Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten een bromfietser en een auto op het kruispunt van de Hasseltweg en de Genkerhei in Genk. Daarbij raakte een 22-jaruge Genkenaar gewond.

Cafetaria overvallen

Zondag 30 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond rond 23.30 uur hebben drie gemaskerde en gewapende mannen een cafetaria overvallen op het Vliegplein in Genk. Toen de uitbaters hun zaak wilden afsluiten daagden plots de overvallers op. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moesten de uitbaters het geld uit de kassa en de kluis geven. De verdachten verlieten de zaak en vluchtten in de richting van de Torenlaan. Niemand raakte gewond.
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Al zeven nieuwe spelers voor HelsonFC Helson heeft al zeven nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Victor Peeters en Bram Vos komen over van Thes, San Yhumis van Geel, Arnaut Vandecauter van Landen, Wannes Claes van Leopolsburg en Dries Cops en Omar Bennasar, beieden van Hades.

Zeven druggebruikers betrapt

Vrijdag 28 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft op Heidestrand in Zonhoven zeven druggebruikers betrapt bij een controle-actie. Dat gebeurde vandaag.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botsten twee voertuigen op de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. Daarbij raakte een twintigjarige uit Zonhoven gewond. Eén van de bestuurders pleegde vluchtmisdrijf.

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Segers overleden

Vrijdag 28 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Luc Segers overledenIn Houthalen is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Beverlo woonachtige Luc Segers overleden, de echtgenoot van Rita Boons. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Subsidies voor scholen

Vrijdag 28 juni 2019
Van maart tot en met mei 2019 zijn er bijna 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Limburg. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vanmorgen bekend. Zo ontvangt de Vrije Basisschool School met de Bijbel Den Akker in Lommel ruim 2 miljoen euro voor afbraakwerken, een nieuwbouw en omgevingswerken. Voor basisschool Jeugdland in Tongeren werd 729.000 euro voorzien. Kleuterschool Klim-op in Helchteren krijgt bijna 194.000 euro, kleuterschool 't Reepje in Tongeren 144.000 euro, WICO-campus Mater Dei in Pelt in totaal 209.000 euro, basisschool De Achellier in Hamont-Achel 102.000 euro, basisschool Boseind in Pelt 97.800 euro, Wico-campus Salvator in Hamont-Achel 84.000 euro en T.I. Don Bosco in Helchteren 83.000 euro.
Houthalen-Helchteren - Tweewoonst onbewoonbaar door brandEen tweewoonst aan de Holle Weg is tijdelijk onbewoonbaar na een brand. De brand brak afgelopen nacht uit. Hoe de brand ontstond is nog niet geweten.

Transmigranten opgepakt

Donderdag 27 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Transmigranten opgepaktOp een parking aan de Grote Baan zijn vanochtend vier transmigranten uit een truck met oplegger geplukt. De vier mannen zjjn naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht. De transmigeranten zouden in Calais in de Spaanse wegreus zijn gekropen.

Controle op zwaar vervoer

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Controle op zwaar vervoerZoomPolitie CARMA voerde vandaag tussen 6 en 12 uur in samenwerking met de Wegeninspectie en de Dienst Toezicht Sociale Wetten een controle uit op het zwaar vervoer in Genk. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring zijn 20 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag geïnd van 3.748 euro. Vijf vrachtwagens waren in overtreding: 3x overladingen, 1x overtreding inzake rij- en rusttijden, 1x overtreding technische eisen. Eén firma moest ter plaatse drie banden van een vrachtwagen vervangen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanmorgen rond 6.45 uur een auto en een 34-jarige bromfietsster uit Bilzen. Deze laatste werd daarbij gewond.

Man (23) gewond bij botsing

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige man uit Oudsbergen raakte gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Oudsbergerweg in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.45 uur.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Tiener gewond in zwembad

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het zwembad van Heidestrand in Zonhoven is gisteren een tiener zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is eerst naar het ziekenhuis in Heusden overgebracht en later naar het ziekenhuis in Genk. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers stelen geld

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Dorpsstraat in Zonhoven. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is even voor 18u vanavond een motorrijder zwaargewond geraakt. Hij werd er geraakt door een personenwagen. Na de botsing vloog de motor in brand en ging helemaal in de vlammen op. Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van Hasselt.

Vrouw (41) en kind (7) gewond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Sledderlo in Genk botsten gisterenavond rond 17.30 uur twee auto's. Daarbij raakten een vrouw (41) en een meisje (7), beiden uit Diepenbeek, gewond.

Kinderfiets gestolen

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op de Binnenlaan in Genk is een kinderfiets gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Dieven stelen hond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een hond gestolen uit een woning aan de Peerderbaan in Oudsbergen. Het betreft een American Stafford.
Houthalen-Helchteren - Muurschildering in minderjarigenkamerIn het Genkse politiecommissariaat is een streetart-artiest aan het werk geweest. De kunstenaar bracht een muurschildering aan in de kamer voor minderjarigen. Politie CARMA hoopt zo een rustgevende ruimte te creëren voor jongeren die tijdelijk van hun vrijheid beroofd zijn. Volgens de wet mag een minderjarige niet zomaar in een ‘cel’ opgesloten worden. De politie spreekt daarom over een over een toezichtslokaal of -kamer. Deze moet groter zijn dan een gewone cel en over iets meer meubilair (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)
Houthalen-Helchteren - Celestino Itoumeck Mitock overleden
In Helchteren is zondag Celestino Itoumeck Mitock overleden, de echtgenoot van Sonja Timmers. Hij was 41 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inbraak in woning

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Senator A. Jeurissenlaan in Zonhoven is ingebroken in een woning. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Ook is niet geweten of er buit is.

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hengelhoefstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9.15 uur twee auto's. Daarbij raakte een 37-jarige Genkenaar gewond. Op de Hasseltweg botsten gisterenavond rond 17.15 uur een fietser en een auto. Een 54-jarige vrouw uit Herk-de-Stad raakte daarbij gewond.

Fietsdiefstal in Groenstraat

Dinsdag 25 juni 2019
Aan een woning aan de Groenstraat is een fiets gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man verblindde F16-pilootDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.

Gustaaf Lijnen overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Gustaaf Lijnen overledenZondag is Gustaaf Lijnen overleden, de weduwe van José Loysch. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Botsing op E314

Maandag 24 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven raakten een auto en een lichte vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Grote hoeveelheid drugs gevondenPolitie CARMA viel zaterdagavond binnen in een woning in de Fransebosstraat in Genk en trof er aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en cash geld aan. Een 25-jarige man uit Genk werd gearresteerd. Er waren aanwijzingen dat een bewoner van de Fransebosstraat drugs verkocht. De politie ging over tot een huiszoeking met een drugshond en vond er grote hoeveelheden cannabis, XTC, cocaïne en een grote som cash. Ook werden er enkele cannabisplanten aangetroffen en materialen die wijzen op de verkoop (…) Het hele nieuwsbericht
Aan een woning aan de Sparrenstraat zijn twee fietsen gestolen. Uit een tuinhuis op Breekiezel in Gruitrode is ook een fiets gestolen net als aan een woning in de Haagdoornstraat in Genk.

Jean Melotte overleden

Maandag 24 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Melotte overledenVrijdag is de in Helchteren woonachtige Jean Melotte overleden, de echtgenoot van Lisette Fripon. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Drie verkeersongevallen

Zondag 23 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Halmstraat en de Minderbroedersstraat in Genk is gisteren een 27-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Op het Nieuwdakplein werd een 33-jarige bromfietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto. Een 40-jarige fietsster uit Diepenbeek liep verwondingen op bij een botsing met een auto in de Vennestraat.

Weg met fiets

Zondag 23 juni 2019
In de Korte Hofstraat is een fiets gestolen. De fiets stond aan een woning.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grotestraat in Genk drongen dieven binnen in een appartement. Zij gingen met geld aan de haal.

Twee auto's gestolen

Zondag 23 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee auto's gestolen aan de Weg naar Bree in Oudsbergen. De dieven waren eerst in de woning binnengedrongen om de autosleutels te stelen.
Houthalen-Helchteren - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Wasberen komen en gaan

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wasberen komen en gaanZoomTwee wasberen van het Natuurhulpcentrumin Opglabbeek mochten gisteren verhuizen naar een Duitse dierentuin, maar tegelijkertijd moest het centrum twee kleine wasbeertjes gaan ophalen in Duffel. Wasberen zijn uitheemse dieren, die normaal gezien in België niet voorkomen. Toch moeten ze geregeld worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum. Vroeger kwamen wasberen vooral via inbeslagnames binnen, maar sinds de Zoogdieren-Positieflijst is verschenen in 2001 en wasberen niet meer gehouden mogen worden, is (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Elektrische fiets gestolen

Vrijdag 21 juni 2019
Uit de garage van een woning aan de Cipressenstraat is een elektrische fiets gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Houthalen-Helchteren - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht

Twee wietplantages ontdekt

Donderdag 20 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Twee wietplantages ontdektDe politie heeft twee wietplantages ontdekt aan de Hoevenzavellaan in Genk. De Civiele bescherming heeft de plantages opgeruimd.
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zak naar het recyclagepark brengen, meldt Limburg.net. 
Zoals gewoonlijk moet je je registreren - maar via een speciale knop - via de toegangszuil van het recyclagepark. Als je nog andere fracties bij hebt, rijd je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in de bordeauxkleurige huisvuilzakken op het park binnenbrengen. Maar als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten.  

Verkeershinder op E314

Donderdag 20 juni 2019
Vanmorgen gebeurden er drie verkeersongevallen op de E314 tussen Houthalen en Lummen. Daarbij waren in het totaal 12 voertuigen betrokken. Bij de ongevallen viel slechts één gewonde. De ongevallen zorgden wel voor verkeershinder.
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Maria Ebens overleden

Donderdag 20 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Ebens overledenMaandag is Maria Ebens overleden, de echtgenote van Pierre Vrancken. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Antoon Buteneers overleden

Donderdag 20 juni 2019
Maandag is de uit Hamont afkomstige Antoon Buteneers overleden, de echtgenoot van Mia Hendrix. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Provincie koopt Kolenspoor

Woensdag 19 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Provincie koopt KolenspoorZoomVanavond zette de provincieraad het licht op groen voor de aankoop van de spoorwegbedding van de lijnen 21A en 21B, het zogenaamde Kolenspoor. Hiermee koopt de provincie een gedeelte aan van de spoorwegzate Genk, Maasmechelen, As, Dilsen-Stokkem en Maaseik, goed voor een oppervlakte van meer dan 166 ha of een lengte van 30,5 km. Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, is tevreden: “De aankoop van het Kolenspoor door de provincie Limburg is een noodzakelijke voorwaarde om dit (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw onder invloed van drugs

Woensdag 19 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige vrouw uit Zonhoven is gisteren in Diest betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Het parket van Leuven heeft haar rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Zij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Inbraak op werf

Woensdag 19 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Boshoekstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. Onbekenden gingen er met werkmaterialen aan de haal.

Geld gestolen in woning

Woensdag 19 juni 2019
Uit een woning op de Genkseweg is geld gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Werkstraf voor bestelen werkgeverEen werkstraf van 60 uur en een boete van 800 euro: dat is de straf die een dertiger uit Genk kreeg omdat hij geld uit de kassa van zijn werkgever had gestolen. Aan zijn werkgever moet hij nagenoeg 1.300 euro betalen. (PG)

Jef Reynders overleden

Woensdag 19 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Reynders overledenZaterdag is Jef Reynders overleden, de echtgenoot van Paula Geerts. Hij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)in funerarium Debacker-Put aan de Bosstraat.

Robert Vanhees overleden

Woensdag 19 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Robert Vanhees overledenZaterdag overleed in Houthalen Robert Vanhees, de echtgenoot van Francka Barresi. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur is een 39-jarige motorrijder uit Zutendaal ten val gekomen op de Meeënweg in Genk. Hij liep daarbij verwondingen op.

Duo overvalt speelhal

Dinsdag 18 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Duo overvalt speelhalVanochtend rond 1.30 uur zijn twee gemaskerde personen binnengevallen in een speelhal op Hoevenzavellaan in Genk. Een werknemer en een klant werden bedreigd met wapens. De werknemer werd gedwongen de kluis te openen. De verdachten gingen aan de haal met een aanzienlijk bedrag en vluchtten te voet weg. De slachtoffers verwittigden meteen de politie. Ze raakten niet gewond maar waren wel erg onder de indruk van de feiten en worden begeleid door de dienst slachtofferbejegening van de politie.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden in Kazernelaan

Maandag 17 juni 2019
Vanmorgen gebeurde er een verkeersongeval in de Kazernelaan. Daarbij raakten twee personen lichtgewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bosblook in Genk kwam het zondagnamiddag rond 16 uur tot een aanrijding tussen een 11-jarig voetgangertje en een auto. Het voetgangertje werd daarbij gewond.

Inbraak in werfcontainer

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is vanochtend een inbraak vastgesteld in een werfcontainer. De dieven gingen met werkmaterialen aan de haal.

Marcella Smiejczak overleden

Maandag 17 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Marcella Smiejczak overledenZaterdag is Marcelle Smiejczak overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Onderhoud met grote gevolgen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Onderhoud met grote gevolgenEen vrouw uit Oudsbergen zorgde gisteren in Maaseik met haar voertuig voor een oliespoor in meerdere straten. Vorige week kreeg haar voertuig nochtans een grote onderhoudsbeurt. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De politie liet het voertuig takelen.

Brand aan vuilniswagen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Als gevolg van een kortsluiting ontstond vanmorgen brand aan de batterijen van een vuilniswagen in de Heideveldstraat in Meeuwen. De ophalers slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Drie gewonden bij aanrijding

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen in Oudsbergen raakten gisterennamiddag rond 16.15 uur drie personen gewond: een 29-jarige man uit Houthalen-Helchteren, een 20-jarige man uit Bree en een 59-jarige man uit Oudsbergen.

Quad tegen boom

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Overheidestraat in Genk reed vrijdag rond 16.30 uur een quad tegen een boom. De 32-jarige bestuurder uit Genk raakte daarbij gewond.

Terrasstoelen gestolen

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Schietboomstraat in Genk zijn vier terrasstoelen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Diefstal met geweld

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Donderdagvoormiddag rond 11 uur werd politie CARMA opgeroepen voor een diefstal met geweld op de Hooiweg in Genk. Een 68-jarige man uit Genk zou in zijn woning door een onbekende persoon bedreigd worden met een mes. De bewoner raakte niet gewond. De verdachte ontvreemdde een tablet en cash geld en vluchtte hierna weg met een tweede onbekende man die buiten de wacht hield. De daders namen de bus richting het station van Genk.De politie ging onmiddellijk ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. Aan het (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk, ik fiets!

Zondag 16 juni 2019
Dankzij "Kijk! ik fiets" leren kleuters op een halve dag fietsen zonder steunwielen (van 4 naar 2 wielen!). De begeleiding gebeurt door een van de ouders (of grootouders) met een goede conditie, er wordt flink wat afgelopen ;-). De fietslessen vinden plaats onder leiding van een ervaren monitor die nuttige tips geeft en voor leuke oefeningen zorgt. Kleuters die na afloop vlot op twee wielen kunnen rijden, ontvangen een diploma. Kan jouw kind al fietsen met steunwieltjes, maar weet je niet goed hoe nu verder? Dan is KIJK!, IK FIETS! echt iets voor jou. Voor alle kinderen van het 2e - 3e kleuterklasje of 1e leerjaar die met steunwieltjes kunnen rijden. Je brengt zelf een (technisch in orde!) kinderfiets zonder steunwieltjes mee + fietshelm, de Gezinsbond zorgt voor stokken en begeleiding. Locatie: kleuterschool De Klimop, Muveld 25, Helchteren, vandaag/ zondag van 9 tot 12u; Gezinsbondleden betalen 5€, niet-leden 7€. Nog plaatsen vrij - bel 0476/361668. https://helchteren.gezinsbond.be.

Pier Vaes overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Pier Vaes overledenDonderdag is Pier Vaes overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Sneyers overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Jeanne Sneyers overledenWoensdag is Jeanne Sneyers overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Pieter Donné. Zij was 88 jaar. Maandag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Houthalen-Laak waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Houthalen-Helchteren - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Drie diefstallen uit BMW's

Vrijdag 14 juni 2019
Afgelopen nacht werd er op drie verschillende plaatsen in de politiezone CARMA het navigatiesyteem, het stuur en/of het dashboard uit BMW's gestolen. De diefstallen vonden plaats in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren, de Opitterkiezel in Bree en de Neerhovenstraat in Oudsbergen.

Inbraak in cafetaria

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Slagmolenweg in Genk is ingebroken in een cafetaria. Er is geld uit de kassa gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Bromfietser (18) gewond

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten een auto en een 18-jarige bromfietser uit Genk op de Berm in Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Blikseminslag op woning

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Klaverstraat in Meeuwen (Oudsbergen) sloeg de bliksem in op een woning. Dat gebeurde in de vooravond.

Drie dashboards gestolen

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn drie dashboards uit auto's gestolen. Dat gebeurde in de Pleinstraat, de Hoeveweg en de Laambeekbroekweg.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is ingebroken in een woning op de Volmolen in Genk. De daders maakten er juwelen en geld buit. In een appartement aan de Reinpadstraat zijn vier sleutels gestolen en op de oprit van een huis in de Vredestraat is een aanhangwagen ontvreemd.

Vrouw (46) gewond bij botsing

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Evence Coppeelaan in Genk botsten gisterennamiddag twee auto's. Een 46-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Veertiger rijdt in op politie

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Veertiger rijdt in op politieEen veertiger uit Genk moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij in december 2017 bij een controle op de Emiel Van Dorenlaan in Genk inreed op de politie.  Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar cel. Het verdict valt op 25 juli. (PG)
Houthalen-Helchteren - Vier afritten tijdelijk gesloten in juniZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de laatste twee weken van juni het wegdek van vier op- en afritten langs de E314 en E313 vernieuwen. Tijdens de werken worden de complexen gedurende een paar dagen ’s avonds en ’s nachts afgesloten. Op de E314 wordt het wegdek van de afrit Houthalen-Helchteren (29) en Genk-Centrum (31) vernieuwd. Op de E313 gaat het om de afrit Hasselt-West (27) en Bilzen (31). Tijdens de werken worden de op- en afritten zo’n 2 à 3 nachten afgesloten voor het verkeer, al dan niet gelijktijdig. Tussen 20.30 uur en 06.30 uur worden alle voertuigen omgeleid.

Kauwen gered uit toren

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen heeft gisteren twee jonge kauwen gered uit een nagenoeg 30 meter hoge toren van het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk. Voor de bevrijding van de vogels moest het Natuurhulpcentrum de hulp inroepen van de brandweer.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Autobanden gestolen

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Waterscheistraat in Genk zijn vier autobanden gestolen. In een woning aan de Jan Habexlaan maakten dieven geld, juwelen en een fototoestel buit.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Boodschappen betaald met vals geldEen veertiger uit Genk werd ter verantwoording geroepen omdat hij zijn boodschappen betaalde met vals geld. Het Openbaar ministerie eiste een werkstraf van 150 uur. Eind deze maand wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Mariette Moors overleden

Woensdag 12 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Mariette Moors overledenZaterdag is in Helchteren Mariette Moors overleden, de echtgenote van Christiaan Vandeninden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Bcker-Put in Houthalen.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Vier ICT-awards

Dinsdag 11 juni 2019
ICT-specialist EuroSys Business heeft vier ICT-awards toegekend : de gelukkigen zijn Kreon uit Oudsbergen, Radiant Color (Houthalen-Helchteren), Inspirocollege (idem) en Garage Boden/General Lease (Tongeren/Hasselt).

Drank en geld weg

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Heuveneindeweg in Zonhoven is drank en geld ontvreemd. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Stroomgroep gestolen

Dinsdag 11 juni 2019
Op een werf aan de Hengelhoefdreef is een elektrische stroomgroep gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Zware straf voor drugsdealer

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zware straf voor drugsdealerTwintig maanden cel waarvan de helft met uitstel en een boete van 8.000 euro waarvan 2.000 euro effectief: dat is de straf die de rechter in Tongeren aan een drugsdealer uit Genk. Bij een wegcontrole trof de politie in dee wagen van de dertiger onder meer 88 gram cocaïne en 146 XTC-pillen aan. (PG)
Houthalen-Helchteren - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.

Pierre Fransen overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Pierre Fransen overledenOp 4 juni overleed de uit Eksel afkomstige en in Houthalen woonachtige Pierre Fransen, de echtgenoot van Maria Vanhemel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Rutger Wouters heeft de elitewedstrijd in Helchteren gewonnen. Wouters versloeg Pieter Jacobs in de spurt.
Op de Herebaan-Oost botsten vrijdagavond rond 19.20 uur een auto en een 13-jarige fietser uit de gemeente. De jongen liep daarbij verwondingen op.

Voetganger (11) aangereden

Maandag 10 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk is zaterdagmiddag rond 12 uur een 11-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Hij werd daarbij gewond.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Houthalen-Helchteren - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Houthalen-Helchteren - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Kort nieuws van bij de buren
Op de zolder van een woning aan de Langstukweg in Genk brak vrijdagavond brand uit. De schade bleef beperkt. Een kortsluiting lag aan de basis van de brand.
Houthalen-Helchteren - Reddingsoperatie voor de knoflookpadZoomNatuurpunt gaat het leefgebied van de knoflookpad verbeteren in Peer, Hechtel en Houthalen. Want die soort is één van de meest bedreigde amfibieën in Vlaanderen. Ze komt nog maar op drie locaties voor in Midden-en Noord-Limburg. (Bron: Radio 2)

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht
Er is ingebroken in een jeugdhuis op de Gouverneur Alex Galopinlaan in Genk. De daders gingen met geld aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sledderloweg in Genk gebeurde deze voormiddag rond 10.40 uur een kop-staartbotsing. Daarbij raakten een 32-jarige vrouw uit Genk en een 50-jarige man uit Bilzen gewond.

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Berberapen naar Planckendael

Donderdag 6 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Berberapen naar PlanckendaelZoomDe grote groep berberapen, die een tijdje geleden in een illegaal Pools kweekcentrum in beslag werd genomen en in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen werd opgevangen is verhuisd naar een splinternieuw verblijf in ZOO Planckendael! Ongeveer op hetzelfde moment moest het Natuuurhulpcentrum alweer een nieuw baby-berberaapje gaan ophalen in Ekeren. In september vorig jaar reisden medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Polen waar een groot aantal exotische dieren in erbarmelijke omstandigheden werden (…) Het hele nieuwsbericht

Man (28) gewond bij botsing

Donderdag 6 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Man (28) gewond bij botsingEen 28-jarige man uit Houthalen-Helchteren is gisterenavond rond 20.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Langstraat in Overpelt.

Trio overvalt tankstation

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Trio overvalt tankstationGisterenavond.rond rond 21.20 uur zijn drie gemaskerde personen binnengevallen in een tankstation op de Hoevenzavellaan in Genk. Terwijl twee van hen de toegangsdeur in de gaten hielden, eiste een derde persoon het geld uit de kassa. Hij nam ook enkele pakjes sigaretten uit een winkelrek. Het drietal vluchtte te voet weg in de richting van de wijk Driehoeven. Niemand raakte gewond. Enkele toevallige passanten probeerden de daders tegen te houden maar deze wisten toch te ontsnappen. De politie doorzocht de omgeving  met meerdere ploegen, maar kon de daders niet aantreffen.

Gust Van Clé overleden

Donderdag 6 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Gust Van Clé overledenOp 1 juni is Gust Van Clé overleden, de echtgenoot van Mieke Daems. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Freddy Molemans overleden

Donderdag 6 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Freddy Molemans overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Freddy Molemans overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Yvonne Eerdekens. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Rikske Kerkhofs overleden

Donderdag 6 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Rikske Kerkhofs overledenDinsdag is de uit Hechteren afkomstige Rikske Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Mariette Jaeken. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur)  in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Afscheid slachtoffers ongeval

Woensdag 5 juni 2019
De komende dagen wordt afscheid genomen van Jordan Moonen (33) uit Helchteren en van Kevin Pareyns (28) uit Wijchmaal die maandag om het leven kwamen toen zij met hun auto op de Ring rond Brussel in het Waals-Brabantse Ohain tegen een vrachtwagen reden die op de pechstrook stond. Het afscheid van Jordan Moonen vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19.30 uur). De afscheidsplechtigheid van Kevin Pareyns vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroeting:maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Op de Hasseltweg in Genk botsten deze namiddag rond 15.15 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste werd daarbij gewond.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Houthalen-Helchteren - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom

Robert Vanhemel overleden

Woensdag 5 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Robert Vanhemel overledenZondag overleed de uit Houthalen afkomstige Robert Vanhemel, de echtgenoot van Irène Vandebergh. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) i funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Auto tegen vrachtwagen

Dinsdag 4 juni 2019
Een 58-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is vanavond in Heuveneinde in Zonhoven een auto tegen een geparkeerde aanhangwagen gereden. Zij raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Twee doden bij verkeersongevalKevin Pareyns (28) uit Wijchmaal en Jordan Moonen (33) uit Helchteren zijn gisterenochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Ring rond Brussel in het Waals-Brabantse Ohain. Zij reden met hun auto op een stilstaande vrachtwagen die op de pechstrook stond.

Voetganger (83) gewond

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk kwam het gisterenavond rond 18 uur tot een aanrijding tussen een 83-jarige voetganger uit de gemeente en een auto. De voetganger werd gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage met 500 plantjes opgeroldPolitie CARMA heeft gisterenavond in een woning in de Meeënbroekstraat in Genk een cannabisplantage ontdekt. De kweekruimtes bevonden zich op het gelijkvloers en in een losstaande garage, met in het totaal bijna 500 plantjes. Op de meterkast werd een illegale aftakking aangetroffen. Tijdens de huiszoeking kwam een 49-jarige man toe aan de woning. Hij werd gearresteerd. Twee honden die in de garage verbleven zijn opgehaald door het Genkse dierenasiel. De brandweer voerde in de woning een controle uit op (…) Het hele nieuwsbericht

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft de lijst van de wegen waar zogenaamde supertrucks - extra-lange vrachtwagencombinaties - toegelaten zijn opnieuw wat uitgebreid. In het totaal zijn er in Vlaanderen 19 trajecten bijgekomen en twee daarvan liggen in Limburg. Zo zijn supertrucks voortaan ook toegelaten op de gewestweg die de afrit Park-Midden Limburg van de E314 verbindt met de Donderslagweg en de Zwaluwstraat in Houthalen-Hechteren. Daar ligt Echo, een betonbedrijf dat grote bouwelementen produceert. Ook in de buurt van Lommel zullen trucks tot 25 meter lang kunnen rijden. Het gaat om de verbinding tussen het Kristalpark en de afrit Geel West op de E313.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft minderjarige jongens uit Genk en Zutendaal ingerekend die gisterennamiddag met een bromfiets aan de haal gingen aan het zwembad in Zutendaal. De bromfiets is terugbezorgd aan de eigenaar.

Tafeltennistafel gestolen

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Slagmolenweg in Genk zijn een tafeltennistafel, gereedschap en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakten deze voormiddag rond 9.45 uur een auto en een 81-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Regina Frederix overleden

Maandag 3 juni 2019
Houthalen-Helchteren - Regina Frederix overledenZaterdag is Regina Frederix overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Dieven stelen auto

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen er met een auto vandoor in de Grote Zouwstraat in Zonhoven. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Geld gestolen in café

Zondag 2 juni 2019
Bij een inbraak in een café aan de Stationsstraat is geld gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Betrapt zonder rijbewijs

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond haalde de politie op de Tennislaan in Genk een autobestuurder uit het verkeer wegens gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder bleek een 17-jarige zonder rijbewijs te zijn die stiekem met de auto van zijn ouders was vertrokken.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk raakten gisterennamiddag rond 13.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 22-jarige vrouw uit Bilzen en een 29-jarige vrouw uit Bree werden daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Houthalen-Helchteren - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen