Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Pastilla’s met bloemkool

Woensdag 11 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Pastilla’s met bloemkool - Beringen
Deze keer eens een aperitiefhapje of een knabbeltje voor tussendoor. Je kan er natuurlijk ook een volwaardige maaltijd van maken als je vlees aan de ingrediënten toevoegt. Meestal word het gemaakt met een pittig mengsel dat bestaat uit kip en noten. Er zijn er ook veel die het vullen met gehakt. Inge niet, die moet weer dwars kunnen liggen die vult het toch gewoon lekker met bloemkool. Ik weet één ding, het is op alle manieren lekker. Wat de vulling ook is. Wat gaan we nu eigenlijk maken: pastilla’s. De ene zegt dat het uit de Spaanse keuken komt de ander zegt nee, nee het komt van Marokko. Daar worden ze meestal enkel gemaakt voor de gasten op een feest. Ik niet, ik maak het gewoon door de week, hier is het alle dagen feest op het bord.
Ingrediënten: 1 Bloemkool - 2 rode uien - 2 teentjes look - Handvol Koriander - Handvol Peterselie - Handvol oregano - Saffraan - 2el Heet water - 1kl kurkuma - 1kl gemberpoeder - 3/4kl kaneel. - Zout - 200gr Amandelschilfers - Filodeeg of brickdeeg -Olijfolie- Eventueel citroen.
Bereiding: de bloemkool zuiver maken en de roosjes fijnhakken. De uien en look mogen gesnipperd worden. Koriander, oregano en peterselie grof hakken. De saffraandraadjes mogen in een eetlepel heet water en even rusten. Olie verhitten in een grote braadpan (de bloemkool moet er ook in passen) de ui en look aanfruiten, samen met de kurkuma, gember en kaneel. Alles een dikke 5min aanbakken al roerend. Nu mag de bloemkool erbij en goed blijven roeren dit mag 10minuutjes op het vuur. Kruiden met zout en de saffraan met het water erbij. Aanbakken tot het water verdwenen is. Van het vuur nemen en doe het mengsel in een grote kom zodat we nu de verse kruiden en amandelschilfers eronder kunnen mengen. Dit mengsel mag nu helemaal afkoelen. De oven voorverwarmen op 180°c, bakpapier op de rooster, Nu begint het werk voor de handige Harry’s. Neem een vel filo of brickdeeg, insmeren met wat olie. In de lengte in 2 snijden en het ene velletje op het andere leggen. Een paar eetlepels van het bloemkoolmengsel op één helft van het deeg. Best 1cm van de randen vrijhouden. Plooi de vrije helft over de vulling zodat je een driehoek krijgen. Plooi de randen om en leg de flapjes met naad naar beneden op de bakplaat. En zo doen we verder tot het deeg en de vulling opgebruikt is. Borstel een beetje olie over de driehoekjes en dit mag nu 30min bakken in de oven. Opdienen met partjes citroen maar dit is niet per se nodig.
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek
Oudere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 04/07/'18 Beringen - Stoofvlees provençaals
  • 20/06/'18 Beringen - Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel
  • 13/06/'18 Beringen - Gevulde pastaschelpen

Kalender Beringen

Donderdag
18
December

Ode aan de verwondering

Ode aan de verwonderingVandaag Caroline Pauwels schreef een prachtige ode aan de verwondering. Een pleidooi om je zintuigen open (…)
Donderdag
18
December

DIGIPUNT in WZC Corsala

DIGIPUNT in WZC CorsalaVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het (…)
Donderdag
18
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Overgordijnen Winter donsdeken
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Pastilla’s met bloemkool
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie