Het overige nieuws

Ludo Loos overleden

Woensdag 31 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Ludo Loos overledenGisteren is Ludo Loos overleden, de echtgenoot van Sonja Jespers. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Vrouw (45) gewond bij botsing

Woensdag 31 mei 2023
Op de Weg naar Zwartberg botsten deze voormiddag rond 11.15 uur twee auto's. Een 45-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drie jaar cel gevorderd voor overvallerHet Openbaar minuisterie heeft drie jaar celstraf waarvan een deel met uitstel gevorderd tegen een 20-jarige jongeman die in april een overval pleegde op de Aldi aan de Genkerbaan in Zonhoven en met 1.195 euro aan de haal ging. De verdediging drong aan op een werkstraf. Op 21 juni wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Franswaas Verheyen overleden

Woensdag 31 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Franswaas Verheyen overledenZondag is Franswaas Verheyen overleden, de echtgenote van Willy Haest. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)in Uitvaartzorg De inde aan de Guldensporenlaan.

Weggeefwinkel moet verhuizen

Dinsdag 30 mei 2023
De Weggeefwinkel in Houthalen moet verhuizen voor de vernieuwde Noord-Zuidverbinding. Als tegen januari 2025 geen nieuw pand gevonden wordt is de vzw verplicht haar werking stop te zetten. De Weggeefwinkel krijgt veel mensen in armoede over de vloer.
Houthalen-Helchteren - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een onbewoond huis aan de Westlaan in Heusden-Zolder. De daders doorzochten er enkele kasten. Zij konden echter geen buit maken.

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een man gearresteerd die in Heusden-Zolder probeerde in te rijden op twee politieagenten. Dat gebeurde tijdens het overwinningsfeest voor de Turkse president Erdogan. De politie heeft naar aanleiding van het feest meer dan 100 pv's opgesteld.

Vijf gewonden bij ongeval

Zondag 28 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond zijn in de Edward Staintonstraat in Heusden-Zolder vijf personen gewond geraakt bij een auto-ongeval. De brandweer moest de betrokkenen uit het wrak bevrijden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht
In de Stationsstraat raakten deze namiddag rond 14.15 uur een auto en een 71-jarige fietser uit Zonhoven in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Vrouw (53) gewond bij botsingVanochtend rond 4 uur botsten twee auto's op de Grote Baan. Daarbij raakte een 53-jarige vrouw uit Hasselt gewond.

Auto tegen muur: twee gewonden

Zaterdag 27 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in een ondergrondse parkeergarage aan de Hoge-Valweg in Zonhoven een auto tegen een muur gereden. Er vielen twee gewonden. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Op Bilzersteenweg in Riemst raakten deze voormiddag vijf voertuigen in een kettingbotsing betrokken. Een 59-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Een 76-jarige fietser is gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden op de Beringersteenweg in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Houthalen-Helchteren - Natuurpunt lanceert de 'Insectenzomer'ZoomVanaf 1 juni lanceert Natuurpunt de Insectenzomer. Met de slogan 'Niet meppen, wel appen' vraagt de campagne aandacht voor de enorme achteruitgang van insecten en maakt ze de mensen bewust van de wonderbaarlijke en supernuttige insectenwereld. Bedoeling is om tussen 1 juni en 31 augustus zoveel mogelijk insecten in kaart brengen met de soortenherkennings-app ObsIdentify.
Elke twee weken zet Natuurpunt een andere soort in de kijker. Daardoor wil men de angst die veel mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Christiane Lemmens overleden

Donderdag 25 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Christiane Lemmens overledenMaandag is in WZC Dorpvelt in Zonhoven Christiane Lemmens overleden, de echtgenote van Etienne Vandeput. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in Uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)

Woninginbraak in Burkweg

Woensdag 24 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is er ingebroken in een woning aan de Burkweg. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Botsing in Europark

Woensdag 24 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Botsing in EuroparkVanmorgen rond 6 uur botsten in Europark een auto en een motorrijder. Een 31-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Woensdag 24 mei 2023
Op de Zuiderring in Genk botsten gisterennamiddag rond 14.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 54-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Weerspannig bij controle

Woensdag 24 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Zondag hield de politie toezicht tijdens een tuning event op het Schachtplein in de wijk Lindeman in Heusden-Zolder. Plots kwamen twee scooters voorbij die aan een onaangepaste snelheid voorbijreden. Op het moment dat één van hen een gevaarlijk manoeuvre uithaalde op de openbare weg door enkel op zijn achterste wiel te gaan rijden, besloot de politie over te gaan tot controle.
Beide bestuurders namen daarop de vlucht aan zeer hoge snelheid en weigerden te stoppen. Na een achtervolging (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht

Kleuters worden archeologen

Dinsdag 23 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Kleuters worden archeologenZoomEmma en Otis begonnen vorig jaar aan hun verovertocht van het Limburgse kleuteronderwijs. De juniorarcheologen uit het prentenboek komen ook dit jaar terug in aanloop van de jaarlijkse Archeologiedagen. De afdeling Erfgoed van de provincie Limburg ontwikkelde samen met auteur en illustratrice Liesbet Slegers nieuwe educatieve vervolgproducten in de vorm van een unieke opdrachtenposter en twee gezelschapsspelen van Emma en Otis rond archeologie. “We hebben er dan ook alle belang bij om kleuters op (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Alfons Driesen overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Alfons Driesen overledenOp 18 mei is Alfons Driesen overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

André Maex overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Houthalen-Helchteren - André Maex overledenZondag is André Maex overleden, de echtgenoot van Madeleine Gorissen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.

Staking bij Lidl

Maandag 22 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Staking bij LidlZoomVandaag bleven verschillende vestigingen van Lidl dicht wegens de nationale stakingsactie. Paal sloot een halve dag, Koersel, Leopoldsburg, Houthalen en Genk sloten een hele dag. Het personeel deed mee aan de actie van de vakbonden in Brussel, tegen het verslechteren van de loon- en arbeidsvoorwaarden.
Houthalen-Helchteren - Bibiana  Casal Llaneza overledenZaterdag is Bibiana Casal Llaneza overleden, de echtgenoot van Soledad Cano Velasco. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats op de begraafplaats aan de Kerkhofstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Tinneke Dosquet overleden

Maandag 22 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Tinneke Dosquet overledenZaterdag is Tinneke Dosquet overleden, de weduwe van Jef Rosius. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten vier voertuigen in een aanrijding betrokken op de E314 in Heusden-Zolder. Daarbij viel één gewonde.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Houthalen-Helchteren - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
In de Bosstraat raakten vrijdagavond rond 19.30 uur een auto en een 25-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Vrouw en meisje gewond bij botsingGisterenavond rond 18 uur raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Daarbij raakten een 33-jarige vrouw en een 4-jarig meisje, beiden uit Hechtel-Eksel gewond.
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.

Jefke Peeters overleden

Vrijdag 19 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Jefke Peeters overledenOp 16 mei is Jefke Peeters overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Auto belandt tegen bunker

Vrijdag 19 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, even na 6 uur, is in de Obbeekstraat in Heusden-Zolder een auto tegen een duiker gereden. De bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man (45) omgekomen bij arbeidsongevalEen 45-jarige Genkse elektricien is om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Dat gebeurde deze namiddag in een woning aan de Raafstraat in Zonhoven. Over de omstandigheden is nog niets geweten. Het Arbeidsauditoraat is met een onderzoek gestart.
Gisteren is een 37-jarige motorrijder uit de gemeente door een auto aangereden in de Hofstraat. De motorrijder liep daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Woninginbraak in Kleine HeresteegAan de Kleine Heresteeg is ingebroken in een woning. Er is geldgestolen. De inbraak is vanochtend ontdekt.

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.
Houthalen-Helchteren - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.
Houthalen-Helchteren - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Gorissen overleden

Dinsdag 16 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Margriet Gorissen overledenZaterdag overleed in Helchteren Margriet Gorissen, de echtgenote van Roger Zaenen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Houthalen-Helchteren - André Kelchtermans overledenOp 13 mei overleed André Kelchtermans, de echtgenoot van Rosa Claes. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos.
Houthalen-Helchteren - Ady Biduaya weg bij FC HelsonVerdediger Ady Biduaya verlaat FC Helson. Hij zal komend seizoen de kleuren van Schoonbeek-Beverst verdedigen.

Werkmateriaal ontvreemd

Maandag 15 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een deur om binnen te dringen in een gebouw aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven. Zij gingen er met werkmateriaal aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Drie faillissementen

Maandag 15 mei 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van kapsalon Lorena Marceddu, Bistrot Amina en aannemer Reduan Bennassar, allen uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 10 juni ingediend worden.

Paul Coninx overleden

Maandag 15 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Paul Coninx overledenOp 12 mei overleed Paul Coninx, de echtgenoot van Annie Schouteden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Franco Passini overleden

Maandag 15 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Franco Passini overledenOp 12 mei is Franco Passini overleden. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 16 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Laptop gestolen in school

Maandag 15 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Sint-Maartenslaan in Berkenbos is ingebroken in een school. De dader(s) ging(en) er met een laptop aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Auto's botsen in Rubenslaan

Maandag 15 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Rubenslaan in Heusden-Zolder botsten deze namiddag twee auto's. Daarbij raakte een passagierster gewond.

Ongeval in Guido Gezellelaan

Maandag 15 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder botsten deze namiddag een auto en een vrachtwagen. Daarbij viel één gewonde.
Houthalen-Helchteren - Vrouw (21) gewond bij botsingGisterenavond rond 20 uur botsten een auto en een vrachtwagen op de Henry Fordlaan in Genk. Een 21-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw.
Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024. Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. (Foto Hans Put)

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)

Inbraak in Witte Bosstraat

Zondag 14 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Witte Bosstraat in Heusden-Zolder kwamen inbrekers over de vloer. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Houthalen-Helchteren - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

Vittorio D'Arpino overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Vittorio D'Arpino overledenOp 8 mei is Vittorio D'Arpino overleden, de echtgenoot van Paola Biccai. Hij was 64 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag (10 uur) plaats in de Vrije Evangelische Gemeente Paulus aan de Evence Coppéelaan un Genk. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan Guldensporenlaan in Houthalen.

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Houthalen-Helchteren - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Houthalen-Helchteren - De voordelen van LEDlampen t.a.v. gloeilampenZoomLedverlichting is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en dat is niet zomaar zo. Als je nog beschikt over traditionele gloeilampen in huis, is het zeker de moeite waard om over te stappen op ledlampen. Ledverlichting heeft namelijk diverse voordelen ten opzichte van het verlichten met traditionele gloeilampen. Hieronder bespreken we enkele van de grootste voordelen.

Energiezuiniger

Een van de redenen om over te stappen op ledverlichting, is dat het energiezuiniger is. (…) Het hele nieuwsbericht
Cultuurhuis Casino bereidt zich voor op een nieuw cultuurseizoen waarvoor de ticketverkoop op maandag 15 mei start. In deze programmatie liggen enkele nieuwe klemtonen: familievoorstellingen voor de allerkleinsten en lokaal talent podiumkansen bieden.
Naast gekende namen als Alex Agnew, Els De Schepper, Erhan Demirci en Bruno Vanden Broecke staan er ook heel wat – voorlopig – minder bekende namen in de programmatie. Philip Brozinski, Emile Verstraeten, Mona Thijs en Astrid De Haes (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen uit auto

Vrijdag 12 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag is ingebroken in een auto aan de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in Zonhoven een zeventiger plots onwel geworden op een lijnbus. De man uit Zonhoven is even later overleden.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht

Radiatorenfabriek gaat dicht

Donderdag 11 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
De directie wil eind dit jaar de radiatorenfabriek Radson in Zonhoven sluiten. 143 werknemers dreigen hun werk te verliezen
Houthalen-Helchteren - Vijf nieuwe spelers voor FC HelsonFC Helson heeft vijf spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Mert Guler (Sittard), Ivo Moerenhout (Heeze, Achel), Daniel Montagninno (Beringen), Laurent Vekemans (Bocholt) en Dylan Goulding (Diest).
Houthalen-Helchteren - Voetgangster (61) gewond bij aanrijdingDeze namiddag rond 13.45 uur raakten een auto en een 61-jarige voetgangster uit de gemeente in een aanrijding betrokken op de Grote Baan. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Komend weekend is de E314 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 
Vrijdag pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek in de rijrichting Lummen aan. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 12 mei 20u tot en met maandagochtend 15 mei omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken, dus verkeer rijdt tot dan aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.
Houthalen-Helchteren - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht

Autoschuimer betrapt

Donderdag 11 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is in Heusden-Zolder een man betrapt die aan het inbreken was in een auto. De man vluchtte weg maar kon even later door een politiepatrouille onderschept worden. Er wordt nagegaan of de man nog andere inbraken in auto's pleegde.

Auto botst tegen vrachtwagen

Woensdag 10 mei 2023
Op de E314 in Houthalen viel één gewonde toen een auto tegen een vrachtwagen botste. Het ongeval gebeurde vanavond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dertig pv's voor gsm-en aan het stuurBij een controle van politie en Vlaamse Belastingdienst in Diepenbeek en Zonhovenzijn vandaag 30 bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm aan het stuur. Er is ook voor 11.300 euro aan achterstallige belastingen geïnd.

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Houthalen-Helchteren - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Houthalen-Helchteren - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Houthalen-Helchteren - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.

Openstaande boetes geïnd

Dinsdag 9 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder zijn vandaag voor ruim 1.300 euro openstaande boetes geïnd. Dat gebeurde tijdens een controle van de politie en de Vlaamse Belastingdienst.
Kort nieuws van bij de buren
In de Bieststraat in Heusden-Zolder is er ingebroken in een woning. Of de daders buit hebben kunnen maken is nog niet geweten.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een 31-jarige fietsster op het kruispunt van de Koerselsebaan en de Heuvelstraat in Heusden-Zolder. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Jan Corthouts overleden

Maandag 8 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Jan Corthouts overleden
Vandaag is Jan Corthouts overleden, de echtgenoot van Samina Corthouts. Hij was 44 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in fuinerarium Wi!tters en Baers aan de Herebaan-West.
Houthalen-Helchteren - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Bjordy Verbeeck weg bij FC HelsonBjordy Verbeeck trekt de deur achter zich dicht bij FC Helson. Hij verkast naar KSK Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is er ingebroken in twee auto's: in de Vogelsancklaan en in de Schomstraat.

Betty Zwakhoven overleden

Zondag 7 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Betty Zwakhoven overledenGisteren is Betty Zwakhoven overleden, de weduwe van Mathieu Meus. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fiets gestolen uit garage

Zondag 7 mei 2023
Aan Het Bergske is een elektrische fiets gestolen uit een garage. Dat gebeurde de voorbije nacht.

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Houthalen-Helchteren - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)

Lutgard Beukeleirs overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Lutgard Beukeleirs overledenWoensdag is Lutgard Beukeleirs overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Negentig vaten met drugsafval gedumptZoomIn een bos aan het circuit van Terlaemen in Heusden-Zolder zijn deze namiddag negentig vaten met drugsafval aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van een labo voor de aanmaak van synthetische drugs. De civiele bescherming kwam ter plaatse om het afval op te ruimen. Een milieuambtenaar zal eventuele schade aan de omgeving opmeten.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Botsing op Kazernelaan: 19-jarige gewondIn de Kazernelaan botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Een 19-jarige jongeman uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg zijn deze namiddag twee gewonden gevallen. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Bromfietsster en duozitster gewondVanmiddag rond 12.15 uur botsten op de Emiel Van Dorenlaan in Genk een auto en een bromfietsster. De bestuurster van de bromfiets, een 16-jarig meisje uit Genk, en haar duozitssterr, een 20-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Investeren? Ja, maar!

Donderdag 4 mei 2023
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Investeren? Ja, maar!ZoomInvesteringen door eigen Limburgse bedrijven - dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het 8ste Limburgse investeringrapport van Unizo Limburg en VKW Limburg bij Miniflat in Beringen. Het bedrijf, gekend voor zijn veranda's, kondigde een investering aan van 6.750.000 euro. Toch is het investeringsrapport niet helemaal rooskleurig.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven jatten werkmateriaal

Woensdag 3 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkplein in Zonhoven gingen dieven met werkmateriaal aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Vijftiger gewond bij botsing

Woensdag 3 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is vanmorgen een vijftiger gewond geraakt. Daar botsten een auto en een motorrijder.

Inbraak in hondenclub

Woensdag 3 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Inbraak in hondenclubAan de Lakerheiweg is gisterenavond ingebroken in de hondenclub. De daders namen onder meer drank en chips mee.
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Roger Meus overleden

Woensdag 3 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Roger Meus overledenOp 28 april is Roger Meus overleden, de echtgenoot van Irene Houben. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Industrieweg

Dinsdag 2 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Industrieweg in Zonhoven. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vandaag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Nieuws uit derde provinciale CHouthalen VV kroonde zich tot kampioen in derde provinciale C. Genk VV, Stokkem, KMR Biesen en Wiemismeer spelen de eindronde. Eendracht Henis is veroordeeld tor de dalerseindronde. Racing Boxberg en Heis degraderen.
Houthalen-Helchteren - Nieuws uit derde provinciale BKattenbos Sport, FC Kaulille en Sporting Wijchmaal spelen de eindronde in derde provinciale B. Eendracht Houthalen en SV Breugel degraderen. Turkse FC werd kampioen.
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)

Lieven Vandewal overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Houthalen-Helchteren - Lieven Vandewal overledenOp 27 april is Lieven Vandewal, echtgenoot van Liesbeth Jacobs, overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.
Op zaterdag 6 en zondag 7 mei staat koersminnend Vlaanderen in Helchteren met de Trofee Maarten Wynants. Als je niet naar de koers komt kijken, vermijd dan de omgeving of volg de omleidingen. Alle praktische info vind je op de wedstrijdsite.
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren