Het overige nieuws

Genk - Josue Ndenge Kongolo verlengt contractJosue Ndenge Kongolo( (17) heeft zijn contract bij KRC Genk met drie seizoenen verlengd. Hij tekende vandaag een vernieuwde overeenkomst tot juni 2026. De snelle centrale verdediger vervoegde in de zomer van 2015 de Genkse jeugdacademie. Josue maakte onlangs zijn profdebuut bij Jong Genk en deed ook speelminuten op in de Uefa Youth League. Hij werd al meermaals opgeroepen voor de nationale jeugdelftallen van ons land.

Kelderbrand in Stalenstraat

Woensdag 31 mei 2023
Genk - Kelderbrand in StalenstraatDe brandweer rukte vanavond uit voor een kelderbrand in de Stalenstraat. De brand werd veroorzaakt door niet afgekoelde restanten van houtskool in een vuilnisbak te deponeren.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Drie jaar cel gevorderd voor overvallerHet Openbaar minuisterie heeft drie jaar celstraf waarvan een deel met uitstel gevorderd tegen een 20-jarige jongeman die in april een overval pleegde op de Aldi aan de Genkerbaan in Zonhoven en met 1.195 euro aan de haal ging. De verdediging drong aan op een werkstraf. Op 21 juni wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Margreeth Luiken overleden

Woensdag 31 mei 2023
Maandag is Margreeth Luiken (82) overleden, de echtgenote van Gerard Geerdink. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Genk - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)

Ronny Gaspercic overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Genk - Ronny Gaspercic overledenZaterdag is Ronny Gaspercic overleden. Hij was 49 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Catharina Knippenberg overledenZondag is Catharina Knippenberg overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Meisje gewond bij ongeval in Vennestraat
In de Vennestraat botsten gisterennamiddag rond 17 uur een fietsster en een auto. De minderjarige fietsster uit Genk raakte daarbij gewond.

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Genk - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Thomassen overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Genk - Gerard Thomassen overledenOp 23 mei is Gerard Thomassen overleden, de echtgenoot van Marleen Aendekerk. Hij was 73 jaar en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Genk - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Diepenbeek is vanavond rond 22.10 uur een auto tegen de rotonde gereden. Daarbij vielen twee gewonden. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Genk - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Firmin Smits overleden

Zondag 28 mei 2023
Genk - Firmin Smits overledenVandaag is Firmin Smits overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Maaseik.

Jaak Bertho overleden

Zondag 28 mei 2023
Genk - Jaak Bertho overledenGisteren is Jaak Bertho overleden. Hij was 83 jaar. Het afscbeid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Auto over de kop in Henri EsserslaanGisterenavond rond 21 uur ging een auto over de kop in de Henri Eserslaan. Daarbij raakten een 38-jarige Genkenaar gewond.

Auto tegen muur: twee gewonden

Zaterdag 27 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in een ondergrondse parkeergarage aan de Hoge-Valweg in Zonhoven een auto tegen een muur gereden. Er vielen twee gewonden. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Michel Peere overleden

Zaterdag 27 mei 2023
Genk - Michel Peere overledenGisteren is Michel Peere overleden, de echtgenoot van Sandra Vos. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gielke Roox overleden

Zaterdag 27 mei 2023
Genk - Gielke Roox overledenOp 24 mei is Gielke Roox overleden, de echtgenoot van Annie Ahn. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Gerard Bertho overleden

Zaterdag 27 mei 2023
Genk - Gerard Bertho overledenGisteren is Gerard Bertho overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Vucht.

Zwaar vandalisme in brasserie

Zaterdag 27 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben lelijk huis gehouden in brasserie Lindenhof in Zutendaal. Ze vernielden er onder meer een deur, ramen en twee tv-schermen.

Laurent Gijbels overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Genk - Laurent Gijbels overledenOp 23 mei is Laurent Gijbels overleden, de echtgenoot van Elly Grouwels. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Genk - Natuurpunt lanceert de 'Insectenzomer'ZoomVanaf 1 juni lanceert Natuurpunt de Insectenzomer. Met de slogan 'Niet meppen, wel appen' vraagt de campagne aandacht voor de enorme achteruitgang van insecten en maakt ze de mensen bewust van de wonderbaarlijke en supernuttige insectenwereld. Bedoeling is om tussen 1 juni en 31 augustus zoveel mogelijk insecten in kaart brengen met de soortenherkennings-app ObsIdentify.
Elke twee weken zet Natuurpunt een andere soort in de kijker. Daardoor wil men de angst die veel mensen (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond zijn op de E313 in Diepenbeek twee tieners opgepakt die een BB gun op de anonieme politieploeg hadden gericht. De jongeren zijn respectievelijk 18 en 19 jaar. In het kader van de snelrechtprocedure morten zij in juni voor de rechter verschijnen.

Eduard Box overleden

Donderdag 25 mei 2023
Genk - Eduard Box overledenGisteren is Eduard Box overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Suzanne Neys. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Een 45-jarige motorrijder uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een andere motorrijder in de Molenstraat in Hoeselt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Diefstal in Driehoekstraat

Donderdag 25 mei 2023
Genk - Diefstal in DriehoekstraatDieven gingen met geld en juwelen aan de haal in een woning aan de Driehoekstraat. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Genk - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)

Woninginbraak in Burkweg

Woensdag 24 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is er ingebroken in een woning aan de Burkweg. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Aaron Murenzi tekent op zijn 15de verjaardag zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Murenzi, het jongere neefje van Mike Trésor, komt over van de jeugdopleiding van Anderlecht. De Belgische jeugdinternational is een rechtsvoetige flankaanvaller en blinkt vooral uit door zijn snelheid en uitzonderlijke technische vaardigheden, stelt KRC.

Coaches Jong Genk stappen op

Woensdag 24 mei 2023
Genk - Coaches Jong Genk stappen opHoofdtrainer Hans Somers en zijn assistent Hans Visser stappen op bij Jong Genk. KRC moet nu op zoek naar opvolgers om het nieuwe seizoen in 1B voor te bereiden.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Woensdag 24 mei 2023
Op de Zuiderring in Genk botsten gisterennamiddag rond 14.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 54-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Marcel Janssen overleden

Woensdag 24 mei 2023
Genk - Marcel Janssen overledenIn Hamont-Achel is op 20 mei Marcel Janssen overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marie-José Geraerts overleden

Woensdag 24 mei 2023
Genk - Marie-José Geraerts overledenMaandag is Marie-José Geraerts overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Albert Zajc. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Autobrand in Bosrandstraat

Dinsdag 23 mei 2023
Vanavond was er een beginnende autobrand in de Bosrandstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand al geblust door de bestuurder.

Benny Bernaerts overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Genk - Benny Bernaerts overledenOp 19 mei is Benny Bernaerts overleden, de echtgenoot van Bina Surinx. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (17.30-18.30 uur).
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag HN Ventilatie-Isolatie uit de Keinkesstraat in Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 juni ingediend worden. De vennootschap werd op 9 maart 2021 opgericht.

Inbraak op Grendelbaan

Dinsdag 23 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een pand aan de Grendelbaan in Diepenbeek. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Drie gewonden bij botsing

Dinsdag 23 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Zutendaal botsten gisterennamiddag twee auto's en een motorrijder. Er vielen drie gewonden: een 30-jarige vrouw uit As en een 41-jarige vrouw en een 47-jarige man, beiden uit Bilzen.

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht

Kleuters worden archeologen

Dinsdag 23 mei 2023
Genk - Kleuters worden archeologenZoomEmma en Otis begonnen vorig jaar aan hun verovertocht van het Limburgse kleuteronderwijs. De juniorarcheologen uit het prentenboek komen ook dit jaar terug in aanloop van de jaarlijkse Archeologiedagen. De afdeling Erfgoed van de provincie Limburg ontwikkelde samen met auteur en illustratrice Liesbet Slegers nieuwe educatieve vervolgproducten in de vorm van een unieke opdrachtenposter en twee gezelschapsspelen van Emma en Otis rond archeologie. “We hebben er dan ook alle belang bij om kleuters op (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Quinto Puzzello overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Zaterdag is Quinto Puzzello overleden, de echtgenoot van Rosetta Musolino. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pablo Montes overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Genk - Pablo Montes overledenOp 19 mei is Pablo Montes overleden. Hij was 56 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Aloïs Ramsak overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Genk - Aloïs Ramsak overledenZondag is Aloïs Ramsak overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Margriet Craeghs. HIj was 90 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Gruitrode vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Staking bij Lidl

Maandag 22 mei 2023
Genk - Staking bij LidlZoomVandaag bleven verschillende vestigingen van Lidl dicht wegens de nationale stakingsactie. Paal sloot een halve dag, Koersel, Leopoldsburg, Houthalen en Genk sloten een hele dag. Het personeel deed mee aan de actie van de vakbonden in Brussel, tegen het verslechteren van de loon- en arbeidsvoorwaarden.

Denise Vanpaeschen overleden

Maandag 22 mei 2023
Genk - Denise Vanpaeschen overledenOp 19 mei is Denise Vanpaeschen overleden, de weduwe van de in 1969 gestorven Jean Stas en van de in 2008 overleden Raymond Meus. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Man (59) gewond bij botsing

Maandag 22 mei 2023
Genk - Man (59) gewond bij botsingOp de Europalaan botsten vanmorgen rond 8.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een 59-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Jacqueline Lemmens overleden

Maandag 22 mei 2023
Genk - Jacqueline Lemmens overledenOp 19 mei is Jacqueline Lemmens overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Clemens Van Loo. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in alle sereniteit plaats.

Mia Uitterhaegen overleden

Maandag 22 mei 2023
Genk - Mia Uitterhaegen overledenOp 19 mei is Mia Uitterhaegen overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Rudi Weekers overleden

Maandag 22 mei 2023
Genk - Rudi Weekers overledenOp 17 mei overleed Rudi Weekers, de echtgenoot van Christine Maessen. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaratcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Genk - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Genk - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Morgenavond ontvangt KRC Genk Union. De selectie: doelmannen Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss en aanvallers Samatta, Sor, Paintsil en Tolu.

Frank Albrechts overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Genk - Frank Albrechts overledenGisteren is Frank Albrechts overleden, de echtgenoot van Sonja Dirks. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

Mauro Fumarola overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Genk - Mauro Fumarola overledenOp 17 mei kwam Mauro Fumarola, partner van Wendy Roggen, om bij een arbeidsongeval in Zonhoven. Hij was 45 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning Kerrk aan de Duinenlaan. Begroeting: maandag (18--19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jan Luyten overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Genk - Jan Luyten overledenOp 9 mei overleed Jan Luyten, de weduwnaar van de in 2009 gestorven Hilda Blatnik. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Luc Linsen overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Genk - Luc Linsen overledenOp 15 mei is Luc Linsen overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Romain Moors overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Genk - Romain Moors overledenDonderdag is Romain Moors overleden, de echtgenoot van Rita Leenen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitrvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.
Genk - Brenne Brepoels weg bij STA GenkBrenne Brepoels trekt de deur achter zich dicht bij STA Genk. Hij zal komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer Vlijtingen VV verdedigen.

KRC Genk - Union uitverkocht

Vrijdag 19 mei 2023
De Cegeka Arena is uitverkocht voor de match KRC Genk - Union die zondagavond wordt gespeeld. Trainer Vrancken kan beschikken over een fitte kern. Alleen Ouatarra is zondag nog geschorst. Trésor keert terug uit schorsing.

Lucyna Szewczuk overleden

Vrijdag 19 mei 2023
Genk - Lucyna Szewczuk overledenGisteren is Lucyna Szewczuk overleden, de weduwe van Czeslaw Tomaluk. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sit-Jozef-Werkman Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat.

Johan Buchla overleden

Donderdag 18 mei 2023
Genk - Johan Buchla overleden
Dinsdag is Johan Buchla overleden, de echtgenoot van Elly Soors. Hij was 56 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren
Kort nieuws van bij de buren
Op de Agoralaan in Diepenbeek is gisterennamiddag een 18-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht. Toen de politie de fiets ging ophalen bleek die gestolen.
Genk - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  
Genk - Eendracht Termien - ASV Geel 0-1In derde afdeling VV heeft Eendracht Termien vanmiddag thuis zijn eindrondewedstrijd tegen ASV Geel verloren met 0-1.

Future Winterslag promoveert

Donderdag 18 mei 2023
Genk - Future Winterslag promoveertFuture Winterslag heeft vanmiddag de finale van de eindronde in vierde provinciale gewonnen en promoveert. Het versloeg KMR Biesen B met 9-0.
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.
Genk - Cederic Kochen (Genk VV) topschutterCederic Kochen is topschutter in derde provinciale C. Hij vond 42 keer de weg naar de netten.
Genk - Gokhan Boz (Winterslag) topschutterIn vierde provinciale D is Gokhan Boz van Future Winterslag topschutter. Hij maakte zomaar eventjes 45 doelpunten. Geen enkele voetballer in de Limburgse provinciale reeksen maakte er meer.

Twee faillissementen

Woensdag 17 mei 2023
De rechter in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van elektrotechniek DC Energy en dakwerker Kar Dak, beiden uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 15 juni ingediend worden.
De Genkse U19 zijn uitgeschakeld in de Al Abtal Cup. De Genkies verloren in de kwartfinale met 0-2 van Villareal.
Genk - Kayembe nieuwe speler van KRC GenkJoris Kayembe komt de Genkse achterhoede versterken. Hij tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor een extra jaar. Kayembe was de afgelopen seizoenen, met 116 caps, uitgegroeid tot een sterkhouder op de linksachter bij Sporting Charleroi. De 28-jarige Belg met Congolese roots kwam dit seizoen in 30 wedstrijden in actie voor de Carolo’s en was daarin goed voor 1 goal en 1 assist. Linksachter is de enige positie die dit seizoen niet dubbel was ingevuld in de kern van Wouter Vrancken. (…) Het hele nieuwsbericht

Gevelbekleding vat vuur

Woensdag 17 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In As heeft in de vooravond de gevelbekleding van de Watergroep vuur gevat. De brand was snel geblust. De schade is beperkt gebleven.
De dreigberichten die Antwerp-speler Toby Alderweireld kreeg waren afkomstig van een 15-jarige supporter van KRC Genk. De jongen werd vanmiddag verhoord door de politie en daarna voorgeleid bij de parketmagistraat die hem voorwaarden oplegde, welke is niet geweten.
Het is maar dat je 't weet
De aangekondigde nieuwe brug over de Maas in Maaseik zal wellicht in 2026 klaar zijn. Dat maakte Vlaams minister Lydia Peeters vanmorgen bekend in Maaseik. De voorbereidingen voor de brug zijn al gestart en tegen de zomer 2024 moeten de eerste werken beginnen. De nieuwe brug komt ten zuiden van de bestaande. De huidige brug rust op twee pijlers in de Maas, de nieuwe krijgt slechts één centrale pijler.

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.
Genk - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Genk - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.

Nieuwe vennootschap: Oculair

Dinsdag 16 mei 2023
Kevin Vonckx (32) en Sanne Herrmans (33), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Oculair opgericht met zetel aan de Schurfstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie van films, het maken van geluidsopnames, fotografie en de organisatie van congressen en beurzen.
Genk - Bestelwagen gestolen in G.LambertlaanIn de Guillaume Lambertlaan is een bestelwagen gestolen. De Mercedes Sprinter verdween de voorbije nacht.
Genk - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Future Winterslag promoveert

Dinsdag 16 mei 2023
Genk - Future Winterslag promoveertFuture Winterslag promoveert naar derde provinciale. "Een verdiende promotie", stelt trainer Aldil Yilmaz, die aan zijn eerste seizoen bezig was bij de club.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

Ivo Schoonheere overleden

Dinsdag 16 mei 2023
Genk - Ivo Schoonheere overledenZondag overleed Ivo Schoonheere, de echtgenoot van Annie Zengers in zijn woonst in Winterslag. Hij was 70 jaar en gemeenteraadslid van de stad Genk. Het afscheid vond plaats in alle sereniteit.

Dunja De Decker overleden

Dinsdag 16 mei 2023
Genk - Dunja De Decker overledenZondag is Dunja De Decker overleden, de echtgenote van Jan Vandegoor. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Werkmateriaal ontvreemd

Maandag 15 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een deur om binnen te dringen in een gebouw aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven. Zij gingen er met werkmateriaal aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Tineke Vanroye overleden

Maandag 15 mei 2023
Genk - Tineke Vanroye overledenZaterdag is Tineke Vanroye overleden, de weduwe van Pierre Nijs. Zij was 90 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Mariette Geerkens overleden

Maandag 15 mei 2023
Genk - Mariette Geerkens overledenGisteren is Mariette Geerkens overleden. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).
Genk - Vrouw (21) gewond bij botsingGisterenavond rond 20 uur botsten een auto en een vrachtwagen op de Henry Fordlaan in Genk. Een 21-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.
Genk - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw.
Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024. Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. (Foto Hans Put)

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Genk - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Niels Cattie weg bij STA GenkNiels Cattie trekt de deur achter zich dicht bij STA Genk. Hij verkast naar Zutendaal VV.

André Schils overleden

Maandag 15 mei 2023
Genk - André Schils overledenOp 12 mei overleed André Schils. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Maria Pannemans overleden

Maandag 15 mei 2023
Genk - Maria Pannemans overledenOp 12 mei is Maria Pannemans overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Lucien Olijff. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Eleonora Cloetens overleden

Maandag 15 mei 2023
Genk - Eleonora Cloetens overledenOp 12 mei is Eleonora Cloetens overleden, de echtgenote van Eddy Miny. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Mustafa Kalkan (39) uit Genk heeft de besloten vennootschap ZNA Solutions opgericht met zetel aan de Flikbergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van zonnepanelen, het uitvoeren van elektriciteitswerken, domotica en de plaatsing van bewakings- en alarmsystemen.

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)
Gisterenavond is een restaurant aan de Onderwijslaan verzegeld. Dat gebeurde in opdracht van de arbeidsauditeur nadat er inbreuken op de arbeidswetgeving werden vastgesteld.

Genk VV uitgeschakeld

Zondag 14 mei 2023
Genk - Genk VV uitgeschakeldIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) is Genk VV uitgeschakeld. Het speelde vanmiddag 1-1 gelijk bij Vlug en Vrij Stokkem maar verloor op strafschoppen (4-3).
Genk - Eendracht Termien verliest van HoutvenneIn de eindronde van derde afdeling VV (bijkomende stijgers) heeft Eendracht Termien deze namiddag met 1-2 verloren van KVC Houtvenne, dat promoveert. Voor Termien scoorde Dauwe.
Genk - Winterslag - Heusden SK 06  2-1In de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Future Winterslag Heusden SK 06 geklopt met 2-1. De ruststand was 2-0. Ait Salah maakte de twee doelpunten van Winterslag dat donderdag speelt tegen KMR Biesen B.
Genk - Vlijtingen - Turkse Rangers 1-2In de eindronde tweede provinciale (bijkomende stijgers) is Turkse Rangers met 1-2 gaan winnen op het veld van Vlijtingen VV. Derin en Ouzahim scoorden voor Turkse Rangers. Donderdag speelt Turkse Rangers de finale tegen Nevok Gruitrode.

Man, vrouw en baby gewond

Zondag 14 mei 2023
Genk - Man, vrouw en baby gewondZoomOp het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Nieuwstraat botsten gisterennamiddag rond 13.20 uur twee auto's. Daarbij raakten een 46-jarige man uit Nieuwerkerken en een 29-jarige vrouw en haar baby uit Diepenbeek gewond.
Een 51-jarige vrouw uit Luik is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Evence Coppéelaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.30 uur.
Uit een woning in Meeënheide is een koersfiets en een mountainbike gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Porsche oldtimer gestolen

Zondag 14 mei 2023
Genk - Porsche oldtimer gestolenOp een bedrijventerrein aan de Woudstraat is een Porsche oldtimer gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Genk - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Genk - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

Tijdens de U14 wedstrijd Standard - KRC Genk heeft de Genkse jeugdtrainer Achraf Hanzaz deze voormiddag een slag op het linkeroog gekregen van de vader van een Standard-speler. De dader kon ontkomen. De politie onderzoekt de omstandigheden van het voorval.
Genk - OH Leuven - KRC Genk Ladies 4-1In de play-offs van de Lotto Super League van het damesvoetbal heeft KRC Genk Ladies met 4-1 verloren van OH Leuven. Lisa Petry maakte het Genkse doelpunt.
Morgenavond speelt KRC Genk uit bij Union. De selectie: keepers: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Rommens, Cuesta, Preciado; middenvelders: Heynen, Castro, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss en aanvallers Sor, Samatta, Paintsil en Tolu.
Genk - Winterslag-spits Limburgs topschutterGökhan Boz heeft zich tot provinciaal topschutter gekroond. De spits van Future Winterslag (4D) scoorde 45 doelpunten in 20 wedstrijden.

Vittorio D'Arpino overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Genk - Vittorio D'Arpino overledenOp 8 mei is Vittorio D'Arpino overleden, de echtgenoot van Paola Biccai. Hij was 64 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag (10 uur) plaats in de Vrije Evangelische Gemeente Paulus aan de Evence Coppéelaan un Genk. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan Guldensporenlaan in Houthalen.

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Genk - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Genk - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Genk - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Abdelbasset Adraoui overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Genk - Abdelbasset Adraoui overledenOp 8 mei is Abdelbasset Adraoui overleden. Hij was 55 jaar en werkzaam bij transportfirma H. Essers.

Virton - Jong Genk: 3-1

Vrijdag 12 mei 2023
Genk - Virton - Jong Genk: 3-1Jong Genk heeft vanavond met 3-1 verloren van Virton. Aan de rust was de stand 1-0. Bastien Toma scoorde voor Jong Genk. Op het einde van de wedstrijd moest Jong Genk met tien verder na de uitsluiting van Eboue Kouassi die twee keer geel kreeg.
Genk - Davide Cosyn weg bij Eendracht TermienDavide Cosyn (23) trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. De aanvallende middenvelder zal komend seizoen de kleuren van Bree-Beek verdedigen.

Maria Vanhengel overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Genk - Maria Vanhengel overledenGisteren is Maria Vanhengel overleden, de weduwe van Gerard Lieben. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

Henri Bergmans overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Genk - Henri Bergmans overledenVandaag is Henri Bergmans overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Francine Sieuw. Hj was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in Zonhoven een zeventiger plots onwel geworden op een lijnbus. De man uit Zonhoven is even later overleden.
Genk - Scooterrijder en fietsster gewondBij een aanrijding tussen een scooterrijder en een fietsster in de Collegelaan raakten een 17-jarige jongen uit Genk en een minderjarig meisje uit Berlaar gewond.
In de Mispadstraat is een fietser aangereden door een auto. De minderjarige fietser uit Genk raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht
De twee meter hoge glasramen uit het vroegere klooster van de Clarissen zijn opgeknapt en in de crypte onder de Sint-Martinuskerk geplaatst. Het Clarissenklooster werd twee jaar geleden afgebroken. Enkele kleinere glas-in lood-ramen van het klooster werden eerder al gerestaureerd en in de kerk van Bret-Gelieren geplaatst.

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: La Tienda

Donderdag 11 mei 2023
Marco Schmitz (43) en Pricilia Gonzalez Gonzalez (36), beiden uit Heusden-Zolder, hebben de besloten vennootschap La Tienda opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een Spaanse winkel, catering én het organiseren en verzorgen van banketten, cocktails, lunches en recepties.

Radiatorenfabriek gaat dicht

Donderdag 11 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
De directie wil eind dit jaar de radiatorenfabriek Radson in Zonhoven sluiten. 143 werknemers dreigen hun werk te verliezen

Nieuwe vennootschap: G Car Rent

Donderdag 11 mei 2023
Raf Geurts uit Genk en Peter Geurts uit Bilzen hebben de besloten vennootschap G Car Rent opgericht met zetel aan de Meeënweg in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer personen- en goederenvervoer en de verhuur van personenwagens, bestelwagens en fietsen.

Jan Luyten overleden

Donderdag 11 mei 2023
Dinsdag is Jan Luyten overleden. Hij was 85 jaar.
Genk - Treinverkeer onderbroken door ongevalHet treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren werd deze namiddag onderbroken nadat een auto door een trein werd gegrepen op een overweg in Beverst. De autobestuurster, een 60-jarige vrouw uit Genk, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Komend weekend is de E314 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 
Vrijdag pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek in de rijrichting Lummen aan. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 12 mei 20u tot en met maandagochtend 15 mei omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken, dus verkeer rijdt tot dan aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.
Genk - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Pieters overleden

Donderdag 11 mei 2023
Genk - Jeanne Pieters overledenDinsdag is in WZC Immadi in Hasselt Jeanne Pieters overleden, de echtgenote van Maurice Schepers. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Jos Lantmeeters uit Genk heeft de besloten vennootschap Metaalwerken Lantmeeters opgericht met zetel aan de Schabartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metaalschrijnwerk en metalen constructiewerken, de inrichting en aanpassing van motorvoertuigen en de handel in auto's, bestelwagens, aanhangwagens, opleggers en caravans.

Twee faillissementen

Woensdag 10 mei 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft betonwerken Danny's Beton en Bo-Fi, beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juni ingediend worden.
Voor zijn rode kaart op Antwerp wordt KRC-speler Ouattara één wedstrijd geschorst. Omdat hij nog een voorwaardelijke straf had openstaan voor een rode kaart met Jong Genk mist hij twee matchen: uit en thuis tegen Union.

Dina Tenente overleden

Woensdag 10 mei 2023
Genk - Dina Tenente overledenGisteren is Dina Tenente overleden, de echtgenote van Alberto Pinheiro. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Dertig pv's voor gsm-en aan het stuurBij een controle van politie en Vlaamse Belastingdienst in Diepenbeek en Zonhovenzijn vandaag 30 bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm aan het stuur. Er is ook voor 11.300 euro aan achterstallige belastingen geïnd.

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Genk - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Paesen overleden

Woensdag 10 mei 2023
Genk - Monique Paesen overledenOp 6 mei is Monique Paesen overleden, de echtgenote van Ernest Roijmans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Noël Vancoillie overleden

Woensdag 10 mei 2023
Genk - Noël Vancoillie overledenOp 26 april overleed Noël Vancoillie, de echtgenoot van Lucienne Cops. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenara aan de Grotestraat.

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Genk - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Genk - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.

Wim Schepers overleden

Dinsdag 9 mei 2023
Genk - Wim Schepers overledenGisteren is Wim Schepers overleden, de echtgenoot van Jenny Van Es. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Jenny Van Es, Hoogstraat 9, 3600 Genk.
Genk - Christiaan De Munck overledenZoomOp 5 mei overleed Christiaan De Munck, de echtgenoot van Suzanne Merlo. Hij was 71 jaar en oud leraar van het Don Bosco college in Hechtel. Het afscheid vindt dinsdag 16 mei (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Albert Beuls overleden

Dinsdag 9 mei 2023
Genk - Albert Beuls overledenOp 3 mei is Albert Beuls overleden, de echtgenoot van Elisa Beuls. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Daniëlle Segers overleden

Dinsdag 9 mei 2023
Op 5 mei overleed Daniëlle Segers. Zij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Henri Bijnens overleden

Dinsdag 9 mei 2023
Genk - Henri Bijnens overledenOp 5 mei is Henri Bijnens overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Liliane Chorkawa en de levensgezel van Mariette Lowie. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Weerbericht
Genk - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Genk - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Genk - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)

Kluis uit bedrijf gestolen

Dinsdag 9 mei 2023
Dieven drongen binnen een bedrijf aan de Woudstraat. Zij hebben er een lege kluis gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.
Genk - Bromfiets uit kelder gestolenEr is ingebroken in een woning aan de Priesterhaagstraat. De daders hebben er een bromfiets die in de kelder stond gestolen. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.
Op de Zuiderring botsten deze namiddag rond 13.20 uur twee auto's. Daarbij raakte  een 26-jarige vrouw uit Bilzen gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de werken in de Stationsstraat van As afgerond. De weggebruikers beschikken nu over nieuwe, vrijliggende fietspaden en een vernieuwde rijweg tussen het gemeentehuis en het station As. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters huldigde de Stationsstraat vandaag officieel in.

Trésor mist match op Union

Dinsdag 9 mei 2023
Mike Trésor zal er niet bij zijn als KRC Genk zondagavond speelt op Union. Dat is een gevolg van de rode kaart die hij op Antwerp pakte. Hij kreeg één wedstrijd effectieve schoring, één met uirstel en een boete van 1.500 euro.
Patrick Hrosovsky (KRC Genk) verlengt zijn contract tot 2025. Hrosovsky is dit seizoen één van de onbetwiste steunpilaren op het middenveld van coach Wouter Vrancken. Alle minuten opgeteld stond hij in 99% van de wedstrijden tussen de lijnen. Doorheen de jaren ontpopte hij zich tot een baken van vertrouwen en rust wat hem binnen en buiten de club het label van degelijkheid bezorgde. Patrik en de club vonden een overeenkomst tot 2025. Hij licht een optie van een jaar en voegt daar nog een extra (…) Het hele nieuwsbericht

Drie Genkies genomineerd

Dinsdag 9 mei 2023
Op 22 mei wordt de winnaar bekend gemaakt van de Ebbenhouten Schoen die de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische competitie bekroont. Er zijn vijf genomineerden: Trésor, Paintsil en El Khannous (allen KRC Genk), Boniface (Union) en Orban (AA Gent).
Genk - Erediaken Jan Habex overledenOp 6 mei is erediaken Jan Habex overleden, de weduwnaar van Martha Akkermans. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)
Aan de Europalaan in Genk is deze namiddag rond 14.45 uur een vrachtwagen in het bos beland na een klapband. De bestuurder, een 20-jarige man uit Hamont-Achel, raakte lichtgewond.

Margriet Philipe overleden

Maandag 8 mei 2023
Genk - Margriet Philipe overledenOp 5 mei overleed Margriet Philipe, de echtgenote van Hendrik Sambale. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.
Genk - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - KRC Genk Ladies - Standard 2-0
KRC Genk Ladies heeft met 2-0 gewonnen van Standard Femina. Door deze overwinning worden ze derde in het klassement. Volgende week speekt KRC Genk Ladies uit bij OHL.
Genk - KS Vriendenkring viert Dag van de MijnwerkerZoomOnder de schachtbokken van de mijn van Houthalen zijn op initiatief van de KS-Vriendenkring vandaag ex-mijnwerkers samengekomen voor de viering van de 'Dag van de Mijnwerker'. Die dag verwijst naar de datum dat het parlement de rechtzetting rond de ondergrondse mijnwerkerspensioenen goedkeurde. De opkomst lag heel wat lager dan in de periode voor de 'affaire Dylst' losbarstte. Bestuursleden en aanhangers blijven nog atlijd geloven in de onschuld van de voormalige voorzitter van de KS-Vriendenkring die momenteel onder voorwaarden vrij is. Ze blijven de rechtzetting van de pensioentekorten uit het verleden eisen, terwijl politici en de pensioenadministratie het erover eens zijn dat de wet van 7 mei 2020 volledig is uitgevoerd.
"Sommigen beweren dat er geen dossier is, wel we zullen het nog deze maand met een delegatie nog eens bezorgen bij hen die er moeten voor zorgen dat onze rechten toegekend en gerespecteerd worden. Onze provincie hoofdplaats zal nu het actieterrein zijn", zegt voorzitter Roger Vanlook.
In de interprovinciale eindronde heeft KRC Genk C met 2-0 gewonnen van Bocholt. Versluijs maakte de doelpunten.
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 0-6 gewonnen van Essevee Women B. De ruststand was 0-2.
Genk - Turkse Rangers verslaan Hoeselt VVIn tweede provinciale (bijkomende stijgers) is Turkse Rangers met 1-6 gaan winnen bij Hoeselt VV.

EMBO - Winterslag 1-4

Zondag 7 mei 2023
Genk - EMBO - Winterslag 1-4In vierde provinciale (bijkomende stijgers) is Future Winterslag met 1-4 gaan winnen bij EMBO.

Genk VV klopt Wiemismeer

Zondag 7 mei 2023
Genk - Genk VV klopt WiemismeerIn derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Genk VV met 6-0 gewonnen van Zwal. Wiemismeer.

Botsing op Jaarbeurslaan

Zondag 7 mei 2023
Op de Jaarbeurslaan waren vrijdagavond drie auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte een 20-jarige vrouw uit Zonhoven gewond.

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Genk - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Genk - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)
Genk - Eendracht Termien naar finale eindrondeDoor een 1-2  overwinning op het veld van KSC Wielsbeke vanavond stoot Eendracht Termien door naar de finalewedstrijd in de eindronde. Andy Dauwe maakte de twee doelpunten.
Morgenavond speelt KRC Genk uit bij Antwerp. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss; aanvallers: Sor, Samatta, Paintsil en Tolu.

Jong Genk - Deinze 0-2

Zaterdag 6 mei 2023
Genk - Jong Genk - Deinze 0-2Jong Genk heeft deze namiddag thuis met 0-2 verloren van Deinze. Aan de rust was de stand 0-0. Jong Genk speelde een goede wedstrijd maar werd genekt door twee individuele fouten: eerst was er een strafschopsfout van Didden, daarna een flater van jewelste van doelman Penders die over de bal trapte. Komend weekend speelt Jong Genk de laatste wedstrijd van het seizoen op het veld van het al tot degradatie veroordeelde Virton.

Maria Smolka overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Genk - Maria Smolka overledenGisteren is Maria Smolka overleden, de weduwe van de in 1969 gestorven Jozef Kurkiewicz. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Kevin Devis overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Genk - Kevin Devis overledenOp 2 mei is Kevin Devis overleden, de echtgenoot van Melanie Vrijens. Hij was 36 jaar en trainer van de U6 van FC Racing Boxberg. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jong Genk blijft in 1B

Vrijdag 5 mei 2023
Genk - Jong Genk blijft  in 1BAls gevolg van het 1-1 gelijkspel van Virton tegen de jonkies van Standard blijft Jong Genk komend seizoen in 1B. Jong Genk speelt morgennamiddag thuis tegen Deinze.
Genk - Auto uitgebrand op ZuiderringOp de Zuiderring vatte vanavond een auto vlam. De wagen is uitgebrand ondanks de snelle interventie van de brandweer. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch defect.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht

Arlette Saenen overleden

Vrijdag 5 mei 2023
Genk - Arlette Saenen overledenGisteren is Arlette Saenen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Ervé Janssens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuisje aan de Berkenlaan in As is een fiets gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.
Genk - Scooterrijder (30) gewond bij aanrijdingGisterenavond rond 17.15 uur reed de 30-jarige bestuurder van een scooter uit Genk, in Maaseik op het fietspad richting Bospoort, toen hij werd aangereden door een 73-jarige bestuurder van een personenwagen uit Kinrooi. Door deze aanrijding kwam de scooterrijder in aanrijding met het voertuig van een 60-jarige bestuurster uit Dilsen-Stokkem, die de Maastrichtersteenweg op wilde rijden. De bestuurder van de scooter liep lichte verwondingen op.

Mina Tozzi overleden

Donderdag 4 mei 2023
Genk - Mina Tozzi overledenGisteren is Mina Tozzi overleden. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Kapel mikpunt van vandalen

Donderdag 4 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben vernielingen aangericht in de Sint-Rochuskapel op de hoek van de Maastrichter- en de Sint-Rochusstraat in Zutendaal. De daders zijn er ook met voorwerpen aan de haal gegaan.
Genk - Bromfietsster en duozitster gewondVanmiddag rond 12.15 uur botsten op de Emiel Van Dorenlaan in Genk een auto en een bromfietsster. De bestuurster van de bromfiets, een 16-jarig meisje uit Genk, en haar duozitssterr, een 20-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Investeren? Ja, maar!

Donderdag 4 mei 2023
Bedrijfsnieuws
Genk - Investeren? Ja, maar!ZoomInvesteringen door eigen Limburgse bedrijven - dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het 8ste Limburgse investeringrapport van Unizo Limburg en VKW Limburg bij Miniflat in Beringen. Het bedrijf, gekend voor zijn veranda's, kondigde een investering aan van 6.750.000 euro. Toch is het investeringsrapport niet helemaal rooskleurig.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Genk - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht

Eveline Just overleden

Donderdag 4 mei 2023
Genk - Eveline Just overledenDinsdag is Eveline Just overleden. Zij was 81 jaar en werd geboren in Berlijn.

Ida Geebelen overleden

Donderdag 4 mei 2023
Genk - Ida Geebelen overledenOp 26 april is Ida Geebelen overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Thieu Leurs. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jean Elens overleden

Donderdag 4 mei 2023
Genk - Jean Elens overledenDinsdag is in Peer Jean Elens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Marie-Louise Vos. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kenny Zygmaniak overleden

Woensdag 3 mei 2023
Genk - Kenny Zygmaniak overledenMaandag is Kenny Zygmaniak overleden, de echtgenoot van Seleba Vanspauwen. Hij was 34 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Eduard Quintiens overleden

Woensdag 3 mei 2023
Genk - Eduard Quintiens overledenMaandag is Eduard Quintiens (73) overleden, de echtgenoot van Bernadette Carlens. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Rouwadres: Quintiens-Carlens, Herenstraat 23, 3600 Genk.

Dieven jatten werkmateriaal

Woensdag 3 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkplein in Zonhoven gingen dieven met werkmateriaal aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Genk - Bromfietser (16) gewond bij aanrijdingOp de Europalaan botsten gisterenavond rond 19 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Ongeval op fietsroutenetwerk

Woensdag 3 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het fietsroutenetwerk in As botsten deze voormiddag rond 10.30 uur twee fietsers. Eén van hen raakte daarbij gewond.
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Emiel Ronsen overleden

Woensdag 3 mei 2023
Genk - Emiel Ronsen overledenOp 27 april is Emiel Ronsen overleden, de echtgenoot van Dany Papy. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).
Weerbericht
Genk - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Joseeke Wolfs overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Genk - Joseeke Wolfs overledenOp 30 april is Joseeke Wolfs overleden, de echtgenoot van Jeike Meuwissen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Inbraak in Industrieweg

Dinsdag 2 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Industrieweg in Zonhoven. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Koper en messing gestolen

Dinsdag 2 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Kruisbosstraat in Zutendaal is koper en messing gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Dertiger vecht met politie

Dinsdag 2 mei 2023
Genk - Dertiger vecht met politieZeven maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 2.000 euro: die straf vorderde het Openbaar ministerie tegen een dertiger uit Genk die zwaar geweld gebruikte tegen de politie. De man was op het ogenblik van de feiten onder invloed van drank en drugs. Hij gaf een agent vier vuistslagen in het gezicht en nam een andere agent in een wurggreep. Op 30 mei wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Genk - Versterking voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken: Guus Hupperts en Jordie Briels (beiden Diest), Martijn Stuff (vrije speler), Shuremy Felomina en Aleksander Stankov (beiden Pelt), Yusuf Eren (Anadol) en Thomas Telegrafo (Schoonbeek-Beverst).

KRC Genk B - FC Luik 1-1

Dinsdag 2 mei 2023
Genk - KRC Genk  B - FC Luik 1-1In het damesvoetbal heeft KRC Genk B 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Luik. Aan de rust was de stand 1-0. Voor KRC scoorde J. De Meester.
Genk - Winterslag en Kabouters B naar eindrondeIn vierde provinciale D nemen Future Winterslag, Kabouters Opglabbeek B, Zutendaal en Elen B deel aan de einronde. Opoeteren werd kampioen in deze reeks.
Genk - Nieuws uit derde provinciale CHouthalen VV kroonde zich tot kampioen in derde provinciale C. Genk VV, Stokkem, KMR Biesen en Wiemismeer spelen de eindronde. Eendracht Henis is veroordeeld tor de dalerseindronde. Racing Boxberg en Heis degraderen.
Genk - Nieuws uit tweede provinciale BK.ESK Leopoldsburg, Nevok Gruitrode, Turkse Rangers en KRC Peer spelen de eindronde in tweede provinciale B. Kabouters Opglabbeek is veroordeeld tot de dalers-eindronde. Stal Sport en Eendracht Louwel degraderen.

Josef Mikolajczak overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Genk - Josef Mikolajczak overledenOp 28 april is Josef Mikolajczak overleden, de echtgenoot van Joanna Box. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.

Willlem Peeters overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Genk - Willlem Peeters overledenZaterdag is Willem Peeters overleden, de echtgenoot van Mia Casters. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen