Het overige nieuws

Pelt - 'In de ban van het Regenboograadsel'ZoomIn deze bijzondere tijd laat de ouderraad van basisschool De Regenboog Grote Heide zijn creativiteit de vrije loop. In plaats van de jaarlijkse quiz is er dit jaar een digitale speurtocht in elkaar gestoken. Die mysterieuze speurtocht vol spanning, geheimen, raadsels en hersenkronkels moet voor een avond vol familieplezier zorgen. "We willen in deze bizarre tijden de mensen gezelligheid en ontspanning brengen; tegelijk steunen we hiermee de werking van onze basisschool," aldus de ouderraad. Inschrijven kan via www.ouderraadgroteheide.be.

Clement Hermans overleden

Zondag 31 januari 2021
Pelt - Clement Hermans overledenVrijdag is Clement Hermans overleden, de echtgenoot van Anny Hoeben. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium van de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

De appelbabbel van Ferm

Zaterdag 30 januari 2021
Pelt - De appelbabbel van FermZoom
De bestuursploeg van FERM Grote Heide werd vandaag al verrast met een doosje vol appeltaart. Effe babbelen hoe het ermee gaat - even iets anders dan corona...

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Pelt - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Nieuwe vennootschap: HSL Holding

Zaterdag 30 januari 2021
Tom Haesen en Martijn Scheepers, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap HSL Holding opgericht met zetel aan het Heikesveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van studies en opdrachten, o.a. van commerciële, publicitaire of wetenschappelijke aard, en de publicatie van de resultaten ervan.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Pelt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Anna Geerinckx overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Pelt - Anna Geerinckx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Anna Geerinckx overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Pelt - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Pelt - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Tuur Stalmans overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Pelt - Pater Tuur Stalmans overledenIn  WZC Sint-Camilllus in Antwerpen is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige pater Tuur Stalmans overleden, van de orde der norbertijnen. Hij was 91 jaar en werd op 14 augustus 1955 priester gewijd. Woensdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie in besloten kring in de abdijkerk van Tongerlo.  

Luc Tijskens overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Pelt - Luc Tijskens overledenIn Genk is gisteren Luc Tijskens overleden, de echtgenoot van Maria Goossens. Hij was 60 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Phil Collins op klokken

Vrijdag 29 januari 2021
Morgen wordt Phil Collins 70 jaar. Een goede reden om eens uit te testen hoe zijn liedjes op beiaard klinken. U hoort enkele hits zoals ‘You can’t hurry love”, “In the air tonigh”… Het programma wordt aangevuld met enkele liedjes van 2020. Herken je ze? Het is te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur. 
Pelt - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Nieuwe vennootschap: Auto Repair

Vrijdag 29 januari 2021
Tommy van Engeland uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Auto Repair opgericht met zetel aan de Over 't Waterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer carrosserieherstelling, wassen en poetsen van motorvoertuigen en handel in auto's en lichte bestelwagens.

Claeys terug naar LHVV

Vrijdag 29 januari 2021
Transfernieuws: jeugdspeler Cédric Claeys keert na één seizoen SV Herkol terug naar Lindelhoeven VV.

Nieuwe vennootschap: Pick & Eat

Vrijdag 29 januari 2021
Yamen Altroudi uit Neerpelt en Agnieszka Cichocka uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Pick & Eat opgericht met zetel aan de Olmendijk in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traiteuractiviteiten en het uitbaten van een foodtruck.

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Pelt - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage in voormalige bakkerij

Donderdag 28 januari 2021
Pelt - Wietplantage in voormalige bakkerijOp het betichtenbankje moest een dertiger uit Pelt plaatsnemen voor de uitbouw van een wietplantage in een voormalige bakkerij aan de Balendijk in Lommel. Hij riskeert 28 maanden celstraf. Op 25 februari maakt de rechter zijn vonnis bekend.(PG)

Meisje (18) gewond bij ongeval

Donderdag 28 januari 2021
Gisterenavond werd een 18-jarig meisje gewond toen zij op de Koning Albertlaan geraakt werd door de zijspiegel van een voertuig. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Professional Painting failliet

Donderdag 28 januari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag schilder Professional Painting uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 februari ingediend worden.

Luk Hermans overleden

Donderdag 28 januari 2021
Pelt - Luk Hermans overledenDinsdag is Luk Hermans overleden. Hij was 50 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Jo Rijks overleden

Donderdag 28 januari 2021
Zondag is de uit Overpelt afkomstige Jo Rijks overleden, de echtgenote van Jos Vrolix. Zij was 90 jaar. Na het afscheid in intieme kring krijgt zij haar laatste rustplaats op de begraafplaats in Bocholt.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Pelt - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Pelt - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Anne-Marie Hendrikx overleden

Woensdag 27 januari 2021
Pelt - Anne-Marie Hendrikx overledenGisteren is Anne-Marie Hendrikx overleden, de echtgenoot van Bère Aerts. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Pelt-Fabriek.

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

André Vangeneugden overleden

Woensdag 27 januari 2021
Pelt - André Vangeneugden overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is maandag André Vangeneugden overleden, de weduwnaar van Jet Geerts, die in 2005 overleed. Hij was 92 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Chel Rutten overleden

Woensdag 27 januari 2021
Pelt - Chel Rutten overledenEen dag voor zijn 86ste verjaardag is gisteren in het Noorderhart Mariaziekenhuis de uit Eksel afkomstige en in Overpelt woonachtige Chel Rutten overleden, de weduwnaar van Mia Vandersteen, die in 2018 overleed. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Rouwadres: Uitvaartzorg Severens, Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Pelt - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Noodverordening in Eindhoven

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
De gemeente Eindhoven heeft een noodverordening ingesteld. "Uit politie-informatie blijkt dat de komende periode rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren," zo meldt de gemeente. De noodverordening houdt onder meer in dat het verboden is stenen, stokken, metalen voorwerpen of brandbare stoffen bij zich te hebben. Er is een vuurwerkverbod in de hele stad en een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast wordt de hele gemeente Eindhoven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er overal in de stad preventief gefouilleerd mag worden door de politie. De noodverordening gaat onmiddellijk in, tot 9 februari.

De zorgjuf werd 60

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - De zorgjuf werd 60ZoomIn de basisschool van Boseind werd zorgjuf Linda Peeten 60! Helaas kon ook dit omwille van corona niet 'echt' gevierd worden. Linda heeft altijd gezegd dat ze voor die gelegenheid een groot feest wou geven. Dat wordt nu uitgesteld naar volgend jaar. Daarom ontving juf Linda geen gewone wenskaarten maar kaarten met de tekst "Proficiat met je '59'ste verjaardag!" Zo zetten we de tijd ook een jaar on hold ;-) Proficiat Linda vanwege al je collega's en kinderen! (Ingez.)

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Autobanden lek gestoken

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Autobanden lek gestokenIn de Douaniersweg in Overpelt hebben onbekenden drie banden van een auto lek gestoken. De feiten zijn gisteren gepleegd.

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.

George Dörge overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - George Dörge overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige George Dörge overleden, de echtgenoot van Joke van den Hoogen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Pelt - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Francy Deckers overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Francy Deckers overledenGisteren is de in Overpelt woonachtige Francy Deckers overleden, de echtgenoot van Jeanne Hermans. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Sportieve staf Herkol blijft

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Sportieve staf Herkol blijftDe sportieve staf van Herkol blijft: Patrick Creemers (T1), Stephan Hermans (T2) en keeperstrainer Bob Bergmans vormen ook komend seizoen de sportieve staf.

Online kijken naar Joke

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Online kijken naar JokeZoomVoorstellingen in Palethe zijn vooralsnog niet mogelijk, maar het cultureel centrum nodigt je uit op zijn "Liefde in tijden van corona 2.0", een "livestream vol literair verantwoorde erotiek". De muziek wordt verzorgd door Anneleen Boehme en Fien Desmet. Daan van Bendegem en Joke Emmers brengen jullie graag in verleiding met hun woorden. Kijken kan vanaf vrijdag om 20u30 via deze link(Foto Sonja Sleurs)
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Vic Rutten overleden

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Vic Rutten overledenZaterdag is de uit Eksel afkomstige en in Pelt woonachtige Vic Rutten overleden, de echtgenoot van Liliane Peeten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

Goe veurbeeld

Maandag 25 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Goe veurbeeldZoomHet komt tegenwoordig in de beste gezinnen voor: na een hele tijd zijn Jeanine en Dré uit elkaar. Maar nu moet de rechter het hoederecht over de kinderen toekennen. Dat komt toch wel aan de moeder toe zeker? Die pa met zijn voetbal en met zijn café altijd! Hoe kan die een goed voorbeeld zijn…?
Luister en vertel het als het kan voort – maar dan in het Pelter natuurlijk. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.
Pelt - Bezoekverbod in Noorderhart MariaziekenhuisIn de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.

Kees Moors overleden

Zondag 24 januari 2021
Gisteren is Kees Moors overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Coronatocht van de Dommeltrippers

Zaterdag 23 januari 2021
Pelt - Coronatocht van de DommeltrippersZoomDe mooie coronawandeltochten van wandelclub De Dommeltrippers, met vertrek aan de Ponyfarm (De Dravers) op Grote Heide, kunnen nog t/m 7 februari gewandeld worden. Het zijn gevarieerde, mooie natuurwandelingen van 6 en 10 km. Plannetjes + QR-codes van de twee tochten hangen op bij de startplaats. Wij wensen jullie veel wandelplezier. Info: www.dommeltrippers.be (Ingez.)

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Bijbelverhalen van meester Knevels

Zaterdag 23 januari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Bijbelverhalen van meester KnevelsMijn zoektocht naar geschikte vertrekplaatsen voor een wandeling bracht me vanmiddag bij de kleine jachthaven ‘De Meerpaal’ in Lommel-Barrier. Op een groot bord met een wandelkaart achter glas waarop verscheidene routes aangeduid werden, vond ik er eentje van drie en een halve kilometer, langs water, bos en heide. Een kniegewricht dat binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, belet me voorlopig om veel grotere afstanden te voet af te leggen.
Er stond ook een bord bij met waarschuwingen: (…) Het hele nieuwsbericht

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Pelt - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Chris Corens blijft trainer bij LHVVChris Corens is ook volgend seizoen trainer van voetbalclub LHVV. Dat heeft de club bekendgemaakt.

Stijn Molenberghs naar Kadijk

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Stijn Molenberghs naar KadijkKadijk SK heeft Stijn Molenberghs (ex-Esperanza Pelt) aangetrokken met het oog op komend seizoen.
Pelt - Herkol versterkt zich met Bram SchepersBram Schepers (Genk VV) zal komend seizoen de kleuren van eerste provincialer Herkol verdedigen.

Ondertussen, aan de Ballasthoeve...

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Ondertussen, aan de Ballasthoeve...ZoomDaar fotografeerde Albert Nuijts deze gele trilzwam, op een bedje van mos. Mooi!

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Lavendelstraat

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Inbraak in LavendelstraatDieven verschaften zich toegang tot een onbewoond pand aan de Lavendelstraat in Boseind. Er zijn sleutels gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Pelt - 'Voorzichtig blijven in de woonzorgcentra'Blijf voorzichtig in de woonzorgcentra! Daartoe roept Roel Eerlingen op, de directeur van de vzw Integro waaronder o.m. rusthuizen in Bocholt, Hamont-Achel en Pelt ressorteren.
"Omdat vaccinaties gestart zijn, worden bezoekers onvoorzichtig," zegt Eerlingen. Nu meer en meer bewoners van woonzorgcentra een eerste vaccin tegen COVID-19 hebben gekregen, merkt hij dat bezoekers te euforisch en nonchalanter worden. Maar pas enkele dagen na de tweede dosis van het vaccin zijn mensen echt (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Nieuw: Quality Service@Home

Donderdag 21 januari 2021
Ivan Vanherck (46) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Quality Service[!]Home opgericht met zetel aan de Kruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, het plaatsen van omheiningen en poorten en de handel in bouwmaterialen.

Nieuwe vennootschap: IJs-co

Donderdag 21 januari 2021
Joos Cuypers (22) uit Pelt heeft de besloten vennootschap IJs-co opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricage van consumptie-ijs en de uitbating van een restaurant, café, delicatessezaak en meeneemrestaurant.

Storm velde drie bomen

Donderdag 21 januari 2021
De storm van afgelopen nacht heeft, voor zover bekend, minstens drie bomen geveld waardoor er hinder ontstond: aan de Broeseinderdijk en de Achelsendijk in Pelt en in de Esdoornstraat in Hamont-Achel.

Nieuwe vennootschap: Focus On Light

Woensdag 20 januari 2021
Bart Hendrikx uit Pelt heeft de besloten vennootschap Focus On Light opgericht met zetel aan de Kluitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken, het ruimen van waterlopen en het uitvoeren van baggerwerken.

99 jaar Gezinsbond SHLille

Woensdag 20 januari 2021
Pelt - 99 jaar Gezinsbond SHLilleOp 19 januari 1922 werd er in ons "Heilig Lille" een afdeling van de "Bond der Talrijke Huisgezinnen" opgericht. Jawel, dat was gisteren dus 99 jaar geleden. Al die tijd mensen waren er dus mensen die geijverd hebben en nu nog steeds ijveren voor alle belangen van de gezinnen en zo streven naar een gezinsvriendelijk milieu in onze gemeente. Nu telt men dan ook af naar 19 januari 2022 wanneer de Lilse Gezinsbond dus 100 jaar jong zal worden en zijn eeuwfeest viert.
We hopen dat we er in onze (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Laat je je vaccineren?

Woensdag 20 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Laat je je vaccineren?ZoomDr. Bafort, dr. Vandeurzen, dr. Van Wijmeersch en dr. Verroken van het Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS gingen met elkaar in gesprek over het coronavaccin. Interessant onderwerp in deze tijden. Kijkt u ook? Het is de moeite!

Geld gestolen in Stalmanstraat

Woensdag 20 januari 2021
Pelt - Geld gestolen in StalmanstraatEr is ingebroken in een woning aan de Stalmanstraat in het Lindel terwijl de bewoners met vakantie waren. De daders doorzochten alle kasten en gingen met geld aan de haal. Ze richtten vooral veel vernielingen aan; zo forceerden ze een schuifraam, haalden ze een zijraam uit de sponning en haalden zowle op het gelijkvloers als op de verdieping alle kasten overhoop, waarbij ze de inhoud op de vloer gooiden. De lokale politie HANO deed een sporenonderzoek. 

Josée Bernaerts overleden

Woensdag 20 januari 2021
Pelt - Josée Bernaerts overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Josée Bernerts overleden, de weduwe van Henri Thijs. Ze was afkomstig van Lommel en werd 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be

Van Achel VV terug naar Esperanza

Dinsdag 19 januari 2021
Florin Theuwis (25) maakt terug de overstap naar Esperanza Pelt. De aanvaller speelde vier seizoenen bij Achel VV.
Pelt - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

'Retrofee' is verhuisd...

Dinsdag 19 januari 2021
Pelt - 'Retrofee' is verhuisd...Zoom...en dat is ook Fobie niet ontgaan.

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Scheelen overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Pelt - Mia Scheelen overledenGisteren is Mia Scheelen overleden, de weduwe van Mathieu Beckers. Ze was 91 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Beckers, Stationsstraat 11/5, 3910 Pelt.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Pelt - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Allemaal op de Fiets!

Maandag 18 januari 2021
Pelt - Allemaal op de Fiets!ZoomOok WTC Allemaal op de Fiets had haar 45ste seizoen graag anders zien verlopen. Toch wil men virtueel enkele leden van afgelopen wielerseizoen in de kijker zetten. 45 jaar lid: Dominique Vandormael, stichtend lid, al 25 jaar voorzitter; ook 45 jaar lid: Pierre Plessers, stichtend lid, 45 jaar secretaris; ook 45 jaar lid: Emile Vandormael, stichtend lid, 45 jaar schatbewaarder; ook 45 jaar lid: Fons Plessers, stichtend lid; en 15 jaar lid: Roger Lemmens. Verdienstelijke leden van 2020 zijn Richard Vlassak en Eric Swinnen. We wensen de laureaten van harte proficiat. En nu maar hopen op een beter wielerjaar 2021! (Ingez.)

Geen redding voor Mega World

Maandag 18 januari 2021
De laatste kans op redding voor het failliete Mega World is nu ook vervlogen. Vrijdag moesten alle kandidaat-overnemers hun bod binnenbrengen. Maar er was maar één Duitse firma geïnteresseerd. Volgens de curatoren was het bod van de Duitsers te laag en eisten ze dat alle handelspanden waarin de Mega World-winkels - en voordien de Blokkers - waren ondergebracht, aan hen zouden verhuurd worden. Maar dat kon de curator niet garanderen. De handelsgoederen van alle Mega Worldwinkels worden overgekocht door één Frans bedrijf.

Henri Boonen overleden

Maandag 18 januari 2021
Pelt - Henri Boonen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige en in Pelt woonachtige Henri Boonen overleden, de echtgenoot van Maria Fransen. Hij was 87 jaar. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Michel Bormans overleden

Maandag 18 januari 2021
Pelt - Michel Bormans overledenIn Kaulille is zaterdag de uit Hamont afkomstige Michel Bormans overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Van Lishout. Hij was 76 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

De kust vrij

Maandag 18 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - De kust vrijZoomWeer zo een situatie die veel suggereert – om te lachen, natuurlijk! Ge weet dat ze er veel over spraken, maar dat de soep nooit zo heet was als ze werd opgediend… Juist!
Houd je gezond, blijf optimistisch en als het kan, vertel dit mopje voort – in het Pelter, natuurlijk! Want daar gaat het om. Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Maria Knevels overleden

Zondag 17 januari 2021
Pelt - Maria Knevels overledenVandaag is de in Neerpelt woonachtige Maria Knevels overleden, de weduwe van Willem Vanhoudt, die in maart vorig jaar overleed. Ze was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Met de groeten van Okra

Zondag 17 januari 2021
"Zoals voor elke vereniging was het afgelopen werkjaar ook voor Okra Overpelt-Centrum en -Fabriek geen gemakkelijk jaar. Steeds weer moesten activiteiten geannuleerd worden. Samenkomsten en vergaderingen werden 'verboden'. Maar onze leden mochten wij niet vergeten. Onze contactpersonen deden hun werk naar behoren en bezorgden aan hun leden alle informatie zodat deze op de hoogte bleven van alles.
Maar wij gaan door. Voor 2021 hopen wij, al is het voor de eerste maanden al moeilijk, op een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Ondernemersdokter

Zaterdag 16 januari 2021
Ribana Talampekos uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Ondernemersdokter opgericht met zetel aan de Hoge Wegel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het adviseren op gebied van management en het verstrekken van communicatieadvies.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Pelt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.
Pelt - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Herkol haalt verdediger bij Dessel

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - Herkol haalt verdediger bij DesselVerdediger Ward Poets zal de kleuren van SV Herkol verdedigen. Hij komt over van Witgoor Dessel.

Pluk de dag met Meubelen Eijssen

Vrijdag 15 januari 2021
Promotekst
Pelt - Pluk de dag met Meubelen EijssenZoomSinds het ontstaan in 1963 is Meubelen Eijssen niet meer weg te denken uit het Peltse straatbeeld. Oorspronkelijk was de hoofdactiviteit een ambachtelijke schrijnwerkerij met een kleine ruimte voorzien voor de verkoop van meubelen. Na verschillende verbouwingen van de meubeltoonzaal werd in 1995 definitief gestopt met de schrijnwerkerij en gekozen voor een toekomst in de meubelbranche.
In 1989 werd het team van oprichter Jaak Eijssen en zijn vrouw Martha versterkt door zoon Stefan en zijn echtgenote (…) Het hele nieuwsbericht

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Pelt - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Kelgtermans overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - Lisette Kelgtermans overledenIn WZC Immaculata is gisteren Lisette Kelgtermans overleden, de weduwe van Jef Van Ham. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar asurn wordt bijgeplaatst op de begraafplaats van Pelt-Centrum.

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - 'Handbal geen topsport meer'ZoomSport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.
Pelt - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Tweede vaccinatiecentrum komt in PeerHet tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.

Staf Sleurs overleden

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Staf Sleurs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Staf Sleurs overleden, de weduwnaar van Mia Giesberts. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - WICO heeft Erasmus+ accreditaties beetZoomScholengemeenschap WICO, met vestigingen in Pelt, Lommel en Hamont, kreeg onlangs schitterend nieuws van EPOS: hun beide aanvragen voor Erasmus+ accreditaties werden met verve goedgekeurd.
Erasmus+ staat natuurlijk vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen uitwisselingsprojecten op poten zetten met de steun van Erasmus+. Onlangs werd het programma voor de periode 2021-2027 in Europa goedgekeurd, met een pak meer (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Simons overleden

Woensdag 13 januari 2021
Pelt - Harrie Simons overledenIn het A.Z. Sint-Dymphna in Geel is gisteren Harrie Simons overleden, de echtgenoot van Krisje Cuyvers. Hij was 63 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring worden gehouden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Pelt - Morgen besluit over tweede vaccinatiecentrumMorgen nemen de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg een besluit over de locatie voor een tweede vaccinatiecentrum. Hamont-Achel en Peer hebben een voorstel van locatie naar voren geschoven. Het eerste vaccinatiecentrum van de zone komt in de Soeverein in Lommel. Daarnaast zou er in Bocholt een sneltestcentrum kunnen worden ingericht; de Eerstelijnszone en het CLB bestuderen dat voorstel nog.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Dinsdag 12 januari 2021
Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen in de Stuifzandstraat is deze namiddag een 35-jarig vrouw uit Antwerpen gewond geraakt.

Soeverein wordt vaccinatiecentrum

Dinsdag 12 januari 2021
Pelt - Soeverein wordt vaccinatiecentrumDe Soeverein in Lommel wordt een vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Noord-Limburg, zo hebben we uit goede bron vernomen. Over een tweede vaccinatiecentrum in de zone wordt vermoedelijk morgen een beslissing genomen. Van de Eerstelijnszone Noord-Limburg maken de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
Pelt - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Pelt - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Kuppens overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Pelt - Tho Kuppens overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vrijdag  de uit Neerpelt afkomstige Tho Kuppens overleden, de echtgenote van Theo Van Hertem. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie in de kerk van Achel-Centrum en de begraving in Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Fieneke Grossard overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Pelt - Fieneke Grossard overledenZondag is Fieneke Grossard overleden, de weduwe van Jaak Verhoeven. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Pelt - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)
Pelt - Groen protest tegen zandwinning KaulilleZoomRuim 136 ha bos wordt bedreigd door de plannen voor zandontginning in buurgemeente Bocholt. Groen roept de Peltenaren op om massaal bezwaar in te dienen. “Het gaat in de eerste plaats om de bossen van de vroegere buskruitfabriek PRB, in de volksmond bekend als ‘de Poeier’, langs het kanaal," zegt Hans Proost, gemeenteraadslid voor Groen. "Maar daar blijft het niet bij. Ook meer westelijk, richting Sint-Huibrechts-Lille, zal er een groot stuk bos aan moeten geloven. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Pelt - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jules Bielen overleden

Maandag 11 januari 2021
Pelt - Jules Bielen overledenIn Bree is gisteren Jules Bielen overleden, de echtgenoot van Jet Umans. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst en de begraving op de begraafplaats aan de Roosendijk zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Minder sleur

Maandag 11 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Minder sleurZoomNa een zekere tijd komt er bij Sjarel en Zjanien wat sleet op de relatie. En nu, in coronatijden, wordt het nog moeilijker: ge zit de hele dag op elkaars lippen... Sjarel stelt iets ondeugends voor, om de sleur er misschien uit te krijgen. Luister... En vertel het maar voort, in het Pelter dialect natuurlijk! Houd u gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Pelt - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Pelt - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Pelt - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Pelt - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ko Bibo overleden

Zondag 10 januari 2021
Pelt - Ko Bibo overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Ko Bibo overleden, de echtgenoot van Adrienne Van Dael. Hij was 76 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden, waarna zijn urn zal rusten op het urnenveld van de begraafplaats aan de Roosendijk. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Gerard Boonen overleden

Zondag 10 januari 2021
Pelt - Gerard Boonen overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Gerard Boonen overleden, de echtgenoot van Rita Evens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Pelt - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.

Adrienne Nijssen overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Pelt - Adrienne Nijssen overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Adrienne Nijssen overleden, de weduwe van Jan Vanduffel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Wensen uit de Kikkerklas

Zaterdag 9 januari 2021
Pelt - Wensen uit de KikkerklasZoomWat zijn dit toch 'corona-rare' tijden, ook in de kleuterschool Helibel Lille. "We kunnen jammer genoeg geen driekoningen gaan zingen aan de kerststal of de postbode uitnodigen in de klas," zeggen ze daar. "We dromen van knuffelen met oma en opa of vriendjes, carnaval vieren en dansen in de parochiezaal. Naar school gaan, kan gelukkig wel. Ons verkleden, vrolijke wensen maken en deze posten op de Internetgazet hoort daarbij! Dus bij deze wensen de kapoenen uit de Kikkerklas jullie allemaal 'EEN GELUKKIG EN CORONAVRIJ NIEUW JAAR!'" (Ingez.)
Pelt - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Een sprookje dan maar?

Zaterdag 9 januari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Een sprookje dan maar?In Killarney, in het zuidwesten van Ierland, parkeerden we ons huurautootje voor een pub die er bijzonder uitnodigend uitzag. We waren een trio dat zonder partner vrolijk en vrij op reis was. Het was midden augustus, erg warm en we stierven weer eens van de dorst. Boven de deur hing een kleurrijk bord. ‘Serendipity Bar’ heette de zaak. We hebben ons daar niet meteen echt vragen bij gesteld, maar toen ik het bord later op een van de foto’s zag, vond ik toch dat enig opzoekwerk aangewezen (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Pelt - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Weer overname voor APK Group

Vrijdag 8 januari 2021
De Peltse bedrijvengroep APK heeft K-Boringen uit Hasselt overgenomen. K-Boringen was in handen van Jan en Paul Kumpen en telt 60 personeelsleden. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. K-Boringen is gespecialiseerd in tunnelbouw en buisdoorpersingen.

Nieuw: Limburghuizen Constructie

Vrijdag 8 januari 2021
Jama Dehzad en Wahdat Farhad, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap  Limburghuizen Constructie opgericht met zetel aan het Kempenplein. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verwerven, beheren en verkopen van onroerende goederen.
Afgelopen week vond in de provincie een actie plaats rond fietsverlichting. Ook in politiezone HANO werd er in de schoolomgeving extra op fietsverlichting gecontroleerd. Daarbij bleek dat 72 fietsen een defecte of ontbrekende verlichting hadden.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Pelt - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Carla Vervoort overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Pelt - Carla Vervoort overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is dinsdag Carla Vervoort overleden, de echtgenote van Rik Lenaerts. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Marcel Akkers overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Pelt - Marcel Akkers overledenGisteren is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Marcel Akkers overleden, de echtgenoot van Alice Das. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Vandeweyer - Akkers, Melkerijstraat 12 3900 Pelt.

Nieuwjaarsconcert op de beiaard

Vrijdag 8 januari 2021
Pelt - Nieuwjaarsconcert op de beiaardZoomHet nieuwe jaar is begonnen en iedereen gaat ervan uit dat het een beter jaar zal zijn dan het vorige. Normaal is januari de tijd van de recepties en de nieuwjaarsconcerten. Dat kan allemaal niet doorgaan of het moet gestreamd worden. Gelukkig mag de beiaard wel nog spelen en daarom speelt beiaardier Jan Verheyen het repertoire dat anders op nieuwjaarsconcerten te horen is. Hij speelt enkele walsen van Johann Strauss en daarnaast nog wat lichte klassieke muziek. Eindigen doet hij met een knipoog naar de Wiener Philharmoniker: “An der schönen blauen Donau” en de "Radetzky Mars". Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur. Gelukkig nieuwjaar!

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Aannemer failliet verklaard

Donderdag 7 januari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Adrian Gane uit Overpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 februari ingediend worden.

Weg met hondenkar en tafelbarbecue

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Weg met hondenkar en tafelbarbecueUit een tuinhuis aan de Dorpsstraat in Overpelt zijn een hondenkar, een tafelbarbecue en een parasol gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging in de Lillerheidestraat in Neerpelt.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenbatterij voor Nyrstar in Balen

Donderdag 7 januari 2021
Bedrijfsnieuws
De groep Trafigura, die sinds enige tijd zinkproducent Nyrstar in handen heeft, bouwt een reuzenbatterij voor energieopslag op de fabriekssite van Nyrstar in Balen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. De lithium ion-batterij van 25 megawatt kan in vier uur 100 megawattuur stroom leveren. Dat komt overeen met het verbruik van een 30-tal gezinnen. Het wordt een van de grootste energieopslagbatterijen van het land. De opgeslagen energie is afkomstig van het surplus van het Belgische net en (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Hermans overleden

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Gerard Hermans overledenVandaag is Gerard Hermans overleden, de echtgenoot van Mia Serroyen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Hein Meuris overleden

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Hein Meuris overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Hamont-Achel woonachtige Hein Meuris overleden, de weduwnaar van Mia Brebels. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Simone Vanwezer overleden

Donderdag 7 januari 2021
Pelt - Simone Vanwezer overledenGisteren is Simone Vanwezer overleden, de weduwe van Louis Tuts. Ze was 93 jaar. De uitvaartliturgie in de St.-Aldegondiskerk in Overwinden en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Een attentie van het kerkkoor

Woensdag 6 januari 2021
Pelt - Een attentie van het kerkkoorZoomIn de vele voorbije jaren was het bij het kerkkoor van Grote Heide traditie om na de kerstvakantie de repetities op te starten na een gezellige nieuwjaarsreceptie. Doch…door corona is alles veranderd en dit al vele maanden lang. Het was dan ook een echte verrassing toen het bestuur bij de leden aanklopte met bemoedigende wensen en lekkers! Ondertussen hoopt men in de komende lente weer ’n repetitie te mogen aankondigen, zodat het koorleven, voor alle koren, wat dichterbij mag komen. (Ingez.)

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Pelt - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Stormschade erkend als ramp

Woensdag 6 januari 2021
Heb je tussen 1 juni en 27 juli 2019 door rukwinden schade geleden? Schade door dit weersverschijnsel komt in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Indienen van een aanvraag via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds kan tot 31/03/2021.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Pelt - Kevin Ulenaers blijft trainer bij Kadijk SKHet hele trainerskorps bij de senioren van Kadijk SK neemt volgend seizoen opnieuw de sportieve verantwoordelijkheid op zich. Kevin Ulenaers (T1), Kevin Hendrickx (T2), Ronald Van Reempts (keepertrainer) en Jochen Geerts met Jeroen Vanherck bij de reserves blijven in dezelfde functie binnen de club.

Priester Lode Clijsters overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Pelt - Priester Lode Clijsters overledenGisteren is priester Lode Clijsters overleden. Hij was 91 jaar en verbleef in het WZC Immaculata in Overpelt. Clijsters was onder meer kapelaan in Neerpelt en pastoor-stichter van de parochie Boseind. De uitvaartliturgie vindt op dinsdag 12 januari in intieme kring plaats in de parochiekerk van zijn geboortedorp Opitter.
Pelt - 32 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 32 patiënten, waarvan 3 op intensieve zorgen, met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Zondag waren er dat nog 30, gisteren 33. Er zijn 3 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Pelt - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Zuster Mia Janssenswillen overledenIn WZC Immadi in Hasselt is op 31 december de uit Overpelt afkomstige zuster Mia Janssenswillen overleden. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lisa Spooren overleden

Maandag 4 januari 2021
Pelt - Lisa Spooren overleden In WZC Immaculata is gisteren Lisa Spooren overleden, de weduwe van Cor Vanhelden. Ze was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Bè d'n dokter

Maandag 4 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Bè d'n dokterZoomEen vrouw komt met een huilbaby bij de dokter voor een grondig onderzoek. Die zal de kleine eens goed onderzoeken. Waarom zou die dag en nacht huilen?
Keep on smiling, zeker in 2021! En vertel dit maar voort in het sappig Pelter dialect. Je kent zeker wel iemand die in deze tijden een glimlach kan gebruiken! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)
Pelt - Weer meer coronapatiënten in ziekenhuisHet aantal coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis neemt weer toe. Momenteel liggen er 30 patiënten met COVID-19 - zeven meer dan eergisteren -, waarvan twee op de afdeling intensieve zorgen. Er liggen drie patiënten met COVID-19 in Revalidatie en MS.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bertho Wilkin overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Bertho Wilkin overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren dr. Bertho Wilkin overleden, de weduwnaar van Cecile Leenders. Hij was 82 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be. 

Marcel Corstjens overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Marcel Corstjens overledenGisteren is Marcel Corstjens overleden, de echtgenoot van Antoinette Kesters. Hij zou later deze maand 77 jaar worden  De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Mia Kuppens overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Mia Kuppens overledenGisteren is Mia Kuppens overleden, de echtgenote van Thieu Simons. Ze was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Botsing in Boseind

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Botsing in BoseindDeze namiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op Boseind in Neerpelt, ter hoogte van de Kievitstraat. Daarbij is één bestuurder gewond geraakt.

Jean Vereycken overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Pelt - Jean Vereycken overledenOp Nieuwjaarsdag is de uit Lommel afkomstige en in Neerpelt woonachtige Jean Vereyken overleden, de echtgenoot van Angele Panis. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Vereyken, Lochterdijk 46, 3910 Neerpelt.

Wandelen in Pelt

Vrijdag 1 januari 2021
Pelt - Wandelen in PeltZoom- Coronatochten van wandelclub De Dommeltrippers, met vertrek aan de Scoutsrally, kunnen nog t/m 10 januari gewandeld worden. Mooie natuurwandelingen van 5,8 en 8,8 km. Plannetjes + QR-codes van de twee tochten hangen op bij de startplaats;
- Ook wandelclub De Bokkenrijders heeft de eerste tocht van 2021 weer op punt staan. Vertrek aan de Sevensmolen in het Park Heesakkerheide en als je de pijlen volgt kom je daar ook weer aan na 5 of na 10 km. De pijlen blijven hangen tot 5 februari. QR-code (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Pelt - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt