Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 31 oktober 2012
Pelt - De visie van FobieZoomDe orkaan Sandy heeft veel schade aangericht aan de oostkust van de V.S....

Keltische muziek in 'Celtic Night'

Woensdag 31 oktober 2012
Pelt - Keltische muziek in 'Celtic Night'ZoomOp zaterdag 17 november om 19u presenteert CC De Adelberg in Lommel de 14de editie van Celtic Night. Het wordt een boeiende rondreis door verschillende Keltische regionen. De muzikale trip start met een verkenning van drie Ierse counties door de jonge getalenteerde band Caladh Nua. Daarna gaat de reis richting Schotland met gevestigde waarde Dàimh om ergens tussen Galicië en Ierland te eindigen met de wervelende doedelzakmuziek van de Anxo Lorenzo Band (foto). 
Tickets:
€ 22 / € 18,70 (-26/+55) / € 17,80 (KKA) / € 16,50 (GKA)
Info & reservaties:
T 011 55 35 11
Bij een inval in een woning in Waalre heeft de politie vandaag 262 kilo apaan aangetroffen, een grondstof voor synthetische drugs zoals amfetamines en speed. In juni vond de politie in het woonwagenkamp van Waalre al 600 kg apaan. Bij een inval in dat woonwagenkamp pakte de politie vorige week twee mannen op, van wie men vermoedt dat ze om de twee weken apaan vanuit China lieten overkomen. Een en ander kadert in een onderzoek naar een grootschalig opgezette drugsbende.
Apaan wordt overigens niet alleen naar Nederland gebracht. Dit jaar alleen al werd op de luchthaven van Zaventem 8,5 ton apaan in beslag genomen.

Mis dit jaar GLOW niet!

Dinsdag 30 oktober 2012
Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum elke avond vanaf 19u het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken. Er worden daar erg veel bezoekers verwacht. Daarom worden delen van de Eindhovense binnenstad tijdens GLOW vanaf 18.30u afgesloten voor verkeer.
De openingstijden van GLOW zijn aangepast aan het afsluiten van de wegen. Op vrijdag en zaterdag kunt u er terecht van 19.00 tot 01.00 uur, zondag tot en met donderdag van 19.00 tot 00.00 uur.

76ste Boekenbeurs geopend

Dinsdag 30 oktober 2012
In Antwerpen is vanavond onder massale belangstelling de 76ste Boekenbeurs officieel geopend. Nog tot 11 november kan men in Antwerp Expo terecht bij 98 standhouders waar 60.000 werken in allerlei genres terug te vinden zijn. 

Gratis naar... Customs en Sherman?

Dinsdag 30 oktober 2012
Pelt - Gratis naar... Customs en Sherman?ZoomVrijdagavond om 20.30u kunt u in De Posthoorn naar Customs en Sherman gaan luisteren. Customs (foto) betekent heerlijke opdrums en synths in een dansbaar Eighties jasje .Qua sound verschilt het laatste album, Harlequins of Love, stevig van zijn succesvolle voorganger Enter The Characters met hits als Rex, Justine en The Matador. Naast de strakke gitaren en typische stem van zanger Kristof Uittebroek klinkt de plaat veel (…) Het hele nieuwsbericht
De directeur van de particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard zit in de gevangenis. Hij wordt verdacht van ontucht. Vorige week werd de 48-jarige man opgepakt in verband met een onderzoek naar mogelijk onzedelijk gedrag met leerlingen. In de  school zitten leerlingen met o.a. hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafdheid.

Julio Sanchez-Lopez overleden

Maandag 29 oktober 2012
Neerpelt - Julio Sanchez-Lopez overleden

Neerpelt

Gisteren/zondagavond is Julio Sanchez-Lopez, de echtgenoot van Emma Strackx, op 68-jarige leeftijd overleden in huiselijke kring. De uitvaartdienst zal op vrijdag 2 november om 10.30 uur plaats hebben in de parochiekerk van Boseind. Woensdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur is er mogelijkheid tot groeten in het funerararium Severens in de Stationsstraat 44.

Marc Schuurmans overleden

Maandag 29 oktober 2012
Neerpelt - Marc Schuurmans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Marc Schuurmans overleden, de levenspartner van Cindy Van Mechgelen. Hij was 54 jaar. De uitvaartdienst zal woensdag in familiekring plaatsvinden.Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Boseind.

An-Sophie Meeuwissen wint

Zaterdag 27 oktober 2012
Pelt - An-Sophie Meeuwissen wintZoomJudoka An-Sophie Meeuwissen (foto) won vandaag op de 7de internationale editie van de Flanders Judocup in de Lommelse Soeverein goud in de categorie -78kg. Gefeliciteerd! An-Sophie woont in Hamont-Achel maar is aangesloten bij de judoclub van Neerpelt. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's van de judocup.

Vannacht een uurtje langer slapen...

Zaterdag 27 oktober 2012
Pelt - Vannacht een uurtje langer slapen...Vannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uurtje langer slapen, een uurtje langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uurtje langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Cath Frederix overleden

Zaterdag 27 oktober 2012
Overpelt - Cath Frederix overleden

Overpelt

Donderdag is Cath Frederix overleden, de weduwe van Jef Luyckx. Ze was 97 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Maandag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.
Hoewel de actie van Nederlandse en Duitse politieagenten was aangekondigd werden woensdag ongeveer 30.000 automobilisten in de Nederlands-Duitse grensstreek betrapt op overdreven snelheid. Dat meldt Der Spiegel op gezag van de Duitse politie. In totaal werden door zowat 4000 politieagenten uit beide landen meer dan 820.000 auto's op hun snelheid gecontroleerd.
Uitwisselingsorganisatie WEP (World Exchange Program)  is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen "die vanaf eind december/begin januari hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse of Brusselse jongere (van 12 tot 19 jaar) voor één schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren." Meer informatie via info[!]wep.org.
Pelt - Actief in het GRM tijdens de herfstvakantieZoomNaar traditie organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tijdens de herfstvakantie (week van 27 oktober tot en met 4 november) activiteiten voor kinderen en jongeren. Volgende activiteiten staan op stapel om de herfstvakantie nog mooier te maken:
- ‘Archeoloog voor één dag’: hierbij nemen kinderen van 6 tot 12 jaar deel aan een workshop rond archeologie. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven ze naar schatten uit het verre verleden. Zodra ze (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruurregeling in recyclagepark

Vrijdag 26 oktober 2012
Vanaf dinsdag 30 oktober gaat de winteruurregeling in op het recyclagepark. Vanaf dan - en tot en met zaterdag 30 maart 2013 - kunt u uw afval naar het park brengen elke voormiddag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u; op donderdag kunt u 's namiddags nog terecht tot 17u.

Jan Stevens overleden

Vrijdag 26 oktober 2012
Overpelt - Jan Stevens overleden

Overpelt

Woensdag is Jan Stevens overleden, de echtgenoot van Julie Deflem. Hij was 74 jaar. Maandag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.
Vandaag zijn in Valkenswaard de handtekeningen gezet voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. Door de overeenkomst koopt de gemeente het perceel waarop de nieuwe kazerne wordt gebouwd. Op dat perceel staat nu het Engelse Dropgebouw. De bouw start naar verwachting net voor de zomer van 2013 en het gebouw zou ongeveer een jaar later worden opgeleverd. Voor de nieuwe kazerne is 3,1 miljoen euro beschikbaar gesteld door de gemeenteraad.

Weer een leeuw in het NHC

Donderdag 25 oktober 2012
Pelt - Weer een leeuw in het NHCZoomSinds vanavond zit er weer een leeuw in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek. Het NHC is het dier in het Franse Auxerre gaan halen, nadat een dierentemmer er daar afstand van had gedaan. Een nieuw Simba-verhaal, dus, want het is de bedoeling dat deze volwassen mannetjesleeuw, eens opgeknapt en klaar voor een zonnige toekomst, net als zijn bekende voorganger naar een park in Zuid-Afrika wordt overgebracht. (Foto NHC)

Alda Conjaerts overleden

Woensdag 24 oktober 2012
Overpelt - Alda Conjaerts overleden

Overpelt

Maandag is Alda Conjaerts overleden, de weduwe van Jan Geijsmans. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. 
Neerpelt - Cannabisplantage ontdekt dankzij 'drone'Zoom

Neerpelt

Mede dankzij de inzet van een ‘drone’ van de politiezone GAOZ (Genk –As-Opoeteren-Zutendaal) heeft de lokale politie HANO in Hamont-Achel een cannabisplantage ontdekt in een maïsveld. Die ‘drone’ is eigenlijk een elektrisch helikoptertje met  6 rotorbladen. Het toestel (foto) is makkelijk manoeuvreerbaar en kan stil blijven hangen ter hoogte van een vast punt in de lucht. Het politietoestel heeft een gemonteerde camera aan boord die de opgenomen beelden naar een laptop stuurt. Op deze manier wordt zelfs een kleine plantage in een erg groot maïsveld makkelijk gevonden.
Of er in het kader van de aangetroffen plantage mensen zijn opgepakt is niet duidelijk.
Pelt - Mooie kamermuziek in BurgemeestershuisZoomNu vrijdag is er in de salons van het Burgemeestershuis in Lommel topwerk uit de Belgische klassieke muziekgeschiedenis te horen. Dit seizoen focust CC De Adelberg in de klassieke concertreeks op héél wat Belgische componisten. Het gerenommeerde duo Jan Van Weyenberg & Noriko Murai (foto) speelt aanstaande vrijdag 26 oktober één van de meest spraakmakende kamermuziekwerken uit de Belgische muziekgeschiedenis.
De Sonate voor viool en piano van Guillaume Lekeu (…) Het hele nieuwsbericht

Bladafval gratis in recyclagepark

Woensdag 24 oktober 2012
Pelt - Bladafval gratis in recyclageparkZoomOmdat de bladeren plots massaal van de bomen vallen, kunt u al vanaf nu - een week vroeger dan voorzien - met het bladafval gratis terecht op het recyclagepark. Het moet wel gaan om zuiver bladafval en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum. De parkwachters zullen hierop toezien.
Hoe de aanlevering van het bladafval registreren?
·     verzamel zuiver bladafval in een zak of bak
·     registreer u bij het oprijden van het recyclagepark met uw gemeentekaart of eID
·     druk op de knop BLADAFVAL (is niet het hele jaar door zichtbaar)
Het bladafval kan aangeleverd worden tot 19 januari 2013.

Ford Genk: de visie van Fobie

Woensdag 24 oktober 2012
Pelt - Ford Genk: de visie van FobieZoom.
Aanstaande vrijdag van 18 tot 21u zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Driemaal vier generaties

Maandag 22 oktober 2012
Pelt - Driemaal vier generatiesZoomMia Lemmens (85) uit Neerpelt is de trotse Moeke van 18 kleinkinderen en al 16 achterkleinkinderen. In de familie zijn er nu al drie keer 4 generaties. U ziet ze op deze foto: Mia Lemmens, Rina Beckers uit Peer, Elke Tielen uit Neerpelt met haar twee dochters Laura en Liene, en Els Tielen uit Kaulille met haar dochter Hanne.

TeuteMèLeut was in Hasselt

Maandag 22 oktober 2012
Pelt - TeuteMèLeut was in HasseltZoomHet Noord-Limburgse Dweilorkest TeuteMèLeut liet Hasselt gisteren swingen, tijdens de Jeneverfeesten. Ambiance à volonté!
Hebt u onlangs een zoekertje op de Internetgazetsite toegevoegd? Dan moet u dat even opnieuw doen. Het zoekertjessysteem op de site is immers gewijzigd. Bij het toevoegen van zo'n zoekertje wordt voortaan eerst een bevestigingsmail gestuurd. In die mail moet u klikken op een link om het zoekertje te publiceren; pas dan verschijnt het op de site. Dat hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat de mails aankomen. Dat was blijkbaar niet altijd het geval: soms stond er een foutje in het adres of werden de berichten afgevangen door een spamfilter. Door de opsteller van het zoekertje eerst een bevestigingsmail te sturen, zijn we zeker dat alle zoekertjes op de site werkende mailadressen hebben. Sorry voor de overlast, maar voortaan werkt alles (nog) beter!

Stiena Theuwen overleden

Zaterdag 20 oktober 2012
Neerpelt - Stiena Theuwen overleden

Neerpelt

Maandag is Stiena Theuwen overleden, de weduwe van Frans Adriaenssens. Ze was 93 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Louisa Cox overleden

Zaterdag 20 oktober 2012
Overpelt - Louisa Cox overleden

Overpelt

Donderdag is Louisa Cox overleden, de echtgenote van Henri Hens. Ze was 80 jaar. Dinsdag wordt haar asurne bijgezet in het columbarium van het kerkhof van Overpelt-Fabriek na een uitvaartdienst in besloten kring in het funerarium Severens in de Schansstraat. in Lommel. Dinsdag om 14 uur is er daar een avondwake.

Koplopers in borstkankerscreening

Vrijdag 19 oktober 2012
Neerpelt, Lommel, Hamont-Achel, Bocholt en Overpelt naderen de gewenste participatiegraad rond borstkankerscreening. Ze behalen een deelnamegraad boven 70 %. Neerpelt scoort het hoogst met 73,1%, op de voet gevolgd door Lommel met 72,3% en Hamont-Achel met 72%. Samen met Bocholt, Overpelt en Hechtel-Eksel behalen zij het beste rapport in Vlaanderen. De Vlaamse gezondheidsdoelstelling borstkankeropsporing stelt dat tegen 2012 75% van de vrouwen tussen 50 tot en met 69 jaar hun (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur informeert de (Lim)burger vanaf nu via een volledig vernieuwde website, met heel wat meer mogelijkheden. Doel is om de burger optimaal te informeren over wat de provincie allemaal doet, enerzijds, maar ook om de burger beter te betrekken bij het provinciaal beleid door een aantal interactieve elementen in te bouwen en in te zetten op het gebruik van sociale media.
Gedeputeerde voor communicatie Jean-Paul Peuskens. “De nieuwe website is heel intuïtief en thematisch (…) Het hele nieuwsbericht

Weg Lommel-Valkenswaard afgesloten

Vrijdag 19 oktober 2012
Even voor half vier deze namiddag kantelde een vrachtwagen met zilverzand ter hoogte van de rotonde op de weg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard. Het opruimen en bergen gaat enige uren duren, meldt de Nederlandse politie. In beide richtingen is de weg afgesloten. Tot hoe laat het opruimen precies gaat duren, is niet bekend. UPDATE Rond 18u werd de weg terug vrijgegeven. Voor het rechtzetten van de vrachtwagen met aanhangwagen werden grote kussens onder de combinatie gelegd en vervolgens volgeblazen.

Annie Jacobs overleden

Vrijdag 19 oktober 2012
Neerpelt - Annie Jacobs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Annie Jacobs overleden. Ze was 61 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

André Spooren overleden

Donderdag 18 oktober 2012
Overpelt - André Spooren overleden

Overpelt

Maandag is André Spooren overleden, de echtgenoot van Josephine Cox. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Hilda Vandaele overleden

Donderdag 18 oktober 2012
Neerpelt - Hilda Vandaele overleden

Neerpelt

Zondag is Hilda Vandaele overleden, de weduwe van Michiel Spooren. Ze was 95 jaar. Zaterdag 27 oktober wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.

Zornik komt naar de Adelberg

Woensdag 17 oktober 2012
Pelt - Zornik komt naar de AdelbergZoomOp 2 november komt Zornik naar CC De Adelberg in Lommel. Al meer dan tien jaar staat de groep garant voor stomende en knallende concerten op de belangrijkste podia van Vlaanderen. Ze domineren de hitlijsten en zijn mede recordhouder van een aantal nummer 1 noteringen in De Afrekening van Studio Brussel. Als u aan Zornik denkt, denkt u niet meteen aan de knusse gezelligheid van een theater. Nochtans bewees de band eerder al zich volledig thuis te voelen in deze setting. De All Strings Attached-tour (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven beroemde schilderijen gestolen. Dat meldt de politie in die stad. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd. U kunt ze op deze NRC-pagina bekijken.
Kleur in e-mineur’ is de noemer voor de nummers die, onder impuls van Radio 1, door verschillende Vlaamse artiesten geschreven werden  bij het zien van hun favoriete schilderijen. Tijdens deze voorstelling brengt De Kleurband (met Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert) deze nummers, gegidst door Radio 1-presentator Koen Fillet en in aanwezigheid van Herr Seele die live op de scène, geïnspireerd door het publiek, een nieuw doek schildert. Special guest is (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Hendrikx overleden

Dinsdag 16 oktober 2012
Overpelt - Paul Hendrikx overleden

Overpelt

Zaterdag is Paul Hendrikx overleden, de echtgenoot van Anneke Diepvens. Hij was 76 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt -Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Provincieraad: winst voor CD&V

Zondag 14 oktober 2012
De verkiezingen voor de provincieraad in het kieskanton Neerpelt zijn uitgedraaid in het voordeel van CD&V. Lijsttrekker Frank Smeets haalde daar 7.157 voorkeurstemmen, nagenoeg het dubbele van zijn collega Walter Cremers (sp.a). Bij CD&V gaan Smeets en Bob Nijs naar de provincieraad, bij sp.a-Groen Peter Vanvelthoven en Walter Cremers, bij N-VA Bianca Maas en bij Open VLD Gilbert Van Baelen.

Uit een mail

Zondag 14 oktober 2012
"En willen die politieke partijen nu als de bliksem al die verkiezingsborden opruimen?"

Herkol klopt Hechtel

Zondag 14 oktober 2012
Voetbalclub Herkol heeft vandaag thuis Hechtel geklopt. Uitslag: 2-1. De Neerpeltse doelpunten werden gescoord door Nelis en Vandaal, het Hechtelse door Gerits.
Bij een verkeersongeval in Bergeijk is gisteravond rond 22 uur een auto met vijf Belgische inzittenden tegen een boom terecht gekomen. Een 17-jarige jongen uit Lommel raakte zwaargewond. Een 19-jarige Lommelaar moest met verwondingen ook naar het ziekenhuis overgebracht worden.
De drie andere inzittenden, mannen van 17 en 18 jaar uit Lommel en een 18-jarige man uit Overpelt, kregen ter plaatse de nodige zorgen van het ambulancepersoneel toegediend. De wagen kwam vanuit Luyksgestel en (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza speelt gelijk tegen OVV

Zaterdag 13 oktober 2012
Pelt - Esperanza speelt gelijk tegen OVVZoomEsperanza Neerpelt en Overpelt VV hebben vanavond op het Esperanzaterrein aan De Roosen 1-1 gelijk gespeeld. In de voorlopige stand staat Esperanza op de 7de plaats met 3 punten achterstand op leider St.-Lenaarts; Overpelt heeft op de 12de plaats 6 punten achterstand op de leider. (Foto Marc Faes) Meer foto's  UPDATE De wedstrijd verliep als een echte derby, en dat is niet (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kajak: 4 NWC-ers winnen in BK riviermarathonZoomVandaag werd - deels op het Maas-en-Scheldekanaal en deels op de Dommel in Neerpelt - het Belgisch kampioenschap riviermarathon kajak gevaren. Deze 22 km lange kajakmarathon kende een gezamenlijke start van alle categorieën. Een aantal NWC-ers werd Belgisch kampioen: Hermien Peters (Hechtel-Eksel) bij de dames junioren, Lize Broekx (Neerpelt) bij de dames senioren, Artuur Peters (Hechtel-Eksel) bij de heren junioren en Bruno Jannis (Neerpelt) bij de heren veteranen 45-54-jarigen. Met deze marathon werd het Belgisch kajakseizoen afgesloten en konden de Bekers van België kajakmarathon uitgedeeld worden per categorie. Twee leden van de Neerpeltse Watersportclub konden die Beker in de wacht slepen: Jan Plas (Hamont-Achel) bij de heren junioren en Bruno Jannis (Neerpelt) bij de heren veteranen 45-54-jarigen.

Zo stem je elektronisch

Vrijdag 12 oktober 2012
Zondag zijn het gemeente- en provincieraadsverkiezingen en gaat u stemmen met het aangepaste elektronische stemsysteem. Vergeet uw oproepingsbrief en identiteitskaart niet als u gaat stemmen!
We hebben eerder al gemeld dat het nieuwe systeem nodeloos ingewikkeld is geworden. Daarom kunt u best even dit filmpje bekijken. De film toont stap voor stap het verloop van de kiesverrichtingen in een digitaal stembureau:
Pelt - Dommelslag: wellness goedkoper in dalurenZoomUitbater S&R van het zwembad Dommelslag gaat vanaf maandag - de dag na de verkiezingen - een verlaagd tarief invoeren voor het gebruik van het wellness center tijdens de daluren. Tot het einde van het jaar betaalt men dan in plaats van 12,5 euro slechts 3 euro bovenop het gewone entreegeld. De regeling geldt alleen op schooldagen van 10 tot 12u en vanaf twee uur voor de sluiting van het zwembad.
Het wellness center maakt deel uit van de Dommelslag-uitbreiding die geopend werd in februari van dit jaar. Het is een “badhuis” met verschillende sauna’s, een hamam, een stoombad, een voetenbad, een aangeklede rustruimte en een wellness-tuin. De beide aangesloten gemeentebesturen - Neerpelt en Overpelt - hadden op dat goedkoper tarief aangedrongen.
Om te vermijden dat mensen die deeltijds in de zorgsector werken bij gebrek aan voltijdse werkaanbiedingen uit de zorg stappen, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzoeken of ze meerdere deeltijdse functies in de zorg kunnen combineren tot één fulltime job.
Volgens de POM zijn er in de provincie 6.732 mensen deeltijds aan de slag in de zorgsector, maar gebeurt dat in vele gevallen onvrijwillig. Deze mensen zouden met andere woorden best voltijds aan de slag (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verbrande man overleden

Donderdag 11 oktober 2012
Een 20-jarige man uit Lommel die begin augustus in het Hageven in Neerpelt zwaar verbrand raakte toen hij struikelde over een jerrycan met benzine, is gisteren in het ziekenhuis overleden. De man was er lange tijd in coma gehouden. In het Hageven wilde hij met drie andere jongemannen een kampvuur maken. Doordat zijn kleding met benzine doordrenkt was, liep hij zware brandwonden op.

Politie controleerde zwaar vervoer

Woensdag 10 oktober 2012
Pelt - Politie controleerde zwaar vervoerGisteren hield de lokale politie HANO een verkeersactie met bijzondere aandacht voor het “zwaar vervoer”. Dat gebeurde op 3 controlepunten. Er werden in totaal 40 vrachtwagens gecontroleerd. Daarbij werden diverse overtredingen vastgesteld, gaande van inbreuken CMR (vrachtbrief), rij- en rusttijden, sluikwerk, lading en overlading, schouwing... tot de verplichte uitrusting van de vrachtwagen.
Tijdens de verkeersactie werd er via het systeem van de onmiddellijke inning een totaalbedrag van 1830 euro geïnd. De overige overtredingen werden vastgelegd in een proces-verbaal en verzonden aan de bevoegde gerechtelijke diensten.

Zondag feest in het Pijnven

Woensdag 10 oktober 2012
Pelt - Zondag feest in het PijnvenZoomJong of oud, groot of klein – iedereen is welkom in Bosland!
Zondag ontmoet je op het bosfeest in het Pijnven in Eksel boswachters en boselfen, reuze insecten en kleine kriebelbeestjes en maak je kennis met de inwoners van het bos. Er is theater in open lucht en muziek uit de bomen. Ontdek de vernieuwde wandelroutes of geniet van de nazomerse picknick in hartje Bosland.
Op het programma:
Volg de aangeduide ‘Week van het Bos-route’ zodat je geen enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vragen over je pensioen? Bel 1765

Woensdag 10 oktober 2012
Iedereen die vragen heeft over zijn pensioen kan voortaan terecht op één nummer, 1765, of het nu gaat om een werknemers-, ambtenaren- of zelfstandigenpensioen.

LezeBezeBoekendag op 21 oktober

Woensdag 10 oktober 2012
Pelt - LezeBezeBoekendag op 21 oktoberZoomNa eerdere edities in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel vindt dit jaar op zondag 21 oktober in Dommelhof Neerpelt de Lezebezeboekendag plaats, het plezierigste  boekenfestijn van het najaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Op deze dag worden de kinderen vanaf 13 uur ondergedompeld in een gezellig boekenbad. Er staan tal van activiteiten en workshops op het programma die verband houden met boeken, lezen en verhalen. Auteurs lezen er voor uit eigen werk, je (…) Het hele nieuwsbericht

Van the hip to the hop

Woensdag 10 oktober 2012
Overpelt - Van the hip to the hop

Overpelt

Bij dansschool Passionata is een hip-hop dansgroepje gestart voor de 4-jarigen. Omdat het zoveel gezelliger is als ze met een leuke bende zijn, is ook uw zoon of dochter méér dan welkom om eens te komen proberen: op zaterdag 13 oktober van 12 tot 13u, in sporthal de Wingerd (bij school de Wingerd in Overpelt).

Sporting-Doornik, zaterdagavond

Woensdag 10 oktober 2012

Neerpelt

Handbalclub Sporting Neerpelt krijgt zaterdagavond Doornik op bezoek. Bruno Ravyts:"Doornik zal voor menig handbalkenner niet meteen een belletje doen rinkelen, maar insiders weten dat dit een zeer ambitieuze ploeg is die al verschillende jaren haar weg naar de top baant. Deze ploeg kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen in 2e nationale, speelt nu al vlot mee in 1e nationale en is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze staan na 5 speeldagen met 5 punten op slechts 1 punt van (…) Het hele nieuwsbericht

Merels bedreigd door virus

Woensdag 10 oktober 2012
Merels worden bedreigd door het Usutu-virus, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Dit jaar stierven in Duitsland al zo'n driehonderdduizend merels aan dat virus, dat onschadelijk is voor mensen. In sommige Duitse steden maakte het virus zodanig veel slachtoffers dat er in hele wijken bijna geen merel meer in de tuinen te vinden was. Het lijkt wellicht een kwestie van tijd voordat het Usutu-virus in ons land opduikt.
Het Usutu-virus vindt zijn oorsprong in Afrika en het wordt overgebracht door muggen. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Jong Lommels talent in CC De AdelbergCC De Adelberg in Lommel krijgt in de komende dagen Lommels talent over de vloer. Zo is er het optreden van Jeroen Driessens tijdens Nocturne, het officiële toonmoment van de Kunstaanmoedigingsprijs 2012. Bariton Jeroen Driessens neemt u mee op een nachtelijk avontuur. Samen met topmuzikanten, waaronder de Lommelse pianist Jean-Marie Van Broeckhoven, en ondersteund door een vocaal kwartet brengt hij op een toegankelijke manier bekende en onbekende klassieke werken van onder meer Franz (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zaalvoetbal: politie verslaat scheidsrechtersZoomGisteravond speelde de Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging een zaalvoetbalwedstrijd tegen een afvaardiging van de politiezone HANO. Deze laatste won met 6-3. De twee gezaghebbende teams maakten er een sportief treffen van, om na afloop met een hapje en drankje nog gezellig na te kaarten. (Foto Jochen Heijligen)

Dries Celis overleden

Dinsdag 9 oktober 2012
Neerpelt - Dries Celis overleden

Neerpelt

Gisteren is Dries Celis in huiselijke kring rustig ingeslapen. Hij was 26 jaar en de zoon van Else & Marc Celis-Claessen. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30 uur) in de St.-Niklaaskerk in Neerpelt. De avondwake is vrijdag om 18u. in voornoemde kerk.

Opleiding gemachtigd opzichter

Maandag 8 oktober 2012
Pelt - Opleiding gemachtigd opzichterSinds enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter. Zo'n gemachtigd opzichter helpt meestal schoolkinderen met oversteken op gevaarlijke plaatsen op de schoolroutes maar hij/zij kan ook groepen fietsers (bvb. scholieren, gepensioneerden, minder-validen, ...) begeleiden en helpen oversteken op cruciale plaatsen.
Op donderdag 18 en donderdag 25 oktober van 19.00 tot 21.30 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Vandervee overleden

Maandag 8 oktober 2012
Overpelt - Madeleine Vandervee overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Madeleine Vandervee overleden, de weduwe van Antoon Peeten. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.
Pelt - Tentoonstelling Kunstkring HeikrachtZoomVanmiddag opende onder massale belangstelling een groepstentoonstelling van Kunstkring Heikracht in 'Expo de Wal' in Hamont. Er zijn werken te zien van Olga Van Nerum, Leo Achterbergh, Suzanne Loots, Camelia Davidescu, Adriaan Janssen, Jacky Loenders, Paula Aerts, Liliane Vandenberk, Jaak Dijkmans, Maggi van Gastel, Agy Claessen, Friedy Evers, Cyriel Bogaerts en Betty Rabijns (foto). De opening werd feestelijk opgeluisterd door harpisten Lotte en Britt. De tentoonstelling is nog te bezoeken op zaterdag 13 en 20 oktober en zondag 14 en 21 oktober, telkens van 14 tot 17 uur. Zeker de moeite! Meer foto's
Tentoonstelling Kunstkring Heikracht
Zoom

Gratis naar Comedy in 't Hènt?

Zaterdag 6 oktober 2012
Vanavond is er in OC De Vranken op het Hènt in Neerpelt weer "Comedy in 't Hènt", een organisatie van de Landelijke Gilde. Comedians zijn Guga Baùl (bekend van Tegen de sterren op, Klas van Frieda, Villa Vanthilt…), Michael Van Peel (Comedy Casino, Het Besluit … ) en MC Benedetto Schillaci (finalist Comedymania 2011). Het is de vierde editie van deze succesrijke avonden. Vanavond begint het allemaal om 19.30u. Tickets kosten aan de kassa 9 euro, via comedyhent[!]hotmail.com 7 euro. Mààr! Als u snel bent, en u mailt naar dat mailadres met vermelding van naam, adres en Internetgazet, dan kunt u een vrijkaart winnen. Doen!

Hermien Peters genomineerd

Vrijdag 5 oktober 2012
Neerpelt - Hermien Peters genomineerdZoom

Neerpelt

Kajakster Hermien Peters uit Hechtel-Eksel, die bij de Neerpeltse Watersportclub vaart, is door de BOIC genomineerd voor de Piotr Nurowski-prijs van het Europees Olympisch Comité. Deze prijs wordt binnenkort voor de tweede keer uitgereikt. Hermien Peters is een toptalent en combineert haar sportcarrière met haar studies. De laatste drie jaar presteerde ze op hoog niveau tijdens belangrijke competities en realiseerde ze uitstekende resultaten. Zo werd ze in 2012 Europees kampioen (…) Het hele nieuwsbericht

Trui Kums overleden

Vrijdag 5 oktober 2012
Pelt - Trui Kums overledenWoensdag is Trui Kums overleden, de weduwe van Leonard Hoekx. Ze was 80 jaar en werd geboren in Neerpelt. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Zaterdag tijdens de mis van 17.30 uur wordt er daar voor haar gebeden.

Bever komt deze kant uit

Donderdag 4 oktober 2012
Volgende donderdag wordt in Den Bosch een symposium gehouden over de opmars van de bever in Nederland. Nu al komt het dier op veel plekken langs de Maas in de provincie Brabant voor en deskundigen voorspellen dat hij nu ook de kleinere rivieren gaat opzoeken, waaronder de Dommel. Volgens sommigen zullen de bevers via de Dommel binnen tien jaar bij Eindhoven zijn, en dan is een uitstapje over de grens niet ver meer. Stel je voor: bevers in het Hageven!
Het symposium is bedoeld voor de Nederlandse waterschappen. De provincie wil met hen afspreken hoe voorkomen kan worden dat de bevers dijken gaan ondergraven.

Gratis naar... Gabriel Rios?

Donderdag 4 oktober 2012
Morgen/vrijdagavond komt Gabriel Rios weer naar Hamont-Achel, dit keer in Cinema Walburg. In 2011 zette Gabriel Rios de Posthoorn in vuur en vlam samen met pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans. Nu komt hij graag terug, maar dan wel in een heel andere setting en in het intieme decor van de Walburg.
“Ik wilde graag mijn liedjes eens spelen zoals ik dat thuis doe, in mijn eentje”, vertelde Gabriel Rios tijdens het eerste soloconcert in de Brusselse Ancienne Belgique eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Stemmen met de nieuwe stemcomputer

Woensdag 3 oktober 2012
Hebt u al eens geoefend met die nieuwe stemcomputers? Misschien toch maar eens doen, want het nieuwe stemmen is niet zo evident als het lijkt, meldt Diskidee. Een medewerker van die site ging zelf eens de nieuwe generatie stemcomputers proberen. Lees zelf en voel uw haren te berge rijzen: "Materiaal en procedure stemcomputers kritisch bekeken".

Europese wilde kat in Bocholt

Woensdag 3 oktober 2012
Voor het eerst in 150 jaar is er een "Europese wilde kat" gefilmd in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt. Het dier werd op 24 september gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt, waar eerder dit jaar al een otter werd gefilmd, ook zo'n spectaculaire waarneming.
Alhoewel ze op elkaar lijken, behoren de wilde kat (Felis sylvestris) en de huiskat (Felis catus) niet tot dezelfde soort -  zowel hun genetische achtergrond als hun gedrag verschillen sterk. Qua uitzicht heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldmuziek: Silk String Quartet

Woensdag 3 oktober 2012
Pelt - Wereldmuziek: Silk String QuartetZoomOp zaterdag 13 oktober om 20.15u treedt het Chinese Silk String Quartet (foto) op in CC De Adelberg. Het gaat om een professioneel Chinees strijkkwartet van topniveau dat verfijnde klanken uit het Verre Oosten brengt en op creatieve wijze traditionele en hedendaagse Chinese muziek met westerse elementen combineert.
In Europa was tot voor kort slechts sporadisch Chinese muziek (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zaterdag is het weer zo ver, de ondertussen 4e editie van AbsiNt UNPLUGGED. AbsiNt heeft ditmaal z'n oor laten vallen op 2 solo-muzikanten en een band om U tegen te zeggen. Als eerste "Nevada Fellow" of Ruben Focketyn (20): begonnen met gitaarspelen op 14-jarige leeftijd. Direct songs beginnen schrijven in open stemmingen en bottleneck. In 2008 won hij Kunstbende Nationaal solo. In 2009 won hij met Scarlett Kamp Noord en momenteel studeert hij singer-songwriting te Codarts, Rotterdam.
Gevolgd (…) Het hele nieuwsbericht

Manifesta 9 sloot de deuren

Maandag 1 oktober 2012
Pelt - Manifesta 9 sloot de deurenZoomManifesta is voorbij. Wie in de mijngebouwen van Waterschei was, zal dit beeld nooit vergeten: de Chinese kunstenaar Ni Haifeng maakte het object Para-Production, volkomen nutteloos maar o zo indrukwekkend in die enorme lege hal van het ooit zo fiere mijngebouw. Een gids vertelde dat veel mensen de associatie maakten met de mijnwerkers die fleurig naar beneden gingen maar daar alle kleur kwijt raakten.
De catalogus zegt: "In Para-Production zijn tonnen flarden en overblijfsels van (…) Het hele nieuwsbericht

Maarten won 500 euro

Maandag 1 oktober 2012
Pelt - Maarten won 500 euroZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van vandaag werd Maarten Mertens (foto) uitgeloot als winnaar. Hij bouwt aan Herent 106 in Neerpelt en kreeg van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Maarten! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Overpelt en Neerpelt is op 29 april 2013. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be.
Pelt - Prof. Braeckman over Kritisch DenkenProf. Johan Braeckman komt overmorgen/woensdag om 19.30 uur in Cultuurcentrum De Adelberg in Lommel spreken over zijn laatste boek De ongelovige Thomas heeft een punt. Daarin wil hij komaf maken met heel wat pseudowetenschap, bijgeloof en irrationeel denken. Naast klassieke pseudowetenschappen, zoals parapsychologie, homeopathie, creationisme en psychoanalyse, passeren andere omstreden opvattingen de revue, zoals het geloof in het monster van Loch Ness, complottheorieën, telepathie, de lijkwade van Turijn, klopgeesten en mirakels. Meer info op www.ccdeadelberg.be.
Gratis naar deze lezing van Prof. Braeckman? Wij mogen per deelsite twee enkeltickets gratis weggeven aan de eerste twee geïnteresseerden van die gemeente. Mailen met naam en adres VOOR dinsdag 2 oktober 12 uur naar: jan.buyens[!]ccdeadelberg.be!

Paul Damen overleden

Maandag 1 oktober 2012
Pelt - Paul Damen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Paul Damen overleden, de echtgenoot van Madeline Van Och. Hij was 76 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Politie zoekt autobestuurder

Maandag 1 oktober 2012
Pelt - Politie zoekt autobestuurderNaar aanleiding van een ongeval met een zwaargewonde is de lokale politie HANO op zoek naar de bestuurder van een auto die zaterdagnamiddag rond 16.30 uur op het kruispunt van de Haagdoorndijk en de Bergeykseweg in Neerpelt een fietser aanreed en vervolgens de vlucht nam. De fietser werd daarbij zwaargewond.
De betrokken bestuurder kwam uit de richting van Overpelt-Fabriek en sloeg rechtsaf vanop de Haagdoorndijk richting Bergeykseweg. De politie vraagt aan eventuele getuigen en de betrokken bestuurder om zich te melden bij de lokale politie HANO op het telefoonnummer 011/440820 tijdens de kantooruren (buiten de kantooruren op 101) of per mail bij stephan.van.liempt[!]hano.be.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt