Het overige nieuws

Twee botsingen

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Oudsbergen zijn gisterenavond twee ongevallen met gewonden gebeurd. Een 33-jarige vrouw uit Maaseik is rond 18.40 uur gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's in Soetebeek. In Plockroy botsten rond 20.30 uur twee auto's. Een 37-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.

Breekhamer gestolen op werf

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Maaseikerbaan in Bree is de breekhamer van een mini-graafmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Bocholt - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Twee blikseminslagen

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is de bliksem ingeslagen op twee woningen. Dat was het geval in de Klaverstraat in Meeuwen en aan de Emonsweg in Beek (Bree).

OKRA Bocholt verkende Sauerland

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - OKRA Bocholt verkende SauerlandZoomOKRA Bocholt organiseerde voor zijn leden een driedaags verblijf in Sauerland: een zeer mooie streek, gekenmerkt door vakwerkwoningen en prachtige natuur. Eerst werd het het bestekmuseum in Fleckenberg bezocht, waar men kon zien hoe een metalen plaat werd omgevormd tot bestek. In de namiddag stond de glasblazerij in Willingen op het programma. Hier maakten we kennis met een eeuwenoude traditie van de glasblaaskunst en toonden ze ons hoe een gloeiende glasmassa van 1300° Celsius vorm en kleur (…) Het hele nieuwsbericht

Snel Renovatie failliet

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Snel Renovatie uit Kinrooi failliet verklaard. Er zijn twee curatoren aangesteld.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Priester Robert Claes overleden

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - Priester Robert Claes overledenZondag is priester Robert Claes overleden. Hij was 88 jaar. Van 1972 tot 1989 was hij directeur van het Sint-Michielscollege in Bree en van 1989 tot 2006 deken van Bree. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Fiets gestolen

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Millenstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree ontstond dinsdagochtend rond 1 uur een discussie tussen drie personen, waarbij een 49-jarige man uit Bree bedreigd werd met een wapen. De discussie was een uitloper van een vechtpartij eerder op de avond op de Witte Torenwal. Niemand raakte gewond. Politie CARMA ging meteen ter plaatse en kon een 40-jarige verdachte aantreffen.Bij een huiszoeking in zijn woning vond de politie een BB-gun. Het wapen werd in beslag genomen. Er werd een PV opgesteld voor bedreiging, slagen en verwondingen en illegale dracht van een wapen.
1
Bocholt - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
2

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Bocholt - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Bocholt - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten gisterenavond rond 19 uur twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden twee vrouwen gewond: een 71-jarige uit Bree en een 27-jarige uit Leuven. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Bocholt - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht
4

Gevecht met politie

Vrijdag 7 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vijftiger uit Oudsbergen stond samen met zijn zoon terecht voor een gevecht met twee politieagenten tijdens carnaval. Beiden kregen elk een boete van 800 euro. Daarenboven kreeg de vader zes maanden cel en de zoon acht maanden cel, telkens met uitstel. Eén agent krijgt 500 euro schadevergoeding, de andere 150 euro. (PG)

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Bocholt - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Berberapen naar Planckendael

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - Berberapen naar PlanckendaelZoomDe grote groep berberapen, die een tijdje geleden in een illegaal Pools kweekcentrum in beslag werd genomen en in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen werd opgevangen is verhuisd naar een splinternieuw verblijf in ZOO Planckendael! Ongeveer op hetzelfde moment moest het Natuuurhulpcentrum alweer een nieuw baby-berberaapje gaan ophalen in Ekeren. In september vorig jaar reisden medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Polen waar een groot aantal exotische dieren in erbarmelijke omstandigheden werden (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zeven velgen van vrachtwagen gestolenIn de Damburgstraat zijn zeven velgen van een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

René Leen overleden

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - René Leen overledenMaandag is René Leen overleden, de echtgenoot van Elza Molenbroeck. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Reppel waarna geleghenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
1
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Jeanne Loos overleden

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - Jeanne Loos overledenDinsdag is Jeanne Loos overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Frans Droogmans. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Bocholt - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Bocholt - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wietplantage ontdekt: twee arrestatiesIn het centrum van Bree vonden speurders maandag een ontmantelde wietplantage. Twee mannen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De poitie voerde een huiszoeking uit aan de Markt in Bree, in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. In een loods achter een woning vonden de speurders kweekmaterialen die wezen op de eerdere aanwezigheid van een 3000-tal planten. Twee veertigers uit Bree werden gearresteerd. Ze zijn deze namiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Om de installatie van (…) Het hele nieuwsbericht

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Bocholt - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en juwelen ontvreemd

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Glycinestraat in Bree is gisteren ingebroken. De daders gingen met geld en juwelen aan de haal.

Bèr Stienaers overleden

Maandag 3 juni 2019
Bocholt - Bèr Stienaers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige Bèr Stienaers overleden, de weduwnaar van Jeanne Ieven. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
6
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Gerdingerpoort in Bree zijn juwelen, parfum en schoenen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Brand in tuinhuis

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in tuinhuisIn de Kloosterstraat in Kinrooi brak gisterenavond brand uit in een tuinhuis. Een bewoner werd bevangen door de rook en is ter controle naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht. De brandoorzaak is niet gekend.
Bocholt - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Bocholt - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
06/06
Gelukkige verjaardag ! Volgende week op pensioen . Dat verdient extra felicitaties. Van je zussen en broers.
hilda Vanmierlo
02/06
dikke proficiat aan een beresterke HANDBALCLUB ACHILLES BOCHOLT. Heren en dames: de Belgische titel Ook kampioenen bij Liga en jeugdploegen Supporters BEDANKT en tot volgend seizoen
JANG PLEK
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt