De kids waren al een tijdje aan het zagen achter pizza. Die kleffe diepvriespizza's zijn oké als het echt niet anders kan. Maar eerlijk smaakt mij dat nooit echt en heb ik na een korte tijd alweer een grommelende maag. Daarmee niets zo goed als vers. Dan kan je kiezen wat je erop legt en het vult stukken beter.
Ingrediënten:
300 gram zelfrijzende bloem – ½ tl zout – 1 ei – 100ml water – beleg naar keuze
Op die van mij lag tomatensaus, spinazie, hesp, mozzarella,…
Bereiding:
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe het ei, het zout en water in het kuiltje. Roer met een vork tot al het vocht is opgenomen. Kneed verder met de handen tot een soepel elastisch deeg. Rol op tot een mooi balletje.
Laat dit balletje een half uur rusten met een handdoek over de kom.
Na een half uurtje, bestuif het werkblad met wat bloem en rol het balletje uit tot iets dunner als een halve cm.
Nu de pizzabodem beleggen met dingen naar eigen keuze.
De pizza op bakpapier op de bakplaat bakken in de oven op 175graden voor ongeveer 15 tot 25minuten. Dit hangt van oven tot oven af.