Deze keer eens een aperitiefhapje of een knabbeltje voor tussendoor. Je kan er natuurlijk ook een volwaardige maaltijd van maken als je vlees aan de ingrediënten toevoegt. Meestal word het gemaakt met een pittig mengsel dat bestaat uit kip en noten. Er zijn er ook veel die het vullen met gehakt.
Inge niet, die moet weer dwars kunnen liggen die vult het toch gewoon lekker met bloemkool.
Ik weet één ding, het is op alle manieren lekker. Wat de vulling ook is.
Wat gaan we nu eigenlijk maken: pastilla’s. De ene zegt dat het uit de Spaanse keuken komt de ander zegt nee, nee het komt van Marokko. Daar worden ze meestal enkel gemaakt voor de gasten op een feest.
Ik niet, ik maak het gewoon door de week, hier is het alle dagen feest op het bord.
Ingrediënten:
1 Bloemkool - 2 rode uien - 2 teentjes look - Handvol Koriander - Handvol Peterselie - Handvol oregano - Saffraan - 2el Heet water - 1kl kurkuma - 1kl gemberpoeder - 3/4kl kaneel. - Zout - 200gr Amandelschilfers - Filodeeg of brickdeeg -Olijfolie- Eventueel citroen.
Bereiding:
de bloemkool zuiver maken en de roosjes fijnhakken. De uien en look mogen gesnipperd worden. Koriander, oregano en peterselie grof hakken. De saffraandraadjes mogen in een eetlepel heet water en even rusten.
Olie verhitten in een grote braadpan (de bloemkool moet er ook in passen) de ui en look aanfruiten, samen met de kurkuma, gember en kaneel. Alles een dikke 5min aanbakken al roerend.
Nu mag de bloemkool erbij en goed blijven roeren dit mag 10minuutjes op het vuur. Kruiden met zout en de saffraan met het water erbij.
Aanbakken tot het water verdwenen is.
Van het vuur nemen en doe het mengsel in een grote kom zodat we nu de verse kruiden en amandelschilfers eronder kunnen mengen.
Dit mengsel mag nu helemaal afkoelen.
De oven voorverwarmen op 180°c, bakpapier op de rooster,
Nu begint het werk voor de handige Harry’s.
Neem een vel filo of brickdeeg, insmeren met wat olie. In de lengte in 2 snijden en het ene velletje op het andere leggen.
Een paar eetlepels van het bloemkoolmengsel op één helft van het deeg. Best 1cm van de randen vrijhouden. Plooi de vrije helft over de vulling zodat je een driehoek krijgen. Plooi de randen om en leg de flapjes met naad naar beneden op de bakplaat. En zo doen we verder tot het deeg en de vulling opgebruikt is.
Borstel een beetje olie over de driehoekjes en dit mag nu 30min bakken in de oven.
Opdienen met partjes citroen maar dit is niet per se nodig.