Het overige nieuws

Anna Paredis overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Pelt - Anna Paredis overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anna Paredis overleden, de weduwe van Mathieu Vanharen. Zij was 93 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft een telefonisch permanentiemoment ingevoerd. Voortaan zal men elke maandag tussen 13u en 16u (m.u.v. feestdagen) bij die dienst terecht kunnen via het telefoonnummer 011 80 59 07.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Eerste Noord-Limburgse SporteldagZoomNu donderdag - 2 juni - wordt voor de eerste maal de Noord-Limburgse Sporteldag georganiseerd in de Soeverein in Lommel. Het is bewezen dat bewegen - en vooral ‘blijven’ bewegen - een positieve invloed heeft op de lichamelijke gezondheid van volwassenen en 50-plussers. Tijdens deze sporteldag kunnen de deelnemers kennismaken met allerlei bekende en minder bekende sporten die afgestemd zijn op volwassenen en 50-plussers. In navolging van de 'Provinciale seniorensportdag', destijds (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Palmans overleden

Maandag 30 mei 2016
Neerpelt - Rik Palmans overleden

Neerpelt

Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Rik Palmans overleden, de echtgenoot van Philomena Gielen. Hij was 64 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Overpelt - Pater Harry Kerkhofs overleden

Overpelt

Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Witte Pater Harry Kerkhofs overleden in de Brusselse Sint-Michielskliniek. Hij was 84 jaar  en werkzaam als missionaris in Burundi. De afscheidsliturgie vindt zaterdag (10.30 uur)  in de Sint-Vincentiuskerk in Evere (Brussel) plaats.Hij wordt begraven op het kerkhof van de Witte Paters in Varsenare.
Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Racice hebben de leden van NWC op de 5 km mooie resultaten behaald. Artuur Peters behaalde een knappe 5de plaats bij de heren in een tijd van 20'34". De wedstrijd werd gewonnen door de Australier Kenny Wallace (20'02"). Bij de dames werd zus Hermien Peters zesde in 22'58" en Lize Broekx zevende in 23'00". Deze wedstrijd werd gewonnen door de Britse Lani Belcher (22'38"). Nu maken de NWC-ers zich op voor het Europees (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag werd de laatste rit gereden in de Ronde van Italië. In het eindklassement staat Jelle Vanendert op de 93ste plaats, met een achterstand van 3u42'29" op Giro-winnaar Vincenzo Nibali. De laatste rit eindigde op een massaspurt, gewonnen door Nikias Arndt, nadat Nizzolo gedeklasseerd was.

Jacky Thijs overleden

Zondag 29 mei 2016
Neerpelt - Jacky Thijs overleden

Neerpelt

Gisteren is Jacky Thijs overleden, de echtgenoot van Annie Vanderhoydonks. Hij was 76 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Giro: Vanendert vandaag 74ste

Zaterdag 28 mei 2016
In de voorlaatste rit van de Ronde van Italië, een zware bergrit, is Jelle Vanendert vandaag op de 74ste plaats geëindigd, op 35'05" van ritwinnaar Rein Taaramäe. In de algemene rangschikking neemt Nibali de roze trui over van Chaves. Deze laatste staat nu tweede op 52 seconden. Valverde is derde geworden en Kruijswijk vierde; hij heeft nu 1'50" achterstand op Nibali. Morgen wordt de Giro afgesloten met een rit van 163km tussen Cuneo en Turijn.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.
In Midden-Limburg (7,45 %) en het Maasland (7,42 %) is de werkloosheidsdruk - dit is het percentage niet-werkende werkzoekenden ten opzichte van de bevolking van 18 tot 64 jaar -  het hoogst van Limburg. In Noord-Limburg (5,13 %) is die druk het laagst. 

Wel goederen, geen reizigers

Vrijdag 27 mei 2016
Vandaag gelezen
"Wegens de (zoveelste) staking in België, voornamelijk in Wallonië, is gisteren (donderdag 26/05) de staaltrein Genk-Linz omgeleid via Hasselt-Aarschot-Lier-Mol-Weert-Heerlen-Sittard-Aachen en zo verder richting Oostenrijk (i.p.v. de gebruikelijke route Tongeren-Visé-Montzen-Aachen en verder). Waarom zijn grensoverschrijdende treinverbindingen voor goederen perfect mogelijk maar voor reizigers nog steeds taboe? Geachte politici en verantwoordelijken, trek uw ogen open en luister naar uw burgers. Zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde wil men al jaren een REIZIGERStrein Weert-België (Weert-Antwerpen)! Het spoor ligt klaar, maar er rijdt geen enkele trein over (uitzonderlijk gisteren wegens staking). Het kan dus wel degelijk!"
(Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)

Giro: Jelle Vanendert 138ste

Vrijdag 27 mei 2016
In de 19de rit van de Ronde van Italië, een bergrit, is Jelle Vanendert vandaag 138ste geworden op 36'31" van ritwinnaar Vincenzo Nibali. In de algemene rangschikking speelde Steven Kruijswijk zijn roze trui kwijt aan Chaves. Nibali staat tweede op 44 seconden. Kruijswijk heeft nu 1'05" achterstand en is derde.

Lambert Plessers overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Neerpelt - Lambert Plessers overleden

Neerpelt

In Bekkevoort is woensdag Lambert Plessers overleden, de echtgenoot van Gerda Hermans. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10u) in de parochiekerk van Molenbeek.
Pelt - Eindhoven Airport ruim twee weken dichtZoomEindhoven Airport gaat met ingang van maandag 30 mei tot donderdag 16 juni dicht. Dan wordt namelijk de start- en landingsbaan van het vliegveld vernieuwd. In die tijd zijn er geen vluchten mogelijk vanaf en naar dit op vliegveld. Dat meldt Eindhoven Airport op zijn website. (Foto M.S.)

Rina Verlinden overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Neerpelt - Rina Verlinden overleden

Neerpelt

Gisteren is Rina Verlinden overleden, de weduwe van Eddy Morren. Zij was 70 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
Pelt - Priester Theo Brusselaers overledenDinsdag is priester Theo Brusselaers, van 1990 tot 2008 pastoor van de Sint-Barbaraparochie in Holheide (Overpelt), overleden. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Giro: Vanendert vandaag 123ste

Donderdag 26 mei 2016
In de 18de rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag als 123ste geëindigd. Hij zat in een groep die met een achterstand van 23'22" op ritwinnaar Matteo Trentin arriveerde. Het was de totnogtoe langste rit uit de Giro, die zondag eindigt. Steven Kruijswijk blijft leider.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.
Op 1, 2 en 3 juni organiseert het Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Aanleiding voor dit initiatief is de komende Week van het Hartritme.
Honderdduizenden Belgen lijden aan die voorkamerfibrillatie - die is op zich niet levensgevaarlijk, maar als ze niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. De gevolgen daarvan kunnen rampzalig zijn: een handicap of zelfs overlijden. Met tijdige opsporing zouden in ons land (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tussen Weert en Eindhoven rijden er momenteel geen treinen. Aanleiding is een botsing tussen een trein en een personenwagen in Sterksel. De autobestuurder kwam daarbij om het leven. De hinder voor treinreizigers gaat volgens de Nederlandse Spoorwegen vermoedelijk tot half drie duren. UPDATE De treinen rijden inmiddels weer normaal.

Christine Boons overleden

Donderdag 26 mei 2016
Neerpelt - Christine Boons overleden

Neerpelt

Op 20 mei overleed Christine Boons, de echtgenote van Jef Esch. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in familiekring.

Mia Leten overleden

Donderdag 26 mei 2016
Pelt - Mia Leten overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Leten overleden, de weduwe van Frans Vervaet. Zij zou vandaag 93 jaar geworden zijn. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Opvang van vluchtelingen

Donderdag 26 mei 2016

Neerpelt

Volgende week dinsdag 31 mei is er in De Volksmacht een infoavond over de opvang van vluchtelingen in Neerpelt. Die wordt georganiseerd door de vzw Ondersteboven met medewerking van het OCMW. Er zal o.m worden toegelicht hoe de opvang van vluchtelingen in Neerpelt verloopt. Daarnaast zijn er enkele getuigenissen van personen die op de vlucht zijn. Waarom zijn ze gevlucht? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? Hoe moet het nu verder? De avond start om 20u en de toegang is gratis.
Neerpelt - Tweede plaats op eerste grote tornooiZoom

Neerpelt

Zondag hebben de meisjes ME6-1 van hockeyclub Phoenix hun eerste grote tornooi gespeeld in Boom. Ze moesten flink hun mannetje staan tegen de sterke tegenstanders in hun reeks van de U9. Gelukkig kon de regen de pret niet bederven. Door hun doorzettingsvermogen konden ze een verdiende tweede plaats behalen. Dat maakte de dag die al super gezellig was helemaal af!

Giro: Jelle Vanendert 123ste

Woensdag 25 mei 2016
in de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag als 123ste geëindigd, op 1'59 van de ritwinnaar, de Duitser Roger Kluge. De Nederlander Kruiswijk blijft in het roze.
Grensgevallen
Wie binnenkort een vliegticket boekt bij KLM kan gratis meerijden met een aparte buslijn van Eindhoven naar Schiphol. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend. Twee keer per dag zal er een KLM-bus rijden tussen Schiphol en Maastricht, met een tussenstop in Eindhoven. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten wel een ticket boeken met Maastricht of Eindhoven als vertrekpunt. De startdatum voor de buslijn is 9 juni.

Nieuwe bvba: Van Son Bouw

Woensdag 25 mei 2016

Neerpelt

Dirk Van Son uit Neerpelt en Hendrik Stam uit Lichtaart hebben de bvba Van Son Bouw (V.S.B.) opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in 't Herent. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 25.000 euro. De vennootschap bouwt onder meer huizen volgens de formule 'sleutel op de deur' en doet o.a. ook aan renovatiewerken.

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige zuster Jacqueline (Maria Plessers) overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van de H. Filip Neri in Sint-Niklaas.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in zaal Holheide de woning Gortenstraat 180 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a35ca en heeft een KI van 437 euro.
In de 16de rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag 58ste geworden. Hij had 17'21" achterstand op de ritwinnaar, Alejandro Valverde. In de stand verstevigt Steven Kruijswijk zijn leiderspositie; hij heeft nu 3 minuten voorsprong op Chaves.

Neerpelt

Wie graag bezig is met planten en zaaien, moet op dinsdag 31 mei om 19 uur in de bibliotheek zijn. Dan is er een toelichting over de zadenbib.
In zo'n zadenbib kan je zaden van verschillende planten meenemen. Je vindt er zaden van eetbare planten, geneeskundige planten, sierplanten, bloemen,… De bedoeling is dat je in ruil voor de zaden zelf zaad oogst en een deel ervan aan de zadenbib geeft. Op die manier wordt een netwerk van kwekers en tuiniers uitgebouwd die hun kennis en zaden met (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijten en maar stappen

Dinsdag 24 mei 2016

Overpelt

Lekker ontbijten, ontspannen stappen door de naaldbossen van het Holven langs bewegwijzerde routes van 3,4 km of een begeleide tocht van 9 km in natuurgebied ‘t Plat… Dat vooruitzicht hebben deelnemers aan de 10.000 stappenclash, met dank aan de dienst welzijn en de sportdienst van de gemeente die deze ontbijtwandeling op 29 mei gratis aanbieden. Familieleden die niet aan de clash hebben deelgenomen betalen ter plaatse € 7,50 incl. 1 consumptie, voor kinderen onder 12 jaar is het gratis. Locatie en afspraak: een gezond en heerlijk ontbijt met o.a. zuivere, ambachtelijke producten van de kaasmakerij is voorzien om 9.00 uur in zaal Holheide, de wandelingen starten omstreeks 10.30 uur. Inschrijven geboden; dat moet ten laatste op 26 mei gebeurd zijn via een mailtje aan annick.vandeursen[!]overpelt.be.

Vzw Integro opgericht

Dinsdag 24 mei 2016
Rusthuizen Z.A. Noord-Limburg (Hamont-Achel), Rusthuizen Z.A. Zuid-Limburg (Sint-Truiden) WZC Sint-Jozef (Neerpelt), WZC De Voorzienigheid (Bocholt), WZC De Olijfboom (Genk), WZC Het Park (Neeroeteren) hebben samen de vzw Integro opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Integro stelt zich tot doel het faciliteren van haar leden in het verder ontwikkelen van hun kernactiviteiten. De kernactiviteit van haar leden is initiatieven ontwikkelen ter ondersteuning van personen met een chronische zorgvraag.

Nieuwe bvba: BT-Projects

Maandag 23 mei 2016

Neerpelt

Koen Triki en Esther Boelaers, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba BT-Projects opgericht. De vennootschap heeft haar zetel op de Heikant. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de projectontwikkeling, studie, organisatie, bemiddeling en raadgeving voor bouwwerken in het algemeen.

Clement Lemmens overleden

Maandag 23 mei 2016
Pelt - Clement Lemmens overledenZaterdag is in Neerpelt de uit Paal afkomstige Clement Lemmens overleden, de levensgezel van Elisa Meylaers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Men kan woensdag tussen 19u en 19.30u nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.
In de 15de rit van de Ronde van Italië, een klimtijdrit van bijna 11 kilometer, is Jelle Vanendert vandaag 153ste geworden (van de 167 renners die nog in koers zijn). Hij had 6'12" achterstand op de ritwinnaar, de Rus Alexander Foliforov. In de stand heeft de Nederlander Steven Kruijswijk nu 2'12" seconden voorsprong op de tweede, Chaves. Morgen is er weer een rustdag in de Giro.

Onveilige gemeenten

Zondag 22 mei 2016
Grensgevallen
Maastricht staat op de tweede, Eindhoven op de derde plaats in de lijst van de "Meest onveilige gemeenten van Nederland". De eerste plaats wordt ingenomen door Amsterdam. De lijst, die opgemaakt wordt aan de hand van het aantal criminele feiten in verhouding tot het aantal inwoners, is elk jaar een initiatief van het Algemeen Dagblad.
Pelt - Handbal: Bocholt landskampioenZoomQubiq Achilles Bocholt heeft gisteravond in Hasselt voor het eerst in zijn bestaan de landstitel in de hoogste afdeling van het handbal gewonnen. Nadat het team van coach Bart Lenders vorige week in eigen huis Hubo Initia Hasselt versloeg met 41-27 wonnen de Noord-Limburgers nu ook de tweede finale, nu met 21-25.

36 OKRA-trefpunten bijeen

Zondag 22 mei 2016
Pelt - 36 OKRA-trefpunten bijeenZoomBij de cafetaria van Racing Peer in Linde kwamen 36 Noord-Limburgse OKRA-trefpunten samen op  een ontmoetingsdag waarin het gezellige, het sportieve en het mekaar om-armen het belangrijkste thema van de dag waren. En dat lukte! Met liefst 570 OKRA leden van gewest Bree, gewest Overpelt, gewest Neerpelt en gewest Peer werd het een waardevolle dag. Vanaf 10uur de fiets op en vertrekken naar Linde-Peer, waar de organisatie al op punt stond bij aankomst, met eerst een lekkere barbecue en nadien liefst 24 volksspelen. (Kai Deelkens)

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Tien weken later lopen ze de 5kmZoomTien weken geleden begonnen 25 mensen aan de "Start to run"-loop. Nu liepen ze de test over 5 km moeiteloos: 17 deelnemers in Neerpelt, 8 in Hamont (foto). Nu kunnen ze zich aansluiten bij de bestaande loopgroepen: dinsdag in Neerpelt om 19u, donderdag in Neerpelt om 19u of/en zaterdag in Neerpelt en Hamont om 10u.

Giro: Vanendert vandaag 95ste

Zaterdag 21 mei 2016
in de 14de rit van de Ronde van Italië, algemeen beschouwd als de koninginnenrit, is Jelle Vanendert vandaag 95ste geworden, op 31'20" van ritwinnaar Chavez. De Nederlander Steven Kruijswijk is de nieuwe klassementsleider.

Neerpeltenaren in Hasselt

Zaterdag 21 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Neerpelt - Neerpeltenaren in HasseltZoom

Neerpelt

De ene Neerpeltenaar (Kristien Follon) sluit haar winkel in Hasselt, twee andere Neerpeltenaren hebben er zopas een restaurant geopend: in de Maastrichterstraat 32 kunt u voortaan terecht bij "Reballion". Een zaak met ballen, want Lotte (30) en Maarten (34) Broekx serveren er dagvers bereide ballen of gehaktballen met een saus, die is geïnspireerd op een plaats in de wereld, en sommige zonder gluten, lactosen en bewaarmiddelen. “Met typische specerijen en groenten brengen wij de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Boonen overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Pelt - Jan Boonen overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Jan Boonen in WZC Sint-Jozef in Neerpelt overleden, de echtgenoot van Yvonne Van Praet. Hij was 89 jaar. De asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt vindt maandag (14 uur) plaats.

Giro: Vanendert 109de

Vrijdag 20 mei 2016
In de 13de rit van de Ronde van Italië, een zware bergrit, is Jelle Vanendert vandaag 109de geworden. Hij had 32'43" achterstand op ritwinnaar Mikel Nieve. Andrey Amador neemt de roze trui over van Bob Jungels.
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op tien te snel

Vrijdag 20 mei 2016
Pelt - Eén op tien te snelIn één maand tijd controleerde de politiezone HANO de snelheid van 13.560 voertuigen. Daarvan reden er 10,6 procent te snel. Enkele uitschieters: op de Breugelweg in Overpelt werd een bestuurder betrapt die met 124 km per uur reed; op 't Lo in Hamont reed een chauffeur 131 km per uur. Op beiden plaatsen geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Politiezone HANO heeft tijdens een verkeersactie 17 chauffeurs geverbaliseerd wegens fout parkeren. Tegen vijf minderjarigen werd een jongeren-pv uitgeschreven.
Op 11 en 12 juni wordt in het domein Dommelhof het Belgisch Kampioenschap voor boomverzorgers gehouden. Dat wordt georganiseerd door de Overpeltse boomverzorger Luk Theuwis in samenwerking met Bomen Beter Beheren en Baas (Belgian Arborist Associations). Het is de eerste keer dat dit kampioenschap in Limburg wordt georganiseerd. Meer info

Ratten in de supermarkt

Vrijdag 20 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de voorlopige sluiting bevolen van de supermarkt van Albert Heijn in de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard. De winkel heeft last van ratten. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zijn die er al langer en heeft de hele omgeving er last van. Daarom is de winkel nu gesloten voor 'ingrijpend onderhoud'. "We gaan nu kieren en gaten goed dichten. De plafondplaten worden geïnspecteerd en gereinigd of vervangen. Allemaal extra maatregelen om te zorgen dat als de winkel weer open gaat, het schoon en hygiënisch is," aldus de woordvoerder. Het gaat NIET om de supermarkt van Albert Heijn in de Corridor; die blijft gewoon open.

Maurice Luijten overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Pelt - Maurice Luijten overledenWoensdag is de uit Overpelt afkomstige Maurice Luijten overleden, de weduwnaar van Jet Lenaerts. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Start-to-run in de school

Donderdag 19 mei 2016
Overpelt - Start-to-run in de schoolZoom

Overpelt

De leerlingen van de klassen 3 en 4 voeding-verzorging in het Atheneum zijn begonnen met een proefproject. Drie keer per week gaan ze op school lopen volgens de app van Start-to-run. Dat gebeurt in het kader van het thema “gezondheid”. Volgende week starten ze al met week 5... De leerlingen zijn zeer enthousiast en vinden het een leuk initiatief. Zo worden ze namelijk gemotiveerd door klasgenoten en leerkrachten om meer te sporten. In de toekomst wil de school op die manier alle leerlingen aanzetten tot meer bewegen.

Giro: Vanendert bij massaspurt

Donderdag 19 mei 2016
De 12de rit van de Ronde van Italië eindigde vandaag in een massaspurt, gewonnen door André Greipel. Jelle Vanendert zat in dat peloton en had dus dezelfde tijd als de ritwinnaar.

Van wie is deze hond?

Donderdag 19 mei 2016
Neerpelt - Van wie is deze hond?Zoom

Neerpelt

Bij WICO-campus Sint-Maria in de Stationsstraat is deze jack russell komen aanlopen. Het schoolpersoneel lijnde hem aan en verwittigde de lokale politie. De eigenaar kan naar Sint-Maria bellen en vragen naar de klusjesman.

Mina Vaesen overleden

Donderdag 19 mei 2016
Neerpelt - Mina Vaesen overleden

Neerpelt

Zondag is Mina Vaesen overleden, de weduwe van Henri Haveneers. Zij was 92 jaar. De afscheidsceremonie, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt, vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Vanavond brak brand uit in een stal aan de Voortweg in Bocholt. Zo'n 15.000 kippen bleven in de brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Pelt - Digitale bouwaanvraag komt er aanZoomDe digitale bouwaanvraag komt er aan, we meldden dat al. Vanavond was er dan ook behoorlijk wat volk op de infosessie over de digitale bouwaanvraag in het Michielshof in Achel. Die infosessie was georganiseerd door de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. (Foto gem. Hamont-Achel)

Giro: Vanendert 52ste

Woensdag 18 mei 2016
In de 11de rit van de Ronde van Italië, die tussen Modena en Asolo, is Jelle Vanendert vandaag 52ste geworden, op 2'39" van ritwinnaar Diego Ulissi. De Luxemburger Bob Jungels, die vandaag 3de eindigde, blijft leider.

Mia Vangerven overleden

Woensdag 18 mei 2016
Neerpelt - Mia Vangerven overleden

Neerpelt

Vandaag is Mia Vangerven overleden, de weduwe van Leike Peeters. Ze was 86 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Een laatste groet kan zondag van 10 tot 11u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Hier kunt u de flitsauto tegenkomenDeze week hebt u veel kans om de flitsauto van de politie tegen te komen in de Erkstraat en Ruiterstraat in Hamont-Achel, de Zonhoek en het Herent in Neerpelt, en de Sellekaertsstraat en Haagdoorndijk in Overpelt.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)
In de 10de rit van de Ronde van Italië - een bergrit - is Jelle Vanendert vandaag als 46ste geëindigd. Hij had 6'37" achterstand op ritwinnaar Giulio Ciccone. Bob Jungels is de nieuwe rozetruidrager.

Neerpelt

Wie een projectsubsidie voor ontwikkelingssamenwerking wil aanvragen, moet zijn aanvraag uiterlijk 31 mei indienen. Dat meldt de gemeente. Elk jaar trekt die een budget van 5000 euro uit voor projectsubsidies in het kader van ontwikkelingssamenwerking.  Het gemeentebestuur wil daarbij projecten ondersteunen die een duurzame ontwikkeling en de verzelfstandiging van de doelgroep beogen en uitgevoerd worden met betrokkenheid van een lokale partner. De begunstigden van deze subsidie zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

APK Group uit Overpelt neemt de Malse groep Ageres over. Ook de 90 personeelsleden van Ageres worden mee overgenomen. Ageres doet onder andere aan databekabeling en telecom.

Henri Kuppens overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Overpelt - Henri Kuppens overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Henri Kuppens overleden, de weduwnaar van Mia Hendriks. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie zal zaterdag om 10.30u plaatsvinden in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Danny Colaers overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Neerpelt - Danny Colaers overleden

Neerpelt

in het Mariaziekenhuis is gisteren Danny Colaers overleden, de echtgenoot van Nicole Peeters. Hij was 50 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Een laatste groet kan vrijdag tussen 18.30u en 19.00u in funerarium Severens in de Stationsstraat.
Pelt - Geen chauffeurs betrapt op alcoholgebruikVan zaterdagavond tot zondagochtend hield de politiezone HANO een alcoholcontrole op 4 standplaatsen doorheen de zone. Van de opgelegde ademtesten aan alle gepasseerde bestuurders was er geen enkele positief. Wel werd iemand betrapt met drugs in het verkeer. Dit leidde tot de intrekking van het rijbewijs voor de duur van 15 dagen. Er werden ook 4 PV's opgesteld voor inbreuken allerlei, 1 onmiddellijke inning voor de inschrijving, 1 veréénvoudigd PV voor bezit cannabis (-5 gr), en 1 PV van waarschuwing voor de aanwezigheid van een niet-gekeurde trekhaak. (Med. politie)

Mariette Lerooij overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Overpelt - Mariette Lerooij overleden

Overpelt

Gisteren is Mariette Lerooij overleden, de echtgenoot van Frans Geldof. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Pelt - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jaak Spelters overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Overpelt - Jaak Spelters overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jaak Spelters overleden, de echtgenoot van Josée Kuppens. Hij zou eind deze maand 78 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Een laatste groet brengen kan vrijdag van 17.30u tot 18.15u in uitvaartcentrum Severens.

Neerpelt

Neerpelts modetalent Kristien Follon stopt op 30 juli met haar modelabel. "TITI+ THE GERMAN KID sluiten na negen jaar de deuren op een prachtig hoogtepunt, met vooruitzichten op een nieuw, creatief concept!" staat te lezen op de Facebookpagina van het label. "Wat dat precies gaat worden blijft nog even geheim.(...) Na negen jaar al mijn energie in TITI + THE GERMAN KID te hebben gestoken is dit het ideale moment om even op adem te komen, mijn hoofd leeg te maken en nadien terug met nieuwe ideeën (…) Het hele nieuwsbericht

Renier Palmers overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Overpelt - Renier Palmers overleden

Overpelt

Donderdag is de uit Overpelt afkomstige Renier Palmers overleden, de weduwnaar van Maria Elen. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kuringen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe bvba: Vaneigens

Dinsdag 17 mei 2016

Overpelt

Vaneigens: dat is de naam van de bvba die Niels Boogaerts en Annemieke Rabijns, beiden uit Overpelt, hebben opgericht. Doel van de bvba is onder meer de uitbating van een broodjes-, sandwich- en snackbar én de levering van eetwaren en dranken aan bedrijven en particulieren. De maatschappelijke zetel van Vaneigens is gevestigd aan de Siberiëstraat in Overpelt.
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)

Neerpelt

Neerpeltenaar Rens Hendrickx (20) studeert Groenmanagement aan de PXL in Hasselt. Voor een opdracht over 'groene speelplekken' is hij op zoek naar foto's van het vroegere kleuterschooltje op Broeseind. Het gebouw wordt nu bewoond en alle speeltuigen zijn er verdwenen. Wie nog foto's van het vroegere schooltje heeft, kan Rens contacteren via saske.rens[!]gmail.com.
Neerpelt - Zuster Gerda Cremers overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag zuster Gerda Cremers van de congregatie Dochters van het  Kruis overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
In de negende rit van de Ronde van Italië, een tijdrit, is Jelle Vanendert vandaag 153ste geworden. Over de afstand van 40,5km deed hij 58'36", 6'51" trager dan ritwinnaar Primoz Roglic. Brambilla behoudt de leiderstrui, met één seconde voorsprong op zijn ploegmaat Jungels.

Kongolo-drama herdacht

Zondag 15 mei 2016
Pelt - Kongolo-drama herdachtZoomGisteren vond in Gentinnes de jaarlijkse herdenking plaats van de "martelaren van Kongolo", waaronder de Neerpeltse pater Pellens en de Overpeltse paters Vanduffel en Schildermans. De herdenking vond plaats in aanwezigheid van enkele familieleden van de paters. Het was een kleurrijke en sfeervolle viering die verzorgd werd door de nieuwe missionaire gemeenschappen van spiritijnen van Molenbeek, Charleroi en Antwerpen.  (Leon Alders) Kongolo
Kongolo-drama herdachtKongolo-drama herdacht
Kongolo-drama herdacht
Zoom

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")

Giro: Jelle Vanendert 151ste

Zaterdag 14 mei 2016
In de achtste rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag 151ste geëindigd. Hij had een achterstand van 18'05" op ritwinnaar Gianluca Brambilla, die meteen de leiderstrui overneemt van Tom Dumoulin.

LV Johan Cuyvers opgericht

Zaterdag 14 mei 2016

Neerpelt

Johan Cuyvers en zijn echtgenote Maria Spooren én Jozef Cuyvers en zijn echtgenote Anna Bollen hebben de landbouwvennootschap Johan Cuyvers opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Zandstraat. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 520.000 euro. Doel van de vennootschap is de uitbating van een vee-, land- en/of tuinbouwbedrijf in de breedste zin van het woord.

Nieuwe bvba: Progressma

Zaterdag 14 mei 2016

Neerpelt

Eric Dirkx en Jacqueline Huesmann, beiden uit Sint-Huibrechts-Lille, hebben de bvba Progressma opgericht met maatschappelijke zetel aan de Veurterstraat. Progressman is een adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering. Het maatschappelijk kapitaal van deze nieuwe bvba bedraagt 18.600 euro.
In de 7de rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag 177ste geworden op 5'39" van ritwinnaar André Greipel. De Nederlander Tom Dumoulin blijft leider.

Pierre Roymans overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Pelt - Pierre Roymans overledenVandaag is Pierre Roymans overleden. Hij was 70 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Er is gelegenheid om afscheid te nemen op maandag 16 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.
Guido Brepoels gaat weg als trainer bij Esperanza Pelt. Eind januari werd hij binnengehaald om de club naar de eindronde en zo mogelijk naar Derde Klasse te brengen. Dat mislukte, volgens Brepoels omdat de spelers onvoldoende meewerkten. Patrick Witters, die bij Esperanza het veld moest ruimen voor Brepoels, gaat volgend seizoen aan de slag bij Dessel Sport. En dat speelt in... Tweede Klasse.

Het oog van een huskie

Donderdag 12 mei 2016
Vandaag gezien
Pelt - Het oog van een huskieZoomNiet alle springpaarden zijn perfect. Dat stelde onze fotograaf Rik Vandersanden vast tijdens het recente springconcours in Valkenswaard. Neem nu dit paard, Bowie Z van de Jordaniër Ibrahim Hani Bisharat. Dat paard heeft twee verschillende ogen: een bruin en een wit-blauw (foto). Net het oog van een huskie.
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)

Giro: Jelle Vanendert 141ste

Donderdag 12 mei 2016
In de zesde rit - de eerste bergrit - in de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag 141ste geworden. Hij had 17'30" achterstand op ritwinnaar Tim Wellens. In de algemene klassering staat Vanendert op de 36ste plaats. Zijn achterstand op leider Tom Dumoulin bedraagt 31'01".
Neerpelt - Akabe Neerpelt zoekt nieuwe leidingZoom

Neerpelt

"Ben je enthousiast, durf je al eens de grenzen van je fantasie te verkennen en hou je wel van een spel hier en daar? Dan ben jij de geknipte persoon om de leidingsploeg van Akabe Neerpelt te vervoegen. Akabe is een tak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking, om ook hen de kans te geven om het spel van scouting te spelen. Akabe staat voor 'Anders Kan Best'. Een fantasierijk bosspel, een avontuurlijke tocht, een uitdagende sjoractiviteit: alles kunnen wij aan. Doorheen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Neerpelt - Zjuul Devens exposeert in EindhovenZoom

Neerpelt

Nog t/m 22 mei exposeert Neerpeltenaar Zjuul Devens op de begane grond van het Van Abbehuis aan de Bilderdijklaan 19 in Eindhoven. Het Van Abbehuis is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Zjuul Devens maakt foto’s, video’s en beelden. Hij geeft vorm aan ‘soms grillige’ associaties die bij hem opwellen wanneer hij restjes van leven visueel onderzoekt. De aantrekkingskracht van vergankelijkheid is ook de reden om die vergankelijkheid uit te stellen en te transformeren naar een ‘blijvend kunstwerk'. Hij speelt graag met het medium fotografie als een graficus, waardoor onverwachte en verrassende beelden ontstaan, zo luidt het in de toelichting bij de tentoonstelling. Op Pinksterdag is het Van Abbehuis gesloten.
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)
In de Ronde van Italië is Jelle Vanendert in de aankomsten nog niet bij de eerste 100 geraakt. Gisteren werd hij 117de op 6 minuten van de overwinnaar, vandaag 184ste op 5'47. De rit vandaag werd gewonnen door André Greipel; Tom Dumoulin leidt de algemene rangschikking.

Een wandel-/fietspad van 120km

Woensdag 11 mei 2016
Pelt - Een wandel-/fietspad van 120kmZoomHet Nederlandse Waterschap De Dommel heeft vandaag het 120 km lange wandel- en fietspad "Dommelpad" gelanceerd. Het ‘Dommelpad’ zijn twee afzonderlijke routes: een fiets- en een wandelroute, die langs en nabij de Dommel lopen. Deze routes starten bij de oorsprong in Meeuwen en eindigen bij de uitmonding in Den Bosch. Hier mondt de Dommel, samen met de Aa, uit in de Dieze. Uiteraard kan de route ook in tegengestelde richting gewandeld of gefietst worden. Informatie over het Dommelpad staat in een folder van VVV Noordoost-Brabant en is verkrijgbaar bij de Nederlandse VVV-kantoren, maar ook hier. Op de afbeelding: de kaart van het eerste deel van de fietsroute, vertrekkend vanuit Meeuwen.
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Jan Aarts overleden

Woensdag 11 mei 2016
Pelt - Jan Aarts overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jan Aarts overleden, de echtgenoot van Fanny Christie. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het Boskerkhof, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Pelt - 'Walk the Lyme' op 2de PinksterdagZoomTweede Pinksterdag nadert. Je bent dan welkom op het  sport- en natuurevent Walk the Lyme in natuurgebied Pijnven (Bosland). Je kan er wandelen, fietsen of deelnemen aan een tocht met paard en koets. Je kan de dag starten met een ontbijt (tussen 6 en 11u00) en er is ook een uitgebreid gamma ‘boshapjes’, en zelfs een ‘Walk the Lyme – diner’ voorzien. Deze natuur- en sportdag staat in het teken van de ziekte van Lyme en andere goede doelen. Organisatoren zijn de gemeente Hechtel-Eksel en de serviceclubs Fifty One Club De Dommel en Fifty One Club Noord-Limburg. Uitgebreide informatie over alle randanimatie vind je op www.walkthelyme.be.

Overpelt

Morgennamiddag worden in café Jar twee bouwgronden, gelegen in de Heesakkerstraat, openbaar verkocht na hoger bod. Ze zijn resp. 16a44ca en 7a99ca groot.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Overpelt - Met Pelle Melle naar de Achelse Kluis

Overpelt

Overmorgen/donderdag trekt Pelle Melle naar de Achelse Kluis om er de tentoonstelling ‘Den Draad’ te bezoeken en uiteraard ook iets te proeven in de Achelse Kluis.
In en rond de Achelse kluis houdt men gedurende vier jaar verscheidene tentoonstellingen met als thema de Eerste Wereldoorlog. Ze belichten ieder jaar een ander aspect van de oorlog. Momenteel staat de Dodendraad in de kijker: een bijna 200 kilometer lange schrikdraad langs de Belgisch-Nederlandse grens waarop een (…) Het hele nieuwsbericht

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Pelt - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Code oranje in Bosland

Maandag 9 mei 2016
In de Limburgse natuurgebieden, waaronder Bosland, geldt sinds vandaag code oranje vanwege de hoge temperaturen en het toegenomen brandgevaar. Dus: zeker niet roken in of nabij een bos, en extra voorzichtig zijn.

Guy Przybylski overleden

Maandag 9 mei 2016
Overpelt - Guy Przybylski overleden

Overpelt

Vandaag is Guy Przybylski overleden, de echtgenoot van Yvonne Rademakers. Hij was 67 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Severens.

Maria Loos overleden

Maandag 9 mei 2016

Overpelt

Gisteren is Maria Loos overleden. Zij was 93 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

Help Anneleen!

Maandag 9 mei 2016

Overpelt

"In het kader van mijn opleiding grafisch ontwerp aan de PXL MAD Hasselt wil ik voor mijn masterproject de dubbelwoningen van Overpelt-Fabriek grafisch weergeven in een boek. Op dit moment ben ik op zoek naar anekdotes of leuke verhalen over het leven in Overpelt-Fabriek, zodat ik deze in mijn boek kan verwerken. Als u mij meer informatie kan bezorgen mag u me zeker mailen op mijn mailadres: anneleen.houben[!]outlook.com. Heel erg bedankt alvast!"

Overpelt

Komende zondag 15 mei is er in het centrum van Overpelt een auto-tuning show. Daardoor zal het centrum gedeeltelijk afgesloten zijn voor alle autoverkeer. Met de auto kan men de kerk enkel bereiken via de Bemvaartstraat en de Jeugdlaan. Er is parking voorzien op de speelplaats van de school De Linde. Men kan deze speelplaats bereiken via de Jeugdlaan. De parking achter en rond de kerk zijn ingenomen door het auto-tuning evenement.

Neerpelt

In opdracht van het gemeentebestuur wordt morgennamiddag in 't Kruispunt op Grote Heide de woning Achelsendijk 47 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a52ca.

Neerpelt

Morgennamiddag worden in De Peel een woning, gelegen Pater Pellensstraat 52, en een perceel grond in het woongebied met achterliggende landbouwgrond in dezelfde straat openbaar verkocht. De woning staat op een perceel van 7a20ca en heeft een KI van 1134 euro; het perceel grond heeft een oppervlakte van 98a11ca.
In de Sellekaertsstraat in Overpelt is een 32-jarige Neerpeltenaar (32) vanmorgen rond 4u zwaargewond geraakt toen hij met zijn bromfiets onder een lichte vrachtwagen terecht kwam. Het slachtoffer werd in het Mariaziekenhuis opgenomen.
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht
Dit weekend werden op de watersportbaan in Hazewinkel de nationale trials kajak gevaren met het oog op de deelname aan de Europese kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Rio. Student Artuur Peters moest er de strijd aangaan tegen profkajakker Laurens Pannecoucke. Artuur won overtuigend met meer dan 3" voorsprong in 3'38" in de K1 1000 meter en mag zo op 18&19 mei deelnemen aan de Olympische kwalificatie in het Duitse Duisburg. Zus Hermien Peters won de (…) Het hele nieuwsbericht

Truda Meekers overleden

Zondag 8 mei 2016
Overpelt - Truda Meekers overleden

Overpelt

Gisteren is Truda Meekers overleden, de echtgenote van Henri Beckers. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurn wordt bijgezet in het urnengraf op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.

Mathilde Verlinden overleden

Zaterdag 7 mei 2016
Pelt - Mathilde Verlinden overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Mathilde Verlinden overleden, de weduwe van Jan Theuwkens. Zij was 87 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, is tevreden over zijn recent vierdaags bezoek aan het dekenaat Hamont, dat de parochies van Hamont-Achel, Overpelt en Neerpelt omvat. De bisschop mocht erg veel mensen ontmoeten. "Er leeft hier bijzonder veel en daar ben ik blij mee", zei hij achteraf.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.

Jeanne Ramaekers overleden

Zaterdag 7 mei 2016
Neerpelt - Jeanne Ramaekers overleden

Neerpelt

Op 29 april overleed Jeanne Ramaekers, de weduwe van Toon Pinxten. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring. Haar urne werd bijgezet op de begraafplaats van Boseind.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Janssen overleden

Vrijdag 6 mei 2016
Overpelt - Martin Janssen overleden

Overpelt

Vandaag is Martin Janssen overleden, de echtgenoot van Josee Gielen. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl
Tommy van Engeland uit Overpelt en Natasja Elen uit Lommel hebben een vennootschap onder firma opgericht met als naam Julie-Marie. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Kerkstraat in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1.500 euro en het doel is onder meer: textiel, schoenen, doopsuiker, fotoshoots, modeshows, babyaccessoires en -meubilair, aan- en verkoop van wagens, bandencentrale, carrosserie, tuinonderhoud en klusjesdienst.

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Bertha Vangeneugden overleden

Overpelt

Gisteren is Bertha Vangeneugden overleden, de weduwe van Jan Paesen. Zij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.
Dr. Marnix Goethals, die momenteel nog als cardioloog en hoofdgeneesheer werkzaam is in het Mariaziekenhuis in Overpelt, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel. Dat meldt de Artsenkrant. Dr. Goethals kwam pas in 2013 naar het Mariaziekenhuis; eerder werkte hij in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. In Overpelt volgde hij dr. Griet Vandervelpen op, die medisch directeur werd in het Z.O.L. in Genk.

Neerpelt

De gemeente- en OCMW-diensten zijn donderdag (Hemelvaartsdag) en vrijdag gesloten. De bibliotheek en het recyclagepark zijn op vrijdag en zaterdag wel geopend.

Albert Dreesen overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Pelt - Albert Dreesen overledenZondag is de uit Overpelt afkomstige Albert Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Thijs. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Pelt - Splinternieuwe fietsgids voor N-LimburgLommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Die kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.

Nieuwe vennootschap: Xlens

Dinsdag 3 mei 2016

Neerpelt

Xlens: dat is de naam van de bvba die door Godefridis Van de Wiel uit Neerpelt en door Marinus van de Wiel uit het Nederlandse Druten werd opgericht. Doel van de vennootschap met zetel aan de Woudweg is onder meer de aankoop en verkoop van brillen en lenzen met een unieke kleurenfilter specifiek voor alle toepassingen met betrekking tot het verhelpen van lees- en concentratieproblemen zoals dyslexie, leesachterstand, chronische hoofdpijn, migraine en ADHD.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Overpelt

Donderdag, op het feest van OLH-Hemelvaart, doen in de Sint-Corneliusparochie van Lindel-Hoeven 33 kinderen hun eerste communie.  In Overpelt-Centrum doen dezelfde dag 66 kinderen hun eerste communie.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht

Flitscontroles deze week

Maandag 2 mei 2016
Pelt - Flitscontroles deze weekDe lokale politie plaatst de flitsauto deze week onder meer in de Molenstraat in Neerpelt, de Europalaan in Overpelt en 't Lo in Hamont-Achel.
Overpelt - Bodemonderzoek bij De LindeZoom

Overpelt

De kinderen van het eerste leerjaar van basisschool De Linde gingen naar het bos voor een bodemonderzoek. Samen met een gids en enkele mama's en papa's gingen ze op zoek naar bodemdiertjes. Ze vonden pissebedden, spinnen, regenwormen en zelfs een pad. Het was een leerrijke uitstap...
Pelt - Menwedstrijd: Boyd Exell eindwinnaarZoomVandaag werd de menwedstrijd Driving Valkenswaard International afgesloten. De slotproef (kegelvaardigheid) werd gewonnen door de Duitser Rainer Dün (foto). Boyd Exell werd eindwinnaar. (Foto Rik Vander Sanden)
Pelt - NWC ook sterk in rivierafdalingZoomDit weekend werden op de Demer in Testelt de nationale kampioenschappen kajak rivierafdaling gehouden. Hanna Plas (foto) van de Neerpeltse Watersportclub behaalde drie nationale titels bij de dames senioren: in de K1 sprint, de K1 klassieke afstand en de ploegenkoers klassieke afstand. Zus Joke Plas won ook drie titels: in K1 sprint en K1 klassieke afstand bij de dames aspiranten en in K1 ploegenkoers bij de dames senioren. Tom Verduyckt was tweemaal primus bij de heren aspiranten in de individuele wedstrijden K1 sprint en K1 klassieke afstand. Roos Broekx won 1 nationale titel bij de dames senioren ploegenkoers.(Foto Marc Faes)

Overpelt

De Overpeltse parochies geven de Kruisdagen dinsdag een eigentijdse invulling. Vroeger trokken de gelovigen tijdens de Kruisdagen (maandag, dinsdag en woensdag voor OH-Hemelvaart) door de velden om te bidden voor een goede oogst. Geïnspireerd door de 'groene encycliek' van paus Franciscus wordt het in Overpelt een 2 km. lange tocht door de natuur. Tijdens de wandelig staat men op enkele punten letterlijk en figuurlijk stil bij het mooie geschenk van de Schepping en hoe men daarmee omgaat. Vertrek om 19 uur op de hoek van de Gortenstraat en de Kleine Boemerangstraat.

Het EMJ vandaag/zondag

Zondag 1 mei 2016
Pelt - Het EMJ vandaag/zondag- 10.30 uur: aperitiefconcert “Salute” in het Hubertustheater in Neerpelt. De toegang bedraagt 20 euro. Zonder aperitief is dat 13 euro.
- 11.00 uur: festivalmis in de kapel van WICO St.-Hubertus in Neerpelt.
- 11.00 uur: lenteconcert in de St.-Jozefskerk in Zonhoven.
- 12.45–16.00 uur: juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt