Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Pelt - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Nieuwe bvba: Alupelt

Woensdag 30 mei 2018
Johannes Umans uit Neerpelt en de bvba Umans Holding Management met zetel in Overpelt hebben de bvba Alupelt opgericht met zetel aan de Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructies en van metalen deuren en vensters.

Nieuwe bvba: Plezant Wonen

Woensdag 30 mei 2018

Neerpelt

Miquel Van Roosmalen en de bvba Rent-a-mat, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Plezant Wonen opgericht met zetel aan de Hamonterweg. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.
Neerpelt - 'Grease' door college-leerlingenZoom

Neerpelt

Hoewel de musical al dateert van 1972 en de iconische film met Olivia Newton-John en John Travolta uitkwam in 1978, is "Grease" nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk klassieke songs als ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’ - in deze productie in aanstekelijke Nederlandstalige versies – doen het publiek nog steeds dromen.
Grease vertelt het verhaal van de tieners Danny en Sandy die samen een (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Derdaele overleden

Woensdag 30 mei 2018
Pelt - Hubert Derdaele overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Hubert Derdaele overleden, de echtgenoot van Maria Scrayen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters in Lommel.

LHVV sloot het seizoen af

Woensdag 30 mei 2018
Overpelt - LHVV sloot het seizoen afZoom

Overpelt

Zaterdag werd onder een stralende zon bij Lindel-Hoeven VV het slot gevierd van het voorbije voetbalseizoen. In de namiddag verzamelden de spelers op de terreinen voor een heus ‘Linne zonder grenzen’ waarbij in groep allerhande opdrachten moesten worden uitgevoerd. De kleinsten waren intussen al vertrokken naar Weerterbergen voor een zwem(plons)partij en stoeien in de binnenspeeltuin. Om 18 uur waren ook de ouders en broertjes en zusjes uitgenodigd voor een avondfestijn en met liefst 400 (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Femma Boseind en KVLV Herent op ledenreisZoom

Neerpelt

Femma Boseind en KVLV Herent trokken gisteren naar de mosterdfabriek van Bister in Achêne (Ciney). Daar kregen ze een deskundige uitleg over de fabricatie van mosterd, pickles en fijne groentjes op azijn. En natuurlijk werd er geproefd. Na het middagmaal ging het richting Maredsous en brachten ze een bezoek aan de benedictijnenabdij (foto). De gids gaf de dames een interessante kijk op de producten - o.m. kaas en bier - van deze imposante abdij. Volgend werkjaar gaan ze opnieuw gezamenlijk op ledenreis!

Irène Bergs overleden

Woensdag 30 mei 2018
Pelt - Irène Bergs overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Irène Bergs overleden, de echtgenote van Emiel Geuens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)
Neerpelt - Okra Hènt en Lille trok naar HeppeneertZoom

Neerpelt

De OKRA-afdelingen van het Herent en Sint-Huibrechts-Lille trokken dit jaar samen naar Heppeneert, het pittoreske oord aan de Maas bij Maaseik. Na de lunch werd de grens overgestoken voor een bezoek aan het witte stadje Thorn, waar ze door twee gidsen werden opgewacht. In september vindt de volgende uitstap plaats.
Neerpelt - College in de prijzen op EuroclassicaZoom

Neerpelt

De Latinisten van het tweede en het derde jaar en de leerlingen Grieks van het derde en het vierde jaar van WICO-campus Sint-Hubertus behaalden mooie resultaten in de 5e editie van de Euroclassica-wedstrijd. Classica Vlaanderen promoot op tal van manieren de klassieke talen en de Grieks-Romeinse cultuur. Zo organiseert ze deze wedstrijd in samenwerking met 23 Europese partners. In al deze landen wordt hetzelfde examen afgenomen.
Maandag organiseerde de vakwerkgroep klassieke talen van (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Markant bezocht het gerechtsgebouwZoom

Neerpelt

De dames van Markant Neerpelt brachten een bezoek aan het nieuwe gerechtsgebouw, de Hazelaar, in Hasselt. Het staat naast het station en kijkt uit over het Monseigneur Broekxplein. Een gids gaf een interessante rondleiding door het prachtige gebouw (foto), dat bestaat uit een kantoorgebouw van zes en een toren van twaalf verdiepingen. Op 1 oktober 2011 werd het opgeleverd en in 2012 in gebruik genomen; de officiële opening volgde pas in september 2013. Het gebouw is eigendom van Belfius en wordt voor een periode van 36 jaar gehuurd door de Regie der Gebouwen.
Verkiezingen Beringen

Overpelt

Valerie Plessers (sp.a) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer kandidaat. Ze is dit jaar aan haar laatste van drie jaren als schepen bezig. Vanwaar die beslissing?
Valerie: "Om te beginnen betreur ik het dat het rood-groene kartel niet verdergezet wordt. Een gemiste kans voor progressief Pelt. Wat niet wil zeggen dat ik het nieuwe paarse project afkeur. Wie weet zitten daar wel nieuwe kansen in, dat kan ik nu niet inschatten. 
"Ten tweede zou ik alleen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vanbussel overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Pelt - Henri Vanbussel overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Kaulille afkomstige Henri Vanbussel overleden, de weduwnaar van Mia Cox. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dirk Boddin overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Pelt - Dirk Boddin overledenIn Neerpelt is vandaag Dirk Boddin overleden, de echtgenoot van Carine Alders. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Blokken in De Vliering

Dinsdag 29 mei 2018

Neerpelt

We meldden al dat je kan blokken in de bib, maar in De Vliering - op de tweede verdieping boven Oud Dommelhof - kan het ook, en langer. Er staat daar inmiddels nieuw meubilair en de beschikbare wifi is versterkt. De gemeente stelt de ruimte ter beschikking tot en met 30 juni, van 8 tot 22 uur. Tijdens de periode van de herexamens is de studieruimte geopend van 1 augustus tot en met 15 september.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Neerpelt

De organisatie van ”Neerpelt op de rooster” is op zoek naar ‘durvers en doeners’ op zondag 26 augustus. Iedereen, geboren of getogen in Neerpelt is uitgenodigd voor de meest spannende barbecue-wedstrijd van de laatste jaren. Elk team van minimaal 2 en maximaal 5 enthousiaste vrienden ‘strijden’ om 3 gerechten klaar te maken die door een professionele jury en een volksjury worden beoordeeld. De organisatie voorziet de teams van ingrediënten. Aan de teams om alle bezoekers te binden en te boeien met hun lekkerste culinaire uitspattingen! Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 teams. Het inschrijvingsformulier staat hier.

Pieter Verstraten overleden

Maandag 28 mei 2018
Neerpelt - Pieter Verstraten overleden

Neerpelt

Vandaag is Pieter Verstraten overleden, de weduwnaar van Maria Jacquet. Hij was 78 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Auto tegen everzwijn

Maandag 28 mei 2018
Op de Noord-Zuid ter hoogte van de afrit Lindel-Hoeven in Overpelt heeft een auto gisteravond rond 23u een everzwijn aangereden dat de weg overstak. De automobilist, een 48-jarige man uit Hamont-Achel, werd daarbij licht gewond. De ever overleefde de klap niet.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Pelt - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café De Klok in Hamont-centrum de woning Zonhoekstraat 199 en 199+ openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a42ca en heeft een K.I. van 567 euro.

Neerpelt

Isolde V. (24) uit Neerpelt en twee inwoners van Alken zijn lichtgewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt.

Overpelt

Campus De Wingerd gaat voortaan "Vox" heten. Dat werd deze namiddag bekendgemaakt tijdens het schoolfeest. "Vox" omvat naast een basisschool en atheneum ook een tienerschool. Dit om de overgang tussen de 3 scholen minder bruusk te laten verlopen, aldus de directie.

Straffe heren

Zondag 27 mei 2018
Pelt - Straffe herenZoomGisteren hebben Kris Vanveggel en Matty Camps de 4de DAN in jiujitsu behaald. Kris is actief bij de jiujitsuclub Kumite in Overpelt, Matty bij Samoerai in Bocholt. Jiujitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen, lezen we op Wikipedia. Een beoefenaar gaat dus niet zelf tot de aanval over.
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Jan Cuyvers overleden

Zondag 27 mei 2018
Neerpelt - Jan Cuyvers overleden

Neerpelt

Vanmorgen is Jan Cuyvers overleden, de weduwnaar van Maria Swinnen. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een gebedswake in de Sint-Willibrorduskerk van het Herent, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jan Casteleyn overleden

Zondag 27 mei 2018
Pelt - Jan Casteleyn overledenGisteren is Jan Casteleyn overleden, de echtgenoot van Els Creemers. Hij was 72 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg is Artuur Peters er in geslaagd om de zilveren medaille te veroveren in de K1 over 500 m in een tijd van 1’39”. Artuur moest enkel de Tsjech Dostal laten voorgaan (1’38”). Met drie medailles op drie deelnames tijdens deze wereldbeker hebben de NWC-vaarders bewezen dat ze goed bezig zijn met het oog op het komende EK en WK én op een eventuele kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.
Grensgevallen
Bij de Venbergse Molen in Valkenswaard zijn gisteravond twee aanhangwagens met kano's in brand geraakt. Daarbij werden elf boten beschadigd; acht daarvan konden vandaag niet gebruikt worden voor Dommelafvaarten.
Verkiezingen Beringen
Linda Vissers gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst Vissers trekken. Naar eigen zeggen wil ze opkomen voor uitsluitend lokale belangen en sluit ze samenwerking met niemand uit, op voorwaarde dat het belang van de Peltenaar primeert.
Pelt - Twee medailles voor NWC op WB kajakZoomDe leden van NWC hebben vandaag twee medailles behaald op de druk bezette Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg. Artuur Peters werd knap tweede in 3’27” in de K1 1000 m achter de Duitser Rennschmidt (3’26”). Ook Lize Broekx en Hermien Peters (foto) staan op het podium in Duisburg. Zij werden derde in 1’41” achter Nieuw-Zeeland (1’37”) en Frankrijk (1’40”). Met deze prachtprestaties zijn Artuur, Lize en Hermien zeker van hun selectie voor het Europees en Wereldkampioenschap later dit seizoen. (Foto Baud Kums)

Nieuwe bvba: Eurohuizen

Zaterdag 26 mei 2018
Jama Dehzad uit Sint-Huibrechts Lille en Charif Saab uit Baabda (Libanon) hebben de bvba Eurohuizen, afgekort EH, opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van, de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten en handel in onroerend goed.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Studeren in de bib

Vrijdag 25 mei 2018
Pelt - Studeren in de bibZoomTot eind juni helpen de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt studenten het hoofd koel houden. Geeft de thermometer meer dan 25°C aan, dan wordt er voor een verfrissing gezorgd en dat was vandaag het geval: wie in de bib van Neerpelt aan het studeren was, werd verrast met een ijsje. Studenten die graag samen studeren, zijn altijd welkom in de bibliotheek. De bib heeft heel wat voordelen voor studenten: het is er rustig, er zijn voldoende stopcontacten, gratis wifi en printservice. Koffie, thee of water (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Samana Boseind wandelde naar zwembadZoom

Neerpelt

Voor veel leden van Samana Boseind is het nabijgelegen sport- en recreatiezwembad "lago Pelt Dommelslag" onbekend terrein. Een dertigtal personen, waaronder vijf rolstoelgebruikers, gingen gisteren dan ook  in op de uitnodiging om een wandelingetje te maken (foto) vanaf De Kentings naar het zwembad voor een geleid verkenningsbezoek. Ze kregen ze een rondleiding achter de schermen, zagen ze de machinekamers met waterpompen en filterinstallaties, bekeken ze het binnen- en het buitenbad en de wellness-ruimte, en eindigden ze in het cafetaria voor een koffie met vlaai. Het was voor ieder een verrassende ervaring!

Willy Coenen overleden

Vrijdag 25 mei 2018
Overpelt - Willy Coenen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is woensdag Willy Coenen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

José Spooren overleden

Donderdag 24 mei 2018
Pelt - José Spooren overledenMaandag overleed de uit Overpelt afkomstige José Spooren, de weduwe van Jaak Claes. Zij was 79 jaar. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Okra-centrum trok naar Averbode

Donderdag 24 mei 2018
Neerpelt - Okra-centrum trok naar AverbodeZoom

Neerpelt

Vorige week trok OKRA Neerpelt-centrum met 40 deelnemers op bedevaart naar Scherpenheuvel. Nadien kregen ze nog een rondleiding in de prachtige abdij van Averbode waar twee gidsen klaar stonden. En dat allemaal bij zomerse temperaturen!
Pelt - Verkeershinder richting ValkenswaardZoomEr is vanochtend een verkeersongeval gebeurd op de N69/Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard). Hierdoor was de N69 verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeersongeval gebeurde rond 2 uur toen een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak van de weg ging, enkele bomen raakte en vervolgens in een sloot terecht kwam. De chauffeur moest met onbekende verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. (Foto politie Valkenswaard)

Botsing in Klaverstraat

Woensdag 23 mei 2018

Neerpelt

In de Klaverstraat botsten twee voertuigen. Het ongeval gebeurde gisterenavond, even voor 20 uur.

Lène Dilissen overleden

Woensdag 23 mei 2018
Pelt - Lène Dilissen overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Lène Dilissen, de weduwe van Frens Lommelen, thuis in Overpelt overleden. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (16-17 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wegen afgesloten in Schaft

Dinsdag 22 mei 2018
Grensgevallen
De Stichting Driving Valkenswaard International organiseert van morgen/woensdag tot en met zondag 27 mei het internationaal (paarden)mensport-evenement ‘Driving Valkenswaard International’ op terreinen aan Klein Schaft, nabij de Maastrichterweg in Borkel-en-Schaft. In dat verband wordt Klein Schaft afgesloten voor alle verkeer tot zondag 20.00 uur. Verder worden van zaterdag 26 mei 07.00 uur tot zondag 27 mei 20.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer: Abdijweg vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

De Neerpelter Schaakkring bestaat al 40 jaar. Om dit te vieren is men nu op zoek naar de vroegere leden. Helaas beschikt men er niet over de gegevens van voor 2010. Nu zaterdag vindt het feest plaats (zie kalender en website NSK) en daarvoor wil de kring graag alle oude leden van de NSK langs deze weg uitnodigen.

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Studeren in de bib

Dinsdag 22 mei 2018
Tot eind juni helpen de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt studenten het hoofd koel houden. Geeft de thermometer meer dan 25°C aan, dan wordt er voor een verfrissing gezorgd! Studenten die graag samen studeren, zijn altijd welkom in de bibliotheek. De bib heeft heel wat voordelen voor studenten: het is er rustig, er zijn voldoende stopcontacten, gratis wifi en printservice. Koffie, thee of water helpen je volhouden. De ruime openingsuren structureren je dag. In Neerpelt (Norbertinessenlaan 9) kan je terecht van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur, op maandag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur. In Overpelt (Jeugdlaan 2) kan je terecht van maandag tot donderdag van 9.30 tot 11.30 en van 14.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Mia Giesberts overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Overpelt - Mia Giesberts overleden

Overpelt

Gisteren is Mia Giesberts overleden, de echtgenote van Staf Sleurs. Zij was 80 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Fien Vrijsen overleden

Dinsdag 22 mei 2018

Overpelt

Vandaag is Fien Vrijsen overleden. Zij was 82 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven.

Inbraak aan de Kompenstraat

Maandag 21 mei 2018
Neerpelt - Inbraak aan de Kompenstraat

Neerpelt

Onbekenden hebben zondag ingebroken in een woning in de Kompenstraat. Dat werd door de bewoners vastgesteld toen ze 's avonds thuis kwamen. De politie verrichtte ter plaatse een sporenonderzoek.

Neerpelt

Tijdens de schoolvakanties voorziet de gemeente een uitgebreid sportaanbod voor kinderen, waarvoor vanaf dinsdag 29 mei kan ingeschreven worden via de gemeentelijke website. Het kleutersportkamp, creasportkamp en kajakkamp zijn in dat aanbod echte blijvers. Nieuw is het superheldenkamp voor kleuters. En iets oudere kinderen kunnen deze zomer kennismaken met archery tag, een vorm van paintball met pijl en boog. Vanaf 25 mei trekken ook de voetbalkooien weer door alle Neerpeltse deelkernen. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Neerpeltenaar Jelle Vanendert rijdt deze week de Baloise Belgium Tour. Die start woensdag in Buggenhout en eindigt zondag in Tongeren. Samen met Jelle zijn ook Jasper De Buyst, André Greipel, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Marcel Sieberg en Jelle Wallays van Lotto Soudal van de partij.

Jet Nijs overleden

Maandag 21 mei 2018
Overpelt - Jet Nijs overleden

Overpelt

Zaterdag is Jet Nijs overleden, de echtgenote van Jaak Van Baelen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna ze wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten bij haar thuis aan de Tielenstraat 22 in Lindel-Hoeven.
Pelt - WB kajak: Artuur Peters 7de in finale K1 500mZoomOp de laatste wedstrijddag van de wereldbeker kajak in Hongarije is Artuur Peters vandaag 7de geworden in de K1 500 m in een tijd van 1’37”. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Rodriguez (1’35”1) voor de Portugees Pimenta (1’35”3) en de Hongaar Noé (1’36”). Voor de NWC-vaarders zit deze wereldbeker er op. Volgende week gaan ze terug van start in de volgende wereldbeker in het Duitse Duisburg, waar zeker en vast veel NWC-supporters hun clubleden Lize, Hermien en Artuur zullen aanmoedigen!

Biljarten om half tien

Zondag 20 mei 2018
Neerpelt - Biljarten om half tienZoom

Neerpelt

De KNBC Neerpelt heeft gisteravond de Bondsbeker biljart binnengehaald. Jan Van Helden, Dirk Smeets en Toon Valkenborgh waren als ploeg een maatje te groot voor K. Pieter Breughel met Chretien Janssen, Willy Smeets en Chris Paessen. Het is dit seizoen al de 4de beker voor de KNBC!

Kongolo-drama herdacht

Zaterdag 19 mei 2018
Pelt - Kongolo-drama herdachtZoomIn het Waals-Brabantse dorpje Gentinnes vond vandaag de jaarlijkse plechtigheid plaats ter herdenking van de martelaren van Kongolo, onder wie de Neerpeltse pater Pellens en de Overpeltse paters Vanduffel en Schildermans. De herdenking vond plaats in aanwezigheid van enkele familieleden van de paters. Het was een kleurrijke en sfeervolle viering die verzorgd werd door de nieuwe missionaire gemeenschappen van spiritijnen van Molenbeek, Charleroi en Antwerpen. (Foto's Leon Alders) Meer foto's
Kongolo-drama herdachtKongolo-drama herdachtKongolo-drama herdacht
Zoom
Artuur Peters heeft zich vanavond met een overwinning in zijn halve finale rechtstreeks kunnen plaatsen voor de A-finale K1 500 m op de wereldbeker kajak in Szeged. Zijn tijd: 1’38”159. De finale wordt morgen/zondag om 12.31 uur gevaren. Artuur had van alle halvefinalisten de vijfde snelste tijd.
Pelt - WB kajak: brons voor Hermien PetersZoomOp de tweede wedstrijddag van de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters er in geslaagd om brons te behalen in de K1 500m. Zij moest enkel de Nieuw-Zeelandse Ryan en de Hongaarse Bodonyi laten voorgaan. Nauwelijks één uur later nam zij samen met Lize Broekx deel aan de K2 over 500m (foto) en hier werden zij 8ste. Artuur Peters kon zich vandaag niet plaatsen voor de A-finale in de K1 1000 m maar won knap de B-finale op dit nummer en werd derhalve 10de overall. Ook Lize Broekx moest genoegen nemen met een B-finale in de K1 500 m en werd daarin tweede (11de overall).
Neerpelt - Robin Schoenaker naar Sporting NeLoZoom

Neerpelt

Met ingang van volgend seizoen zal ook Robin Schoenaker de kleuren van Sporting NeLo verdedigen. Robin is een bijna 23-jarige Nederlander uit Arnhem, 199cm groot, met een gewicht van 105kg. Hij speelt in het centrum van de defensie en in aanval op de linkeropbouwpositie. Robin speelde al samen met die andere ‘Neerpeltenaar’ Ephrahim Jerry op het WK –21 in Brazilië met het Nederlandse nationale -U21 team en komt over van DSF Arnhem dat een ticket voor de BENE-league misliep. Hij was er een van de sterkhouders. Samen met de 2.07m grote Marco Vernooy en Adam Barnyak zal hij een flink middenblok kunnen vormen. 

Paul Cornelissen overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Overpelt - Paul Cornelissen overleden

Overpelt

Vanmorgen is Paul Cornelissen overleden, de echtgenoot van Rosalie Coenjaerts. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Actie van de marktkramers

Vrijdag 18 mei 2018

Neerpelt

Net als de voorbije twee weken organiseren de marktkramers en de gemeente ook morgen weer een actie op de zaterdagmarkt. Er zijn telkens 10 trolleys met waardebonnen van de marktkramers te winnen. Elke aankoop levert een lotje op; om 10, 11 en 12 uur vinden de trekkingen plaats in de buurt van het Poermenneke.
Op de eerste wedstrijddag van de wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged hebben Lize Broekx en Hermien Peters zich, met een tweede plaats in hun halve finale, geplaatst voor de A-finale in het Olympisch nummer K2 500 m die morgen/ zaterdagnamiddag gevaren zal worden. Verder werd Artuur Peters tweede in zijn reeks K1 1000 m in 1’37”960. Hij had overall hiermee de tweede snelste tijd van alle deelnemers, achter de Bulgaar Kirchev. Zaterdag vaart hij de halve finale op (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en bus botsen

Vrijdag 18 mei 2018
Pelt - Auto en bus botsenVanmorgen rond 7.15 uur botste een auto tegen een bus in De Leuken in Lommel: een 23-jarige man en een 45-jarige vrouw werden daarbij gewond.
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: D-Lim

Vrijdag 18 mei 2018
Rudi Stevens en Henny Van Samang, beiden uit Neerpelt, en Andy Stevens uit Overpelt hebben de bvba D-LIM opgericht met zetel aan de Karel Pinxtenlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur en lease van motorhomes, scooters en caravans én de verhuur van sport- en kampeerartikelen.
Overpelt - Nieuwe trainer voor Lindel-Hoeven

Overpelt

Lindel-Hoeven V.V. heeft een nieuwe trainer: Marc Foerier. Hij volgt Jarek Studzizba op.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

Markant trok naar Maastricht

Donderdag 17 mei 2018
Neerpelt - Markant trok naar MaastrichtZoom

Neerpelt

Een kleine 50 dames van Markant Neerpelt trokken gisteren naar Maastricht, de stad die veel meer te bieden heeft dan alleen haar winkels. Enkele enthousiaste gidsen toonden in de voormiddag een reeks fantastische plekjes en pleintjes, aangevuld met een stukje geschiedenis en enkele leuke anekdotes. Na de lunch was het Bonnefantenmuseum aan de beurt. Ook hier stonden gidsen klaar om de kunstwerken toe te lichten en een verhaal te vertellen over het mooie gebouw langs de Maas dat dit museum herbergt. De dames kijken zeker met veel plezier terug op deze gezellige en leerrijke dag.

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Mia Cosemans overleden

Donderdag 17 mei 2018
Neerpelt - Mia Cosemans overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Mia Cosemans overleden, de weduwe van Henri Bergs. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Pelt - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.
Overpelt - Kinderen krijgen vakantiekalenderZoom

Overpelt

Deze week krijgen goed 1.500 Overpeltse kinderen de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender 2018’ mee naar huis. De kalender, een brochure van maar liefst 20 pagina’s, is een handig overzicht van alle activiteiten voor kinderen en tieners tijdens de zomervakantie. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan vanaf donderdag 24 mei om 18.30 uur, online via www.i-school.be/login.

Neerpelt

Donderdag 17 mei (19.30 uur) organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in dorpshuis 't Kruispunt een infoavond rond internationale solidariteit. De zes organisaties die in 2017 een projecttoelage ontvingen van de gemeente stellen dan hun werking voor. Afgelopen jaar kende de gemeente Neerpelt via projectenbetoelaging 5000 euro toe aan verenigingen of inwoners die actief zijn rond internationale solidariteit. In 2017 kregen de volgende projecten een toelage: Eye for Salone, (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Sporting Grote Heide zoekt jeugdtrainersZoom

Neerpelt

Sporting Grote Heide is voor het nieuwe seizoen op zoek naar twee jeugdtrainers voor de U7 en de U8. Iets voor jou? Of ken je iemand die hiervoor geschikt zou zijn? Neem dan even vrijblijvend contact op met Eddy op mailadres anja.eddy[!]gmail.com.
Pelt - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Louisa Daens overleden

Dinsdag 15 mei 2018
Pelt - Louisa Daens overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Kliene Brogel afkomstige Louisa Daens overleden, de echtgenote van Adriaan Van Hout. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Bertha Van Broeckhoven overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Bertha Van Broeckhoven overleden, de weduwe van Pierre Caris. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe bvba: CTS Europe

Dinsdag 15 mei 2018
Carolus Smolders en Irene de Graaff, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Car-Tech-Solutions Europe, afgekort CTS Europe, opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in auto's en lichte bestelwagens en verhuur en lease van vrachtwagens en overige motorvoertuigen.

Coop Achten overleden

Maandag 14 mei 2018
Pelt - Coop Achten overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Coop Achten overleden, de levensgezel van wijlen Miet Hulsbosch. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Pelt - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ortwin Geebelen nieuwe voorzitter Unizo Pelt Het bestuur van ondernemersorganisatie Unizo Pelt heeft Ortwin Geebelen (45 - foto) verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt in die functie Paul Jannis op, die ondervoorzitter wordt.

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.

Overpelt

In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Pelt een zware nederlaag geleden in Mechelen. Uitslag: 7-0.

De nachtzwaluw keert terug

Zondag 13 mei 2018
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - De nachtzwaluw keert terugZoom In de eerste helft van mei keren onze nachtzwaluwen terug uit hun overwinteringsgebied. Van af nu kan je 's nachts weer hun typisch ratelend geluid horen. Het beheer (foto) in Bosland is in hoofdzaak afgestemd op deze soort en werpt ook effectief zijn vruchten af, wat Bosland tot een echt pareltje maakt. (Pierre Rutten)

Jeanne Goven overleden

Zondag 13 mei 2018
Pelt - Jeanne Goven overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Eksel afkomstig Jeanne Goven overleden, de weduwe van Jef Hermans. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Handbal: Sporting verliest

Zaterdag 12 mei 2018
Neerpelt - Handbal: Sporting verliest

Neerpelt

In de play-offs van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond nipt verloren van Bocholt. Uitslag: 32-31. Initia Hasselt klopte Visé, zodat de finale tussen Bocholt en Hasselt zal gespeeld worden. UPDATE Een verslag van Sven Spooren over Bocholt-Nelo:
Eén puntje had Sporting zeker en vast verdiend, twee had ook nog gekund, maar géén was geen correcte weergave. De scheidsen beslisten in de slotseconde voor een penalty voor Bocholt na (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Nilis naar VVV Venlo

Zaterdag 12 mei 2018
Grensgevallen
Oud-international Luc Nilis, die de voorbije jaren na zijn voetbalcarrière bij PSV aan de slag was als individueel coach, gaat naar VVV Venlo. Vanaf volgend seizoen gaat hij daar aan de slag als assistent-trainer en specialistentrainer. PSV nam Nilis (50) in 1994 over van Anderlecht.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Pelt - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Zware brand in Valkenswaard

Vrijdag 11 mei 2018
Grensgevallen
Een zware brand heeft vanavond aan de Luikerweg in Valkenswaard de vroegere busgarage van Jonkers Autobedrijven voor een groot gedeelte in de as gelegd. Zeker 30 auto's brandden uit. Vanwege de blussingswerken is de N69 afgesloten voor het verkeer. Hoe de brand rond 18 uur ontstond, is nog onduidelijk. De rook was kilometers ver te zien. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen. Bij Jonkers werden vooral auto's van het merk Mercedes onderhouden en hersteld. Er was in het complex ook een Mercedesmuseum (…) Het hele nieuwsbericht
De recyclageparken van Hamont-Achel & Neerpelt, Overpelt en Lommel zijn vandaag/ vrijdag en morgen gewoon geopend. Men maakt daar dus de "brug" niet.

Monsterscore voor Herkol

Donderdag 10 mei 2018
Neerpelt - Monsterscore voor Herkol

Neerpelt

In de eindronde van eerste provinciale heeft Herkol Bree-Beek verslagen met 8-2. Aan de rust was de stand 4-0.

Het speeltje van André

Donderdag 10 mei 2018
Neerpelt - Het speeltje van AndréZoom

Neerpelt

Elke donderdag in de lente en zomer zijn er op donderdagnamiddag op de markt in Peer oldtimers te zien. Vandaag waren dat vooral Britse oldtimers, en daar waren prachtige exemplaren bij. Wie was er ook: André Bollen, van de gelijknamige garage op het Hènt. Josh Vandijck fotografeerde hem in dit voertuig, klaarblijkelijk een Yamaha-trike. Mooi speeltje!

Dieven raken niet binnen

Donderdag 10 mei 2018

Neerpelt

Onbekenden poogden gisteren via een schuifdeur binnen te dringen in een pand aan de Hofstraat in Sint-Huibrechts-Lille. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Pelt - 848 registraties familiaal geweldDe sociale dienst van de politiezone HANO registreerde vorig jaar 848 gevallen van familiaal geweld. Er werden ook 621 gevallen van partnergeweld gemeld.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Het Rode Kruis dankt

Donderdag 10 mei 2018
De afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis kijkt terug op een moeilijke maar uitzonderlijke 14-daagse, aldus een mededeling. "Dank aan de vele vrijwilligers, gelegenheidsmedewerkers, organisaties en plaatselijke handelaars, die de afdeling een warm hart toedragen, kenden we dit jaar een groei van bijna 42 % bij de verkoop van de sticker op ons grondgebied. Die verkoop brengt voor de afdeling het meeste op aan werkingsmiddelen. Daar bovenop gingen de gekende pleisters en andere artikelen als zoete (…) Het hele nieuwsbericht

Henny Rottier overleden

Donderdag 10 mei 2018
Pelt - Henny Rottier overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Henny Rottier overleden, de echtgenoot van Diny Heijmans. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag is er een avondwake in de kerk van het Herent in Neerpelt, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zwemlessen vanaf 5 jaar

Donderdag 10 mei 2018

Neerpelt

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen vanaf 5 jaar leren zwemmen in Lago Pelt Dommelslag. De eerste reeks van 10 lessen loopt van 2 tot en met 13 juli, de tweede van 20 tot en met 31 augustus. Inschrijven kan vanaf maandag 14 mei om 9 uur en kan via www.neerpelt.be/start2swim.

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Pelt - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Met dank aan de Kiwanis

Woensdag 9 mei 2018
Pelt - Met dank aan de KiwanisZoomLeden van de serviceclub Kiwanis Bocholt hebben gisteren bij het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Peer twee picknicktafels en zeven zitbanken (foto boven) afgeleverd. Die waren gemaakt door de leerlingen van BBO-TIO, die bij de overhandiging aanwezig waren (foto onder). Mooie geste - en knap werk!
Met dank aan de Kiwanis
Zoom
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Thieu Cox overleden

Woensdag 9 mei 2018
Pelt - Thieu Cox overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Thieu Cox overleden, de echtgenoot van Mia Schildermans. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het sterfhuis, Moldershoevenstraat 38, Lindel-Hoeven.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Yvo Van Samang overleden

Dinsdag 8 mei 2018
Pelt - Yvo Van Samang overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Yvo Van Samang overleden. Hij was 54 jaar. Maandag wordt hij begraven in Achel, na een misviering (om 10.30u) in Sint-Oda in Overpelt. Begroeting: zaterdag (17-18u) in de kapel van Sint-Oda.

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Pelt - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.

Sparta Lille zoekt dames

Maandag 7 mei 2018

Neerpelt

Voetbalclub Sparta Lille is op zoek naar gemotiveerde dames om het damesvoetbalteam te versterken. Vanaf 14 jaar zijn alle meiden welkom, lezen we. "Iedereen krijgt bij ons de kans om te spelen. We spelen voetbal om ons te amuseren. Winnen is fijn, maar niet het belangrijkste. Inzet en teamspirtit staan bij ons op nummer 1."
Op 7, 9 en 14 mei tussen 19u en 21u zijn er proeftrainingen. Wie geïnteresseerd is kan bellen naar 0495 343 383.

Dennen in brand

Maandag 7 mei 2018
Neerpelt - Dennen in brand

Neerpelt

Op de Grote Heide vlogen gisteravond rond 19.30 uur enkele dennen in brand zodat de brandweer moest uitrukken. De blussingswerkzaamheden waren snel geklaard. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Mia Schildermans overleden

Maandag 7 mei 2018
Overpelt - Mia Schildermans overleden

Overpelt

Zondag is Mia Schildermans overleden, de weduwe van Henri Hendriks. Ze was 95 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 20u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting aan de Houtmolenstraat 38.

Huawei komt naar Eindhoven

Maandag 7 mei 2018
Grensgevallen
De Chinese smartphone- en netwerktechnologiegigant Huawei opent later deze maand een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Het bedrijf dat wereldwijd 180.000 werknemers telt, maakt met vijf tot tien mensen op de Campus een bescheiden start. Maar als Huawei er net zo groeit als elders in Europa, is dat aantal eind dit jaar vertienvoudigd en zal het in de komende jaren snel groeien.

Eric Geboers overleden

Maandag 7 mei 2018
UPDATE Voormalig wereldkampioen motorcross Eric Geboers (55) is overleden. Gisteravond was hij verdwenen in het binnenmeer Miramar in Mol. Hij sprong rond tien uur 's avonds uit een plezierboot achter een hond, die in het water gevallen was, maar kwam niet meer boven. Bij een zoektocht werd deze namiddag zijn stoffelijk overschot aangetroffen in de plas.
Eric Geboers werd geboren in Neerpelt. Hij groeide uit tot één van de grootste namen in de Belgische motorcrossgeschiedenis. Hij werd 5 keer wereldkampioen en was de eerste coureur ter wereld die het WK won in de 3 klassen: 125, 250 en 500 cc.
Overpelt - Geslaagd jeugdtornooi van KadijkZoom

Overpelt

Het waren hoogdagen voor het jeugdvoetbal op Kadijk SK. In aanloop naar de 1ste Vatanacup, een tornooi voor spelertjes tussen vijf en tien jaar, was er vrijdagavond eerst een kennismakingstraining met kandidaat-voetballertjes. Op zaterdag kwamen liefst meer dan 250 spelertjes via hun club deelnemen aan het tornooi. Een dag waar iedereen aan zijn trekken kwam. Dit dank zij het goede weer, de vele vrijwilligers en vooral de gelukkige spelertjes. Naast het voetbalplezier konden zij na het tornooi (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Herkol uitgeschakeld in eindronde

Neerpelt

In de terugwedstrijd van de eindronde is Herkol vanmiddag met 5-1 gaan verliezen tegen Herk-de-Stad. De heenwedstrijd in Neerpelt was al met 0-2 verloren. Bij de rust was het vandaag 2-0.
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)
Neerpelt - 'Allemaal Bloemen' van MilleZoom

Neerpelt

Mille Vermeulen (22) heeft zopas haar allereerste poëziebundel ‘Allemaal Bloemen’ uitgebracht. Het bevat 15 gedichten over de grote thema’s des levens. De titel ‘Allemaal Bloemen’ legt volgens haar de link tussen de helende kracht waarover zowel bloemen als woorden beschikken. Daarmee heeft Mille al drie publicaties op haar naam staan. In 2015 verscheen haar eerste kinderboek ‘De weg van Mato’ en in 2017 werd het kinderboek ‘Zonder Zinny’ uitgebracht.
‘Allemaal Bloemen’ is verkrijgbaar via de webwinkel van Standaard Boekhandel, Bol.com en Boekscout.nl en kost 13,99 euro, inclusief verzendkosten.

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Sporting klopt Initia Hasselt

Neerpelt

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Sporting Nelo vanavond Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 27-26. Het was een wedstrijd in het kader van de play-offs. Volgende week moet Nelo naar Bocholt, dat in de play-offs aan de leiding staat en vandaag Visé versloeg. Bocholt heeft het thuisvoordeel in de titelfinale binnengehaald.
Sven Spooren over de wedstrijd van Nelo: Het was de afscheidnemende Toon Habraken die zijn ploeg op sleeptouw nam en Sporting aan een voorsprong (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: BPR Solar

Zaterdag 5 mei 2018
Bart Robrechts uit Badhoevedorp (Ned.) en Peter Jansen uit Lommel hebben de bvba BPR Solar opgericht met zetel aan de Waterrijtstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van project managementdiensten, advies en bijstand én het aan- en verkopen van handelsgoederen.
Pelt - Drugs verstopt in marmerblokkenDe vier Limburgers die cocaïne smokkelden in grote blokken marmer, riskeren celstraffen van 4 tot 12 jaar. Ze lieten in Latijns-Amerika blokken marmer doorzagen en uithollen en vullen met drugs. Daarna werden ze weer tegen elkaar gelijmd en verscheept naar Antwerpen. De marmeren blokken werden in bedrijven in Lommel, Overpelt en Heist-op-den-Berg verzaagd zodat de drugs eruit gehaald kon worden voor de verkoop. De bende zou voor zo'n 165 miljoen euro drugs verhandeld hebben.
De politie is deze namiddag ruim twee uur bezig geweest met het vangen van een paard dat op de Noord-Zuid was beland nadat het uit een paardentrailer was ontsnapt. Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierencentrum van Heusden-Zolder kwamen ter plaatse om te helpen bij de "achtervolging".
Grensgevallen
Op 4 mei vindt in Nederland elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden dan in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard vonden vanavond toespraken en kransleggingen plaats. Op elk van de 222 graven werd een bloementak gelegd door scouts. Het verkeer op de Luikerweg werd een tijdlang omgeleid.
Tribunaliteiten
Pelt - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Neerpelt - Marcel De Bruycker overleden

Neerpelt

Vandaag is Marcel De Bruycker overleden, de echtgenoot van Leine Bancken. Hij was 74 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in zijn woning.

Pierre Dejong overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Pelt - Pierre Dejong overledenVandaag is in Neerpelt de uit Hamont afkomstige Pierre Dejong overleden, de echtgenoot van Iréne Eben. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Van Lindel-Hoeven naar Herkol

Donderdag 3 mei 2018
Overpelt - Van Lindel-Hoeven naar Herkol

Overpelt

Jonas en Glen Meeus verlaten Lindel-Hoeven en maken de overstap naar Herkol, dat ook Kobe Schets (Pelt) heeft aangetrokken.
Neerpelt - Drie nieuwe spelers voor Herkol

Neerpelt

Herkol heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Jonas en Glen Meeus, beiden van Lindel-Hoeven én Kobe Schetz (Pelt).

Drone geland

Donderdag 3 mei 2018

Overpelt

Bij 't Ravotterke nabij 't Pelterke is vandaag een drone gevonden. De eigenaar kan zich wenden tot 't Ravotterke, tijdens de openingsuren, maar hij moet kunnen bewijzen dat het ZIJN drone is.

'Forever, happily…'

Donderdag 3 mei 2018
Pelt - 'Forever,  happily…'ZoomMorgen/ vrijdagavond, zaterdag en zondag brengt circusgezelschap Collectif Malunés de voorstelling "Forever, happily…" naar Park Michielshof in Hamont-Achel. De voorstelling is een initiatief van het samenwerkingsverband ‘CultuurNoord’, en dat betekent: kwaliteit.
Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuws van Esperanza Pelt

Donderdag 3 mei 2018
Pelt - Nieuws van Esperanza PeltSpits Junior Ebobo verlaat na een seizoen Esperanza Pelt en zoekt het hogerop bij Turnhout (2de amateur); verdediger Sven Van de Kerkhof vertrekt naar degradant Herentals (1e Pr. Antwerpen). Giel Maris verlaat Pelt omdat hij het moeilijk kan combineren met zijn werk. Inkomende transfers op De Roosen zijn Brent Vanhees (Lommel SK) en Kevin Clerix (Leopoldsburg). UPDATE En van de Eindhovense tweedeklasser RPC komt middenvelder Tijn van Vlerken (27) naar Esperanza Pelt.
Pelt - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Pelt - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Overpelt - Zuster Antonia Schildermans overleden

Overpelt

Zaterdag is de uit Overpelt afkomstige zuster Antonia Schildermans van de congregatie van de Zusters van Sint-Jozef overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen.
Overpelt - Lindel-Hoeven wint in Zutendaal

Overpelt

In tweede provinciale (bijkomende dalers) heeft Lindel-Hoeven gewonnen in Zutendaal, Uitslag: 1-6.

Nieuwe bvba: De Berghei

Woensdag 2 mei 2018

Neerpelt

De Berghei: dat is de naam van de bvba die door Dirk Schreurs en Christianne Emmers, beiden uit Neerpelt, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in paarden en aanverwante activiteiten én groot- en kleinhandel in paardensportartikelen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kettingbrugweg.
Pelt - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Peeters overleden

Woensdag 2 mei 2018
Neerpelt - Fien Peeters overleden

Neerpelt

Maandag is Fien Peeters overleden, de weduwe van Albert Pellens. Ze was 98 jaar. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk, waarna gelegenheid tot condoleren bij Vanhove uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.

Henri Serroyen overleden

Woensdag 2 mei 2018
Pelt - Henri Serroyen overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Henri Serroyen overleden, de echtgenoot van Maria Buyvoets. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Houthalen.

Mia Spooren overleden

Woensdag 2 mei 2018
Overpelt - Mia Spooren overleden

Overpelt

Zaterdag is de uit Overpelt afkomstige Mia Spooren overleden, de weduwe van Pierre Christis. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Zonhoven-Ter Donk.

1.721 alleenwonenden

Woensdag 2 mei 2018

Overpelt

Overpelt telt 1.721 alleenwonenden. Dat zijn er 529 meer dan tien jaar geleden toen er maar 1.192 waren.
Overpelt - Luc Geerts wint springtornooiZoom

Overpelt

Luc Geerts van ruiterclub St.-Martinus Overpelt heeft vandaag met Kabisto de hoogste klasse (Z) gewonnen tijdens het ruitertornooi van LRV De Dravers op de Grote Heide in Neerpelt. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Pelt - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Pelt - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.
Pelt - Sporting wint Limburgse handbalbekerZoomSporting Ne-Lo heeft de Limburgse handbalbeker gewonnen. In de finale in de sporthal van Hechtel-Eksel versloeg NeLo (foto) thuisclub Arena met 23-31.
De politiezone HANO registreerde vorig jaar 287 interventies voor geluidsoverlast. Het ging onder meer om overlast door buren, vuurwerk, quads, blaffende honden en nachtlawaai.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard is in de vroege namiddag een auto achterop een busje gebotst. In de auto zaten een Belgische vrouw en haar twee kinderen. Niemand werd gewond.

Overpelt

In de parochiekerk van Overpelt-Fabriek zijn de vier kinderen van het gezin Reyntiens-Druyts gedoopt: Rayan (7 jaar), Kyana (6 jaar), Jayden (18 maanden) en Yana (3 maanden).

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt