Vandaag worden het
vleesribben. Raar maar waar, maar dit eten we alleen in de winterperiode. Waarom? Eerlijk gezegd geen idee. Waarschijnlijk omdat het zo aangeleerd is dat stoofpotjes winterkost is.
Ook deze keer een receptje zoals mama het ons geleerd heeft. En dan is het de kunst het even lekker te krijgen of misschien zelfs beter te doen.
Ingrediënten:
Boter- 2 uien–3 teentjes look – bouillon – maïzena – vleesribben – peper en zout – champignons.
Bereiding:
De ui mag in halve ringen, de look fijngesnipperd en de champignons in vieren gesneden worden. De ribbetjes goed kruiden met peper en zout
Als eerste worden de ribbetjes rondom bruin aangebakken in goed wat boter. Als ze mooi van kleur zijn mogen ze uit de pot.
In het aanbaksel van de ribben mag je de ui samen met de look aanstoven. Als de uit glazig is mag je de champignons hier nog een paar minuutjes laten meebakken. Na enkele minuutjes mogen de ribben terug in de pot. Ongeveer 2tassen bouillon (ik gebruik rund) erbij en op een zacht vuurtje laten pruttelen tot de ribbetjes bijna loskomen van hun knook. Ongeveer een 45minuutjes. Wel regelmatig omroeren zodat de champignons en ui niet aanbranden.
Als de saus nog te loperig is mag je deze binden met maïzena
Lekker met puree frietjes.
(Inge Jespers)