Dinsdag 7 februari 2023
Winkeldiefstal is nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit die, in tegenstelling tot andere vormen van diefstal, de laatste jaren niet is afgenomen. Iedere handelaar maakt het wel eens mee en vaak wordt er geen aangifte gedaan. Om die straffeloosheid tegen te gaan, voerden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het College van procureurs-generaal vorig jaar lik-op-stukboetes of onmiddellijke minnelijke schikkingen in voor winkeldiefstal. Hiermee kan de politie de dader ter (…) Het hele nieuwsbericht

Aardbevingen in Turkije en Syrië

Dinsdag 7 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Gisteren werden delen van Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen, de zwaarste in wel 100 jaar. De materiële schade is enorm en ook de menselijke tol is hoog... Ondertussen werden al méér dan 5.000 slachtoffers geteld. Heel wat landen sturen mensen en materieel om hulp te bieden, maar er zal véél geld nodig zijn voor de wederopbouw. Meerdere organisaties roepen dan ook nu reeds op om geld te storten voor deze hulp. O.a. kan dit via Unicef of het Rode Kruis.

Jef Bijnens overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Genk - Jef Bijnens overledenOp 5 februari is Jef Bijnens overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Hasselt.

Georges Lubinski overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Genk - Georges Lubinski overledenOp 4 februari is Georges Lubinski overleden, de echtgenoot van Alba Pappa. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jacqueline Reniers overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Op 28 januari is Jacqueline Reniers overleden, de echtgenote van Roger Wolfs. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Jan Remans overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Genk - Jan Remans overledenOp 2 feburari is Jan Remans overleden, de echtgenoot van Jeanne Geerdens. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kermt.

Lucien Bollen overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Genk - Lucien Bollen overledenOp 4 februari overleed Lucien Bollen, de echtgenoot van Philomène Dolmans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Opnieuw wolf doodgereden

Maandag 6 februari 2023
Genk - Opnieuw wolf doodgeredenZoomOpnieuw is een wolf doodgereden, de tweede al op nog geen week tijd. Vanavond gebeurde dat op de N76, de weg tussen Zwartberg en Meeuwen. Daar is de toegang tot de weg voor dieren nochtans slechts mogelijk via uitgangen die met waarschuwingslichten voor het verkeer zijn beveiligd. Hoe het kwam dat de wolf op die weg werd aangereden, is nog niet duidelijk.
Volgens het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gaat het om een mannelijke wolf, van ongeveer een jaar oud. Medewerkers van het NHC zijn het kadaver gaan ophalen. 
Donderdag jl. werd een jonge wolf doodgereden in Hechtel-Eksel. In totaal zijn de voorbije jaren in Limburg al zeven wolven door het verkeer omgekomen. (Foto NHC)
Genk - Steunactie Rode Kruis voor aardbevingZoomRode Kruis-Vlaanderen zet 200.000 euro vanuit het noodhulpfonds in voor humanitaire ondersteuning bij de aardbevingen die Turkije en Syrië getroffen hebben. De noden ter plaatse zijn immers enorm hoog: er is op dit moment al sprake van meer dan 2.300 doden en zo’n 10.000 gewonden. Bovendien zijn ook duizenden gebouwen verwoest. “Onze collega’s van de Turkse Rode Halve Maan, de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis kunnen momenteel alle hulp gebruiken”, aldus Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking van Rode Kruis-Vlaanderen. 
“Alle Limburgers die dus een steentje willen bijdragen, kunnen dit doen via rodekruis.be/aardbeving of het Rode Kruis-Vlaanderen rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding aardbeving". (foto Rode Kruis)

Spionageballon boven de Noordpool

Maandag 6 februari 2023
Genk - Spionageballon boven de NoordpoolZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

'Minder huisvuil door Optimo'

Maandag 6 februari 2023
Genk - 'Minder huisvuil door Optimo'ZoomHet Optimo-systeem van Limburg.net, waarbij slechts één ophaalbeurt nodig is voor verschillende huisvuilzakken, werkt nu één jaar. Uit metingen blijkt dat in de 33 gemeenten die op dit moment aan het systeem deelnemen, de hoeveelheid huisvuil met gemiddeld 4,95 % daalde, dat is 4,5 kg per inwoner, meldt Limburg.net.
In de gemeenten die werken met full Optimo - met vijf verschillende vuilniszakken - is de daling zelfs 5,47 %. In de gele zakken wordt gemiddeld 5,21 kg (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Neergestorte weerballon beïnvloedt WKZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Full Genk - Visé 0-8

Maandag 6 februari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Full Genk - Visé 0-8In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk mert 0-8 verloren van Celtic Visé, de tweede in de stand. Na 14 wedstrijden staat Full Genk zesde in de stand.
De jonge Marokkaan Bilal El Khannouss (KRC Genk) heeft zijn contract verlengd tot 2027. "Dit nieuw contract bevestigt wat ik al lang aanvoel. De club heeft enorm veel vertrouwen in mij en dat is wat ik momenteel nodig heb. Ik heb andere jonge jongens vaak stappen zien overslaan in hun carrière. Dat wil ik absoluut vermijden. Met dit nieuw contract op zak, kan ik mij 100% focussen op het voetbal met KRC Genk. Ik wil hier samen met het team prijzen pakken en ik hoop ooit door de grote poort te kunnen vertrekken”, klinkt het bij Bilal El Khannouss.

Jetje Rose overleden

Maandag 6 februari 2023
Genk - Jetje Rose overledenVrijdag is Jetje Rose overleden, de echtgenote van Wally Lenaerts. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Merovingische mantelspeld in Gallo-Romeins MuseumZoom2021 verwierf het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een belangrijk deel van de Merovingische grafvondsten uit Broechem (Ranst, provincie Antwerpen). Ze behoren tot de Vlaamse Topstukkenlijst. Hét topstuk – een gouden mantelspeld – is voortaan te bewonderen in de inkomhal van het museum. Experten hebben het over een Schijffibula in goud en zilver met filigraanversiering en ingelegd met granaat.
Het Merovingisch grafveld van Broechem is de best onderzochte, (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 1-0 verloren van Bergen. Aan de rust was de stand 0-0.

Sylvia Janssen overleden

Maandag 6 februari 2023
Genk - Sylvia Janssen overledenVrijdag is Sylvia Janssen overleden, de echtgenote van Chris Szygula. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

STA Genk verliest van Opoeteren

Zondag 5 februari 2023
Genk - STA Genk verliest van OpoeterenIn de Vierde Provinciale heeft STA Genk vandaag thuis met 0-5 verloren van Opoeteren.

Fors verlies voor Racing Boxberg

Zondag 5 februari 2023
Genk - Fors verlies voor Racing BoxbergIn Derde Provinciale is Racing Boxberg met 7-0 gaan verliezen van Umitspor Maasmechelen.

Future Winterslag speelt gelijk

Zondag 5 februari 2023
Genk - Future Winterslag speelt gelijkIn Vierde Provinciale is Future Winterslag bij LS Leut niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Genk - Eendracht Termien speelt 1-1 gelijkEendracht Termien is bij Olympia Wijgmaal niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Ché Piras had Termien al in de eerste minuut op voorsprong gebracht maar Vandervondelen maakte in de 85ste minuut gelijk. De Termienspelers Baerts en Stefani pakten geel.

Genk VV klopt Stokkem

Zondag 5 februari 2023
Genk - Genk VV klopt StokkemIn Derde Provinciale heeft Genker VV met 4-0 gewonnen van Vlug en Vrij Stokkem.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zondag 5 februari 2023
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport thuis met 0-5 verloren van Eendracht Zelem.

K ESK verliest van Turkse Rangers

Zondag 5 februari 2023
Genk - K ESK verliest van Turkse RangersZoomDe Turkse Rangers Waterschei zijn vandaag bij K ESK Leopoldsburg gaan winnen met 1-2. 
Kort nieuws van bij de buren
In de Holleweg in Zonhoven botsten gisterenavond een auto en een 18-jarige bromfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Bocholt 1-7In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 1-7 gewonnen op het veld van Bokrijk Sp. Bocholt staat tweede in de stand, Bokrijk laatste.

Helson verliest van Bregel Sport

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - Helson verliest van Bregel SportIn Eerste Provinciale heeft de eerste ploeg van Helson vanavond thuis met 0-2 verloren van Bregel Sport.

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - Geheimzinnige ballon boven de VSZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

KRC-selectie voor match in Gent

Zaterdag 4 februari 2023
KRC Genk speelt morgenavond uit bij AA Gent. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambare, Leysen; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers Samatta, Sor, Paintsil, Tolu.

KRC Genk Ladies - Charleroi 1-2

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - KRC Genk Ladies - Charleroi 1-2KRC Genk Ladies heeft gisterenavond met 1-2 verloren van Charleroi. Aan de rust was de stand 1-0. Petry maakte het Genkse doelmpunt. Vrijdag speelt KRC Genk Ladies in en tegen Anderlecht.

René Vanderheyden overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - René Vanderheyden overledenOp 31 januari is René Vanderheyden overleden, de echtgenoot van Lieske Boelen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Roger Neven overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - Roger Neven overledenOp 27 januari is Roger Neven overleden, de echtgenoot van Alida Goysens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Op 31 januari is Maria Fernanda Banza de Sousa overleden, de weduwe van Francisco Manuel Cecilia. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturge vindt zondag (11 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Jef Van Eyck overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Genk - Jef Van Eyck overledenOp 31 januari is in Hof van Gan in Genk Jef Van Eyck overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Christine Clijsters. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen.
Genk - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappijZoomVanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt opnieuw kouderNa de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder wagens ingeschreven

Vrijdag 3 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal geregistreerde wagens in België daalt voor het derde jaar op rij. In  2022 waren er 374.597 personenwagens ingeschreven in België, of 4,6% minder dan in 2021. In 2019 werden 557.970 nieuwe wagens in gebruik genomen, wat betekent dat de markt op drie jaar tijd met ongeveer een derde is gekrompen. De verkoop van nieuwe hybride personenauto's (benzine of diesel + elektrisch) steeg met 15%, van 115.317 auto's in 2021 naar 133.184 in 2022. Ook de verkoop van puur elektrische auto's (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een miljoen Belgen zijn materieel en sociaal kansarm: onverwachte uitgaven en vakanties zijn de belangrijkste obstakels. 9,5% van de Belgische bevolking is materieel en sociaal achtergesteld. Dit komt overeen met 1.083.000 personen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 17,5% van de bevolking, in het Waals Gewest 14,4% en in het Vlaams Gewest 5,4%. Dit zijn de eerste resultaten van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden in 2022. (Statbel)

Opnieuw wolf doodgereden

Vrijdag 3 februari 2023
Genk - Opnieuw wolf doodgeredenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Weg met elektronisch materiaal

Donderdag 2 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Demerstraat in Diepenbeek gingen dieven met elektronisch materiaal aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Brand in restaurant

Donderdag 2 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hoogstraat in As is deze voormiddag brand uitgebroken in restaurant Knossos. Als gevolg van de brand blijft het restaurant voorlopig gesloten. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Jeanne Van Decraen overleden

Donderdag 2 februari 2023
Genk - Jeanne Van Decraen overledenVandaag is Jeanne Van Decraen overleden, de echtgenote van Gustaaf Geuens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Mia Haenraets overleden

Donderdag 2 februari 2023
Genk - Mia Haenraets overledenMaandag is Mia Haenraets overleden, de echtgenote van Gerard Cuyvers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'

Donderdag 2 februari 2023
Genk - Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'ZoomMusica in Pelt heeft een nieuw hEARDROPS-filmpje online geplaatst. Het heet "Dronotonous" en het gaat over drone-klanken. Een drone is hier geen mini-helikopter maar een lang aangehouden toon. Je vindt drones zelfs in het leven van alledag. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat meer in detail naar te luisteren. Geef ze alleen even wat aandacht. Speel met hun klankkleur, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen op elkaar of laat ze met elkaar interageren. Mooi om te bekijken en te beluisteren!
In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Hosting bij lokale ondernemers

Woensdag 1 februari 2023
Partnerbijdrage
Genk - Hosting bij lokale ondernemersZoomVan welke soorten hosting maken lokale ondernemers gebruik? Lokale ondernemers hebben veel verschillende hosting-opties om uit te kiezen. De meest voorkomende zijn Linux hosting, cloud-hosting en dedicated server-hosting. Elk van deze opties biedt unieke mogelijkheden voor lokale bedrijven die hun website willen hosten. Afhankelijk van hun behoeften en budgetten, kunnen bedrijven een oplossing selecteren die aan al hun behoeften voldoet. In dit artikel zullen we in detail ingaan op wat elk type hosting (…) Het hele nieuwsbericht

René Vanheel overleden

Woensdag 1 februari 2023
Genk - René Vanheel overledenMaandag is René Vanheel overleden, de echtgenoot van Gaby Claes. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

KRC-selectie voor match tegen Eupen

Woensdag 1 februari 2023
Vanavond speelt KRC Genk een inhaalmatch tegen Eupen. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers: Samatta, Sor en Paintsil.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen