Het overige nieuws

Oppassen voor besmette eieren

Maandag 31 juli 2017
Het is maar dat je 't weet
Koopt u uw eieren in Nederland? Dan moet u even opletten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) waarschuwt consumenten voor eieren met de code X-NL-40155XX en raadt aan deze niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin is zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Fipronil is een insecticide.
In eigen land heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een onderzoek ingesteld bij Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht
In de Limburgse Woonzorgcentra komen er 228 erkende plaatsen bij voor zware zorg. Zo krijgt onder meer De Boogerd in Hechtel-Eksel 16 plaatsen bij, Immaculata in Overpelt 10 en Sint-Jozef in Neerpelt 8.

Wie wint de dvd?

Zondag 30 juli 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomVorig weekend Tomorrowland, dit weekend Tomorrowland, volgende weekend géén Tomorrowland. Het festival in Boom werd vrijdag ook bezocht door een aantal topministers. Wat komt er uit de luidsprekers nadat de disc-jockey hun verzoeknummer aankondigde?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt! Voeg daarom ook uw postadres toe aan uw mail, voor het geval dat. Succes!
Op de laatste dag van het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Roemeense Pitesti is Artuur Peters, van de Neerpeltse Watersportclub, weer in de prijzen gevallen. Hij werd in zijn finale K1 500 meter tweede en dus ook hier vice-wereldkampioen in een tijd van 1’38”444. De overwinning ging naar de huidige Europese kampioen Oleh Kukharyk uit Oekraïne die de klus klaarde in 1’37”736. Derde werd de kersverse wereldkampioen Agustin Vernice uit (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft afgelopen nacht de handen vol gehad met meldingen waarbij hulp moest worden geboden aan personen die onder invloed waren van de drug GHB. Volgens de politie ging het onder meer om een jongen die midden op straat lag, waarbij burgers net op tijd een aanrijding konden voorkomen. Ook werd een jongere, die onder invloed was van GHB, opgepakt nadat hij een toegangsdeur vernield had. De politie waarschuwt voor het gebruik van de gevaarlijke drug.
Grensgevallen
Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven is er niet in geslaagd zijn wereldtitel te verlengen op de RoboCup 2017 in Japan, het wereldkampioenschap voor intelligente robots. In een spannende finale verloor Tech United met 6-3 van grote concurrent Water uit China. Het was voor de Eindhovenaren de tiende WK-finale op rij. Het team kan met twee zilveren medailles naar huis, want ook in de competitie voor ‘hulp-in-huis’-robots behaalde het team met zijn robot AMIGO de tweede plek. (…) Het hele nieuwsbericht

Van 31 naar 43 leefloners

Zondag 30 juli 2017

Neerpelt

In Neerpelt is het aantal leefloners  tussen 2008 en 2016 toegenomen van 31 naar 43. Het aantal leefloners per 100 inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar) ligt met 0,40 lager dan in Limburg (0,53).
Pelt - Esperanza klopt Achel met penalty'sIn de competitie voor de Beker van Noord-Limburg is de wedstrijd tussen Esperanza Pelt en Achel VV vanavond op een gelijkspel geëindigd: 0-0. De beslissing moest dus via penalty's vallen. En daar won Esperanza met 4-2.

Wie won de dvd?

Zaterdag 29 juli 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Volgens de jury had hij de meest originele invalshoek voor zijn tekstballontekstje. 90 procent van de inzenders dacht dat de man de brandweer er voor waarschuwde dat zijn vrouw ook wel eens in vuur zou kunnen staan, als ze niet snel kwamen...
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Herkol klopt LHVV

Zaterdag 29 juli 2017
Pelt - Herkol klopt LHVVVoor de Multiwearcup - de Beker van Noord-Limburg - heeft Herkol in eigen huis Lindel-Hoeven VV verslagen met 1-0. Ibbo Willems scoorde midden in de tweede helft het enige doelpunt.
Pelt - Zilver voor Artuur Peters op WK kajaksprintZoomArtuur Peters (foto) heeft vandaag de A-finale van de K1 1000 meter gevaren op het WK -23-jarigen in het Roemeense Pitesti en heeft zijn titel van 2016 niet kunnen herhalen. Hij werd dit jaar tweede achter de Argentijn Argentin Vernice. Artuur zijn tijd was 4'05"692 en die van de Argentijn 4'03"328.
Zus Hermien Peters heeft zich met de tweede plaats in haar halve finale geplaatst voor de A-finale K1 200 meter op het WK -23-jarigen. Zij moest in haar wedstrijd enkel de (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Atletiekclub SACN - met meer dan 350 leden - is op zoek naar jeugdtrainers voor zowel pupillen als miniemen. Ook zoekt de club trainers met atletiekervaring voor de kampers, de lopers en de spurters. Er wordt een passende vrijwilligersvergoeding geboden die aangepast wordt naargelang het sportdiploma. Meer informatie geeft Louis Geboers, louisgeboers[!]hotmail.com.

2.130 overlijdens in 2016

Zaterdag 29 juli 2017
In de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn vorig jaar in het totaal 2.130 personen overleden. In Beringen waren er 341 overlijdens, in Hamont-Achel 161, in Hechtel-Eksel 85, in Heusden-Zolder 258, in Houthalen-Helchteren 229,  in Lommel 256, in Meeuwen-Gruitrode 100, in Overpelt 116, in Neerpelt 139, in Peer 112 en in Tongeren 333.
Pelt - Inbrekers ingerekend na achtervolgingCarlo Schuurmans uit Lommel is vanmiddag samen met een vriend ingerekend in de Wateringstraat in  Neerpelt. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit het Nederlandse Maarheeze waar ze een inbraak hadden gepleegd. Ze hadden er drugs gestolen die ze tijdens hun vlucht in Budel hadden weggegooid. Carlo Schuurmans kreeg in 1998 20 jaar celstraf voor doodslag op Inez den Drijver uit Lommel.
Op de tweede dag van het WK junioren en -23-jarigen hebben zich zowel Hermien als Artuur Peters zich kunnen plaatsen voor de A-finale op de K1 500 meter. Hermien had de snelste tijd van alle deelneemsters aan de halve finale (2’03”) en broer Artuur was de op één na snelste van het deelnemersveld achter de regerend Europees kampioen uit Oekraïne. Artuur had een tijd van 1’50”. Hermien moest ook nog de reeksen in de K1 200 meter afhaspelen vandaag en werd in haar (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2017 waren 83 Limburgers honderd jaar of ouder. 46.159 Limburgers waren ouder dan 80 jaar. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Demografie van de Algemene Dienst Statistiek.

Nieuwe bvba: RDS Immo

Vrijdag 28 juli 2017

Neerpelt

Johan en Kenneth Schildermans hebben de bvba RDS Immo opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Molenbroekstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Het is maar dat je 't weet
Overpelt - Pelle Melle leent rolstoelfiets uitZoom

Overpelt

Dienstencentrum Pelle Melle leent nog tot 30 september van dit jaar een elektrische rolstoelfiets uit. Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. De rolstoelgebruiker zit voorop, de begeleider stuurt en fietst.
Een rolstoelfiets is een prima vervoermiddel voor iemand die in een rolstoel zit en niet zelfstandig kan fietsen. Het geeft ook vrijheid aan personen die geen lange afstanden kunnen lopen. In plaats van steeds hetzelfde wandelingetje (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Kwanten overleden

Donderdag 27 juli 2017
Pelt - Anna Kwanten overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Anna Kwanten overleden, de weduwe van Jacky Schutters. Ze was 94 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: zondag tussen 19u en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.

153 geboorten in 2016

Donderdag 27 juli 2017

Overpelt

In de loop van 2016 zijn er in Overpelt 153 kinderen geboren. Per duizend inwoners geeft dat 10,13 geboorten. Het Limburgs gemiddelde bedroeg 9,54, dat van het Vlaams Gewest 10,16.

164 kinderen geboren in 2016

Donderdag 27 juli 2017

Neerpelt

In de loop van 2016 werden in Neerpelt 164 kinderen geboren. Per duizend inwoners zijn dat 9,62 geboorten. Het Limburgs gemiddelde bedroeg 9,54, dat van het Vlaams Gewest 10,16.
Pelt - Twee vice-wereldkampioenen bij de NWCZoomHanna Plas en Joke Plas zijn vandaag samen met Lea Guban uit Brussel vice-wereldkampioen geworden in de klassieke ploegenkoers dames junioren op het WK wildwaterkajak in het Oostenrijkse Murau. Ze eindigden 19" achter Tsjechië en 1" vóór Duitsland.
Joke Plas ging ook nog van start in de ploegenkoers bij de U23 en werd er 4de, samen met Jorinde Vanderzypen (Mechelen) en Laurane Sinnesael (Anseremme).
Artuur Peters heeft zich dan weer met glans geplaatst voor de A-finale K1 1000 meter op het WK U23 kajaksprint in het Roemeense Pitesti. In zijn halve finale versloeg hij de huidige Europees kampioen met 2" voorsprong. De finale wordt zaterdag gevaren. (Foto Ine Verstraete)

Smiley (74)

Donderdag 27 juli 2017
Pelt - Smiley (74)ZoomEen lachend kabouterhuisje in Beringen. (Foto: Jos Neys)

Geboorten in kansarme gezinnen

Donderdag 27 juli 2017
Het aantal geboorten in kansarme gezinnen lag vorig jaar in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten het laagst in Meeuwen-Gruitrode en het hoogst in Heusden-Zolder. In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lommel en Tongeren  lag het aantal geboorten in kansarme gezinnen boven het Limburgse gemiddelde.
Het percentage geboorten in kansarme gezinnen in Beringen bedroeg 15,52, in Hamont-Achel 11,26 procent, in Hechtel-Eksel 12,80 procent, in Houthalen-Helchteren 14,36 procent, in Heusden-Zolder 21,81 procent,  in Lommel 14,13 procent, in Meeuwen-Gruitrode 1,85 procent, in Neerpelt 7,06 procent, in Overpelt 8,40 procent, in Peer 6,15 procent en in Tongeren 17,15 procent.
Het Limburgse gemiddelde bedroeg 13,78 procent, het Vlaamse gemiddelde 12,82 procent.
Pelt - Esperanza wint oefenwedstrijd tegen KFCEsperanza Pelt heeft vanavond op De Roosen KFC Hamont '99 verslagen met 2-0. Bij de rust was de stand 0-0. Stijn Deckers en Jean Black maakten de doelpunten in deze oefenmatch, waarin veel spelers werden gewisseld.

Pech voor dragraceteam

Woensdag 26 juli 2017
Overpelt - Pech voor dragraceteamZoom

Overpelt

Afgelopen weekend nam het Overpeltse "Dragraceteam Lucky Dice" deel aan een wedstrijd in Clastres (F). Wat slechts een testweekend moest worden liep niet zoals gepland. Tijdens de tweede run op zaterdag liep het motorblok volledig vast met enorme schade tot gevolg, en dat terwijl men tijdens dit weekend de juiste afstelling wilde vinden voor de wedstrijd van weekend in het Nederlandse Drachten. In plaats van racen zal er de eerstkomende weken vooral gesleuteld moeten worden om alles te herstellen tegen de wedstrijd in Hockenheim (D). Bekijk hier de volledige wedstrijdagenda.

Geen diefstal maar misverstand

Woensdag 26 juli 2017

Overpelt

De diefstalmelding van afgelopen zondag in zwembad Dommelslag bleek uiteindelijk te berusten op een misverstand, aldus de verantwoordelijke van het zwembad. De bezoekster vond haar zogenaamde gestolen voorwerpen bij thuiskomst in haar woonst terug.

Wat hebben wij brave wolken

Woensdag 26 juli 2017
Er valt af en toe wel eens regen uit, en sneeuw in de winter, en soms kan het er daarboven erg aan toe gaan, maar in het algemeen hebben we hier nog brave wolken boven ons. In Amerika is het andere koek. We hebben met open mond zitten kijken naar de time-lapse die orkaanjager Mike Oblinski maakte nadat hij gedurende drie maanden orkanen had nagejaagd doorheen 10 staten, over een afstand van zowat 45.000 km. De video kwam vandaag online. Kijk even mee en huiver
Vorig jaar brak voor het eerst op grote schaal het usutu-virus uit in België. Intussen wordt gevreesd voor een nieuwe uitbraak. Merels zijn het voornaamste slachtoffer van dit door muggen doorgegeven virus en een remedie is er nog niet. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden en zieke dieren binnen te brengen. Meer info

Alda Alders overleden

Woensdag 26 juli 2017
Neerpelt - Alda Alders overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Alda Alders overleden, de echtgenote van Henri Vandekerkhof. Ze was 77 jaar. De uit vaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide, met na afloop mogelijkheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Jonge fotografen gezocht

Woensdag 26 juli 2017
Overpelt - Jonge fotografen gezochtZoom

Overpelt

Het Overpeltse internationale fotofestival ‘Lens op de mens’ zoekt jonge fotografen. Maak jij al eens graag een foto? Jij en je vrienden leggen waarschijnlijk vanalles vast op beeld, zelfs met je GSM. Die beelden wil men tijdens het festival heel graag tentoonstellen in een etalage: een etalageruit vol met jullie foto’s! Stuur dus zeker je selfie of kleurrijk shot door naar fotofestival[!]overpelt.be, en wie weet hangt jouw foto binnenkort wel te schitteren in een etalage in het centrum van Overpelt!

Neerpelt

Van 17 tot 19 augustus is er weer Pukkelpop. Wie dat festival wil bijwonen, kan vanuit Neerpelt gratis met de lijnbus naar Kiewit reizen. Via de routeplanner (www.delijn.be) van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken. Op vertoon van een geldig Pukkelpopticket is je busreis van Neerpelt naar Kiewit trouwens helemaal gratis. Net zoals voorgaande jaren kan je na afloop van de festivaldag ook weer met de bus gratis terug naar huis met nachtbussen. Die vertrekken na afloop van elke festivaldag om 2.30 uur, maar zaterdagnacht (laatste festivaldag) een uur eerder, om 1.30 uur.
Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap wildwaterkajak in het Oostenrijkse Murau heeft Joke Plas vandaag een zevende plaats behaald in de klassieke afdaling. Zus Hanna Plas werd 15de. De eerste vier plaatsen gingen naar dames uit Tsjechië.
Op de Europese Jeugd Olympische Spelen in het Hongaarse Gyor kon Tom Verduyckt zich niet kwalificeren voor de finale; hij werd in de voorronden uitgeschakeld in de K1 en K2 500 meter.

392 bijkomende sociale woningen

Woensdag 26 juli 2017
Op vier jaar tijd zijn er in de elf gemeenten die Internetgazet bestrijkt 392 sociale woningen bijgekomen. Het aantal steeg van 5.722 in 2013 tot 6.114 nu. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
In Beringen kwamen er 90 bij en zijn er nu 1.325. In Hamont-Achel ging het aantal van 291 naar 296. In Hechtel-Eksel zijn er 181. Dat zijn er drie minder dan vier jaar geleden. In Heusden-Zolder steeg het aantal van 842 naar 870. In (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (73)

Dinsdag 25 juli 2017
Pelt - Smiley (73)ZoomVandaag gezien in Overpelt-Fabriek...

Tennis: Zizou Bergs wordt prof

Dinsdag 25 juli 2017

Neerpelt

Neerpeltenaar Zizou Bergs (18) stapt na een succesvol jaar bij de junioren over naar het professionele tenniscircuit. Dat is vandaag bekend geworden.
Tennis Vlaanderen heeft een heel team opgezet om Bergs te begeleiden: Johan Van Herck wordt hoofdcoach en teamleader, Tom Devries assistent-coach, Jonas Wallens fitness coach en Bert De Cuyper mental coach.

Nyrstar sluit plas in Budel af

Dinsdag 25 juli 2017
Grensgevallen
De plas aan De Hoort in Budel wordt afgesloten. Dat heeft de eigenaar, zinkfabrikant Nyrstar, beslist nadat een 37-jarige Neerpeltenaar daar in mei verdronk. Er komen verbodsborden - ook voor wandelaars - en het hekwerk wordt hersteld en eventueel vernieuwd.
Grote en kleine ongevallen gebeuren ook bij je thuis. Dan komt kennis van eerste hulp goed van pas. Het Rode Kruis leert je o.a. wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen,... Je leert bovendien reanimeren. In de vervolgcursus Helper kom je meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen en diabetes. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Saartje Bogaerts overleden

Dinsdag 25 juli 2017
Overpelt - Saartje Bogaerts overleden

Overpelt

Zaterdag is Saartje Bogaerts overleden, de echtgenote van Marc van Oijen. Zij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit waarna haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.
Van 2007 tot 2017 is de capaciteit van de assistentiewoningen in de elf gemeenten die door Internetgazet bestreken worden uitgebreid van 333 naar 905. In Hechtel-Eksel is er nog geen enkele assistentiewoning. In Beringen steeg de capaciteit van 73 naar 129, in Hamont-Achel van 39 tot 64, in Heusden-Zolder van 40 naar 215, in Houthalen-Helchteren van 24 naar 101, in Lommel van 40 naar 60, in Meeuwen-Gruitrode van 0 naar 20, in Neerpelt van 32 naar 64, in Overpelt van 24 naar 57, in Peer van 30 naar 55 én in Tongeren van 31 naar 140.

Drugsafval gedumpt

Maandag 24 juli 2017
Grensgevallen
Onbekenden hebben gisteravond drugsafval gedumpt langs de Grensweg in Borkel-en-Schaft. Het gaat om een 20-tal vaten. De politie heeft een oproep tot getuigen gedaan.
Grensgevallen
In een appartement in Weert zijn vanmorgen twee doden aangetroffen. UPDATEDe politie was een kijkje in de flat gaan nemen nadat de twee bewoners vanochtend niet op het werk waren verschenen. Agenten troffen er de levenloze lichamen van een man van 44 jaar en een vrouw van 42 jaar aan.

926 bijkomende plaatsen in WZC

Maandag 24 juli 2017
In de woonzorgcentra (WZC) in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn er in tien jaar tijd 926 plaatsen bijgekomen. In Beringen verhoogde de capaciteit van 2007 tot 2017 van 319 tot 468, in Hamont-Achel van 182 tot 199, in Hechtel-Eksel van 0 tot 90, in Heusden-Zolder van 162 tot 379, in Houthalen-Helchteren van 110 tot 176, in Lommel van 217 tot 272, in Meeuwen-Gruitrode van 0 tot 132, in Neerpelt van 98 tot 143, in Overpelt van 75 tot 120, in Peer bleef het aantal hetzelfde (145) én in Tongeren ging de capaciteit van 298 naar 408.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 juli 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomElke week geven we lezers de kans om een dvd - soms is het een boek - te winnen. Ze moeten dan alleen de plezierigste tekst insturen voor het lege tekstballonnetje op de cartoon die door Stijn Lodewijks wordt aangeleverd. In dit geval gaat het om iemand die aan de pechverhelpingsdienst uitlegt waarom zijn wagen in panne staat.
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien bent u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 23 juli 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet was Joke Triki! Ze had een originele invalshoek voor ons (half)lege tekstballonnetje. De meeste inzenders hielden het er op dat de jongeman niet naar het festival mocht omdat hij een t-shirt met een smiley droeg. En iemand vond dat onze hoofdpersoon zo mager was dat hij door de mazen van het veiligheidsnet zou glippen... We hebben gelukkig lezers met veel fantasie!
Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jan Pellens overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Pelt - Jan Pellens overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Jan Pellens overleden, de echtgenoot van Cecile Eerdekens. Hij was 78 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten.

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven worden op 6 augustus twee kinderen gedoopt: Mathijs Maggen, zoontje van Davy en Marijke Eerdekens uit de Wolfstraat én Mila Flossy, dochtertje van Jente en Jolien Mispoulier uit de Kleinmolenstraat.

Neerpelt

Tien jaar geleden telde Neerpelt 16.156 inwoners. Nu zijn er dat 17.128, een toename met 972.

Overpelt

In tien jaar tijd is het inwonersaantal in Overpelt toegenomen van 13.581 naar 15.250. Dat is een toename van 1.669.
Het is maar dat je 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.

Neerpelt

10,1 procent van alle gebouwen in Neerpelt dateert van voor 1946. 15,3 procent werd gebouwd tussen 1946 en 1961. 13 procent dateert uit de periode 1962-1970. 20 procent werd gebouwd tussen 1971 en 1981. 41,3 procent van de gebouwen werd opgetrokken na 1981.

41,8 procent gebouwen van na 1981

Donderdag 20 juli 2017

Overpelt

41,8 procent van alle gebouwen in Overpelt is opgetrokken na 1981. 17,6 procent van de gebouwen  dateert uit de periode 1971-1981. 14,4 procent werd opgetrokken in de jaren 1962-1970. 15,2 procent dateert uit de periode 1946-1961. 10,5 procent werd opgetrokken voor 1946.
Het is maar dat je 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info
Vandaag maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid de resultaten bekend van zijn inspectie-onderzoek naar de manier waarop de Vlaamse ziekenhuizen omspringen met de reiniging, desinfectie en de bewaring van flexibele endoscopen met lumen. De resultaten van deze nulmeting tonen aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Daarvoor is er nood aan een eisenkader, zodat de normen voor iedereen duidelijk zijn.
In het Mariaziekenhuis in Overpelt gebeurt de sterilisatie van endoscopen conform de (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 

Henri Thijs overleden

Woensdag 19 juli 2017
Neerpelt - Henri Thijs overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Henri Thijs overleden, de echtgenoot van José Bernaerts. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt. Laatste groet: maandag van 18u tot 18.30u in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
Pelt - 'Global Future Champions' bij TopsZoomIn Tops International Arena in Valkenswaard vindt nog tot en met zondag het "Global Future Champions"-tornooi plaats. Dat kan behoorlijk wat verkeershinder opleveren. Er staan nadarhekken langs de Maastrichterweg en er is zelfs een verkeerslicht geïnstalleerd bij een oversteekplaats. Het tornooi heeft enkele grote namen op de deelnemerslijst. Een daarvan is Jessica Springsteen (foto), dochter van The Boss. Ze berijdt hier Volage du Val Henry. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Pelt - Spambericht: LIDL niet betrokkenZoomEr zijn via Whatsapp- en Facebook-berichten in omloop waarin gevraagd wordt deel te nemen aan een win-actie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250.
Dit is een spambericht en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig.
"Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken", laat de keten weten.
Tijdens het tweede trimester van dit jaar is de gemiddelde woningprijs in onze provincie gedaald met 5 procent. Appartementen werden gemiddeld 1,6 procent goedkoper. Er werd ook minder vastgoed verhandeld, zo'n 4 procent. Dat heeft onder meer te maken met de duurder geworden leningen.
Pelt - 'Beauty of the Beast', met Limburgse kunstZoomWat hebben kunstenaars toch met beesten? Nog tot 15 oktober kan je in Hingene (Bornem) de tentoonstelling Beauty Of The Beast bezoeken (enkel op zon- én feestdagen, van 13u tot 18u). De expo, verspreid in en rond de vele kamertjes van het kasteel d’Ursel, kan best beschreven worden als een rariteitenkabinet, gaande van prachtige klassieke schilderijen uit het depot van het Antwerpse KMSK (waarop poezen, honden, koeien of exotische vogels lustig figureren) tot absurde (…) Het hele nieuwsbericht
'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst
Zoom

3.586 jobaanbiedingen

Dinsdag 18 juli 2017
Op de website van de VDAB staan momenteel in het totaal 3.586 jobaanbiedingen voor de tien gemeenten die door Internetgazet bestreken worden: Beringen (509), Hamont-Achel (205), Hechtel-Eksel (60), Houthalen-Helchteren (305), Lommel (837), Meeuwen-Gruitrode (136), Neerpelt (210), Overpelt (630), Peer (260) en Tongeren (434).

'Digitale Wachtkamer' gehackt

Dinsdag 18 juli 2017
Wie met zijn huisarts afspraken maakt via de website "Digitale Wachtkamer" kan beter zijn paswoord aanpassen. VTM-Nieuws meldde vanavond dat een hacker er in geslaagd is om de gegevens van zowat een half miljoen patiënten in zijn bezit te krijgen. Hij of zij heeft daarop van de zaakvoerder van het Neerpeltse bedrijf Dot-It, dat de site beheert, een losgeld van 42 bitcoins gevraagd in ruil voor zijn stilzwijgen. De zaakvoerder heeft klacht ingediend bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

Tonie Rademakers overleden

Dinsdag 18 juli 2017
Overpelt - Tonie Rademakers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Tonie Rademakers overleden, de echtgenote van Jaak Beckers. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

27 procent 60 jaar of ouder

Dinsdag 18 juli 2017

Neerpelt

Van de 17.128 inwoners van Neerpelt zijn er 4.632 (27 procent) 60 jaar of ouder. 9.049 inwoners (52,8 procent) behoren tot de leeftijdscategorie 20-59 jaar en 3.447 inwoners (20,1 procent) zijn jonger dan 20 jaar.

21 procent jonger dan 20 jaar

Dinsdag 18 juli 2017

Overpelt

Van de 15.250 inwoners van Overpelt zijn er 3.208 (21 procent) jonger dan 20 jaar. 8.172 inwoners (53,6 procent) behoren tot de leeftijdscategorie 20-59 jaar. 3.870 inwoners (25,4 procent) zijn 60 jaar of ouder.

Vandalisme aan schuilhuisje

Maandag 17 juli 2017

Overpelt

Onbekenden hadden het gemunt op een schuilhuisje van De Lijn in de Sellekaerrtsstraat. Zij sloegen een glazen wand in.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 16 juli 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomOp het festival Tomorrrowland in Boom worden de kandidaat-bezoekers door de politie gescreend - en als het een beetje tegenzit, kunnen ze geen toegangsticket krijgen. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Waarom werd de toegang aan deze teleurgestelde festivalganger geweigerd?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt ze wel uitgekozen als de beste! Wel graag ook uw postadres vermelden. Het moést maar eens lukken...

Voedselbank voor huisdieren

Zondag 16 juli 2017
In Bocholt hebben twee vrouwen - Carla Kneepkens en Brigitte Mertens - een voedselbank voor honden, katten en kleine huisdieren opgestart. Het is de bedoeling dat mensen uit Noord-Limburg, die het niet breed hebben, daar terecht kunnen voor voedsel voor hun huisdieren. Met dat doel willen de twee regelmatig in Noord-Limburg voedselinzamelingen houden. Meer info op hun Facebookpagina

Neerpelt

Vorig jaar kwamen 935 personen in Neerpelt wonen. 798 personen verlieten de gemeente. Er waren 164 geboortes en 139 sterfgevallen. De cijfers zijn afkomstig van de Dienst Demografie van de Algemene Directie Statistiek.

Overpelt

In Overpelt waren er vorig jaar 153 geboortes en 116 sterfgevallen. 989 personen kwamen in de gemeente wonen. 730 personen verlieten de gemeente. De cijfers komen van de Dienst Demografie van de Algemene Directie Statistiek.

En wie won de dvd?

Zondag 16 juli 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze vond een originele repliek voor de man die betrapt werd toen hij zijn hond in het bos wilde achterlaten, vastgebonden aan een boom. Een schande dat sommige mensen dat met hun huisdier uithalen.
Maar het was een goed gevonden repliek. Hilda krijgt deze week de dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Grensgevallen
Het aantal hotelovernachtingen in Eindhoven is gestegen van iets meer dan 500.000 in 2010 naar ongeveer 800.000 in het afgelopen jaar. Dat leverde de stad bijna 3 miljoen extra aan toeristenbelasting op. Het aantal overnachtingen groeit sinds halverwege 2014 sterker dan het aantal beschikbare kamers in de stad. Dat blijkt uit het jaarverslag van Eindhoven247, de organisatie die verantwoordelijk is voor onder meer de events en  de hospitality in de stad. In 5 jaar tijd steeg het aantal jaarlijkse evenementen in Eindhoven van 99 naar 144. Dit heeft bij elkaar geleid tot een groei aan bezoekers van 2,8 miljoen naar ruim 3,6 miljoen.

Neerpelt

In Neerpelt genieten 1.992 personen ( 852 mannen en 1.140 vrouwen) van het voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat is 11,8 procent van de bevolking. Het voorkeurtarief in de ziekteverzekering heeft als bedoeling de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor mensen met een laag inkomen. Zo worden raadplegingen, geneesmiddelen, ziekenhuisopnames,... voor personen met een voorkeurtarief in de ziekteverzekering goedkoper.

Overpelt

In Overpelt genieten 1.886 personen (804 mannen en 1.082 vrouwen) van het voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat is 12,7 procent van de bevolking. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 14,6 procent.
Het voorkeurtarief in de ziekteverzekering heeft als bedoeling de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor mensen met een laag inkomen. Zo worden raadplegingen, geneesmiddelen, ziekenhuisopnames,... voor personen met een voorkeurtarief in de ziekteverzekering goedkoper.

Johan Haveneers overleden

Zaterdag 15 juli 2017
Pelt - Johan Haveneers overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Johan Haveneers overleden, de echtgenoot van Lutgarde Luyckx. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30) in funerarium Witters in Lommel.

Artuur Peters zevende op EK

Zaterdag 15 juli 2017
Artuur Peters is zevende geworden op het EK kajak K1 1000 m in Plovdiv. Hij ging goed van start en kwam na 250 m door als tweede na de Portugees Pimenta. Na 500 en 750 m lag hij vierde om in de laatste 250 m terug te vallen naar een zevende plaats in 3'33"496. Europees kampioen werd Pimenta (P) voor Poulsen (DK) en Kopasz (H). Morgen varen Lize Broekx en Hermien Peters de finale K2 500 m en strijden Artuur en Hermien nog voor een podiumplaats in de K1 over 5 km.

58 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 juli 2017
In Beringen staan 10 sociale woningen leeg, in Houthalen-Helchteren 15, in Lommel 7, in Neerpelt 9, in Overpelt 1 en in Tongeren 16. In Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer staat er geen enkele sociale woning leeg. De cijfers slaan op 2017 en zijn afkomstig van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

Doorsnee inkomen verschilt

Vrijdag 14 juli 2017
Het doorsnee inkomen verschilt per gemeente. Volgens de meest recente cijfers bedraagt het in Beringen 23.864 euro. In Hamont-Achel is het 23.055 euro, in Hechtel-Eksel 24.885 euro, in Houthalen-Helchteren 23.187 euro. Het doorsnee inkomen in Lommel bedraagt 24.180 euro, in Meeuwen-Gruitrode 24.753 euro, in Neerpelt 24.506 euro en in Overpelt 24.436 euro. Het doorsnee inkomen in Peer bedraagt 24.625 euro, in Tongeren 22.792 euro.

Neerpelt

Vandaag zijn de Europese kajakkampioenschappen voor senioren van start gegaan in het Bulgaarse Plovdiv. Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub werden door de nationale trainer geselecteerd hiervoor. Artuur Peters neemt deel aan de K1 1000 meter en de K1 5000 meter. Lize Broekx vaart K2 500 meter met Hermien Peters én deze laatste neemt nadien ook deel aan de K1 5000 meter op zondagavond.
Artuur zorgde voor de verrassing van vandaag. Hij (…) Het hele nieuwsbericht

Infoavond over fusie

Donderdag 13 juli 2017
Pelt - Infoavond over fusieZoomWeer een druk bijgewoonde informatieavond over de geplande gemeentefusie, deze keer in parochiezaal De Kentings in Boseind.
Na de uiteenzetting van de beide burgemeesters en fusiecoördinator Frank Smeets kregen de aanwezigen de kans om vragen te stellen. Alle traditionele vragen over de mogelijk nieuwe naam van de gemeente, de belastingen, de identiteitskaarten, de straatnamen passeerde de revue en kregen  een antwoord van de burgemeesters. Er was ook een vraag of men kon kiezen op welke begraafplaats men in Neerpelt of Overpelt begraven kon worden, zonder dat men daarvoor moet bijbetalen… Het antwoord: dat is nog niet bekend.
De belastingen van beide gemeenten zullen op elkaar afgestemd worden en dit zal bepaald worden door het nieuw verkozen gemeentebestuur in 2019, op voorwaarde natuurlijk dat de fusie door beide gemeenteraden eind dit jaar bekrachtigd zal worden. (Jochen Heyligen)

Leefloon: 18 mannen, 17 vrouwen

Donderdag 13 juli 2017

Overpelt

In Overpelt kregen vorig jaar 35 inwoners een leefloon. Het betrof 18 mannen en 17 vrouwen. 51,4 procent van de leefloners was tussen de 25 en de 44 jaar.

43 inwoners krijgen leefloon

Donderdag 13 juli 2017

Neerpelt

Vorig jaar genoten 43 inwoners van Neerpelt een leefloon. Het betrof 12 mannen en 43 vrouwen. 39,5 procent van de leefloners behoorde tot de leeftijdscategorie 25-44 jaar.

Europees geld voor elektrificatie

Donderdag 13 juli 2017
Europa trekt 18,5 miljoen euro uit voor de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont. Om van de subsidies te kunnen genieten moet de elektrificatie wel in 2020 gerealiseerd zijn. Met de elektrificatiewerken zou volgend jaar gestart worden. Dat is nog eens bevestigd door minister Bellot in antwoord op een parlementaire vraag.

Chemisch afval drugslabo ontdekt

Donderdag 13 juli 2017
Pelt - Chemisch afval drugslabo ontdektDe politie kreeg vanochtend een melding binnen van een groot aantal achtergelaten jerrycans en vaten op de Zagerijstraat in Bocholt. Een patrouille ging ter plaatse en telde er 66 stuks gevuld met een ongekende substantie. Debrandweer stelde er een veiligheidsperimeter in. Een gespecialiseerde dienst van de Federale Politie kwam ter plaatse voor inventarisatie en staalname van de substantie. Het gaat vermoedelijk om chemisch afval van een drugslabo. De Civiele Bescherming heeft vervolgens alles opgehaald (…) Het hele nieuwsbericht

Meer gebruikers dienstencheques

Woensdag 12 juli 2017
In de tien gemeenten waarover Internetgazet verslag uitbrengt is het aantal gebruikers van dienstencheques vorig jaar toegenomen. In Beringen zijn er nu 3.558 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497 in Hechtel-Eksel 1.191, in Houthalen-Helchteren 1.936. In Lommel maken 2.977 personen gebruik van dienstencheques, in Meeuwen-Gruitrode 1.219, in Neerpelt 1.878 en in Overpelt 1.643. In Peer zijn er 1.568 gebruikers, in Tongeren 3.218.
In Beringen kwamen er vorig jaar 117 gebruikers bij, in Hamont-Achel 64, in Hechtel-Eksel 71, in Houthalen-Hechteren 23, in Lommel 143, in Meeuwen-Gruitrode 91, in Neerpelt 45, in Overpelt 113, in Peer 89 en in Tongeren 77.

1.813 alleenwonenden

Woensdag 12 juli 2017

Neerpelt

De gemeente Neerpelt telt 1.813 alleenwonenden. Dat zijn er 366 meer dan tien jaar geleden. De cijfers komen uit de databank van de Algemene Directie Statistiek.

11,3 procent woont alleen

Woensdag 12 juli 2017

Overpelt

In Overpelt woont 11,3 procent van de inwoners alleen. Op tien jaar tijd is het aantal alleenwonenden met bijna 500 gestegen. De gemeente telt nu 1.686 alleenwonenden.

Inbraak in kermisattractie

Dinsdag 11 juli 2017
Pelt - Inbraak in kermisattractieOnbekenden hebben ingebroken in een kermisattractie op de Oude Markt in Overpelt. Zij gingen met een tablet en een grote geldsom aan de haal. De benadeelde woont in Tongeren.
In Beringen waren er vorig jaar 341 sterfgevallen, in Hamont-Achel 161 en in Hechtel-Eksel 85. Houthalen-Helchteren registreerde 229 sterfgevallen, Lommel 256, Meeuwen-Gruitrode 100. Het aantal sterfgevallen in Neerpelt bedroeg 139, in Overpelt 116, in Peer 112 en in Tongeren 333.
Pelt - Viergeslacht in Lommel en NeerpeltZoomWe kregen alweer een leuke foto binnen van een viergeslacht. Fina Knevels, Elly Philippe, Silke Berckmans en Anaïs Verdonck wonen in Lommel en Neerpelt en zijn erg trots om hiervoor te mogen poseren!

Geslaagde pelgrimstocht

Dinsdag 11 juli 2017
Pelt - Geslaagde pelgrimstochtZoom'Geen dolers maar pelgrims!: dat was het thema van de geslaagde pelgrimstocht Maasmechelen-Aken. Bij de deelnemers waren onder meer inwoners van Overpelt en Neerpelt.

Arnold Olijslagers overleden

Dinsdag 11 juli 2017
Overpelt - Arnold Olijslagers overleden

Overpelt

Vandaag is Arnold Olijslagers overleden, de echtgenoot van Lieske Neijens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Berthe Jaspers overleden

Dinsdag 11 juli 2017
Neerpelt - Berthe Jaspers overleden

Neerpelt

Gisteren is Berthe Jaspers overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Later volgt de crematie in familiekring.

Neerpelt

Op 1 januari 2017 waren in Neerpelt 3.341 inwoners 65 jaar of ouder. 1.006 inwoners waren tussen de 65 en de 69 jaar, 770 inwoners tussen de 70 en de 74 jaar, 604 inwoners tussen de 75 en de 79 jaar.  In de leeftijdscategorie 80-84 jaar waren er 520 inwoners, in de leeftijdscategorie 85-89 jaar waren er 324 inwoners. 102 inwoners waren tussen de 90 en de 94 jaar en 17inwoners waren 95 jaar of ouder.

827 inwoners 80 jaar of ouder

Maandag 10 juli 2017

Overpelt

In Overpelt waren op 1 januari 2017 827 inwoners 80 jaar of ouder. In de leeftijdscategorie 90-94 jaar waren er 71 inwoners. 17 inwoners waren 95 jaar of ouder. De gegevens zijn afkomstig van de Algemene Directie Statistiek.
Vanmiddag was er bijna twee uur lang geen vliegverkeer op Eindhoven Airport. Dat was het gevolg van een penetrant geurtje in de verkeerstoren. Onderzoek leverde echter niets op.

Klachten over stopplaats NMBS

Maandag 10 juli 2017
Overpelt - Klachten over stopplaats NMBSZoom

Overpelt

Reizigers klagen over de erbarmelijke situatie waarin de stopplaats van de NMBS in Overpelt er al wekenlang bijligt.

Rode kardinaal gespot

Maandag 10 juli 2017
Overpelt - Rode kardinaal gespotZoom

Overpelt

Deze geringde Rode Kardinaal heeft de hele zondag in de Tuinwijk van Overpelt doorgebracht. Hij liet zich uitgebreid filmen en fotograferen en kwam vrij dicht zitten. Wie mist hem? (Ine Custers)


Pelt - Watersportclub valt in de prijzenZoomVandaag vond op de vaart Leuven-Mechelen het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon plaats. De leden van de Neerpeltse Watersportclub veroverden drie nationale titels: Joke Plas bij de dames senioren, Hanna Plas bij de dames junioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen +55-jarigen.  Verder waren er nog overwinningen in de propagandawedstrijden voor Roos Broekx (10 km) en Davy Theys (17 km) én podiumplaatsen op het BK voor Jonas Hermans (junioren), Baud Kums (senioren), Ine Vierstraete (senioren) en Erwin Smids (veteranen).

Wie wint de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomHet komt vaak voor: mensen willen op vakantie, maar dan is daar dat huisdier dat ze liever niet meenemen. En dus laten ze het achter in het bos, of langs de kant van de weg, al dan niet vastgemaakt aan een boom. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Wat zegt de man die bij zulke praktijk betrapt is? Mail vóór zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u wel de dvd van de week!

Wie won de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Hij mag een dezer de dvd in zijn brievenbus verwachten. Richard had volgens de jury de beste tekst voor het lege tekstballonnetje van cartoonist Stijn Lodewijks. Straks een nieuwe opgave!

Met veel vuur

Zondag 9 juli 2017
Pelt - Met veel vuurZoomVandaag viert Jerney Kaagman haar 70ste verjaardag. Als zangeres van Earth & Fire stond zij ongetwijfeld voor het vuur in de groepsnaam. In de jaren zeventig had de Nederlandse band tal van hits, ‘Seasons’ was de eerste. Voor mooie herinneringen of een ontdekking als je in de seventies nog niet was geboren, is er maar één adres: de Jukeboxkalender. Die is overigens vanaf morgen even met vakantie!

Neerpelt

Op tien jaar tijd zijn in Neerpelt 975 woongelegenheden bijgekomen. 78,1 procent van de woongelegenheden zijn eengezinswoningen, 19,2 procent appartementen.

116 overlijdens in 2016

Zaterdag 8 juli 2017

Overpelt

Het aantal overlijdens in Overpelt bedroeg vorig jaar 116. Dat was 7,68 per duizend inwoners. Het Limburgs gemiddelde bedroeg 8,47. Dat blijkt uit gegevens van de databank van de provincie Limburg.

Roza Kwanten overleden

Zaterdag 8 juli 2017
Neerpelt - Roza Kwanten overleden

Neerpelt

Vandaag is Roza Kwanten  overleden, de weduwe van Jan Gerits en de vriendin van Johan Gielen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme  kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Neerpelt.

N-VA-besturen gefuseerd

Zaterdag 8 juli 2017
De N-VA-besturen van Neerpelt en Overpelt zijn gefuseerd. Provincieraadslid Bianca Maas uit Overpelt is verkozen tot voorzitter. Jeroen Vandenberk en Kim Strzebonski, beiden uit Neerpelt, zijn respectievelijk ondervoorzitter en secretaris.

De andere Johnnie

Zaterdag 8 juli 2017
Pelt - De andere JohnnieZoomOp deze dag in 1924 werd Johnnie Johnson geboren. Lees hier hoe deze jazz- en bluespianist een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van rock-‘n-roll en aan de basis lag van het succes van Chuck Berry.
Pelt - Brand in natuurgebied De MalpieZoomVandaag heeft een grote brand gewoed in natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. De blussingswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de sterke westenwind.
Overpelt - Egel bevrijd uit afsluitingsdraadZoom

Overpelt

Toen François Geunes gisteren thuis kwam van vakantie, merkte hij dat een egel vastzat in de afsluitingsdraad van zijn tuin. Om het diertje te bevrijden moest hij de draad doorknippen. Hij gaf hem een bakje water om te bekomen van de stress. Tien minuten later bleek de egel verdwenen.

Jos Van Decraen overleden

Vrijdag 7 juli 2017
Overpelt - Jos Van Decraen overleden

Overpelt

Vandaag is Jos Van Decraen overleden, de echtgenoot van Fina Vandersteen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Deskundigen moeten nagaan of een Neerpeltenaar die in Peer een man met een riek stak toerekeningsvatbaar was op het ogenblik van de feiten. Dat heeft de rechtbank in Hasselt vandaag beslist. Deskundigen moeten zich ook buigen over de verwondingen die het slachtoffer opliep. In november zal de rechtbank de zaak verder behandelen. (PG)

Inbrakenplaag in bedrijven

Vrijdag 7 juli 2017
Pelt - Inbrakenplaag in bedrijvenDe jongste weken wordt er met de regelmaat van een klok ingebroken in bedrijven. In Overpelt en Lommel weet men erover mee te praten. Afgelopen nacht is er ingebroken in twee bedrijven op het bedrijventerrein Kanaal Noord in Bree. Telkens werd er geld buitgemaakt. In drie andere bedrijven raakten de daders echter niet binnen.

Jean Gielen overleden

Vrijdag 7 juli 2017
Overpelt - Jean Gielen overleden

Overpelt

Vandaag is Jean Gielen overleden, de echtgenoot van Tonia Poelmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Hoitmolenstraat.
Bedrijfsnieuws
Bij het logistieke bedrijf Dilissen Logistics in Overpelt kan men voortaan de te verschepen zeecontainers wegen met een geijkt weegsysteem van het Hamontse bedrijf Euroquip. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Dilissen Logistics transporteert zeecontainers naar de haven van Antwerpen, vanwaar ze verscheept worden naar vooral Noord-Amerika. Voor een klein deel gaan ze ook naar Mexico, Brazilië en het Verre Oosten. "Per week gaan er zo’n 40 zeecontainers met goederen van Dilissen vanuit de (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Het Neerpeltse ICT-bedrijf LNS zet verder in op groei in Limburg en de Kempen en neemt de hosting-activiteiten van Lynx Automation uit Herentals over. LNS was al actief in Herentals en breidt zijn  activiteiten nu verder uit. Lynx Automation zal focussen op haar corebusiness, zijnde softwareontwikkeling voor industriële en logistieke processen. Beide bedrijven zullen in de toekomst de projecten als partners kunnen uitvoeren, waarbij elk bedrijf zijn competenties ten volle kan uitspelen.

Bvba G.E.S. failliet

Vrijdag 7 juli 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van de bvba G.E.S. met zetel aan de Heggestraat in Overpelt. Schuldvorderingen moeten voor 5 augustus ingediend worden.

Dieven brengen buit terug

Donderdag 6 juli 2017
Pelt - Dieven brengen buit terugVanochtend gingen twee mannen met wasgoed en bewakingscamera's aan de haal in een wassalon aan de Brugstraat in Bocholt. In de namiddag brachten zij het wasgoed terug. De politie, die een tip kreeg, heeft de bewakingscamera's bij een huiszoeking in de woonst van één van de mannen teruggevonden.
De Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg voert momenteel 13 onderzoeken naar cybercriminaliteit. Het parket Limburg heeft een CyberTaskforce opgericht om beter gewapend te zijn tegen de internetcriminelen. Straks komt er ook een Internetrecherche.

Vier nichtjes misbruikt

Donderdag 6 juli 2017
Pelt - Vier nichtjes misbruiktVier jaar voorwaardelijk: dat is de straf die een vijftiger uit Bocholt kreeg omdat hij jarenlang vier nichtjes tussen 3 en 12 jaar misbruikte. Om van het uitstel te kunnen genieten moet hij een begeleiding volgen. De man werd ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Aan de slachtoffers en hun ouders moet hij een schadevergoeding betalen gaande tot 7.210 euro. (PG)

Stina Vaes overleden

Donderdag 6 juli 2017
Overpelt - Stina Vaes overleden

Overpelt

Woensdag is Stina Vaes overleden, de weduwe van Pier Moelans. Zij was dinsdag 88 jaar geworden. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Overpelt-Lindel, vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Bruin blauwtje in de tuin

Donderdag 6 juli 2017
Overpelt - Bruin blauwtje in de tuinZoom

Overpelt

In haar tuin in 't Lindel zag Trinette Paesen gisteren dit bruin blauwtje. Een niet alledaagse gast, lezen we hier.

Gerard Schrooten overleden

Donderdag 6 juli 2017
Neerpelt - Gerard Schrooten overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Gerard Schrooten overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats de aula van het crematorium in Hasselt.

Overdagkoor sluit startjaar af

Woensdag 5 juli 2017
Pelt - Overdagkoor sluit startjaar afZoomVoor zangers en zangeressen van het Overdagkoor Noord-Limburg zit het eerste seizoen er op: gisteren was de laatste repetitie van een toch wel vruchtbare start. Wekelijks werd er op dinsdagnamiddag gerepeteerd onder leiding van Michelle Cuyvers uit Neerpelt, die ook het Bocholtse jeugdkoor Alegria onder haar hoede heeft.
Het koor, dat momenteel nog zoekt naar een perfect geschikte naam, zingt momenteel een 15-tal meerstemmige popsongs en zal zich voor de eerste maal tonen tijdens 'Vlaanderen zingt' (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Inbreker riskeert twee jaar celVandaag moest een twintiger zich voor de rechter verantwoorden voor diefstallen in Lommel en Overpelt. De politie kon de man arresteren na een inbraak in een woning aan de Luikersteenweg in Lommel. Op 19 juli kent de dief zijn straf. Het Openbaar Ministerie heeft alvast twee jaar celstraf tegen de twintiger gëeist. (PG)
Leesgroepen zijn weer hip. Of je nu een literaire veelvraat bent, of een occasionele lezer, het is boeiend om je eigen leeservaring aan te vullen met deze van anderen. Van september 2017tot mei 2018 organiseren de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt samen 9 boekbesprekingen.
Maandelijks kan je hiervoor terecht in een van de bibliotheken. Onder begeleiding van een ervaren leesgids wordt dieper ingegaan op de thema’s van een gelezen boek. Achtergrondinformatie over de auteur, zijn oeuvre, over de (…) Het hele nieuwsbericht

Al 1.370 appartementen

Woensdag 5 juli 2017

Overpelt

Op meerdere plaatsen in Overpelt worden momenteel appartementsgebouwen opgetrokken. Er zijn nu al 1.370 appartementen in de gemeente. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Aantal woninginbraken gedaald

Woensdag 5 juli 2017
Vorig jaar is het aantal woninginbraken in Limburg gedaald met 12,6 procent. In de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant bedroeg de daling meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie.
In Beringen bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 16.745 euro. In Hamont-Achel is dat 15.879 euro, in Hechtel-Eksel 17.447 euro, in Houthalen-Helchteren 16.477. In Lommel bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.466 euro, in Meeuwen-Gruitrode 17.586 euro, in Neerpelt 18.351 euro. In Overpelt is dat 17.215 euro, in Peer 17.516 euro en in Tongeren 18.324 euro. In Limburg bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.850 euro. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Nieuwe bvba: Pivofin

Dinsdag 4 juli 2017

Overpelt

Pivofin: dat is de naam van de bvba die door Lam Lom Ieng uit Overpelt werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Hoevenstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie en het geven van voordrachten, lezingen en cursussen, onder meer over management en financieel en operationeel beheer.
De werkloosheid in Limburg is vorige maand gedaald met 11 procent in vergelijking met een jaar geleden. De daling is het grootst in onze provincie. Dat zegt de VDAB. Limburg telt momenteel zo'n 26.000 werkzoekenden.

Chel Kums overleden

Maandag 3 juli 2017
Overpelt - Chel Kums overleden

Overpelt

Vandaag is Chel Kums overleden, de weduwnaar van Katrien Peeten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (17-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Mathieu Bergmans overleden

Maandag 3 juli 2017
Overpelt - Mathieu Bergmans overleden

Overpelt

Gisteren is Mathieu Bergmans overleden, de echtgenoot van Annie Morren. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Kermis in 't Centrum

Maandag 3 juli 2017

Overpelt

Op 9, 10 en 11 juli vindt de kermis plaats in Overpelt-Centrum. De kermis wordt vanaf donderdag 6 juli  's morgens opgebouwd, eerst op de Oude Markt en vervolgens vanaf 18 uur in der Dorpsstraat. Die zal dan afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf TIO tot aan De Heuf. De Weekmarkt van donderdag 7 juli heeft plaats achter De Heuf. Op maandag 10 juli 's morgens is het jaarmarkt in de Dorpsstraat vanaf de Oude Markt tot aan de Bemvaartstraat. Er geldt een verkeers- en parkeerverbod..De Dorpsstraat blijft voor de kermis afgesloten tot uiterlijk woensdag 12 juli om 12 uur. Via de Peltanusstraat kan men naar de handelaars aan de Oude Markt.
Overpelt - Claessen en Loenders exposerenZoom

Overpelt

In het weekend is in het Kasteel van Alden Biesen het 37ste Aquarelsalon van Het "Aquarel Instituut van België" geopend Meer dan 120 geselecteerde werken en werken van gastkunstenaars vormen een prachtige expo in de verschillende unieke kasteelzalen. De Limburgers zijn sterk vertegenwoordigd en van Overpeltenaren zijn er geselecteerde werken van Agy Claessen en Jacky Loenders
Een tentoonstelling, die je zeker eens moet bezoeken Open van 1 juli t/m 27 augustus, telkens van 10 tot 17 u. Maandag gesloten, Landcommanderij Alden Biesen Kasteelstraat 6, Bilzen

Bus kan rijden op mierenzuur

Maandag 3 juli 2017
Team FAST, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), onthult donderdag ’s werelds eerste systeem waarmee een bus kan rijden op mierenzuur. Hun zelfgebouwde systeem zit in een kleine trailer – door henzelf gedoopt tot ‘REX’ – waarin mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit, gekoppeld aan een elektrische bus. Voordelen van het gebruik van mierenzuur zijn dat het duurzaam, CO2-neutraal, veilig en vloeibaar is.

Kerkuilen gezien?

Zondag 2 juli 2017
Pelt - Kerkuilen gezien?ZoomIn Vlaanderen bestaat de Kerkuilenwerkgroep 40 jaar. Ze doet alles om de kerkuil te beschermen: dat is nodig vanwege het verloren gaan van een geschikte leef - en broedbiotoop, het toenemend aantal verkeersslachtoffers onder de soort en de soms extreme of nefaste weersomstandigheden waar deze vogel gevoelig voor is. Patrick Schuurmans, lid van de werkgroep: "Zo kenden we in 2013 het slechtste jaar ooit, na een winter met langdurige sneeuw en strenge vorst waarbij vele muizen het loodje legden (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Voor het tweede seizoen op rij neemt het Overpeltse "Team Lucky Dice", met Dirk Waterschoot uit de Sint-Jansstraat, deel aan internationale dragrace-wedstrijden. Over drie weken trekken ze richting Frankrijk, meer bepaald naar Clastres. Hier kan men de enige geprepareerde dragstrip in Frankrijk vinden. Internationale teams in zowel auto- als motorclasses nemen er tijdens het weekend van 22 en 23 juli deel aan de "5th European Dragrace". Meer weten over het "Team Lucky Dice", de wedstrijden waaraan zij deelnemen of dragrace in het algemeen? Kijk dan eens op hun Facebookpagina.

Win een dvd (of een boek)

Zaterdag 1 juli 2017
Pelt - Win een dvd (of een boek)ZoomStijn Lodewijks is terug van weggeweest, en daarom zijn we blij dat we weer een cartoon kunnen plaatsen waarop u een tekstballonnetje kunt invullen. Wat zegt de leerling als hij binnenkomt met zijn eindeschooljaarscadeautje voor de leraar?
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en dan hoort u tijdens het weekend of u gewonnen hebt!

Bronzen beelden gestolen

Zaterdag 1 juli 2017

Overpelt

Onbekenden hebben in de Spoorwegstraat bronzen beelden van op een eigendom gestolen. De diefstal werd gisteravond vastgesteld.
De Limburgse economie doet het goed, stelt VOKA. De export is nog steeds de sterkhouder van de Limburgse economie. Ook de bouwsector doet het goed. Toerisme zit op een gelijkaardig niveau als in dezelfde periode een jaar geleden. De werkloosheid blijft ruim 10 procent onder het niveau van een jaar geleden.

Mia Creemers overleden

Zaterdag 1 juli 2017
Neerpelt - Mia Creemers overleden

Neerpelt

Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Creemers overleden, de weduwe van Felix Willems. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt