Deze saus kan je zowel warm als koud serveren. Kies je voor koud, dan moet je de saus natuurlijk wel een uurtje of twee op voorhand klaarmaken.
Ingrediënten:
rode paprika- groene paprika - gele paprika – ui – teentje look - 5el tomatenketchup – klein blikje tomantenconcentraat - 2dl kippenbouillon – scheutje natuurazijn - 5el suiker - 1kl sambal – zoetzure uitjes – zoetzure augurken - 1el maïszetmeel opgelost in water
Bereiding:
Pel de ui en snipper hem fijn. Plet de look tot pulp.
Snij de paprika’s middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de augurken en uitjes uitlekken en snij ze in fijne stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en stoof op een matig vuurtje de ui en de look glazig.
Voeg na een paar minuten ook de blokjes paprika toe en de gehakte augurken. Roer alles regelmatig even om.
Voeg na een paar minuten de kippenbouillon, de tomatenpuree en de ketchup toe.
Druppel een beetje azijn in de pot en voeg de suiker toe. Als je van een beetje pit houdt, kan je er ook wat sambal onder mengen.
Bind de saus al roerend met een beetje maïszetmeel
Proef de saus en kruid naar smaak met wat zout. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Vlees bakken en frietjes bakken en we kunnen weer aan tafel .(Inge Jespers)