Het overige nieuws

Ondertussen, in Slovenië...

Vrijdag 31 augustus 2012
Op de eerste dag van het Europese kampioenschap rivierafdaling in het Sloveense Solkan hebben de twee leden van NWC al mooie resultaten neergezet. Alhoewel de wedstrijden door onweer tijdelijk werd stilgelegd gingen ze toch alle van start. Op de individuele klassieke afdaling van de rivier Soca werd Artuur Peters (Hechtel-Eksel) knap 6de en Jan Plas (Hamont-Achel) 11de. Later op de dag werd nog de ploegenwedstrijd sprint afgewerkt waarbij de NWC-ers samen met Mechelaar Bram Sikkens knap 7de werden in de landenrangschikking. Morgen/zaterdag staat nog de ploegenkoers op de klassieke afdaling op het programma en zondag wordt het EK afgesloten met de individuele sprint-afdalingswedstrijd.

Zondag koetsendefilé in Bocholt

Donderdag 30 augustus 2012
Ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van Bocholt willen de Goolderkoetsiers zondag hun mooiste antieke koetsen presenteren op een défilé door het centrum van Bocholt. De koetsen worden voorgesteld aan het publiek rond 14.00 u. in het centrum. Er zal een woordje uitleg gegeven worden over het paard, de koets en de koetsier. De deelnemende koetsen zijn voorzien van houten wielen. De koetsier en de passagiers dragen de passende en originele kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van het voertuig.

Catho Dewit overleden

Donderdag 30 augustus 2012
Overpelt - Catho Dewit overleden

Overpelt

Dinsdag is Catho Dewit overleden, de echtgenote van Toine Loenders. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwdienst in 'Aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Neerpelt - NIKO-afdeling Dans Neerpelt breidt uitZoom

Neerpelt

De afdeling Dans van het NIKO in de Toekomstlaan breidt uit. In de NIKO-dansacademie kunnen jongens en meisjes vanaf 6 jaar terecht in de les dansinitiatie. Eén uurtje per week wordt op een speelse manier de basis gelegd van de klassieke danstechniek. Alle elementen van beweging en dans komen aan bod, maar uiteraard staat het dansplezier centraal.
Vanaf 8 jaar volgen de leerlingen 2 lesuren per week. Inschrijven kan op zaterdag 1 september tussen 10u en 12u in de balletzaal van het Sint-Hubertuscollege. Meer info

Provincieraadslijst Vlaams Belang

Woensdag 29 augustus 2012
Jef van Bree uit Overpelt is lijsttrekker voor de provincieraadslijst van het Vlaams Belang district Neerpelt. Op de 2de plaats staat Christel Cornelissen uit Hamont-Achel, 3. Bernd Hermans uit Neerpelt, 4. Rosette Henkens uit Lommel, 5. Jens Gerits uit Lommel en de lijst wordt geduwd door Linda Vissers uit Overpelt.

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.

Annick Kwanten overleden

Woensdag 29 augustus 2012
Neerpelt - Annick Kwanten overleden

Neerpelt

Maandag is Annick Kwanten overleden. Ze was 34 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.

Jef Spooren overleden

Woensdag 29 augustus 2012
Overpelt - Jef Spooren overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Jef Spooren overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag van 19 tot 19.30 uur kan men hem een laatste groet brengen in funerarium Severens in de Houtmolenstraat.
Overpelt - NIKO-afdeling Dans start ook in OverpeltZoom

Overpelt

De prachtige danszaal van sportcentrum De Bemvoort wordt de nieuwe locatie voor de afdeling Dans van het NIKO. Vanaf 6 jaar kunnen jongens en meisjes terecht in de les dansinitiatie. Eén uurtje per week wordt op een speelse manier de basis gelegd van de klassieke danstechniek. Alle elementen van beweging en dans komen aan bod, maar uiteraard staat het dansplezier centraal! Vanaf 8 jaar volgen de leerlingen 2 lesuren per week.
Inschrijven kan zaterdag 1 september tussen 10u en 12u in de balletzaal van het Sint-Hubertuscollege. Meer info

Tuinaanleg Gert Kwanten gelauwerd

Dinsdag 28 augustus 2012

Neerpelt

Het bedrijf "Tuinaanleg Gert Kwanten" is laureaat geworden van de wedstrijd voor het mooiste tuinontwerp, uitgeschreven door "De Vlaamse tuinaannemer". De Neerpeltse onderneming haalde goud in de categorie tuinen groter dan 1000m². Ze had daarvoor een ontwerp voor een project in Balen ingediend.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht

Samen de Mont Ventoux op

Dinsdag 28 augustus 2012
Pelt - Samen de Mont Ventoux opZoomAfgelopen weekend trok een 19-koppige delegatie vanuit Overpelt en Hamont-Achel naar Frankrijk. Met dertien waren ze om de Mont Ventoux te beklimmen en met zes om hen daarbij te begeleiden en te bevoorraden.
Met deze trip maakte opa André Van de Broek (Overpelt) een belofte aan zijn kleinzonen Willem en Kamiel Bonneu (Achel) waar. Beide jongens wisten hun vrienden Raf, Seppe en Sven en uiteindelijk ook nog enkele ouders en vrienden te overtuigen mee te doen.
De een bereidde zich al (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Franssen overleden

Maandag 27 augustus 2012
Neerpelt - Annie Franssen overleden

Neerpelt

Vrijdag is Annie Franssen overleden, de echtgenote van Harry Schouten. Ze was 65 jaar. Woensdag wordt ze begraven op de begraafplaats in Neerpelt, na een afscheidsplechtigheid (om 11 uur) in 'Aula 't Sant' in Hechtel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Mia Schildermans overleden

Maandag 27 augustus 2012
Overpelt - Mia Schildermans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Mia Schildermans overleden, de echtgenote van Robert Snoeckx. Ze was 82 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het centrum.

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Pelt - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)
Pelt - Doen ze het of doen ze het niet? (2)ZoomFLASH Het team van de BBCATS is uiteindelijk niet in de prijzen gevallen, melden onze verslaggevers ter plaatse. Belgisch kampioen werd het team BBQ+, met o.m. de Neerpeltenaren Gert Van Dingenen en Geert Michiels. Gefeliciteerd! (Foto's Tom Vanhout)
Doen ze het of doen ze het niet? (2)Doen ze het of doen ze het niet? (2)
Zoom

Doen ze het of doen ze het niet?

Zondag 26 augustus 2012
Pelt - Doen ze het of doen ze het niet?ZoomIn het West-Vlaamse Torhout is de zon weer gaan schijnen na de regen van deze voormiddag. Gelukkig maar, want daar wordt vandaag het EK barbecue gehouden met deelname van het  tienkoppige Noord-Limburgse barbecueteam BBCATS, dat twee jaar geleden het BK won. De krant De Tijd (!) bracht gisteren een halve pagina over het team (foto). Teamleider Dimitri Schoofs had het daar onder meer over de lak die hij al klaar had voor de ribbetjes, maar ook over de gerechten die de jury aan de deelnemers oplegde: "Dit jaar is er een pladijsgerecht, kip, spareribs met Rodenbach en mosterd van Wostyn, een côte à l'os op wijnranken en een dessert met koekjes van Jules Destrooper. De hoofdingrediënten krijgen we van de organisatie. Wij moeten ze zo goed mogelijk klaarmaken en bijgerechten ontwikkelen."
Da's wat anders dan een doorsnee-barbecuemenu, zullen we maar zeggen.
Ook mooi: Dimitri maakte daar bekend dat "de baas van de verhuisfirma" erelid is geworden van de BBCATS. Die baas is Rudi Knevels en hij werd erelid omdat hij de verhuiswagen bestickerde met "BBCATS"... Hier ziet u het optreden van de BBCATS tijdens de optocht.

Waag je kans: turn of dans!

Zaterdag 25 augustus 2012
Neerpelt - Waag je kans: turn of dans!Zoom

Neerpelt

Kinderen die houden van dansen, springen en muziek moeten eens een kijkje gaan nemen op de opendeurdag dans (streetdance en hip hop) van turnkring Hoger Op. Die opendeurdag vindt plaats op zaterdag 8 september tussen 13.30 en 15.30u in  Sporthal Den Akker, achter het college. Nù noteren, want we melden dat maar één keer.
Het nieuwe turn- en dansseizoen van Hoger Op gaat van start op maandag 10 september. Heb je ook zin om mee te komen turnen of dansen, aarzel dan niet en schrijf je in. Ben je nog niet zeker in welke groep jij je helemaal kan uitleven... iedereen mag 2 proeflessen nemen! Meer info

Simon Theuwis overleden

Zaterdag 25 augustus 2012
Overpelt - Simon Theuwis overleden

Overpelt

Vandaag is Simon Theuwis overleden. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal in beperkte familiekring gehouden worden. Dinsdag van 19 tot 20u is er gelegenheid om Simon te groeten in het uitvaartcentrum Vandebosch.

Even van Luxemburg naar hier gefietst

Zaterdag 25 augustus 2012
Pelt - Even van Luxemburg naar hier gefietstZoomVandaag werd voor de 34ste keer de Wim Kemps Trofee gereden, een wielertocht van ruim 250 kilometer tussen het Luxemburgse Diekirch en Valkenswaard. Met een deelnemersveld van ruim 1000 wielertoeristen konden er uiteraard geen dorpsgenoten ontbreken. Onder meer Mark Aerts (Neerpelt) en Yves Duijsters (Hamont-Achel) brachten samen de tocht tot een goed einde. Bijgaande foto werd vanmorgen genomen, vlak voor de start. (Foto Karel Geenen)

De BbCats willen wéér winnen

Vrijdag 24 augustus 2012
Morgen en overmorgen gaat Dimitri Schoofs van De Kiekenbakker en Bbq-kookatelier samen met zijn team - de BbCATS - hun titel verdedigen op de Europese/Belgische kampioenschappen barbecue. Die vinden plaats in Torhout. De deelnemers moeten niet allen "verplichte" gerechten bakken maar kunnen ook een publieksprijs winnen. Er doen in totaal 64 teams uit verscheidene Europese landen mee. Lekkerbekken weten waar naartoe, dit weekend!

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens

Diamant voor Hélène en Louis

Donderdag 23 augustus 2012

Neerpelt

In Denderleeuw hebben Louis Van Brempt (82) en Hélène Frans (81) hun diamanten bruiloft gevierd. Hélène komt uit Neerpelt. Ze hebben een dochter, twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Gefeliciteerd!

Mia van den Ende overleden

Woensdag 22 augustus 2012

Overpelt

Dinsdag is Mia van den Ende overleden, de echtgenote van Pier Scheelen. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het Lindel.
Pelt - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.

Theo Kerkhofs overleden

Maandag 20 augustus 2012
Neerpelt - Theo Kerkhofs overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Theo Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Adrienne Van Mulders, van de Biesenweg. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Rob Celis overleden

Maandag 20 augustus 2012
Neerpelt - Rob Celis overleden

Neerpelt

Vanmorgen is bloemist Rob Celis overleden, de echtgenoot van Ghis Geboers. Hij was 49 jaar oud. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 12.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. 
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Pelt - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

Fons Bosmans overleden

Zaterdag 18 augustus 2012
Overpelt - Fons Bosmans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Fons Bosmans overleden, de echtgenoot van Helene Maes. Hij was 80 jaar. De begrafenis en uitvaartplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het Centrum.

Musicalcursus in Noord-Limburg

Donderdag 16 augustus 2012
Pelt - Musicalcursus in Noord-LimburgZoomMusicalvereniging 'Me on Stage' is een initiatief van Theater de Kattendans uit Bergeijk. De musicalvereniging, die al meerdere musicalproducties op haar naam heeft staan, wil volgend cursusjaar de musical Sister Act brengen. Een jaar lang wordt er hard gewerkt om al zingend, dansend en spelend deze musical aan te leren en te tonen op het einde van het schooljaar. Volgend cursusjaar zullen er ook afdelingen zijn in Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel en Overpelt. Jongeren van 6 tot 18 jaar krijgen er musicalonderricht in verschillende groepen. Meer info

Toon De Graaf overleden

Donderdag 16 augustus 2012
Neerpelt - Toon De Graaf overleden

Neerpelt

Gisteren is Toon de Graaf overleden, de weduwnaar van Lisa Vandenberk. Hij was 81 jaar. De crematie zal maandag in intieme kring plaatsvinden. U kunt de overledene zaterdag tussen 17 en 17.30u een laatste groet brengen in funerarium Severens.

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Pelt - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)

Maike Beutels overleden

Maandag 13 augustus 2012
Overpelt - Maike Beutels overleden

Overpelt

In het rusthuis is zaterdag Maike Beutels overleden, de echtgenote van Martinus Van Chaze. Ze was 78 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het Fabriek.
Op zaterdag 18 augustus speelt de missiekring van Hamont in naam van het Bisdom Hasselt gastheer voor de Limburgse missionarissen die momenteel in het land verblijven. Deze ontmoeting heeft jaarlijks in een andere Limburgse parochie plaats. Nu zaterdag worden de missionarissen verwelkomd tijdens een academische zitting, opgeluisterd door het ensemble Amicitia. Verder op het programma: ontmoetingen met Hamontse gezinnen en toeristische bezoeken. De dag wordt om 18 uur afgesloten met een eucharistieviering in de kerk van Hamont. Het kerkkoor zal voor de gelegenheid een mis in Afrikaanse stijl zingen. In deze eucharistieviering is iedereen welkom.

Met de groeten uit Bocholt

Zondag 12 augustus 2012
Pelt - Met de groeten uit BocholtZoomNa maanden van sluiting is deze boot in Bocholt aan het kanaal weer als fiets- en eetcafé geopend.  (Foto Josh Vandijck)

Wie wil mee naar het WK wielrennen?

Zaterdag 11 augustus 2012
Op zondag 23 september heeft het Wereld Kampioenschap wielrennen voor profs plaats in Valkenburg. Café het Vredegerecht legt een bus in naar dit gebeuren. De bus vertrekt om 9 uur en kost € 18. Inschrijven kan u voor 18 september bij café het Vredegerecht of bij Jan Houben op tel nr 0475609306. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar.

Ritta Schuurmans overleden

Zaterdag 11 augustus 2012
Overpelt - Ritta Schuurmans overleden

Overpelt

Donderdag is Ritta Schuurmans overleden, de echtgenote van Louis Vangeneugden. Ze was 66 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Dodentocht gestart

Vrijdag 10 augustus 2012

Neerpelt

Vanavond om 21 uur vertrokken er 10.957 wandelaars aan de Dodentocht in Bornem, dit is een record. Het goede weer zal daar natuurlijk ook een rol in gespeeld hebben. Morgenochtend rond 7 uur zullen de eerste wandelaars hun 100 km in de benen hebben. Om 21uur moet iedereen binnen zijn.  Ook 22 Neerpeltenaren wagen zich aan de tocht. Benieuwd of ze de eindstreep, met of zonder blaren halen. U kan hun tocht hier volgen. Veel succes!

Louis Abrahams overleden

Donderdag 9 augustus 2012

Neerpelt

Maandag is Louis Abrahams, weduwnaar van Tina Jansen thuis in SHLille overleden. Morgen wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van SHLille.

Workshop 'Kunst in de natuur'

Donderdag 9 augustus 2012
Pelt - Workshop 'Kunst in de natuur'ZoomIn de voetsporen van Manifesta in Genk lopen er in de provincie allerlei kunstprojecten. KUNSTWERK[t] organiseert op 24 en 25 augustus samen met Art Bokrijk gedurende twee dagen een workshop ‘Kunst in de natuur’. In de mooie omgeving van Bokrijk wordt er op een milieuvriendelijke manier ingegrepen in de natuur. Het gemaakte werk is vergankelijk en kan enkel door een foto bewaard worden. De Overpeltse (thans in Neerpelt wonende) kunstenares Veerle Achten wijdt u in in de geheimen van land-art en kunst in de natuur. Op zaterdag leert Reinhart De Grendel hoe u best dit werk fotografeert. Meer info

Jan Mertens overleden

Donderdag 9 augustus 2012
Neerpelt - Jan Mertens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Jan Mertens overleden, de echtgenoot van Christiane Van Lishout. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Vanavond om 18.30 uur is er een avondmis in de kerk van het centrum.

7 medailles voor de Oude Stam

Dinsdag 7 augustus 2012
Pelt - 7 medailles voor de Oude StamZoomTijdens het Limburgs Kampioenschap Handboogschieten in Spalbeek (Hasselt), vorige zondag behaalden de schutters van de Oude Stam uit Neerpelt maar liefst 7 medailles.
Voorzitster Anita Vos was goed voor 2 medailles, ze behaalde goud op de discipline 25 m/ 3 pijlen en zilver op 25 m/ 1 pijl. Fred Marzinzik behaalde op de 25 m/1 pijl compound. Sander Maas  was goed voor goud op de 25 m/3 pijl en zilver op de 25 m/ 1 pijl en Stijn Swinnen won goud op 12 m/1 pijl. De club won ook zilver in de 3 pijlencompetitie.

Liza Alders overleden

Dinsdag 7 augustus 2012
Neerpelt - Liza Alders overleden

Neerpelt

Vrijdag is Liza Alders overleden, de weduwe van Henri Luits. Ze was 88 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Grote-Heide. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gerard Peeten overleden

Maandag 6 augustus 2012
Neerpelt - Gerard Peeten overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Gerard (Car) Peeten, de echtgenoot van Maria Vandenberk, overleden. Hij was 78 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het Boseind.
Pelt - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Broeckmans overleden

Zondag 5 augustus 2012

Overpelt

In Heusden is vrijdag onverwacht Guido Broeckmans overleden. Hij was 48 jaar. De uitvaartdienst zal in beperkte familiekring worden gehouden. Dinsdag is begroeting mogelijk van 19 tot 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.

Trinette Crommen overleden

Zaterdag 4 augustus 2012

Neerpelt

In het rusthuis is woensdag Trinette Crommen overleden, de weduwe van Arnold Knevels. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum.
Pelt - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot getuigen

Vrijdag 3 augustus 2012
Pelt - Oproep tot getuigenDe lokale politie HANO heeft een oproep tot getuigen verspreid in verband met de diefstal van een verkeerslicht. De politie heeft achterhaald dat de kabel van de armatuur dinsdagmorgen om kwart voor zeven werd doorgeknipt op het kruispunt van de Ringlaan met de Veldstraat in Overpelt. Eventuele getuigen wordt gevraagd te bellen naar de lokale politie HANO, tel. 011440820, of naar de 101. Mailen mag ook naar stephan.van.liempt[!]hano.be.

Lena Schuurmans overleden

Woensdag 1 augustus 2012
Overpelt - Lena Schuurmans overleden

Overpelt

Maandag is Lena Schuurmans overleden, de weduwe van Pier Theunissen. Ze was 68 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Gerard Janssen overleden

Woensdag 1 augustus 2012
Overpelt - Gerard Janssen overleden

Overpelt

In Home Monsheide in Peer is gisteren Gerard Janssen overleden. Hij was 71 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Centrum. Vrijdag om 19u is er een gebedswake in Home Monsheide, Monsheidestraat 4 in Peer.

Zeldzame gaffellibel aangetroffen

Woensdag 1 augustus 2012
Pelt - Zeldzame gaffellibel aangetroffenZoomIn Valkenswaard is vrijdag de zeldzame Gaffellibel waargenomen bij de Dommel, zo meldt Eindhovens Dagblad. De libel was sinds 1935 niet meer in Noord-Brabant gesignaleerd. De waarneming gebeurde tijdens een onderzoek in het kader van de ontwikkeling van 44 hectare natuur in het Dommeldal. (Foto Wikipedia)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt