Inge ging vorige week op vakantie in
Oostenrijk en zelfs dan was er nog tijd en heel veel goesting om een potje te koken. "Op zoek naar iets typisch van daar, winkel in winkel uit en wat kwam er heel veel terug?
Spätzle. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een soort pasta, afkomstig van het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Je kan het met vanalles eten, maar blijkbaar is de grote favoriet overal kaas. Dus kaas zal het worden!. De uitdaging is om verse Spätzle te maken i.p.v. de voorverpakte
Blijkbaar is dit simpeler dan gedacht en veel heb je er niet voor nodig".
Ingrediënten
350gr bloem – 250ml melk – 2 eieren – tl zout – 250gr emmentaler of gruyèrekaas - spekblokjes
Bereiding: breng een grote pot water met zout aan de kook.
Bak de spekjes krokant
Terwijl het water opstaat mag je alle ingrediënten mengen tot een dik vloeibaar kleverig deeg.
Als het water kookt mag je het deeg door een zeef met grote gaten in het water drukken. Als het deeg komt bovendrijven mag je het met een schuimspaan eruit halen en in koud water laten schrikken.
De Spätzle in een kom met boter en veel kaas mengen alvorens op te dienen.
Wat kan je hierbij eten? Alles! Worst, spekjes met champignons, veel manieren dus.
De onze was met veel kaas en spekblokjes.
(Inge Jespers)