Het overige nieuws

Afgelopen zondag vond de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van de stad Hamont-Achel, de gemeente Neerpelt en de compostmeesters. Op verschillende plaatsen op het parcours werden stopplaatsen voorzien waarbij gebruik werd gemaakt van duurzame technieken. Op wijndomein ‘De Oude Hoeve’ konden de deelnemers kennismaken met het principe van ‘SuniCook’ of simpelweg koken met de zon. Een andere stopplaats was de Beverbeekse Heide, waar de zadenbank van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) gevestigd is en waar de compostmobiel stond opgesteld. En uiteraard werd er ook halt gehouden bij de Napoleonsmolen, waar de molenaars een demonstratie gaven in het olieslaan.
Overpelt - Yvo Beckers wint BK G-wielrennenZoom

Overpelt

Afgelopen weekend werd in Oupeye bij Luik het Belgische kampioenschap G-wielrennen gereden, Dat werd gewonnen door Overpeltenaar Yvo Beckers. Hij is dus Belgisch kampioen!

Jarno Vanderhoydonks overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Neerpelt - Jarno Vanderhoydonks overleden

Neerpelt

Gisteren is Jarno Vanderhoydonks overleden. Hij was 41 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Huub Boermans overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Overpelt - Huub Boermans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Huub Boermans overleden, de echtgenoot van Monique Vanbriel. Hij was 61 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Eddy Gielkens overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Neerpelt - Eddy Gielkens overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis in Genk is vandaag Eddy Gielkens overleden, de weduwnaar van Marijke Vandekerkhof. Hij was 55 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - BK kajakmarathon: 5 titels voor NWCZoomOp de Maas in Beez, nabij Marche-Les-Dames, werd vandaag het Belgisch kampioenschap K2 kajakmarathon gevaren. De Neerpeltse Watersportclub won er 5 van de 8 te behalen titels met Hanna Plas & Roos Broekx bij de dames senioren (foto), Bieke & Amber Van Broekhoven bij de dames junioren, Artuur en William Peters bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Erik Broekx & Bruno Jannis bij de veteranen 45-54-jarigen. De overige drie titels gingen naar Mechelen, Kasterlee en Zwevegem.
Vanaf 1 juli zal de Nederlandse politie meer snelheidscontroles houden in Bergeijk en Valkenswaard. In Bergeijk is het oppassen geblazen op de Barrier, in Valkenswaard op de Luikerweg, op de Markt en op de Eindhovenseweg.

Neerpelt

De uit Neerpelt afkomstige 53-jarige Johan Lamers, pastoor in de federatie Lommel-Centrum-Zuid-West, wordt pastoor in de parochiefederatie Hamont-Achel. Hij volgt er de 77-jarige Willy Smeets op die met emeritaat gaat.

Louis Daemen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Pelt - Louis Daemen overledenIn Neerpelt is donderdag Louis Daemen overleden, de echtgenoot van Françoise Buteneers. Hij was 70 jaar. De afscheidsdienst in Aula 't Sant in Hechtel vindt in beperkte kring plaats. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Afscheid van juf Hilda

Zaterdag 27 juni 2015
Overpelt - Afscheid van juf HildaZoom

Overpelt

Middagjuf Hilda Peeters, die al jaren de kleuters van basisonderwijs De Linde begeleidt bij het middageten, gaat op pensioen. Gisteren was ze de laatste keer in de eetzaal. Vooraf ontving ze van de school een bloemetje en een geschenkje. Van de kleuters kreeg ze een groot applaus en symbolisch vuurwerk als dank voor al die fijne jaren. Nu mag ze genieten van haar welverdiend pensioen!

Jeanne Verstappen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Overpelt - Jeanne Verstappen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Verstappen overleden, de echtgenote van Peter Van Hout. Ze was 64 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
De werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer voor komend weekend op de E314 in Houthalen-Helchteren gepland had, zullen niet doorgaan. "De voorziene asfaltleverancier van de aannemer kan momenteel niet de gewenste kwaliteitscertificaten voorleggen. Omdat kwaliteit voor het agentschap primeert en de aannemer geen alternatieven voor deze werf kan voorleggen, werd dan ook beslist om de werkzaamheden uit te stellen," aldus de mededeling van het Agentschap.

Vrijwilligers gevraagd

Donderdag 25 juni 2015

Neerpelt

Het WZC Sint-Jozef is op zoek naar vrijwilligers die de bewoners van de assistentiewoningen in Neerpelt graag een handje willen toesteken. Denk maar aan het buitenzetten van afval, het mee uit winkelen gaan, begeleiding bij een activiteit, uitdelen van krantjes, enz. . Voor elk wat wils. Ben je geïnteresseerd? Neem dan even contact op met Sarah Van Laere, woonassistente van het Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt. tel: 011 80 03 50.

Henri Stevens overleden

Donderdag 25 juni 2015
Neerpelt - Henri Stevens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren Henri Stevens overleden, de echtgenoot van Madeleine Claes. Hij was 61 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats.

Hector Van Lishout overleden

Donderdag 25 juni 2015
Neerpelt - Hector Van Lishout overleden

Neerpelt

In Sint-Huibrechts-Lille is dinsdag Hector Van Lishout overleden, de echtgenoot van Mia Van der Velden. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - Politie verwijderde 37 reclamebordenTijdens een verkeersactie heeft de lokale politie HANO gisteren niet alleen 57 chauffeurs aan een ademtest onderworpen - iedereen reed nuchter - maar ook 37 illegaal geplaatste reclameborden verwijderd. Daarnaast werd één onverzekerd voertuig in beslag genomen en werden 3 chauffeurs verplicht een onmiddellijke inning te betalen omdat hun voertuig op een parkeerplaats voor mindervaliden geparkeerd stond.
Bij een actie rond zwaar vervoer, in samenwerking met de douane, werden 14 (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse overheid heeft het borstcentrum van het Mariaziekenhuis van Overpelt erkend als satelliet-borstcentrum. Dat wil zeggen dat het centrum officieel erkend is als centrum met alle kwaliteiten en middelen om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan patiënten met borstkanker. Het ziekenhuis beschikt al sinds 2006 over een borstcentrum waar vrouwen en soms ook mannen met borstkanker behandeld worden. Jaarlijks worden daar een 80-tal nieuwe patiënten met borstkanker (…) Het hele nieuwsbericht

Dominique Bloemen overleden

Woensdag 24 juni 2015
Neerpelt - Dominique Bloemen overleden

Neerpelt

In Woonvorm Fierkant is vandaag Dominique Bloemen overleden. Hij was 57 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Renovatiewerken op E314

Woensdag 24 juni 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komend weekend op de E314 ter hoogte van het complex 29 “Houthalen-Helchteren” (kmp 28.40 tot 27.2) de rechterrijstrook richting Nederland over een lengte van 1200 m vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer ook de oprit richting Nederland renoveren. De werkzaamheden starten zaterdagochtend 27 juni om 09.30 uur en moeten ten laatste maandagochtend 29 juni om 05.00 uur klaar zijn. Het verkeer kan over de linkerrijstrook blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
Pelt - Bijna 15.000 snelheidsovertredingen in 2014De politiezone HANO registreerde vorig jaar 14.733 snelheidsovertredingen. Dat zijn er 5.305 meer dan in 2013. 92 chauffeurs werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. De agenten schreven 292 parkeerboetes uit, 227 minder dan in 2013. 68 bestuurders werden betrapt op gsm-en aan het stuur. 284 chauffeurs negeerden de verkeerslichten. Dat zijn er 264 meer dan in 2013. De agenten plukten ook 46 onverzekerde voertuigen uit het verkeer. In 2013 waren er dat 75.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Overpelt

Nu de wandelroutes in het bosgebied bij De Grote Hof geopend zijn, kan het geen kwaad om een kaart bij je te hebben. Die kan je hier kopen. Ze kost 2,50 euro.

Bert van der Krieken overleden

Maandag 22 juni 2015
Pelt - Bert van der Krieken overledenZaterdag is Bert van der Krieken overleden, de echtgenoot van Fridy de Lange. Hij was 68 jaar. Donderdag om 11u is er een afscheidsviering in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Schoolfeest voor de kleuters

Zondag 21 juni 2015
Vandaag gezien
Overpelt - Schoolfeest voor de kleutersZoom

Overpelt

Vandaag was het opnieuw schoolfeest bij De Linde. Ditmaal was het feest bij de kleuters in 't Hasselt. Er waren mooie optredens te zien rond het thema "Disney". Meer foto's van het schoolfeest - en van de aansluitende barbecue - kan je zien op de website van de school: www.delinde-overpelt.be.

Daar gaat Lutgarde

Zondag 21 juni 2015
Pelt - Daar gaat LutgardeZoomHet Rode Kruis Neerpelt-Overpelt heeft afscheid genomen van Lutgarde Winters. Tijdens de laatste bloedcollecte van juni werd ze in de bloemen gezet. Lutgarde (tweede van links op de foto) was gedurende negen jaar verantwoordelijke voor bloed- en plasmagevers van Neerpelt-Overpelt en omstreken. Dat ze gewaardeerd werd was duidelijk te merken aan de vele dankwoorden van zowel de bloedgevers, het plaatselijk bestuur en de afvaardiging van de hoofdzetel, die uit Mechelen was overgekomen. Lutgarde (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Stijn Umans wordt gecremeerd

Zaterdag 20 juni 2015

Neerpelt

De crematieplechtigheid van Stijn Umans vindt in intieme kring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.
Chel mag het zeggen
Pelt - Het verzameld zwijgen van doctor MurkeSoms verlang je vergeefs intens naar één klein vonkje inspiratie. Vaak blijft het wanhopig wachten op Godot. Andere dagen zit je verbaasd naar je scherm te kijken als je ziet hoe je tikkende vingers je inspiratie, als een troep van die watervlugge zilvervisjes, van hot naar her doen sprinten. Dan wordt het moeilijk om structuur in je verhaal te houden.
Mag ik de lezer daarom verzoeken de verhaallijn in het volgende stukje scherp in de gaten te houden?
Laat me beginnen in Achel. In het weekend (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Proximus-winkel heropent morgenZoom

Neerpelt

In de Kerkstraat wordt het Proximus-verkooppunt morgen/zaterdag heropend na een vernieuwing van het winkelconcept. De winkel nu bevat drie zones. In de eerste zone ontdekt de klant smartphones, tablets en trendy accessoires. In de tweede zone, de “experience zone”, kan hij kennismaken met alle producten en diensten van Proximus via live demonstraties en een grote mediawall. In de derde zone kan de klant aan de ene kant terecht voor naverkoopdienst en specifieke informatie. Zowel (…) Het hele nieuwsbericht

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Pelt - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.

Mieke Dausi overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Overpelt - Mieke Dausi overleden

Overpelt

Vandaag is Mieke Dausi overleden, de echtgenote van René Gielen. Zij was 83 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven.

Germaine Weyns overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Overpelt - Germaine Weyns overleden

Overpelt

Gisteren is Germaine Weyns overleden, de echtgenote van Hubert Van Ginniken. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Holheide. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Pelt - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)
Overpelt - Zangkoor Concinite in de WesthoekZoom

Overpelt

Afgelopen weekend organiseerde zangkoor Concinite een tweedaagse uitstap naar de Westhoek. De eerste dag werd een bezoek gebracht aan de IJzertoren, de dodengang en enkele oorlogskerkhoven. Het hoogtepunt van de dag om 20.00 uur was het opluisteren van de herdenking van de gesneuvelden van Wereldoorlog I onder de Menenpoort in Ieper. Het koor zong 3 liederen: "Lord, guard and guide the men who fly", "In Flanders Fields" en het "Communio" uit het Requiem in Es van Rheinberger. Het was indrukwekkend en ontroerend. Na de overnachting in Kortrijk volgde een bezoek aan het "In Flanders Fields"-museum. In de namiddag kwamen het "Tyne Cot Cemetery" en het museum "Passchendaele 1917" aan de beurt.

Maria Sijmkens overleden

Maandag 15 juni 2015
Neerpelt - Maria Sijmkens overleden

Neerpelt

Vrijdag is Maria Sijmkens overleden, de weduwe van René Haesen. Ze was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Neerpelt

Op de Europese Spelen in Bakoe (Azerbeidzjan) heeft Lize Broekx van de Neerpeltse Watersportclub vandaag de reeksen en de halve finale in de K1 over 500 meter gevaren. In de reeks werd ze vierde in een tijd van 1'55"356 en kon ze doorstoten naar de halve finale. Daarin werd ze achtste in 1'53"113, waarmee ze doorverwezen werd naar de B-finale die dinsdag gevaren wordt. Diezelfde dag zal Lize ook nog deelnemen aan de finale in de K1 over 5 km.

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Pelt - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Pelt - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Kajak: Lize Broekx in Bakoe

Zaterdag 13 juni 2015

Neerpelt

Lize Broekx van de Neerpeltse Watersport Club is deze week samen met de selectie van het BOIC vertrokken naar de Europese Spelen in Bakoe, in Azerbeidjan Zij komt er uit in de K1 500m en de K1 5000m. Morgenvoormiddag worden de reeksen van de 500m gevaren en morgennamiddag staan de halve finales op het programma. De finale van de 500m wordt dinsdagmorgen gevaren en de K1 5000m op dinsdagnamiddag.

Neerpelt

Wendy Jans, van de Maxx, is vandaag in Praag voor de achtste keer Europees snookerkampioene geworden. In de finale versloeg ze Daria Sirotina uit Rusland met 5-0. Gefeliciteerd!

Infoavond voor zelfstandigen

Zaterdag 13 juni 2015

Overpelt

Maandagavond om 19.30u organiseert Unizo Overpelt in het zaaltje van "Het 8ste Sacrament" een open vergadering. Daarop zijn niet alleen de leden van de vereniging welkom, maar alle Overpeltse handelaars. In een eerste deel van de avond zal een medewerker van Unizo Limburg toelichting geven bij een aantal aandachtspunten die momenteel actueel zijn voor zelfstandigen. In een tweede gedeelte is Nele Gutschoven te gast die  sinds nieuwjaar schepen van lokale economie is. Zij wil graag kennismaken met de Overpeltse zelfstandigen en van de gelegenheid gebruik maken om van gedachten te wisselen over het beleidsdomein ‘lokale economie'.

Catharina Cremers overleden

Zaterdag 13 juni 2015
Overpelt - Catharina Cremers overleden

Overpelt

In  het ziekenhuis in Hasselt is vandaag Catharina Cremers overleden, de echtgenote van Hendrik Thaens. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

Paul Schildermans overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Neerpelt - Paul Schildermans overleden

Neerpelt

Vandaag is Paul Schildermans overleden, de echtgenoot van Antoinette Bergmans. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Laura Nuyts overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Pelt - Laura Nuyts overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Laura 'Laurette' Nuyts overleden, de echtgenote van Jozef Winters. Zij was 83 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum.
Pelt - Enorm paardensportproject van TopsZoomIn augustus wordt aan de Maastrichterweg in Valkenswaard, vlak bij Perjanneke, een nieuw project van Jan Tops ingehuldigd, de "Tops International Arena" (foto). Het is een prestigieus complex waar niet alleen jumpings van wereldklasse zullen plaatsvinden maar ook culturele, entertainment- en lifestyle-activiteiten. Rond de arena zal er plaats zijn voor 3000 toeschouwers. Voor de opening in augustus worden onder meer leden van koninklijke families en belangrijke zakenlui uit binnen- en buitenland verwacht. Aan faciliteiten zal het niet ontbreken. Wie de jumping op 13, 14, 15 of 16 augustus wil bijwonen kan hier tickets bestellen.

Geen Vanendert in Europese Spelen

Donderdag 11 juni 2015

Neerpelt

Jelle Vanendert zal niet starten in de wegrit op 21 juni tijdens de Europese Spelen in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het heet dat zijn wonde na zijn jongste valpartij onvoldoende hersteld is.

Oud-Plascobellers gezocht

Woensdag 10 juni 2015
Overpelt - Oud-Plascobellers gezochtZoom

Overpelt

"Met een paar mensen die op Plascobel gewerkt hebben en een paar die er nog werken, proberen we de collega's en ex collega's nog eens bij elkaar te krijgen om gezellig oude verhalen op te halen," mailt iemand. "Deze reünie vindt plaats in de kantine van Sport Stort op 19 juni. Het probleem is echter dat we alleen een personeelslijst van 2003 ter beschikking hadden; we hebben wel zoveel mogelijk flyerkes rond gebracht en bij mensen thuis aangebeld, wat dikwijls heel gezellig was, met koffie en verhalen erbij - maar we zouden graag hebben dat degenen die niet op die lijst staan of vergeten zijn, er ook zouden zijn." 
Bent u in dat geval en wilt u toch de Plascobel-reünie meemaken? Stuur dan even een mailtje naar ovp[!]telenet.be!
Vanaf zaterdag 13 juni tot en met zaterdag 12 september kunnen inwoners opnieuw gratis taxussnoeisel leveren op het recyclagepark. De taxus moet zuiver zijn, dit wil zeggen vrij van zand of ander afval, en het moet gaan om éénjarige scheuten.
 Limburg.net ontvangt 75€ per m³ aan ingezameld taxussnoeisel. De opbrengst zal aan verschillende Limburgse projecten in verband met kankerbestrijding geschonken worden.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Pelt - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni organiseert het Diagnosecentrum in Lommel een tentoonstelling waar belangrijke facetten toegelicht worden om de gevolgen van COPD - chronisch obstructief longlijden - te beperken. Zo is er gedetailleerde informatie omtrent voeding, rookstop, beweging en het juiste gebruik van puffers. Men krijgt ook de kans om een spirometrie (blaastest) te doen. De informatiesessies zijn op beide dagen doorlopend tussen 9 en 17 uur.
COPD of chronisch (…) Het hele nieuwsbericht

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Geheugenstoornissen zijn vaak hinderlijk. Ze zijn echter niet alleen lastig, ze kunnen ook leiden tot problemen in het dagelijkse leven. De oorzaak van de klachten speelt een grote rol in het bepalen van de juiste behandeling. Daarom is het belangrijk geheugenproblemen op tijd onder de loep te nemen. Hiervoor kan u terecht in de geheugenkliniek. Medewerkers van de geheugenkliniek van het Mariaziekenhuis leggen u op donderdag 11 juni om 19.30u tijdens een info-avond uit uit hoe ze werken en hoe zij komen tot een diagnose. Dit praatcafé vindt plaats in WZC Immaculata, Dorpsstraat 58 in Overpelt. Het einde is voorzien om 22 uur.

Neerpelt

Gisteren is Harrie Verkoyen overleden, broeder van de Sociëteit van Jezus. Hij was 93 jaar en word zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de kerk van de paters jezuïeten in  Heverlee.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Paula Janssenswillen overleden

Overpelt

Vandaag is Paula Janssenswillen overleden, de weduwe van Leo Janssen. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de kerk van Lindel-Hoeven. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Overpelt - 102-jarige Fina Vandebroeck overleden

Overpelt

Vrijdag is de 102-jarige Fina Vandebroeck overleden, de weduwe van Jozef Stevens. Ze was de oudste inwoonster van de gemeente en verbleef de laatste jaren van haar leven in rusthuis Immaculata. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

NEOS trok op fietsvakantie

Zaterdag 6 juni 2015
Pelt - NEOS trok op fietsvakantieZoomMet 21 waren ze, de fitte senioren van Neos Neerpelt-Overpelt, om deel te nemen aan de jaarlijkse fietsvakantie. Vanuit het Eurohotel in Lanaken vertrokken ze dagelijks, gedurende 5 dagen, en verkenden ze de omgeving. Weer en wind werden getrotseerd. Vier deelnemers vertrokken zelfs vanuit Neerpelt per fiets. Vermeldingswaard is ook dat er drie 80-plussers meereden. Het werd een oergezellige 5-daagse!

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Verkoyen overleden

Zaterdag 6 juni 2015
Neerpelt - Lena Verkoyen overleden

Neerpelt

Gisteren is Lena Verkoyen overleden, de weduwe van Henri Theunis en levensgezellin van wijlen Frans Hannes. Zij was 86 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Overpelt - Badminton: Bokkerijders deden het goedZoom

Overpelt

Afgelopen weekend werden de spelers gehuldigd die winnaar werden in het Limburgs jeugdcircuit badminton, bestaande uit zeven toernooien. Liefst vier spelers van badmintonclub de Bokkerijder mochten afzakken naar Heusden om hun trofee in ontvangst te nemen. Birger Heyvaert werd winnaar in de categorie jongens U9, Liesje Vanbroeckhoven en Karo Kwanten kroonden zichzelf winnaar bij de meisjes U13 en U15 en Izzy Bergmans eindigde knap eerste bij de jongens U17. Ook in de top vijf van iedere (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Tegen boom: zwaar gewond

Woensdag 3 juni 2015
In Valkenswaard, op de Nieuwe Waalreseweg ter hoogte van tuinzaak Coppelmans, is even voor de middag een man met zijn auto tegen een boom gereden. Hij zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Pelt - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.
De Nederlandse politie is nog steeds op zoek naar een verkrachter die tussen 1989 en 2010 maar liefst twaalf keer toesloeg in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving. Volgens de politie komt de dader uit de omgeving van Valkenswaard. Hij zou inmiddels zo'n 50-55 jaar oud zijn. Een paar keer eiste hij ook geld van zijn slachtoffers. Na afloop van de aanranding of verkrachting was hij ineens poeslief en een aantal keren bood hij aan de slachtoffers zelfs zijn excuses aan. De politie verwacht inmiddels tips na een nieuwe oproep tot getuigen. Als dat niets oplevert wil men eventueel een groots opgezet DNA-onderzoek op het getouw zetten.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Pelt - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom

Flitsinformatie

Dinsdag 2 juni 2015
Pelt - FlitsinformatieDe lokale politie HANO stelt de flitswagen deze week op in - onder meer - volgende straten:
- Hamont-Achel: Kluizerdijk
- Neerpelt: Boseind
- Overpelt: Leopoldlaan.

Neerpelt

Zondag was het familiedag bij hockeyclub Phoenix. En behalve dat daar teams van ouders, al dan niet met kinderen, tegen elkaar speelden, werd de eerste Family Cup nadien gewonnen door de families Geuns en Van de Ven. In het clubhuis werden vervolgens de kampioenenteams gehuldigd: : E8 meisjes en C1 jongens in de Nederlandse jeugdcompetitie en Dames 1 in de Vlaamse regionale competitie. Het einde van de seizoen werd uiteindelijk afgesloten met een barbecue voor de 160 aanwezige leden en aanverwante. Een zeer succesvolle eerste organisatie, na een mooi en geslaagd sportief seizoen.
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Anna Julien overleden

Maandag 1 juni 2015
Pelt - Anna Julien overledenIn Peer is gisteren Annie Julien overleden, de weduwe van Eugeen Gebruers. Zij was 80 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt