Ik denk dat het ondertussen al opvalt maar hier in huis zijn we echte pasta-eters. Dus deze keer een poepsimpel gerechtje met uiteraard,… pasta.
Nu met het warme weer hadden we een teveel aan kerstomaatjes in de serre. De buren hebben wij al blij gemaakt met eigen gekweekte snoeptomaatjes en de rest wordt dan omgetoverd in een lekker vers gerechtje. vandaag één van mijn simpelste gerechtjes, maar o zo lekker.
Ingrediënten:
2 teentjes look – 2uien – 500gr kerstomaatjes – peper en zout – witte vis (kabeljauw, pangasius,…) - tagliatelle – paneermeel – olijfolie
Bereiding:
Tomaatjes wassen en van hun groen kroontje ontdoen.
Look fijn snipperen. En de ui in partjes snijden.
De vis kruiden met peper en zout en wentelen in paneermeel.
Pasta koken zoals aangewezen op de verpakking.
Ondertussen de ui samen met de look aanstoven.
Dan mogen de kerstomaatjes enkele minuutjes meestoven tot ze openspringen.
Kruiden met peper en zout.
De vis bakken in olijfolie tot hij gaar is en een krokant korstje heeft .
Giet de pasta af, maar vang 3 grote scheppen kookvocht op voor bij de tomaatjes te doen zodat we een beetje saus hebben.
Pasta mengen onder de tomaatjes de vis bij op het bord en klaar.
(Inge Jespers)