Vandaag nog eens vis op de menu. De kids zijn er niet voor het eten, dus het kan dan eens andere vis zijn dan
witte vis. Op een of andere manier is witte vis in hun ogen vissticks zonder korstje en dan lusten ze het wel. Ik noem het puberlogica. Dus deze keer gekozen voor een stukje verse zalm. En wou eens iets anders dan een aardappel of puree want dat is typisch wat er hier in huis wordt geserveerd bij vis. Dus deze keer een pasta. Een snel, makkelijk maar toch voedzaam gerechtje. Ideaal voor een doordeweekse werkdag!
Ingrediënten: Spaghetti - zalmfilet (zonder vel) - 1ui - 150gr gemalen gruyèrekaas - 125ml witte wijn - 1flesje room - 125ml groentebouillon - 2teentje look – citroensap – boter - 1rode peper
Bereiding: Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snij het in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Snij de zalm in hapklare stukken.
Stoof de ui en de knoflook glazig in 1 el boter. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Voeg de kaas en de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
Verhit 1 el boter in een pan en bak de zalm met de chilipepertjes 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met bieslook.
Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe hem bij de saus en roer om. Verdeel de pasta en de gebakken zalm over warme borden. Werk af met peper van de molen.
(Inge Jespers)