Het overige nieuws

Inbraak in pand mislukt

Vrijdag 31 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden binnen te dringen in een pand aan de Alkenhoofseweg in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanmorgen vastgesteld.

Maria Vandebeek overleden

Vrijdag 31 december 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Vandebeek overledenWoensdag is Mia Vandebeek overleden, de weduwe van Michel Vandebeek. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 8 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: zaterdag 8 januari (10 uur) in funerarium De Linde aan de Bosstraat.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Houthalen-Helchteren - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Nieuwe vennootschap: De Kleur

Donderdag 30 december 2021
Pacali Bahattin uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschjap De Kleur opgericht met zetel in de Oude Cité. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer spuit- en schilderwerken, oppervlaktebehandeling van metaal en industriële reiniging.

Marcel Buekenberghs overleden

Donderdag 30 december 2021
Houthalen-Helchteren - Marcel Buekenberghs overledenDinsdag is Marcel Buekenberghs overleden, de echtgenoot van Mia Creemers.. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Houthalen-Helchteren - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Houthalen-Helchteren - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Bromfietser valt na uitwijkmanoeuvre

Woensdag 29 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Slangbeekweg in Zonhoven is een 21-jarige bromfietser gewond geraakt toen hij ten val kwam na een uitwijkmanoeuvre voor een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Willy Alenus overleden

Woensdag 29 december 2021
Houthalen-Helchteren - Willy Alenus overledenOp 23 december is in Oostende Willy Alenus overleden. Hij was 89 jaar en ereburger van Houthalen-Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Houthalen-Helchteren - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Houthalen-Helchteren - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Maria Vaes overleden

Dinsdag 28 december 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Vaes overledenOp 24 december is Maria Vaes overleden, de weduwe van Jozef Menten. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Maria en Jef waren jarenlang de uitbaters van Hoeve Jan en Hoeve Mieke op Kelchterhoef.

Mariette Ceyssens overleden

Dinsdag 28 december 2021
Houthalen-Helchteren - Mariette Ceyssens overledenOp 24 december overleed Mariette Ceyssens, de weduwe van Maurits Kelchtermans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.

Melanie Paredis overleden

Dinsdag 28 december 2021
Houthalen-Helchteren - Melanie Paredis overledenOp Kerstdag is Melanie Paredis overleden, de weduwe van Armand Migchels. Zij was 81 jaar. Zij wordt donderdag in Helchteren begraven na de uitvaartdienst.

Paula Vanderhoydonck overleden

Dinsdag 28 december 2021
Houthalen-Helchteren - Paula Vanderhoydonck overledenZondag is Paula Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Martin Biervacq. Zij was 84 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartdienst.

Man veroorzaakt twee ongevallen

Maandag 27 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht veroorzaakte een bestuurder twee ongevallen in Heusden-Zolder. Eerst ramde hij fietsrekken in de Bieststraat, daarna een auto op het Heldenplein.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Houthalen-Helchteren - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Houthalen-Helchteren - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Willem Kerkhofs overleden

Maandag 27 december 2021
Houthalen-Helchteren - Willem Kerkhofs overledenOp 24 december is Willem Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Mia Loos. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Houthalen-Helchteren - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Limburg zaait weer

Zondag 26 december 2021
Houthalen-Helchteren - Limburg zaait weerZoomOok in 2022 bundelen de 3 regionale landschappen in Limburg de krachten en organiseren ze samen een aankoop van zaadmengsels voor bloemrijke akkers en weiden. Iedere Limburgse vereniging of particulier die wil inzaaien kan tot en met 23 februari een bestelling plaatsen via zijn regionaal landschap. Door de gezamenlijke aanpak kan het zaadgoed extra voordelig zaadgoed besteld worden én worden in heel Limburg stukken grond omgevormd naar kleurrijke bloemenakkers, die zorgen voor meer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: PE Consulting

Zondag 26 december 2021
Paul Eerdekens uit HouthalenHelchteren heeft de besloten vennootschap PE Consulting opgericht met zetel aan de Overwegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consultancy op het vlak van logistiek en Supply Chain Management.

Gerard Cuppens overleden

Zaterdag 25 december 2021
Houthalen-Helchteren - Gerard Cuppens overledenDonderdag is Gerard Cuppens overleden, de echtgenoot van Jeanne Schreurs. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. De asverspreiding vindt in intieme familiekring plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Rita Philipsen overleden

Zaterdag 25 december 2021
Houthalen-Helchteren - Rita Philipsen overledenDonderdag is Rita Philipsen overleden, de echtgenote van Willy Truyers. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo Houthalen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Houthalen-Helchteren - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Houthalen-Helchteren - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Houthalen-Helchteren - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Daalheideweg in Zonhoven kwamen dieven over de vloer in twee woningen. Of zij buit konden maken is niet geweten.

Roger De Cock overleden

Vrijdag 24 december 2021
Houthalen-Helchteren - Roger De Cock overledenOp 19 december is Roger De Cock overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Nelly Vincent. Hij was 84 jaar en oprichter van Fotostudio Roger in Winterslag. Zijn urne wordt na de uitvaartliturgie bijgezet op de begraafplaats van Helchteren.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Geen Viagra maar xtc

Donderdag 23 december 2021
Een vijftiger uit Houthalen riskeert 36 maanden cel omdat in zijn auto 250.000 xtc-pillen werden aangetroffen. De man voerde aan dat hij de mening was toegedaan dat het om Viagra-pillen ging. Op 13 januari presenteert de rechter hem de rekening. (PG)
Houthalen-Helchteren - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven halen huis overhoop

Donderdag 23 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen is een woning aan de Ubbelstraat in Heusden-Zolder. Zij hebben het hele huis overhoop gehaald maar vonden blijkbaar niet wat zij zochten.
Houthalen-Helchteren - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Claudio Corbanese overleden

Woensdag 22 december 2021
Houthalen-Helchteren - Claudio Corbanese overledenOp 16 december is Claudio Corbanese overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaatzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Jan Geerkens overleden

Woensdag 22 december 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Geerkens overledenIn Helchteren is maandag Jan Geerkens overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Elisa Kerkhofs. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Jan Poukens overleden

Woensdag 22 december 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Poukens overledenIn WZC BoCasa in Heusden-Zolder is Jan Poukens overleden, de weduwnaar van Josephine Rutten. Hij was 93 jaar en gewezen leerkracht van Don Bosco Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Houthalen-Helchteren - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Houthalen-Helchteren - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Houthalen wint bij Leut

Zondag 19 december 2021
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen wint bij LeutEendracht Houthalen is bij LS Leut gaan winnen met 0-1.

Houthalen VV klopt Exc. Hamont

Zondag 19 december 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Exc. HamontHouthalen VV heeft vandaag de punten thuis gehouden tegen Excelsior Hamont. Uitslag: 3-1.

Park klopt Bolderberg

Zondag 19 december 2021
Houthalen-Helchteren - Park klopt BolderbergPark Houthalen is bij Bolderberg gaan winnen met 0-3, na doelpunten van Ospitalieri uit penalty, Cherif en Op de Locht. 
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en lijnbus botsen

Zondag 19 december 2021
Houthalen-Helchteren - Auto en lijnbus botsenZoomBij een botsing tussen een lijnbus en een auto is gisterennamiddag rond 16 uur de 20-jarige bestuurder van de auto gewond geraakt. De jongeman woont in de gemeente. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Olmenstraat en de Canadastraat.

Twee inbraken in dezelfde straat

Zondag 19 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Heusden-Zolder is ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Zaalvoetbal: La Baracca klopt Koersel

Zaterdag 18 december 2021
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca klopt KoerselIn het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen RSC Koersel geklopt met 8-1 .
Houthalen-Helchteren - Handbal: Gent - Kreasa Houthalen 20-22In eerste nationale mannen van het handbal heeft Kreasa Hoithalen vanavond met 20-22 gewonnen bij DB Gent.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Helson speelt gelijk bij Juve Hasselt

Zaterdag 18 december 2021
Houthalen-Helchteren - Helson speelt gelijk bij  Juve HasseltHelson Helchteren heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Juve Hasselt A.

Nieuwe vennootschap: EnD Werken

Vrijdag 17 december 2021
Stephan Motmans en Heidi Melotte, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Elektriciteit en Domotica Werken, verkort EnD Werken, opgericht met zetel aan de Daalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en elektrotechnische installatiewerken, installatie van ventilatie, videofonie en autolaadpalen en onderhoud van gebouwen.

Weg met terrasstoelen

Vrijdag 17 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Nieuwstraat in Heusden-Zolder gingen dieven met terrasstoelen aan de haal. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Houthalen-Helchteren - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Fietser en auto botsen

Donderdag 16 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg in Heusden-Zolder is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Wietplantage ontmanteld

Woensdag 15 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage ontmanteldIn een woning aan de Vrankenschansweg in Zonhoven is vanochtend een wietplanrage met zo'n 400 plantjes ontdekt. De civiele bescherming heeft de plantage ontmanteld.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Openstaande boetes geïnd

Dinsdag 14 december 2021
Bij een controle van de politie in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst in Heusden-Zolder zijn voor 6.900 euro aan achterstallige boetes geïnd. De controle vond vandaag plaats.

Sheila Bollen overleden

Dinsdag 14 december 2021
Houthalen-Helchteren - Sheila Bollen overledenZondag is Sheila Bollen overleden, de weduwe van Jef Snoeckx. Zij was 77 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

Maria Van Briel overleden

Dinsdag 14 december 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Van Briel overledenOp 10 december is in Tongerlo (Bree) Maria Van Briel overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Tony Snoeks. Zij was 75 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in het Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.

Noord-Zuidkrant in de bus

Maandag 13 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Deze week valt de tweede editie van de Noord-Zuidkrant in de brievenbus in Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Lommel en het noorden van Hasselt. In de krant lees je meer over de huidige plannen voor het voorkeursalternatief, het openbaar onderzoek, de reizende infomarkt in januari en enkele winsten. Nu al kan je de digitale versie hier lezen.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Duo opgepakt voor drugs

Maandag 13 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van Ons Huis in Heusden-Zolder heeft de politie twee personen opgepakt die in het bezit waren van amfetamines. Dat gebeurde vrijdagavond.

Jef Maesen overleden

Maandag 13 december 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Maesen overledenOp 10 december is Jef Maesen overleden, de echtgenoot van Agnes Vanhemel. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Bestuurder kritiek na botsing

Maandag 13 december 2021
Vanmorgen raakten twee auto's en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Eén van de bestuurders is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Handbal: Kreasa-Sasja 28-28

Zondag 12 december 2021
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa-Sasja 28-28In eerste nationale mannen van het handbal heeft Kreasa Houthalen 28-28 gelijkgespeeld tegen Sasja. In de rangschikking staat Kreasa derde.

Wellicht geen buit bij inbraak

Zondag 12 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is een inbraak gepleegd in een pand aan de Kanaalweg in Heusden-Zolder. Er zou niets gestolen zijn. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Helson verliest van Herk FC

Zondag 12 december 2021
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Herk FCHelson Helchteren heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Herk FC. Van Den Dungen en Bloemen scoorden voor Helson. Brullot (tweemaal geel) mocht gaan douchen.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Miet Franssens overleden

Zondag 12 december 2021
In Hasselt is donderdag Miet Franssens overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt Zonhoven Utd BEendracht Houthalen heeft Zonhoven United B verslagen met 1-2. 
Bouagaz en Colar maakten de Houthalense doelpunten.

KFC Hamont 99 - Park Houthalen 2-2

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - KFC Hamont 99 - Park Houthalen 2-2KFC Hamont 99 en Park Houthalen hebben vanavond in Hamont 2-2 gelijk gespeeld. KFC kwam telkens op voorsprong, maar Park-captain Nico Prevot maakte tweemaal de achterstand goed.

Sp. Wijchmaal - Houthalen VV 3-1

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - Sp. Wijchmaal - Houthalen VV  3-1Sporting Wijchmaal heeft vanavond Houthalen VV verslagen met 3-1.

Paula Van Briel overleden

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - Paula Van Briel overledenDonderdag is Paula Van Briel overleden, de weduwe van Alfons Swerts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg De Linde aan de Bosstraat.

Jaak Hoogmartens overleden

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - Jaak Hoogmartens overledenGisteren is Jaak Hoogmartens overleden, de echtgenoot van Ginette Paesen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Houthalen-Helchteren - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: BF

Vrijdag 10 december 2021
Faruk Okutan uit Heusden-Zolder en Burak Kurtay uit Genk hebben de besloten vennootschap BF opgericht met zetel aan de Bonderstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van fotoreportages, elektriciteitswerken, arduin- en marmerwerken én timmer- en schrijnwerk.

Nieuwe vennootschap: JL Productions

Vrijdag 10 december 2021
Jimmy Vanderheyden en Lene Jans, beiden uit Houthalen- Helchteren, hebben de besloten vennootschap JL Productions opgericht met zetel aan Het Steegje. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van computerfaciliteiten, het ontwerpen van publicitaire films en de organisatie van salons, tentoonstellingen en beurzen.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren thuisverpleegkundige Silke Van Loo uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 januari 2022 ingediend worden.

Clement Lemmens overleden

Vrijdag 10 december 2021
Houthalen-Helchteren - Clement Lemmens overledenGisteren is Clement Lemmens overleden, de echtgenoot van Arlette Houben. Hij was 69 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (0.30 uur) in de parochiekerk in Helchteren.

Twee inbraken in dezelfde straat

Vrijdag 10 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bruinstraat in Zonhoven zijn twee inbraken gepleegd. Op de ene plaats is een generator gestolen, op de andere locatie was er geen buit. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Handbal: vierlandentoernooi in LokerenVan 21 tot en met 23 december organiseert de Koninklijke Belgische Handbal Bond met de steun van de IHF een vierlandentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport- en jeugdcomplex in Lokeren. Behalve België nemen ook Finland, Luxemburg en Litouwen deel. Tijdens de openingsavond van het tornooi neemt België het op tegen Finland. Daags nadien is Litouwen de tegenstander. Donderdagvoormiddag spelen de Men 18 hun slotwedstrijd tegen Luxemburg. Er zijn drie Limburgers geselecteerd: Nils Deekens van Sporting Pelt, Jasper Bielen van Initia Hasselt en Victor Daniels van Handbal Tongeren.

Aanhouding in drugsdossier

Vrijdag 10 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Aanhouding in drugsdossierZoomOp 6 december arresteerde de recherchedienst van politiezone Heusden-Zolder een 48-jarige man uit Heusden-Zolder in het kader van een drugsdossier. Bij een huiszoeking, uitgevoerd in opdracht van de onderzoeksrechter, werd door de politie met behulp van een drugshond ongeveer 850 gram amfetamines, 350 gram cannabis en 2000 euro cash geld aangetroffen. Bijkomend vond men nog een vuurwapen met bijbehorende munitie, waarvoor een bijkomend proces-verbaal werd opgesteld. De verdachte werd voorgeleid bij (…) Het hele nieuwsbericht

Lucas Houben stil geboren

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Lucas Houben stil geborenDonderdag is Lucas Houben stil geboren. Lucas was het zoontje van Ronald Houben en Nele Valkeneers. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Condoleren via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vijftig maanden cel voor ex-schepen

Donderdag 9 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vijftig maanden cel voor ex-schepenDe rechtbank heeft vandaag Selahattin Özer, ex-schepen in Heusden-Zolder, 50 maanden celstraf opgelegd waarvan een deel met uitstel voor btw-fraude en omdat hij ten onrechte coronapremies opstreek. Meer info bij Internetgazet Heusden-Zolder.

Agnes Poelmans overleden

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Agnes Poelmans overledenGisteren is Agnes Poelmans overleden, de weduwe van Jan Loysch. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Carlo Samec overleden

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Carlo Samec overledenGisteren is Carlo Samec (60) overleden, de echtgenoot van Carine Timmermans. Hij woonde in Wauberg Peer maar was afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats 1830-19 uur)in funerarium Witters in Eksel.

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mia Switten overleden

Donderdag 9 december 2021
Houthalen-Helchteren - Mia Switten overledenMaandag is Mia Switten overleden, de echtgenote van Karel Claes. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

E. Houthalen - Dilsen-Stokkem B 2-1

Woensdag 8 december 2021
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - Dilsen-Stokkem B  2-1Eendracht Houthalen heeft vanavond thuis van Dilsen-Stokkem B gewonnen. Uitslag: 2-1. Zaterdag speelt Eendracht Houthalen uit bij Zonhoven United B.

Woninginbraak mislukt

Woensdag 8 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden gisterenavond binnen te dringen in een woning aan de Waardstraat in Zonhoven. Dat mislukte echter.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Houthalen-Helchteren - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Houthalen-Helchteren - De juiste sfeerverlichting in de woonkamerZoomU bent net gaan wonen in uw nieuwe huis in Limburg of u wilt de verlichting in de woonkamer een boost geven. Waar begint u en hoe maakt u de juiste keuzes? In dit artikel zijn de schijnwerpers gericht op de verlichting in de woonkamer. Maak bijvoorbeeld een lichtplan, laat het interieur terugkomen in de verlichting en kies voor een zuinige lichtbron. Bent u klaar om de verlichting in uw woonkamer een boost te geven? Lees dan onderstaande tips.
Tip 1: Maak een lichtplan
De woonkamer is een plek (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Evens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Houthalen-Helchteren - Marcel Evens overledenOp 3 december is Marcel Evens overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Raymaekers. Hij was 76 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Romain Jolling overleden

Dinsdag 7 december 2021
Houthalen-Helchteren - Romain Jolling overledenZondag is Romain Jolling overleden, de echtgenoot van Lucia Cicero. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Houthalen-Helchteren - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Jean Mertens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Houthalen-Helchteren - Jean Mertens overledenZondag is Jean Mertens overleden, de weduwnaar van de in 1981 gestorven Irène Habex en de echtgenoot van Danny Jaenen. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

753 hardrijders betrapt

Maandag 6 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn 753 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 5.026 voertuigen.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest van WiemismeerEendracht Houthalen heeft met 1-4 verloren van De Zwaluw Wiemismeer.

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Helson - Bregel Sport 1-3

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Helson - Bregel Sport 1-3KFC Helson Helchteren heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Bregel Sport.

Houthalen VV -Opitter 1-1

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV -Opitter 1-1Houthalen VV en KFC Opitter hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Houthalen-Helchteren - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.
Houthalen-Helchteren - KFC Park Houthalen -  Heusden-Zolder 1-1Park Houthalen heeft vanavond thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen KVV Heusden-Zolder. Zaterdag speelt KFC Park Houthalen uit bij KFC Hamont 99.

Twee inbraken in dezelfde straat

Zaterdag 4 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Ketelstraat in Heusden-Zolder is er ingebroken in twee woningen. De daders maakten horloges en sieraden buit. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Marcella Snoeks overleden

Zaterdag 4 december 2021
Houthalen-Helchteren - Marcella Snoeks overledenOp 30 november is Marcella Snoeks overleden, de echtgenote van Frans Vliegen. Zij was 88 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna ze begeleid wordt naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Weg met iPad en horloge

Vrijdag 3 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is een inbraak gepleegd op De Hoeven. De daders gingen met een iPad en een horloge aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Houthalen-Helchteren - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kretschmann overleden

Vrijdag 3 december 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Kretschmann overledenGisteren is Maria Kretschmann overleden, de echtgenote van Jan Hardiquest. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Salvatore Di Seri overleden

Vrijdag 3 december 2021
Houthalen-Helchteren - Salvatore Di Seri overleden
Vandaag is Salvatore Di Seri overleden, de echtgenoot van Maria Nonni. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (16.30 uur) plaats in de evangelische kerk aan de Risstraat in Genk. Begroting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Hou!thalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vrouw bekneld in auto

Donderdag 2 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding in de Guido Gezellaan in Heusden-Zolder raakten vanmiddag drie auto's betrokken. Een vrouw zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen