Het overige nieuws

Zaalvoetbal: Genk - Liège 2-6

Zaterdag 30 september 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Liège 2-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 2-6 verloren van SL16 Liège.

Bokrijk Sp.- Unico Tongeren B 2-2

Zaterdag 30 september 2023
Genk - Bokrijk Sp.- Unico Tongeren B  2-2Bokrijk Sport en Unico Tongeren B hebben vaavond 2-2 gelijkgespeeld.

KSK Meeuwen B - STA Genk 3-1

Zaterdag 30 september 2023
Genk - KSK Meeuwen B - STA Genk 3-1KSK Meeuwen B heeft vanavond STA Genk geklopt met 3-1.

Verlies voor Future Winterslag B

Zaterdag 30 september 2023
Genk - Verlies voor Future Winterslag BFuture Winterslag B heeft vanavond een 3-1 verlies geleden op het veld van EWS Schoonbeek-Beverst B.

Amelia Schiavoni overleden

Zaterdag 30 september 2023
Genk - Amelia Schiavoni overledenDonderdag is Amelia Schiavoni overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Agostino Luzi. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean Bongers overleden

Zaterdag 30 september 2023
Genk - Jean Bongers overledenGisteren is Jean Bongers overleden, de weduwnaar van de in 2004 gestorven Madeleine Merken. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Elen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaarzorg Remans.

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Genk - 'Godvergeten' (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

Milly Thoolen overleden

Vrijdag 29 september 2023
Genk - Milly Thoolen overledenGisteren is Milly Thoolen overleden, de echtgenote van Dirk Holvoet. Zij was 63 jaar en huisarts bij 'Geneeskunde voor het Volk'. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Geen rijbewijs en onder invloed drugs

Vrijdag 29 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is zowel woensdag als donderdag dezelfde bestuurder uit het verkeer geplukt die geen rijbewijs heeft. De man was telkens ook onder invloed van drugs.

'Godvergeten' (3)

Vrijdag 29 september 2023
De visie van Fobie
Genk - 'Godvergeten' (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Boorsem zondag weer open

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Automobilisten kunnen vanaf zondag weer gebruikmaken van volwaardige rijstroken op het viaduct op de E314 in Boorsem. Dat meldt het AWV. Het wegdek is nu in beide richtingen vernieuwd, met geluidswerend asfalt, en ook het viaduct zelf kreeg een grondige renovatie. Ook langs de autoweg werden er verschillende werken uitgevoerd. Op de snelwegparking werden sanitaire voorzieningen aangelegd en grote halfverdoken vuilnisbakken geplaatst.

Huguette Schrijvers overleden

Vrijdag 29 september 2023
Genk - Huguette Schrijvers overledenVandaag is Huguette Schrijvers (74) overleden, de echtgenote van Jean-Pierre Maenen. Zij woonde in As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Maurice Bergmans overleden

Vrijdag 29 september 2023
Genk - Maurice Bergmans overledenWoensdag is Maurice Bergmans overleden, de echtgenoot van Lieke Olaerts. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

420 hardrijders betrapt

Donderdag 28 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek zijn gisteren 420 hardrijders betrapt. De controles vonden onder meer op de Universiteitslaan en de Boudewijnlaan plaats.

Aparte busbanen op Europalaan

Donderdag 28 september 2023
Op de Europalaan start volgende week de aanleg van vrije busbanen voor de elektrische trambus. Daardoor moet de trambus tussen Hasselt en Maasmechelen vlotter kunnen rijden. Die aparte banen worden aangelegd op de bestaande pechstroken, vanaf de rotonde met de Oosterring tot het op- en afrittencomplex ‘Genk-Oost’.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
De visie van Fobie
Genk - Godvergeten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Botsing op Europalaan: vrouw gewond

Donderdag 28 september 2023
Genk - Botsing op Europalaan: vrouw gewondOp de Europalaan botsten vanmorgen rond 8 uurtwee auto's. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw uit Maasmechelen gewond.

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Bokrijk Sport - Rekem wordt 0-5

Woensdag 27 september 2023
Genk - Bokrijk Sport - Rekem wordt 0-5Op 2 september werd de voetbalmatch Bokrijk-Sport - Rekem na 50 minuten stilgelegd vanwege een lichtpanne. Bokrijk Sport verliest de wedstrijd met 0-5.

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

Bakker Minasu failliet verklaard

Woensdag 27 september 2023
De rechtbank in Tongeren heeft bakker Minasu uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot uiterlijk 26 oktober ingediend worden.

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Verkeersongeval in Duinenlaan

Woensdag 27 september 2023
Genk - Verkeersongeval in DuinenlaanIn de Duinenlaan zijn gisterenvond rond 20.45 uur een auto en een quad gebotst. Een 23-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. ​

Thérèse Vandercrabben (100) overleden

Woensdag 27 september 2023
Genk - Thérèse Vandercrabben (100) overledenGisteren is Thérèse Vandercrabben overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Jozef Brouwers. Zij was 100 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Genk - Oktober start bijzonder zachtEen band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Matteo Ferro overleden

Woensdag 27 september 2023
Genk - Matteo Ferro overledenGisteren is Matteo Ferro overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Grazia De Pasquale. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
De visie van Fobie
Genk - 'Godvergeten'...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hugo Mesotten overleden

Woensdag 27 september 2023
Genk - Hugo Mesotten overledenZondag is Hugo Mesotten overleden, de echtgenoot van Lisette Baldewyns. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Gaby Prinsen overleden

Woensdag 27 september 2023
Genk - Gaby Prinsen overleden
Gaby Prinsen uit Hasselt, weduwe van Jaak Hendrix, is overleden.
(° Genk op 3 juli 1951 † Beringen op 25 september 2023) Begroeting: donderdag 28 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: vrijdag 29 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Stal-Koersel.

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Geert Geusens overleden

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Geert Geusens overledenGisteren is Geert Geusens overleden. Hij was 42 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekrk van Opoeteren. Begroeting: vrijdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Elza Coenen overleden

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Elza Coenen overledenVandaag is Elza Coenen overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Lei Deckers. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intime kring gevolgd door de asverspreiding oop de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Inbraak in Nieuwe Kempen

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Inbraak in Nieuwe KempenGisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Nieuwe Kempen. De daders gingen er met geld en juwelen aan de haal.

Fietser (42) gewond bij aanrijding

Dinsdag 26 september 2023
Gisterennamîddag rond 17 uur botsten een auto en een 42-jarige fietser in de André Dumontlaan. De fietser raakte daarbij gewond.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Het nieuwe normaal in de wielersportZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jozef Crommen overleden

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Jozef Crommen overledenZondag is Jozef Crommen overleden, de echtgenoot van Irène Czekaj. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Bert Marneffe overleden

Dinsdag 26 september 2023
Genk - Bert Marneffe overledenZondag is Bert Marneffe overleden, de echtgenoot van Bieke Bertrand. Hij was 80 jaar en ere-kapitein van Brandweer Genk.. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuw kinderdagverblijf

Maandag 25 september 2023
In het gebouw aan de Doornstraat in Winterslag dat geruime tijd gebruikt werd door het Vrouwencentrum is het nieuwe kinderdagverblijf 't Groeihuisje ondergebracht. Het biedt plaats aan 16 kinderen. In Genk zijn er nu 713 opvangplaatsen.

Jeanneke Sneykers overleden

Maandag 25 september 2023
Genk - Jeanneke Sneykers overledenZaterdag is Jeanneke Sneykers overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Sergio Bignami. Zij was 87 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan ee Oostlaan.

Francis Durwael overleden

Maandag 25 september 2023
Genk - Francis Durwael overledenZaterdag is Francis Durwael overleden, de echtgenoot van Sonja Elen. Hij was 68 jaar Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pierre Beuls overleden

Maandag 25 september 2023
Genk - Pierre Beuls overledenOp 22 september is Pierre Beuls overleden, de echtgenoot van Hilda Vanspauwen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Volleybal: Dilsen-Stokkem - Genk 3-0

Maandag 25 september 2023
In nationale 3 dames vann het volleybal heeft Dilsen-Stokkem met 3-0 gewonnen van Genk. Sets: 25-19, 25-12, 25-16.

Volleybal: Genk B - Bouillon 2-3

Maandag 25 september 2023
In nationale 3 Heren D van het volleybal heeft Genk B met 2-3 verloren van Bouillon. Sets: 19-25, 19-25, 25-22, 25-19, 12-15.

Josée Van Eylen overleden

Maandag 25 september 2023
Genk - Josée Van Eylen overledenGisteren is Josée Van Eylen overleden, de echtgenote van Florent Donné. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Sint-Truiden. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Kris Renders overleden

Maandag 25 september 2023
Genk - Kris Renders overledenVrijdag is Kris Renders overleden, de echtgenoot van Jaklien Willems. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Ukkel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Genk - Windturbines worden te duur...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Ganzebroekstraat

Zondag 24 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een woning aan de Ganzebroekstraat. De daders hebben hele huis doorzocht. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
In het volleybal nationale 2A mannen heeft KVC LensOnline Genk ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Het versloeg Booischot A met 0-3.

Zaalvoetbal: Zutendaal - Genk 6-3

Zondag 24 september 2023
Genk - Zaalvoetbal: Zutendaal - Genk  6-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs.Genk met 6-3 verloren van Lindenhof Zutendaal.

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Genk - Weer een wolf doodgeredenZoomEr is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)

Ring en tablet gestolen

Zondag 24 september 2023
Genk - Ring en tablet gestolenIn een appartement aan de Burgemeester Gerard Bijnenslaan is een gouden ring, een tablet en de afstandsbediening van de tv gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
As is een 17-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 20 uur.
Genk - Turkse Rangers - Weerstand Koersel A 0-0Turkse Rangers en Weerstand Koersel zijn in Genk niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Winst voor Bokrijk Sport

Zondag 24 september 2023
Genk - Winst voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale is Bokrijk Sport bij Herderen-Millen gaan winnen met 1-2. De twee doelpunten van Bokrijk Sport werden gemaakt door Sikivie.
Genk - Zwaar verlies voor Future Winterslag BIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag B thuis met 1-8 verloren van Uikhoven VC.

Genk VV B wint van Zutendaal B

Zondag 24 september 2023
Genk - Genk VV B wint van Zutendaal BIn Vierde Provinciale heeft Genk VV B Zutendaal VV B verslagen met 0-4.

Future Winterslag wint derby

Zondag 24 september 2023
Genk - Future Winterslag wint derbyFuture Winterslag heeft de derby bij Genk VV gewonnen met 1-2.

Thuisverlies voor Eendracht Termien

Zondag 24 september 2023
Genk - Thuisverlies voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft thuis met 2-3 verloren van KFC Turnhout. Dze ruststand was 0-1. Voor Termien scoorden Dauwe en Carvalho. De wedstrijd werd bijgewoond door 180 supporters.

Damesvoetbal: Genk C -Beveren 1-1

Zondag 24 september 2023
In Interprovinciale B van het damesvoetbal hebben Genk C en Bosdam Beveren 1-1 gelijkgespeeld. Voor Genk scoorde Bollen. Het doelpunt viel in de vierde minuut.

De slag om Limburg

Zaterdag 23 september 2023
In zijn persbabbel blikte KRC trainer Wouter Vrancken vooruit op de match tegen STVV, de slag om Limburg genoemd. "STVV is een andere ploeg dan vorig jaar", stelde de coach. "Ze hebben onder Fink een andere manier van spelen ontwikkeld. Ze vertrekken meer vanuit het eigen balbezit, minder vanuit het balbezit van de tegenstander. Op die manier proberen ze positief en mooi voetbal te spelen. Chapeau voor de coach", klonk het lovend. "Slachtoffers zijn er niet na de Europese wedstrijd tegen Fiorentina, vermoeidheid wel. We houden de parameters constant in de gaten, het zal een kwestie zijn van inschatten wie kan spelen en wie niet. Maar, we zullen opnieuw 100 procent klaar moeten zijn. Zowel fysiek als op mentaal vlak."

Tribune Zuid in het wit

Zaterdag 23 september 2023
De sfeergroepen van KRC Genk zullen er morgen tijdens de match tegen STVV opnieuw een onvergetelijke editie van maken. In het kader van een geplande sfeeractie vragen de sfeergroepen aan alle supporters met een plaatsje in Tribune Zuid om in het wit naar het stadion te komen. Dat geldt zowel voor de volledige staantribune als voor de zittribune er boven. Bedoelinng is opnieuw een witte supportersmuur te creëeren.

Inzamelactie voor Vincentius

Zaterdag 23 september 2023
KRC Genk organiseert morgen voor aanvang van de match tegen STVV een inzamelactie van verzorgingsproducten voor Vincentius. De supporters worden opgeroepen om zeep, shampoo, douchegel, tandpasta, deodorant, body lotion of andere verzorgingsproducten mee te brengen naar de Cegeka arena. Vincentius zet zich al jaar en dag in om zo'n duizenden gezinnen en kinderen te voorzien van basisbehoeften waaronder hygiëne- en verzorgingsproducten.

KRC Genk - STVV uitverkocht

Zaterdag 23 september 2023
In een uitverkochte Cegeka-arena speelt KRC Genk morgen tegen STVV. De selectie: Vandevoordt, Chambaere, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, E Ouahdi, Aziz, Heynen, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Khannouss, Fadera, Sor, Oyen, Paintsil, Bonsu Baah, Tolu en Zeqiri.

Herkol verliest van Bregel Sport

Zaterdag 23 september 2023
Genk - Herkol verliest van Bregel SportSV Herkol heeft thuis met 1-3 verloren van Bregel Sport.

KV Oostende - Jong Genk: 2-2

Zaterdag 23 september 2023
Genk - KV Oostende - Jong Genk: 2-2Jong Genk heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van KV  Oostende. Aan de rust was de stand 1-1. In de 19de minuut kwamen de Genkies op achterstand maar in de 29ste minuuut hing de 15-jarige Karetsas de bordjes gelijk. De Genkies moesten helemaal niet onderdoen voor de kustboys. 
In de tweede helft kwam Oostende opnieuw voorsprong maar in de 79ste minuuut maakte Bongoura verdiend gelijk.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Genk - Vermageren via een spuitje?Zoom                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)

Ann Picard overleden

Zaterdag 23 september 2023
Genk - Ann Picard overledenIn WZC Hof van Gan is woensdag Ann Piccard overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven André Schraepen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.
De visie van Fobie
Genk - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Margriet Peeters overleden

Zaterdag 23 september 2023
Genk - Margriet Peeters overledenOp 19 september is Margriet Peeters overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven René Smolders. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 7 oktober (11 uur) plaats in de aula va het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag 6 oktober (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Annie Moonen overleden

Zaterdag 23 september 2023
Genk - Annie Moonen overledenWoensdag is Annie Moonen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Frans Cober. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Nieuwe vennootschap: EK Metals

Vrijdag 22 september 2023
Erol Kanza (44) uit Genk heeft de besloten vennootschap EK Metals opgericht met zetel aan de Miklaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken en algemene bouw- en elektriciteitswerkzaamheden.

Fietsster (47) gewond bij aanrijding

Vrijdag 22 september 2023
Genk - Fietsster (47) gewond bij aanrijdingEen 47-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Erfstraat en de Winterslagstraat. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Auto over de kop op Noordlaan

Vrijdag 22 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2 uur ging een auto over de kop op de Noordlaan in Zutendaal. Een 26-jarige vrouw uit As liep daarbij verwondingen op.

Fietser (55) gewond bij aanrijding

Vrijdag 22 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oppelseweg in Zonhoven botsten deze voormiddag een auto en een 55-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond..

Fietsdief ingerekend

Vrijdag 22 september 2023
Genk - Fietsdief ingerekendOp 26 augustus werd uit een gemeenschappelijke garage aan de Zonneweeldelaan een elektrische fiets gestolen. De eigenaar zag zijn fiets verschijnen op een online zoekertjessite. Hij regelde een afspraak met de verkoper en contacteerde de politie. 
Politie CARMA zorgde voor een gecontroleerde ontmoeting tussen de eigenaar en de verkoper van de fiets. Bij het zien van de politie vluchtte de verkoper van de fiets weg. De 29-jarige man uit Genk werd snel gevat in de Priesterhaagstraat en werd gearresteerd. Tijdens een huiszoeking in zijn woning trof de politie nog twee gestolen elektrische fietsen aan. Eén eigenaar werd gevonden en is gecontacteerd. De verdachte mocht na verhoor voorlopig beschikken. Hij gaf zelf aan de fietsen te goeder trouw te hebben aangekocht. 
Politie CARMA zoekt ondertussen verder naar de eigenaar van de tweede aangetroffen fiets. De eigenaar mag zich melden bij Politie CARMA op het nummer 089 39 14 10.

Louis Carlens overleden

Vrijdag 22 september 2023
Genk - Louis Carlens overledenWoensdag is Louis Carlens overleden, de echtgenoot van Mieke Leurs. Hij was 84 jaar. Hij stelde zijn lichaam ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom is er geen begroeting en afscheidsdienst.

Francesco Mandala overleden

Vrijdag 22 september 2023
Genk - Francesco Mandala overledenGisteren is Francesco Mandala overleden, de echtgenoot van Ines Panzetta. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Woninginbraak in Flekeleerstraat

Donderdag 21 september 2023
Er is ingebroken in een huis aan de Flekeleerstraat. De dieven gingen met een home cinema en muziekboxen aan de haal.

Inbraak in sporthal

Donderdag 21 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kievitveldstraat in Zonhoven is ingebroken in de sporthal. Uit een pand aan de Heuvenstraat is geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Lieben overleden

Donderdag 21 september 2023
Genk - Elly Lieben overledenGisteren is Elly Lieben overleden, de echtgenote van Benny Meyers. Zij was 49 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Guido Geraerts overleden

Donderdag 21 september 2023
Genk - Guido Geraerts overledenOp 16 september overleed Guido Geraerts, de echtgenoot van Emma Vanderheyen. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Genk - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenZoomDe vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
Zoom

Geslaagde fandag KRC Genk

Woensdag 20 september 2023
Genk - Geslaagde fandag KRC GenkZoomVorige zondag was de jaarlijkse Fandag rond de Cegeka Arena. Mooi weer, veel supporters, kids only party, lachende gezichten, springkastelen, handtekeningen,... een fijne dag voor al wat blauw-wit is!
De 39-jarige Française Stéphanie Frappart fluit morgen de wedstrijd KRC Genk - Fiorentina. Op het WK in Qatar leidde zij de match Costa Rica - Duitsland.
KRC Genk speelt morgenavond in de Conference League tegen ACF Fiorentina. De selectie: Vandevoordt, Chambaere, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Kongolo, El Ouahdi, Aziz, Heynen, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Khannouss, Fadera, Sor, Oyen, Bonsu Baah, Tolu en Zeqiri.

Zestienjarige gewond bij ongeval

Woensdag 20 september 2023
Genk - Zestienjarige gewond bij ongevalIn de Kraaistraat botsten gisterenavond rond 17.30 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Botsing in Hoevenzavellaan

Woensdag 20 september 2023
In de Hoevenzavellaan raakten gisterennamiddag rond 15.30 uur een auto en een 58-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster raakte daarbij gewond.

Jean Thomas overleden

Woensdag 20 september 2023
Genk - Jean Thomas overledenGisteren is Jean Thomas overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Julienne Achten. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Gerard Nijs overleden

Woensdag 20 september 2023
Genk - Gerard Nijs overledenGisteren is Gerard Nijs overleden, de echtgenoot van Nina Kawczynski. Hij was 84 jaar. Begroeting: zondag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Jef Panis overleden

Woensdag 20 september 2023
Genk - Jef Panis overledenMaandag is Jef Panis overleden, de echtgen0ot van Josée Breuls. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).
In de buurt van de Spoorwegstraat en de Oude Zonhoverweg in Boxbergheide komt er een hondenlosloopweide. In Kolderbos, Sledderlo, Genk-centrum en Zwartberg is er al een dergelijke weide.

Nieuwe vennootschap: AK Investments

Dinsdag 19 september 2023
Yalcin Kavalci uit Genk heeft de besloten vennootschap AK Investments met zetel aan de August Collonstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten en laten oprichten van onroerende goederen, projectontwikkeling en het schatten van onroerende goederen.

Vic Bunkens overleden

Dinsdag 19 september 2023
Genk - Vic Bunkens overledenGisteren is Vic Bunkens overleden, de echtgenoot van Jennie Ghijsen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Vijf faillissementen

Dinsdag 19 september 2023
De rechtbank van Tongeren heeft vandaag het failissememt uitgesproken van Ertech Infra, Nyn Trans, Brickx Building, Wiki Sports en bar Bistro Boulevard, alle uit Genk. Schuldvorderingen kunnen tot 19 oktober ingediend worden.

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Genk - Weersverbetering vanaf het weekendEen actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Ambulancier zonder rijbewijs betrapt

Dinsdag 19 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt is een ambulancier van een privébedrijf betrapt die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De dertiger was ook onder invloed van drugs. Er lagen ook drugs in het voertuig.

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Genk - Troonrede op Prinsjesdag in NederlandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gaby De Meutter overleden

Dinsdag 19 september 2023
Genk - Gaby De Meutter overledenGaby De Meutter uit Paal (voorheen Genk), echtgenote van wijlen Frans Vanmarcke, is overleden.
(° Mechelen op 28 maart 1936 † Paal op 18 september 2023) Begroeting: vrijdag 22 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 23 september 2023 om 11u00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vrouw (41) gewond bij botsing

Dinsdag 19 september 2023
Genk - Vrouw (41) gewond bij botsingOp de Hasseltweg botsten gisterenavond rond 18.45 uur twee auto's. Een 41-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond.

Drie aanhoudingen voor helpdeskfraude

Dinsdag 19 september 2023
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft vandaag twee vrouwen van resp. 20 en 24 jaar en een 19-jarige man aangehouden die verdacht worden van het plegen van een reeks oplichtingen onder de noemer “helpdeskfraude”. De verdachten, allen Nederlanders, gingen als volgt te werk.
De slachtoffers, meestal alleenstaande hoogbejaarden, worden opgebeld door iemand die zich uitgeeft als medewerker van de financiële instelling waar zij klant zijn. Men deelt hen mee dat er verdachte geldtransacties (…) Het hele nieuwsbericht

Helft alleenwonenden heeft geen auto

Dinsdag 19 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 had 49,1% van de alleenwonenden geen eigen wagen en 47,6% van hen bezat er één. Van de koppels zonder inwonende kinderen beschikt 12,6% niet over een wagen. 56,7% heeft er één, 26,0% heeft er twee. (Statbel)

Louis Froyen overleden

Dinsdag 19 september 2023
Genk - Louis Froyen overledenZondag is Louis Froyen overleden, de weduwnaar van Antoinette Goorts. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Anny Hardy overleden

Dinsdag 19 september 2023
Genk - Anny Hardy overledenOp 15 septemberis Anny Hardy overleden, de echtgenote van Mathieu Claesen. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Eenzaamheid de ziekte van deze tijd

Dinsdag 19 september 2023
Vandaag gelezen
"Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. Ik heb ze goed gevoeld tijdens corona, die eenzaamheid. Weg uit Antwerpen om een leefloon te kunnen ontvangen. In Nederland zat ik daar in een buurt waar ik niemand kende. En nu leef ik in een stacaravan op een camping. Dan weet je: veel erger moet het niet worden. Gelukkig is er beterschap in zicht. Dankzij een gulle weldoener verhuis ik binnenkort naar een rijhuis in de buurt van Roosendaal." (Nederlandse zanger Hans de Booij in 'Kerk en Leven').

Gouden Handschoen voor Patera

Maandag 18 september 2023
Genkenaar Francesco Patera heeft zaterdag zijn vijfde Gouden Handschoen veroverd. De Gouden Handschoen is het referendum dat de beste Belgische bokser bekroont.

Lothar D'Hondt fluit KRC Genk- STVV

Maandag 18 september 2023
Lothar D'Hondt fluit zondag (13.30 uur) KRC Genk-STVV. Erik Lambrechts is VAR.

Voetganger gewond in Winterslagstraat

Maandag 18 september 2023
Genk - Voetganger gewond in WinterslagstraatIn de Winterslagstraat raakten vanochtend rond 0.30 uur een auto een 23-jarige voetganger uit Genk in een aanrijding betrokken. De voetganger is daarbij gewond geraakt.

Bestelwagen gestolen in Noordlaan

Maandag 18 september 2023
In de Noordlaan is een bestelwagen gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Jean-Marie Louis Rajewski overleden

Maandag 18 september 2023
Genk - Jean-Marie Louis Rajewski overledenVrijdag is Jean-Marie Louis Rajewski overleden. Hij was 70 jaar.

Jasmine Poelmans overleden

Maandag 18 september 2023
Genk - Jasmine Poelmans overledenVrijdag is Jasmine Poelmans overleden. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme king.

Anny Marie Auwerx overleden

Maandag 18 september 2023
Genk - Anny Marie Auwerx overledenGisteren is Anny Marie Auwerx overleden. Zij was 97 jaar en afkomstig uit Hasselt.

Belgische jeugdteams naar EK handbal

Maandag 18 september 2023
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft twee jeugdteams ingeschreven voor het EK handbal van 2024. De M18 nemen van 5 tot 11 augustus deel aan het Men’s 18 EHF Championship. De M20 nemen van 13 tot 21 juli deel aan hun EK. De Red Wolves bereiden via een buitenlandse stage hun belangrijke EK-barragewedstrijden tegen Cyprus voor. De eerste WK-kwalificatiewedstrijden staan in maart op het programma.

Meer dan 7.000 studenten bij UHasselt

Maandag 18 september 2023
Genk - Meer dan 7.000 studenten bij UHasseltVandaag start het nieuwe academiejaar aan de UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. “Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit”, zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.
Alle faculteiten bereiken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Genk verliest

Maandag 18 september 2023
Genk - Damesvoetbal: Genk verliestIn eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 5-0 verloren van OHL B. In interprovinciale verloor Genk C met 6-2 van Bilzen.

140 hardrijders tegen de lamp

Zondag 17 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt zijn dit weekend 140 hardrijders betrapt. De politie controleerde onder meer op de Kempische Steenweg en de Luikersteenweg.  
De spoorwegbrug in Termien wordt verbreed. Met de verbreding wordt in het voorjaar gestart. Aan het project hangt een prijskaartje van 1,5 miljoen euro. De werken zullen zes maanden duren.

Volleybal: Genk verliest van Riemst

Zondag 17 september 2023
In nationale 3D van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 3-0 verloren van Riemst.

Geld kan perverse invloed hebben

Zondag 17 september 2023
Vandaag gelezen
Geld kan een perverse invloed hebben. Mensen en geld? Dat blijft een onstuimig huwelijk. Niet alleen de liefde, ook geld maakt soms blind. Zelfs tot minnaars van de mammon waarbij elk moreel besef wegvalt. (Steven Vanackere, vicegouverneur Nationale Bank van België in "Kerk en Leven").

Genk VV A verliest met 3-0

Zondag 17 september 2023
Genk - Genk VV A verliest met 3-0Genk VV A heeft vanmiddag met 3-0 verloren van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B.

Genk VV B klopt Future Winterslag B

Zondag 17 september 2023
Genk - Genk VV B klopt Future Winterslag BGenk VV B heeft vanmiddag met 3-2 gewonnen van Future Winterslag B.

Termien wint van U23 Beerschot

Zondag 17 september 2023
Genk - Termien wint van U23 BeerschotIn Derde Afdeling heeft Termien de U23 B van Beerschot verslagen met 1-3. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Termien scoorden Pieter Jeunen, Mateso en Carvalho.

Genk - Future Winterslag A - SK Moelingen 5-1Future Winterslag A heeft vanmiddag met 5-1 gewonnen van SK Moelingen.

Botsing in Landwaartslaan

Zondag 17 september 2023
Genk - Botsing in LandwaartslaanIn de Landwaartslaan in Boxbergheide botsten vrijdagavond rond 20.45 uur twee auto's. Een 36-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Autoloze zondag in Brussel

Zondag 17 september 2023
De visie van Fobie
Genk - Autoloze zondag in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

FC Helson A - Turkse Rangers 1-2

Zaterdag 16 september 2023
Genk - FC Helson A - Turkse Rangers 1-2FC Helson A heeft vanavond met 1-2 verloren van Turkse Rangers.

Bregel Sport - Achel VV A 4-1

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Bregel Sport - Achel VV A  4-1Bregel Sport heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Achel VV A.

Bokrijk klopt 's Herenelderen B

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Bokrijk klopt 's Herenelderen BBokrijk Sport heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Victoria 's Herenelderen B.

STA Genk speelt gelijk in Elen

Zaterdag 16 september 2023
Genk - STA Genk speelt gelijk in ElenSTA Genk heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen St. Elen B. Voo STA Genk scoorde Ferrone.

Man betast leerlingen

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Man betast leerlingenEen man heeft leerlingen van het Onze Lieve Vrouwlyceum uit Genk betast. Dat gebeurde in Luik. De politie heeft de dader ingerekend.

Meeste slachtoffers automobilisten

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren de meeste dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen binnen de 30 dagen automobilisten (216). Ze worden gevolgd door fietsers (102), voetgangers (83) en motorrijders (66). (Statbel)
KRC Genk houdt een geldinzamelactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. KRC Genk-speler Anouar Ait El Hadj en afgevaardigden van de club brachten ook een bezoek aan drie Marokkaanse moskeeën om hun steun te betuigen.

Minder diesel-, meer benzinewagens

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2015 daalt het aantal personenwagens dat op diesel rijdt elk jaar iets sneller. In 2023 zijn er 9,2 procent minder dieselwagens dan een jaar eerder; op 1 augustus waren er dat 2.201.549. Tegelijkertijd - en net als in 2022 - blijft het aantal benzinewagens stijgen (+2,5% in 2023) tot 3.096.253. Benzinewagens vertegenwoordigen momenteel 51,34% van het personenwagenpark, terwijl dit voor dieselauto's 36,51% bedraagt. (Statbel)

Ronnie Leeters overleden

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Ronnie Leeters overledenIn Schotland is donderdag Ronnie Leeters onverwacht overleden. Hij was geboren in Kaulille en werd 59 jaar.  

Chrysoula Ioannou overleden

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Chrysoula Ioannou overledenDonderdag is Chrysoula Ioannou overleden, de weduwe van Dimitrios Kourkouliotis. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: zondag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Ghislain Bruyninx overleden

Zaterdag 16 september 2023
Genk - Ghislain Bruyninx overledenWoensdag is Ghislain Bruyninx overleden, de echtgenoot van Lutgarde Dirkx. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: maandag (19-20 uur).

KRC Genk Ladies - OHL 1-1

Vrijdag 15 september 2023
Genk - KRC Genk Ladies - OHL 1-1KRC Genk Ladies heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen OHL. Aan de rust was de stand 0-0. In de 71ste minuut kwam OHL op strafschop op voorsprong. In de 89ste minuut kopte Duijsters de gelijkmaker binnen.

Jong Genk - Zulte Waregem: 2-4

Vrijdag 15 september 2023
Genk - Jong Genk - Zulte Waregem: 2-4Jong Genk heeft vanavond met 2-4 verloren van SV Zulte Waregem. De bezoekers konden pas op het einde van de wedstrijd het verschil maken. Aan de rust leidde Jong Genk met 2-1. In de 22ste minuut bracht Christian Bruls Zulte Waregem op voorsprong. Vier minuten later pakte Josue Kongolo rood zodat Jong Genk met tien verder moest. Victor Beniangba hing in de 36ste minuut de bordjes gelijk en in de 43ste minuut scoorde hij nogmaals. In de 54ste minuut bracht Robbe Decostere de stand op 2-2. In de 88ste minuut kwam Zulte Waregem op voorsprong via Demunck en één minuut later legde Ndour de eindcijfers vast.

KRC-selectie voor match tegen Union

Vrijdag 15 september 2023
Morgenavond speelt KRC Genk in het Dudenpark tegen Union. De selectie: Vandevoordt, Penders, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, El Ouahdi, Aziz, Heynen, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Khannous, Fadera, Sor, Oyen, Paintsil, Tolu en Zeqiri.

Fietser door auto geraakt

Vrijdag 15 september 2023
Een Genkse fietser is gewond geraakt toen hij op het jaagpad aan de Kanaalstraat in Ham geraakt werd door een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

In slaap gevallen op de bus

Vrijdag 15 september 2023
Een 15-jarige uit Genk was gisterenavond in de bus in slaap gevallen en in Maaseik beland in plaats van in Genk. De politie contacteerde de ouders die de jongere kwamen ophalen.

Nieuwe vennootschap: Lath

Vrijdag 15 september 2023
Thomas Croonen (35) uit Genk heeft de besloten vennootschap Lath opgericht met zetel aan de Wetzandstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van staal-en aluminiumconstructies en het ontwerpen van industriële machines.

Bekermatch KRC Genk op 1 november

Vrijdag 15 september 2023
De bekerwedstrijd Visé- KRC Genk wordt op 1 november om 16 uur gespeeld. De match wordt niet uitgezonden op tv.
Bedrijfsnieuws
De 500 grootste bedrijven in Limburg zagen vorig jaar hun omzet met 19,4 procent stijgen. Daarnaast zijn er zowat 4.600 jobs bijgekomen in de 500 grootste bedrijven. Staalfabriek Aperam in Genk blijft nog altijd het grootste bedrijf. (VKW Limburg)

45 procent grondgebied landbouwgrond

Vrijdag 15 september 2023
Het is maar dat je 't weet
45 procent van de grondoppervlakte in België bestaat uit landbouwgrond. Bossen beslaan 20 procent van het grondgebied en 9 procent van het grondgebied bestaat uit woongebied. (Statbel)

Koop dit weekend een azalea

Donderdag 14 september 2023
Het plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden ten voordele van “Kom op Tegen Kanker”. Een azalea kost 8 euro. Met de opbrengst van de plantjesverkoop financiert Kom Op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Voor meer informatie kan je terecht op de website: komoptegenkanker.be/plantjesweekend.

11.000 klanten bij de Voedselbank

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Zo'n 11.000 mensen hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Limburg een beroep gedaan op de Voedselbank. Meer en meer jonge gezinnen en tweeverdieners kloppen bij de Voedselbanken aan.

Jong Genk trekt doelman aan

Donderdag 14 september 2023
Genk - Jong Genk trekt doelman aanJong Genk heeft zich verzekerd van de diensten van doelman Keo Boets. De 19-jarige doelman komt over van STVV waar zijn contract niet werd verlengd.

Sneller vermogen van criminelen pakken

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Parket Limburg gaan de lokale politiezones, de federale gerechtelijk politie Limburg en Parket Limburg nauwer samenwerken in het kader van buitgericht rechercheren. Op deze manier willen ze efficiënter en effectiever werken in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Deze werkwijze heeft als voornaamste doelstelling crimineel vermogen zo snel mogelijk te ontnemen binnen onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het financieel voordeel dat misdrijven opbrengen, is (…) Het hele nieuwsbericht

Inactieven blijven vaker inactief

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel publiceerde de transities op de arbeidsmarkt tussen het tweede kwartaal van 2022 en het tweede kwartaal van 2023. Deze resultaten geven aan dat mensen nog vlot aan het werk blijven, maar dat inactieven vaak inactief blijven.
Vooral vrouwen, laagopgeleiden en mensen met een buitenlandse nationaliteit blijven vaker inactief. Daarnaast blijkt dat de uitstroom van werkloosheid naar werk weer iets gestegen is: 28,9% van de werklozen in het tweede kwartaal van 2022 is een jaar later aan het werk. Een kwartaal eerder bedroeg dit percentage 24,1%.

Jan Jorissen overleden

Donderdag 14 september 2023
Genk - Jan Jorissen overledenMaandag is Jan Jorissen (31) overleden. Hij woonde in Maasmechelen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Nieuw trainingscomplex voor KRC Genk

Woensdag 13 september 2023
Genk - Nieuw trainingscomplex voor KRC GenkIn het najaar van 2024 start KRC Genk met de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Het terrein waar het nieuwe trainingscomplex komt is grotendeels begroeid met een goed ontwikkelde struisgrasvegetatie. Het struisgras in het projectgebied wordt beschouwd als biologisch zeer waardevol, waardoor het graslandtype beschermd is door het natuurdecreet. De club zal daarom het struisgras compenseren in het natuur- en bosgebied 'De Donderslag' in Oudsbergen.

Joseph Paintsil (KRC) blijft geschorst

Woensdag 13 september 2023
De UEFA heeft het beroep van KRC Genk tegen de Europese schorsing van Joseph Paintsil verworpen. De speler had drie wedstrijden schorsing gekregen voor natrappen in de wedstrijd tegen Olympiakos.

Nieuwe campagne : 'Ruim uw rommel op'

Woensdag 13 september 2023
Zaterdag 16 september is het World Clean Up Day. Vele Genkse vrijwilligers ruimen die dag zwerfvuil op in de stad, onder meer in de Stiemervallei. Tegelijk lanceert de stad een nieuwe editie van de campagne ‘Ruim uw rommel op’. De aanpak en handhaving inzake zwerfvuil en sluikstorten blijven immers hoog de op de agenda staan, aldus het stadsbestuur.

Fietser gegrepen door trein

Woensdag 13 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is deze namiddag een zeventiger uit Kortessem gegrepen door een goederentrein. De man die met de fiets aan de hand de sporen overstak overleefde het niet.

Meer aanvragen voor verdelging wespen

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De brandweer krijgt de jongste dagen veel meer aanvragen om wespennesten te verdelgen. Waarom de wespen later actief worden, heeft te maken met de temperaturen van afgelopen zomer. We zitten op dit moment aan het einde van een hittegolf. Augustus was een veel betere maand voor de wespen dan juli, waardoor we zien dat ze nu pas echt naar buiten komen. Ze hebben ook extra tijd gehad voor de broeiperiodes, waardoor er ook meer larfjes zijn. Omdat alle bloemen nu uitgebloeid zijn, moeten de wespen op zoek naar voedsel en ze gaan dat halen bij de mensen.

Elektrische wagens bijna verdubbeld

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus telde België 6.030.700 personenwagens, tegenover 5.947.479 een jaar eerder. Dat is een stijging van 1,4%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,94% gestegen. Het aantal volledig elektrische personenwagens is bijna verdubbeld in een jaar tijd met een stijging van 93,6%. In 2022 waren er 71.651 elektrische wagens; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023. Van deze elektrische auto's is het belangrijk op te merken dat 80,8% op naam van een vennootschap staat. Ook al wordt de elektrische wagen in België steeds populairder, toch zijn slechts 26.440 auto’s (19,1%) eigendom van particulieren en 112.056 van vennootschappen.

Parigino Cacciatore overleden

Woensdag 13 september 2023
Genk - Parigino Cacciatore overledenMaandag is Parigino Cacciatore overleden, de echgenoot van Gerda Truijen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Guske Maassen overleden

Woensdag 13 september 2023
Genk - Guske Maassen overledenMaandag is Guske Maassen overleden, de echtgenoot van Thea Mücher. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Annunziata Morena overleden

Woensdag 13 september 2023
Genk - Annunziata Morena overledenMaandag is Annunziata Morena overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Nino D'Agostino. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Basisschool Optimum mag dan toch open

Dinsdag 12 september 2023
Basisschool Optimum in Sledderlo heeft vandaag de voorlopige erkenning gekregen van de Vlaamse overheid om van start te kunnen gaan. De minister van Onderwijs had op 30 augustus de school nog laten weten dat er een probleem was met de erkenning, waardoor de leerlingen niet naar de school konden.

Voetbalclub mikpunt van vandalen

Dinsdag 12 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is voetbalclub FC Halveweg afgelopen weekend opnieuw het slachtoffer van vandalisme geworden. De vandalen braken een regenpijp af, staken enkele vlaggen in brand en lieten kapotte glazen flessen achter op het veld.
In de achtste finales van de Beker van België volleybal (dames) komt LVL Genk uit tegen Roeselare.

Saskia Hendriks overleden

Dinsdag 12 september 2023
Genk - Saskia Hendriks overledenZondag is Saskia Hendriks overleden, de partner van Ludwig Heymans. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.

Enkelband voor doodsbedreigingen

Maandag 11 september 2023
Genk - Enkelband voor doodsbedreigingenEen dertiger uit Genk kreeg van de rechter een straf onder elektronisch toezicht van 8 maanden en een boete van 800 euro omdat hij politieagenten met de dood bedreigde. De man had de agenten ook bespuwd. De feiten dateren van 14 juli en gebeurden in het zwembad in Genk. (PG)

Auto in gracht na botsing

Maandag 11 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in de Grendelbaan in Diepenbeek een auto in de gracht beland na een aanrijding met een vrachtwagen. De autobestuurder raakte lichht gewond.

Atletiekclub vernieuwt piste

Maandag 11 september 2023
De Genkse atletiekclub vernieuwt de piste aan het Atlascollege. Daar hangt een prijskaartje van 470.000 euro aan vast. De club kan onder meer rekenen op 280.000 euro overheidsubsidie. De werken worden volgend jaar uitgevoerd.

Elvire Carolus overleden

Maandag 11 september 2023
Genk - Elvire Carolus overledenZaterdag is Elvire Carolus overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Paul Timmermans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Remans.

Jef Raus overleden

Maandag 11 september 2023
Genk - Jef Raus overleden
Gisteren is prof. em. dr. Jef Raus overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Turnhout. Jef Raus was een prominent wetenschapper die, nadat hij als gediplomeerd geneesheer naar de VS trok en daar doctoreerde bij de Columbia University in New York, via het toenmalige Limburgs Universitair Centrum het Dr. L. Willemsinstituut mee oprichtte, dat hij 29 jaar zou leiden. Die instelling specialiseerde zich in het MS-onderzoek en betrok daar toen ook de MS-kliniek in Overpelt bij. Uit het Dr. Willemsinstituut zou later het huidige Biomed in Diepenbeek groeien.
Jef Raus was een bijzonder intelligent en minzaam man. Hij was ook een van de medeoprichters van het Limburgs Kankerfonds. Aan zijn nabestaanden bieden we onze oprechte deelneming aan. (PP)

Fikse straf voor drugsdealer

Maandag 11 september 2023
Genk - Fikse straf voor drugsdealerDe rechter heeft een twintiger uit Genk veroordeeld tot 24 maanden cel en een boete van 8.000 euro, beiden voor de helft met uitstel, voor het dealen van drugs. Er werden niet alleen drugs in zijn auto gevonden bij een verkeerscontrole maar ook bij een huiszoeking waar een halve kilo cannabis en een halve kilo cocaïne in beslag genomen werd.

Genk krijgt detentiehuis

Maandag 11 september 2023
Op de site van de oude rijkswachtkazerne aan de Vennestraat komt er een detentiehuis. Dat is een gesloten instelling waar veroordeelden die maximaal drie jaar kregen hun celstraf kunnen uitzitten. Er is plaats voor veertig evangenen. De opening is eind volgend jaar gepland.

Léon Eurlings (5) overleden

Maandag 11 september 2023
Genk - Léon Eurlings (5) overledenVandag is Léon Eurlings overleden. Hij was 5 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Genk naar Visé dat Lommel uitschakeldeIn de 1/16de finales van de Beker van België (Croky Cup) speelt KRC Genk uit bij Visé dat Lommel SK uitschakelde. De wedstrijden in de 1/16de finales worden gespeeld tussen 31 oktober en 2 november.

Gabriella Andretto overleden

Maandag 11 september 2023
Genk - Gabriella Andretto overledenGisteren is Gabriella Andretto overleden, de weduwe van Mario Cocuzza. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Volleybal: Genk bekert verder

Maandag 11 september 2023
In het volleybal gaat Genk na winst tegen Zoersel (3-1) een ronde verder in de Beker van België.
Mourad Bouzahzah (50) uit Flémalle heeft de besloten vennootschap A L'Abri Toiture opgericht met zetel aan de Europalaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en dakwerken en gevelrenovatie.

Zes inbraken in Hasselt

Zondag 10 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt werden zes inbraken gepleegd. De dieven sloegen onder meer toe in de Guffenslaan, de Casterhovenstraat en op de Zolderse Kiezel. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Auto tegen boom: vrouw (27) gewond

Zondag 10 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Zwanenstraat in Zonhoven is gisterenochtend een auto tegen een boom beland. De 27-jarige bestuurster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Hallucinaties door hitte in Kleine-BrogelZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bregel Sport klopt Zonhoven Utd A

Zondag 10 september 2023
Genk - Bregel Sport klopt Zonhoven Utd ABregel Sport heeft vanmiddag Zonhoven United A verslagen met 0-3. Belfaqir maakte de drie doelpunten.
Genk - Winterslag B verliest van EigenbilzenFuture Winterslag B  heeft vamiddag thuis met 1-4 verloren van JB Eigenbilzen.

Bokrijk Sport verliest bij V. Riemst

Zondag 10 september 2023
Genk - Bokrijk Sport verliest bij V. RiemstIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport bij V. Riemst verloren met 1-0.

Turkse Rangers - SV Herkol 2-2

Zondag 10 september 2023
Genk - Turkse Rangers - SV Herkol 2-2Turkse Rangers en SV Herkol hebben vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld. Herkol haalde een 2-0 ruststand op met doelpunten van William Niessen en Ian Laenen. Herkol-doelman Robbe Pinxten had met een paar geweldige reddingen een groot aandeel in dit gelijkspel.

Termien wint bij Schoonbeek-Beverst

Zondag 10 september 2023
Genk - Termien wint bij Schoonbeek-BeverstEendracht Termien is bij Schoonbeek-Beverst gaan winnen met 1-4. De doelpunten voor Termien werden gescoord door Toon Opdekamp, Gabriel Carvalho Alleoni, Sergen Yakupçebioglu en Martijn Stefani.

Genk VV - SSD Opoeteren 1-1

Zondag 10 september 2023
Genk - Genk VV - SSD Opoeteren 1-1Genk VV en SSD Opoeteren hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. Voor Genk VV scoorde Kochen.
In een woning aan de Buitenlaan zijn de batter!ij en de lader van een elektrische fiets gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Bouwmaterialen gestolen

Zondag 10 september 2023
Genk - Bouwmaterialen gestolenOp een werf aan de Woudstraat zijn bouwmaterialen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 1-2 verloren van Famkes WDM. In de interprovinciale speelde Genk C 1-1 gelijk tegen Noorse.

Zaalvoetbal: Genk - Brussels 5-1

Zondag 10 september 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Brussels 5-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 5-1 gewonnen van Futsal Project Brussels.

Wiemismeer - Future Winterslag A 2-0

Zaterdag 9 september 2023
Genk - Wiemismeer - Future Winterslag A   2-0Future Winterslag  A  ging vanavond met 2-0 onderuit op het veld van Wiemismeer.

STA Genk speelt gelijk in Neeroeteren

Zaterdag 9 september 2023
Genk - STA Genk speelt gelijk in NeeroeterenSTA Genk heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld bij KFC Neeroeteren. voor STA Genk scoorde Ferrore.

Schoonbeek Beverst B - Genk VV B 3-1

Zaterdag 9 september 2023
Genk - Schoonbeek Beverst B - Genk VV B  3-1Genk VV B heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van EWS Schoonbeek Beverst B.
Genk - Tekort aan chauffeurs: De Lijn beperkt rittenMaandag 11 september wordt de dienstregeling van De Lijn in Limburg tijdelijk aangepast vanwege een personeelstekort bij enkele van haar onderaannemers. Deze bijsturing zal minstens de komende 2 weken van kracht zijn. Daarom wordt de aanpassing nu ingevoerd tot 23 september.
De aanpassingen slaan op verscheidene buslijnen, en op in totaal een dertigtal ritten per dag. Die kunt u hier bekijken. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aangepaste aanbod consulteren.

Coach Bregel acht weken geschorst

Zaterdag 9 september 2023
Genk - Coach Bregel acht weken geschorstClaudio Noviello die aan zijn tweede seizoen als trainer bezig is bij eersteprovincialer Bregel Sport is acht weken geschorst. Noviello tekent beroep aan tegen zijn schorsing.

'Brauw lacht'

Zaterdag 9 september 2023
Stadsbrouwerij Brauw in de Molenstraat gaat onder de noemer ‘BRAUW Lacht’ vanaf deze maand opnieuw comedyavonden organiseren. Iedere tweede donderdag van de maand zal er een comedy- en ‘open mic’-avond plaatsvinden in de stadsbrouwerij, tussen de brouwketels. De avond bestaat uit twee delen: eerst komen drie startende comedians een ‘open mic’ doen. Daarna volgt een meer ervaren stand-up comedian. Alles wordt aaneen gepraat door de vaste ‘Master of Ceremony’ Lev Vanorbeek.
De eerste editie van BRAUW Lacht gaat door op 14 september met optredens van Elias Van Dingenen, Daan Menjoie, Sam Kiebooms en Bram Kelchtermans. Adres: Molenstraat 37.

Auto rijdt in op botsabsorbeerder

Zaterdag 9 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek is vandaag, kort na middernacht, een auto ingereden op een botsabsorbeerder. De autobestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenehuis gebracht.

KRC Genk Ladies klopt Woluwe

Vrijdag 8 september 2023
Genk - KRC Genk Ladies klopt WoluweKRC Genk Ladies heeft vanavond met 0-4 gewonnen van Woluwe. Aan de rust was de stand 0-1. Van Kerkhoven (2), Van Belle en Vanzeir maakten de doelpunten.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse onderzoeksgroep Climate Central heeft de temperaturen van de afgelopen (?) zomer in 202 landen en 22 territoria bekeken en concludeert dat 98 procent van de wereldbevolking deze zomer is blootgesteld aan hogere temperaturen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. "Vrijwel niemand op aarde is in de afgelopen drie maanden ontsnapt aan de invloed van de wereldwijde opwarming", stelt Andrew Pershing van de onderzoeksgroep. Hittegolven hebben niet alleen een grote impact op de gezondheid van mensen. Ook hebben ze invloed op de landbouw en de wereldwijde voedselprijzen en leiden ze tot waterschaarste en natuurbranden.

Vrouw geeft zware slagen aan partner

Vrijdag 8 september 2023
Twintig maanden cel, gedeeltelijk met uitstel: dat is de straf die een 43-jarige vrouw uit Genk heeft gekregen voor het toedienen van zwaree slagen aan haar 52-jarige partner. De vrouw was kwaad geworden omdat zijn hond haar kat had doodgebeten.

Lizette Blockken overleden

Vrijdag 8 september 2023
Genk - Lizette Blockken overleden
Gisteren is Lizette Blockken overleden, de weduwe van Antonio Mesiti. Zij was 84 jaar. Begroeting: maandag (18.30-19uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

De Lijn lanceert 'Kothopper'

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondag kunnen de studenten in Hasselt en Diepenbeek hun kot bereiken met de nieuwe busverbinding Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt. Deze kothopper voorziet op zondag vanaf 18.40 uur een lange lus met 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de campus in Diepenbeek. De bus zal rijden tot half één 's nachts, maar zal na 22 uur niet meer stoppen aan de haltes Diepenbeek Universiteit en Diepenbeek Agoralaan. Meer info bij delijn.be.

Dalende verkoop in kleinhandel

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde in juli met 5,4% ten opzichte van juli 2022. Textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalden met 10,0%, overige detailhandel in gespecialiseerde winkels met 7,6%, de detailhandel in niet-gespecialiseerde winkels waarbij voedings- en genotmiddelen overheersen met 6,3% en de andere consumentenartikelen in gespecialiseerde winkels met 0,3%. Statbel)

Insectenbestand gaat achteruit

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. En we verliezen nog altijd 1% per jaar. Ook tijdens de Insectenzomer van dit jaar kregen we heel wat verontrustende signalen, meldt Natuurpunt. Zo valt het op dat 2023 een zomer met amper wespen was. Er zijn de helft minder meldingen binnengekomen ten opzichte van vorig jaar. “Dat zal bij sommigen als muziek in de oren klinken, maar weet dat ze een belangrijke rol vervullen in de natuur. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Ze vangen heel wat vliegen en muggen en ze zijn de opruimingsdienst van de natuur”, zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie. Ook voor de vlinders was het een mager jaar.

Missionaris Theo Boonen overleden

Donderdag 7 september 2023
Genk - Missionaris Theo Boonen overledenVandaag is Witte Pater Theo Boonen overleden. Hij was 92 jaar. Woensdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Hamont, waarna het stoffelijk overschot wordt begraven op het kloosterkerkhof in Varsenare (Jabbeke) in West-Vlaanderen. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Motorrijder tegen vangail

Donderdag 7 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek is deze voormiddag een motorrijder tegen de vangrail gebotst. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Fout in dagvaarding: drugsbende vrij

Donderdag 7 september 2023
Genk - Fout in dagvaarding: drugsbende vrijAcht leden van een Genkse drugsbende zijn door de rechter in Tongeren vrijgesproken. De bende werd nochtans op heterdaad betrapt, maar door een fout in de dagvaarding gingen ze vrijuit. Volgens het parket zou de bende meer dan 900.000 euro verdiend hebben met de verkoop van cocaïne. Het parket kan nog tegen de beslissing van de rechter in beroep gaan.

Limburgse achterstand bijna weggewerkt

Donderdag 7 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De participatie van Limburgse 20-jarigen aan het hoger onderwijs is tussen 2016-2017 en 2021-2022 sterker gestegen dan die van Vlaamse 20-jarigen, in die mate dat de participatiegraad bij Limburgse 20-jarigen (55,8%) in het academiejaar 2021-2022 de participatiegraad bij Vlaamse 20-jarigen (56,2%) bijna heeft bijgebeend. (Provincie Limburg)

66 hardrijders betrapt

Donderdag 7 september 2023
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek zijn vandaag 66 hardrijders betrapt. Eén bestuurder reed dubbel zo snel als toegelaten. Aan de controlepost passeerden 959 voertuigen.

Bastien Toma weg bij KRC Genk

Donderdag 7 september 2023
De 24-jarige Bastien Toma verlaat KRC Genk. Club en speler hebben hun overeeenkomst in onderling overleg beëindigd.

Internetgazet Genk zoekt medewerkers

Donderdag 7 september 2023
Genk - Internetgazet Genk zoekt medewerkersZoomBen jij, of ken jij iemand die graag fotografeert en in een team mee kleine en grote gebeurtenissen en evenementen in Genk op foto wil zetten voor publicatie in de Internetgazet?
Ben jij, of ken jij iemand die graag het team van fotografen motiveert en teksten schrijft voor publicatie in Internetgazet?
Dan ben jij misschien wel degene die we zoeken om ons team te versterken.
Wij hebben in andere steden en gemeenten al enthousiaste en goed werkende teams vrijwilligers die Internetgazet dragen. Zulke mensen zoeken wij ook voor de bruisende stad Genk!
Interesse? Stuur een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. Je zal er geen spijt van krijgen!

UHasselt zoekt diabetes2-patiënten

Donderdag 7 september 2023
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Men zoekt concreet naar een honderdtal (…) Het hele nieuwsbericht

Zon, zon en zon

Donderdag 7 september 2023
Vandaag gezien
Genk - Zon, zon en zonZoomAls we vandaag naar de weerkaarten kijken, zien we voor de komende vier dagen alleen maar zon! Geniet van deze zonnige dagen. 

Mia Colson overleden

Donderdag 7 september 2023
Genk - Mia  Colson overledenGisteren is in WZC De Vierde Wand Mia Colson overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Paul Boesmans. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag plaats.

Inbraak in opslagplaats

Woensdag 6 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een opslagplaats aan de Heuvenstraat. De politie krege vanmorgen melding van de feiten.

Giovanni Caponi overleden

Woensdag 6 september 2023
Genk - Giovanni Caponi overledenGisteren is Giovanni Caponi overleden, de weduwnaar van de in 1988 gestorven Rosa Caponi. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan

Nieuwe vennootschap: MD Techniek

Woensdag 6 september 2023
Mahdi Dousti (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap MD Techniek opgericht met zetel aan de Landwaartslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren en uitbaten van één of meerdere horeczaken, koerierdiensten, taxidiensten en de activiteiten van een schoonmaakbedrijf.

Hitte: code geel

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Hitte: code geelHet KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar wellicht niet aan de kust en in de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

12.500 oproepen voor Tele-Onthaal

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tele-Onthaal Limburg kreeg vorig jaar 12.500 oproepen. Dat is ongeveer tien proent van het totale aantal oproepen in Vlaanderen. Oproepers komen bij Tele-Onthaal telefonisch of via chat op verhaal en vinden iemand die hen beluistert en met hen meeleeft.
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles op de Universiteitslaan in Diepenbeek en de N74 in Zonhoven hebben de douane en de Vlaamse belastingdienst voor bijna 34.000 euro achterstallige belastingen en boetes geïnd. Tijdens de controle waaraan ook de politie deelnam werden zes chauffeurs betrapt die onder invloed waren van drugs.
De visie van Fobie
Genk - Telg van August en Noëlla zit in N.- DuitslandZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Genk - Herdenkingsdag Mijndepot in WaterscheiZoomOp zaterdag 16 september om 13u organiseert het Mijndepot in het Thorpark in Waterschei naar jaarlijkse gewoonte de herdenkingsdag. Dit jaarlijks terugkerend event wordt georganiseerd voor oud-mijnwerkers en andere geïnteresseerden uit àlle mijngemeenten. Dit jaar staat de dag specifiek in het teken van de slachtoffers van de mijngasontvlamming op 21 juni 1943 in de mijn van Beringen.

Marie-José Van den Rul overleden

Woensdag 6 september 2023
Genk - Marie-José Van den Rul overledenOp 1 september is Marie-José Van den Rul overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Roger Vangeneugden. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Ingrid Lau overleden

Woensdag 6 september 2023
Genk - Ingrid Lau overledenZondag is Ingrid Lau overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Jean-Pierre Vanbussel. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Eisden-Dorp vindt plaats in intieme familiekring.

Jaagpad vol spijkers

Dinsdag 5 september 2023
Enkele tientallen fietsers zijn de voorbije dagen lek gereden op het jaagpad langs het kanaal in Genk. Onbekenden hadden er kwistig spijkers gestrooid over een afstand van nagenoeg 1 km.

Mogelijk een hittegolf

Dinsdag 5 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Mogelijk een hittegolfDe hele week blijft het uitzonderlijk warm bij maxima rond een tropische 30°C. Daarbij is de zon volop aanwezig. In het weekend blijft het warm, maar zijn er wel enkele hogere wolken. Het ziet er naar uit dat er een hittegolf in de maak is en dat is zeer uitzonderlijk in september.
Morgen/woensdag zijn er hier en daar wat hoge wolkenslierten, maar op veel plaatsen is het helder weer. De zon kan ook vandaag het weerbeeld overheersen en duwt het kwik gestaag naar tropische waarden. Als maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (31) gewond bij botsing

Dinsdag 5 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een 31-jarige bromfietser is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Beringersteenweg in Zonhoven. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Patrick Van Berendonck overleden

Dinsdag 5 september 2023
Genk - Patrick Van Berendonck overledenZaterdag is Patrick Van Berendonck overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Peter Theuwen overleden

Dinsdag 5 september 2023
Genk - Peter Theuwen overledenGisteren is Peter Theuwen (88) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Hamont.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Dinsdag 5 september 2023
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe spits voor KRC Genk

Dinsdag 5 september 2023
Genk - Nieuwe spits voor KRC GenkNiet Paul Onuachu maar Andi Zeqiri is de nieuwe spits van KRC Genk. Hij zal de concurrentie aangaan met Tolu. Zeqiri maakt de overstap van Brighton. De afgelopen twee seizoenen leende devoormalige club van Leandro Trossard de Zwitser uit aan respectievelijk FC Augsburg en FC Basel. Vooral in zijn thuisland gaf de nieuwe Genkse spits zijn visitekaartje af. In 50 wedstrijden wist hij 18 keer te scoren en gaf hij twee assists. In de Conference League schopte hij het met FC Basel afgelopen seizoen tot de halve finales waar ze op Fiorentina stootten, de eerste tegenstander van KRC Genk in de groepsfase van de Conference League dit seizoen. “Andi is een beweeglijke aanvaller met veel loopvermogen en een goede positionering in de box. Hij is heel complementair met de jongens die we al hebben rondlopen in het team. Kortom, de ideale aanvulling voor ons aanvallend compartiment”, aldus Head of Football Dimitri de Condé.

KRC trekt verdediger RWDM aan

Maandag 4 september 2023
Genk - KRC trekt verdediger RWDM aanKRC Genk heeft de 21-jarige verdediger Zakaria El Ouahdi van RWDM aangetrokken. Hij tekende deze namiddag een contract van 3 jaar (plus 1 jaar optie). Met de aankoop van de Marokkaans belofte-international is een bedrag gemoeid van zo'n 2,5 miljoen euro.

Genkse gewond bij ongeval

Maandag 4 september 2023
Genk - Genkse gewond bij ongevalBij een ongeval in de Beverzakstraat in Zonhoven zijn een 29-jarige vrouw uit Genk en een 53-jarige vrouw uit Zonhoven gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.
Het is maar dat je 't weet
De Europese Commissie is bezig de beschermde status van de wolf te herzien. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen vandaag bekendgemaakt. De Commissie vraagt ‘lokale gemeenschappen, wetenschappers en alle geïnteresseerde partijen’ om vóór 22 september 2023 actuele gegevens over de wolvenpopulatie en hun impact in te dienen. Op basis van de verzamelde gegevens zal de Commissie een besluit nemen over een voorstel om de status van de bescherming van de wolf binnen de EU te wijzigen, aldus von der Leyen.

Peter Bijnens overleden

Maandag 4 september 2023
Genk - Peter Bijnens overledenVrijdag is Peter Bijnens overleden, de vriend van Jeanneke Claes. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Agressie tegen buschauffeur

Maandag 4 september 2023
Genk - Agressie tegen buschauffeurHet Openbaar ministerie heeft zware straffen gevorderd tegen twee tieners voor agressie tegen een buschauffeur. De feiten gebeurden op 22 maart aan het station van Genk. De tieners konden geidentificeerd worden op basis van camerabeelden. De buschauffeur is nog steeds arbeidsongeschikt. Op 2 oktober wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Genk - Sterke stijging inschrijvingen aan UHasseltDe inschrijvingen aan Universiteit Hasselt kennen een heel sterke start. “Met nu al meer generatiestudenten ingeschreven dan bij de start van vorig jaar, verwachten we het nieuwe academiejaar te kunnen starten met 15 tot 20 procent meer nieuwe studenten. Naast handelswetenschappen, geneeskunde en architectuur zien we ook dat de opleidingen fysica en wiskunde het erg goed doen, een heel mooie vaststelling”, zegt rector Bernard Vanheusden. Ook de vorig jaar pas opgerichte (…) Het hele nieuwsbericht

Rijexamen: ook gps kunnen gebruiken

Maandag 4 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Rijden volgens de richtlijnen van een gps wordt vanaf 1 oktober een verplicht onderdeel van het praktisch rijexamen. Dat meldt het Departement Mobiliteit. Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen wagen gebruiken of een app op de smartphone.

Angelo Preciado verlaat KRC Genk

Maandag 4 september 2023
De 25-jarige rechtachter van KRC Genk Angelo Preciado verkast naar Sparta Praag. Hij speelde sinds 2021 voor de Genkies en trad aan in zeventig wedstrijden.

Rani Rosius tweede in Berlijn

Zondag 3 september 2023
Onze Rani Rosius is vandaag tweede geworden op de 100 meter tijdens de ISTAF-meeting in Berlijn. Met een tijd van 11.32 bleef ze boven haar persoonlijk record.

STA Genk klopt Leut

Zondag 3 september 2023
Genk - STA Genk klopt LeutIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 2-0 gewonnen van LS Leut.
Genk - Winst voor Winterslag A, gelijkspel voor BIn Derde Provinciale heeft Future Winterslag vandaag KMR Biesen verslagen met 9-1. De tweede ploeg speelde 4-4 gelijk tegen en in 's Herenelderen B. 

Genk VV B speelt gelijk

Zondag 3 september 2023
Genk - Genk VV B speelt gelijkGenker VV B heeft thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen Riemst V. Cilissen bracht de bezoekers in de 24ste minuut op voorsprong. In de 36ste minuut hing Fripon de bordjes gelijk. Vier minuten later maakte Sijbers de 2-1. In de 76ste minuut legde Cilissen de eindstand vast.

Zonnige zondag

Zondag 3 september 2023
Genk - Zonnige zondagZoomNa het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we een mooie zomerse dag. Het is perfect om te genieten van de vele activiteiten die terug op gang zijn gekomen in deze septembermaand. (foto Gust Ischen)

Twee fonteinen verdwijnen

Zaterdag 2 september 2023
De fonteinen op de rotonde aan Shopping 1 en aan Place Misère verdwijnen. Beide rotondes worden binnenkort onthard. Er komt groen in de plaats. Het project kadert in de vergroening van het stadscentrum.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 4-2 verloren van FS Project Defra Herstal.

Winst voor Genk VV

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Winst voor Genk VVGenker VV is bij VC Kesselt gaan winnen met 1-2.

Bregel Sport verliest van Koersel

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Bregel Sport verliest van KoerselBregel Sport heeft het thuis niet kunnen halen tegen Weerstand Koersel: 2-3. De doelpunten van Bregel gemaakt door Belfaqir. Voor Koersel scoorden Asnong (2) en Lognard.
Genk - Bokrijk Sport - Rekem: match stopgezetDe wedstrijd Bokrijk Sport - AA Rekem werd vanavond stopgezet wegens een lichtpanne. De stand was toen 0-0.

Verlies voor Eendracht Termien

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Verlies voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Zepperen-Brustem. Voor Termien scoorde Osîtalieri.

Het wordt weer zomer

Zaterdag 2 september 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt weer zomer Een hogedrukgebied bouwt vanaf de Atlantische Oceaan op over onze streken en kan het weer tijdens het weekend en ook de dagen daarna bepalen. Aanvankelijk is er nog wat vocht in de onderste lagen van de atmosfeer met kans op wat nevel of mist. Na het weekend wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het kwik klimt dan vlot boven de zomerse grens van 25 graden.
Vandaag is er ruimte voor de zon, na het opruimen van lokale ochtendgrijs. Er komen ook enkele stapelwolken voor, die zeer lokaal (…) Het hele nieuwsbericht

Jefke Steegmans overleden

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Jefke Steegmans overledenDonderdag is Jefke Steegmans overleden, de echtgenoot van Irma Broeders. Hij was 86 jaar en schonk zijn lichaam aan de wetenschap. Zaterdag 9 september (11 uur) is er een herdenkingsdienst in zaal Elysee aan de Sledderloweg.

KRC Genk start tegen Fiorentina

Zaterdag 2 september 2023
In de groepsfase van de Conference League opent KRC Genk thuis tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt donderdag 21 september (18.45 uur) gespeeld. Op 5 oktober speelt KRC in  Čukarički. De laatste wedstrijd van de heenronde vindt op 26 oktober opnieuw plaats in de Cegeka Arena tegen Ferencváros. De terugronde begint zoals de heenronde eindigt: met een wedstrijd tegen Ferencváros op 9 november op verplaatsing. Op 30 november wordt gespeeld in en tegen Fiorentina. De laatste wedstrijd van de groepsfase - op 14 december - vindt terug op eigen bodem plaats tegen Cukarički.

Rutger Bosmans overleden

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Rutger Bosmans overledenOp 29 augustus is Rutger Bosmans overleden. Hij was 46 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Mooi weer vandaag

Zaterdag 2 september 2023
Genk - Mooi weer vandaagZoomDe regen van gisteren is alweer vergeten. Vandaag zingen we mee met het liedje van Bart Kaëll: mooi weer vandaag. En ook de komende dagen wordt het zeer zonnig. (foto Gust Ischen)

KRC Genk Ladies - Brugge YLA 2-4

Vrijdag 1 september 2023
Genk - KRC Genk Ladies - Brugge YLA 2-4KRC Genk Ladies heeft vanavond met 2-4 verloren van Brugge YLA. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Genk scoorden Luna Vanzeir en Lisa Petry.
KRC Genk verhuurt Mike Trésor aan Burnley met een verplichte aankoopoptie. De deal zou zo'n 18 miljoen in de Genkse clubkas kunnen doen belanden. Inmiddels raakte ook bekend dat Angelo Preciado wellicht verkast naar Sparta Praag.

RSCA Futures - Jong Genk 1-1

Vrijdag 1 september 2023
Genk - RSCA Futures - Jong Genk 1-1Jong Genk heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen RSCA Futures. Na 2 minuten bracht Degreef RSCA Futures op voorsprong. Twee minuten later miste John de gelijkmaker. In de 40ste minuut trof RSCA de paal. Op het einde van de eerste helft kreeg Genkie Karetsas een reuzekans die hij echter niet kon verzilveren. In de tweede helft was Jong Genk duidelijk de betere ploeg. Nadat de Genkse goalie Chambaere Degreef van de 0-2 gehouden had met een magistrale redding hing Karetsas in de 57ste minuut de bordjes verdiend gelijk. Zijn doelpunt was een juweeltje. Daarna was het al Jong Genk wat de klok sloeg. Op het einde van de wedstrrijd werd Jong Genk nog een duidelijke strafschop onthouden.

565 bestuurders gecontroleerd

Vrijdag 1 september 2023
Genk - 565 bestuurders gecontroleerdBij een verkeersactie afgelopen woensdag in Genk en As onderwierp politie Carma 565 bestuurders aan een alcoholcontrole. De politie kon voorkomen dat één bestuurder het verkeersdispositief ontvluchtte. De bestuurder had geen geldig rijbewijs en legde een positieve speekseltest af. Bijkomend bleek het voertuig niet verzekerd en gekeurd. Het rijbewijs van de chauffeur werd ingehouden voor 15 dagen. De bestuurder en de eigenaar die mee in de auto zat, begingen enkele maanden geleden dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

KRC kent tegenstanders

Vrijdag 1 september 2023
In de groepsfase van de UEFA Conference League moet KRC Genk het opnemen tegen Fiorentina, Ferencvaros en Cukaricki
KRC Genk gaat in beroep bij de UEFA die Joseph Paintsil drie wedstrijden schorsing oplegde. Paintsil kreeg die straf voor natrappen in de match tegen Olympiakos nadat op hem een fout werd gemaakt.

Sofie Strzeminski overleden

Vrijdag 1 september 2023
Genk - Sofie  Strzeminski overledenGisteren is Sofie Strzeminski, de partner van Xavier Lafosse. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zutendaal.

Nieuwe vennootschap: Gerenco

Vrijdag 1 september 2023
Maarten Geraerts uit Genk heeft de besloten vennootschap Gerenco opgericht met zetel aan de Schabartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer baggerwerken, het slopen van gebouwen, het verwijderen van asbest, loodgieterwerk en landschapsverzorging.
Zondag (18.30 uur) speelt KRC Genk thuis tegen RSC Anderlecht. Al meer dan 20.000 tickets gingen over de toonbank. Er zijn nog slechts 1.000 plaatsen beschikbaar.

Maurice Schaers overleden

Vrijdag 1 september 2023
Genk - Maurice Schaers overledenGisteren is Maurice Schaers overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. De asverspreiding vindt op 6 september op de strooiweide van de begraafplats van Genk-Centrum plaats.

Na regen komt zonneschijn

Vrijdag 1 september 2023
Genk - Na regen komt zonneschijnZoomDe mooie wolkjes van gisteren kunnen vandaag de kast in. We moeten deze ochtend door een zure regenappel heen. Het weekend wordt mooi en zacht met temperaturen net boven de twintig graden. Maar vandaag moeten we nog een regenzone trotseren, die lokaal hevig kan zijn. (Foto Gust Ischen)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen