Vandaag een simpel maar lekker gerechtje dat klaar is op een klein half uur. Dus ideaal voor een drukke doordeweekse dag.
Ingrediënten:
1 ui - 1 teentje look - 4 kipfilets - 4 plakken parmaham - 400gr roomkaas met kruiden – peper zout – bakje kerstomaatjes – olijfolie
Bereiding:
Pel en snipper de ui en de look fijn. De kipfilets droog deppen en kruiden met peper en zout. Wikkel iedere filet in met een plak parmaham. Olijfolie verhitten in een diepe pan en hierin de kipfilets rondom bakken op een hoog vuur.
Neem uit de pan, in het bakvet mag je de look en ui glazig aanbakken. Blussen met 250ml water.
Breng dit aan de kook en roer er de roomkaas doorheen. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg de kipfilets hier weer bij en laat 10 minuutjes pruttelen op een laag vuur.
Ondertussen de tomaatjes wassen en in 2 snijden. Roer de tomaatjes onder de saus en laat nog een 5-tal minuutjes meekoken.
Wij hebben het deze keer gegeten met pasta, maar is ook lekker met een ciabatta.
(Inge Jespers)