Het overige nieuws

Paaseieren rapen in de Vuurboom

Vrijdag 31 maart 2017
Overpelt - Paaseieren rapen in de VuurboomZoom

Overpelt

Schilderen, knippen, plakken - en dan konden de kinderen van leefschool De Vuurboom hun paasmandje in de wei verstoppen. En dan maar hopen op de komst van de paashaas... Toch fijn als er al paaseitjes zijn bij het begin van de paasvakantie! (Foto Sonja Sleurs)
Pelt - Een fotoboek van Hans, InternetgazetmedewerkerZoomEen medewerker van de Internetgazet heeft geen tijd om zich te vervelen. Daarom lopen we over van bewondering voor Hans Put, onze man in Beringen. Die slaagde er in zijn schaarse vrije tijd nog in om een prachtig fotoboek over Beringen te maken. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Webers van die stad. Dat gebeurde voor dag en dauw, bij zonsopgang - de rest van de dag had Hans geen tijd meer. Op de foto: het binnenste van een koeltoren van de vroegere elektriciteitscentrale van de koolmijn - een foto uit het fotoboek. (Foto Hans Put)
Sinds kort kan je aan de waterkant weer vissers terugvinden van een hengelsportvereniging die reeds sinds jaar en dag bestaat, maar door omstandigheden een bepaalde tijd op een laag pitje draaide: de vzw Koninklijke Noord-Limburgse Hengelaars Neerpelt (KNLH Neerpelt VZW), opgericht in 1935. Deze vereniging kende jarenlange groei en bloei, maar de laatste jaren echter ook een terugval, mede door het gebrek aan bijvoorbeeld viswaters in eigen beheer en overaanbod van activiteiten van andere (…) Het hele nieuwsbericht

Het is niet min

Vrijdag 31 maart 2017
Vandaag gelezen

Overpelt

"Wat momenteel op tafel ligt in onze gemeente is niet min. Tal van dossiers zijn in uitvoering; denk maar aan de Breugelweg, Agter de Heuf, de Brede School, Bosland, het fotofestival "Lens op de Mens", Haspershoven, de Tuinwijk in Overpelt-Fabriek, de nieuwe sportinfrastructuur op Kadijk, de verbouwing van het gemeentehuis en nog zovele andere projecten."
(Burgemeester Jaak Fransen in de jongste editie van de "Kiosk")

Jos Cuyvers overleden

Vrijdag 31 maart 2017
Neerpelt - Jos Cuyvers overleden

Neerpelt

Maandag is Jos Cuyvers overleden. Hij zou volgende maand 66 jaar worden. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat in Overpelt. Laatste groet: maandag van 19 tot 20u in dat uitvaartcentrum.
Overpelt - Nog even die Gouden KinderschoenZoom

Overpelt

Maakt SpelenderWijs Overpelt kans op de Gouden Kinderschoen? Misschien wel! Zeker als ook jij stemt. Het kan nog vandaag 31 maart tot middernacht. Ga dus naar: www.goudenkinderschoen.be/stem/samenwerking en stem voor SpelenderWijs. En vergeet niet je stem te bevestigen via de e-mail die je ontvangt!

Priester Frans Loos overleden

Vrijdag 31 maart 2017
Overpelt - Priester Frans Loos overleden

Overpelt

Gisteren is priester Frans Loos overleden. Hij was 86 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

René Cardinaels overleden

Woensdag 29 maart 2017
Pelt - René Cardinaels overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige René Cardinaels overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Gerard Bloemen overleden

Woensdag 29 maart 2017
Pelt - Gerard Bloemen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Gerard Bloemen overleden, de weduwnaar van Marie-Denise Dubuche en de echtgenoot van Josée Lipkens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe bvba: Valotech

Woensdag 29 maart 2017

Overpelt

Valotech: dat is de naam van de bvba die door Bart Vaes en Inge Lorez, beiden uit Overpelt, werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Drossaard Clercxstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer houtindustrie, reparatie en installatie van machines en apparaten, elektrische installatie en loodgieterswerk.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Pelt - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)
Neerpelt - Akabe en Jeugd Rode Kruis verbroederdenZoom

Neerpelt

Zondag verwelkomde Akabe Neerpelt de leden en leiding van het Jeugd Rode Kruis in SHLille. Tijdens deze verbroederingsactiviteit moesten ze samen zoveel mogelijk paaseitjes verzamelen, om de paashaas te helpen in deze drukke tijden. Maar de paaseitjes werden niet zomaar verkregen: tal van spelletjes en opdrachten gingen vooraf. Gaande van ‘paashaas mag ik overhuppelen’ tot het versieren van een paasboom. Op het eind van de namiddag werd het doel bereikt en waren er genoeg eitjes verzameld om samen van te smullen...

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.
Pelt - Geslaagde inleefweek Isidore DellaZoomDe inleefweek van Isidore Della uit Burkina Faso in Neerpelt en Overpelt zit erop. Della is werkzaam bij een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. De parochiefederatie Neerpelt liet hem middels een zeer uiteenlopend programma met onder meer een bezoek aan een klas en aan een boerderij een rijke ervaring opdoen. De initiatiefnemers én Della waren tevreden met dit bezoek.

Handbal is opnieuw topsport

Dinsdag 28 maart 2017
Minister van Sport Philippe Muyters heeft, op advies van Sport Vlaanderen, beslist om de Vlaamse Handbalvereniging in 2017 een subsidie toe te kennen voor de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling. Na vijf jaar wordt het handbal opnieuw als topsport beschouwd, zo meldt de Vlaamse Handbalvereniging.
“De subsidie die we ontvangen beschouw ik als een belangrijk signaal voor de verdere ontwikkeling van onze sport,” aldus Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Pelt - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomLeo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Zoom
Grensgevallen
Een oudere vrouw heeft vrijwel de hele nacht gewond buiten haar appartement aan de Leenderweg in Valkenswaard gelegen. Ze werd vanmorgen door familie onderkoeld aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is vermoedelijk zondagavond gevallen toen zij van de lift naar haar voordeur liep. Het is niet duidelijk hoe zwaar haar verwondingen zijn.

Inbrekers weg met twee auto's

Maandag 27 maart 2017
Inbrekers drongen binnen in een woning aan de Hezerstraat in Bocholt. Zij zijn er met de twee auto's van de bewoners vandoor gegaan. Eén van de voertuigen is inmiddels teruggevonden in Nederland.

Josephine Witters overleden

Maandag 27 maart 2017
Pelt - Josephine Witters overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Josephine Witters overleden, de echtgenote van Frans Linsen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Trees Agten overleden

Maandag 27 maart 2017
Pelt - Trees Agten overledenVrijdag is de uit Eksel afkomstige Trees Agten overleden, de weduwe van Albert Stevens en van Jaak Stevens. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Politie hield alcoholcontroles

Maandag 27 maart 2017
Pelt - Politie hield alcoholcontrolesZaterdagnacht hield de lokale politie HANO alcoholcontroles binnen de politiezone. Er werden 88 voertuigen en chauffeurs gecontroleerd. Eén chauffeur zag op last van het parket zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Van twee anderen werd het rijbewijs voor 6 uur ingetrokken en voor 5 chauffeurs ging het om een intrekking voor 3 uur.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.
Neerpelt - Blauwe Kei wint beker KMV NeerpeltZoom

Neerpelt

Biljartclub KBC Blauwe Kei uit Balen heeft gisteravond de ploegenbeker van KMV Neerpelt gewonnen. De finale, in OC De Kentings, werd na een tornooi met 37 ploegen gespeeld door KBC Blauwe Kei en Heuvel Sport uit Bocholt. Na een spannende biljartavond was het uiteindelijk KBC Blauwe Kei, met Kris Van Hout, Henri Jansen en Hans Faes, die de trofee mee naar huis mocht nemen. Proficiat aan alle deelnemers en aan de club KMV Neerpelt voor de voortreffelijke organisatie en de prachtige prijzentafel. (Ingez.)

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Pelt - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Nieuwe bvba: Ledlicht-T.S.

Zaterdag 25 maart 2017

Neerpelt

Ledlicht Technical Support , afgekort Ledlicht-T.S. : dat is de naam van de bvba die door Stijn Van Lishout en Hilde Corten, beiden uit Neerpelt, werd opgericht met zetel in de Heerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van bewakingscamera's en de installatie van elektrische verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Voor treinreizigers

Zaterdag 25 maart 2017
Ter herinnering: dit weekend is er geen treinverkeer tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingezet.

Louis Van Gerven overleden

Zaterdag 25 maart 2017
Neerpelt - Louis Van Gerven overleden

Neerpelt

Woensdag overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Louis Van Gerven, de echtgenoot van Anna Gielkens. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Neerpelt

CM Limburg, Special Olympics Belgium en de provincie Limburg organiseren woensdag in Dommelhof ‘Sport voor specials'. Het doel van Special Olympics Belgium is om tegen 2020 de actieve sportparticipatie van 20.000 personen met een verstandelijke beperking te realiseren. Evenementen als ‘Sport voor specials’ ondersteunen deze doelstelling.
‘Sport voor specials’ brengt sport binnen het bereik van iedereen met een mentale beperking. Het evenement vormt een ideaal kennismakingsmoment met verschillende G-sporten zoals atletiek, racket- en balsporten, gymnastiek en gevechtssport. Per sport worden verschillende niveaus voorzien zodat iedereen kan deelnemen. Familieleden en begeleiders van de sporters zijn uiteraard ook van harte welkom.
Tribunaliteiten
Pelt - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Andelhofs overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Overpelt - Annie Andelhofs overleden

Overpelt

Gisteren is Annie Andelhofs overleden, de echtgenote van Michel Molemans. Ze was 73 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een avondwake (om 18.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Laatste groet: dinsdag na de avondwake in uitvaartcentrum Vandebosch.

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
Pelt - Een minibus voor Open Atelier N.-LimburgZoomOp 18 januari werd er een Ford Transit minibus met 9 zitplaatsen afgeleverd bij Noord-Limburgs Open Atelier. Die instelling mag er 5 jaar lang gebruik van maken. Het busje, geleverd door het Duitse bedrijf akzent Socialsponsoring, wordt gefinancierd door het aanbrengen van reclameboodschappen van regionale ondernemers. Hierdoor krijgen cursisten met vervoersproblematiek toch de kans om een opleiding te volgen bij Open Atelier. Maandag werden de sponsors bedankt met een hapje en een drankje.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Pelt - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.
Neerpelt - Sporting zaterdag in topper tegen Merksem

Neerpelt

Sporting NeLo staat voor de wedstrijd(en) van de waarheid. Sven Spooren: "Om volgend jaar naar de BeNeliga te mogen, zal het thuis zeker langs Merksem moeten. Vanzelf zal dat niet gaan vermits Sporting niet kan beschikken over Denert, Follon, Pastoor en Rojc. Dat zorgt voor druk bij de overgebleven spelers en ook bij de jonge gasten die vanuit de tweede ploeg moeten doorgroeien. Doch er is geen enkel excuus om Merksem niet strijdend te lijf te gaan en na 60 minuten al strijdend te verslaan. We (…) Het hele nieuwsbericht

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Actieweek rond dikkedarmkanker

Dinsdag 21 maart 2017
Pelt - Actieweek rond dikkedarmkankerZoomElke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema nog tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. 'Alles OK op de wc?' is een samenwerking van de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt.
De hele werkweek – steeds van 10.00 tot 17.00 uur - kan je in de hal van het ziekenhuis een 'reuze dikke darm' (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Thijs overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Pelt - Tina Thijs overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Tina Thijs overleden, de weduwe van Pierre Noten. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in familiekring. Donderdag is er van 18u tot 18.30u een avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Pelt - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...
Overpelt - Op de goeie golf (153): MobilofoonZoom

Overpelt

Vanuit de auto draadloos telefoneren, het leek jarenlang onmogelijk. Hoe men vroeger ongevallen of andere dingen kon doorgeven via een mobilofoon, legt Jo Ruffini u uit in een nieuwe aflevering vanuit het Radiomuseum in het Lindel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Pelt - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Ronny Van Otterdijk overleden

Zondag 19 maart 2017
Pelt - Ronny Van Otterdijk overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Ronny Van Otterdijk overleden, de echtgenoot van Magda Bax. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18 en 18.30 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 

Allemaal voor Ed Sheeran

Zaterdag 18 maart 2017
Op 5 april zal niemand minder dan Ed Sheeran optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Tickets zijn al lang uitverkocht maar radiozender MNM voorziet nu een winactie voor een privéconcertje en een meet and greet met de zanger. Voor deze wedstrijd moeten de fans proberen om met de hashtag #MetSheeran in de media te geraken. Zo probeerden Anne Schoone, uit Lommel, en Marissa Braeken, uit Overpelt, ook om met hun idee in de media te komen. De twee meisjes studeren allebei in Leuven en hebben daar dan ook de Ed Sheeran in zich naar boven laten komen. Ze dansten op het liedje Barcelona (met een Leuvens tintje). Hopelijk brengt het hen geluk en lukt het Anne en Marissa om hun muziekheld eindelijk te kunnen ontmoeten!

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Pelt - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Pelt - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
Het is maar dat je 't weet
Er wordt de komende twee weekends gewerkt aan een spooroverweg tussen Lier en Herentals. Er is tussen die twee steden dan ook geen treinverkeer mogelijk. Reizigers die vanuit Lier naar Nijlen, Kessel, Bouwel of Herentals willen sporen, moeten morgen en overmorgen en dus ook volgend weekend met de bus. Tussen Lier en Herentals rijden van 's morgens tot 's avonds twee keer per uur vervangbussen.

S&K Metalprojects failliet

Donderdag 16 maart 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft S&K Metalprojects uit de Waterrijtstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 april worden ingediend. De firma werd in 1989 opgericht.

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Pelt - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

LHVV bereidt nieuwe seizoen voor

Donderdag 16 maart 2017
Overpelt - LHVV bereidt nieuwe seizoen voorZoom

Overpelt

De jeugdwerking van Lindel-Hoeven VV is al volop bezig met de voorbereiding van het volgend seizoen. De club zoekt nog enkele jeugdspelers die volgend seizoen op provinciaal niveau willen voetballen. Spelers van alle leeftijden zijn welkom! Interesse voor een testtraining of testwedstrijd, geef dan snel een seintje, want de plaatsen zijn beperkt: 0478 384 374 of stuur een mailtje via "Contact" in het HOME-menu van de website www.lindelhoevenvv.be. Naast spelers is Lindel-Hoeven VV ook op zoek naar ambitieuze jeugdtrainers. Indien je je geroepen voelt om een jeugdploeg te trainen, alleen of als hulptrainer, aarzel dan ook niet om contact op te nemen via mail of via het hierboven vermelde nummer. (Ingez.)

Ondertussen, in de bib... (3)

Woensdag 15 maart 2017
Neerpelt - Ondertussen, in de bib... (3)Zoom

Neerpelt

Binnenkort gaat de bib dicht voor een vernieuwing. Tot 25 maart kun je er 20 materialen lenen, waarvan 10 dvd's, met een uitleentermijn van 2 maanden (dus tot mei). (Tekening: Fobie)

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Freddy Stevens overleden

Woensdag 15 maart 2017
Overpelt - Freddy Stevens overleden

Overpelt

Gisteren is Freddy Stevens overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Daems. Hij was 68 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Thieu Janssen overleden

Woensdag 15 maart 2017
Overpelt - Thieu Janssen overleden

Overpelt

Vandaag is Thieu Janssen overleden, de echtgenoot van Stanske Thones. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kinderen welkom

Woensdag 15 maart 2017
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert in de paasvakantie twee cursussen voor toekomstige animatoren en hoofdanimatoren. Dat gebeurt in Dommelhof. De hele week stomen ervaren instructeurs de cursisten klaar om in de vakantie op een speelplein te staan of binnen een andere jeugdwerking aan de slag te gaan. Op de vrijdagen 7 en 14 april wordt er in de Dommelhof-schouwburg een kindernamiddag op het getouw gezet, zodat deze toekomstige animatoren hun skills kunnen laten zien. Kinderen zijn daar dus zeer welkom - ze krijgen er ook gratis een vieruurtje. Wie geïnteresseerd is kan zijn kind laten deelnemen aan die namiddag, die om 13.30u van start gaat. Rond 16.30u wordt er een punt achter gezet. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Gust Berghmans overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Overpelt - Gust Berghmans overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Gust Berghmans overleden, de echtgenoot van Mia Verbiest. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Stiena Theuwis overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Pelt - Stiena Theuwis overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Stiena Theuwis overleden, de weduwe van Jos Van Gerven. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Vrijdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, met na afloop gelegenheid tot een laatste groet in uitvaartcentrum Vandebosch.

Ondertussen, in de bib... (2)

Dinsdag 14 maart 2017
Neerpelt - Ondertussen, in de bib... (2)Zoom

Neerpelt

.

Neerpelt

Onder de noemer ‘Neerpelt bezwijkt’ wil het gemeentebestuur elk jaar een gehucht of deelgemeente in de kijker plaatsen. Boseind, Sint-Huibrechts-Lille, Grote Heide en Damsheide kwamen de voorbije jaren al aan de beurt. Na het Herent in 2017 wordt 2018 het jaar van Neerpelt-centrum. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, wordt op woensdag 22 maart om 20 uur een infomoment en brainstormsessie georganiseerd in Woonzorgcentrum Sint-Jozef. Daarop is iedereen uit Neerpelt-centrum (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is het Geluidshuis

Dinsdag 14 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur komt het Geluidshuis naar de bibliotheek van Hamont. Het is een productiehuis dat leuke hoorspelen maakt; ze schrijven verhalen, die ze opnemen met stemmen van de beste acteurs en vervolgens zélf uitgeven. Hun reeksen Heerlijk Hoorspel en Kabouter Korsakov zijn bijzonder hip bij kinderen, maar misschien nog meer bij hun ouders, door de vele grappen en muzikale oorwormpjes. Alle hoorspelen staan op cd, die dan weer verpakt zit in een prachtig (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Revolutionaire behandeling bij MariaziekenhuisZoomAls eerste Limburgse ziekenhuis heeft het Mariaziekenhuis in Overpelt een revolutionaire laserbehandeling tegen vaginale droogheid geïntroduceerd. Deze laserbehandeling - niet-chirurgisch, niet-hormonaal en pijnvrij – biedt volgens gynaecologen de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat.
Eén op twee vrouwen in de menopauze heeft last van vaginale droogheid wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle (…) Het hele nieuwsbericht

Mariëtte Ceulen overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Neerpelt - Mariëtte Ceulen overleden

Neerpelt

Zondag overleed de uit Neerpelt afkomstige Mariëtte Ceulen, de echtgenote van Jean Vangompel. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in As-Centrum.

Mia Quanten overleden

Maandag 13 maart 2017

Neerpelt

Zaterdag is Mia Quanten overleden, de weduwe van Jean Leppens. Ze was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Hoera! Even een blauwtje lopen

Maandag 13 maart 2017
Pelt - Hoera! Even een blauwtje lopenZoomWie dezer dagen de heidegebieden in Limburg en Antwerpen bezoekt, heeft een grote kans om getrakteerd te worden op een uniek schouwspel: blauwe kikkers. Mannelijke Heikikkers kleuren namelijk blauw (foto) om een vrouwtje te strikken. Lang duurt dat niet: na enkele dagen is de koppeltijd voorbij en nemen mannetjes weer hun bruine kleur aan. Lees meer bij Natuurpunt (Foto Peter Engelen)

Gast uit Burkina Faso

Maandag 13 maart 2017
Pelt - Gast uit Burkina FasoZoomIn het kader van de vastenactie Broederlijk Delen krijgen Neerpelt en Overpelt van 21 tot 28 maart Isidore Della uit Burkina Faso op bezoek. Isidore vertelt op 26 maart om 14 uur in zaal Pax in Grote Heide over zijn leven en werk.

Fons Kuppens overleden

Maandag 13 maart 2017
Neerpelt - Fons Kuppens overleden

Neerpelt

Vandaag is Fons Kuppens overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: donderdag van 19.30 tot 20u bij uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jacqueline Peeten overleden

Maandag 13 maart 2017
Overpelt - Jacqueline Peeten overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Jacqueline Peeten overleden, de weduwe van Henri Witters. Ze was 95 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Laatste groet: morgen/dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Gratis naar... lezing Peter Verlinden?ZoomJournalist Peter Verlinden is nu woensdag te gast in het Raadhuis in Lommel (19u30) voor een boeiende lezing over Congo. In deze lezing  graaft hij naar de wortels van de Congolese machteloosheid. Hij gaat op zoek naar de oorzaken en opent de discussie over de toekomst. Als journalist is hij gespecialiseerd in het Gebied van de Grote Meren in Centraal-Afrika. Al ruim twintig jaar verzorgt hij voor de VRT de verslaggeving uit die regio. U kunt hier misschien gratis naartoe, mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Er zijn twee duo-tickets per gemeente te winnen, voor de snelle beslissers dus! In uw mail naam, adres en Internetgazet vermelden!
Overpelt - Op de goeie golf (152): handy talkingZoom

Overpelt

De veldtelefoons tijdens de Eerste Wereldoorlog waren logge apparaten die via kabels met elkaar verbonden waren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kon men in de loopgraven al draadloos communiceren. De eerste GSM's van 1973 leken wel heel erg op de telefoons uit de Tweede Wereldoorlog. Jo Ruffini vertelt er u alles over in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Jan Peeten overleden

Zaterdag 11 maart 2017
Overpelt - Jan Peeten overleden

Overpelt

In het Z.O.L. in Genk is gisteren Jan Peeten overleden, de echtgenoot van Jeannine Pletsers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag van 18 tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Christiane Poelmans overleden

Zaterdag 11 maart 2017

Neerpelt

Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Christiane Poelmans overleden. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Een elastieken deadline

Zaterdag 11 maart 2017
Chel mag het zeggen
Pelt - Een elastieken deadlineWie ooit zijn brood verdiend heeft in het onderwijs, weet het maar al te goed: in het begin van je loopbaan hield je best de teugels strak. Naarmate je jezelf zekerder voelde – dat kon maanden duren – kon je ze dan nog altijd wat vieren. Andersom ging niet. Los beginnen en dan mettertijd de regels strakker toepassen, was onbegonnen werk. Even zinloos als een koe leren saffraan vreten.
Met columns schrijven gaat het ook ongeveer zo. Je krijgt een tweewekelijkse opdracht, er is een duidelijke (…) Het hele nieuwsbericht

'The Vape' opende zijn deuren

Vrijdag 10 maart 2017
Neerpelt - 'The Vape' opende zijn deurenZoom

Neerpelt

Mensen zouden moeten stoppen met roken, meestal leidt dat tot longkanker. Of ze dan elektronisch moeten roken is dé vraag. Stop smoking, just vape... is het motto van een nieuwe winkel in de Kloosterstraat die sinds deze week open is. "The Vape" heeft al een zaak in Mol, maar vermits ze daar veel klanten uit Noord-Limburg hadden openden ze nu ook The Vape Neerpelt. Elektronisch roken, al dan niet met een smaakje. Sven en zijn medewerker Sam staan hun klanten alvast met raad en daad bij, al had de klant in het midden al genoeg vape-ervaring om fotogeniek te dampen... (Foto Marc Faes)
'The Vape' opende zijn deuren'The Vape' opende zijn deuren'The Vape' opende zijn deuren
Zoom

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Chel Hoeben overleden

Vrijdag 10 maart 2017
Neerpelt - Chel Hoeben overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Chel Hoeben overleden, de echtgenoot van Bertha Kums. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring, waarna zijn asurn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van het Herent.

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Gratis naar Imago Tijl?

Donderdag 9 maart 2017
Gisteren meldden we al dat Imago Tijl volop repeteert voor de nieuwe voorstelling. Die vinden eind deze week plaats. Zowel voor morgen/ vrijdag (20.15u) als zaterdag (20.15u) en zondag (15.00u) geven we 2 duotickets weg per voorstelling. De eerste 2 lezers die mailen naar info[!]imagotijl.be met vermelding van de dag mogen de duotickets afhalen op de dag van de voorstelling aan de ingang van het Dommelhof! De winnaars worden per e-mail verwittigd.

Actieweek tegen darmkanker

Donderdag 9 maart 2017

Overpelt

Elke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema van 20 tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. Je kan er rondneuzen in een reuze dikke darm, voordrachten bijwonen en een filmvoorstelling meepikken.
Een gezonde levensstijl verkleint het risico op darmkanker aanzienlijk. De gemeentebesturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Julie Opdeweegh overleden

Donderdag 9 maart 2017
Overpelt - Julie Opdeweegh overleden

Overpelt

Dinsdag is de uit Overpelt afkomstige Julie Opdeweegh overleden, de weduwe van Christ Goossens. Zij was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt.

Alida Veekens overleden

Donderdag 9 maart 2017
Neerpelt - Alida Veekens overleden

Neerpelt

Op 4 maart overleed de uit Neerpelt afkomstige Alida Veekens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.

Ondertussen, in de bib... (1)

Woensdag 8 maart 2017
Neerpelt - Ondertussen, in de bib... (1)Zoom

Neerpelt

.

Josée Poukens overleden

Woensdag 8 maart 2017
Neerpelt - Josée Poukens overleden

Neerpelt

In WZC Sint-Jozef is vandaag Josée Poukens overleden. Ze was 77 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Laatste groet: maandag tussen 19u en 19.30u in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: WALLCORP

Woensdag 8 maart 2017

Overpelt

Ben Walraf uit Overpelt heeft de bvba WALLCORP opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel via postorderbedrijven of via internet, metaalbewerking, houtbewerking, managment, consultancy en marketing..

Overpelt

Ook dit jaar verkiezen de Overpeltse kinderen een nieuwe kinderburgemeester op de Buitenspeeldag op woensdag 19 april. Alle kinderen uit het 4de en 5de studiejaar kunnen zich kandidaat stellen. Meer info bij de jeugddienst: lize.pinxten[!]overpelt.be.
Vanaf het winterseizoen 2017 gaat Ryanair zijn aanbod vanaf Eindhoven Airport met 9 nieuwe routes uitbreiden: Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Praag (Tsjechië), Rabat (Marokko), Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia (Spanje). Daarnaast worden de frequenties van enkele bestaande routes verhoogd. Vanaf Eindhoven Airport wordt er dan 5 keer per week naar Madrid, 6 keer per week naar Manchester, 3 keer per week naar Marrakesh en 4 keer per week naar Sofia gevlogen.

Hoogtechnologisch groeiwonder

Dinsdag 7 maart 2017
Vandaag gelezen
"De Nederlandse regering trekt met een succesvol economisch rapport naar de verkiezingen (van 15 maart - red.). Het symbool van de economische wederopstanding is Eindhoven, waar uit de as van de elektronicareus Philips een hoogtechnologisch groeiwonder herrijst." (De Tijd)

Een gast uit Burkina Faso

Dinsdag 7 maart 2017
Neerpelt - Een gast uit Burkina Faso

Neerpelt

In samenwerking met Broederlijk Delen ontvangt de parochiefederatie Neerpelt van 21 tot 28 maart een gast uit Burkina Faso. Isidore is socioloog van opleiding. In Burkina Faso werkt hij bij INADES Formation, een organisatie die mensen informeert en begeleidt bij het opzetten van lokale besturen en werken rond beleidsbeïnvloeding. Daarnaast focust de organisatie ook op landbouworganisaties en –technieken.Op zondag 26 maart vanaf 14 uur krijgt iedereen de gelegenheid de gast uit Burkina Faso te ontmoeten in zaal Pax op de Grote Heide.
Overpelt - Koffiestops voor Broederlijk Delen

Overpelt

Vrijdag 10 maart: school Lindel (Corneliusschool) (van 7.30 tot 10 uur) en school Holheide (Clementiaanschool) (van 8.15 tot 9 uur). Zondag 12 maart: in de kerk van Holheide na de eucharistieviering van 9 uur én in de kerk van het Centrum na de eucharistieviering van 10.30 uur. 
Donderdag 16 maart: op de wekelijkse markt (Oude Markt) vanaf 14 uur.

Vicky Vanassche overleden

Maandag 6 maart 2017
Pelt - Vicky Vanassche overledenDonderdag is in WZC Sint-Jozef in Neerpelt Vicky Vanassche overleden, de echtgenote van Jozef De Backer. Zij was 76 jaar. De crematie en het verstrooien van de assen op de begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats.

Thieu Scheelen overleden

Maandag 6 maart 2017
Overpelt - Thieu Scheelen overleden

Overpelt

Zaterdag is Thieu Scheelen overleden, de echtgenoot van Alice Kums. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Praatcafé Dementie

Maandag 6 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Drie keer per jaar wordt in de regio een praatcafé dementie georganiseerd, afwisselend in Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel. Dat gebeurt in samenwerking met de woonzorg- en dienstencentra. Het eerste praatcafé van dit jaar vindt plaats op donderdag 9 maart om 19.30 uur in Dienstencentrum Pelle Melle in Overpelt (Dorpsstraat 58). Het thema is 'voeding en slikken bij personen met dementie'.
Vaak zijn problemen met voeding duidelijke symptomen van een evoluerend (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Op de goeie golf (151): draadloze communicatieZoom

Overpelt

Voor deze editie van 'Op de goeie golf' trok Jo Ruffini voor de laatste keer naar het rijtuigenmuseum in Valkenswaard. In deze aflevering vertelt Eric van den Heuvel, van dat museum, hoe een koetsier door de stand van zijn zweep kon communiceren met andere weggebruikers.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Pelt - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)
Eindhoven heeft een Europese principe-subsidie in de wacht gesleept om de stad groener en waterrijker te maken. Er komt een miljoen beschikbaar voor onderzoek en anderhalf miljoen voor de concrete realisatie van de plannen. Voorwaarde voor de subsidie is wel dat Eindhoven zelf meebetaalt, in een 70-30 verhouding Europa-Eindhoven. De komende maanden gaat de stad onder leiding van wethouder Mary-Ann Schreurs op zoek naar geschikte projecten. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met Trefpunt Groen, zo (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Paesen overleden

Zondag 5 maart 2017
Pelt - Thieu Paesen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Paesen overleden, de echtgenoot van Mieke Suls. Hij was 91 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid  tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Overpelt

De openbare verkoping van een huis, 2 weilanden en 2 landbouwgronden, gelegen in de Zipstraat 37, heeft in eerste roep 315.000 euro opgeleverd. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Neerpelt

De openbare verkoping van de woning Grote Heide 26 heeft in eerste roep 144.000 euro opgeleverd. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Neerpelt

De openbare verkoping van een woonhuis en bouwgrond, gelegen Korte Hayenhoekweg 13, heeft 201.000 euro opgeleverd. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

EMJ-quiz begonnen

Zaterdag 4 maart 2017
Neerpelt - EMJ-quiz begonnenZoom

Neerpelt

In De Kentings is de 7de EMJ-quiz begonnen. Er nemen 27 teams aan deel. (Foto Stijn Philippe)

MPI-gasten naar Drake

Vrijdag 3 maart 2017
Woensdagavond kregen de gasten van de buitenhuizen van MPI Sint-Elizabeth de kans om naar de Canadese rapper Drake te gaan kijken in het Sportpaleis in Antwerpen. Toen Drake een tweede optreden in het Sportpaleis aankondigde, werden er immers tickets vrijgemaakt voor het goede doel. En één van die goede doelen werd uiteindelijk het MPI van Sint-Elizabeth. Die gasten hebben zich goed geamuseerd!

Martha Dingenen overleden

Vrijdag 3 maart 2017
Overpelt - Martha Dingenen overleden

Overpelt

Gisteren is Martha Dingenen overleden, de echtgenote van Jan Teeuwen. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Eddy Snoekx overleden

Vrijdag 3 maart 2017
Neerpelt - Eddy Snoekx overleden

Neerpelt

Gisteren is Eddy Snoekx overleden, de echtgenoot van Gerardine Andelhofs. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dirk Pertoom overleden

Vrijdag 3 maart 2017

Overpelt

Vandaag is Dirk Pertoom overleden, de levenspartner van Antje Smit. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Begroetingsmoment na telefonische afspraak via 011-64.20.90.

Nieuwe bvba: Car Care Belgium

Vrijdag 3 maart 2017

Overpelt

Levi Gielen en Liesbeth Keersmaekers, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Car Care Belgium opgericht met zetel aan de Lindelsebaan. Doel van de vennootschap is het uitbaten van een autowassalon én onderhoud en reparaties van auto's. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.550 euro
Pelt - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. Meer info

Sporting zaterdag tegen Eynatten

Donderdag 2 maart 2017
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Eynatten

Neerpelt

Handbalclub Sporting NeLo speelt zaterdagavond om 20.15u tegen en in Eynatten. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Voor de laatste wedstrijd in Eynatten wil Sporting NeLo graag verder bouwen aan de vorm van de laatste weken maar dat zal dan zonder de gekwetsten Habraken, Denert en Follon gebeuren. Ook Rojc en Polfliet zijn lichtjes aangeslagen maar kunnen normaal gezien wel aantreden. Voor NeLo heeft de wedstrijd geen (of weinig) belang, maar voor Eynatten staat er nog wel wat op het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: WPM Invest

Donderdag 2 maart 2017
Wim Hendriks uit Lommel en Pieter Hendriks uit Overpelt hebben de bvba WPM Invest opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. Het betreft een onderneming in onroerende goederen. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Hugo Vanchaze overleden

Donderdag 2 maart 2017
Overpelt - Hugo Vanchaze overleden

Overpelt

Gisteren is Hugo Vanchaze overleden, de weduwnaar van Annita Van de Velde. Hij was 60 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Neerpelt

Vanaf komende zaterdag 4 maart om 9u verkoopt de gemeentelijke bibliotheek boeken en cd’s. Je kan er dan kinderboeken, fictie, informatieve boeken, tijdschriften en cd’s voor een prikje kopen. Voor cd’s bedraagt dat prikje € 0,50 per stuk, voor boeken en tijdschriften € 0,50 per 2 cm dikte. Men kan er alleen met cash geld betalen.

Maria Verlinden overleden

Woensdag 1 maart 2017
Pelt - Maria Verlinden overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Maria Verlinden overleden, de weduwe van Mathieu Swinnen. Ze zou op 8 augustus 100 jaar worden. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet; vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 1 maart 2017
Communiefoto’s in de brandweerkazerne worden enorm gesmaakt. Daarom zet men daar de deuren van de posten graag open voor de communie- en lentefeesten. Je kan je foto’s laten maken op woensdag 8 maart van 13 tot 16 uur. Waar:
- Post Bree: Bocholterstaat 15
- Post Leopoldsburg: Koningin Louisa-Marialaan 145
- Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
- Post Neerpelt: Heuvelerweg 24.
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! 
Grensgevallen
Pelt - Wandelen over het VogelhuttenpadZoomIn maart is het Vogelhuttenpad de wandeling van de maand in Valkenswaard. Vanuit de vogelkijkhutten langs de route geniet u van een prachtig uitzicht en van de vele vogelsoorten die zich in de natuur in en rond Valkenswaard ophouden. De route is minimaal 5,7 en maximaal 13 km lang en loopt via knooppunten door typisch Brabants landschap van bos, heide en ven. Het aanbevolen startpunt van de wandeling is het parkeerterrein van ’t Oude Wandelpark aan de Eindhovenseweg. Een deel van de route gaat (…) Het hele nieuwsbericht

Astrid Deblier overleden

Woensdag 1 maart 2017
Pelt - Astrid Deblier overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Astrid Deblier overleden, de weduwe van Jaak Timmers. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: zondag tussen 10u en 10.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt