Het overige nieuws

Jong Genk - Dender 0-2

Vrijdag 30 september 2022
Genk - Jong Genk - Dender 0-2Jong Genk heeft vanavond met 0-2 verloren van Dender. Aan de rust was de stand 0-0. Jong Genk voetbalde wel een aantal kansen bijeen maar mist duidelijk efficiëntie. Door deze nederlaag zakken de Genkies die maturiteit missen naar de laatste plaats in het klassement.

José Mulders overleden

Vrijdag 30 september 2022
Genk - José Mulders overledenGisteren is José Mulders overleden, de echtgenote van Rik Janssen. Zij was 70 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Wioensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de Sint-Michielskerk in Bree waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Nouwen overleden

Donderdag 29 september 2022
Genk - Toine Nouwen overledenGisteren is Toine Nouwen (69) overleden, de echtgenoot van Judith Alders. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt op woensdag 5 oktober om 15u plaats in uitvaartcentrum Remans. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

KRC Genk op winterstage

Donderdag 29 september 2022
KRC Genk gaat dit jaar op winterstage in Benidorm. Dat gebeurt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december.

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Genk - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Christiane Houben overleden

Donderdag 29 september 2022
Genk - Christiane Houben overledenDinsdag is Christiane Houben overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Herman Aengeveld. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Genk - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Sabrina Ostrycharz overleden

Donderdag 29 september 2022
Genk - Sabrina Ostrycharz overledenDinsdag is Sabrina Ostrycharz overleden, de echtgenote van Peter Drijkoningen. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: EMR Montage

Woensdag 28 september 2022
Yüksul Dogan uit Genk heeft de besloten vennootschap EMR Montage opgericht met zetel aan de Zonnebloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten die verband houden met montagewerken, het schilderen en reinigen van gebouwen en gevelreiniging.

57 km per uur te snel

Woensdag 28 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek reed gisteren een bestuurder 127 km per uur op een plaats waar maximaal 70 km per uur mag worden gereden. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

Fietser (62) gewond bij botsing

Woensdag 28 september 2022
Deze voormiddag rond 11 uur botsten een auto en een 62-jarige fietser uit Genk op het kruispunt van de Hasseltweg en de Landwaartslaan. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Auto van de baan in Europalaan

Woensdag 28 september 2022
Vanochtend rond 3.15 uur ging in de Europalaan een auto van de baan. Daarbij raakte een 23-jarige Genkenaar gewond.

Jongen (12) gewond bij ongeval

Woensdag 28 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Jozefsstraat in Zutendaal raakten vanmorgen rond 8.45 uur een auto en een 12-jarige voetganger uit Zutendaal in een aanrijding betrokken. De voetganger liep daarbij verwondingen op.

Voetganger (55) gewond bij aanrijding

Woensdag 28 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As raakten gisterenavond rond 22.45 uur een auto en een 55-jarige voetganger uit As in een ongeval betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Betrapt bij drugsdeal

Woensdag 28 september 2022
Genk - Betrapt bij drugsdealEen Genkenaar die de politie bij controles wilde aanvallen riskeert zes maanden gevangenisstraf. Eén van de controles gebeurde toen de man drugs dealde. De verdediging drong aan op een werkstraf. Op 26 oktober wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Christiane Caers overleden

Woensdag 28 september 2022
Genk - Christiane Caers overledenOp 22 september is Christiane Caers overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

EMA herdenkt mijnsluiting Zolder

Woensdag 28 september 2022
Genk - EMA herdenkt mijnsluiting ZolderZoomOvermorgen, vrijdag 30 september, is het exact 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder dichtging, als laatste steenkoolmijn in de Benelux. Op de site zelf wordt dat dit weekend en de weken erna herdacht met MijnKracht, een uitgebreid programma met animatie, muziek en tentoonstellingen. Ook de pas opgerichte vereniging European Miners Association herdenkt de mijnsluiting. De EMA-leden vertrekken  vrijdag om 9 uur vanuit Houthalen met een tweetal (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Hollanders overleden

Woensdag 28 september 2022
Genk - Mia Hollanders overledenZondag is Mia Hollanders overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Trainer Bokrijk Sport stapt op

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Trainer Bokrijk Sport stapt opJurgen Wouters is niet langer trainer van vierde provincialer Bokrijk Sport. Hij was er aan zijn tweede seizoen bezig.
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

BHT Meubels en La Cantina failliet

Dinsdag 27 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van BHT Meubels en La Cantina, beiden uit Genk.De schuldvorderingen moeten op 26 oktober neergelegd worden.

Weg met zilveren bestek

Dinsdag 27 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Dorpsstraat in Zonhoven. De daders gingen er met een zilveren bestek aan de haal.

Genk en Lommel kennen tegenstanders

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Genk en Lommel kennen tegenstandersEr is geloot voor de zestiende finales van de Beker van België. KRC Genk moet naar Westerlo, Lommel ontvangt Zulte-Waregem. De bekerwedstrijden worden op 25, 26 of 27 oktober gespeeld.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Genk - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Vanoirbeek overleden

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Mieke Vanoirbeek overledenVrijdag is Mieke Vanoirbeek overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Mathieu Martens. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscbeid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Lina Parello overleden

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Lina Parello overledenZaterdag is Lina Parello overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Vincenzo Vinti. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag(10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bart Van de Maele overleden

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Bart Van de Maele overledenZaterdag is Bart Van de Maele onverwacht overleden. Hij was 44 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Henri Boonen overleden

Dinsdag 27 september 2022
Genk - Henri Boonen overledenOp 23 september is Henri Boonen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Madeleine Geebelen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.
Genk - Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'ZoomMaarten Cox is de komende weken te zien in de Limburgse musical 'La Femme Fatale'. Een fantastische musical met een hoek af, zoals hij de voorstelling zelf omschrijft.
Uit een fijne samenwerking tussen regisseur en bedenker van het stuk, Hubert Schoenmaeckers en choreografe Sarah Spranghers enkele jaren geleden, vloeide het idee om een nieuwe musical te maken. Niet veel later kwam Hubert met het waargebeurde verhaal van een seriemoordenares die in de jaren 30 in Luik leefde: Marie Alexandrine (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Zoom

Gertrud Oedel (100) overleden

Maandag 26 september 2022
Genk - Gertrud Oedel (100) overledenGisteren is Gertrud Oedel overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Alberto Roncada.  Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Drie gewonden bij botsing

Maandag 26 september 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee auto's gebotst. Een 34-jarige man uit Genk, een 41-jarige man uit Oudsbergen en een 42-jarige vrouw uit Tessenderlo raakten daarbij gewond.

Botsing op N76: vrouw (36) gewond

Maandag 26 september 2022
Op de N76 botsten vanmorgen rond 8.45 uur vier auto's. Een 36-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Inbrekers doorzoeken woning

Maandag 26 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben een woning doorzocht in de Nieuwstraat in Diepenbeek. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Meisje aangereden door lijnbus

Maandag 26 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige fietster uit Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 8 uur aan de parking van UHasselt aan de Ginderoverstraat in Diepenbeek aangereden door een lijnbus. Het meisje raakte zwaargewond.

Volleybal: Lanaken- Genk 1-3

Maandag 26 september 2022
In tweede nationale Heren B van het volleybal heeft Genk Lanaken verslagen met 1-3. Sets: 25-19, 26-28, 22-25, 19-25.

Raam geforceerd: geld en juwelen weg

Zondag 25 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een woning aan de Kloosterstraat in Diepenbeek. Zij gingen mert geld en juwelen aan de haal.

Hubert Vrolix overleden

Zondag 25 september 2022
Genk - Hubert Vrolix overledenVrijdag is Hubert Vrolix overleden, de echtgenoot van Maria Ruttens. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Zagerijstraat in Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Genk Ladies winnen met 32-0

Zondag 25 september 2022
Genk - Genk Ladies winnen met 32-0KRC Genk Ladies heeft de bekerwedstrijd tegen Moninoise gewonnen met 32-0. Chiara Wielockx maakte acht doelpunten.

Eendracht Termien wint van Wijgmaal

Zondag 25 september 2022
Genk - Eendracht Termien wint van WijgmaalEendracht Termien heeft vanmiddag Olympia Wijgmaal verslagen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Termien scoorden Odutayo (2) en Opdekamp. Odutayo viel geblesseerd uit.

Verlies voor STA Genk

Zondag 25 september 2022
Genk - Verlies voor STA GenkSTA Genk heeft thuis met 1-3 verloren van Dilsen-Stokkem B.

Bregel B verliest van Umitspor

Zondag 25 september 2022
Genk - Bregel B verliest van UmitsporBregel Sport B heeft met 5-1 verloren van Umitspor Maasmechelen.
Genk - Boxberg B verliest zwaar bij LanklaarIn vierde provinciale D heeft Racing Boxberg B  thuis een 2-7 nederlaag geleden tegen Lanklaarse VV.

Anadol - Turkse Rangers 0-0

Zondag 25 september 2022
Genk - Anadol - Turkse Rangers 0-0In tweede provinciale B hebben Anadol en Turkse Rangers 0-0 gelijkgespeeld.

Bokrijk B verliest van HW Zonhoven

Zondag 25 september 2022
Genk - Bokrijk B verliest van HW ZonhovenBokrijk B heeft met 0-2 verloren bij Halveweg Zonhoven.
Genk - Winst voor Future Winterslag in ZutendaalFuture Winterslag is bij Zutendaal gaan winnen met 0-3.

Genk VV - Eendracht Henis 6-1

Zondag 25 september 2022
Genk - Genk VV - Eendracht Henis 6-1in derde provinciale C heeft Genk VV deze namiddag Eendracht Henis verslagen met 6-1.  Aan de rust leidde Genk VV met 4-0. Voor Genk VV scoorden Kochen (4) en Janssen (2), voor Henis Dessers.

Twee mannen gewond bij botsing

Zondag 25 september 2022
Gisterenmiddag rond 12.15 uur raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 56-jarige man uit Genk raakten daarbij gewond.

Fiets en oven gestolen

Zondag 25 september 2022
Uit een gemeenschappelijke garage aan de Stalenstraat is een fiets en een Turkse oven gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Auto tegen geparkeerde auto's

Zondag 25 september 2022
In de Onderwijslaan in Genk is vrijdagavond rond 20.45 uur een auto tegen twee geparkeerde auto's gereden. Een 26-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Visé - Full Genk 7-2

Zondag 25 september 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 7-2 verloren van Celtic Visé. Na drie wedstrijden staat Full Genk achtste in de stand met 2 punten en een doelpuntensaldo van 14/19.

Racing Boxberg wint van Kesselt

Zaterdag 24 september 2022
Genk - Racing Boxberg wint van KesseltRacing Boxberg heeft vanavond met 3-1 gewonnen van VC Kesselt.

Achel VV klopt Bregel Sport A

Zaterdag 24 september 2022
Genk - Achel VV klopt Bregel Sport AAchel VV heeft vanavond Bregel Sport A geklopt met 3-2. Voor Achel scoorden Moerenhout (2) en Vos, voor Bregel Gölpek(2).

Bokrijk Sport B geeft forfait

Zaterdag 24 september 2022
Genk - Bokrijk Sport B geeft forfaitIn tweede provinciale A van het damesvoetbal gaf Bokrijk Sport B forfait voor de match tegen Bilzen Youth en verliest zo de wedstrijd met 5-0.

Damesvoetbal: Bilzen - Bokrijk 6-0

Zaterdag 24 september 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport met 6-0 verloren van DV Bilzen Utd.

Damesvoetbal: Genk C - Diepenbeek 3-1

Zaterdag 24 september 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C Diepenbeek verslagen met 3-1.

Inbraak in Weerstandlaan

Vrijdag 23 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben de deur opengebroken om binnen te dringen in een huis aan de Weerstandlaan in Diepenbeek.  Overd  de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Vijf auto's botsen

Vrijdag 23 september 2022
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek raakten in de vooravond vijf auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij raakten twee twintigers uit Genk gewond.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Genk - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (37) aangereden door auto

Vrijdag 23 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerweg in Zutendaal is deze namiddag rond 14.35 uur een 37-jarige fietser aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Genk - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Rijbaan bezaaid met glas

Donderdag 22 september 2022
Deze namiddag verloor een vrachtwagen zijn lading glas in de Turfstraat. De straat moest afgesloten worden. De stedelijke technische dienst heeft het glas van de rijbaan verwijderd.

Fietser (33) gewond bij aanrijding

Donderdag 22 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in Diepenbeek botsten vanmorgen rond 7.30 uur een 33-jarige fietser en een auto. De fietser raakte daarbij gewond.

Dieven slaan overdag toe

Donderdag 22 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisteren bij klaarlichte dag toegeslagen in een woning aan het Moenshof in Zonhoven. Zij roofden er geld en juwelen.

Auto en lijnbus botsen

Donderdag 22 september 2022
Op het kruispunt van de Oostlaan en de Acacialaan botsten vanmiddag rond 12.15 uur een auto en een lijnbus. Een 66-jarige vrouw uit Genk en een 46-jarige man uit Brussel liepen daarbij verwondingen op.

Minderjarig meisje gewond bij aanrijding

Donderdag 22 september 2022
Op de Hasseltweg in Genk botsten vanmorgen rond 8.20 uur een fietser en een bromfietser. Een minderjarig meisje uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Vrouw (50) gewond bij botsing

Donderdag 22 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten gisterenavond rond 18.45 uur twee auto's. Daarbij raakte een 50-jarige vrouw uit As gewond.

Lea Buntinx overleden

Donderdag 22 september 2022
Genk - Lea Buntinx overledenGisteren is Lea Buntinx overleden, de weduwe van Alfons Billen. Zij was 86 jaar. Begroeting: zaterdag (17-18 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Leo Senica overleden

Donderdag 22 september 2022
Genk - Leo Senica overledenGisteren is Leo Senica overleden, de echtgenoot van  Angele Decosemaker.  Hij was 90 jaar. De  uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Genk-Centrum.
Bedrijfsnieuws
Genk - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Gaston Verleyen overleden

Donderdag 22 september 2022
Op 23 augustus is Gaston Verleyen overleden. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Alice Derison overleden

Woensdag 21 september 2022
Genk - Alice Derison overledenIn WZC De Olijfboom is vandaag Alice Derison overleden, de echtgenote van Frans Dirkx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

René Smeets overleden

Woensdag 21 september 2022
Genk - René Smeets overledenVandaag is René Smeets overleden, de weduwaar van Irène Bynens . Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donsdag (19-20 uur) bij Uitvaaztzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: BZ Technics

Woensdag 21 september 2022
Zaid Bakkouy uit Genk heeft de besloten vennootschap BZ Technics opgericht met zetel aan de Boshoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer restauratiewerken van gebouwen en monumenten, timmer- en schrijnwerk, draineringswerken en het plaatsen van laadpalen voor elektrische voertuigen.

KS-soap is nu ook een echt stuk zeep

Woensdag 21 september 2022
Genk - KS-soap is nu ook een echt stuk zeepZoomKunstenaar en ex-mijnwerker Stefan Elsen blijft begaan met de erfenis van de steenkoolmijnen en de verdere ontwikkelingen. Zo heeft hij een kunstwerkje ontwikkeld in vorm van een stuk zeep naar aanleiding van 30 jaar stopzetting van de kolenexploitatie. "Ne klot zeep in de vorm van ne klot kool met de boodschap KS SOAP - 30 YEARS LATER is mijn interpretatie hiervan. Als mijnwerkers wasten we ons vroeger van kop tot teen met ne klot zeep (Sunlight). En de hele nasleep van de KS-zaak bevat alle (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Vermote overleden

Woensdag 21 september 2022
Genk - Mathieu Vermote overledenGisteren is Mathieu Vermote overleden, de echtgenoot van Rikie Weygerse. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 27 september (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur).

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Genk - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kaat Meuwis overleden

Woensdag 21 september 2022
Genk - Kaat Meuwis overledenZondag is Kaat Meuwis overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Jozef Slechten. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de bijzettinbg op de begraafplaats van Beverst vinden plaats in intieme kring.

Giovanni Neri overleden

Dinsdag 20 september 2022
Genk - Giovanni Neri overledenVandaag is Giovanni Neri overleden, de echtgenoot van Francesca Sosi. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jef Bethlen overleden

Dinsdag 20 september 2022
Genk - Jef Bethlen overledenZondag is Jef Bethlen overleden, de echtgenoot van Hilda Frederix. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Genk - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Genk - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.

Fiets gestolen uit tuinhuis

Dinsdag 20 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis in de Beukenstraat in As is een fiets uit een tuinhuis gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Bromfietser (17) gewond bij botsing

Dinsdag 20 september 2022
Vanmorgen raakten een 17-jarige bromfietser uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken op de Koning Boudewijnlaan. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.
Genk - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

Lisa Weytjens overleden

Maandag 19 september 2022
Genk - Lisa Weytjens overledenGisteren is Lisa Weytjens overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Jan Cuypers. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Weg naar As. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Vijfde inbraak bij kapper

Maandag 19 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kapper in Hasselt is voor de vijfde keer ingebroken. Nu gingen de daders onder meer met famliejuwelen en twee dure uurwerken aan de haal.

KS-Vriendenkring gaat op in EMA

Maandag 19 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - KS-Vriendenkring gaat op in EMAZoomIn de vroegere badzaal van de mijn van Zolder zijn deze voormiddag enkele duizenden ex-mijnwerkers samengekomen. Het gaat om een info-meeting van de KS-Vriendenkring als alternatief voor de geplande betoging in Brussel, die vorige week is uitgesteld. De mijnwerkers hopen meer te weten te komen over de stand van zaken van het pensioenachterstal, maar vooral willen ze ook weten hoe de vork aan de steel zit bij de KS-Vriendenkring zelf en de aangehouden voorzitter Michel Dylst, na de tegenstrijdige en warrige (…) Het hele nieuwsbericht

Mark McKenzie (KRC Genk) geselecteerd

Maandag 19 september 2022
Mark McKenzie, de 23-jarige verdediger van KRC Genk, is toegevoegd aan de 26-koppige Amerikaanse trainingsselectie voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijden tegen Japan en Saudi-Arabië.

Jongen (16) en vrouw (27) gewond

Zondag 18 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 16-jarige bromfietser is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto in de Kukkelbosstraat in Diepenbeek. In de Nieuwstraat botsten vanmiddag twee auto's. Daarbij is een 27-jarige vrouw gewond geraakt.

Twee twintigers gewond bij botsing

Zondag 18 september 2022
Een 23-jarige vrouw uit Houthalen en een 21-jarige man uit Zonhoven zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hermeslaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur.
Gisterenochtend rond 3.30 uur ging een auto van de baan op de Henry Fordlaan. Daarbij raakten drie Nederlandse jongeren gewond.

Auto van de baan in Wiemesmeerstraat

Zondag 18 september 2022
In de Wiemesmeerstraat ging vrijdagavond rond 20 uur een auto van de baan. Een 69-jarige vrouw uit Zutendaal raakte daarbij gewond.

Inbraak in Boudewijnlaan

Zondag 18 september 2022
In een appartement aan de Boudewijnlaan is gisteren ingebroken. De daders gingen met juwelen aan de haal.

STA Genk - Bregel Sport B 4-3

Zondag 18 september 2022
Genk - STA Genk - Bregel Sport B 4-3In vierde provinciale D heeft STA Genk vanmiddag Bregel Sport B met 4-3 verslagen.

Gerben Thijssen wint Gooikse Pijl

Zondag 18 september 2022
Genkenaar Gerben Thijssen heeft vandaag de Gooikse Pijl gewonnen. In een massasprint versloeg hij Jasper Philipsen en de Duitser Max Kanter.
Genk - Nevok Gruitrode verslaat Turkse RangersNevok Gruitrode heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Turkse Rangers. Het won met 4-3

Genk VV wint bij Mechelen a/d Maas

Zondag 18 september 2022
Genk - Genk VV wint bij Mechelen a/d MaasGenk VV is bij Mechelen-aan-de-Maas gaan winnen met 0-2.

Future Winterslag wint van Boorsem B

Zondag 18 september 2022
Genk - Future Winterslag wint van Boorsem BFC Future Winterslag heeft vandaag Boorsem Sport B verslagen met 6-0.

Turkse Rangers verslaan Vlijtingen

Zondag 18 september 2022
Genk - Turkse Rangers verslaan VlijtingenDe provinciale reserven van de Turkse Rangers zijn met 2-3 gaan winnen op het veld van Vlijtingen.

Termien klopt Sint-Lenaarts

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Termien klopt Sint-LenaartsEensdracht Termien is bij Sint-Lenaarts gaan winnen met 1-2.

Herkol - Bregel Sport: 1-2

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Herkol - Bregel Sport: 1-2SV Herkol heeft vanavond thuis verloren van Bregel Sport. Uitslag: 1-2.

Koersel B - Bokrijk 3-1

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Koersel B - Bokrijk 3-1Weerstand Koersel B heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Bokrijk Sport.

Boxberg wint bij Veldwezelt

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Boxberg wint bij VeldwezeltRacing Boxberg is bij Veldwezelt gaan winnen met 1-2.

RWDM - Jong Genk 1-1

Zaterdag 17 september 2022
Genk - RWDM - Jong Genk 1-1Jong Genk heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van RWDM. Het doelpunt van RWDM viel in de 95ste minuut hoewel er maar vier minuten extra tijd was aangegeven na de reglementaire speeltijd. Geusens had in de 67ste minuut Genk  op strafschop op voorsprong gebracht. Goalie Tobe Leysen speelde een prachtwedstrijd.

K. Opglabbeek B - R. Boxberg B 9-0

Zaterdag 17 september 2022
Genk - K. Opglabbeek B - R. Boxberg B 9-0In vierde provinciale D heeft Kabouters Opglabbeek B vanavond met 9-0 gewonnen van Racing Boxberg B.

Damesvoetbal: Bokrijk B-Membruggen 0-5

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk B-Membruggen 0-5In tweede provinciale A van het damesvoetbal gaf Bokrijk Sport deze namiddag forfait voor de wedstrijd tegen Membruggen. Membruggen wint daardoor de wedstrijd met 0-5.

Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 2-5

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 2-5In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport deze namiddag met 2-5 verloren van Eendracht Louwel.

KRC Genk Ladies kloppen Aalst

Zaterdag 17 september 2022
Genk - KRC Genk Ladies kloppen AalstDe KRC Genk Ladies zijn vanmiddag met 1-5 gaan winnen op het veld van SC Eendracht Aalst.

Overleden mijnwerkers herdacht

Zaterdag 17 september 2022
Aan Thor Central vond vanmiddag de herdenkingsdag voor overleden mijnwerkers plaats. Zo'n 100 mijnwerkers daagden op voor de herdenking die in het teken stond van de ramp in Zwartberg (1952) met 13 doden. Bovendien was het vandaag dertig jaar geleden dat de laatste steenkoolmijn in Limburg de activiteiten definitief stopzette.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Genk - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bocholt - KRC Genk C 5-3

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Damesvoetbal: Bocholt - KRC Genk C 5-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt gisterenavond KRC Genk C verslagen met 5-3.

Jos Hertenweg overleden

Zaterdag 17 september 2022
Genk - Jos Hertenweg overledenOp 14 augustus overleed Jos Hertenweg, de partner van Fanny West. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: Watertorenstraat 15, 3590 Diepenbeek.

Bellen aan het stuur: 31 boetes

Vrijdag 16 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt zijn vandaag 31 boetes uitgeschreven voor gsm-gebruik aan het stuur. De politie controleerde onder meer op de Kempische Steenweg. De overtreders moeten 174 euro betalen.

Nieuw: Thuisverpleging Sophie Leen

Vrijdag 16 september 2022
Sophie Leen uit Genk heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Sophie Leen opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Weg naar As.

Fietser (64) gewond bij aanrijding

Vrijdag 16 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 64-jarige fietser in de Molenweg in Zonhoven. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Jong Genk speelt tegen RWDM

Vrijdag 16 september 2022
Jong Genk speekt dit weekend tegen RWDM. De selectie: Leysen, Stevens, Chambaere, Martens Dierckx, Al Mazyani, Rommens, De Grand, Swerts, Van de Perre, Claes, Bangoura, Arabaci, Godts, Diawara, Cutillas Carpe, Geusens, Didden, Nuozzi.
Genk - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (85) thuis overvallen

Vrijdag 16 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdag jongstleden werd een 85-jarige vrouw ’s nachts overvallen in haar woning in Hasselt. Drie personen braken in de woning in via de voordeur en verplichtten het slachtoffer op een stoel te gaan zitten.  Het slachtoffer werd met geweld ontdaan van haar juwelen en ook het cash geld werd meegenomen. Het labo voor technische en wetenschappelijke politie van FGP Limburg kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Snel kwam een voertuig in beeld waarmee de daders zich mogelijk verplaatsten. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Genk - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Stamceldonoren met buitenlandse roots gezochtZoomHet Rode Kruis Vlaanderen zoek stamceldonoren van Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse afkomst. Voor patiënten met ernstige ziektes zoals leukemie en lymfeklierkanker is een behandeling met stamcellen vaak de levensreddende laatste kans om te genezen. Maar er is een probleem: één op drie patiënten met Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse roots vindt geen geschikte donor om stamcellen van te krijgen. Terwijl dit bij patiënten met West-Europese roots maar één op de tien (…) Het hele nieuwsbericht

Pastorale eenheid Emmaüs opgericht

Donderdag 15 september 2022
Kerk
Bij bisschoppelijjk decreet is beslist de federatie Genk-Zuid op te heffen en om de pastorale eenheid Emmaüs Genk op te richten. Deze pastorale eenheid bestaat uit de parochies Genk-Centrum, Bret-Gelieren, Kolderbos-Langerloi en Sledderlo.

José Gielen overleden

Donderdag 15 september 2022
Genk - José Gielen overledenDinsdag is José Gielen overleden, de weduwe van Heinz Bosmans. Zij was 85 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Monica Szczubiala overleden

Donderdag 15 september 2022
Genk - Monica Szczubiala overledenGisteren is Monica Szczubiala overleden, de weduwe van Johan De Graaf. Zij was 71 jaar. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Paco Fernandez Diaz overleden

Donderdag 15 september 2022
Op 11 september is Paco Fernandez Diaz overleden, de weduwnaar van de in 2004 gestorven Ginny Pilet. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Mariette Vanstreels overleden

Donderdag 15 september 2022
Genk - Mariette Vanstreels overledenDinsdag is Mariette Vanstreels overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Fietser (19) gewond bij aanrijding

Donderdag 15 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Trichterweg in Zutendaal kwam het vanmorgen rond 8.15 uur tot een botsing tussen een 19-jarige fietser en een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Cecile Vanstraelen overleden

Donderdag 15 september 2022
Genk - Cecile Vanstraelen overledenOp 10 september is Cecile Vanstraelen overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Marcel Steenbergen. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Herk-de-Stad.

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

Nieuwe vennootschap: Pingwin

Woensdag 14 september 2022
Lotte Beuls (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap Pingwin opgericht met zetel aan de Nieuwe Kuilenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsbeheer, verhuur van roerende goederen en de orgnisatie van events en workshops.

Youth League : KRC- Slavia Praag 1-2

Woensdag 14 september 2022
In de Youth League heeft KRC Genk deze namiddag met 1-2 verloren van Slavia Praag. Voor KRC scoorde Cutillas-Carpe. Op 5 oktober wordt de terugwedstrijd gespeeld.

Joseph Paintsil verlengt contract

Woensdag 14 september 2022
Genk - Joseph Paintsil verlengt contractJoseph Paintsil heeft zijn contract met KRC Genk verlengd tot de zomer van 2026. De huidige overeenkomst van de Ghanese flankaanvaller liep nog tot de zomer van 2023. Joske kwam in juli 2018 over van het Ghanese Tema Youth en maakte als snel deel uit van het KRC- elftal tijdens het kampioenenjaar in 2019. In de zomer van 2019 trok Paintsil naar het Turkse Ankaragücü met een huurovereenkomst van een seizoen, zonder aankoopoptie. Vorig seizoen sloot Paintsil opnieuw aan bij de Genkse kern waarbij hij in 22 wedstrijden tweemaal kon scoren en goed was voor twee assists. Ook bij het Ghanese nationale team kon Joseph rekenen op een plek in de selectie. Zijn land kon zich in maart nog kwalificeren voor het aankomende WK in Qatar. In de eerste acht wedstrijden van dit seizoen was Paintsil al goed voor vier doelpunten en twee assists!

Twee faillissementen uitgesproken

Woensdag 14 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van veranda's Abyver en SB Poorten & Hekwerken, beiden uit Genk.

Achttienjarige rijdt tegen boom

Woensdag 14 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Bentstraat in Diepenbeek is een 18-jarige gewond geraakt toen hij met zijn voertuig tegen een boom reed. Het ongeval gebeurde gisterenavond om 19.40 uur.

Ongeval in Wiemesmeerstraat

Woensdag 14 september 2022
Vanmorgen rond 8.15 uur gebeurde er in de Wiemesmeerstraat een ongeval tussen een bus en een 19-jarige bromfietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Genk - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Group Kyc

Dinsdag 13 september 2022
Halil Koyuncu uit Genk heeft de besloten vennootschap Group Kyc opgericht met zetel aan de Muggenberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene reiniging van gebouwen, vervaardiging van metalen constructiewerken, algemene bouwwerkzaamheden en binnenhuisinrichting.

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Genk - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Tractor en bestelwagen botsen

Dinsdag 13 september 2022
Deze voormiddag rond 10.35 uur gebeurde er een ongeval tussen een tractor en een bestelwagen op N702 Hasselt - Genk. Een 29-jarige man uit Hasselt raakte daarbij gewond.

Jürgen Büttgenbach overleden

Dinsdag 13 september 2022
Genk - Jürgen Büttgenbach overledenOp 10 september overleed Jürgen Büttgenbach, de echtgenoot van Alja Alting. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Erwin Testelmans overleden

Dinsdag 13 september 2022
Genk - Erwin Testelmans overledenOp 9 september is in ziin woonst in Houthalen-Oost Erwin Testelmans overleden, de echtgenoot van Sabine Meurs. Hij was 49 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Chemische dampen ingeademd

Maandag 12 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Twee arbeiders hebben deze voormiddag chemische dampen ingeademd bij drankproducent Konings in Zonhoven. Zij zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Zwalpend over de rijbaan

Maandag 12 september 2022
Gisterenochtend rond 3 uur merkte een politiepatrouille een auto op die al zwalpend over de Hasseltweg reed. De agenten zetten de wagen aan de kant en controleerden de bestuurster. De 44-jarige vrouw uit Zonhoven legde een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Haar voertuig werd getakeld.
Gisterennamiddag rond 16.50 uur is een 52-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Hengelhoefstraat.

Paul Rerren overleden

Maandag 12 september 2022
Genk - Paul Rerren overledenZaterdag is Paul Rerren overleden, de weduwnaar van de in 1994 gestorven Jeanine Boelen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroering: donderdagf (19-20 uur).

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Genk - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.

Marie-Louise Ryckx overleden

Maandag 12 september 2022
Genk - Marie-Louise Ryckx overledenOp 7 september overleed Marie-Louise Ryckx, de weduwe van de in 2018 gestorven Godfried Baeten. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wort begraven op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Francine Droshout overleden

Maandag 12 september 2022
Genk - Francine Droshout overledenOp 6 september overleed Francine Droshout, de weduwe van Jean-Louis Voorpijl. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond in alle stilte plaats. Rouwadres: Bleumerhoven 6, 3680 Maaseik.

Damesvoetbal: Chastre - Genk B 0-3

Maandag 12 september 2022
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-3 gewonnen van Chastre. Aan de rust leidde Genk met 1-0.Meyers, Groven en Janssen maakten de doelpunten.

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Genk - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Auto brandt uit

Zondag 11 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Heywyckstraat in Zutendaal is vanavond een auto uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Zeventiger gewond bij ongeval

Zondag 11 september 2022
In de Wiemismeerstraat raakten gisterenochtend een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. Daarbij is een 73-jarige man gewond geraakt.

Diefstal in Gelabbekerstraat

Zondag 11 september 2022
In een woning aan de Gelabbekertraat zijn juwelen, horloges en geld gestolen. De diefstal werd vrijdag vastgesteld.
Genk - Termien speelt gelijk tegen KampenhoutEendracht Termien heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen Kampenhout.  Aan de rust was de stand 1-2. Ospitallieri en Odutayo scoorden voor Termien.

Damesvoetbal: STVV C - Bokrijk B 5-0

Zondag 11 september 2022
Genk - Damesvoetbal: STVV C - Bokrijk B 5-0ZoomIn tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport B met 5-0 verloren van STVV C.

Turkse Rangers - Boorsem 3-1

Zondag 11 september 2022
Genk - Turkse Rangers - Boorsem 3-1In tweede provinciale B hebben de Turkse Rangers vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Boorsem. Uitslag: 3-1.

Jong Genk - Virton 0-1

Zondag 11 september 2022
Jong Genk heeft vanmiddag met 0-1 verloren van Virton. Aan de rust was de stand 0-0. Het doelpunt viel in de 75ste minuut. Jong Genk speelde een uur met tien man na de rode kaart van Kelvin John. De Genkies sprokkelden vier punten uit vijf matchen. Komend weekend speelt Jong Genk uit bij RWDM.

Winterslag wint bij Umitspor B

Zondag 11 september 2022
Genk - Winterslag wint bij Umitspor BFC Future Winterslag is bij Umitspor Maasmechelen B gaan winnen met 1-8.

Boxberg B verliest van WAVO

Zondag 11 september 2022
Genk - Boxberg B verliest van WAVOZoomIn vierde provinciale D heeft Racing Boxberg B vanmiddag thuis van WAVO verloren met 3-5.

Zaalvoetbal : Genk - Ranst 5-5

Zondag 11 september 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk gisterenavond 5-5 gelijkgespeeld tegen Solona Ranst.

Boxberg - E. Mechelen a/d Maas B 1-4

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Boxberg - E. Mechelen a/d Maas B 1-4ZoomIn derde provinciale C heeft Racing Boxberg vanavond thuis met 1-4 verloren van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B.

Bregel Sport - Torpedo Hasselt 2-2

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Bregel Sport - Torpedo Hasselt 2-2In eerste provinciale hebben Bregel Sport en Torpedo Hasselt vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Genk VV verliest van Kesselt

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Genk VV verliest van KesseltIn derde provinciale B heeft Genk VV vanavond thuis met 0-1 verloren van VC Kesselt.

Damesvoetbal: KRC Genk C - Hasselt 4-0

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Damesvoetbal: KRC Genk C -  Hasselt 4-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C  deze namiddag met 4-0 gewonnen van Spoirting Hasselt.

Bregel B - Opglabbeek B 1-3

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Bregel B - Opglabbeek B 1-3In vierde provinciale D heeft Bregel Sport B vanavond met 1-3 verloren van Kabouters Opglabbeek B.

STA Genk verliest in Leut

Zaterdag 10 september 2022
Genk - STA Genk verliest in LeutIn vierde provinciale D heeft STA Genk vanavond met 3-2 verloren op het veld van LS Leut.

KRC U19 - Slavia Praag

Zaterdag 10 september 2022
Ook dit seizoen neemt KRC Genk deel aan de UEFA Youth League. Daarin wordt Slavia Praag de eerste tegenstander voor de U19.  De heenwedstrijd is voorzien op woensdag 14 september om 16 uur.  Voor deze wedstrijd is er geen voorverkoop. Tickets kunnen ter plaatse (loket B-veld) aangekocht worden. De inkom voor deze wedstrijd bedraagt €5 voor niet-abonnees, abonnees hebben gratis toegang.

KRC Genk speelt uit bij Union

Zaterdag 10 september 2022
KRC Genk speelt morgenavond uit bij Union. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; Verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado; middenvelders: Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannous; Aanvallers: Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth.

Auto op zijn dak

Zaterdag 10 september 2022
Vanochtend is een auto op zijn dak beland in de Henri Esserslaan. Bij het ongeval zijn twee personen lichtgewond geraakt.

Damesvoetbal Diepenbeek -Bokrijk 14-1

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Damesvoetbal Diepenbeek -Bokrijk 14-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport gisterenavond met 14-1 verloren op het veld van Diepenbeek.

Robert Estenbergh overleden

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Robert Estenbergh overledenOp 4 september overleed Robert Estenbergh, de echtgenoot van Bernadette Macours. Hij was 85 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk aan de Rozenkranslaan. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Miet Clijsters overleden

Zaterdag 10 september 2022
Genk - Miet Clijsters overledenWoensdag is Miet Clijsters overleden, de echtgenote van Ludo Vandevoorde. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Transporteur en elektricien failliet

Vrijdag 9 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft transporteur Ozkevser en elektricien Ali Akin, beiden uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 oktober ingediend worden. Elke Roebben is als curator aangesteld.

Roger Vangeneugden overleden

Vrijdag 9 september 2022
Genk - Roger Vangeneugden overledenDinsdag is Roger Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Marie-José Van den Rul. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij UItvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Iliana Candreva overleden

Vrijdag 9 september 2022
Genk - Iliana Candreva overledenGisteren is Iliana Candreva overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: zaterdag (11-12 uur), maandag en dinsdag (17-18 uur) en woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Albert Dalemans overleden

Vrijdag 9 september 2022
Genk - Albert Dalemans overledenOp 4 september is Albert Dalemans overleden, de echtgenoot van Barbara Schabon. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afschjeid vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neroeteren. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Rotem.

Fietser gewond in Verbindingslaan

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Verbindingslaan in Diepenbeek botsten gisterenavond rond 21 uur een auto en een fietser. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Zwaar vervoer niet in orde

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer in Diepenbeek waren 24 van de 26 gecontroleerde voertuigen niet in orde. Er werden voor 15.500 euro boetes uitgeschreven.

Woninginbraak op Houthalenseweg

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Houthalenseweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Mia Timmermans overleden

Donderdag 8 september 2022
Genk - Mia Timmermans overledenVandaag is Mia Timmermans overleden, de echtgenote van Mathieu Hendrickx. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Hendrickx-Timmermans, p/a Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Twintiger gewond bij botsing

Donderdag 8 september 2022
Op de Oosterring kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij is een 27-jarige man uit Maaseik gewond geraakt.

TV gestolen in appartement

Donderdag 8 september 2022
In een appartement aan de Muggenberg is woensdag een inbraak vastgesteld. Er werd een tv gestolen.

Rita Van Endert overleden

Donderdag 8 september 2022
Genk - Rita Van Endert overledenGisteren is Rita van Endert overleden, de echtgenote van René Anthoons. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan. Begroeting: dinsdag (18-19 uur).

Louis Vandeweyer overleden

Donderdag 8 september 2022
Genk - Louis Vandeweyer overledenDinsdag is Louis Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Jacqueline Anthonissn. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Vanmiddag rond 13.10 uur raakten een auto en een 42-jarige voetgangster uit Genk in een ongeval betrokken in de Hoevenzavellaan. De vrouw werd daarbij gewond.

Fietsster (24) gewond bij aanrijding

Woensdag 7 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kantonnale Baan in As botsten gisterenavond rond 17.40 uur een auto en een 24-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Jean Deelkens overleden

Dinsdag 6 september 2022
Gisteren is Jean Deelkens overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Gianna Lava overleden

Dinsdag 6 september 2022
Genk - Gianna Lava overledenGisteren is Gianna Lava (82) overleden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag 12 september (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Versterking voor Jong Genk

Dinsdag 6 september 2022
Jong Genk heeft Evan Rotundo aangetrokken. De 18-jarige aanvallende middenvelder komt over van Schalke 04 en tekent een contract voor drie seizoenen.

Dieven krijgen voordeur niet open

Dinsdag 6 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden via de voordeur binnen te dringen in een huis aan de Sint Kwintensheideweg in Zonhoven. Zij raakten niet binnen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Zestiger gewond bij botsing

Dinsdag 6 september 2022
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten een 61-jarige fietser en een auto op de Emiel Van Dorenlaan. De fietser raakte daarbij gewond.

Fietser (12) gewond bij aanrijding

Dinsdag 6 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Zutendaal raakten gisterenavond rond 17.45 uur een auto en een 12-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Lorenzo Pinna overleden

Dinsdag 6 september 2022
Genk - Lorenzo Pinna overledenZondag is Lorenzo Pinna overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Pasqualina Mureddu. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ingrid Roex overleden

Dinsdag 6 september 2022
Genk - Ingrid Roex overledenZaterdag is Ingrid Roex overleden, de echtgenote van Freddy Van Doormalen. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Duarte Clemente Batalha Pardal overledenZaterdag is Duarte Clemente Batalha Pardal overleden, de echtgenoot van Agnes Paulussen. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Marie-Louise Engelen overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Marie-Louise Engelen overledenGisteren is Marie-Louise Engelen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Pierre Claes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 13 september (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag 12 septermber (18.30-19.30 uur).
Genk - Verheyen nieuwe korpschef politie CarmaIn Genk heeft hoofdcommissaris Geert Verheyende eed afgelegd als korpschef van Politiezone CARMA. Verheyen volgt Frank Mulleners op, die met pensioen gaat. Geert Verheyen startte zijn carrière als commissaris bij de Federale Politie in 2007. In 2012 maakte hij de overstap naar de lokale politie waar hij diensthoofd werd bij PZ GAOZ en later PZ Midlim. In 2017 werd hij adjunct-korpschef van PZ CARMA en nu legt hij dus de eed af als korpschef. Na de eedaflegging heeft de nieuwe korpschef meteen zijn functie als hoofd van de lokale politie opgenomen. De komende weken zal hij aan alle medewerkers toelichten wat zijn plannen zijn en welk traject hij de komende vijf jaar wil afleggen met de politiezone.

Danny Lach overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Danny Lach overledenOp 2 september is Danny Lach overleden, de echtgenoot van Manuela Mendez. Hij was 68 jaar. en zanger en gitarist van The Memories. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Fatima aan de Weg naarAs. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Auto slipt tegen elektriciteitspaal

Maandag 5 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is in de Kleine Hemmenweg in Zonhoven een auto geslipt en tegen een elektriciteitspaal beland. De paal knakte af en belandde op de rijbaan. De bestuurder en een andere automobilist en fietser die kwamen aangereden bleven allen ongedeerd.

Rosa Meesens overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Rosa Meesens overledenOp 1 september is Rosa Meesens overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Ivan Vanvlemen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Suzanne Staelens overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Suzanne Staelens overledenOp 2 september is Suzanne Staelens overleden, de weduwe van Jozef Vanherle. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei.

Yvonne Meus overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Yvonne Meus overledenOp 31 augustus is Yvonne Meus overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Pierre Geerits. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Rouwadres: fam. Geerts, Bethaniëstraat 83, 3600 Genk.

Encarnacion Venteo overleden

Maandag 5 september 2022
Genk - Encarnacion Venteo overledenOp 1 september is Encarnacion Venteo overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Juan José Colomo. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie in Hoevezavel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

STA Genk klopt Racing Boxberg B

Zondag 4 september 2022
Genk - STA Genk klopt Racing Boxberg BIn vierde provinciale D heeft STA Genk vanmiddag met 1-0 gewonnen van Racing Boxberg B.

Future Winterslag - St. Elen B 5-0

Zondag 4 september 2022
Genk - Future Winterslag - St. Elen B 5-0In vierde provinciale D heeft Future Winterslag vanmiddag St. Elen B verslagen met 5-0.

Membruggen - Racing Boxberg 1-1

Zondag 4 september 2022
Genk - Membruggen - Racing Boxberg 1-1ZoomIn derde provinciale C heeft Racing Boxberg vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Membruggen.

Motorrijder van de baan

Zondag 4 september 2022
In de Wagemanskeel in Genk ging gisterenavond een 27-jarige motorrijder uit Beringen van de baan. Hij raakte daarbij gewond.

Werfdiefstal in Evence Coppéelaan

Zondag 4 september 2022
Op een werf aan de Evence Coppéelaan gingen dieven met een werfradio en verlengkabels aan de haal. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Twintiger gewond bij aanrijding

Zondag 4 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandstraat in As kwam het gisteren tot een aanrijding tussen een fietser en een wagen. Een 23-jarige man uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Genk VV wint in Wiemismeer

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Genk VV wint in WiemismeerIn derde provinciale C is Genk VV vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van Zw. Wiemismeer.

Bregel Sport klopt Juve Hasselt

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Bregel Sport klopt Juve HasseltIn eerste provinciale is Bregel Sport vanavond met 0-2 gaan winnen bij Juve Hasselt.

Herk FC B - Bokrijk Sport 6-4

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Herk FC B  - Bokrijk Sport 6-4ZoomBokrijk Sport heeft vanavond met 6-4 verloren op het veld van Herk FC B.

Eendracht Louwel - Turkse Rangers 1-4

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Eendracht Louwel - Turkse Rangers 1-4Eendracht Louwel heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van Turkse Rangers.

Esperanza Pelt verliest van Termien

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Esperanza Pelt verliest van TermienEsperanza Pelt heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Eendracht Termien. Doelpunten: 5’ Hendrikx 1-0, 48’ Odutayo 1-1, 55’ Stefani 1-2, 70’ Odutayo 1-3.

Bregel Sport B verliest in Uikhoven

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Bregel Sport B verliest in UikhovenBregel Sport B heeft vanavond met 5-3 verloren op het veld van VC Uikhoven.

Henri Joosten overleden

Zaterdag 3 september 2022
Genk - Henri Joosten overledenOp 27 augustus is Henri Joosten overleden, de echtgenoot van Josée Osselaer. Hiu was 94 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Waterschei, vindt plaats in intieme kring.

Jong Genk speelt gelijk op Standard

Vrijdag 2 september 2022
Genk - Jong Genk speelt gelijk op StandardJong Genk heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld tegen de beloften van Standard. Aan de rust was de stand 2-0 na defensief geklungel van de Genkies. John en Diawara maakten de Genkse doelpunten, respectievelijk in de 72ste en de 81ste minuut.

Rocco De Marco overleden

Vrijdag 2 september 2022
Genk - Rocco De Marco overledenGisteren is Rocco De Marco overleden, de weduwnaar van de in 1991 gestorven Maria Simonya. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 9 september (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Thomas Arvanitidis overleden

Vrijdag 2 september 2022
Genk - Thomas Arvanitidis overledenGisteren is Thomas Arvanitidis overleden, de echtgenoot van Kyriaki Kokkinidou. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de Griekse-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Christine Bosmans overleden

Vrijdag 2 september 2022
Gisteren is Christine Bosmans overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Roger Van Branteghem. Zij was 94 jaar. De uitvaartiturgie vindt vrijdag 9 september (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk aan de Kerkeweg.

Theresia Conings overleden

Vrijdag 2 september 2022
Genk - Theresia Conings overledenVandaag is Theresia Conings overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Raoul Lenaers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Hakenkruis aangebracht op gevel

Vrijdag 2 september 2022
Onbekenden hebben een hakenkruis aangebracht op de gevel van een pand aan de Gouverneur Alex Galopinstraat. De daders zijn te zien op camerabeelden.

Twee tieners gewond bij ongeval

Vrijdag 2 september 2022
In de Gieterijstraat gebeurde gisterenavond rond 18.15 uur een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. Een 15-jarige- en een 16-jarige jongen uit Genk raakten daarbij gewond

Fietsster (78) aangereden

Donderdag 1 september 2022
Vanmidag werd een 78-jarige fietsster uit Genk aangereden op de Europalaan. De vrouw raakte daarbij gewond.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Genk - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Truda Vanherf overleden

Donderdag 1 september 2022
Genk - Truda Vanherf overledenMaandag is Truda Vanherf overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Albert Habex. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Twee nieuwe spelers voor Racing Boxberg

Donderdag 1 september 2022
Genk - Twee nieuwe spelers voor Racing BoxbergZoomRacing Boxberg heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Omer Karakus van Turkse Rangers en Jari Buntinx van Helson.

Nieuwe aanvaller voor Eendracht Termien

Donderdag 1 september 2022
Genk - Nieuwe aanvaller voor Eendracht TermienEendracht Termien (derde afdeling B) heeft aanvaller Annass Kiki aangetrokken. Hij komt over van Groene Ster Heerlen.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Genk - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen