Het overige nieuws

Honderd leegstaande handelszaken

Vrijdag 30 november 2018
In Lommel staan 101 van de 730 handelszaken leeg. Dat is 13,8 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Nieuwe bvba: Karluk

Vrijdag 30 november 2018
Ahmet Demir uit Bergen op Zoom en Ugur Kahveci uit Goes hebben de bvba Karluk opgericht met zetel in Lutlommel 144 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drankgelegenheden, verbruikssalons, cafés, tavernes, clubs, bars, tearooms, restaurants, hotels en traiteurdiensten.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Lommel - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Bosmans overleden

Vrijdag 30 november 2018
Lommel - Lisa Bosmans overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Lisa Bosmans overleden, de weduwe van Fik Wilms. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Gratis naar 'Buurman' ?

Vrijdag 30 november 2018
Lommel - Gratis naar 'Buurman' ?Zoom"Buurman" bestaat tien jaar! In die tien jaar realiseerde de groep vier albums, zestien radiosingles, vijf tournees, een gastheerschap op Nekka-Nacht en honderden succesvolle concerten. De groep van Geert Verdickt & Co zorgde destijds voor een verfrissend geluid in het Nederlandstalige genre en heeft dat tot op heden steeds kunnen bevestigen. Vanavond om 20.30u treden ze op in CC Palethe in Overpelt. Een ticket kost 18 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen tien duotickets weggeven! Bel dan vanaf 10u snel naar Palethe, vermeld Internetgazet en de gemeente waar u woont, en u maakt er kans op! HET telefoonnummer is 011 645 952. Euh... wachten tot 10 uur hé!

A&T Bouwwerken failliet

Donderdag 29 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft A&T Bouwwerken uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 27 december ingediend worden.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Sinterklaasfeest KVG-Lommel

Donderdag 29 november 2018
Lommel - Sinterklaasfeest KVG-LommelZoomDruk, druk, druk... en dat geldt in deze tijd zeker voor de Sint en zijn Pieten. Maar afgelopen zondag hebben zij toch tijd gevonden om de Katholieke Vereniging Gehandicapten - Zorgenkind te bezoeken. Deze vereniging zet zich in voor kinderen met een beperking en vierde haar 50-jarig bestaan. Dankzij de inbreng van Fifty-One Ladies Club Puur woog de zak met speelgoed en lekkers extra zwaar. Ook Bob Nijs, de toekomstige burgemeester, verraste hen met een bezoek. De kinderen blij, de mama’s en papa’s blij, de oma’s en opa’s blij en het bestuur… blij!

Derdaele+ neemt B&B Industriebouw over

Donderdag 29 november 2018
Het industriële bouywbedrijf Derdaele+ uit Lommel heeft sectorgenoot B&B Industriebouw uit Overpelt overgenomen. De Overpeltse onderneming bestaat 20 jaar en stelt 7 mensen tewerk. Ze behaalde vorig jaar een omzet van 1,75 miljoen euro. Het personeel wordt mee overgenomen.

Mia Feyen overleden

Donderdag 29 november 2018
Lommel - Mia Feyen overledenDinsdag is in Lommel de uit Meeuwen afkomstige Mia Feyen overleden, de echtgenote van Louis Swinnen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Karel Hoeks overleden

Donderdag 29 november 2018
Lommel - Karel Hoeks overledenDinsdag is Karel Hoeks overleden, de weduwnaar van Wieske Jansen. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (12 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

X plus zamelt 'rosse centjes'' in

Donderdag 29 november 2018
Lommel - X plus zamelt 'rosse centjes'' inDe leerlingen van 6P (voorheen BSO), zamelen van 28 november t.e.m. 17 december "rosse centjes" in in het kader van de Warmste Week. De ingezamelde muntjes worden geschonken aan het Zorghuis Limburg dat een tweede thuis is voor mensen met kanker, gelegen midden in de Limburgse natuur. Hier kunnen ze in een groene omgeving tot rust komen.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Okra was 'lekker actief' bezig

Woensdag 28 november 2018
Lommel - Okra was 'lekker actief' bezigZoomHet 12 weken lopend gezondheidsproject 'Lekker actief' van OKRA Lommel werd op vandaag plechtig afgesloten met een rustige wandeling door de Sahara en een slotmoment in de Soeverein. 72 Vijftig-plussers kwamen 12 woensdagvoormiddagen samen om op een fysiek verantwoorde manier krachtoefeningen aan te leren, gezonde eetgewoonten aan te kweken en verstandig om te springen met zitgedrag. In een parallel traject wandelden de deelnemers virtueel richting Dhaka in Bangladesh. Zo verzamelden ze ruim 24 miljoen stappen in het kader van De Schone Kleren campagne van Wereldsolidariteit! (Bijdrage Mark Jansen)
Okra was 'lekker actief' bezigOkra was 'lekker actief' bezig
Zoom

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Lommel - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Lommel - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Davy Beliën overleden

Dinsdag 27 november 2018
Lommel - Davy Beliën overledenDe afscheidsdienst van Davy Beliën, vriend van Jana Van Broekhoven, die vandaag bij een verkeersongeval in Neerpelt om het leven kwam, vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Lommel - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Brasserie De Scheppe

Dinsdag 27 november 2018
Dennis Swerts, Roy Bekaert en Jeroen Meijer, allen uit Lommel, hebben de bvba Brasserie De Scheppe opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer eetgelegenheden, catering én markt- en straathandel in voedings- en genotmiddelen.
Lommel - 'Radio Modern', hét retrofeest van VlaanderenZoomCultuurcentrum De Adelberg bestaat 25 jaar. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan.  Zaterdag 8 december viert De Adelberg feest tijdens een swingende, retro dansavond. Trouw en nieuw publiek, jong en oud… iedereen is van harte welkom!
Radio Modern is sinds tien jaar hét retro dansfeest van Vlaanderen met mooi uitgedoste vrouwen en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren! De avond start, zoals in de echte fifties, met een dansles waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Music for 't Kietelt

Dinsdag 27 november 2018
Lommel - Music for 't KieteltZoom'De 4 sterretjes' zijn 4 vriendinnetjes van 9 jaar die samen iets wilden doen voor kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als zij. Via 't Kietelt willen ze kansarme kindjes die anders geen verjaardagsfeestje kunnen vieren, toch deze kans geven... Op die manier voelen ze zich niet uitgesloten uit de klas en kunnen ze genieten van hun dag in het middelpunt van de klas. Om deze vzw te steunen verkopen de 4 meiden koekjes, kaarsjes, chocolade, drankjes in Lommel, zowel van deur tot deur, op kerstmarktjes, via vrienden en kennissen, ...

Jubilarissen KF de Heidegalm

Dinsdag 27 november 2018
Lommel - Jubilarissen KF de HeidegalmZoomTijdens het Ceciliafeest werden de jubilarissen van Koninklijke Fanfare de Heidegalm uit Kerkhoven in de bloemetjes gezet. De oudste muziekmaatschappij van Lommel heeft dit jaar maar liefst 7 jubilarissen te vieren. Zij kregen uit handen van voorzitter Ronny Mannaerts de eretekens van Vlamo overhandigd. Henry Das ontving het Tinnen Ereteken voor zijn 10 jarig jubileum. An Vrancken en Rik Vrancken ontvingen beide het Kristallen Ereteken voor hun 15 jarig jubileum. Gunther van Genechten en (…) Het hele nieuwsbericht
Jubilarissen KF de Heidegalm
Zoom

Eindelijk!

Dinsdag 27 november 2018
Lommel - Eindelijk!ZoomHet zal nog duren tot december volgend jaar, maar dan zijn we ervan af, van die rosse centjes...  (Foto Albert Agten)

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Jean Mannaerts overleden

Maandag 26 november 2018
Lommel - Jean Mannaerts overledenGisteren is Jean Mannaerts overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nog even de treinen vanaf 9 december

Maandag 26 november 2018
Door de elektrificatiewerken op de lijn 19 tussen Mol en Hamont zullen de laatste drie IC-treinen Antwerpen – Mol – Hamont tot december 2020 elke dag niet verder rijden dan Mol en dus niet meer stoppen in de stations van Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont. Tussen Mol en Hamont zullen twee van die drie treinen vervangen worden door bussen. Dat heeft de NMBS vanavond bekendgemaakt.
De NMBS betreurt de maatregelen ten zeerste "gezien de
impact voor haar reizigers," aldus de mededeling. 

Jos Willems in de bloemetjes gezet

Maandag 26 november 2018
Lommel - Jos Willems in de bloemetjes gezetZoomTijdens het jaarlijkse Ceciliafeest van de Koninklijke Fanfare Sint Eligius uit Lommel Werkplaatsen werd Jos Willems in de bloemetjes gezet. Jos, beter bekend als "Jos Van Polleke", kreeg het zilveren ereteken van Vlamo voor 25 jaar lidmaatschap bij de vereniging. Hij speelt als geen ander op zijn accordeon en zelfgemaakte wasplank en zorgt hiermee vaak voor een vrolijke noot tijdens de optredens van de Oelewappers. Daarnaast zorgt hij er ook mee voor dat het lokaal tip top in orde blijft en dat de muzikanten op hun wekelijkse repetitie kunnen genieten van een fris pintje. Bedankt Jos voor je inzet en op naar het volgende jubileum ! (Bijdrage Ilse Daems)

Min Hee doceert masterclass

Maandag 26 november 2018
Lommel - Min Hee doceert masterclassZoomIn een organisatie van CC De Adelberg gaf Min Hee Bervoets afgelopen zaterdag een meer dan inspirerende masterclass aan dansleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg. Min Hee Bervoets is bij het grote publiek vooral bekend als jurylid en choreografe van ‘So You Think You Can Dance’. Haar choreografieën worden onder andere gepresenteerd in Duitsland, Nederland, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk, maar daarnaast doceert ze hedendaagse dans in de Kunsthumaniora’s van (…) Het hele nieuwsbericht
Min Hee doceert masterclassMin Hee doceert masterclass
Zoom

Pierre Huysmans overleden

Maandag 26 november 2018
Lommel - Pierre Huysmans overledenDonderdag overleed Pierre Huysmans, de weduwnaar van Bertha Gerits. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het weekend van Lovoc

Zondag 25 november 2018
Lommel - Het weekend van LovocZoomDruk weekend voor de volley-heren U17 (foto) van Lovoc. Zaterdag moesten ze een competitiewedstrijd afwerken, thuis tegen Fit VBC Ham. In een spannende match konden ze met 3-2 de winst nipt in Lommel houden. Met nog 3 wedstrijden te gaan in de eerste ronde staan ze op de voorlaatste plaats, met 2 punten minder dan Ham, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Een plaatsje omhoog schuiven zit er dus zeker nog in. Vandaag moesten ze alweer het veld op, voor hun eerste bekermatch van het seizoen, thuis tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kolonie wint derby bij VerbroederingLutlommel verloor gisteren al met 3-0 bij KFC Hamont '99, de Lommelse derby tussen Verbroedering en Kolonie eindigde toch enigszins verrassend op een 2-3 winst voor de mannen van de Kolonie, en Kattenbos tot slot won met 2-0 van SC Donk.
Lommel - Samana Centrum trok naar het casinoZoomAfgelopen week was de Volksmacht omgetoverd tot een waar casino. De kernleden van Samana voelden zich echte croupiers. De deelnemers kregen voldoende (nep)geld om aan 10 verschillende gokspelen deel te nemen. De meerderheid ging heel voorzichtig om met het gekregen bedrag. De winnaar van de namiddag kreeg een fleece dekentje zodat hij er deze winter warm in zou zitten. Na het spel was er tijd voor koffie, koek en een gezellige babbel. (Bijdrage Louisa Willekens)
Samana Centrum trok naar het casinoSamana Centrum trok naar het casinoSamana Centrum trok naar het casino
Zoom

Nico Bollen overleden

Zondag 25 november 2018
Lommel - Nico Bollen overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Nico Bollen overleden, de echtgenoot van Maria Westhof. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Frans Jansen overleden

Zondag 25 november 2018
Lommel - Frans Jansen overledenVrijdag is Frans Jansen overleden, de echtgenoot van Ria Leurs. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Basket: Lommel wint van Sijsele

Zondag 25 november 2018
Lommel - Basket: Lommel wint van SijseleCroonen Lommel – Sijsele : 83-80 (22-10/ 20-24 (42-34)/ 21-22 (63-56)/ 20-24 (83-80))
Lommel zette de vorm van vorige week verder en won thuis van Sijsele. Wat een gemakkelijke wedstrijd leek te worden (Q1/22-10) en (rust/42-34) werd uiteindelijk nog een thriller tot op het eindsignaal. Gelukkig loodste captain Martijn Hendrix (28 ptn.) opnieuw zijn ploeg door de branding met 6 op 7 driepuntshots terwijl Bart Maesen al snel uit viel met foutenlast. Sijsele, voor de eerste keer dit seizoen volledig, knokte voor wat het waard was en kwam 3 minuten voor het einde voor het eerst op voorsprong maar Lommel was de terechte winnaar.
Scores Lommel: Enrico Montanari 4, Wietse Jacobs 4, Matts De Keuster 0, Bart Maesen 11, Dario Clemente 6, Toon Ceyssens 11, Toon Wesenbeek 12, Martijn Hendrix 28, Mathijs Gijbels 7, Jason Vanderheyden 0

Jeanne Caers overleden

Zaterdag 24 november 2018
Lommel - Jeanne Caers overledenGisteren is Jeanne Caers overleden, de echtgenoot van Jan Bastiaens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcebntrum Severens aan de Schansstraat.

Marie-Louise Nicasi

Zaterdag 24 november 2018
Lommel - Marie-Louise NicasiGisteren is Marie-Louise Nicasi overleden, de weduwe van Jan Wouters. Zij was 84 jaar.  Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Groepsaankoop stookolie

Vrijdag 23 november 2018
Nu de winter echt voor de deur staat is hèt moment gekomen om de stookolietank te vullen. Maar...met de huidige prijs per liter is dit voor velen een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Tuinhier Overpelt op woensdag 5 december tussen 18 en 20 uur in parochiecentrum Den Drossaerd, Parkstraat Overpelt een groepsaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen deelnemen. De leden van Tuinhier kunnen dat gratis, anderen betalen 10 euro, maar dat kan geen probleem zijn want die som verdienen ze onmiddellijk terug.

Harrie Jansen overleden

Vrijdag 23 november 2018
Lommel - Harrie Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Harrie Jansen overleden, de echtgenoot van Annie Faassen. Hij was 84 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Roger Maréchal overleden

Vrijdag 23 november 2018
Lommel - Roger Maréchal overledenWoensdag is Roger Maréchal overleden, de echtgenoot van Tam Winaithanom. Hij was 71 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Neos op uitstap naar Hasselt

Vrijdag 23 november 2018
Lommel - Neos op uitstap naar HasseltZoomMet 47 enthousiastelingen trok Neos gisteren naar Hasselt. Het eerste doel was een bezoek aan de studio’s van TV Limburg. De groep was te groot voor een rondgang dus ging de helft eerst een kopje koffie drinken. Rudi Moesen was er de gids die hen wegwijs maakte in het proces van tv maken. Via het redactiekantoor naar het archief, de opnamestudio en de burelen waar de journalisten de montages doen. Rudi gaf hen overal een perfecte uitleg, al zagen de schermen van de computers er wel dikwijls uit (…) Het hele nieuwsbericht
Neos op uitstap naar Hasselt
Zoom

Jaarfeest S-Plus Lommel

Donderdag 22 november 2018
Lommel - Jaarfeest S-Plus LommelZoomVandaag waren de leden van S-Plus Lommel uitgenodigd voor hun jaarfeest in CC De Adelberg. Na het welkomstwoord van de voorzitter volgde een heerlijk viergangenmenu. Buutredenaar Roger Schepers uit Meeuwen-Gruitrode zorgde daarna voor de vrolijke noot en de gezellige namiddag werd afgesloten met een tombola met talrijke mooie prijzen.
Jaarfeest S-Plus LommelJaarfeest S-Plus LommelJaarfeest S-Plus Lommel
Zoom

Bestolen tijdens vakantie

Donderdag 22 november 2018
Lommel - Bestolen tijdens vakantieDe bewoners van een huis in de August Vermeylenstraat in Lommel stelden vandaag bij hun thuiskomst vast dat er werd ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Ster voor minionderneming WICO

Donderdag 22 november 2018
Lommel - Ster voor minionderneming WICOZoomSquare one, de minionderneming van 6HA van het WICO Campus Sint Jozef, heeft gisteren een eerste ster binnen gehaald tijdens de #Vlajo Kick-off persvoorstelling in de Luminus Arena van KRC Genk. Zij kregen de ster 'beste reclamefilmpje' voor het mooie promotiefilmpje dat ze gemaakt hebben over hun minionderneming die gericht is op de verkoop (ook online) van tweedehandskleding. Het filmpje is te bekijken op de Facebookpagina van de onderneming. Een dikke proficiat aan heel het team!
Vlajo (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuws uit eigen huis

Woensdag 21 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De eindejaarsperiode staat weer voor de deur. Voor velen het ideale moment om gezellig samen te zijn, elkaar een cadeautje te schenken, samen te eten, te drinken en te genieten van het moment zelf. Ook voor handelaars is deze periode erg belangrijk. We hebben sinds kort ons Internetgazet-team ook uitgebreid en onze mensen zullen u als handelaar binnenkort mogelijk een bezoekje brengen. We kijken alleszins samen uit naar een mooie eindejaarsperiode en hopen van u hetzelfde!

13,8 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Lommel staat 13,8 procent van de handelspanden leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Lommel - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Lommel - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

De tijd van de paddenstoelen

Woensdag 21 november 2018
Prietprouwët
Lommel - De tijd van de paddenstoelen
Allë paddëstoelë zén èètbouwër, mèr sómmëgtë mèr eeënë keeër.
           Pjèrkën

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Toon Jansen overleden

Dinsdag 20 november 2018
Lommel - Toon Jansen overledenGisteren is Toon Jansen overleden, de echtgenoot van Annie Bernaerts. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Toon bezorgde de Internetgazet vaak interessante informatie en foto's uit de natuur. We zijn er hem erg dankbaar voor. Aan zijn nabestaanden wenst de redactie veel sterkte.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Lommel - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Zwarte zondag?

Dinsdag 20 november 2018
Lommel - Zwarte zondag?ZoomEn? U kent dit ook? (Foto Albert Agten)

Louisa Dirckx overleden

Dinsdag 20 november 2018
Lommel - Louisa Dirckx overledenGisteren is Louisa Dirckx overleden, de echtgenote van Louis Strackx. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur)in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Katrijn Lavreysen overleden

Maandag 19 november 2018
Lommel - Katrijn Lavreysen overleden
Zondag is de uit Lommel afkomstige Katrijn Lavreysen overleden, de weduwe van Michel Wils. Zij was 79 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Godsheide (Hasselt).

Botsing in Lommel-Kolonie

Zondag 18 november 2018
Lommel - Botsing in Lommel-KolonieBij een aanrijding tussen twee auto's op de Luikersteenweg in Lommel-Kolonie zijn deze namiddag twee gewonden gevallen. Zij werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Regina Willems overleden

Zondag 18 november 2018
Lommel - Regina Willems overledenVandaag is Regina Willems overleden, de weduwe van Louis Verboven. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Fien Cuypers overleden

Zondag 18 november 2018
Vandaag is Fien Cuypers overleden, de weduwe van Frans Stalmans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lovoc-dames A boeken 3-2 winst

Zondag 18 november 2018
Lommel - Lovoc-dames A boeken 3-2 winstZoomIn het damesvolley wonnen de dames A (foto’s) thuis met 3-2 van HE-Voc Hechtel-Eksel B. Het was echter een dubbeltje op zijn kant! In set 1 stond Lovoc ver achter. Na een formidabele opslagreeks van Anne stond Lovoc opeens een heel stuk voor, een voorsprong die de dames niet meer uit handen gaven. In set 2 hadden de dames een riante voorsprong, maar plots stokte de machine. HE-Voc ging erop en erover, en won set 2. In set 3 stond HE-Voc nergens, Lovoc won op een drafje met 25-9. Gewonnen spel (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-dames A boeken 3-2 winstLovoc-dames A boeken 3-2 winstLovoc-dames A boeken 3-2 winst
Zoom
Lommel - Kolonie haalt verschroeiend uit: 8-0Lutlommel speelde vanmiddag 'maar' gelijk tegen de laatste in de stand, FC Anadol. Het werd 2-2 aan de Konijnenpijp. Verbroedering ging verder op zijn elan, en won met 0-4 bij Fl. Termolen. Kolonie haalde verschroeiend uit tegen V. Loksbergen met maar liefst 8-0 en Kattenbos tot slot behaalde een gelijkspel tegen Peer SV. Het werd 1-1.

Martina Hendriks overleden

Zaterdag 17 november 2018
In rusthuis Hoevezavel is vandaag Martina Hendriks overleden. Ze was 92 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring.

Het lekkerste

Zaterdag 17 november 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Het lekkerste“Die zijn voor onderweg”, voegde ik er aan toe. De mevrouw van de broodjeszaak lachte vriendelijk. De twee frikandellen moesten de grote honger stillen, terwijl we naar huis stapten met onze broodjes. Bovendien is het buitengewoon gezellig. Maar spreken met een hete frikandel in je mond is niet het beste idee. ‘Eigenlijk is dit nog het lekkerste’, probeerde ik te zeggen. Het kwam er uit als 'eiheheh ih di no he hehhehe'. Toch had mijn vrouw me verstaan. ‘Ha ih ho’, antwoordde (…) Het hele nieuwsbericht

Basket Lommel boekt broodnodige winst

Zaterdag 17 november 2018
Lommel - Basket Lommel boekt broodnodige winstAntwerp Giants B - Croonen Lommel: 78-92 (Quarters: 18-20 / 18-20 (36-40) / 22-27 / 20-25)
Van bij het begin werd de wedstrijd in de hand genomen met een 5-12 stand (4de minuut) en daarna controleerde Lommel de hele wedstrijd tot een maximum verschil van 16 punten in de 35ste minuut (67-83). Kapitein Martijn Hendrix ontpopte zich als motor van de ploeg die 8 assists uitdeelde, 2 steals nam en aan een hoog percentage 30 punten scoorde: 75% 2-punters, 64 % 3-punters en 100 % vrijworpen! (…) Het hele nieuwsbericht

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Irène Goossens overleden

Zaterdag 17 november 2018
Op 11 november overleed Irène Goossens, de weduwe van Jan Mannaerts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Lommel - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Brigitte Brebels overleden

Vrijdag 16 november 2018
Lommel - Brigitte Brebels overledenGisteren overleed de uit Lommel afkomstige Brigitte Brebels, de echtgenote van Guido Verschueren. Ze was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Zitbank gestolen

Donderdag 15 november 2018
Lommel - Zitbank gestolenEen onbekende ging met een zitbank aan de haal bij Eurotan aan de Lepelstraat. De dader staat op de bewakingsbeelden van de decoratiewinkel.

Haceli failliet verklaard

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Haceli uit Lommel. Mr. Geeraert is als curator aangesteld.

Schaken bij WICO

Donderdag 15 november 2018
Lommel - Schaken bij WICOZoom
Traditiegetrouw organiseert WICO het schoolschaakkampioenschap in november. Het dient niet alleen om een WICO-kampioen aan te duiden maar ook om tot een ploegenopstelling te komen voor het nakende Limburgse kampioenschap op 21 november in Overpelt. Dit jaar waren er voor het schoolschaakkampioenschap 14 strijdlustigen aangemeld uit drie WICO-campussen.
Sander Jansen is algemeen toernooiwinnaar geworden. Quinten Huysmans werd kampioen in de eerste graad, Jef van Eester in de tweede graad en Daan Ezendam in de derde graad. Dat WICO de Limburgse kampioen gaat leveren is ondertussen ook traditie geworden. Laat ons hopen dat het dit jaar opnieuw lukt! (Pavel Englicky)

Swa Brebels overleden

Donderdag 15 november 2018
Lommel - Swa Brebels overledenVandaag is Swa Brebels overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Neosleden weer veilig in het verkeer

Donderdag 15 november 2018
Lommel - Neosleden weer veilig in het verkeerZoomMet 70 personen, leden en niet-leden, luisterden ze dinsdag vol aandacht naar Remy Loenders die de verkeersregels nog eens kwam opfrissen. Hij begon met te zeggen dat de zwakke weggebruikers niet overal voorrang hebben wat wel dikwijls gedacht wordt. Dus de gouden regel is: geen voorrang en steeds goed opletten! Fietsoversteekplaatsen hebben nooit voorrang en aan een rondpunt alleen als het fietspad rond de rotonde is. Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan de dodenhoek, dus nooit naast (…) Het hele nieuwsbericht

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Lommel - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dinsdag afscheid slachtoffer verkeersongevalHet afscheid van de uit Lommel afkomstige Elke Theuwissen (31), die gisteren om het leven kwam bij het ongeval op de N71 vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Daarna zal haar asurne een plekje krijgen in het columbarium op de begraafplaats van Mol-Rauw. Elke was de echtgenote van Sander Bloemen. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Henri Maessen overleden

Woensdag 14 november 2018
Maandag is de uit Lommel afkomstige Henri Maessen overleden, de weduwnaar van Maria Luyckx. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan in Leopoldsburg.

Liza Molenberghs overleden

Woensdag 14 november 2018
Lommel - Liza Molenberghs overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Liza Molenberghs overleden, de weduwe van André Jansen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrm Severens aan de Schansstraat waarna haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur).

Theo Molenberghs overleden

Woensdag 14 november 2018
Zaterdag is Theo Molenberghs overleden. Hij was 73 jaar. De asverstrooiing op de strooiweide van de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Bib blaast Groot Dictee nieuw leven inZoom‘Het Groot Dictee heruitgevonden’ is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond het een eerste keer plaats bij de initiatiefnemers, met zestig kandidaten. Op 7 december om 20 uur wordt het gespeeld in meer dan zestig bibliotheken tegelijk. Ook de bibliotheek van Lommel doet mee.
De Mechelse bibliotheek vond het zo spijtig dat het Groot Dictee der Nederlandse taal in 2016 ophield te bestaan, dat men er naar een nieuwe formule zocht, afgestemd op het (…) Het hele nieuwsbericht

Linda Torfs overleden

Dinsdag 13 november 2018
Lommel - Linda Torfs overledenVandaag is Linda Torfs overleden. Ze was 64 jaar. Maandag om 11.30u vindt er een uitvaartdienst plaats in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt, waarna asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: zondag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Feest van de 40-jarigen

Dinsdag 13 november 2018
Lommel - Feest van de 40-jarigenZoom
Jij bent van 1978 (!) en daarom wil de organisatie graag weten of je naar het feest komt van de (ex-)Lommelse 40-jarigen op zaterdag 24 november! Bring yourself (and a gadget from those days). Mail even of je komt naar bouwjaarlommel1978[!]gmail.com. Ook zonder bevestiging ben je de avond zelf nog welkom, 't is maar dat ze een idee hebben. Wie? Alle (ex-)Lommelaars van 1978! Ook nieuwe bewoners van Lommel zijn vanaf 20u welkom in de zaal van de Gilde achter de kantine van Kattenbos Sport. De inkom is 10€ per persoon de avond zelf.
Lommel - WSV Milieu 2000 op uitstap naar MontenauZoomDe busreis richting de Oostkantons was een uitstap waar veel clubleden van WSV Milieu 2000 naar uitkeken. De eindbestemming en tevens beginpunt van de wandeling was het kleine plaatsje Montenau, een deelgemeente van Amel in de provincie Luik.
Het kleurenpalet was ongelooflijk mooi en de paraplu’s mochten de hele dag opgeborgen blijven want het werd een aangename herfstdag. Al snel trokken ze de prachtige natuur binnen van het magnifieke Wolfsbusch, wandelden ze langs en over de ingetogen (…) Het hele nieuwsbericht
WSV Milieu 2000 op uitstap naar MontenauWSV Milieu 2000 op uitstap naar MontenauWSV Milieu 2000 op uitstap naar Montenau
Zoom
Natuurpunt wil drie ecoducten op de Noord-Zuid: twee in Houthalen-Helchteren en één in Kiewit-Hasselt. In de eerste plannen voor de Noord-Zuid was er destijds ook al sprake van een natuurverbinding ter hoogte van de grens van Helchteren met Hechtel. Die locatie was goed gekozen, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt: "Kijk maar naar onze wolvin Naya, die is daar de weg over gestoken. Toen ze nog een halsband met zender droeg, is ze ter hoogte van dat bedrijventerrein van het ene militair domein (…) Het hele nieuwsbericht

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Lommel - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht
Economisch nieuws
Het zinkbedrijf Nyrstar maakt erg moeilijke dagen door. De enorme schuldenberg hangt als een zwaard van Damocles boven de multinational. Misschien komt er zelfs een faillissement van. Maar dat zou voor de vestigingen in Balen-Overpelt en Budel geen slechte zaak zijn, zegt de vakbond ACV. Het aandeel van Nyrstar verloor vandaag bijna 50% op de beurs. Lees meer bij De Tijd.  

Jan Van Baelen overleden

Maandag 12 november 2018
Lommel - Jan Van Baelen overledenOp zijn 87ste verjaardag is vandaag de uit Overpelt afkomstige Jan Van Baelen overleden, de echtgenoot van Alda Gerits. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Marie-Jeanne Kiggen overleden

Maandag 12 november 2018
Lommel - Marie-Jeanne Kiggen overledenGisteren is Marie-Jeanne Kiggen overleden, de echtgenote van Harry Derikx. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Elif Meat

Maandag 12 november 2018
Mehmet Aytac uit Lommel heeft de bvba Elif Meat opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in zuivelproducten, groothandel in vlees en kleinhandel in vaste brandstoffen.

Basket Lommel verliest van Gent

Maandag 12 november 2018
Lommel - Basket Lommel verliest van GentCroonen Lommel – Gent Hawks: 69-94 (Quarters: 14-21 / 19-27 (33-48) / 19-20 / 17-26
Lommel maakte op geen enkel moment aanspraak op een overwinning, mede door zijn bijna traditionele zwakke eerste helft. Vlak na de rust werd de achterstand dank zij Toon Wesenbeek nog teruggebracht tot 11 punten, maar dit zetten de Hawks terug recht met een bommenregen (11/24) terwijl Lommel slechts 5/19 driepunters scoorde. Ook de vrijworpen werden slechts aan een schamele 60% afgewerkt. Het resultaat was (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hét gespreksonderwerp van vorige weekZoomZe blijven de actualiteit wel erg goed volgen daar in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)
Elk jaar publiceert het Vlaamse Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. Uit het pas verschenen rapport over 2017 blijkt dat het Mariaziekenhuis erg goed scoort. Dat is te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling, meldt het ziekenhuis.
Alle 63 Vlaamse kraamklinieken zijn opgenomen in het onderzoek. Het best scoort het Mariaziekenhuis op het lage aantal keizersneden: (…) Het hele nieuwsbericht

Turnclub De Eik in goeden doen

Maandag 12 november 2018
Lommel - Turnclub De Eik in goeden doenZoomGisteren - zondag - hadden de acro-gymnasten van Turnclub De Eik Lommel hun eerste wedstrijd van het seizoen op het programma staan. Het was een oefenwedstrijd als voorbereiding op komend wedstrijdseizoen dat volgend weekend van start zal gaan. Voor sommigen was dit de eerste keer, anderen gaan al jaren mee in het wedstrijdcircuit. Strakke haren, mooie turnpakjes en gespannen gezichtjes waren het onderwerp van de dag! Iedereen zette zijn beste beentje voor om zijn kunsten te tonen aan vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Lommel - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Lommel - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Let op de flitsers

Maandag 12 november 2018
Lommel - Let op de flitsersEr wordt deze week vooral geflitst op de volgende plaatsen: Beemdstraat, Werkplaatsen, Gestelsedijk en de Kerkstraat.
Lommel - Eerste winst voor Lovoc-meisjes U17-BZoomDe meisjes U17-B van Lovoc hebben hun allereerste seizoenswinst beet! Na een zwaar seizoensbegin, hun allereerste in de reeks U17, bengelen ze wel nog altijd onderaan, maar een groen winstblokje fleurt hun klassement helemaal op. Gisteren moesten ze naar de voorlaatste Schovoc Beverst B. In de heenronde werd thuis nog met 0-4 van Beverst verloren, nu waren de Lommelse meisjes met 1-3 te sterk. Deze winst kan hen alleen maar motiveren om het de volgende keer al minstens even goed te doen!
De meisjes (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Adikti DS

Zondag 11 november 2018
Yksel en Serdar Adikti, beiden uit Mechelen, hebben de bvba Adikte DS opgericht met zetel aan de Balendijk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van al dan niet automatische spelen en de uitbating van een krantenwinkel.

Nieuwe bvba: Bhimsen

Zondag 11 november 2018
Pun Phakami uit Mol hebben de bvba Bhimsen opgericht met zetel in Dorp in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van eetwaren en maaltijden en het beheer en de exploitatie van culturele centra.

Winst en verlies netjes verdeeld

Zondag 11 november 2018
Lommel - Winst en verlies netjes verdeeldLutlommel ging vanmiddag winnen met 0-2 bij FC Maasland. Verbroedering haalde weer straf uit en won met 5-1 van BS Sport Berbroek-Schulen. Kolonie verloor met 4-0 cijfers in E. Houthalen, en Kattenbos tot slot verloor op eigen veld met 2-4 van Thes Sport Tessenderlo B.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Sus scrofa

Zaterdag 10 november 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Sus scrofaZoals destijds alle boeren hadden ook wij wel altijd een paar varkens zitten. In november werd er immers geslacht.
Soms mocht een zeug in haar korte leven kennismaken met de geneugten van het intieme samenzijn met een beer. Daar kwamen dan, na een maand of vier, een heleboel biggen van. En die eerste ontmoetingen, dat was me wat! Wist je dat de paring, inclusief voorspel, bij varkens tot een half uur kan duren? De beer van dienst die regelmatig bij ons op amoureuze visite kwam, heette Sus. Best een tof (…) Het hele nieuwsbericht

Bednet helpt

Vrijdag 9 november 2018
Lommel - Bednet helptZoomDeze week kwam Bednet uitleg geven aan ons Legoteam ‘De ruimte floppers’ van Methodeschool XCL Eigenwijs. Dit paste in ons project van de First Lego League, een wedstrijd van Lego georganiseerd door Voka Limburg.
Bednet  zorgt ervoor dat zieke kinderen thuis toch een beetje op school zijn. Zij plaatsen een computer thuis en op school zodat ze mee kunnen volgen als ze zich een beetje beter voelen. We schrokken wel een beetje dat er zoveel kinderen zijn die niet elke dag naar school kunnen en het zelfs leuk zouden vinden om wel eens te kunnen gaan. We kregen veel uitleg van Helena en vonden dat leuk. (Bijdrage 'De ruimte floppers' van Methodeschool XCL Eigenwijs)
Lommel - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Motard gewond

Donderdag 8 november 2018
Lommel - Motard gewondVanochtend is een motorrijder gewond geraakt bij een ongeval op de Luikersteenweg. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

522 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Volgens de jongste cijfers zijn er in Lommel 522 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 290.

Geen verlies voor Mariaziekenhuis

Donderdag 8 november 2018
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg heeft in de periode 2013-2017 een winstmarge van gemiddeld 1,5 procent behaald. Vorig jaar ging het om 1,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krant De Tijd. Daarmee zit het MZNL bij de goede helft van de Vlaamse ziekenhuizen. Volgens experten van Belfius, die jaarlijks de ziekenhuissector doorlichten, zou een instelling 1 procent winst moeten boeken om een kleine buffer op te bouwen tegen onverwachte schokken.
Met een omzet van 113 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Lommel - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Sonny Jansen overleden

Woensdag 7 november 2018
Lommel - Sonny Jansen overledenGisteren is Sonny Jansen overleden. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Okra bezoekt trektelpost Maatheide

Woensdag 7 november 2018
Lommel - Okra bezoekt trektelpost MaatheideZoomOkra Lommel Werkplaatsen bezocht gisteren - dinsdag - de telpost op Maatheide. Voor de meeste van hen is deze bijna in hun achtertuin gelegen. Op een deskundige wijze werden de vele vragen van de buurtbewoners door de trektellers, die bijna dagelijks de telpost bezetten, beantwoord. (Bijdrage Toon Jansen)
Okra bezoekt trektelpost MaatheideOkra bezoekt trektelpost MaatheideOkra bezoekt trektelpost Maatheide
Zoom

Tinny Verschakelen overleden

Woensdag 7 november 2018
Lommel - Tinny Verschakelen overledenMaandag overleed de uit Hamont afkomstige Tinny Verschakelen. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. waarna haar assen worden verstrooid op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg in Lommel.

Mieke Geysmans overleden

Woensdag 7 november 2018
Lommel - Mieke Geysmans overledenOp 29 oktober overleed in Hechtel Mieke Geysmans. Zij was 33 jaar.  Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne krijgt een plekje op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur)  in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat.

Ventilator vat vuur

Dinsdag 6 november 2018
In de kelder van een huis aan de Vinkertstraat vloog in de vooravond een ventilator in brand. Daardoor ontstond rookontwikkeling.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Frens Schalen overleden

Dinsdag 6 november 2018
Vandaag is Frens Schalen overleden, de echtgenoot van Ine van Basten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.

Inbraak in eetkraam

Dinsdag 6 november 2018
Lommel - Inbraak in eetkraamAan de Luikersteenweg in Lommel is ingebroken in een eetkraam. Er is geld gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.
Lommel - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Oehoes in Noord-Limburg

Dinsdag 6 november 2018
Lommel - Oehoes in Noord-LimburgZoomOehoes - de grootste uilensoort - broeden meestal tegen steile wanden, maar nu is er ook een broedend oehoe-koppel gesignaleerd in Noord-Limburg. Al sinds 2013, meldt Agentschap Natuur en Bos - dat hebben ze mooi stil gehouden! Maar nu was het nest kapot. Oehoes kraken nesten van andere roofvogels, ze bouwen er zelf geen. Daarom werd er samen met enkele vogelkenners van Likona een kunstnest gemaakt en in dezelfde boom geïnstalleerd op 20 meter hoogte. Het nest bestaat uit een gevlochten mand van 80 cm diameter met daarin de resten van een verlaten haviksnest. Wellicht zal het koppel oehoes op dezelfde plaats blijven nu ze een kant-en-klaar nestje hebben. En dan zal het voor jaren zijn… Op naar broedsucces in 2019! (Foto ANB)
Lommel - Opleiding reanimeren en defibrillerenElke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 tot 10 procent overleeft dit.
Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 tot 70 procent overlevingskans. Hoewel reanimatie en defibrillatie dus levens kunnen redden, weten veel mensen niet hoe dit moet.
Daarom organiseert het stadsbestuur en de lokale afdeling van het Rode Kruis een (…) Het hele nieuwsbericht

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Doe mee aan de Warmste Week

Dinsdag 6 november 2018
De Warmste Week van Studio Brussel komt er binnenkort weer aan, en net zoals vorig jaar doet fotografe Marie Bouly weer een actie ten voordele van Akindo. Stort voor 17 december minstens 5 euro op rekening BE12 7506 1522 5692 en maak kans op een fotoshoot. Er worden twee fotoshoots weggegeven; de winnaars worden in de week voor Kerstmis bekend gemaakt.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Lommel - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Prachtige grafstukjes bij Samana

Dinsdag 6 november 2018
Lommel - Prachtige grafstukjes bij SamanaZoomDe crea-groep van Samana Lommel-centrum komt maandelijks samen. Dan worden er, onder deskundige leiding, creatieve stukjes gemaakt. Vorige week kwam deze groep samen om een mooi grafstukje te maken voor de dierbare overledenen. Met flink wat groen en een aantal roosjes werd er naarstig gewerkt. Het resultaat was prachtig. Na het werk volgde de gezellige babbel met een lekker kopje koffie en koek. (Bijdrage Louisa Willekens)
Prachtige grafstukjes bij SamanaPrachtige grafstukjes bij SamanaPrachtige grafstukjes bij Samana
Zoom
Lommel - Opnieuw winst voor volley-senioren LovocZoomIn het seniorenvolley wisten de heren en dames, na 2 minder succesvolle wedstrijden voor allebei, opnieuw te winnen. De heren wonnen thuis met 3-0 van Kivoc Kinrooi en staan opnieuw 2de in 3de provinciale B. Een erg gemotiveerde dames A-ploeg ging bij Vocelli Ellikom ruim met 0-3 winnen en staat 5de in 2de provinciale A. Hun voorbeeldige inzet, onder leiding van een nieuw trainersduo sinds begin van dit seizoen, werpt dus stilaan zijn vruchten af! Bij de U17 verloren de meisjes A (foto) met (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Verdonschot 10de in EK

Maandag 5 november 2018
Op het Europees Kampioenschap voor Elite-vrouwen in Rosmalen (Nl.) eindigde onze Lommelse Laura Verdonschot op een verdienstelijke 10de plaats. 

Stakende postbodes

Maandag 5 november 2018
Lommel - Stakende postbodesZoomZonder woorden... (Foto Albert Agten)

Leon Vanden Broek overleden

Maandag 5 november 2018
Lommel - Leon Vanden Broek overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Leon Vanden Broek overleden, de echtgenoot van Yvonne Caers.  Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Lommel - Celtic Night blaast 20 kaarsjes uitZoomZaterdag 10 november viert Celtic Night, the place to be voor het betere Keltische werk, haar 20ste verjaardag in CC De Adelberg. Dit vraagt uiteraard om een bijzonder programma, en top-acts kleuren dan ook de avond. De avond opent met dé revelatie van dit ogenblik: de Schotse violist Ryan Young, die net als Celtic Night twintig is. Samen met de Schotse zangeres en gitariste Jenn Butterworth staat deze wonderboy garant voor een fantastische openingsset met fijngevoelige slow airs en verrassende (…) Het hele nieuwsbericht

298 geboorten, 274 overlijdens

Zondag 4 november 2018
In Lommel waren er vorig jaar 298 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 274.

Inbraak in Buskruitstraat

Zondag 4 november 2018
Lommel - Inbraak in Buskruitstraat
In de Buskruitstraat in Lommel is een inbraak gepleegd. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. De inbraak is gisterenmiddag vastgesteld.
Lommel - Gelijkspel en verlies bij provincialersLutlommel speelde vanmiddag 3-3 gelijk tegen Stal Sport. Kolonie deed hetzelfde, maar dan met 0-0 tegen SK Heusden 06. Verbroedering ging eerder verrassend ten onder bij Eendr. Zelem met 3-2, en Kattenbos deed ook identiek hetzelfde, nl. verliezen met 3-2 bij WS Linkhout.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

1.644 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Lommel telt 1.644 tachtigplussers. Dat zijn er 749 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 4,8 procent van de inwoners 80 jaar of ouder.

De koffiesopper

Zaterdag 3 november 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - De koffiesopperHet klinkt u wellicht bekend in de oren. U bestelt een koffie en iemand van het gezelschap is als de wiedeweerga met uw koekje weg. Voor u iets kan zeggen hebben ze het in hun mond zitten. Of u bestelt een biertje en één van de tafelgenoten zit, nog voor uw potje met noten of chips op tafel staat, er al met zijn vingers in. Op zich kan ik daar mee leven. Samen eten is ook samen delen. Ik durf mijn vork wel eens in het bord van een disgenoot plaatsen en achteraf pas vragen of ik mag proeven.
Maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Basic-Fit geopend

Zaterdag 3 november 2018
Lommel - Basic-Fit geopendZoomNa de vestigingen van Decathlon en Action opende dit weekend ook Basic Fit haar deuren langs de Ring. Een 100-tal toestellen staan er te wachten op gebruikers. (Foto Robert Boons)

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Zesde dauwtrip Okra Centrum

Zaterdag 3 november 2018
Lommel - Zesde dauwtrip Okra CentrumZoomOKRA Lommel Centrum organiseerde reeds voor de zesde keer een dauwtrip. Ditmaal niet vanuit de Lossing door wél met vertrek en aankomst in De Blauwe Kei. Het was weer een heerlijke ervaring voor alle deelnemers.

Oplossing van de maand

Zaterdag 3 november 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandOndanks het feit dat het amper een week open is, wisten enorm veel mensen dat de foto werd genomen in het nieuwe zwembad, nl. de lockers aan het bad zélf om kleine zaken zoals horloges e.d. in op te bergen. Winnaar van het boeketje werd Elke Mertens uit de Mudakkers, winnaar van de tickets van Lommel SK werd Sanne Teppers uit de Molsekiezel. Voor alle anderen: volgende maand een nieuwe kans!

Basket Lommel verliest derby

Zaterdag 3 november 2018
Lommel - Basket Lommel verliest derbyLimburg United B - Croonen Lommel: 85-79 (Quarters : 18-23 / 13-8 (31-31) / 22-27 / 32-21
Het werd een gelijkopgaande partij in deze Limburgse derby waarin Lommel in het eerste quarter 5 punten uitliep (18-23) maar in het tweede deel slechts 8 punten scoorde, waardoor L.U. aan de rust de stand weer in evenwicht bracht (31-31).
In het derde quarter leek het weer een gelijkspel te worden bij 49-49 maar 2 vrijworpen van Hendrix en een driepunter van Gijbels on the busser bracht Lommel (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Inbraak in Hendrik Van VeldekestraatOnbekenden wisten binnen te dringen in een pand aan de Hendrik Van Veldekestraat. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Lommel - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Lommel - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Recyclagepark geopend

Vrijdag 2 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon geopend, vernemen we bij Limburg.net. Zowel in het recyclagepark van Neerpelt (en Hamont-Achel), Overpelt als Lommel kunt u vandaag en morgen tot 16u terecht. 's Middags is men daar gesloten tussen 12.30u en 13u. 
In het schooljaar 2016-2017 volgden 2.118 Lommelse leerlingen secundair onderwijs waarvan 1.557 in de eigen gemeente. 171 leerlingen trokken naar Overpelt, 131 naar Mol, 102 naar Neerpelt, 60 naar Hasselt, 54 naar Geel, 16 naar Leopoldsurg, 15 naar Hechtel en telkens 6 naar Bocholt en Antwerpen.

Waar werd deze foto genomen?

Vrijdag 2 november 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Waar werd deze foto genomen?Simpele vraag deze maand... Waar werd onderstaande foto genomen? Mailen vóór vanavond 24.00 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en maak kans op een boeketje van Ixora of twee tickets voor de voetbalwedstrijd  Lommel SK - Beerschot-Wilrijk op vrijdag 9 november aanstaande. Bij antwoord vermelden of u het boeketje wenst of de tickets!
Waar werd deze foto genomen?
Zoom

Botsing op N71

Donderdag 1 november 2018
Lommel - Botsing op N71Op de N71 in Lommel kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. Daarbij is één gewonde gevallen.

'Eindhoven goed om te leven'

Donderdag 1 november 2018
Grensgevallen
Eindhoven staat wereldwijd op de derde plaats als het gaat om kwaliteit van leven; op Europees vlak staat de stad zelfs op één. Dat blijkt uit een klassement dat door de database Numbeo werd opgemaakt op basis van gegevens van consumenten aan de hand van zes factoren: kosten levensonderhoud en koopkracht, betaalbaarheid huizen, vervuiling (lucht, water, enz.), veiligheid, gezondheidszorg en verkeer (reistijd).
In de (…) Het hele nieuwsbericht

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Lommel - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Lommel - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Winnaar ballonwedstrijd

Donderdag 1 november 2018
Lommel - Winnaar ballonwedstrijdZoomDeze had u van ons nog tegoed... Eén van de winnaars van de ballonwedstrijd van Curieus deze zomer tijdens hun Volksspelen in Kattenbos. (Foto Annie Teuwens)

Vredesmis in Leopoldsburg en Lommel

Donderdag 1 november 2018
A Mass for Peace. Letters From the Other Side and The Armed Man is een multiculturele, visuele en muzikale herdenking, honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De culturele centra van Lommel, Heusden-Zolder en Leopoldsburg  slaan de handen in elkaar om dat uitzonderlijke en indrukwekkende koor- en orkestproject te verwezenlijken op 8 en 10 november in de kerk van Heusden-Berkenbos, op 9 november in de kerk van Leopoldsburg en op 11 november in het cultureel centrum De Adelberg in Lommel. Op het podium staat een groot koor met meer dan 150 zangers en het Limburgs Kamerorkest in een presentatie van Fred Brouwers.

Gerard Michiels overleden

Donderdag 1 november 2018
Lommel - Gerard Michiels overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Gerard Michiels overleden, de echtgenoot van Katrien Mertens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
Lagekostenmaatschappij Ryanair mag de basis op Eindhoven Airport niet sluiten en de Nederlandse piloten niet overplaatsen naar het buitenland. Dat heeft de rechter in Den Bosch vanmorgen in kort geding bepaald. Volgens de rechter heeft Ryanair zijn bevoegdheid misbruikt en zijn bedrijfseconomische redenen voor de sluiting niet aangetoond.  
Lommel - Gratis naar... Portland en Fake Empire?ZoomMorgenavond om 20.30u treden in De Posthoorn in Hamont Portland en Fake Empire op.
Portland is een van de drie laureaten van Studio Brussels, Nieuwe Lichting. De band zoekt de grenzen op tussen hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek, flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige, melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. Portland (foto) behaalde in 2016 een plaats in de finale van (…) Het hele nieuwsbericht

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Lommel - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Lommel - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel