Weet je wat ik altijd leuk vind in de winkels? Die boekjes met receptjes die je gratis mag meenemen aan de kassa’s. ik denk dat ik al een hele kast vol heb, mijn kookboeken niet meegeteld.
Altijd handig bij gebrek aan inspiratie.
Dit receptje komt ook uit één van die boekjes. Wie het receptje gemaakt heeft weet ik niet maar ik weet één ding: lekker was het wel, en dat voor iemand die geen aardappelmens is, heb ik mijn bordje toch tot de laatste kruimel leeg gesmuld!
Ingrediënten:
800 g zacht kokende aardappelen - 1 dl melk - 150 g boter - 2 snuifjes saffraandraadjes - peper en zout - 500 g schelvishaasje - 1 stengels prei - geraspte nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 100 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 50 g boter. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe. Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop. Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe. Bak 15 min. in de oven.