Het overige nieuws

Peer - Twee nieuwe spelers voor Sp. WijchmaalLennert Van Vleymen (RC Peer) en Jarni Mirtic (Helson) zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Wijchmaal verdedigen. Senne Oyen, Jan Knevels en Gilean Aerts verlaten de club.
Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Peer - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Peer - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Versterking voor Sporting Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Wouter Vaesen (Peer SV), Frank Biliën (Reppel), Cobe Stevens (Maasland NO) en Giel Breemans (Bree-Beek).
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige herbergbezoeker uit Hechtel-Eksel nam afgelopen weekend de auto van de caféuitbaatster. Hij vloog met de wagen een stuk verder op de Solterweg in Neeroeteren uit de bocht, belandde in de gracht en nam te voet de vlucht. Na een korte zoekactie kon hij aangetroffen worden door de politie Maasland. Hij legde een positieve ademtest af en bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen is zwaar beschadigd.

Twintiger gewond bij botsing

Maandag 29 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten twee auto's op de Weg naar Opglabbeek in Oudsbergen. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Oudsbergen gewond.
Peer - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Peer - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom

Robert Geunis overleden

Maandag 29 juni 2020
Peer - Robert Geunis overledenVrijdag is Robert Geunis overleden, de echtgenoot van Josée Leppens. Hij was 72 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kleine-Brogel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg-Noord in Oudsbergen botsten vrijdagavond een auto en een fietser uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Peer - Uit de oude doos: debutantjes SV BreugelZoom
De debutantjes van SV Breugel (seizoen 2006-2007).

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Peer - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Fietser gevallen in Kleine-BrogelIn de Dommellaan is deze namiddag een fietser gevallen. Hij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In de Lietenstraat in Oudsbergen botsten gisterenavond rond 19 uur een 75-jarige fietsster uit Oudsbergen en een bestelwagen. De fietsster raakte daarbij gewond.

Twee mannen gewond bij ongeval

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Forelstraat in Houthalen-Helchteren botsten gisterenavond twee fietsers en een motorrijder. Daarbij raakten twee mannen uit Oudsbergen gewond.

Fietser (30) omgekomen

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat In Overpelt is deze namiddag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde toen hij door een trekker met oplegger werd gepasseerd. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk; de vrachtwagenchauffeur, die na afloop in shock verkeerde, stelt dat hij niets abnormaals gevoeld heeft. Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Neerpelt.

Man randt 36 vrouwen aan

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man randt 36 vrouwen aanVijf jaar cel, waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Hechtel-Eksel vandaag van de correctionele rechtbank in Hasselt heeft gekregen voor de aanranding van 36 vrouwen. De man kon dertien jaar toeslaan voor hij kon ontmaskerd worden. Hij sloeg onder meer in Hasselt en Mol.(PG)
Peer - Stad zorgt voor meer fietsparkingsZoom
Er is extra ruimte voor terrassen gekomen door de coronamaatregelen (en de hitte). Dat vraagt ook om meer fietsparkings. Daarom vind je op verschillende locaties op het grondgebied van de gemeente meer plaats om je tweewieler te parkeren. Toch nog ergens nood aan extra fietsparking? Laat het dan weten aan het stadsbestuur via info[!]peer.be. (Foto stadsbestuur)

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Peer - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Vrouw (31) gewond bij ongeval

Donderdag 25 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 7.10 uur gebeurde er een verkeersongeval op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. Een 31-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Peer - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ziekenhuizen worden Noorderhart

Donderdag 25 juni 2020
Peer - Ziekenhuizen worden NoorderhartZoomHet Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Pelt slaan de handen in elkaar, dat is al even bekend. Beide ziekenhuizen liggen in vogelvlucht op slechts enkele kilometers van elkaar en werken al jaren samen, maar nu willen ze de krachten voluit bundelen. Vanmiddag werd de nieuwe naam van de ziekenhuisfusie - Noorderhart - onthuld tijdens een opening waar Peltenaar Stijn Meuris voor de gelegenheid de Peltse versie bracht van zijn bekende nummer ‘Ik hou van u’.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Op ontdekking in eigen streek!

Donderdag 25 juni 2020
Peer - Op ontdekking in eigen streek!ZoomVeertien Peerse jeugdverenigingen gaan komend weekend op pad door de Peerse dorpen om er in elke brievenbus een Boslandgids te droppen. De 156 pagina's dikke brochure is de ideale gids voor een vakantie in eigen buurt. Houd je brievenbus dus in de gaten! 
Vakantie in eigen streek? Geen probleem want Peer en bij uitbreiding Bosland hebben heel wat te bieden. Je kan dus op stap met jouw gezin of met de bubbel van de week. Onder de noemer ‘Groots in beleving’ neemt de gids de Perenaar op sleeptouw door de vier Boslandgemeenten. Het aanbod van het keuzemenu bestaat uit fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassingen en leuke plekjes.
Niks ontvangen? Check dan de digitale versie op www.zomerinpeer.be.

Nieuw: Toon Reckers Containers

Woensdag 24 juni 2020
Toon Reckers uit Peer heeft de besloten vennootschap Toon Reckers Containers opgericht met zetel aan de Kleine Dijk in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer verhuur, verkoop en vervoer van containers, goederenvervoer over de weg en grondwerken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lillo Steenweg in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond rond 17.45 uur een 29-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren en een auto gebotst. De fietser raakte daarbij gewond.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Water aan de bron van de Dommel

Woensdag 24 juni 2020
Peer - Water aan de bron van de DommelZoomDoor de huidige droogte zien we een lagere waterstand in de beken. Talrijke brongebieden dreigen volledig te verdrogen. Ook de bovenloop van de Dommel in Peer-Siberië ontkomt hier niet aan. Daarom staken enkele landbouwers en de watering De Dommelvallei de handen in elkaar om het Dommelwater ter plaatse te houden. De Dommel wordt minder gemaaid en kleine stuwtjes houden het water tegen. Het resultaat is verbluffend; er staat nog ongeveer 30 cm water in de Dommel! Door het water tegen te houden (…) Het hele nieuwsbericht

Man in elkaar geslagen

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend rond 3 uur een man in elkaar geslagen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Over de omstandigheden van het voorval is niets geweten. Er zijn drie verdachten in deze zaak.

Schaap doodgebeten

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het militair domein in Meeuwen is de voorbije nacht een schaap doodgebeten. Dat was mogelijk het werk van een wolf.
Peer - Reeksindeling vierde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling voor vierde provinciale B bekendgemaakt met volgende clubs: SV Breugel, Dilsen-Stokkem B, Eksel B, Ellikom, Grote Brogel, Heusden06, Lanklaar, Leut, Lommel Kolonie, Molenbeersel, Opglabbeek B, Opoeteren, Paal-Tervant B, Sporting Winterslag, Waterloos-Voorshoven en Wijshagen.
#samentegencorona
VZW Kinderpret, de organisatie achter ‘Mega Buitenpret’ en ‘Mega Schlagerfest’ heeft aan Wico Campus TIO en het Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt, alsook aan het gespecialiseerd secundair onderwijs St.-Elisabeth desinfectiezuilen geschonken. Op deze manier willen ze beide campussen helpen bij het opvolgen van de veiligheidsmaatregelen. 'Omdat we beiden in het onderwijsveld actief zijn, willen we graag ons steentje bijdragen,' zeggen Roland Stevens en Thomas Verhoeven van (…) Het hele nieuwsbericht
Ontsmettingszuiltjes voor scholenOntsmettingszuiltjes voor scholen
Zoom

Elza Gielen overleden

Woensdag 24 juni 2020
Peer - Elza Gielen overledenZondag is Elza Gielen overleden, de weduwe van Jan Henkens. Zij was 85 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling, vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.
Peer - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Peer - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Peer - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is een 37-jarige vrouw uit Meerhout gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Peer - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Peer - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)
Peer - Zuster Maria Ceyssens overledenZondag is zuster Maria Ceyssens overleden, Gasthuiszuster van Antwerpen. Zij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.
Kort nieuws van bij de buren
In een werfkeet aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen-Helchteren is elektrisch werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto over de kop

Maandag 22 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren is deze voormiddag een auto over de kop gegaan. De bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een 60-jarige man uit Houthalen-Helchteren.

Jaak Oyen overleden

Maandag 22 juni 2020
Peer - Jaak Oyen overledenZaterdag is de uit Eksel afkomstige en in Wijchmaal woonachtige Jaak Oyen overleden, de weduwnaar van Julia Goven. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Wijchmaal.

Mia Vincken overleden

Maandag 22 juni 2020
Peer - Mia Vincken overledenZaterdag is de in Wijchmaal woonachtige Mia Vincken overleden, de weduwe van François Meekers. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Wijchmaal, gevolgd door de teraardebestelling.

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Peer - Metalen kasten voor St.-ElisabethZoomHet Opglabbeekse bedrijf EPA heeft 12 metalen kasten geschonken aan de Sint-Elisabethschool in Wijchmaal. Daarmee heeft EPA de opbergproblemen bij de logopedisten in de school opgelost. Het waren Bart, medewerker van EPA en Annelore, logopediste van deze buitengewone school, die ervoor zorgden dat de logopedisten nu alle materialen in gesloten kasten kunnen opbergen. Dit maakt het geven van therapie in een prikkelarme omgeving efficiënter en aangenamer voor de leerlingen, zeggen ze bij Sint-Elisabeth, waar ze heel blij zijn met de gift.

Voetgangster (49) gewond

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 49-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is deze voormiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op de Hasseltweg in Genk.

Auto van parking gestolen

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is een Ford Focus gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Weg met geld

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand op Rooierlee in Oudsbergen is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Auto en mobilhome botsen

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bocholt botsten vrijdagavond een mobilhome en een auto. Daarbij raakte een 26-jarige man uit Maaseik gewond.
Peer - Uit de oude doos: waar is de tijd?ZoomIn een ver verleden had SV Breugel een damesploeg.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Peer - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)

Mia Rubens overleden

Zondag 21 juni 2020
Peer - Mia Rubens overledenVrijdag is de uit Eksel afkomstige en in Peer woonachtige Mia Rubens overleden, de weduwe van Jaak Custers. Zij was 83 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel, vindt in intieme kring plaats.

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Peer - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Drie jeugdspelers naar U21

Zaterdag 20 juni 2020
Peer - Drie jeugdspelers naar U21
Bij SV Breugel maken drie spelers de overstap naar de U21: Alexander Schrooten, Brent Verdonck en Niels Evens.

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Peer - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)
Jana Honings uit Peer heeft de besloten vennootschap Honings Jana opgericht met zetel aan de Waubergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitoefening van de tandheelkunde.

Creatief in de academie

Zaterdag 20 juni 2020
Het heerlijke in de Kunstacademie Noord-Limburg is dat je daar je creativiteit zo lekker mag botvieren. Zoals in de richting "muzikale vorming". Juf Sarah Robaeys gaf daar haar leerlingen uit het derde jaar een creatieve opdracht: maak een muzikaal stripverhaal waarin ritme en geluid centraal staan. Karina Gevorgyan (12) uit Peer maakte een schitterend filmpje met Stripsody 'The Sounds of Life'. Kijk en geniet mee!

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Peer - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond bij botsing met bus

Vrijdag 19 juni 2020
Peer - Man gewond bij botsing met busVanmiddag botsten een auto en een bus op het kruispunt van de Meeuwerbaan en de Waubergstraat. De autobestuurder, een vijftiger uit de gemeente, raakte daarbij gewond.
Peer - Bezoek Mariaziekenhuis versoepeldZoomIn het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS centrum worden de coronamaatregelen inzake bezoek vanaf maandag versoepeld. Toch moet u een en ander in het oog houden, wilt u iemand gaan bezoeken. Alles staat hier uitgelegd.

Nar Gielen overleden

Vrijdag 19 juni 2020
Peer - Nar Gielen overleden
Gisteren is Nar Gielen overleden, de echtgenoot van Lies Swennen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn assen worden bijbegraven bij zijn zoon op de begraafplaats van Linde-Peer.

Nieuwe vennootschap: Sweep Story

Donderdag 18 juni 2020
Erwin en Julie Allary, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Sweep Story opgericht met zetel aan de Schuttersstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de internetverkoop van huishoudartikelen en van reinigings- en onderhoudsproducten.

Auto en tractor botsen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kamperbaan in Hechtel-Eksel raakten deze namiddag een auto en een tractor met aanhangwagen in een aanrijding betrokken. Beide voertuigen belandden in de gracht. De autobestuurster werd daarbij gewond.

Zeventienjarige fietser gewond

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Weg naar Zwartberg en de Ophovenbosstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Grasmaaier gestolen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Saviostraat in Houthalen-Helchteren is een grasmaaier gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".
Peer - Startschot voor nieuw voetbalseizoenZoomBij S.V. Breugel is het startschot gegeven voor het voetbalseizoen 2020 - 2021. Voor de traditionele startvergadering verzamelde spelers en trainersstaf van de seniors en U21 voor een eerste kennismaking. De nieuwe spelers werden voorgesteld, alsook werd de voorbereiding van het nieuwe seizoen overlopen. Ook de belangrijkste onderlinge afspraken tussen spelers, trainers en bestuur voor goed verloop van de trainingen en competitie werden aan iedereen gecommuniceerd.

Koning bezoekt luchtmachtbasis

Donderdag 18 juni 2020
Peer - Koning bezoekt luchtmachtbasisKoning Filip brengt woensdag 24 juni een bezoek aan de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. De koning is gevechtspiloot van opleiding.

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.
Peer - Nieuwe deken Philippe op werkbezoekZoomE.H. Jan Philippe (44), de deken van het nieuwe dekenaat Pelt, de samenvoeging van de dekenaten Hamont, Lommel en Peer, was vandaag op werkbezoek in Overpelt. Na afloop poseerde de nieuwe deken (links) graag met pastoor-moderator Theo Borgermans voor de foto. Deken Philippe treedt op 1 september in functie.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Peer - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Peer - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Peer - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee lichtgewonden bij botsing

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Kiefhoekstraat in Hechtel-Eksel. Daarbij zijn de twee bestuurders lichtgewond geraakt.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Peer - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

Weg met werkmaterialen

Maandag 15 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe op een bouwwerf aan de Kelchterhoefweg in Houthalen-Helchteren. Zij gingen met werkmaterialen aan de haal.

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Peer - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.

Juliette Opdebeek

Maandag 15 juni 2020
Peer - Juliette Opdebeek
Vrijdag is in Kleine Brogel Juliette Opdebeek onverwacht overleden. Zij was 85 jaar. Haar assen worden uitgestrooid na het afscheid in besloten kring.

 
Vanaf morgen/dinsdag wijzigt het parkeerverbod in de zone Noordervest 84 - parking de Bogaerd naar een verbod op stilstaan en parkeren. Het verbod geldt op schooldagen tussen 8 en 8.45 uur. De maatregel is genomen om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verhogen. 
Peer - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weg met autobatterijen

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Oudsbergen zijn enkele autobatterijen uit de garage van een woning gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld.

Bromfietser (21) gewond

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Nevenplein in Kaulille botsten vrijdagnamiddag een auto en een 21-jarige bromfietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Uit de oude doos: wie is wie?

Zaterdag 13 juni 2020
Peer - Uit de oude doos: wie is wie?ZoomDe scholieren van SV Breugel (seizoen 1971-1972): wie is wie?

KRC Peer trekt drie spelers aan

Zaterdag 13 juni 2020
Peer - KRC Peer trekt drie spelers aanKRC Peer heeft zijn spelerskern uitgebreid met drie spelers: Emre Kozulu (Meeuwen SK), Robin Kerkhofs (Achel VV) en Diego Do Ceu (Park Houthalen).

Everzwijnen op caféterras

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het terras van café Buitenland aan de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren doken donderdagavond veertien everzwijnen op. Er waren op dat ogenblik geen klanten aanwezig.

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Peer - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Dertien nieuwe spelers bij SV BreugelSV Breugel heeft dertien spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Raf Theunissen (van Achel VV), Jarno Verberne (van Achel VV), Pieter Van Nerum (van Achel VV), Niels Winters (van Esperanza Pelt), Senne Oyen (van Sporting Wijchmaal), Kevin Buschgens (van Lindeboys Sp. Leut), Rob Hoydongs (van Racing Reppel), Wout Trippaers (van Hechtel FC), Sven Droeshout (van Achel VV), Marnick Vanelderen (van Racing Peer), Bram Luyckx (van Lindelhoeven VV), Jonas Theunis (van Sporting Wijchmaal) en Jordy Theunis (vrije speler).
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gingen afgelopen nacht aan de haal met cash geld. In een woning op de Violierenstraat is vandaag de diefstal van elektrisch materiaal vastgesteld.

Hondjes in beslag genomen

Vrijdag 12 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam woensdag in samenwerking met de Inspectie Dierenwelzijn twee jack russells in beslag bij een woning op de Steenweg naar Kleine Brogel in Bocholt. De eigenaar kreeg al eerder verwittigingen voor verwaarlozing van zijn dieren maar gaf hieraan geen gevolg. De hondjes hadden weinig voedsel of drinken ter beschikking en in de woning vond men uitwerpselen. De honden werden opgevangen door Dieren in Nood. Er werd een PV opgesteld voor overtredingen tegen de dierenwelzijnswet.

Michael Kalders overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Peer - Michael Kalders overledenOp 29 mei overleed Michael Kalders, militair op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hij was 39 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Brand op schietterrein

Vrijdag 12 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het schietterrein van Helchteren, op de grens met Peer en Meeuwen, is vanmiddag brand ontstaan. De brandweer doet al het nodige om de brand zo snel mogelijk te blussen. UPDATE Dat is inmiddels gebeurd.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.
Peer - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Peer - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.
Peer - Uit de oude doos: Duiveltjes SV BreugelZoomDe Duiveltjes van SV Breugel, seizoen 2002-2003. Wie is wie?

Theodoor Boonen overleden

Woensdag 10 juni 2020
Peer - Theodoor Boonen overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Theodoor Boonen overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de stedelijke begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Peer - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Boskantstraat in Oudsbergen is een scootmobiel en een zitmaaier gestolen uit een garage. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Peer - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto en lijnbus botsen

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wijchmaalsebaan in Hechtel-Eksel raakten vanmiddag een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. De autobestuurster raakte daarbij gewond.

Auto vliegt over middenberm

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond slipte een auto op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. De wagen vloog over de middenberm en kwam vervolgens in aanrijding met twee voertuigen die in de andere rijrichting reden. Bij het ongeval viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het Mariaziekenhuis gebracht.
Peer - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

Brigitte Weishaupt overleden

Maandag 8 juni 2020
Zaterdag is Brigitte Weishaupt overleden, de echtgenote van Andre Van Nerum. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Ongeval met vluchtmisdrijf

Zondag 7 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Nachtegalenstraat en de Heivinkstraat in Houthalen-Helchteren botsten gisterenavond rond 18.25 uur twee auto's. Een 46-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Eén bestuurder vluchtte weg maar keerde even later te voet terug naar de plaats van het ongeval. De 30-jarige man legde een positieve speekseltest af. Hij had een lopend rijverbod. Zijn auto, die werd teruggevonden in de Musstraat, was niet verzekerd en niet ingeschreven. De politie liet het voertuig takelen.

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Peer - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen geparkeerde auto's

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Genitsstraat in Oudsbergen is gisterenavond een auto door een muurtje gereden en tegen twee geparkeerde auto's beland. Het bleef bij blikschade.
Peer - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Peer - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

Aan het (slag)werk!

Zaterdag 6 juni 2020
Peer - Aan het (slag)werk!ZoomDe leerkrachten slagwerk van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben een kort filmpje gemaakt om hun instrumenten te promoten. Wie nog niet weet welk instrument te kiezen volgend schooljaar, kan zich nog inschrijven via www.kanl.be.  
Peer - Zuster Seraphine Beckers overledenIn AZ Nikolaas in SInt-Niklaas is gisteren Zuster Amandine overleden, in de wereld Seraphine Beckers. Ze was 88 jaar en lid van de congregatie van de oratorianen van Filippus Neri..
Karen Steensels uit Peer heeft de besloten vennootschap Steensels Karen opgericht met zetel aan de Heufkensstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer verpleging op consultatie en aan huis van alle mensen die permanente en tijdelijke verzorging nodig hebben.

Auto in gracht na botsing

Vrijdag 5 juni 2020
Peer - Auto in gracht na botsing
Op de Baan naar Bree raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde in de gracht. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Peer - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Verkrachter krijgt 40 maanden celDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 53-jarige man uit Bocholt tot veertig maanden cel veroordeeld omdat hij een zestienjarig meisje verkrachtte in zijn bestelwagen. De feiten dateren van 21 januari 2018. De rechtbank wees aan het meisje 5.000 euro schadevergoeding toe.(PG)
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Peer - Weer bezoek mogelijk in MariaziekenhuisMaandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Ook in het Revalidatie & MS Centrum is de bezoekregeling aangepast. Ze is niet helemaal dezelfde als in het ziekenhuis. Hier leest u er meer over.  
Peer - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (43) gewond bij botsing

Donderdag 4 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bevrijdingslaan in Houthalen-Helchteren raakten vanmorgen een 43-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond.

Grasmaaier gestolen

Donderdag 4 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bakkerstraat in Houthalen-Hechteren is een grasmaaier uit de garage van een woning gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Peer - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).

Mia Vanderhoydonck overleden

Donderdag 4 juni 2020
Peer - Mia Vanderhoydonck overleden
Dinsdag is de in Wijchmaal woonachtige en uit Eksel afkomstige Mia Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Louis Ulenaers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel met uitstel: dat is de straf die de correctionele rechtbank heeft uitgesproken tegen een Looise vrouw en haar nieuwe partner uit Meeuwen. Zij kregen deze straf omdat zij vuurwerk hadden laten ontploffen onder een voertuig aan het appartement van haar ex-vriend. Zij moeten de schade aan het voertuig vergoeden.(PG)
Peer - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Peer - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Peer - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Peer - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.

Fietsster (40) gewond

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur botsten een fietsster en een auto op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Een 40-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Drugsdealer aangehouden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een huiszoeking uit in een woning op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In de woning trof de politie cannabis, hasj, verpakkingsmateriaal en cash geld aan. Een 23-jarige man uit Oudsbergen werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte werd na verhoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een man uit Houthalen-Helchteren veroordeeld omdat hij twee keer het corona-samenlevingsverbod overtrad. Hij kreeg een boete van 387 euro. (PG)

Mia Vandekerkhof overleden

Dinsdag 2 juni 2020
Peer - Mia Vandekerkhof overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Gerard Meekers. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis in Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden.
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal heeft de lokale politie Kempenland gisteren twee racende bromfietsers staande gehouden. Dat gebeurde met een anonieme politiewagen. Volgens een getuige veroorzaakten de twee een bijna-aanrijding aan de Handwijzersstraat in Eksel. Daarna reden ze aan hoge snelheid richting Wijchmaal waarbij ze fietsers de stuipen op het lijf joegen.
Peer - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.
Kort nieuws van bij de buren
Een everzwijn heeft zaterdagochtend een fietser die op weg was naar zijn werk in Hasselt omvergelopen in de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren. Hij liep een wonde op aan het hoofd.
Peer - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Peer - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland openZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
24/06

Voor mijn lief vrouwke ze is jarig op 29/6 Van harte gefeliciteerd

Valere Goossens
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer