Deze week mag ik vooral dirigeren in de keuken en het op mijn zenuwen krijgen als ze het niet direct snappen wat ik bedoel (nee nee zo erg is het gelukkig niet ) maar wegens een operatie kan ik wel enkel toezien de komende weken dus mag de chef cheffen op de noodhulp kok. En gelukkig hebben er ene in huis die ook graag kookt of we waren een tijd out of order met de keukengeheimen. Dus om te beginnen maar een gemakkelijk receptje waar niet teveel snij en kuiswerk aan is.
Ingrediënten: Kabeljauwhaasjes – garnalen – wok groenten – zoetzure saus – rijst – kokosmelk – witte wijn – peterselie – citroen – look – ui - gember
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°c Beboter een ovenschaal en leg hierin de kabeljauwhaasjes. Pel de look en pers deze fijn, schil de gember en rasp deze fijn. Verdeel de wok groentjes look en gember over de vis. Meng 400ml kokosmelk, 8el zoetzure saus en 100ml witte wijn. Overgiet de vis met deze mengeling. Schil de ui en snijd deze in ringen en verdeel over de vis. Pluk de blaadjes van de peterselie tot je ongeveer 20gram hebt, meng deze met de garnalen en verdeel dit ook over de vis Was de citroen in snij in schijfjes, deze mogen eveneens over de vis verdeeld worden. Dek de ovenschotel toe met aluminiumfolie en zet 25min in de oven Kook de rijst zoals op de verpakking staat in gezouten water. Serveren samen met de vis smakelijk. (Inge Jespers)