Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Kippenbouten met tomaat, linzen en spinazie

Woensdag 27 maart 2019
Inge's keukengeheimen
Kippenbouten met tomaat, linzen en spinazie - Beringen
Vandaag presenteert Inge een lekker en gezond gerechtje.
Ingrediënten: 4 grote kippenbouten - 8 grote tomaten - 4 teentjes look - oregano - rozemarijn - basilicum - Klein flesje rode wijn - 400ml gevogelte fond - 300gr groene linzen - 500gr verse spinazie- verse peterselie - 1 limoen - peper & zout - olijfolie - boter - 2el suiker.
Bereiding: Doe de linzen in een kookpot met 600 ml water. Breng aan de kook en haal van het vuur wanneer het water volledig opgenomen is door de linzen (laat het deksel op de pot). Snijd de tomaten in blokjes, snipper de helft van de look fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes toe. Bak aan en blus met rode wijn. Kruid met peper, zout, oregano, basilicum, rozemarijn en suiker. Laat een tiental minuten pruttelen op middenlaag vuur en mix dan tot een dikke saus. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Verhit een flinke scheut olijfolie en een klont boter. Hier mogen de kippenbouten in. Bak ze tot ze een mooie goudbruine korst hebben. Wanneer dit het geval is, haal je de bouten uit de pot en voeg je er de andere helft versnipperde look aan toe. Als je boter en olie een beetje verbrand is van het bakken van de kip, giet je het uit de pan en doe je er nieuw vetstof in (enkel olijfolie). Als de look een minuutje in de pot zit, blus je het geheel met de gevogelte fond. Voeg meteen hierna ook de tomatensaus toe. Meng en leg de kippenbouten er terug in. Laat zo’n 25 minuten pruttelen op middenlaag vuur. Wanneer de kip 25 minuten opgestaan heeft, voeg je de linzen en de spinazie toe. Laat nog een vijftal minuten mee pruttelen. Werk af met verse peterselie, een beetje limoensap en eventueel nog wat peper. Lekker met geroosterd ciabattabrood. (Inge Jespers)
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek
Oudere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 27/02/'19 Chorizo uit de oven
  • 20/02/'19 Roti met kip en kousenbanden
  • 13/02/'19 Bananenflappen

Kalender Beringen

Donderdag
18
December

Ode aan de verwondering

Ode aan de verwonderingVandaag Caroline Pauwels schreef een prachtige ode aan de verwondering. Een pleidooi om je zintuigen open (…)
Donderdag
18
December

DIGIPUNT in WZC Corsala

DIGIPUNT in WZC CorsalaVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het (…)
Donderdag
18
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Donsjas - Merk Armani - Maat 38 Mandoline snijmachine
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Kippenbouten met tomaat, linzen en spinazie
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie