Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Ingemaakte zoetzure augurken

Woensdag 25 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Ingemaakte zoetzure augurken - Beringen
Daar is ze dan, de zon. Het ideale weer dat onze groentjes in onze serre goed doen groeien. Zo hebben we ook 3 augurkenplantjes staan. Deze zijn meer dan content met zo'n hitte. Een rauwe augurk heeft veel weg van een komkommer, enkel niet zo een doorgesproken smaak. Wat doe je al met zo een augurk, veel kan je er niet mee doen, want rauw worden ze zelden gegeten. Soep kan je ervan maken maar de bekendste manier is natuurlijk ingemaakt. Wij vinden de augurken uit de winkel nogal vrij zuur. Zo zuur dat mijn kaken er kramp van krijgen. Weer een typische Inge’s uitdrukking. Daar bedoel ik dus mee dat het bijna smoelentrekkers zijn. De familie is hier gek van mijn augurken, die willen de 'winkelaugurken' niet meer. Dus soms mag ik al blij zijn dat ik zelf ook nog eens een potje overhoud. Veel recepten die je online terugvindt, vertellen dat ze een nacht of een aantal uren in zout moeten zweten maar dit doe ik dus niet meer want zoals ieder groentje heb ik de eerste potten kunnen wegsmijten, bah zo een zoute boel. Dus vandaag mijn receptje van ingemaakte zoetzure augurken.
Ingrediënten voor ongeveer 4 potjes van 500ml: 500ml azijn – 500ml water - 3handvol mosterdzaad – 2 handvol korianderbolletjes – 200gr suiker – snuifje kurkuma (dient enkel voor de kleur)

Bereiding: Eerst en vooral de potjes die je gebruikt steriel maken. Ik leg ze gewoon volledig onder water in een grote kookpot en breng die aan de kook en als het kookt doe ik er de dekseltjes bij en laat dit zo een 20 minuutjes doorkoken Ondertussen was ik de augurken en ontdoe ze van die vervelende stekeltjes ik gebruik er een schuursponsje voor, en onder stromend water zodat die stekeltjes niet in mijn vingers blijven steken. De augurken snijden naar wens; sommigen willen blokjes, anderen lange sliertjes of zelfs heel. Ik snij ze in schijfjes Dan een kookpot op het vuur met het water, azijn, mosterdzaadjes, korianderbolletjes, suiker en kurkuma. Dit aan de kook brengen en goed mengen tot de suiker volledig is opgelost. Potjes vullen met augurk en het gekookt mengsel erover gieten tot mooi aan de rand van de potjes. Deksel op de potjes en op hun kop zetten tot ze zijn afgekoeld.
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek
Oudere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 11/07/'18 Beringen - Pastilla’s met bloemkool
  • 04/07/'18 Beringen - Stoofvlees provençaals
  • 20/06/'18 Beringen - Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel

Kalender Beringen

Donderdag
18
December

Ode aan de verwondering

Ode aan de verwonderingVandaag Caroline Pauwels schreef een prachtige ode aan de verwondering. Een pleidooi om je zintuigen open (…)
Donderdag
18
December

DIGIPUNT in WZC Corsala

DIGIPUNT in WZC CorsalaVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het (…)
Donderdag
18
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Warme winterjas van Taifun Winter donsdeken
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Ingemaakte zoetzure augurken
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie