Het overige nieuws

Gratis naar... Aznavoners?

Donderdag 31 januari 2013
Johny Voners is vooral bekend geworden door zijn rol in "De Kampioenen", maar hij kan ook goed zingen. Dat kunt u zondagnamiddag om 15.00 u zelf gaan vaststellen in Cinema Walburg in Hamont. Daar brengt hij "Aznavoners", liedjes van de Franse chansonnier Charles Aznavour. Al op zijn zestiende werd Johny gegrepen door de schriftuur van Aznavour. Diens teksten worden gelaagd in een prachtig Frans. Aznavour schreef 800 liedjes over de liefde, zonder banaliteiten. Johny Voners zal ze zondag niet (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Kuifje in de ruimte

Donderdag 31 januari 2013
Lommel - Kuifje in de ruimteBelgië is een klein land. Misschien is dat de reden waarom de ruimte en de oneindigheid van het heelal zo’n grote aantrekkingskracht heeft op de Belgen. Wetenschapper en astronaut Dirk Frimout wil alvast een tipje van de (sterren)sluier oplichten. Met een interessante lezing laat hij het publiek op een actuele en wetenschappelijk onderbouwde manier kennis maken met de fascinerende relatie tussen de mens, de aarde en het heelal. In 1992 vloog hij aan boord van het ruimteveer Atlantis 143 keer rond (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Bleys overleden

Woensdag 30 januari 2013
Lommel - Alda Bleys overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Alda Bleys overleden, de echtgenote van Jacky Maes. Ze was 68 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lommel-Centrum.

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Lommel - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 

De 'vrijwillige molenaars' bijeen

Dinsdag 29 januari 2013
Lommel - De 'vrijwillige molenaars' bijeenZoomHet is al enige jaren traditie dat in de winter de vrijwillige molenaars van de Luysenmolen in Bocholt, de Sevensmolen van Kaulille, de Liller molen, de Stermolen van Eksel, de verschillende molens van Overpelt, de Sevensmolen van Lommel en de Napoleonsmolen van Hamont, samenkomen om ideeën uit te wisselen, te overleggen over gezamenlijke inititiatieven en gezellig samen te zijn zoals mulders dat kunnen. Dat gebeurde ook nu weer, in Hamont. Harry Wijnants verwelkomde de collega’s en schepen Guy (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Melis overleden

Dinsdag 29 januari 2013
Lommel - Marcel Melis overledenDonderdag is Marcel Melis overleden, de weduwnaar van Rina Michiels. Hij was 62 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartplechtigheid (om 11 uur) in de aula van het crematorium in Turnhout. 
In het ziekenhuis van Malle is vorige woensdag Frans Sus Bosmans overleden, de voormalige stadssecretaris van Lommel. Hij was 80 jaar. Donderdag is er om 11u een uitvaartliturgie in de Sint-Elisabethkerk in de Kerkstraat in Zoersel.

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Hulde aan 'de dooi'

Maandag 28 januari 2013
Lommel - Hulde aan 'de dooi'ZoomWeer een schitterende doordenker, vandaag op de Koning Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

TIO steunt CAW 't Verschil

Maandag 28 januari 2013
Lommel - TIO steunt CAW 't VerschilZoomNaar goede gewoonte steunde de leerlingenraad van TIO in Overpelt ook dit jaar weer een goed doel. Nu werd gekozen voor CAW ’t Verschil in Lommel.
Met de verkoop van worstenbroodjes werd 300 euro ingezameld. Op de nieuwjaarsreceptie van CAW  ’t Verschil mochten enkele vertegenwoordigers de cheque overhandigen. Guido Schildermans: "We genoten van de lekkere en vele hapjes en drankjes maar hoorden ook wat deze organisatie allemaal doet voor de mensen in onze samenleving die het financieel moeilijk hebben. Onze bijdrage wordt gebruikt om de nieuwe keuken verder in te richten zodat ze hun gasten meer en nog betere maaltijden kunnen aanbieden."
In Bergeyk is gisterochtend een 44-jarige Eindhovenaar opgepakt op de Eerselsedijk. Hij reed in een vrachtwagen die in ons land was gestolen. De truck werd door de politie in beslag genomen. De politie was op de vrachtwagen uitgekomen toen een patrouille rond half zes 's morgens een personenauto het terrein van een sportpark zag oprijden. Gezien het tijdstip besloten de agenten de auto te controleren. Op het parkeerterrein troffen ze niet alleen de auto, maar tevens een vrachtwagen aan. Beide voertuigen gingen er met gedoofde lichten vandoor, maar de vrachtwagen kon snel tot stoppen worden gedwongen. De personenauto wist weg te komen.

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Gratis naar... Pietje Puk?

Woensdag 23 januari 2013
Lommel - Gratis naar... Pietje Puk?ZoomVeel volwassenen zijn opgegroeid met de avonturen van Pietje Puk maar nu kunnen ook kinderen volop genieten van zijn dolle streken. Bijvoorbeeld nu zondagnamiddag om 15u in de Walburg in Hamont.
Zoals altijd maakt Pietje Puk op een dag zijn brieven en pakjes klaar om rond te brengen naar agent Langdraad, bakker Fijnebol en nog veel meer vrienden uit Keteldorp. En dan gebeurt er iets vreemd! Er verdwijnt een gouden pakje uit het postkantoor...
"Pietje Puk en de Pakjesdief" (…) Het hele nieuwsbericht

Krist Gelissen overleden

Woensdag 23 januari 2013
Lommel - Krist Gelissen overledenZondag is Krist Gelissen overleden, de echtgenoot van Sonja Bloemen. Hij was 40 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Marcel Hermans overleden

Woensdag 23 januari 2013
Lommel - Marcel Hermans overledenMaandag is Marcel Hermans overleden, de weduwnaar van Els Beysen. Hij was 76 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.  
Lommel - Resultaten bovenzonale verkeersactieZoals aangekondigd hielden de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag een gezamenlijke verkeersactie. Daar namen in totaal 20 politiemensen deel. Er werden controles verricht in alle gemeenten van de 3 politiezones.
Die controles waren gericht op verkeer in het algemeen (terugdringen van ernstige verkeersongevallen) en de verkeersveiligheid en in het bijzonder waarbij het fenomeen van de onverzekerde voertuigen (…) Het hele nieuwsbericht

De doordenker van de week

Maandag 21 januari 2013
Lommel - De doordenker van de weekZoomIn de Koning Leopoldlaan kan het vriezen, sneeuwen of dooien, elke week komt er wel een nieuwe doordenker op het bord. (Foto Albert Agten)

Chel: advocaat Sabou?

Zaterdag 19 januari 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Chel: advocaat Sabou?Gisterenavond overkwam het me weer. Na een zoveelste toneelrepetitie was ik onderweg naar huis van Reusel (NL) naar Lommel en ik neuriede ‘Het land van Maas en Waal’ van Boudewijn de Groot. ‘Daar trekt over de heuvel en door het grote bos, de lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bosch’.
Wie schetst mijn verbazing toen ik onwillekeurig de toets van mijn autoradio aanraakte en de Groot himself hoorde meezingen: ‘En we praten en we zingen en we lachen (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag verkeersactie van politie

Vrijdag 18 januari 2013
Lommel - Dinsdag verkeersactie van politieDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren komende dinsdag 22 januari 2013 een gezamenlijke verkeersactie. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tijdens die actie zullen weggebruikers op diverse plaatsen gecontroleerd worden op de boorddocumenten en de technische eisen van hun voertuig "Er zal bijzondere aandacht uitgaan naar het fenomeen van de onverzekerde voertuigen," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Lommel - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Henri Vandenboer overleden

Vrijdag 18 januari 2013
Lommel - Henri Vandenboer overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Henri Vandenboer overleden, de echtgenoot van Philomène Rademakers. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Lommel - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht

En de winnaar is... mevrouw Das!

Donderdag 17 januari 2013
Lommel - En de winnaar is... mevrouw Das!ZoomMevrouw Das - we hebben helaas geen voornaam of woonplaats - heeft de tweemaandelijkse fotowedstrijd gewonnen van CVO Lino, het volwassenenonderwijs in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg en Beverlo. Die was voorbehouden aan (oud-)cursisten 'Digitale fotografie en fotobeheer' en had nu als thema "Trappen". De wedstrijd vindt om de twee maanden plaats. Mevrouw Das won met een foto van de ophaalconstructie van de vroegere mijn in Winterslag. Het volgende thema is 'Techniek'. Cursisten en oud-cursisten 'Digitale fotografie en fotobeheer' van CVO Lino mogen hun foto tot 22 februari doorsturen naar fotowedstrijd[!]cvolino.be.

Miet Bergmans overleden

Donderdag 17 januari 2013
Lommel - Miet Bergmans overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Miet Bergmans overleden, de echtgenote van Fons Diepvens. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Inschrijven voor beeldentuin St.-Oda

Woensdag 16 januari 2013
Lommel - Inschrijven voor beeldentuin St.-OdaZoomNaar aanleiding van het succes van de beeldentuin van 2011 - waar maar liefst 55 kunstenaars hun werken tentoonstelden - wordt er op 7, 8 en 9 juni opnieuw een beeldentuin met keramiekmarkt en schilderijen op het terrein van St.-Oda georganiseerd. Die wordt op vrijdag 7 juni ’s avonds officieel geopend; op zaterdag 8 en zondag 9 juni is hij ook voor het publiek geopend.
De organisatoren richten zich naar beeldhouwers/keramisten of schilders die daar hun werken willen tentoonstellen en (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Driesmans overleden

Woensdag 16 januari 2013
Lommel - Jan Driesmans overledenMaandag is Jan Driesmans overleden, de echtgenoot van Miet Lijen. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.
Lommel - 'Verre Vrienden', een donkere komedieZoomToneelgroep ‘t Arsenaal uit Mechelen gaat dit theaterseizoen opnieuw een samenwerking aan met Theater Malpertuis. Deze keer gaan ze de uitdaging aan om het toneelstuk "Verre Vrienden" te brengen van Alan Ayckbourn, één van de grootste Britse komedieschrijvers van de twintigste eeuw.  Enkele vrienden – dertigers en veertigers – ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag. Ze wachten op een oude gemeenschappelijke vriend. Zijn vriendin is onlangs verdronken. Zijn (…) Het hele nieuwsbericht
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Germaine Beeken overleden

Dinsdag 15 januari 2013
Lommel - Germaine Beeken overledenWoensdag is Germaine Beeken overleden, de echtgenote van Will Hensen. Ze was 76 jaar. De crematie en de uitvaartdienst hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Dr. Jos Thys gehuldigd

Maandag 14 januari 2013
Lommel - Dr. Jos Thys gehuldigdZoomTijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Lommelse Diagnosecentrum reikte de raad van bestuur de Life Achievement Award uit aan dokter Jos Thys uit Overpelt, en dit voor zijn inzet gedurende jaren binnen de Noord-Limburgse Huisartsenvereniging. Ook zijn echtgenote werd in de bloemen gezet.

Gerard Kelgtermans overleden

Maandag 14 januari 2013
Lommel - Gerard Kelgtermans overledenDonderdag is in het Mariaziekenhuis Gerard Kelgtermans overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen woensdag in intieme kring plaatsvinden.

Fiets mee met Palliovik

Maandag 14 januari 2013
Op zondag 30 juni organiseert de vereniging Palliovik naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan een begeleide fietstocht Overpelt-Leuven-Overpelt, over een afstand van ca. 165 km. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Wie inschrijft (= verplicht) vóór 1 februari betaalt slechts 25 euro aan deelnemingsgeld in plaats van 30 euro. Voor dat geld ontvangt u middagmaal, verzekering + consumptiebon. Meer info + inschrijvingsformulier vindt u op de website www.palliovik.be.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Lommel - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Een open doelkans

Maandag 14 januari 2013
Lommel - Een open doelkansZoomMet zo'n open doelkans, klaargezet door koningin Fabiola, hoefde de vriendenkring van de Koning Leopoldlaan maar binnen te schieten. Een doordenker met een glimlach! (Foto Albert Agten)

Internaat Agnetendal 50 jaar

Zondag 13 januari 2013
Lommel - Internaat Agnetendal 50 jaarZoomOp zaterdag 27 april viert het internaat van Agnetendal in Peer zijn gouden jubileum met een academische zitting en een reünie voor de oud-internen. Zij vinden achter deze link alle info en kunnen daar ook rechtstreeks inschrijven om hun mede-internen en personeel van toen nog eens te ontmoeten. Misschien kent u nog wel oud-internen van Agnetendal die u ook op de hoogte kunt brengen?
Ter gelegenheid van het feestjaar “50 jaar internaat Agnetendal”, kleedde Zuster Ann zich nog eens in het oudste habijt van de beginjaren van het internaat en enkele internen trokken het oude groene schort-uniform van de school van toen nog eens aan...

José Martens overleden

Zaterdag 12 januari 2013
Lommel - José Martens overledenOp tweede nieuwjaarsdag is José Martens overleden, de echtgenote van Peter Lemmens. Ze was 65 jaar. De uitvaartdienst en de crematie hebben in besloten kring plaatsgevonden.
Lommel - Zondag start TeutenbosloopcriteriumZondag start het 14de Teutenbosloopcriterium van Noord-Limburg - niet in Lommel-Barrier., zoals hier en daar is aangekondigd, maar aan de Soeverein in Lommel. Het criterium bestaat uit een reeks recreatieve boslopen en wordt georganiseerd door de sportdiensten en atletiekclubs van Hechtel, Overpelt, Neerpelt, Lommel en Hamont-Achel. Er wordt op acht plaatsen gelopen. De start wordt telkens om 10u gegeven; men kan ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur.

Louis Van Campfort overleden

Donderdag 10 januari 2013
Dinsdag is Louis Van Campfort overleden. Hij was 90 jaar. Zaterdag worden zijn assen verstrooid op het kerkhof van Kattenbos na een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Lommel - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag verzorgt de Belgische Kamerfilharmonie een prachtig nieuwjaarsconcert  in de decanale St.-Laurentiuskerk van Hamont. Hartje winter haalt die Kamerfilharmonie graag een stukje zon in huis, met enkele bruisende werken van Rossini, het prachtige ‘Adagio’ van Albinoni en het beroemde ‘Intermezzo’ van Mascagni. Tussendoor ook enkele ongekende pareltjes van Salieri en Boccherini, in een programma dat zorgt voor een warme en krachtige inzet van het nieuwe jaar! De presentatie is in handen van Kurt van Eeghem. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro, aan de kassa 18,50 euro. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per Internetgazetgemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be - vermeld wel uw adres - en u maakt er kans op!

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Lommel - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

'Rook-arm, hart-rijk'

Dinsdag 8 januari 2013
Het Mariaziekenhuis start een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Een rookstopprogramma, dus. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, wil men de kans daarop vergroten door te werken in een groep van ongeveer 10 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Recordjaar voor Eindhoven Airport

Maandag 7 januari 2013
Eindhoven Airport heeft vorig jaar opnieuw een recordaantal reizigers gezien. In totaal maakten 2,98 miljoen vliegtuigpassagiers gebruik van de grootste regionale luchthaven van Nederland. Ten opzichte van 2011 is dat een toename van 13 procent. De groei komt vooral door het toenemend aantal lijndienstbestemmingen. Dat aantal steeg van 37 eind 2011 tot de huidige 42. Dit jaar verwacht de Eindhovense luchthaven een nieuw record te halen met 3,4 miljoen passagiers, een groei van 14 procent. Niet alleen openen RyanAir en Transavia dit jaar in Eindhoven een eigen ”hub”, ook worden de uitgebreide aankomsthal en een hotel geopend.

Martha Bergs overleden

Maandag 7 januari 2013
Lommel - Martha Bergs overledenDonderdag is Martha Bergs overleden. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 11 uur) in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg.

Frans Verboven overleden

Zaterdag 5 januari 2013
Lommel - Frans Verboven overledenDonderdag is Frans Verboven overleden, de echtgenoot van Maria Bertels. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Stevensvennen.

Chel: Kerkhoven

Zaterdag 5 januari 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Chel: KerkhovenIemand vond het onlangs nodig mij te corrigeren toen ik Lommel een gemeente noemde. Lommel was een stad, vond hij, geen gemeente.
Mijn uitleg dat alle steden en dorpen ook gemeenten zijn, stuitte op meewarig ongeloof. Toch zijn ook Antwerpen en Brussel gemeenten. Sommige hebben de titel ‘stad’ verworven om historische redenen. Andere – zoals Lommel – werden ‘stad’ na een publicatie in het Staatsblad. Wat er overschiet zijn – het spijt me – dorpen! (…) Het hele nieuwsbericht

PSV dit jaar 100 jaar oud

Vrijdag 4 januari 2013
Voetbalclub PSV gaat in het Philips Stadion in Eindhoven een museum met relikwieën uit het verleden van de club openen. Dat is bekend geworden tijdens de aftrap van het jubileumjaar van de club. PSV bestaat in 2013 immers honderd jaar. Daarom komt er een speciaal jubileumlogo en gaat de club in speciaal ontworpen jubileumshirts spelen.

Triple P-training bij de Hummeltjes

Donderdag 3 januari 2013
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan. Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 17 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord hummeltjes.be.
De vzw Musicult wil muzikanten de kans geven om zich te tonen voor publiek. De leden van deze vereniging spelen zelf in verschillende bands. Morgen/donderdagavond organiseren ze een jamsessie in The Fever in Lommel. Muzikanten en muziekliefhebbers zijn dan vanaf 19.00 uur welkom. Iedereen krijgt indien gewenst de kans om zich te tonen. Wel vooraf even Danny Vandenberk contacteren via Danny_vandenberk[!]telenet.be of via 0495/171915.
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.

Louis Kemps overleden

Woensdag 2 januari 2013
Zondag is Louis Andreas Kemps overleden, de echtgenoot van Fien Fonteyn. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een wensende doordenker

Dinsdag 1 januari 2013
Lommel - Een wensende doordenkerZoomDe doordenker aan de Koning Leopoldlaan is deze week een wens, waarbij we ons graag aansluiten. (Foto Albert Agten)
04/12

Voor Jos Maes Gefeliciteerd met de Gouden Erepenning van de Stad Lommel. Vanwege Cor Wevers.

Cor Wevers
01/12

Ne dikke proficiat Vic en Jet.

HENRI MICHIELS
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel