Het overige nieuws

Is 't echt? Een zwarte specht!

Zondag 28 februari 2021
Pelt - Is 't echt? Een zwarte specht!ZoomDe spechten zijn zeer actief nu het voorjaar er zit aan te komen. ’t Hobos, met zijn eeuwenoude dennen- en loofbomen, is een ideale habitat. Deze mooie vogel is een zwarte specht. Je zal hem niet snel zien, maar des te beter horen. Zijn voorjaarsroep schalt door het bos en ‘t geluid is niet te missen. Dezer dagen kan je ook de typische baltsgeluiden van de zwarte spechten horen. (Jos Keppens)

Versterking voor Esperanza

Zondag 28 februari 2021
Pelt - Versterking voor EsperanzaEsperanza Pelt versterkt zich met de 20-jarige Nederlander Nigel Langras. Hij komt over van het Nederlandse RKC Waalwijk en speelde eerder voor Jong RKC en Jong Den Bosch. Daarnaast maakt ook de Fransman Johan Ella Ella de overstap naar Esperanza. Hij is een 24-jarige rechtsbuiten die eerder voor o.a. RC Hades en Patro Eisden speelde.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Pelt - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Van Broekhoven overleden

Zondag 28 februari 2021
Pelt - Jos Van Broekhoven overledenIn het Noorderhartziekenhuis is gisteren Jos Van Broekhoven overleden, de echtgenoot van Josephine Craeghs. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be
Grensgevallen
Pelt - Taxichauffeur neergestoken in EindhovenOp een taxistandplaats nabij de vertrekhal van Eindhoven Airport is vanavond een taxichauffeur neergestoken. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De marechaussee heeft de dader na een achtervolging gearresteerd.

Detergentactie van KLJ-Herent

Zaterdag 27 februari 2021
Pelt - Detergentactie van KLJ-HerentZoomDe lente is in zicht en dat betekent in vele huishoudens dat ook de lenteschoonmaak in aantocht is. KLJ Herent-Neerpelt is zich daarvan bewust en organiseert al vele jaren een detergentactie.
Dit jaar echter geen rondgang met de bolderkar door de straten van ’t Hent met schuurborstels, vaatwastabletten, bruine zeep en andere schoonmaakmiddelen, maar wel een corona-proof drive-through afhaalactie. De mensen konden alles op voorhand bestellen en vandaag stond alles klaar om afgehaald te (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Jeugdlaan

Zaterdag 27 februari 2021
Pelt - Inbraak in JeugdlaanOnbekenden trapten een deur in om binnen te dringen in een pand aan de Jeugdlaan in Overpelt. Ze richtten er wanorde aan.

Hans Meulendijks overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Pelt - Hans Meulendijks overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Hans Meulendijks overleden, de echtgenoot van Myrjam Kums. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Simone Smets overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Pelt - Simone Smets overledenIn Sint-Oda is vandaag Simone Smets overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Janny Langens overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Pelt - Janny Langens overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Janny Langens overleden, de echtgenoot van Lea Driesen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Sven Joosten verlaat Esperanza

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Sven Joosten verlaat EsperanzaSven Joosten (23) trekt de deur achter zich dicht bij Esperanza Pelt. Hij verkast naar Verbroedering Geel. Hij speelde eerder onder meer voor KVK Tienen.

Industriegroep wil meer leden

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Industriegroep wil meer ledenZoom
Het vernieuwde bestuur van Verenigde Industrie Pelt (VIP) gaat proberen het ledenaantal in de komende jaren te verdubbelen. Vandaag telt de ondernemersclub 84 leden, maar het belang van een lokaal netwerk word steeds belangrijker. “In deze onzekere coronatijden zijn de verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan. We roepen de Peltse ondernemers op om samen met ons een hecht netwerk uit te bouwen”, zegt voorzitter Carlo Dilissen (foto).  
In 1993 werd de vereniging Industrie Overpelt boven de doopvont gehouden. Door de gemeentefusie ontstond hieruit in 2019 de Verenigde Industriegroep Pelt. Ze  behartigt de belangen van de Peltse ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling maar ook met de politieke actoren. 

Ruit bestelwagen verbrijzeld

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Ruit bestelwagen verbrijzeldIn de Rodenbachstraat in Overpelt hebben vandalen een ruit van een bestelwagen verbrijzeld. De feiten zijn deze namiddag vastgesteld.

Gereedschap gestolen uit garage

Vrijdag 26 februari 2021
In de Uilenstraat in Neerpelt is gereedschap uit een garage gestolen. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Jos Cornelissen overleden

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Jos Cornelissen overledenIn WZC St.-Jozef is gisteren Jos Cornelissen overleden, de weduwnaar van Lisa Luyten. Hij was 94 jaar. De uitvaart en de asuitstrooiing zullen in besloten kring gehouden worden. Begroeting dinsdag (19-19.30u) bij uitvaartcentrum Vandebosch.

Pvda-actie aan station Neerpelt

Vrijdag 26 februari 2021
Enkele leden van de PVDA Noord-Limburg voerden vanmorgen een korte actie voor het behoud van de openingsuren van het loket aan het station van Neerpelt. De directie van de NMBS kondigde enkele dagen geleden aan dat die openingsuren vanaf 1 maart ingeperkt worden met 4 uren per dag (van 7u00 tot 10u15 in plaats van 7u15 tot 14u30). "Een klap in het gezicht van de treinreizigers en de spoorwegmedewerkers," zegt de Pvda. "Die loketten zijn voor oudere gebruikers en mensen zonder smartphone of internet (…) Het hele nieuwsbericht

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

'Beiaard in space'

Vrijdag 26 februari 2021
Pelt - 'Beiaard in space'Zoom
We kregen deze week beelden en geluiden vanop de planeet Mars te horen. Is er leven op Mars? Dat vroeg David Bowie zich ook al af in het lied “Life on Mars” en dat vertaalt zich heel mooi naar de beiaard. Verder hoort u nog andere muziek geïnspireerd door de ruimte, zoals “Jupiter” van Gustav Holst, “Fly me to the moon”  van Frank Sinatra, “Ruimtevaarder” van Kommilfoo, “Moon over Bourbon Street" van Sting, het titellied van Star Wars… 
Te horen tijdens uw wekelijkse moonwalk over de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur!

Man gewond bij botsing op Grote Heide

Donderdag 25 februari 2021
Pelt - Man gewond bij botsing op Grote HeideOp de Grote Heide werd gisternamiddag een 83-jarige autobestuurder uit Pelt gewond nadat hij was aangereden door de auto van een Roemeen die in Nederland woont. De Peltenaar moest naar het ziekenhuis.

Hiette Cuyvers overleden

Donderdag 25 februari 2021
Pelt - Hiette Cuyvers overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Hiette Cuyvers overleden, de weduwe van Hubert Swinnen. Ze was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring, waarna de asurn wordt bijgezet op de begraafplaats De Roosen. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Peltse stelt tentoon in Kiewit

Woensdag 24 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
De Peltse kunstenares Hilde Keunen stelt vanaf 27 februari schilderijen en sculpturen tentoon in het Pastoraal Centrum aan de Tulpinstraat 75 in Kiewit-Hasselt. Haar werk is er te zien tot 5 april, elke werkdag tussen 10 en 17 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur.

Berk met zonnebril

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Berk met zonnebrilZoomVandaag gezien op het Hènt.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Maria Goris overleden

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Maria Goris overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Maria Goris overleden, de echtgenote van Jan Van Poppel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Rouwadres: fam. Van Poppel, Kraanstraat 37, 3900 Overpelt.

Theo Paesen overleden

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Theo Paesen overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt Theo Paesen overleden, de echtgenoot van Elisa Dilissen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vind plaats in besloten kring. Rouwadres: Elisa Dilissen, Burgemeester Missottenstraat 8 bus 15, 3900 Overpelt.

Willy Laenen overleden

Woensdag 24 februari 2021
Pelt - Willy Laenen overledenMaandag is Willy Laenen overleden, de weduwnaar van Gaby Put en de echtgenoot van Anny Dolders. Hij was 83 jaar en voorzitter van Okra Neerpelt-Centrum. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats De Roosen in Neerpelt.

Kadijk SK trekt twee spelers aan

Dinsdag 23 februari 2021
Pelt - Kadijk SK trekt twee spelers aanKadijk SK heeft twee nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Molenberghs (Wezel Sport) en Verheyen van Bree-Beek.

Fietser aangereden op Industrielaan

Dinsdag 23 februari 2021
Op de Industrielaan in Overpelt is deze namiddag een fietser gewond geraakt toen hij aangereden werd door een vrachtwagen. Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Hechtel-Eksel, is naar het ziekenhuis gebracht met een enkelblessure.

Pater Hugo Umans overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Pelt - Pater Hugo Umans overledenIn Olmen is gisteren pater Hugo Umans plots overleden. Hij werd levenloos aangetroffen in een gracht, waarin hij met zijn fiets was terechtgekomen.
Pater Umans was afkomstig uit Neerpelt. Hij werd 84 jaar en was zeer populair in Heusden-Zolder, waar hij decennia lang één van de boegbeelden van de paters van het toenmalige Heilig-Hartcollege was. Zijn patersnaam Maximiliaan leverde hem de bijnaam 'de Max' op, maar die werd door de leerlingen met respect uitgesproken, meldt onze collega in (…) Het hele nieuwsbericht

Vechtersbazen op het matje

Dinsdag 23 februari 2021
Pelt - Vechtersbazen op het matjeEen twintiger uit Beringen en een twintiger uit Pelt moesten zich vandaag voor de rechter verantwoorden omdat zij betrokken waren bij meerdere vechtpartijen in de Lommelse uitgaansbuurt. Het Openbaar ministerie vorderde 20 maanden cel, eventueel met uitstel en op voorwaarde dat de betichten zich laten behandelen voor hun drank- en agressieprobleem. Op 23 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)
Pelt - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Pelt - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Schuurmans overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Pelt - Pierre Schuurmans overledenGisteren is in het WZC Immaculata Pierre Schuurmans overleden, de echtgenoot van Paula Schoonis. Hij was 91 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in intieme kring plaatsvinden.

Geen gezwam: dit is de houtknotszwam

Maandag 22 februari 2021
Pelt - Geen gezwam: dit is de houtknotszwamZoomVandaag gezien én gefotografeerd in SHLille. Houtknotszwam

Melanie Van Briel (100) overleden

Maandag 22 februari 2021
Pelt - Melanie Van Briel (100) overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Eksel woonachtige Melanie Van Briel overleden, de weduwe van Albert Bollen. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een vroege hommel

Maandag 22 februari 2021
Puur natuur
Pelt - Een vroege hommelZoomWij maakten het nog niet mee, een hommel in februari. Maar Marcella Stappers zag gisteren deze hommel in een pas ontwaakte krokus kruipen...

Trinette Aerts overleden

Maandag 22 februari 2021
Pelt - Trinette Aerts overledenIn Leuven is gisteren Trinette Aerts overleden, de echtgenote van Eduard Andelhofs. Ze was 68 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: familie Andelhofs, Melkerijstraat 10, 3900 Pelt.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Pelt - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.

'Ne boerenzoon

Maandag 22 februari 2021
Pelter Hükske
Pelt - 'Ne boerenzoonZoomKlein Driekske is nen échte boerenzoon. En zo’n jongens zijn vroeger dan andere ingewijd in ‘de geheimen van het leven’... Luister en vertel dit voort: in het sappig dialect van Pelt. Houd je gezond en geniet van de dagen die komen. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Henri Deckers overleden

Zondag 21 februari 2021
Pelt - Henri Deckers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Henri Deckers overleden. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.
Pelt - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Willie van den Engel overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Gisteren is de in Overpelt woonachtige Willie van den Engel op 71-jarige leeftijd overleden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Pelt - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: WB Constructions

Zaterdag 20 februari 2021
Wim Bessemans uit Pelt heeft de besloten vennootschap WB Constructions opgericht met zetel aan de Beemdstraat. Doel van de vennootschap: algemene schrijnwerkerij met specialisatie het plaatsen en herstellen van ramen en deuren, het opbouwen van beursstanden en de verhuur en verkoop van licht- en geluidsinstallaties en handel in onroerende goederen.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Pelt - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Aangedampte billen

Zaterdag 20 februari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Aangedampte billenVooreerst mijn excuses, beste lezer, lieve lezeres en gewaardeerde al dan niet omgebouwde twijfelende medemens. Er zal weinig structuur en nauwelijks enige logica zitten in het stukje dat je op het punt staat te lezen. En dat is de schuld van covid-19. Elke helderheid is zoek. De uitstalramen waardoor ik de wereld rondom mij aanschouw, zijn aangedampt. Wat ik zie zijn enkele wazige schimmen. Eergisteren stond ik aan een automaat in een bank. Mondkapje op natuurlijk. Ongemaskerd geraak je in een bank immers niet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Vahedo

Vrijdag 19 februari 2021
Dorien Vanherk uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de besloten vennootschap Vahedo opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in baby- en kinderkleding, de aan- en verkoop van paarden en het africhten en trainen van paarden.

René Crommelinckx overleden

Vrijdag 19 februari 2021
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag René Crommelinckx overleden. Hij was 68 jaar. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Pelt - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Belpop op beiaard

Vrijdag 19 februari 2021
Pelt - Belpop op beiaardZoomVorige week zaterdag stond er al belpop geprogrammeerd op het beiaardconcert in het kader van de week van de Belgische muziek, maar dat is toen niet doorgegaan, omdat beiaardier Jan Verheyen op vrijdag een klein ongelukje had. Nu is dat achter de rug en kan hij weer spelen. Met een weekje vertraging wordt dat muziek van eigen bodem, zoals Raymond Van het Groenewoud, Bart Peeters, Jacques Brel, Daan, Ann Christy, Will Tura enz. Een concert met veel bekende deuntjes onder het eerste lentezonnetje (hopelijk). Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur!

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Elza Gijbels overleden

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Elza Gijbels overledenGisteren is uit Neerpelt afkomstige en in Hechtel woonachtige Elza Gijbels overleden, de echtgenote van Johan Timmers. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bouw eens een dorp

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Bouw eens een dorpZoomDe laatste zondag van januari ging voorbij zonder het grote familie winterwereldfeest Karibu Karamu. Toch hebben de mensen van ONDERsteBOVEN een activiteit (corona-proof) in elkaar gestoken: Karibu Kwetu.
"Karibu Karamu" betekent in het Swahili 'welkom op ons feest' maar vermits het feest niet door mag gaan is het "Karibu Kwetu" geworden wat 'welkom bij ons' betekent.
We gaan samen een dorp bouwen: op school, thuis of in een andere bubbel. Hoe gaan we dat doen? We bouwen natuurlijk geen (…) Het hele nieuwsbericht

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Pelt - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het centraal magazijn “Bokt” van de Kringstores van maatwerkbedrijf De Biehal sluit tijdelijk preventief de deuren tot 1 maart omwille van een coronabesmetting binnen het team van het magazijn. De Biehal roept haar klanten op om het brengen van spullen naar één van haar winkels zoveel mogelijk uit te stellen tot 1 maart.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Pelt - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het vliegverkeer en het gewone verkeer op en rond vliegveld Eindhoven veroorzaken de uitstoot van veel stikstof: zowat 218 ton per jaar. Dat heeft ook gevolgen voor de natuurgebieden in de buurt van het vliegveld. Zo krijgt het gebied Groote Heide/Leenderbos/Plateaux per jaar 15 mol stikstof per hectare te verwerken, wat overeenkomt met 420 gram stikstof per hectare - het meest van alle natuurgebieden. Van de Groote Heide maken ook Hamont-Achel en Pelt deel uit, terwijl De Plateaux aan het Hageven grenst.
Een en ander blijkt uit een studie waarvan het Nederlandse ministerie van Landbouw en Natuur gebruik maakt bij het berekenen van de stikstofdepositie door Eindhoven Airport.

Weer aanwinst voor Esperanza Pelt

Woensdag 17 februari 2021
Pelt - Weer aanwinst voor Esperanza PeltEsperanza Pelt versterkt zich met Emrah Bostanci. Emrah (24) komt over van Spouwen Mopertingen en is inzetbaar op meerdere posities. Hij speelde in september nog met Spouwen Mopertingen op Esperanza voor de beker van Belgie; toen werd hij al vroeg in de wedstrijd foutief aangevallen en opende Spouwen de score op strafschop. Pelt won uiteindelijk nog met 5-3.

Nieuwe vennootschap: Atlantic Export

Woensdag 17 februari 2021
Nabel Yazgi uit Lommel heeft de besloten vennootschap Atlantic Export opgericht met zetel aan de Stuifzandstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van diverse goederen, het optrekken van ruwbouw en het uitbaten van een tankstation.

Nieuwe vennootschap: Mili-Pelt

Woensdag 17 februari 2021
Martinus Kuppens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Mili-Pelt opgericht met zetel aan de Emiel Vlieberghlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting, projectmanagement en projectontwikkeling.
Pelt - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Take-away bij Palliovik

Dinsdag 16 februari 2021
Pelt - Take-away bij PalliovikElk jaar organiseert de vzw Palliovik een "eetfestijn" om haar doelstelling te kunnen waarmaken. Vanwege de coronamaatregelen zal het dit jaar een "take-away" worden. Bestellen kan online of telefonisch en je bestelling kan in de Zipstraat 35 afgehaald worden, dan wel geleverd. Vzw Palliovik heeft als hoofddoel geld in te zamelen om zo de professionele palliatieve thuiszorg voor kinderen te ondersteunen. Meer info

Rob Knevels overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Pelt - Rob Knevels overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Rob Knevels overleden, de weduwnaar van Mieke Thijs. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Knevels, Achelsendijk 18, 3910 Pelt.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Pelt - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza versterkt zich met aanvallerEsperanza Pelt versterkt zich met de 24-jarige aanvaller Giovanni Dors. Dat heeft de club vanavond bekendgemaakt. Dors komt over van Achel VV en speelde eerder voor de Nederlandse clubs Velsen, AFC uit Alkmaar, Hollandia uit Hoorn en Edo uit Haarlem.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Pelt - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Pelt - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Toch askruisje ondanks corona

Maandag 15 februari 2021
Overmorgen - aswoensdag - worden traditioneel askruisjes uitgedeeld na een viering. Dit jaar is die viering er niet, vanwege corona, meldt deken Jan Philippe. Woensdagvoormiddag en -avond kan je een askruisje komen halen in de kerken van Overpelt-centrum en Lindel-Hoeven: in St.-Martinus Overpelt-centrum tussen 9u en 10u en in St.-Cornelius Lindel-Hoeven tussen 18u en 19u. Een steward zal erop toezien dat er niet teveel mensen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Vooraan kan men een askruisje ontvangen waarna men een kaartje meekrijgt met een bezinningstekst. Er zullen ook kaartjes voorzien worden met daarop een askruisje voor de mensen die niet kunnen of durven naar de kerk te komen. Zoals de palmtakjes van Palmzondag kunnen ze bijvoorbeeld een plaatsje krijgen in de woonkamer als een teken van geloof en van het voornemen om van deze voorbereidingstijd op Pasen iets te maken.  

Goei vrienden

Maandag 15 februari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Goei vriendenZoomZijn dat niet de échte goei vrienden, die alles, maar dan ook àlles tegen elkaar kunnen zeggen? Luister en… vertel het voort – in dit sappig Pelter, want daarin klinkt het nog het best. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Kans op ijzel morgenvroeg

Zondag 14 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Er bestaat kans op ijzelvorming morgenvroeg. Alvast in Nederland is code rood uitgegeven vanwege "ijzel en verraderlijke gladheid op de lokale wegen".

Peltse rock op Valentijn

Zondag 14 februari 2021
Pelt - Peltse rock op ValentijnZoomVandaag - Valentijn - hebben The Mental Scientists, een jonge rockband uit Pelt, hun allereerste album 'Tricycle to Paradise' uitgebracht. Na zelf hun nummers te hebben geschreven, zijn ze er mee naar Flobo Studio in Peer gegaan waar ze die vervolgens hebben opgenomen. Het mixen en masteren werd gedaan door Andries Froeyen, het artwork werd verzorgd door Zino Van Vlierden. Hun album vind je terug op alle online platformen: Spotify, Apple MusicDeezerYouTube,... Geniet ervan!

Schoenaker naar HSG Krefeld

Zondag 14 februari 2021
Sportingspeler Robin Schoenaker gaat voor een half seizoen zijn geluk beproeven bij de Duitse handbalclub HSG Krefeld. Sporting Pelt wenst Robin veel succes met deze uitdaging en wil hem uitdrukkelijk danken voor zijn bewezen diensten voor de club, zo meldt Sporting.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Pelt - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Feest bij Helibel SHLille

Zaterdag 13 februari 2021
Pelt - Feest bij Helibel SHLilleZoomIn Lille vieren ze graag carnaval! Maar dit jaar kan dat eventjes niet. Geen stoet, geen feest met de Meulewiekers. En ook nog een pak sneeuw met ijskoude temperaturen er bovenop! Toch hebben ze er bij Helibel Lille afgelopen week een lap op gegeven. Op een coronaveilige manier werd er fijn gefeest. Een dagje met gekke hoofddeksels, prachtig versierde dikke truien op dikketruiendag, een fluodagje, vreemde schoenen, niets was gek genoeg voor de Helibellers. Maar vrijdag was het hoogtepunt. De Meulewiekers (…) Het hele nieuwsbericht
Feest bij Helibel SHLille
Zoom

Dit jaar geen carnaval in Lille...

Zaterdag 13 februari 2021
Pelt - Dit jaar geen carnaval in Lille...Zoom...maar twee jaar maakte Rudy Luys er dit filmpje van de carnavalsstoet.
Jasper Van Criekinge (28) uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Dr. Jasper Van Criekinge opgericht met zetel aan de Heerstraat. Doel van de vennootschap: de uitoefening van huisarts- en sportgeneeskunde.

Catho Tielemans overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Pelt - Catho Tielemans overledenOp 6 februari is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de uit Neerpelt afkomstige Catho Tielemans overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Guillaume Steensels. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Pelt - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor vallend ijs

Vrijdag 12 februari 2021
Pelt - Oppassen voor vallend ijsZoomDit weekend worden zachtere temperaturen voorspeld, waardoor het gevaar op vallend ijs nog zal toenemen. De brandweer en de gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg roepen daarom iedereen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden kunnen vallen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties en/of schade zorgen.
Op openbaar domein, waar gevaar voor vallend ijs dreigt, staat de (…) Het hele nieuwsbericht

Stationsloket minder lang open

Vrijdag 12 februari 2021
In de treinstations van Sint-Truiden, Neerpelt, Tongeren en Genk zullen de loketten vanaf 1 maart minder lang, en op sommige dagen zelfs niét meer open zijn. Dat heeft de NMBS bevestigd. In Neerpelt en Tongeren waren de loketten al dicht in het weekend, maar nu worden openingsuren ook op weekdagen beperkt. Tot nu toe kon je er tot de late middag terecht aan een loket, vanaf volgende maand zullen die loketten open zijn tussen 7 uur en 10.15 uur 's morgens.

Valentijn en Belgische muziek

Vrijdag 12 februari 2021
Pelt - Valentijn en Belgische muziekZoomHet is de week van de Belgische muziek en dus hoort u ook Belgische liedjes op de beiaard vanuit de toren. Zo passeren liedjes van Raymond Van Het Groenewoud, Ann Christy, Clouseau, Bart Peeters, Jacques Brel, Daan,… Maar zondag is het ook Valentijn, dus op het repertoire is er ook plaats voor liefdesliedjes zoals Love Story, Ik hou van u, All you need is love… Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Jos Van Gysel overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Pelt - Jos Van Gysel overledenIn Lommel is woensdag Jos Van Gysel overleden, de echtgenoot van Annie Kwanten. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuwe speler voor Esperanza

Donderdag 11 februari 2021
Kevin Geebelen zal komend seizoen de kleuren van Esperanza Pelt verdedigen. Hij komt over van Bocholt VV.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Pelt - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ventamax

Donderdag 11 februari 2021
Wilhelmus Joosten uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Ventamax opgericht met zetel aan de Korte Vrenenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer glaswerken en de fabricage en plaatsing van aluminium en/of kunststoframen en deuren.

Even genieten van de winter

Donderdag 11 februari 2021
Pelt - Even genieten van de winterZoomWe hebben toch enkele sneeuwdagen te pakken. Voor de jeugd een zegen, voor anderen vervelend. Toch maar even kijken naar mooie winterbeelden, want daar kan iedereen van genieten. Rudy Luys maakte dit filmpje.

Vrijwilligers voor testcentrum gezocht

Donderdag 11 februari 2021
Pelt - Vrijwilligers voor testcentrum gezocht
In opdracht van de regering en het CLB gaat de Peltse afdeling van het Rode Kruis een snel Covid-testcentrum uitbouwen in de parochiezaal van Holheide in Pelt. Dat centrum zal actief zijn vanaf 1 maart tot einde juli, op werkdagen van 16.u tot 19u en op zaterdag van 10 tot 12u.  Het Rode Kruis zoekt daarvoor vrijwilligers; voor hen wordt een online opleiding voorzien. De testers krijgen bovendien een praktische opleiding op 23 en 25 februari van 16.30 tot 20.00 uur in Holheide. "We zoeken per dag drie crisisvrijwilligers voor de administratie en daarvan één tester die de opleidingen volgde. Voor aanmelden en verdere info; arien.anita[!]gmail.com," aldus het Rode Kruis.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Pelt - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Aanvaller voor Herkol

Woensdag 10 februari 2021
Herkol heeft een aanvaller aangetrokken met het oog op komend seizoen: Samih Belfaqir van St. Elen.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Pelt - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Pelt - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Pelt - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Theeuwen overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Pelt - Pierre Theeuwen overledenVandaag is Pierre Theeuwen overleden, de echtgenoot van Lisa Spelters. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in familiekring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)
Pelt - Nieuwe trainersstaf bij Sparta LilleSparta Lille heeft een overeenkomst bereikt met Jelle Jacobs als T1 en met Jan Leurs als T2. Zij volgen Jef Henkens en Nick Schouten op.

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Roza Bas overleden

Maandag 8 februari 2021
Pelt - Roza Bas overledenVandaag is Roza Bas overleden, de echtgenote van Jef Nulens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: Marleen en Ludo Vanherck-Nulens, Lindelsebaan 420, 3900 Pelt.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Pelt - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht

Sien Thijs overleden

Maandag 8 februari 2021
Pelt - Sien Thijs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Sien Thijs overleden, de echtgenote van Jan Dewit, die in 2011 overleed. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via rudi.dewit1[!]gmail.com.

Trouwreis...

Maandag 8 februari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Trouwreis...ZoomDriek is een jonge boer die nogal aan de ‘zuinige’ kant is en dus… vrijgezel gebleven. Maar op de duur is hij dan toch getrouwd geraakt. De eerste reis van zijn leven is zijn … ‘trouwreis’, zoals ze dat in Pelt zeggen.
Luister en vertel het voort, als het kan in dat sappig taaltje van ons. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Heel wat wandelaars vandaag, in die heerlijke sneeuw. Wandel jij ook zo graag? Tijdens de coronacrisis is wandelen de ideale gezonde ontspanning. Het is ook de perfecte aanleiding om kennis te maken met alle - soms verborgen – natuurpareltjes in Pelt.
Toch is het niet altijd makkelijk om een goed wandelmaatje te vinden. Daarom start de gemeente met de ‘Wandelcentrale’, een soort van Tinder voor wandelduo’s. "Wij brengen je in contact met mensen in jouw buurt die (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

Jef Vanderhoydonck overleden

Zondag 7 februari 2021
Pelt - Jef Vanderhoydonck overledenGisteren is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de in Neerpelt woonachtige en uit Eksel afkomstige Jef Vanderhoydonck overleden, de weduwnaar van Anna Plessers en de levenspartner van wijlen Anneke Monten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Pelt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Pelt - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Pelt - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Het Rode Kruis is verhuisd

Zaterdag 6 februari 2021
De lokale afdeling van het Rode Kruis heeft sinds kort een nieuwe stek gevonden. Voortaan kan je hen vinden bij de brandweerkazerne Heikesveld, Heuvelerweg 22A. De uitleendienst werkt nog steeds op afspraak via 0477/86.84.54. Afdelingstelefoonnummer: 011/64.84.18. Wil je bloed geven? Maak dan altijd een afspraak: ofwel via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00.

Mia Didden overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Pelt - Mia Didden overledenDonderdag is Mia Didden overleden, de weduwe van Leo Hansen. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via familie Hansen–Didden, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.

Nieuw: Bouwonderneming Van Sloot

Zaterdag 6 februari 2021
Mitch en Niels Van Sloot, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Bouwonderneming Van Sloot opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lorkstraat.

Het vijfde gebod in Lommel

Zaterdag 6 februari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Het vijfde gebod in LommelKennen jullie de Tien Geboden nog? Weten jullie nog wat er op die stenen tafelen stond waarmee Mozes de berg Sinaï afgezeuld kwam? Nee hè? Dan hebben jullie dus nooit bij meester Knevels gezeten. Ik kan ze nog zó opdreunen hoor.
Even het geheugen opfrissen. De eerste drie sla ik over. Als je je geloof ontstegen bent, zijn die trouwens absoluut niet relevant. Aan het vierde gebod ‘Vader, moeder, zult gij eren’ hebben de meesten zich wel in de mate van het mogelijke gehouden. (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Pelt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Pelt - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe aanvaller voor Esperanza

Vrijdag 5 februari 2021
Pelt - Nieuwe aanvaller voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft een bijkomende aanvaller aangetrokken: Henry Odutayo (24). Henry is een Nederlandse voetballer van Nigeriaanse afkomst die overkomt van Koninklijke Sporting Hasselt.
Pelt - Nieuwe wandeling van De BokkenrijdersNieuwe maand, nieuwe tocht, nieuwe (oude) startplaats. De februariwandeling van wandelclub De Bokkenrijders vertrekt opnieuw aan De Vliegden Oost in de Boemerangstraat. Dit betekent echter niet dat het parcours hetzelfde zal zijn als dat van de vorige tochten. Integendeel, behalve een paar stroken in het begin en op het einde worden er weer nieuwe paadjes bewandeld. Deze keer gaat men naar "Het Plat". De afstanden zijn 5 en 9 km. Plannetjes met QR-code worden bij de start voorzien. De pijlen blijven hangen tot 5 maart.
Pelt - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische fiets gestolen

Vrijdag 5 februari 2021
Onbekenden hebben gisteren uit een afgesloten ondergrondse bergplaats in de Kloosterstraat een elektrische fiets gestolen ten nadele van een bewoonster.
Pelt - Dag van de Academie en Kris De BruyneZoomZaterdag is het de Dag van het Deeltijds KunstOnderwijs en daar doet de beiaard graag aan mee, want ook aan de Noord-Limburgse KunstAcademie kan je beiaard leren spelen. De nieuwe beiaardiers van de academie laten zaterdag van zich horen op de beiaard. Zo hoort u Rob Beliën, Karen Droeshoudt, Eaven Rommes en Marnik Vanhelden. Ze zijn nu één of twee jaar bezig met de opleiding.
Tussendoor hoort u ook nog beiaardier Jan Verheyen. Hij speelt muziek van de zanger Kris De Bruyne, van wie we eerder deze week afscheid moesten nemen. Zijn bekendste hit is “Amsterdam” en dat zal zeker klinken. Daarnaast ook liedjes als 'Vilvoorde city’ en ‘Ballerina’s’. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Rune Doms naar Bocholt VV

Donderdag 4 februari 2021
De 19-jarige middenvelder Rune Doms verkast van Esperanza Pelt naar Bocholt VV. Club en speler bereikten een overeenkomst voor één seizoen.

Inschrijving nieuwe leerlingen

Donderdag 4 februari 2021
Ouders die een kind hebben dat in 2019 geboren is (of eerder) en het vanaf volgend schooljaar school willen laten lopen in één van de Peltse scholen moeten er rekening mee houden dat die inschrijvingsprocedure niet in elke school gelijk loopt.
Kinderen die al broer(s) of zus(sen) op school hebben krijgen recht op voorrang bij inschrijving. Zij kunnen ingeschreven worden vanaf maandag 1 maart tot en met vrijdag 12 maart. Kinderen van leerkrachten kunnen ingeschreven worden vanaf 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Cédric Niesten overleden

Donderdag 4 februari 2021
Pelt - Cédric Niesten overledenMaandag is Cédric Niesten overleden. Hij was 41 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Reimond Declercq overleden

Donderdag 4 februari 2021
Pelt - Reimond Declercq overledenGisteren is de uit Helchteren afkomstige en in Overpelt woonachtige Reimond Declercq overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Declercq, Dorpsstraat 160/4 3900 Overpelt.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Pelt - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Michel Gijbels overleden

Woensdag 3 februari 2021
Pelt - Michel Gijbels overledenGisteren is in Genk de in Overpelt woonachtige Michel Gijbels overleden. Hij was 63 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Gijbels, Winterdijkweg 8, 3950 Kaulille. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Rudi Boes trainer van Esperanza Pelt BRudi Boes wordt trainer van de B-ploeg van Esperanza Pelt, die in Vierde Provinciale gaat spelen. Boes is 53 jaar en ex-prof van o.a. KVK Kortrijk, SV Waregem en RC Genk. Eerder trainde hij o.m. het Nederlandse Roosteren en Opitter in Derde Provinciale. Rudi speelde in de jaren negentig nog twee seizoenen voor Esperanza Neerpelt in Tweede Provinciale.
Pelt - Eerste vaccins voor personeel MariaziekenhuisIn het Mariaziekenhuis in Pelt is vandaag een deel van het zorgpersoneel ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat om 263 personeelsleden en artsen van de spoeddienst, de dienst intensieve zorgen en de Covid-afdeling. Ze kregen het Moderna-vaccin ingespoten. De Noorderhart-campus telt in totaal een 1600-tal personeelsleden. Vanaf volgende week begint de inenting van de rest van het personeel.

Geen vertrekkers bij LHVV

Dinsdag 2 februari 2021
Lindelhoeven VV heeft zijn gesprekken met de eigen spelers (op enkele studenten na) afgerond. Voorlopig zijn er geen vertrekkers. Naast de al gemelde terugkeer van Cédric Claeys (SV Herkol) heeft LHVV ook aanvaller Ogun Demirci (KFC Alken, ex-Lutlommel VV) en middenvelder Kevin Wielockx (Achel VV) aangetrokken.
Pelt - Bromfietsster (24) gewond bij aanrijdingGisterennamiddag is op ’t Hent een 24-jarige bromfietsster uit de gemeente gewond geraakt toen zij aangereden werd door een lichte vrachtwagen. Zij is voor verzorging naar het Noorderhart ziekenhuis gebracht.

Pelt blijft sterke groeier

Dinsdag 2 februari 2021
De gemeente Pelt telde op 1 januari 2021 33.360 inwoners. Dat zijn er 306 meer dan op 1 januari 2020 toen er 33.054 waren. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau)

Cecile Salaets overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Pelt - Cecile Salaets overledenIn Weert is woensdag Cecile Salaets overleden, de partner van Thijs Jacobs. Ze was afkomstig uit Neerpelt en werd 70 jaar. Donderdag wordt ze in intieme kring in Neerpelt begraven, na een afscheidsplechtigheid in Weert.

Nieuwe vennootschap: Kluuster

Dinsdag 2 februari 2021
Jean-Pierre Cox uit Pelt heeft de besloten vennootschap Kluuster opgericht met zetel aan De Vaart. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer installatie en bekabeling voor informatica, projectmanagement IT en het verlenen van advies inzake informaticaprogramma's.

Irène Vanhengel overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Pelt - Irène Vanhengel overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Irène Vanhengel overleden, de echtgenote van Guy Jutten. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Truda Severens overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Pelt - Truda Severens overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Truda Severens overleden, de weduwe van Thei Geunes. Ze was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Sus Oversteyns overleden

Maandag 1 februari 2021
Pelt - Sus Oversteyns overledenIn het ZOL in Genk is gisteren de uit Lommel afkomstige Sus Oversteyns overleden, de weduwnaar van Jeanne Theuwissen, die in 2018 overleed. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in familiekring, waarna de urn wordt bijgezet op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. Rouwadres: fam. Oversteyns, Dennenstraat 19, 3600 Genk.

Jan Van Decraen overleden

Maandag 1 februari 2021
Pelt - Jan Van Decraen overledenZaterdag is Jan Van Decraen overleden, de echtgenoot van Treeske Franssen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Lindel.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Pelt - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht

Verkracht! (?)

Maandag 1 februari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Verkracht! (?)Zoom(Vur ne kiêr in’t Pelter:)
Op ennen oaved kumt e knap juffrouwke bij de polies binne geloeëpe en ze rüpt in paniek, dä ze… verkracht is!
Lüstert, en as ’t git, vertelet vort… in ’t Pelter, natürlek!
En haddoch goe. Tot tekomede móndig. (De Fons)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt