Het overige nieuws

Vandalen vernielen Mariabeeld

Woensdag 31 juli 2019
Lommel - Vandalen vernielen MariabeeldVandalen hebben het Mariabeeld vernield van de grot aan de kerk van Lommel-Kolonie. Er is ook ander vandalisme gepleegd.
Lommel - Bosland decor voor nieuwste VTM-reeksZoomVanaf morgenavond brengt VTM GO de tragikomische reeks Gina & Chantal, die zich afspeelt in Bosland. VTM GO, het gratis online videoplatform van VTM, laat elke donderdag twee nieuwe afleveringen in preview zien.
Een villawijk in Bosland vorm het decor voor Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina, Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Lommel - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in woning

Woensdag 31 juli 2019
Onbekenden probeerden binnen te dringen in een woning in Einde. De daders slaagden niet in hun opzet.

Yvonne Claes overleden

Woensdag 31 juli 2019
Lommel - Yvonne Claes overledenZondag is Yvonne Claes overleden, de weduwe van Jean Van Buggenhout. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De spreuk van de week

Woensdag 31 juli 2019
Lommel - De spreuk van de weekZoomZonder woorden... (Foto Robert Boons)

Geen Champions League voor PSV

Dinsdag 30 juli 2019
Grensgevallen
Lommel - Geen Champions League voor PSVPSV heeft vanavond met 2-1 verloren van het Zwitserse Basel. Vanwege het kleinere aantal uit-doelpunten is de Eindhovense club nu uitgeschakeld voor de Champions League.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Ivonne Breine overleden

Dinsdag 30 juli 2019
Lommel - Ivonne Breine overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Ivonne Breine overleden, de echtgenote van René Battiau. Ze was begin deze maand 84 jaar geworden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Lommel - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Lommel - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Fons Hendrickx overleden

Maandag 29 juli 2019
Lommel - Fons Hendrickx overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Fons Hendrickx overleden, de echtgenoot van Mia Rutten. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur in funerarium Witters in Lommel.
Zaterdag is Madeleine Schildermans overleden, de weduwe van Louis Van Hoof. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Toon van Kempen overleden

Maandag 29 juli 2019
Lommel - Toon van Kempen overledenVrijdag is Toon van Kempen overleden, de echtgenoot van Marga Groetelaaers. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Auto geslipt: één gewonde

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 6.30 uur een auto geslipt. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Inbraak in Doelenstraat

Zondag 28 juli 2019
Lommel - Inbraak in DoelenstraatIn een woning aan de Doelenstraat is ingebroken. Wat er is gestolen, is niet geweten.

Beetje grommelen op zondag

Zondag 28 juli 2019
De anonieme grommelaar
Lommel - Beetje grommelen op zondagZoom"Fietspad naar Blauwe Kei weer open", zo kopte de Internetgazet op 6 juli. Met de toevoeging dat die werken twee jaar hebben geduurd. Twéé jaar? De anonieme kan het nauwelijks geloven, maar feit is dat het stukje jaagpad tussen Vossemeren en Russendorp in elk geval ontiegelijk lang gesloten is geweest.
De anonieme ziet het graag met eigen ogen en fietste vanmorgen dus even naar de sluizen in Mol. (En ook weer terug naar huis.) Dat nieuwe fietspad bolt lekker, niks op aan te merken, (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag in Stevensvennen

Zondag 28 juli 2019
Vandaag gezien
Lommel - Vandaag in StevensvennenZoomEen ietwat druilerige dag vandaag... (Foto's Leon Van Ham)
Vandaag in StevensvennenVandaag in Stevensvennen
Zoom

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Lommel - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

Morgen fandag Lommel SK

Zaterdag 27 juli 2019
Lommel - Morgen fandag Lommel SKDe Fandag van Lommel SK vindt dit jaar plaats morgen zondag 28 juli in het Soevereinstadion. Van 9u30 tot 20 uur zijn er tal van evenementen en attracties gepland voor jong en oud. De start is voorzien om 9.30 uur, vanaf 10.30 kunnen de kids zich meten met de spelers in een match, om 13.30 uur is er de voorstelling van het eerste elftal mét signeersessie, en om 15.00 uur een optreden van Wim Soutaer en Charles Van Domburg. Doorlopend tijdens deze Fandag is er ook animatie, food & drinks, abonnementenverkoop, een dj, promostands van de supportersclubs met o.a. verkoop lidkaarten, bezoeken van de fanshop, …. UPDATE Vanavond won Lommel met 0-2 bij Patro Eisden, na doelpunten van Senyang en Henkens (strafschop).
Lommel - Ontdek je talent in het talentenhuisZoomDeze zomer wordt er voor de eerste keer een talentenhuis (naar een idee van een Lommels meisje Noor) georganiseerd. Het talenthuis is een evenement waar kinderen gratis hun talent mogen ontdekken. De activiteit vindt telkens op een andere locatie en met een ander thema plaats. Nu dinsdag kan je van 13.30 tot 16.30 uur terecht in het Burgemeesterspark voor 'Circus' en 'Koken'. Op 14 augustus dezelfde uren voor 'Muziek' op het Hertog Janplein.
Denk je dat er een circusartiest, kok, (…) Het hele nieuwsbericht

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Lommel - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Reisverslag (deel 1)

Zaterdag 27 juli 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Reisverslag (deel 1)Eigenlijk zijn dit notities die deel uitmaken van het dagboek van een sporadische treinreiziger.
De airco van mijn Fiësta is namelijk defect en vermits zowel Sabine als Frank nadrukkelijk aangekondigd hadden dat vreselijke temperaturen, een inferno nabij, onze contreien zouden teisteren op 25 juli, had dat een aanzienlijk effect op mijn planning.
Op 25 juli diende ik me immers weer een keertje te melden in het UZ Gastbuisberg. De NMBS bood de oplossing aan. Voor € 6,85 rijdt een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Lommel - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...
De blauwalg die gisteren in het kanaal Bocholt-Herentals werd aangetroffen en waarvan we gisteren melding maakten, is giftig. Dat heeft de Vlaamse Milieumaatschappij bekendgemaakt na onderzoek. In het kanaal van Beverlo blijkt het om groenalgen te gaan die niet toxisch zijn.
De gouverneur heeft nu het captatieverbod uiitgebreid: binnen een straal van 100 meter van de blauwalgdrijflaag is het verboden water te capteren voor het besproeie van (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Lommel - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Jules Stappaerts overleden

Donderdag 25 juli 2019
Lommel - Jules Stappaerts overledenWoensdag is de in Lommel woonachtige Jules Stappaerts overleden, de weduwnaar van Elisa Vandervee. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in het kanaal

Donderdag 25 juli 2019
Lommel - Blauwalg in het kanaalZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden. Ook voorzichtig in andere open waters want blauwalg kan zich makkelijk verplaatsen. Blauwalg

Bert Gelders overleden

Donderdag 25 juli 2019
Lommel - Bert Gelders overleden
Gisteren is Bert Gelders overleden, de echtgenoot van Gabie Kortleven. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geen treinen vandaag (2)

Donderdag 25 juli 2019
Lommel - Geen treinen vandaag (2)Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Lommelse wermte

Donderdag 25 juli 2019
As ’t kaaw is zitte w’allemol te zagen, want dè duu ne miens gère: klagen. ’t Is gevowwerlek en glad op strowwet umdèèn ze vul te wennig strowiejjen. Ne miens beseffet vruug of lowwet ’t kan vriezen en ’t kan dowwiejjen. En neu kunde bekan niemir ossemen, lut stun werre’en of iet duun. ’t Gras sti dos en niemir gruun. Gennen onger, alleejen mè doohst. Ache zegt dè ge kaaw hét, dan pakte ne poohst, die miense kunne nog wennig verdragen en (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in feestzaal

Woensdag 24 juli 2019
Lommel - Inbraak in feestzaalDieven drongen binnen in een feestzaal in de Kruisbekstraat op de Balendijk. Of zij er buit konden maken is niet bekendgemaakt.

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Lommel - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Ludovica Valkenborgh overleden

Woensdag 24 juli 2019
Lommel - Ludovica Valkenborgh overledenZaterdag overleed Ludovica Valkenborgh, de weduwe van Frans Dieltjens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Lommel - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Oefenwedstrijd GT Kolonie afgelastDe oefenwedstrijd vanavond - woensdag 24 juli - op GT Kolonie tegen Witgoor Dessel gaat niet door omwille van de hitte en de slechte luchtkwaliteit!
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Lommel - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Maria Swinnen overleden

Dinsdag 23 juli 2019
Lommel - Maria Swinnen overledenGisteren is Maria Swinnen overleden, de echtgenote van Alfons Stappaerts. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weidebrand in Gareelmakersweg

Dinsdag 23 juli 2019
Lommel - Weidebrand in GareelmakerswegDe brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een brand in een weide aan de Gareelmakersweg in Lommel-Barrier. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Lommel - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

Scouts dumpen 'drugsvaten'

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Scouts dumpen 'drugsvaten'ZoomIn de buurt van de kampplaats De Winner, tussen de Gortenstraat en het fietsroutenetwerk, in Overpelt zijn deze voormiddag in het bos vaten aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en zette de toegang tot het bos af. De opgeroepen brandweer  nam stalen van de inhoud van de vaten. Al snel bleek dat het niet om de klassieke gedumpte vaten met drugsafval ging, wel om lege vaten die in het kader van een bosspel daar gedumpt waren door een Nederlandse scoutsgroep die aan De Winner op zomerkamp is.

Jeugdraad organiseert BarJong

Dinsdag 23 juli 2019
Lommel - Jeugdraad organiseert BarJongZoomBen jij tussen 12 en 18 jaar? Is 'een beetje vrijheid' en 'doen wat je zelf wil' één van je lijfspreuken? Ben je op zoek naar je eigen plek om met vrienden gezellig te chillen, te lasergamen, een gezelschapsspel te spelen…? Of wil je gewoon andere leeftijdsgenoten ontmoeten? Dan is BarJong misschien wel iets voor jou. De jeugddienst/jeugdraad organiseert deze avond maandelijks op vrijdag tussen 19 en 22 uur. Tijdens de zomervakantie zullen er meerdere activiteiten op de agenda staan. Heb je nog een goed idee voor BarJong? We horen het graag!

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Lommel - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Lommel - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Lommel - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Paula Kemps overleden

Maandag 22 juli 2019
Lommel - Paula Kemps overledenZaterdag is Paula Kemps overleden. Z!j was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De hittegolf komt eraan

Maandag 22 juli 2019
Lommel - De hittegolf komt eraanZoomOok in de Leopoldlaan bereiden ze zich voor op erg hoge temperaturen! (Foto Robert Boons)

Gabrielle Luyckx overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Gabrielle Luyckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gabrielle Luyckx overleden, de echtgenote van Jaak Janssens. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Lommel SK verliest oefenmatch

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Lommel SK verliest oefenmatchVanmiddag speelde Lommel SK, als afsluiter van een geslaagde oefenstage in Oisterwijk, een oefenpot tegen Capellen. Het werd 2-1. Bij de rust stond het 0-1 voor Lommel na een doelpunt van Naudts, maar in de tweede helft ging het wat moeizamer, en kon Capellen het laken naar zich toetrekken.

Frisse lucht

Zaterdag 20 juli 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Frisse lucht"Hittegolf." Dat was het enige woord dat bleef hangen van het weerpraatje op de radio. "Ze voorspellen tot 37 graden. Pfff, dat wordt puffen", zei ik. "Je puft nu al", zei mijn vrouw.  
"We zetten de ventilator aan”, vervolgde ik. "Al helpt dat niet veel. Want je verplaatst alleen lucht. Maar een fris gevoel is toch al iets. Trouwens, heb ik je al verteld van mijn collega? Wat hij 's nachts doet als het warm is?"
"Ik weet niet of ik dat wil weten", antwoordde ze. "Nee, zoiets is het niet", zei (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Lavreysen overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Luc Lavreysen overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Luc Lavreysen overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Mieke Minten. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stevoort.

Vegetatie vat vuur

Vrijdag 19 juli 2019
Aan de Zandstraat in Kattenbos vatte gisterenavond vegetatie vuur. De brandweer was de brand snel meester.
Lommel - Denis Van Elsen Verdonschot overledenGisteren is Denis Van Elsen Verdonschot overleden, de echtgenoot van Virginie Berghmans. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Willy Kenis overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Willy Kenis overledenVandaag is Willy Kenis overleden, de echtgenoot van Christiane Claes. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Lommel - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Lommel - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Lommel - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

De spreuk van de week

Donderdag 18 juli 2019
Lommel - De spreuk van de weekZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Lommel - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Lommel - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Lommel - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Lommel - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mariette Rutten overleden

Woensdag 17 juli 2019
Lommel - Mariette Rutten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Mariette Rutten overleden, de echtgenote van Nand Vromans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrim Severens in Lommel.
Lommel - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Alen overleden

Woensdag 17 juli 2019
Lommel - Henri Alen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Alen overleden, de echtgenoot van Heidi Haveneers. Hij was 66 jaar en zaakvoerder van de bvba Lomfri. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale Sint-Pietersbandenkerk van Lommel-Centrum.

Seppe Agten naar Breugel

Dinsdag 16 juli 2019
Lommel - Seppe Agten naar BreugelSeppe Agten verruilt Lommel Kolonie voor Breugel. Jonas Agten heeft besloten de schoenen aan de haak te hangen.

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Lommel - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...

Jos Van der Heyden overleden

Dinsdag 16 juli 2019
Lommel - Jos Van der Heyden overledenVandaag is Jos Van der Heyden overleden, de echtgenoot van Eliza Van Bommel. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrul Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Lommel - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Lommel - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Lommel - Theatervoorstelling bij 'Huis over Grenzen'ZoomMorgen - woensdag - vindt op de Duitse militaire begraafplaats in Kattenbos de theater- en muziekvoorstelling ´Stage of Mind´ plaats. Het is het eindresultaat van een uitwisselingsproject tussen jongvolwassenen uit Oekraine, Syrië, Burkina Faso, Irak, Polen, Roemenië, Spanje en Duitsland. Via theater en muziek drukken deelnemers zich uit over thema´s als oorlog, vrede, mensenrechten en diversiteit. Het ´podium´ voor deze voorstelling is de grootste Duitse (…) Het hele nieuwsbericht
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Rene Proth overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Rene Proth overledenZaterdag is de uit Leopoldsburg afkomstige René Proth overleden, de echtgenoot van Antonie Broeks. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Lommel - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Frans Boons overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Frans Boons overledenZaterdag is Frans Boons overleden, de weduwe van Katrien Stessens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Fanny Maes overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Fanny Maes overleden
Zaterdag is de uit Lommel afkomstige Fanny Maes overleden, de weduwe van Jean Pauwels. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Ghislaine Stakenborg overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Ghislaine Stakenborg overledenGisteren is in Lommel de uit Hamont afkomstige Ghislaine Stakenborg overleden, de echtgenote van Willy Jaenen. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Snezhanka Foteva overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Snezhanka Foteva overledenZaterdag is Snezhanka Foteva overleden, de echtgenote van Dimitar Fotev. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur).

Noël Mannaerts overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Noël Mannaerts overledenZaterdag is Noël Mannaerts overleden, de echtgenoot van Mariette Boogers. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maria Vreys overleden

Maandag 15 juli 2019
Lommel - Maria Vreys overledenVrijdag is Maria Vreys overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Pierre Kox en de levenspartner van de onlangs overleden Diel Verpoorten. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Lommel - Nieuwe single voor Marjan BergerZoom'Onze' Marjan Berger heeft weer een nieuwe single... De titel is 'Dingen' en het is net als zovele van Marjans nummers weer een échte oorwurmer!
Grensgevallen
Er wordt veel ingebroken in wagens die geparkeerd staan in ondergrondse parkeergarages in Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. In de eerste helft van dit jaar gaat het om 380 auto-inbraken, fors meer dan vorig jaar (230 keer). Volgens de politie gebruiken de daders speciale apparaatjes waarmee ze kunnen scannen wat er in een auto - zelfs in een kofferbak - ligt. 

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)

Lommel SK speelt 1-1 bij MVV

Zaterdag 13 juli 2019
Lommel - Lommel SK speelt 1-1 bij MVVLommel SK maakte ook vanavond bij MVV Maastricht een goede beurt, en het kon er na een aangename wedstrijd een billijk gelijkspel uit de brand slepen. Rocha scoorde voor Lommel de 0-1 in de eerste helft, MVV scoorde net na de rust de 1-1 eindstand.
Lommel - Definitieve reeksindeling vierde prov. BZoomVolgende ploegen maken tijdens het komend seizoen deel uit van vierde provinciale B. Dat heeft de Voetbalbond bekendgemaakt: Dilsen-Stokkem B, Ellikom, Grote Brogel, E. Houthalen, Kolonie, Lanklaar, Leut, Molenbeersel, Paal-Tervant B, Termolen, Turkse Rangers, Voorshoven, Waterloos, Wijshagen, Winterslag, HW Zonhoven, Zonhoven United B.

Voetbalspelers gezocht

Zaterdag 13 juli 2019
Recreatie voetbalploeg FC Schuurke zoekt extra spelers. Zij spelen op zaterdagnamiddag vriendschappelijke wedstrijden tegen ploegen uit de regio Noord-Limburg en hun thuisbasis is Lutlommel VV in de Konijnenpijp. Voor meer info kan je mailen naar geertpouders[!]hotmail.com. (Bijdrage Geert Pouders)

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 
Lommel - Definitieve reeksindeling derde prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.

Doei, doei, doei…

Zaterdag 13 juli 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Doei, doei, doei…Ik denk niet dat Kris Van Dijck zich een held voelde gisterochtend. En onder de douche zal hij vermoedelijk ook niet staan zingen hebben van “Twee jonge meisjes 't is al zo laat. De maan is vol en m'n glas is leeg.”
Je kent het wel, dat vrolijke liedje van Jo Jacobs, alias ‘De Held’. Let ermee op hoor! Voor je er erg in hebt nestelt het zich onverbiddelijk als een niet te verdelgen oorwurm in je brein. Je zingt het, je neuriet het, je fluit het. Een paar uur kun je dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser vrij zwaar gewond

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Hamonterweg in Neerpelt. De fietser werd daarbij vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Lommel - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
Lommel - Elf nieuwe spelers voor Lutlommel VVLutlommel VV heeft elf nieuwe spelers aangetrokken: Ogun Demerci (KVK Beringen); Joris Hermans (Achel VV); Kevin Dams (Stal Sport); Tom Claes (Bierbeek); Maarten Vandenberg (Grote Heide); Maik Tysiak(Hechtel FC); Amadu Kamara (Wezel Sport); Deniz Lokmani (Grote Heide); Maikel Schildermans (Grote Heide); Thomas, Poets (Rauw VV) en Wesley Maes (KFC Hamont '99).

Diel Verpoorten overleden

Donderdag 11 juli 2019
Lommel - Diel Verpoorten overledenIn WZC De Bekelaer is vandaag Diel Verpoorten overleden, de weduwnaar van Maria Geboers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verlies met 3-1 bij Waasland-BeverenLommel SK verloor vanavond met 3-1 bij Waasland Beveren na een meer dan behoorlijke partij. Zeker in de eerste helft waren ze de evenknie van de eersteklasser, en de ruststand was dan ook 1-1. Na de rust drukte de thuisploeg iets meer door, waardoor de eindstand nog 3-1 werd.
Lommel - Versterking voor Verbroedering LommelKomend seizoen zullen zeven nieuwe spelers mee de kleuren van Verbroedering Lommel verdedigen: Nick Vernelen (Ham Utd); Jelle Lenaerts (Oostham); Jaime Magarino (Kattenbos); Koen Tielemans (Grote Heide); Glenn Willekens (Breugel); Seppe Stessens (Mol Rauw) en Sven Hendrikx (vrije speler).

'Natuuroase' in Bosland

Woensdag 10 juli 2019
Vandaag gezien in Bosland
Midden augustus wordt in Bosland in Pelt een "natuuroase" geopend. Het pad is nu al klaar en toegankelijk voor bezoekers. Het gaat om een traject langs houten objecten die bezoekers, nog meer dan in andere bossen, tot rust moeten laten komen. Het idee komt overgewaaid uit Japan waar de bosbaden of Shinrin-yoku, die in de jaren '80 ontwikkeld werden, een antwoord moesten geven op het gebrek aan natuurbeleving bij stadsmensen.
Lommel - Drie nieuwe spelers voor Kattenbos SportZoomKFC Kattenbos Sport heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen:  Brecht Nijs en Kenneth Jansen (Lutlommel) én Nick Maes (Hamont '99). Bert Cochet begint zijn eerste seizoen als trainer.
Lommel - 'Den DALO' fietst door de bomenZoomVoor het derde jaar op rij fietste 'Den DALO' de marathon. Het begint dus traditie te worden. Dit jaar ging de tocht via de Duitse militaire begraafplaats in Kattenbos naar het Pijnven waar ze (uiteraard) ook door de bomen fietsten. Van daaruit ging het via Schoorheide naar de Keiheuvel. Tussendoor was er tijd voor de bevoorrading op de terrasjes langs de route, waarbij ze Dikke Louis niet links, of was het rechts, konden laten liggen. Op naar de volgende marathon! (Bijdrage Theo Mannaerts)
Lommel - Vijf nieuwe spelers voor Lommel KolonieVijf nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Grenstrappers Lommel Kolonie verdedigen: Dries Van Briel (Kattenbos); Jordy Clauw (Deurne); Chris Boridis (Lutlommel) én Soufian Ourfini en Ben Lodewijks (Grote Heide).

Maria Vandingelen overleden

Maandag 8 juli 2019
Lommel - Maria Vandingelen overledenGisteren is Maria Vandingelen overleden, de weduwe van Karel Huysmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Eerste afgestudeerde zorgkundige 'duaal leren'ZoomEen primeur voor Wico-campus Sint-Maria in Pelt en voor WZC Hoevezavel in Lommel: de eerste studente zorgkundige 'duaal leren", mocht haar diploma ontvangen en meteen beginnen werken in het rusthuis waar ze tijdens haar opleiding veel geleerd heeft. Nina van Vessem volgde de opleiding zorgkundige via duaal leren, waardoor ze haar opleiding deels op school kreeg en deels op de werkvloer. Serge Vrancken, coördinator van duaal leren, is zeer enthousiast over de opleiding en hoopt dan ook velen andere warm te maken. Op de foto zien we het nieuwe diensthoofd van Nina, Femke Beckers, coördinator van duaal leren Serge Vrancken, een trotse vader, de gemotiveerde en pas afgestudeerde Nina van Vessem en de tevreden directeur van ZorgGroep Lommel Rudi Fonteyn.
Lommel - Processierupsen: iedere zomer weer...Zoom                                                                              Foto Albert Agten

Lommels wielernieuws

Maandag 8 juli 2019
Nadat hij vorig weekend zijn zoveelste overwinning behaalde, moest Senne Hulsmans zich dit weekend tevreden stellen met dichte ereplaatsen. Vrijdag in Merelbeke (74 deelnemers) eindigde hij vierde en zondag in Montenaken (53 deelnemers) finishte hij knap derde en stond dus nog net op het podium.
Ook kersvers Belgisch Kampioen Dina Scavone haalde mooie uitslagen. Vrijdag in Heverlee (65 deelnemers) was ze 15de en zondag in Ottenburg (60 deelnemers) eindigde zij 6de en 2de Belgische. In beide wedstrijden stonden 1 Litouws en 6 Nederlandse meisjes in de top tien.

Nog kampbezoekers...

Zondag 7 juli 2019
Lommel - Nog kampbezoekers...ZoomOok de KSA van Zeveneken was (kort) in onze stad. Ze verblijven momenteel in Ellikom, maar hadden een tweedaagse in Lommel...  (Foto Annie Teuwens)
In het Nederlands-Limburgse Sevenum is vandaag het Oud-Limburgs Schuttersfeest van start gegaan. Tot dusver zijn de schutterijen Sint-Sebastiaan, Sint-Joris en Sint-Jozef, respectievelijk uit SHLille, Kaulille en Lommel, uitgeschakeld. UPDATE Er gaat slechts één Belgische schutterij door naar de volgende kavelronde, komende zaterdag: Sint-Elisabeth uit Stokkem.
Lommel - Roodkapjes te gast in SaharaZoomDe KSA Roodkapjes van Waasmunster vertoeven momenteel voor tien dagen in onze Lommelse Sahara aan de jeugdhemen. Dans, muziek, expressie en sport zijn maar enkele onderdelen van een rijkgevulde planning! (Foto's Annie Teuwens)
Roodkapjes te gast in SaharaRoodkapjes te gast in Sahara
Zoom
Lommel - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Figuranten gezocht

Zaterdag 6 juli 2019
Lommel - Figuranten gezochtZoomVanaf 12 juli vinden in Lommel de opnames plaats van "Old Born", de master film van Jordan De Deken. De student Audiovisuele Kunsten - Filmregie is nog op zoek naar figuranten die graag willen meespelen in het verhaal over Dawa, een meisje dat geboren wordt in een primitieve beschaving van mensen die in tegenstelling tot haar geen uiterlijk kenmerken, identiteit of emoties bezitten. Ze groeit op in een apatische omgeving tot ze de grenzen van haar wereld aftast. Waar een onverwachte ontmoeting haar (…) Het hele nieuwsbericht

De supporter

Zaterdag 6 juli 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - De supporterSommige mensen vergeet je niet snel. Ook al heb je ze maar een half uur gekend. Hij was een gast, net als wij, voor een bed en een ontbijt in de stad. De gastvrouw gaf hem 's morgens een vriendelijke 'goodmorning', die wij even voordien ook hadden ontvangen. "Oh, het is in het Engels vandaag", zei hij. "Geen probleem." Waarna hij naast ons aan de ontbijttafel ging zitten. Het is opvallend, niet alleen onze woordenschat, zoals de afkorting B&B, maar ook de gesproken taal in het hotel- en logeerwezen vertoont (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Pierre Mannaerts overleden

Vrijdag 5 juli 2019
Lommel - Pierre Mannaerts overledenVandaag is Pierre Mannaerts overleden, de echtgenoot van Plonie Gerits. Hij was 89 jaar en wordt woensdag begraven na de utivaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Lommel - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Lommel - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Lommel - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.
Lommel - Auto tegen boom: chauffeur bekneldDe brandweer heeft gisterenavond in Kattenbos de bestuurder van een auto moeten bevrijden. De man was er tegen een boom gereden. Overbrenging van de twintiger naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Lommel - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA Lommel zomert

Donderdag 4 juli 2019
Lommel - OKRA Lommel zomertZoomOkra Zomert - editie 2019 - vierde mee met Vlaanderen feest. Een prachtig gevulde sportieve dag met tal van activiteiten waaruit de talrijk opgekomen deelnemers konden putten! Curling, petanque, wandelvoetbal, boogschieten, nordic walking, line dance, patroonstappen, verschillende boswandelingen en volksspelen stonden in de aanbieding. Zij die het wat rustiger aan wilden doen konden gezellig bijpraten bij een kopje koffie met taart of een bezoekje aan de crea-stand. 's Middags werden er broodjes geserveerd en de dag werd afgesloten met een uitgebreide barbecue en een resem frisse pintjes! Gezelligheid en sportiviteit stonden weer centraal bij OKRA. (Bijdrage Mark Jansen)
OKRA Lommel zomertOKRA Lommel zomert
Zoom

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Lommel - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Materialen gestolen op bouwwerf

Donderdag 4 juli 2019
Lommel - Materialen gestolen op bouwwerfOp een bouwwerf aan de Kraaistraat zijn materialen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Lommel - Bewoners de Bekelaar zetten vakantie inZoomWat is er beter dan in een aangenaam gezelschap te genieten van een ijsje op een zomerse dag ? Een ijsje zachtjes laten smelten op de tong, meer moet dat niet zijn... Zo was het ook woensdagnamiddag op het terras bij WZC De Bekelaar. En uiteraard hebben de bewoners er duidelijk van genoten. (Bijdrage Heidi Van Hooff)
Bewoners de Bekelaar zetten vakantie inBewoners de Bekelaar zetten vakantie inBewoners de Bekelaar zetten vakantie inBewoners de Bekelaar zetten vakantie in
Zoom
Lommel - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

Anny Antonissen overleden

Donderdag 4 juli 2019
Lommel - Anny Antonissen overledenGisteren is Anny Antonissen overleden, de weduwe van Frans van den Broek. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Lommel - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
De vakantieparken van Center Parcs in Lommel (Vossemeren) en Peer (Erperheide) krijgen, net als vijf andere vakantieparken in Nederland en Duitsland, misschien een nieuwe eigenaar. Volgens het persagentschap Bloomberg onderhandelt de huidige eigenaar, de Blackstone Group LP, met de Duitse groep Aroundtown SA over een overname. De Duitsers willen voor de 7 parken in totaal 1 miljard euro betalen, zegt Bloomberg, dat zich baseert op bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen.
Lommel - Botsing in Stationsstraat: één gewondeBij een aanrijding tussen twee auto's in de Stationsstraat is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.40 uur.
Lommel - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)

Jeroen Meus kookt in Lommel

Woensdag 3 juli 2019
Deze zomer loopt op één weer een reeks van Jeroen Meus: 'Dagelijkse Zomerkost'. Elke dag gaat hij ergens in Vlaanderen bij iemand thuis koken. En vanavond is dat in ons eigenste Lommel... Waar hij zal koken? Kijkt u zelf maar, vanavond om 19.40 uur op één.
Lommel - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Lommel - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht

Proclamatie bij Wico Lommel

Dinsdag 2 juli 2019
Lommel - Proclamatie bij Wico LommelZoom'Elk nadeel heb zijn voordeel'... Op de plechtige en sfeervolle proclamatie van 142 leerlingen van het zesde jaar van WICO Lommel, werden bij tropische temperaturen (36°C) de diploma's uitgereikt in ... openlucht. De jarenoude traditie van dit indoor-gebeuren werd doorbroken wegens de ondraaglijke temperaturen. Tegelijkertijd zorgde dit voor een magnifiek decor en een speciale beleving van de bijhorende show die prachtig werd ingevuld met optredens van leerlingen en van leerkrachten. (Bijdrage Noël Bernaers)
Lommel - 'Oerkreeftje' aangetroffen in BoslandZoomIn Bosland heeft boswachter Eddy Ulenaers gisteren de eerste Limburgse waarneming van een kopschildkreeftje gedaan. Deze kreeftensoort heeft een rugschild en kan tot 8cm groot worden. Ze heeft 10 tot 30 bladvormige looppootjes waarvan sommige ook grijpers zijn geworden. Ulenaers noemt het zelf een prehistorisch zoetwaterkreeftje. Het is alleszins een zeer interessante vondst; onderzoekers van de KU Leuven, gespecialiseerd in zoetwaterfauna, organiseerden onlangs zelfs een grootschalige zoekactie om de verloren gewaande oerkreeftjes in de Belgische stilstaande wateren terug te vinden. (Foto Eddy Ulenaers)

Oplossing van de maand

Dinsdag 2 juli 2019
Lommel - Oplossing van de maandDe oplossing van deze maand was 'Werkplaatsen', dat is het gehucht waar de Ritreienloop loopt. Dus niet Kattenbos of centrum, maar ook Maatheide is niet goedgekeurd. Uiteraard loopt 'ie daar wel, maar we vroegen heel duidelijk naar het gehucht, en Maatheide is géén gehucht... Winnaars deze maand zijn: Roger Vanbeneden, Loes Mennen en Hilde Diepvens. Voor alle anderen: in augustus weer een nieuwe kans!
In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Lommel - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht

De vakantie is begonnen

Maandag 1 juli 2019
Lommel - De vakantie is begonnenZoom                                                          Foto Albert Agten
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
Prijsvraag van de maand
Lommel - Waar loopt de 'Ritreienloop'?Naar goede gewoonte op de eerste dag van de maand alweer een nieuwe prijsvraag. Enkele weken geleden verscheen een nieuwe uitgave van Vic Mennen over de Lommelse waterlopen. Maar weet u in welk gehucht de 'Ritreienloop' loopt? Antwoorden voor 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Te winnen alweer een mooi boeketje van Ixora, één Lommelse strip van René Bergmans én een strippakket van maar liefst 10 strips. Bij uw antwoord vermelden welke prijs u liefst ontvangt.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel