Het overige nieuws

Met ingang van de zomerdienstregeling telt Eindhoven Airport acht nieuwe lijndienstbestemmingen en één nieuwe charterbestemming. De zomerdienstregeling ging gisteren in en eindigt op zaterdag 25 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer Athene en het Griekse eiland Corfu, de Poolse stad Poznań, de Italiaanse bestemmingen Treviso en Catania, het Ierse Knock, de Spaanse stad Murcia en de Oostenrijkse bestemming Innsbruck. Als charterbestemming zal deze zomer het (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Markt in Eindhoven is vanmiddag een man van het dak van een hotel gevallen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man was op het dak geklommen in een poging om te vluchten voor de hoteleigenaar en de politie. Die zaten hem achterna omdat hij in eerste instantie zijn hotelkamer niet wilde verlaten.

Elvis Costello op Blues Peer

Maandag 31 maart 2014
Pelt - Elvis Costello op Blues PeerZoomVandaag heeft Blues Peer de namen voor het podium van dit jaar bekendgemaakt. Daarbij Elvis Costello (foto), Jeff Beck, Jimmie Vaughan, The Paladins, Chicago Blues, Amadou et Mariam, Guy Forsyth, Nikki Hill... Reden genoeg om de data van Blues Peer met stip in uw agenda aan te kruisen: 18, 19, 20 en 21 juli. Een vierde festivaldag erbij, dus! Bovendien is het de 30ste editie van het festival, een jubileumeditie als het ware, en komt er volgens de organisatie nóg schoon volk!
Pelt - Kajak: 6 titels op BK K2-marathonZoomHet nationaal kajak-marathonseizoen werd vandaag geopend met het Belgisch kampioenschap K2-marathon in Geel. Voor de leden van de Neerpeltse Watersportclub werd dit eerste kampioenschap van het seizoen meteen een succes. Van de 9 te behalen nationale titels behaalde de NWC er 6 met Hanna Plas & Karolien Plas bij de dames junioren, Lize Broekx & Hermien Peters bij de dames senioren, Baud Kums & Neel Broekx bij de heren junioren, Artuur Peters & Daan Cox bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44 en Erik Broekx & Bart Stalmans bij de heren veteranen 45-54.
Zaterdag vanaf 12u wordt in Neerpelt het BK K1-Kempenmarathon gevaren en ook daar zullen de Neerpeltse toppers aan deelnemen.

Nanny van Wijnen overleden

Zaterdag 29 maart 2014
Neerpelt - Nanny van Wijnen overleden

Neerpelt

Donderdag is Nanny Van Wijnen overleden. Ze was 73 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Pelt - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Met de trein naar Hamont

Vrijdag 28 maart 2014

Neerpelt

Vanaf volgende week zondag - 6 april - krijgt Hamont weer een stopplaats voor de trein naar en uit Antwerpen. Die dag wordt de stopplaats feestelijk geopend, reden waarom er dan verscheidene ritjes (van acht minuten) tussen Hamont en Neerpelt (en terug) worden gepland. Dat gaat als volgt:
Hamont 11:15 - Neerpelt 11:23
Neerpelt 11:45 - Hamont 11:53
Hamont 12:15 - Neerpelt 12:23
Neerpelt 12:45 - Hamont 12:53
Hamont 13:15 - Neerpelt 13:23
Neerpelt 13:45 - Hamont 13:53
Het hele nieuwsbericht

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht

Ursula Palmans overleden

Woensdag 26 maart 2014
Neerpelt - Ursula Palmans overleden

Neerpelt

In Hamont is gisteren Ursula Palmans overleden, de echtgenote van Nol Cuyvers. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Peter Theuwissen overleden

Woensdag 26 maart 2014
Neerpelt - Peter Theuwissen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Peter Theuwissen overleden, de weduwnaar van Stiena Kesters. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring, waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt.
Pelt - Liesbeth  Schouteden wordt zaterdag begravenLiesbeth Schouteden (32) uit Lommel, die maandagnamiddag omkwam bij een zwaar verkeersongeval op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel, wordt zaterdag in Lommel begraven na de uitvaartplechtigheid om 10.30 uur in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum, waar haar ouders wonen. Vrijdagavond om 18.30 uur is er een avondwake in dezelfde kerk.

'De week van de diëtist'

Maandag 24 maart 2014
Het is weer de "Week van de diëtist". Naar aanleiding daarvan verwelkomen ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten u woensdag tussen 10 en 20u op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Thema van deze "week" is 'een gezond tussendoortje’.

Tom Verlinden overleden

Maandag 24 maart 2014
Overpelt - Tom Verlinden overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Tom Verlinden overleden, de echtgenoot van Annie Loos. Hij was 74 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Woensdag van 18u tot 18.30u is er mogelijkheid tot een laatste groet in funerarium Severens.
Vandaag gezien
Pelt - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!

Nieuwe aanwinst voor fusieclub

Zondag 23 maart 2014
Pelt - Nieuwe aanwinst voor fusieclubThomas Frederix (25) uit Hamont-Achel heeft getekend voor de fusieclub KFC Esperanza Pelt. Hij is een verdediger die momenteel speelt bij tweedeklasser ASV Geel.
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.

The Last Waltz op De Leukens

Zaterdag 22 maart 2014
Vanavond vanaf 20u spelen Esperanza Neerpelt en Overpelt VV hun laatste derby. Hun "last waltz", als het ware. Nu beide clubs fuseren en het stadion aan De Leukens zal verdwijnen, is het ook gedaan met de gezonde concurrentie tussen die twee ploegen. Gedaan met de plezierige voettochten naar elkaars voetbalplein. En gedaan met de strijd om "dé ploeg van Pelt"... Moge de beste winnen straks!

Jacoba Mollemans overleden

Zaterdag 22 maart 2014

Neerpelt

Vrijdag is Jacoba Mollemans overleden, de weduwe van Harry Heesakkers. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
Op 26, 27 en 28 maart organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om boezemfibrilleren op te sporen. Als die hartritmestoornis niet behandeld wordt, kunt u een beroerte krijgen. Het Diagnosecentrum houdt die dagen ook een interactieve tentoonstelling over hartritmestoornissen en reanimatie. U kunt er hartmassage oefenen en leren omgaan met een automatische defibrillator.
Honderdduizenden Belgen lijden aan boezemfibrilleren - op zich niet levensgevaarlijk, maar als (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Rosette Hanssen overleden

Vrijdag 21 maart 2014
Neerpelt - Rosette Hanssen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rosette Hanssen overleden, de echtgenote van Raymond Bloemen. Ze was 62 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring, waarna de as wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Neerpelt.

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.

Fusieclub blijft in Neerpelt

Donderdag 20 maart 2014

Overpelt

Op de infoavond van de fusie rond Esperanza Neerpelt en Overpelt VV werden vanavond de officiële documenten ondertekend door voorzitters Jan Winters en Jan Langenberg. De infoavond was in het leven geroepen op vraag van de supporters van Esperanza, die meer duidelijkheid wilden over de sportieve gevolgen van de fusie. “Over de vernieuwing van de accommodatie van Esperanza valt op dit moment nog weinig te zeggen, maar wat we wel zeker weten is dat Esperanza Pelt vanaf volgend seizoen (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Roza Bergmans overleden

Donderdag 20 maart 2014
Neerpelt - Roza Bergmans overleden

Neerpelt

Op donderdag 13 maart is Roza Bergmans overleden, de echtgenote van Jef Erens. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Guus Havermans overleden

Woensdag 19 maart 2014
Pelt - Guus Havermans overledenGisteren is Guus Havermans overleden, de echtgenoot van Ria Heijnen. Hij was 88 jaar. De crematie heeft in stilte plaatsgevonden. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Infoavond over pensioenen

Woensdag 19 maart 2014
Heel wat mensen die de pensioenleeftijd naderen, zitten met vragen over dat pensioen. Zeker na de hertekening van het pensioenlandschap is er meer dan ooit nood aan antwoorden in een begrijpelijke taal. Daarom organiseert de welzijnsdienst van het Sociaal Huis een informatieavond over pensioenen.
Gastspreker is Kim Jacobs. Zij zal informatie geven over de nieuwe pensioenwetgeving en twee van de drie pensioenstelsels toelichten, nl. de stelsels voor werknemers en zelfstandigen.
Wanneer: woensdag 2 april ’14 om 19.30 uur in CC Palethe (muzezaal). Gratis toegang !
Inschrijven voor maandag 31 maart ‘14 bij Lode Vanhelden, 011 – 80 94 42, of via mail: lode.vanhelden[!]overpelt.be.

Britten filmen in Bosland

Woensdag 19 maart 2014
Pelt - Britten filmen in BoslandZoomDe Britse televisie filmt vandaag en morgen in Bosland. Er worden opnamen gemaakt over 'The Treehouse', de boomhut (foto) van Andreas Wenning waar bedrijven komen brainstormen over duurzame ideeën. En ook in de rest van het bosgebied wordt gefilmd. Wanneer de documentaire uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk.

Jef Emmers overleden

Woensdag 19 maart 2014
Pelt - Jef Emmers overledenMaandag is Jef Emmers overleden, de weduwnaar van Toke Bernaerts. Hij was vorige week 82 jaar geworden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Een laatste groet is donderdag mogelijk tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Vier verkeersdoden meer in 2013

Dinsdag 18 maart 2014
Pelt - Vier verkeersdoden meer in 2013Vorig jaar kwamen bij verkeersongevallen in de politiezone HANO 6 personen om het leven: 1 in Hamont, 2 in Neerpelt en 3 in Overpelt. In 2012 bleef het aantal dodelijke slachtoffers nog beperkt tot 2. Dat werd vanavond gezegd op de vergadering van de politieraad van de zone.
Andere cijfers: er werd vorig jaar 176 keer aangifte gedaan van een inbraak in een woning. Er werden 16 diefstallen met geweld gepleegd en 19 winkeldiefstallen. Er waren 4 aangiften van verkrachting. Uit de cijfers blijkt ook dat vrijdag en zaterdag de drukste dagen zijn in de politiezone.De weeknachten en zondagnacht zijn relatief rustig.

Anna Cochet overleden

Dinsdag 18 maart 2014
Overpelt - Anna Cochet overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Anna Cochet overleden, de weduwe van Albert Sleurs. Ze was 99 jaar. Vrijdag wordt ze begraven op de begraafplaats van het Lindel, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Lutgarde Last overleden

Dinsdag 18 maart 2014
Overpelt - Lutgarde Last overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Lutgarde Last overleden, de echtgenote van Henri Leppens. Ze was 63 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Willy Linssen overleden

Dinsdag 18 maart 2014
Pelt - Willy Linssen overledenVandaag is Willy Linssen overleden. Hij zou volgende maand 53 jaar worden. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in intieme kring; de asurne wordt nadien bijgezet in het columbarium van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Ten gevolge van werkzaamheden door Aquafin is de Siberiëstraat in Overpelt ter hoogte van de Fabrieksstraat tijdelijk onderbroken. Er moet een omleiding gevolgd worden. De werken zijn nog altijd een gevolg van de wegverzakking vorig jaar in de Fabriekssstraat op de grens met Lommel.
Pelt - Gratis naar... de lezing van An Olaerts?Morgen - woensdag - komt columniste An Olaerts naar het Raadhuis in Lommel. Volgens sommigen de beste columniste van het land, volgens anderen de 'gevaarlijkste'... Maar hoe dan ook, altijd leuk om lezen. Vele van haar 'klachten' en 'verbazingen' heeft ze nu gebundeld in een boeiende lezing. En u kunt er zelfs volledig gratis naartoe, indien u vandaag voor 17.00 uur belt naar CC De Adelberg op 011/55.35.11, of voor morgen 09.00 uur een mail stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Bent u bij de eerste 10, dan zit u morgenavond om 19.30 uur geboeid in het Raadhuis te luisteren.

Sander Elen 2de in Dinant

Maandag 17 maart 2014
Overpeltenaar Sander Elen - tot voor kort nog Neerpeltenaar - is gisteren 2de geëindigd in de eerste wedstrijd van de Wallonia-cup mountainbike in Dinant.

Catho Kwanten overleden

Maandag 17 maart 2014
Pelt - Catho Kwanten overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Catho Kwanten overleden, de weduwe van Henri Vanderhenst. Ze was vorige maand 87 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Morgen vergadert de politieraad

Maandag 17 maart 2014
Pelt - Morgen vergadert de politieraadMorgennamiddag om 17.30u vergadert de politieraad van politiezone HANO in de vergaderzaal van het politiegebouw in Neerpelt. Op de agenda van de openbare zitting staan zes punten, waaronder de aankoop van snelheidsinformatieborden en van ademanalysetoestellen.

Huibert Stal overleden

Zaterdag 15 maart 2014

Neerpelt

Donderdag is Huibert Stal overleden, de weduwnaar van Catharina Mauhoek. Hij was 89 jaar. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Maria Loots overleden

Zaterdag 15 maart 2014
Overpelt - Maria Loots overleden

Overpelt

Woensdag is Maria Loots overleden, de weduwe van Jan Agten. Ze was 88 jaar. Maandag worden haar assen verstrooid op het kerkhof van Overpelt, na een uitvaartdienst (om 13.30 uur) in het funerarium Severens.
Pelt - Nieuw inzamelpunt voor je batterijenZoomIn het recyclagepark heeft Bebat een nieuw inzamelpunt geplaatst voor batterijen. De "kast" is gemaakt van gerecycleerd materiaal en heeft twee deksels. Bij het ontwerp is rekening gehouden met verschillende factoren die eigen zijn aan containerparken, aldus de persmededeling: "Ergonomie, veelvuldig gebruik, logistiek en plaatsing buiten."
Pelt - 26.000 euro geïnd bij verkeerscontrolesZoomBij een verkeerscontrole waaraan drie politiezones en Vlabel meewerkten (foto: op de N74 in Overpelt) is gisteren voor ongeveer 26.000 euro geïnd: 17.000 euro aan belastingen en boetes voor automobilisten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden, en 9.000 euro aan onmiddellijke inningen voor vrachtwagenchauffeurs waarvan de truck niet in orde was.
Daarnaast werden nog overtredingen vastgesteld inzake alcoholgebruik, rijbewijs, technische eisen voertuigen, inschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Een 'kleurenmuur' in de school

Vrijdag 14 maart 2014
Naar aanleiding van een tekort aan goed geschoolde schilders sloeg een aantal organisaties de handen in elkaar om dat vakonderwijs een boost te geven. Als nationaal peter van die actie, "SOS - Schilder Op School", kwam Kamagurka in actie: hij maakte een ontwerp voor een 'colorwall' die gisteren door de leerlingen van de scholen werd geverfd. Leerlingen kwamen in actie om te schuren, te tekenen, een basislaag aan te brengen én alles in te kleuren. De deelnemende scholen waren BS Kla4tje, Provil en GO! Atheneum Mercurius en de speciale basisschool Eymard in Lommel, TIO en BBO-Overpelt en WICO Sint-Maria in Neerpelt. Eenmaal klaar, krijgen de kunstwerken een vaste plaats in de school.

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.

Eindhoven goed voor investeringen

Woensdag 12 maart 2014
In Cannes werd Brainport Eindhoven vandaag gelauwerd als een van de interessantste regio's voor buitenlandse investeringen. Het gaat om een tweejaarlijkse ranglijst van de Financial Times. Eindhoven staat voor heel Europa op de derde plek, en voor West-Europa zelfs op de eerste plaats.
Volgens de FT is het hart van de higtech regio Brainport een uitgelezen plek om te investeren in de toekomst. Dat komt vooral door de aanwezigheid van bedrijven als ASML en Philips op de high tech campus, (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.
Pas de volgende federale regering zal zich echt kunnen bezighouden met het dossier van de IJzeren Rijn. Dat heeft volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven vandaag vernomen van minister van overheidsbedrijven Labille.
Vanvelthoven had gevraagd welke vooruitgang er was geboekt sinds 26 november, toen de minister had bevestigd dat het dossier nog steeds niet aan de ministerraad werd voorgelegd.
Het antwoord was: géén.
Het Memorandum van Overeenstemming is nog altijd "in (…) Het hele nieuwsbericht

Babylijkje in Eindhoven

Maandag 10 maart 2014
In een brandgang in Strijp in Eindhoven is deze namiddag het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. Meer details zijn niet bekend gemaakt. De politie heeft in verband met de vondst wel een man en een vrouw uit de buurt opgepakt, maar wil niets over het onderzoek zeggen.

Geen geluk voor treinreizigers

Maandag 10 maart 2014
De trein Neerpelt-Antwerpen is vanmorgen rond 7.30u stilgevallen in Bouwel, achter Herentals. Dat veroorzaakte veel problemen, vooral voor het achteropkomend treinverkeer richting Antwerpen. De reizigers zaten ruim drie kwartier vast voor ze te horen kregen dat de trein terug naar Herentals zou worden gesleept. Toen ze daar aankwamen was het bijna 9u. Een uur later kwam het treinverkeer weer op gang.
Pelt - Grote controleactie in politiezoneDeze week organiseert de politiezone HANO een grote verkeersactie. Daarbij zal vooral gekeken worden naar het (verboden) gebruik van gsm aan het stuur en het (verplicht) dragen van de veiligheidsgordel. Maar ook zullen de autopapieren gecontroleerd worden.

Jef Vangansewinkel overleden

Maandag 10 maart 2014
Pelt - Jef Vangansewinkel overledenIn Overpelt is gisteren Jef Vangansewinkel overleden, de weduwnaar van Paula Bonhomme en de levenspartner van Alda Jannis. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Linde-Peer. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)

Toine Mertens overleden

Zaterdag 8 maart 2014
Overpelt - Toine Mertens overleden

Overpelt

Woensdag is Toine Mertens overleden, de echtgenoot van Mia Schoofs. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Van Houdt overleden

Vrijdag 7 maart 2014
Neerpelt - Josée Van Houdt overleden

Neerpelt

Gisteren is Josée Van Houdt overleden, de echtgenote van Jos Van Broekhoven. Ze zou eind volgende week 61 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Boseind.

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Pelt - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar... Retina Dance Company?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in Palethe gaan kijken naar "Corporalis", een dansvoorstelling van de Brits-Vlaamse Retina Dance Company. Die groep is al voor de tweede keer te gast in CC Palethe. In zowel intieme zaalproducties als grootschalige locatieprojecten brengt ze een eigen danstaal die verbluffende virtuositeit combineert met ontroerend mooie beelden.
Dansen of je leven ervan af hangt - dat zie je in die voorstelling. In voorverkoop betaal je € 12 (abo/-26/+55: € (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Van Seggelen overleden

Woensdag 5 maart 2014
Neerpelt - Jacky Van Seggelen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jacky Van Seggelen overleden, de weduwe van Ejnar Nikolajsen. Ze zou op 20 maart 79 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

Jan Coenen overleden

Woensdag 5 maart 2014
Neerpelt - Jan Coenen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Coenen overleden, de echtgenoot van Josefien Grobben. Hij zou dinsdag 81 jaar worden. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent.

Catharina Swinnen overleden

Maandag 3 maart 2014
Overpelt - Catharina Swinnen overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Catharina Swinnen overleden, de weduwe van Henri Bullen. Ze zou volgende week 90 jaar worden. Vrijdag om 10.30u is er een rouwmis in de Sint-Martinuskerk.
Pelt - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht

Harry Gielen overleden

Zaterdag 1 maart 2014
Neerpelt - Harry Gielen overleden

Neerpelt

Woensdag is Harry Gielen overleden, de echtgenoot van Philomène Van Langendonck. Hij was 78 jaar. Maandag om 15 uur worden zijn assen uitgestrooid op de begraafplaats aan de Roosendijk.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt