Het overige nieuws

Genk - Motorrijdster onderuit op olievlekEen 26-jarige motorrijdster is gewond geraakt toen zij onderuit ging op een olievlek op de Henry Fordlaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.15 uur.

Helena Delaet overleden

Dinsdag 30 april 2024
Genk - Helena Delaet overledenOp 26 april is Helena Delaet overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Yves Weltjens. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Geel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting in het rouwhuis (Molenstraat 87) donderdag (19-20 uur.

Phina Benaets overleden

Dinsdag 30 april 2024
Genk - Phina Benaets overledenIn WZC De Olijfboom is zondag Phina Benaets overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Stanis Spytkowski. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Borgloon. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.
Het stadsbos op de Grote Markt is zo goed als klaar. Op dit moment ruimt de aannemer nog de laatste resten van de werf op en worden nog speeltuigen geplaatst. Met het vrijgeven van dit nieuwe stadsbos is de eeeste fase van de vergroening van het centrum afgerond.
Genk - Voetganger aangereden in StationsstraatVanmiddag rond 13 uur is een 62-jarige voetganger uit Genk door een bestelwagen aangereden in de Stationsstraat. Hij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heuveneindeweg in Zonhoven raakten vanmorgen rond 8 uur een auto en een 12-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Tussen de opstart in 2017 en eind 2023 kende de hulplijn Stop it Now! in totaal 2.737 contactnames, waarvan er 468 plaatsvonden in 2023. De hulplijn Stop it Now! biedt een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning aan personen die zich zorgen maken over hun gevoelens of gedrag tegenover minderjarigen en aan de naasten van die personen. Daarnaast wil Stop it Now! indien nodig de stap naar de gepaste hulp verkleinen.

Marcel Coenen overleden

Maandag 29 april 2024
Genk - Marcel Coenen overledenZaterdag is Marcel Coenen overleden, de weduwnaar van Nini Nijs. Hij was 77 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Glenn Meuwis is de nieuwe trainer van Future Winterslag A. Hij volgt Adil Yilmaz op die aan zijn tweede seizoen bij de club bezig was.
In Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-1 verloren van Standard. Beyens scoorde voor Genk B.

Martha Gieraerts overleden

Maandag 29 april 2024
Genk - Martha Gieraerts overledenOp 23 april overleed in Tongeren Martha Gieraerts, de weduwe van Stan Peeters. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Aan het station in Hasselt is deze namiddag een 15-jarig meisje aangerand. Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk heeft het meisje opgevangen. De politie heeft vier verdachten ingerekend waaronder een 14-jarige.
Genk - Sander Sikivie verlaat Bokrijk SportSander Sikivie verlaat Bokrijk Sport. Hij verkast naar SK Munsterbilzen.

Nijst weg bij STA Genk

Zondag 28 april 2024
Genk - Nijst weg bij STA GenkNijst trekt de deur achter zich dicht bij STA Genk. Hij zal komend seizoen de kleuren van SK Munsterbilzen verdedigen.
Genk - Eendracht Termien verliest van KVK WellenNa 24 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden heeft Eendracht Termien vanmiddag met 2-1 verloren van KVK Wellen. Marco Ospitalieri scoorde in de 43ste minuut de 0-1. In de tweede helft troffen de Termienspelers Martijn Stefani en Gabriel Carvalho het doelkader. Poell hing in de 53ste minuut de bordjes gelijk en Brants scoorde in de 67ste minuut de winninggoal.
Genk - Bregel Sport - Zonhoven Utd  5-2In Eerste Provinciale heeft Bregel Sport Zonhoven Utd verslagen met 5-2. Voor Bregel Sport scoorde Belfaqir (4) en Warson. Bregel Sport staat vierde in de stand.
Genk - Turkse Rangers verslaan KSK MeeuwenIn Eerste Provinciale heeft Turkse Rangers vanmiddag de punten thuis gehouden tegen KSK Meeuwen. Uitslag: 3-1. De doelpunten: Gabriels 0-1, Al. Stankov 1-1, Telegrafo 2-1, Kaylesiz 3-1. Turkse Rangers staat zesde in de rangschikking.
Genk - Ruime overwinning voor STA GenkIn Vierde Provinciale D heeft STA Genk vanmiddag een ruime overwinning behaald tegen KFC Neeroeteren. Het won met 6-0 en staat negende in de stand.

Genk VV verliest in Opoeteren

Zondag 28 april 2024
Genk - Genk VV verliest in OpoeterenIn Derde Provinciale C ging Genk VV vanmiddag met 3-1 onderuit op het veld van SSD Opoeteren. Genk VV staat derde in de stand.
Genk - Nipt verlies voor Future WinterslagIn Derde Provinciale C heeft Future Winterslag vanmiddag een 1-0 nederlaag geleden op het veld van Belisia Bilzen B. Future Wintersiag staat zesde in de stand. In Vierde Provinciale C werd de wedstrijd Future Winterslag B - Schoonbeek-Beverst gestaakt bij een 0-2 stand omdat de spelers van de thuisploeg van het veld stapten.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn gisterenavond twee verkeersongevallen gebeurd. Bij één van de ongevallen viel een gewonde.

Genk VV B - Bokrijk Sport 2-4

Zaterdag 27 april 2024
Genk - Genk VV B - Bokrijk Sport 2-4In Vierde Provinciale C heeft Genk VV B vanavond met 2-4 verloren van Bokrijk Sport.

CAW's bereikten 123.435 personen

Zaterdag 27 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bereikten de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW’s) 123.435 personen.
CAW’s hebben drie kerntaken: preventie, onthaal en psycho-sociale begeleiding. Bij een CAW kan iedereen terecht met om het even welke vraag die te maken heeft met welzijn. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar het bereiken van de meest kwetsbare personen en groepen, zoals minderjarigen, slachtoffers, gedetineerden of dak- en thuislozen. Samen met de cliënt verheldert een hulpverlener van het CAW de vraag en geeft men informatie, advies of directe hulp. Indien nodig verwijst de hulpverlener door naar meer gespecialiseerde hulp, binnen of buiten het CAW.

Genk Ladies - AA Gent 1-2

Zaterdag 27 april 2024
Genk - Genk Ladies - AA Gent 1-2In de Super League van het damesvoetbal heeft Genk Ladies gisterenavond met 1-2 verloren van AA Gent. In de 6de minuut scoorde Maximus de 0-1 en twee minuten later scoorde Bosteels de 0-2. Voor Genk Ladies scoorde Bosmans in de 52ste minuut. Camps kreeg rood.
Genk - Tele-Onthaal: 124.396 oproepen in 2023In 2023 kwamen bij Tele-Onthaal in totaal 124.396 oproepen binnen. Die oproepen gaven aanleiding tot 94.692 effectieve gesprekken. Dat zijn gemiddeld 341 oproepen en 259 gesprekken per dag. Tele-Onthaal biedt een helpend gesprek aan voor iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of zich ergens zorgen over maakt. Oproepen en gesprekken kunnen zowel via telefoon als via de chat gebeuren.

Godelieve Bosmans overleden

Vrijdag 26 april 2024
Genk - Godelieve Bosmans overledenIn WZC Sint-Catharina in Zonhoven is vandaag is Godelieve Bosmans overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Antoon Simons. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Elf chauffeurs onder invloed

Vrijdag 26 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles in Diepenbeek en Zonhoven zijn elf chauffeurs onder invloed betrapt: zeven chauffeurs hadden te veel gedronken, de anderen hadden drugs gebruikt.
In de hal van de T2-campus staat een nieuw kunstwerk van Koen Vanmechelen. Het is een 7 meter hoog beeld van een huilend kind dat een beest vasthoudt, dat een kruising is tussen een leguaan en een mytisch wezen. Het staat symbool voor de connectie tussen kunst en technologie.

Eén op zes winkels verdwenen

Vrijdag 26 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen tien jaar is één op de zes winkels uit het Vlaamse straatbeeld verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Ook het aantal handelszaken dat diensten aanbiedt en het aantal horecazaken is over het algemeen gedaald. Er zijn wel een paar uitzonderingen: supermarkten, koffiebars en kunstgalerijen komen we steeds vaker tegen.
Genk - Politie zet drones in in havengebiedDe politiezone CARMA gaat gedurende 6 maanden een drone testen in de haven van Genk. Om vergelijkbare criminaliteit zoals in de haven van Antwerpen te voorkomen worden heel wat maatregelen genomen. Het gebruik van een permanent gestationeerde drone die op afstand bestuurd kan worden, is daar een van.
Logementshuis Concordia in Waterschei moet met onmiddellijke ingang dicht. Dat heeft burgemeester Wim Dries beslist op advies van de vrijheud. De veiligheid is er niet meer gegarandeerd, luidt het. Er wordt een onderkomen gezocht voor de 11 bewoners.

Fons Schreurs overleden

Donderdag 25 april 2024
Genk - Fons Schreurs overledenGisteren is Fons Schreurs (98) overleden, de weduwnaar van Hélène Steger. Hij woonde in Genk en was afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Fietsster rijdt tegen paal

Donderdag 25 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in Diepenbeek is gisterenavond een 21-jarige fietsster tegen een paal gereden. Zij raakte daarbij gewond.

Botsing in Zonhoven: twee gewonden

Donderdag 25 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Waardstraat in Zonhoven botsten gisterennamiddag twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Brand op balkon van flatgebouw

Donderdag 25 april 2024
Genk - Brand op balkon van flatgebouwVanavond rond 18 uur ontstond brand op een balkon van een appartementsgebouw aan de Bochtlaan. De schade bleef beperkt.

Geld gestolen in verenigingslokaal

Donderdag 25 april 2024
Genk - Geld gestolen in verenigingslokaalIn een verenigingslokaal aan de Noordlaan is geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Kabels gestolen op bouwwerf

Donderdag 25 april 2024
In de Hermeslaan zijn koperkabels gestolen op een bouwwerf. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Marcel Bouchet overleden

Donderdag 25 april 2024
Genk - Marcel Bouchet overledenGisteren is Marcel Bouchet overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Thoke Janssen. Hij was 94 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek, waar hij wordt begraven. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Toontje Willems overleden

Donderdag 25 april 2024
Genk - Toontje Willems overledenGisteren is Toontje Willems overleden, de echtgenoot van Annie Aendekerk. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Zonhoven. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal is een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Kempenseweg. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Antonius Willems overleden

Woensdag 24 april 2024
Vandaag is Antonius Willems overleden. Hij was 81 jaar.

Walter Julin overleden

Woensdag 24 april 2024
Genk - Walter Julin overledenDinsdag is Walter Julin overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Simons. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Bornem. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 61% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 16 tot 74 jaar minstens digitale basisvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij over de nodige basisvaardigheden beschikken op vlak van het opzoeken en controleren van online informatie, het online communiceren, het gebruiken van software, het beheren van persoonlijke gegevens op het internet en het oplossen van problemen of het omgaan met computers of elektronische apparaten. In 2021 lag dat aandeel op 54%. Ook het aandeel van de bevolking met meer (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vondra overleden

Woensdag 24 april 2024
Genk - Anna Vondra overledenIn Hasselt is maandag Anna Vondra overleden, de levenspartner van de in 2017 gestorven Georges Claesen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt hebben vanmorgen drie jonge twintigers een krantenwinkel overvallen aan de Grote Ring. De politie kon de daders inrekenen. De buit van de gewapende overval is niet gekend.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de drie Limburgse Regionale Landschappen. 87 % van de wandelaars komt uit Vlaanderen. Het grootste deel van de wandelaars (65%) zijn wandelaars die binnen een straal van 20 km van hun woonplaats een wandeling maken. 19 % woont op meer dan 20 km van het wandelgebied. De overigen (16%) zijn verblijfstoeristen.

Autocar tegen verlichtingspaal

Dinsdag 23 april 2024
Genk - Autocar tegen verlichtingspaalOp de Oosterring is deze namiddag een autocar door de middenberm gegaan en tegen een verlichtingspaal gereden. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De autocar had geen passagiers aan boord.

Auto botst tegen flitspaal

Dinsdag 23 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Diestersteenweg in Hasselt is deze namiddag een auto tegen een flitspaal gereden. De 33-jarige bestuurster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Partij oud ijzer gestolen

Dinsdag 23 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Demerstraat in Diepenbeek is een partij oud ijzer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kleine buurtwinkels in de stad kunnen tot 15.000 euro subsidie krijgen als ze hun zaak duurzamer maken. Dat kan door middel van zonnepanelen, isolatie, renovatie of zuinigere elektrische toestellen. Alleen detailhandelszaken met vooral voeding komen hiervoor in aanmerking.

Stad zit samen met De Lijn

Dinsdag 23 april 2024
Begin mei zit de stad samen met De Lijn. De stad zal dan een aantal voorstellen bespreken die tot aanpassingen in het vervoersplan moeten leiden. De stad vindt onder meer dat inwoners een te grote afstand moeten afleggen om bij een halte te geraken.

Vlaanderenleestdag

Dinsdag 23 april 2024
Genk - VlaanderenleestdagZoomVandaag, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roept Vlaanderen iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, bij de kapper of gewoon thuis, lezen kan je overal en altijd! Maar let toch maar wat op tijdens het werk...
Je kan misschien beginnen met Internetgazet te lezen! Tja, maar wie dit leest, leest Internetgazet natuurlijk al. Toch veel leesplezier!

Gendergerelateerd geweld

Dinsdag 23 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Of het geweld nu psychologisch, fysiek, seksueel of intimidatiegerelateerd is, en of het nu in de privésfeer, op het werk of in de openbare ruimte plaatsvindt, vrouwen worden meer blootgesteld aan geweld dan mannen . En als het gebeurt, is het vaker en ernstiger. Maar naast deze duidelijke vaststelling blijkt ook dat niet alle vrouwen in dezelfde mate aan geweld worden blootgesteld. Bepaalde profielen van vrouwen, die met heel wat sociale kwetsbaarheid te kampen hebben (met name financiële (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Setz overleden

Maandag 22 april 2024
Genk - Willy Setz overledenGisteren is Willy Setz overleden, de echtgenoot van Els Zegers. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Eindhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Edgard Quets overleden

Maandag 22 april 2024
Genk - Edgard Quets overledenZaterdag is Edgard Quetsoverleden. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Diepenbeek.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.
Genk - Bryan Heynen geopereerd in LondenTijdens de wedstrijd tegen Westerlo blesseerde KRC-kapitein Bryan Heynen zich aan zijn linkerlies waardoor hij uitstralingen kreeg naar de buikspieren. Sindsdien bleef hij aan de kant. Verder onderzoek wees uit dat het om een onschuldige blessure gaat, maar dat een operatieve ingreep noodzakelijk is om de oorzaak van het probleem blijvend te verhelpen. Vandaag gaat Heynen onder het mes in Londen. Bryan blijft logischerwijs tot het einde van het seizoen aan de kant.
In play-off 1 van de Super League van het damesvoetbal heeft Genk Ladies 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Aan de rust was de stand 0-0. Voor Genk Ladies scoorde Vandersanden.

Volleybal: KVC Genk kampioen

Maandag 22 april 2024
In het volleybal heeft KVC Genk op de slotspeeldag kampioen gespeeld. Het versloeg Waremme met 3-1. Sets: 25-27, 25-22, 22-15, 25-19. KVC promoveert naar Nationale 1.

Versterking voor Genk Ladies

Zondag 21 april 2024
Genk - Versterking voor Genk LadiesDe 19-jarige middenvelder Chelsea Godier van KV Mechelen zal komend seizoen de kleuren van Genk Ladies verdedigen.
Genk - Damesvoetbal: Brugge B - Genk B 2-0In Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-0 verloren van Brugge B. Aan de rust was de stand 1-0. In Interprovinciale verloor Genk C met 2-3 van Lierse Kempenzonen. De ruststand was 2-2.
Genk - Turkse Rangers speelt gelijk bij KoerselIn Eerste Provinciale heeft Turkse Rangers vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Weerstand Koersel. Turkse Rangers staat zesde in de stand.
Genk - KRC Genk speler slachtoffer van  racismeNa de wedstrijd tegen Anderlecht, waarin Zakaria El Ouahdi opnieuw de Genkse supportersharten veroverde, is de jonge Marokkaan online het slachtoffer geworden van racisme. Via sociale media kreeg hij verschillende verwensingen over zich heen. "Racisme en hate speech zijn absoluut not done en moeten we keihard veroordelen. KRC Genk zal klacht indienen bij de politie en hoopt dat de daders snel worden gevat. We zullen deze wansmakelijke fenomenen blijven aankaarten en onder de aandacht brengen zolang ze voorvallen", klinkt het bij Algemeen Directeur van KRC Genk, Erik Gerits. Heel KRC Genk staat als één grote familie achter Zakaria.
Genk - Eendracht Termien verslaat Zwarte LeeuwZoomIn Derde Afdeling VV B heeft Eendracht Termien vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Zwarte Leeuw. Het won met 2-0. Brian Baerts opende de score in de 20ste minuut. In de 52ste minuut maakte Cédric Mateso de 2-0. Eendracht Termien is al 24 wedstrijden ongeslagen.

WAVO - STA Genk 2-0

Zondag 21 april 2024
Genk - WAVO - STA Genk 2-0STA Genk heeft vanmiddag met 2-0 verloren op het veld van WAVO in Neeroeteren. STA Genk staat negende in de stand.

Zwaar verlies voor Genk VV B

Zondag 21 april 2024
Genk - Zwaar verlies voor Genk VV BIn Vierde Provinciale C ging Genk VV B deze namiddag met 6-1 onderuit op het veld van Rekem. Voor Genk VV B scoorde Sijbers. Genk VV B staat elfde in de rangschikking. In Derde Provinciale C heeft Genk VV A Zutendaal VV geklopt met 6-1. Het staat derde in de stand.
Genk - Bokrijk Sport - Eigenbilzen 1-2In Vierde Provinciale A heeft Bokrijk Sport vanmiddag met 1-2 verloren van leider JB Eigenbilzen. Voor Bokrijk Sport scoorde Revis. Bokrijk Sport staat achtste in de stand.
Genk - Future Winterslag - VC Kesselt 3-1Future Winterslag heeft vanmiddag een 3-1 overwinning behaald tegen VC Kesselt. Future Winterslag staat zesde in de stand. Futurer Winterslag B verloor met 1-0 in Uikhoven en staat vijfde in de rangschikking.

Herk FC - Bregel Sport 2-4

Zondag 21 april 2024
Genk - Herk FC - Bregel Sport 2-4In Eerste Provinciale heeft Bregel Sport deze namiddag met 2-4 gewonnen van Herk FC. Na een kwartier keek Bregel Sport tegen een 2-0 achterstand op. Choua maakte op het half uur de 2-1. Belfaqir scoorde in de tweede helft drie keer. Bregel Sport staat vierde in de stand.
Genk - Auto uit de bocht in  KuilenstraatZoomVanochtend rond 4 uur ging een auto uit de bocht in de Kuilenstraat. Het voertuig raakte een duiker en belandde op zijn dak. Twee passagiers - een 25 jarige vrouw uit Bree en een 23-jarige vrouw uit Nederland - raakten respectievelijk licht- en zwaargewond.
In een huis aan de Vogelbergstraat is ingebroken. De buit bestaat uit geld en juwelen. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Er is dan toch tijdelijk onderdak gevonden voor het vredegerecht van Genk. Dat moest samen met de Genkse politierechtbank in juli van vorig jaar noodgedwongen vertrekken uit het gebouw aan de Dieplaan na een lek in het dak en een stroompanne. De griffie - de administratie - verhuist nu naar de oude douanelokalen in Bilzen, maar de zittingen zullen bij het vredegerecht van Bilzen gehouden worden.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)

André Gabriëls overleden

Zaterdag 20 april 2024
Genk - André Gabriëls overledenDonderdag is André Gabriëls overleden, de echtgenoot van Mariëlla Delaet. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 27 april (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Jos Jarzabek overleden

Zaterdag 20 april 2024
Genk - Jos Jarzabek overledenGisteren is Jos Jarzabek overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Lydia Vrolix. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

André Hellinx overleden

Zaterdag 20 april 2024
Genk - André Hellinx overledenOp 9 april is André Hellinx overleden. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn urne werd bijgezet in het columbarium op een begraafplaats in Oudsbergen.
Genk - Werkstraf voor opzettelijke aanrijdingEen twintiger uit Houthalen die in februari vorig jaar een Genkenaar opzettelijk aanreed op de parking van de Versuz in Hasselt heeft een werkstraf van 250 uur en een geldboete van 4.000 euro gekregen. Het slachtoffer lag drie dagen in het ziekenhuis en krijgt een voorlopige schadevergoeding van 15.000 euro.
Genk - Botsing op Hermeslaan: twee gewondenDeze namiddag rond 13.45 uur raakten in de Hermeslaan een auto, een bestelwagen en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Daarbij raakten een dertiger en een vijftiger gewond.
In de Achterstraat botsten vanmorgen rond 8.15 uur een auto en de 39-jarige bestuurder van een speedpedelec uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Zygmund Kaminski overleden

Vrijdag 19 april 2024
Woensdag is Zygmund Kaminski overleden. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag 27 april (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Leda Mantovani overleden

Vrijdag 19 april 2024
Genk - Leda Mantovani overledenGisteren is Leda Mantovani overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Amilcare Diamantini. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaane Missie aan de Risstraat. Begroeting: zondag (16-17 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Tonia van Schaik overleden

Vrijdag 19 april 2024
Genk - Tonia van Schaik overledenGisteren is Tonia van Shaik overleden, de echtgenote van Jean De Cock. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Rotterdam. Het afscheid vindt zaterdag 27 april (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Café Orchidée failliet

Donderdag 18 april 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag Liliane Vandenbussche (Café Orchidée) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 mei ingediend worden.
Genk - Christian Cetani weg bij E. TermienChistian Cetani trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Hij zal komend seizoen de kleuren van vierdeprovincialer FC Neeroeteren verdedigen.

Dieven slaan twee keer toe

Donderdag 18 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek sloegen inbrekers toe op het Lutselusplein en in de Demerstraat. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Ino Bertozzi overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Ino Bertozzi overledenDinsdag is Ino Bertozzi overleden, de echtgenoot van Monica Perkovic. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Tonny Thuys overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Tonny Thuys overledenGisteren is Tonny Thuys overleden. Hij was 68 jaar.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.

Anita Reyskens overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Anita Reyskens overledenOp 14 april is Anita Reyskens overleden, de echtgenoot van Roland Müller. Zij was 48 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een wake in uitvaartcentrum Reweghs in Diepenbeek.

Julien Bolle overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Julien Bolle overledenDinsdag is Julien Bolle overleden, de echtgenoot van Magdalena Aerden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Rita Snoks overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Rita Snoks overledenGisteren is Rita Snoks overleden, de echtgenote van Eddy Dierckx. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Genk - Wie doet nog mee?ZoomDe Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Mountainbike gestolen uit garage

Woensdag 17 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een garage aan de Leliestraat. De dader(s) ging(en) met een mountainbike aan de haal. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Trainer Leenaers verlaat Genk VV

Woensdag 17 april 2024
Genk - Trainer Leenaers verlaat Genk VVTom Leenaers die zijn derde seizoen bezig is als trainer van derdeprovincialer Genk VV zal komend seizoen tweedeprovincialer Stokkem VV coachen. Hij volgt er Davy Schetz op.

Vrouw (33) gewond bij botsing

Woensdag 17 april 2024
Een 33-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's in de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Café moet drie weken dicht

Woensdag 17 april 2024
Café 't Sfeertje in het centrum van Genk moet drie weken dicht. Dat heeft de burgemeester beslist nadat er bij controles drugs werden gevonden. De sluiting geldt van  17 april tot 8 mei.
Genk - Vier gewonden bij kop-staartbotsingDeze namiddag rond 13.30 uur was er een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de afrit van de E314 in Genk. Een 28-jarige vrouw en haar minderjarige zoon uit Genk en een 47-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In As is een 29-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de André Dumontlaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18.15 uur.

Zaagtafel gestolen op bouwwerf

Woensdag 17 april 2024
Op een bouwwerf in Thor Park is een zaagtafel gestolen. De diefstal is vandaag  vastgesteld.

Rob Vroomen overleden

Woensdag 17 april 2024
Genk - Rob Vroomen overledenGisteren is Rob Vromen overleden, de levenspartner van Nicoletta Pinna. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Bgroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.

AA Gent - Genk Ladies 1-1

Woensdag 17 april 2024
Genk - AA Gent - Genk Ladies 1-1AA Gent en Genk Ladies hebben 1-1 gelijkgespeeld. Na 2 minuten bracht Pia Bosmans de bezoekers op voorsprong. Van Daele kon tien minuten voor tijd de bordjes gelijk hangen.

Veerle Janssen overleden

Woensdag 17 april 2024
Zondag is Veerle Janssen overleden. Zij was 58 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.
Genk - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt LimburgZoomHet Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote stormschade bij Melosport

Dinsdag 16 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
De storm heeft gisteren voor ruim 100.000 euro schade aangericht bij Melosport in Zonhoven. Er is vooral schade aan het dak.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 2025 krijgt Limburg zijn eigen Pride-Parade in Hasselt. Het moet een evenement worden met een Pride Village, een optocht door het centrum van Hasselt en een Pride Festival. Op zaterdag 13 juli zal Hasselt helemaal in het teken staan van de regenboogvlag. De Pride is een manifestatie voor de rechten van LGBTQIA+-personen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag de werkzaamheidsgraad bij de bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 76,8%. Dat betekent dat 76,8% van de 20- tot 64-jarigen in dat jaar arbeid verrichtte. De werkzaamheidsgraad is tussen 1999 en 2019 toegenomen van 67,9% tot 75,5%. In 2020 was er een lichte daling tot 74,7%, gevolgd door een stijging in 2021-2022 en een stabilisatie in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Raymond Hertenweg overleden

Dinsdag 16 april 2024
Genk - Raymond Hertenweg overledenVandaag is Raymond Hertenweg overleden, de weduwnaar van de in 1998 gestorven Lizette Vervaeren. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Genk - Internering gevorderd voor brandstichterHet Openbaar ministerie heeft de internering gevorderd van een twintiger uit Genk die in september 2020 een studio in brand stak op de Fruitmarkt. De man werd ook vervolgd voor drugsbezit. Op 14 mei wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Tips om bij te komen in gewicht

Dinsdag 16 april 2024
Gezondheid
Genk - Tips om bij te komen in gewichtVoor velen lijkt dit vanzelfsprekend en is vaak het omgekeerde veel moeilijker. Maar toch is het een veelvoorkomend probleem waar ik, als dietiste in het ziekenhuis, dagelijks mee te maken krijg. Dit kan door ziekte zijn, ouderdom of simpelweg door je metabolisme! Het kan een enorme opgave zijn om te eten met als doel aan te komen, wat het hele eetproces minder aangenaam kan maken.
In dit artikel geef ik enkele belangrijke tips die zouden kunnen helpen. Het basisprincipe is om zoveel mogelijk calorieën (…) Het hele nieuwsbericht

Belfaqir weg bij Bregel Sport

Dinsdag 16 april 2024
Genk - Belfaqir weg bij Bregel SportSpits Samih Belfaqir trekt de deur achter zich dicht bij eersteprovincialer Bregel Sport. Hij zal komend seizoen de kleuren van RC Hades Hasselt verdedigen dat uitkomt in de Tweede Amateurliga B.
Nieuwe boeken
Genk - Reflecties op onze Vlaamse kunstZoomGisteren presenteerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met auteurs Koenraad Jonckheere en Lien Vandenberghe en uitgeverij Hannibal Books ‘Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap’.   “Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Schoonmaakbedrijf Globo Clean verhuist in het najaar naar een grotere locatie. Het bedrijf heeft met het oog daarop het pand van Drukkerij Cornelissen aan de Evence copéelaan aangekocht.
Het boek van de maand
Genk - Rebecca Yarros: 'Fourth Wing' - In steen gebrandWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Fourth Wing" van Rebecca Yarros.
Fantasy lezers zullen het met mij eens zijn dat een goed gemaakte fantasy roman het perfecte middel is om de gedachten te verzetten en eens lekker door te lezen. Dit boek – dat een eerste deel is van een reeks van drie of vier – is daar een uitgelezen voorbeeld van.
Hoofdpersonage (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe wijk met 112 woningen

Maandag 15 april 2024
De stad Genk en de sociale woonmaatschapij Wonen in Limburg willen een nieuwe wijk met 112 woningen creeëren tussen de Richter en de Europalaan, in de buurt van het voormalige WZC Herfstvreugde. De nieuwe wijk zou ontsloten worden via Gelieren.

Marina Gijsen overleden

Maandag 15 april 2024
Genk - Marina Gijsen overledenGisteren is Marina Gijsen overleden, de echtgenote van Theo Akkermans. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Peter Franceschi overleden

Maandag 15 april 2024
Genk - Peter Franceschi overledenZaterdag is Peter Franceschi overleden, de partner van Myriam Reynders. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Johan Dekleermaeker overleden

Maandag 15 april 2024
Genk - Johan Dekleermaeker overledenZaterdag is Johan Dekleermaeker overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Maria Lövenich. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur).
Genk - Damesvoetbal: Tienen - Genk B  2-2In Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B 2-2 gelijkgespeeld in Tienen. Beyens maakte de twee Genkse doelpunten. In Interprovinciale won Genk C met 0-3 van STVV. Merola (2) en Welkenhuyzen zorgden voor de doelpunten.

Volleybal: KVC Genk kampioen

Maandag 15 april 2024
In het volleybal is KVC Genk kampioen in Nationale 3 Dames D. Het had aan één puntje genoeg in As. Setstanden: 25-20, 25-21,21-25, 14-25, 15-9.

Geld gestolen bij inbraak

Maandag 15 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een pand aan de Grendelbaan. Er is geld gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.
Genk - Doet ie het of doet ie het niet?Zoom(cartoon Fobie)

Maria Vanvoorden overleden

Zondag 14 april 2024
Genk - Maria Vanvoorden overledenIn WZC De Olijfboom is vandaag Maria Vanvoorden overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Lambert Poelmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

STA Genk - Jong Meeuwen 1-4

Zondag 14 april 2024
Genk - STA Genk - Jong Meeuwen 1-4In Vierde Provinciale D heeft STA Genk met 1-4 verloren van Jong Meeuwen. Voor STA Genk scoorde Alcamisi. Drijkoningen (2), Lourdaux en Nouwen maakten de doelpunten van Jong Meeuwen.
Genk - Turkse Rangers - Torpedo Hasselt 1-1In Eerste Proivinciale hebben Turkse Rangers en Torpedo Hasselt vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. Turkse Rangers staat zesde in de stand.

Winterslag klopt Membruggen

Zondag 14 april 2024
Genk - Winterslag klopt MembruggenIn Derde Provinciale C heeft FC Future Winterslag VSV Membruggen verslagen met 2-5. In Vierde Provinciale C heeft FC Future Winterslag B van FC Herderen-Millen verloren met 1-5.

Man (44) gewond bij botsing

Zondag 14 april 2024
Op de Westerring waren gisterenavond rond 20.10 uur twee auto's in een kop-staartaanrijdiing betrokken. Een 44-jarige man uit Kortessem liep daarbij verwondingen op.

Auto tegen boom in Terboekt

Zondag 14 april 2024
Genk - Auto tegen boom in  TerboektIn Terboekt reed gisterenavond rond 17.15 uur een auto tegen een boom. Een 38 jarige man uit Genk en zijn minderjarige zoon raakten daarbij gewond.
Genk - KSK Tongeren B - Bokrijk Sport 2-0In Vierde Prov!nciale C heeft KSK Tongeren B vanavond met 2-0 gewonnen van Bokrijk Sport. Aan de rust was de stand 0-0. Euben en Civino maakten de doelpunten. KSK Tongeren B staat twaalfde in de stand, Bokrijk Sport achtste.

Genk VV wint in Smeermaas

Zaterdag 13 april 2024
Genk - Genk VV wint in SmeermaasIn Derde Provinciale C is Genk VV vanavond met 1-4 gaan winnen in Smeermaas. Aan de rust was de stand  0-0. Voor Genk VV scoorden Ory, Bijnens, Breban en L'Espoir. Genk VV staat derde in de stand.

Bregel Sport klopt Hoepertingen

Zaterdag 13 april 2024
Genk - Bregel Sport klopt HoepertingenIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport de punten thuis gehouden tegen HIH Hoepertingen. Het won met 2-1. Aan de rust was de stand 0-0. Driesmans bracht de bezoekers in de 64ste minuut op voorsprong. Remans hing de bordjes in de 84ste minuut gelijk. In de 90ste minuut scoorde Belfaqir de winninggoal. Bregel Sport staat vierde in de stand.

Eendracht Termien kampioen

Zaterdag 13 april 2024
Genk - Eendracht Termien kampioenZoomEendracht Termien is kampioen in derde afdeling VV B. Het won vanavond van Turnhout met 0-3. Martijn Stefani scoorde in de 45ste minuut de 0-1. In de 60ste minuut verdubbelde Marco Ospitalieri de voorsprong. In de 64ste minuut maakte Andy Dauwe er 0-3 van.

René Rombouts overleden

Zaterdag 13 april 2024
Genk - René Rombouts overledenDinsdag is René Rombouts overleden, de echtgenoot van Nicole Hoydonckx. Hij was 90 jaar en huismeester opvoeder in T.I.K.B. in Waterschei. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Genk Ladies - Standard 0-2

Zaterdag 13 april 2024
Genk - Genk Ladies - Standard  0-2Genk Ladies heeft gisterenavond met 0-2 verloren van Standard. Aan de rust was de stand 0-1. Toloba had de Luikenaars in de 20ste minuut op voorsprong gebracht. In de 57ste minuur kreeg Genk Ladies een strafschop maar Tison miste. In de 69ste minuut legde Gelders de eindcijfers vast.

Meer dringende ambulanceritten

Vrijdag 12 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In tien jaar tijd is het aantal dringende ritten van ziekenwagens in Limburg met 60 procent gestegen. Ambulanciers zelf geven aan dat er heel veel onnodige ritten tussen zitten. "Mensen staan soms met een ingepakte koffer aan de deur te wachten." Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nuanceert de problemen, maar komt wel met extra fondsen en hervormingen.
De spelers van KRC Genk en Cercle Brugge zullen op de derde speeldag in de Champions' Play-off in de Cegeka Arena een statement maken tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. De spelers dragen tijdens de line-up een truitje met de naam van een slachtoffer op de rug om te tonen dat ze het gedrag niet tolereren.

De wolf in een nieuw jasje

Vrijdag 12 april 2024
Genk - De wolf in een nieuw jasjeZoom(cartoon: Fobie)

Julienne Thuys overleden

Donderdag 11 april 2024
Genk - Julienne Thuys overledenDinsdag is Julienne Thuys overleden, de echtgenote van Armand Nijs. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Lieve Houbrechts overleden

Donderdag 11 april 2024
Genk - Lieve Houbrechts overledenGisteren is Lieve Houbrechts overleden, de echtgenote van Rigo Polutnik. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans.

Marie Josephine Reekmans overleden

Donderdag 11 april 2024
Genk - Marie Josephine Reekmans overledenGisteren is in WZC De Olijfboom Marie Josephine Reekmans overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Jef Engelen. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uivaartzorg Remans.

Sandra Spinosa overleden

Donderdag 11 april 2024
Genk - Sandra Spinosa overledenGisteren is Sandra Spinosa overleden. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Uitspraak in salonremise

Donderdag 11 april 2024
Genk - Uitspraak in salonremiseJoris Kayembé van KRC Genk en Nicolas Madsen van Westerlo zijn twee wedstrijden geschorst voor hun een-tweetje in de salonremise Westerlo- KRC Genk. De trainers Wouter Vrancken en Rik Demil komen er vanaf met een berisping. Beide clubs krijgen een boete van 7.500 euro. KRC Genk gaat niet in beroep.

Toename van het vrijwilligerswerk

Donderdag 11 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In de periode 2021-2023 is er een toename te zien van het vrijwilligerswerk in de periode 2021 tot 2023. Het percentage dat vrijwilligerswerk verricht steeg van 35% in 2021 tot bijna 40% in 2023. Het percentage dat nooit vrijwilligerswerk verricht daalt van 65,2% in 2021 tot 60,3% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Een boek over Theo Brouns

Donderdag 11 april 2024
Nieuwe boeken
Genk - Een boek over Theo BrounsZoomBrouns is een typische naam van Kinrooi. Kijk maar naar minister Brouns en zijn vader, voormalig burgemeester. Ze zijn familie van Theo Brouns. Die werd in 1911 in Kessenich (nu Kinrooi) geboren. Hij was pas 34 toen hij in Hasselt terechtgesteld werd.
Bruno Indekeu heeft een boek* geschreven over de complexe Maaslander. In de Encyclopedie van de Vlaamse Beweging heeft Jos Bouveroux 25 jaar geleden Brouns beschreven als “een typisch product van de Vlaams-nationale beweging, die onder invloed van nazi-Duitsland tegelijk een anti-Belgische en een maatschappelijke revolutie nastreefde, in de hoop dat Vlaanderen in het Groot-Germaanse Rijk zijn eigenheid kon behouden.”
Brouns was een radicaal-Vlaamse nazaat van een middenstandsgezin en liep college in Hechtel en Maaseik. Hij promoveerde aan de universiteit van Gent en werd in 1936 advocaat aan de balie van Hasselt. Maar zijn politieke overtuiging zou hem uiteindelijk fataal worden. Hij was “een complexe figuur die je niet zomaar in een korte tekst kan vatten ,” zegt Bruno Indekeu. De biografie die hij over Brouns schreef is dan ook fascinerend.

*Bruno INDEKEU, “Theo Brouns (1911-1946): Führer van Limburg of martelaar van de collaboratie?”, Leuven (eigen beheer), 2024, 131 blz., geill. met foto’s. Prijs 25 euro (verzendingskosten incl.) op rekening BE95 0638 8306 1258 van Bruno Indekeu
Nieuwe boeken
Genk - Helder Camara - Als het leven gave wordtZoomDom Helder Camara (1909-1999) was bisschop in Brazilië. Zijn sterk profetisch profiel bleef niet onopgemerkt. Wereldwijd gaat zijn naam nog altijd over de lippen. Zijn voorkeur voor de armen liet een grote indruk na. Hij liet zijn bisschoppelijk paleis voor wat het was en nam zijn intrek in een sacristie. ‘Als ik een arme een brood geef, dan noemen ze me een heilige. Als ik vraag waarom hij arm is, noemen ze me een communist’, is een van zijn bekendste uitspraken. Hierin lezen we niet alleen zijn basisvisie, maar proeven we meteen de weerstand die hij zijn hele leven zal ervaren. Hij is een gehoorzame anarchist, wanordeling te midden van orde, vreedzame revolutionair, achterdochtige enthousiasteling, nederige leider, ernstige grappenmaker. Het verhaal van zijn leven, verteld door Eduardo Hoornaert, die jaren met hem samenwerkte, geeft een goed inzicht in wie Helder Camara was en hoe zijn opvattingen door de jaren heen sterk evolueerden. Het boek kost 29,99 euro en is een uitgave van Halewijn.

Nieuwe vennootschap: Dam Dak

Woensdag 10 april 2024
Emra Gol (38) uit Genk heeft de besloten vennootschap Dam Dak opgericht met zetel aan de Zonhoversteeg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, gevelwerken en plafoneerwerken.
Op de Westerring verloor vanavond een betonmixer een deel van zijn lading. De brandweer had er heel wat werk.

Roger Reyskens overleden

Woensdag 10 april 2024
Genk - Roger Reyskens overledenZondag is in Zonhoven Roger Reyskens overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Bokrijk. Het afscheid vindt dinsdag 16 april (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Maria Machtajiw overleden

Woensdag 10 april 2024
Genk - Maria Machtajiw overledenGisteren is Maria Mahtajiw overleden, de echtgenote van Jerzy Kwiecien. Zij was 74 jaar. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Genk - Bromfietsster (30) gewond bij aanrijdingGisterenavond rond 18 uur kwam een personenwagen in aanrijding met een bromfiets op de Weg naar As. De bestuurster van de bromfiets, een 30-jarige vrouw uit As, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Nieuwe vennootschap: Pleisterplus

Woensdag 10 april 2024
Mansur Yurduseven (23) uit Genk heeft de besloten vennootschap Pleisterplus opgericht met zetel in Klotbroek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van huizen, stukadoorswerken, voegwerken, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.
Genk - Zakken voor tuinafval worden groenerZoomDe nieuwe zakken van Limburg.net voor tuinafval worden feller groen van kleur. Dat is om het sorteerproces van de installatie in Beringen te verbeteren: met de nieuwe kleur wordt de foutenmarge van de optische scanners verkleind. Daardoor wordt ook de manuele nasortering op de fractie tuinafval overbodig. Inwoners van Optimo-gemeenten mogen de bestaande groene zakken verder blijven gebruiken tot ze op zijn. Aan de sorteerregels verandert er niets. Alle andere zakken blijven hetzelfde. De nieuwe tuinafvalzakken - die ook qua grootte, sluiting en prijs hetzelfde blijven - worden vanaf nu stilaan verdeeld. De verkooppunten mogen ook eerst nog de oude verkopen.
Genk - STA Genk geeft forfait voor inhaalmatchSTA Genk geeft forfait voor de vandaag geplande inhaalwedstrijd in vierde provinciale D tegen GS Bree-Beek B. De Genkies verliezen daardoor de wedstrijd met 5-0.

Martin Peeters overleden

Dinsdag 9 april 2024
Genk - Martin Peeters overledenGisteren is Martin Peeters overleden, de echtgenoot van Annie Venken. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Dilsen-Stokkem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Eén lichtgewonde bij botsing

Dinsdag 9 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is één lichtgewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de N74 en de Engstegenseweg. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Man (57) gewond bij botsing

Dinsdag 9 april 2024
Genk - Man (57) gewond bij botsingOp de Westerring kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij is een 57-jarige man uit Hasselt gewond geraakt.
Genk - Antonio Muscella (101) overledenZondag is Antonio Muscella (101) overleden, de weduwnaar van de in 1985 gestorven Annie Lemmens. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.
Genk - Zonsverduistering in New York CityZoomVrijdag werd New York City opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4.8. Vandaag konden New Yorkers genieten van een veel aangenamer natuurverschijnsel. Een zonsverduistering die bijna 90% van de zon verborg. Het weer was vrij goed met geen zware bewolking. In Manhattan kwamen New Yorkers massaal de straat op om van dit gebeuren te genieten. Brilletjes om veilig naar de zon te staren waren gratis verkrijgbaar in de lokale bibliotheken.
Om een volledige zonsverduistering te zien in de staat New York moest je ongeveer 450 km noordwaarts reizen. (Dirk Vandenberk)

Doorstart bij Van Hool

Dinsdag 9 april 2024
Genk - Doorstart bij Van HoolZoom(Cartoon Fobie)
Genk - Eendracht Termien trekt Glenn Neven aanDe 34-jarige Glenn Neven van Lommel SK zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen. Neven speelde 303 wedstrijden voor de Noord-Limburgers.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is een 70-jarige fietsster gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden in de Kempenstraat. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Bestuurder bekneld in auto

Maandag 8 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in de Wiemismeerstraat in Zutendaal een auto tegen een boom beland. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Catharina Tilkin overleden

Maandag 8 april 2024
Genk - Catharina Tilkin overledenGisteren is Catharina Tilkin overleden, de echtgenote van Willy Verwichte. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Teresa Mariano overleden

Maandag 8 april 2024
Genk - Teresa Mariano overledenZaterdag is Teresa Mariano overleden, de weduwe van Giovanni Vazza. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Elga Pludra overleden

Maandag 8 april 2024
Gisteren is Elga Pludra overleden. Zij was 97 jaar.
Genk - Zaalvoetbal: Aarschot - Genk 1-9In Tweede Nationale B is Racing Genk Futsal met 1-9 gaan winnen bij leider FP Aarschot, de kampioen in de reeks. Racing Genk Futsal eindigde zesde.

Damesvoetbal: Genk - Zulte 2-3

Maandag 8 april 2024
Genk - Damesvoetbal: Genk - Zulte 2-3In Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-3 verloren van Zulte. Voor Genk B scoorden Versluijs en en Lameir.

Jan Kaczmarowski overleden

Maandag 8 april 2024
Genk - Jan Kaczmarowski overleden
Jan Kaczmarowski uit Beringen is overleden. 
(° Genk op 21 juli 1948 † Heusden-Zolder op 5 april 2024) Begroeting: woensdag 10 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Genk - 7de plek voor Calvin VlaanderenZoomCalvin Vlaanderen is ook in de derde Grote Prijs van 2024 in de top tien gedoken. De Monster Energy Yamaha Factory-rijder onder leiding van Hans Corvers eindigde zevende in de duinen van Riola Sardo. Todd Kellett, die eenmalig inviel voor de geblesseerde Jago Geerts, pakte vijf WK-punten in Sardinië.  "Het was een zwaar weekend op fysiek vlak. Veeleisend parcours, bijna 30 graden: dat ben ik niet meer gewoon. Maar dat geldt voor iedereen. Ik ben toch wat ontgoocheld over die zevende plaats. Ik (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Genk - Blijven haar kinderen eigenlijk ook zijn kinderen?Het aantal partners dat uit elkaar gaat neemt toe. En dus ook het aantal partners dat een nieuwe partner vindt. Vandaar ook meer gezinnen met kinderen van de voormalige partner en van de nieuwe partner. Maar ook die nieuwe relaties kunnen op de klippen lopen.
Hoe voelt het dan voor die nieuwe partner – inmiddels weer ex-partner – als de nieuwe partner – ondertussen ook ex-partner – vraagt om onderhoudsgeld voor een gemeenschappelijk kind, ermee rekening houdend dat hij of zij nu (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Gofflo overleden

Zondag 7 april 2024
Genk - Frans Gofflo overledenVrijdag is Frans Gofflo overleden, de weduwnaar van de in 1997 gestorven Celine Ackermans. Hij was 96 jaar en afkomstig uit Wijshagen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Antonio Melone overleden

Zondag 7 april 2024
Genk - Antonio Melone overledenVrijdag is Antonio Melone overleden, de echtgenoot van Angela Antonacci. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Marie-Thérèse Brouwers overledenGisteren is Marie-Thérèse Brouwers overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Albert Coppin. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Genk - Future Winterslag - Veldwezelt  0-0FC Future Winterslag heeft vanmiddag thuis 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Veldwezelt.

Genk VV B verliest in Riemst

Zondag 7 april 2024
Genk - Genk VV B verliest in RiemstGenk VV B heeft vanmiddag een 6-1 nederlaag opgelopen bij V. Riemst. Voor Genk VV B scoorde Reina.
Genk - Turkse Rangers winnen in HoepertingenIn Eerste Provinciale won Turkse Rangers vanmiddag met 0-3 van HIH Hoepertingen. De doelpuntenmakers waren Hupperts, Telegrafo en Kaylesiz.

Genk VV klopt SK Moelingen

Zondag 7 april 2024
Genk - Genk VV klopt SK MoelingenIn Derde Provinciale C heeft Genk VV vanmiddag SK Moelingen geklopt met 4-0. De doelpunten: Theunissen (owngoal) 1-0, Peeters 2-0, Kochen 3-0, Van De Heijning 4-0.
Genk - Ruime zege voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft een 4-0 overwinning behaald tegen Sint-Lenaarts. Martijn Stefani opende de score in de 4de minuut. Toon Opdekamp verdubbelde de score in de 52ste minuut. In de 63ste minuut maakte Andy Dauwe er 3-0 van. In de 90ste minuut legde Siegerd Degeling de eindcijfers vast.
Genk - Fietser (37) gewond bij aanrijdingOp de rotonde van de Jaarbeurslaan en de Rozenkranslaan botsten gisternamiddag rond 14.30 uur een auto en een 37-jarige fietser uit Hasselt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Motorfiets botst tegen auto

Zondag 7 april 2024
Op de Europalaan botste vrijdagavond rond 22.50 uur een motorfiets tegen een auto. Bij het ongeval raaktre een 30-jarige vrouw uit Kinrooi gewond.

Juwelendiefstal in As

Zondag 7 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In As is ingebroken in een huis aan de Herengracht. Er zijn geld en juwelen gestolen. De inbraak is vrijdagnacht ontdekt.

KFC Helson - Bregel Sport 2-3

Zaterdag 6 april 2024
Genk - KFC Helson - Bregel Sport 2-3KFC Helson heeft vanavond thuis met 2-3 verloren van Bregel Sport. Bregel kwam in de 17de minuut op voorsprong via Thomas. Goulding hing in de 46ste minuut de bordjes gelijk. Remans scoorde in de 77ste minuut de 1-2. Goulding zette vijf minuten later de 2-2 op het bord. Chouâ maakte in de 90ste minuut de winningoal.
Genk - Bokrijk - Schoonbeek-Beverst B 0-2Bokrijk Sport heeft vanavond met 0-2 verloren van EWS Schoonbeek-Beverst B.

Mathieu Hansen overleden

Zaterdag 6 april 2024
Genk - Mathieu Hansen overledenGisteren is Mathieu Hansen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Paula Neys. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans.
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan kleuterleerkrachten in Limburg. Werkzoekenden kunnen zich vanaf september gratis omscholen tot kleuterleerkracht. Dat is mogelijk omdat leerkracht kleuteronderwijs officieel erkend is als knelpuntberoep. "We hebben op een week tijd al 11 aanvragen voor de opleiding gekregen", is te horen bij VDAB Limburg.

Harry Olaerts overleden

Zaterdag 6 april 2024
Genk - Harry Olaerts overledenOp 18 maart is in Deurne Harry Olaerts overleden, de levenspartner van Henriette Busschaert. Hij was 76 jaar. De asverspreiding vond plaats in besloten kring.

Geen buit bij inbraak in flat

Vrijdag 5 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een appartement aan het Lutselusplein. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen.
Er komen nieuwe aanpassingen op de Europalaan om de verkeersveiligheid te verhogen. Eind vorig jaar werden er al werken uitgevoerd aan de rotondes aan het station en de Bochtlaan om het aantal verkeersongevallen te beperken. Maar na evaluatie worden die aanpassingen bijgestuurd. Er komen onder meer betere wegmarkeringen.

Woninginbraak in Zonhoven

Vrijdag 5 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een woning aan de Sint Kwintens-heideweg. Of de dader(s) buit kon(den) maken, is niet geweten.
Genk - Fietser (79) gewond  bij aanrijdingZoomDeze voormiddag rond 11.15 uur was er een aanrijding tussen een personenwagen en een fietser op het kruispunt van de Haneveldstraat en de Hermesdijkstraat. De fietser, een 79-jarige man uit Genk, geraakte daarbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Een veertiger uit As is aangehouden voor een poging tot doodslag op een vrouw in Maasmechen. De man was na de feiten op de vlucht geslagen maar meldde zich achteraf bij de politie.

140.000 hectare bos in Vlaanderen

Donderdag 4 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De oppervlakte bos in het Vlaamse Gewest wordt geschat op 140.279 hectare. Dat komt overeen met 10 procent van de Vlaamse grondoppervlakte. De bosoppervlakte in Vlaanderen is sinds 2000 nagenoeg constant gebleven. (Agentschap Natuur en Bos)
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Limburg 211 bedrijven failliet verklaard. Dat is vijftien procent meer dan vorig jaar. Bouw, transport, garages en horeca domineren de faillissementen.

Jean-Pierre Hermans overleden

Donderdag 4 april 2024
Genk - Jean-Pierre Hermans overledenOp 29 maart is Jean-Pierre Hermans (79) overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Manuela Martens. Hij woonde in As en was afkomstig uit Genk. Begroeting: maandag (18-18.30) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Anna Panis overleden

Donderdag 4 april 2024
Genk - Anna Panis overledenGisteren is Anna Panis overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven André Speelmans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Verlenging subsidies wolfwerende maatregelenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring kunnen nu ook voor (…) Het hele nieuwsbericht

Actie voor beter openbaar vervoer

Donderdag 4 april 2024
Leden van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion hebben in Genk reclamekasten van bushokjes geopend om er eigen posters in te hangen. Met de kaping van de bushokjes vragen de activisten om een beter openbaar vervoer.

Jos Paulissen overleden

Donderdag 4 april 2024
Genk - Jos Paulissen overledenDinsdag is Jos Paulissen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Marleen Wijnen. Hij was 75 jaar en gewezen leerkracht van het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft kledinghandel Maria Service uit Genk gisteren failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 2 mei.
Genk - Eendracht Termien trekt flankspeler aanEendracht Termien heeft met het oog op komend seizoen flankspeler Kerim Aykac aangetrokken. Hij komt over van eersteprovincialer Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Genk - Tayfun Arslan weg bij Turkse RangersTafun Arslan trekt de deur achter zich dicht bij eersteprovincialer Turkse Rangers. Hij zal komend seizoen de kleuren van GS Bree-Beek verdedigen.

Weg met koffiemachine

Woensdag 3 april 2024
Genk - Weg met koffiemachineEr is ingebroken in een leegstaand café aan de Nieuwstraat. Er is een koffiemachine en een telefoon gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.>

Nieuwe trainer voor Genk VV

Woensdag 3 april 2024
Genk - Nieuwe trainer voor Genk VVSebastian Eurlings zal komend seizoen Genk VV trainen. Hij volgt Tom Leenaers op.

Brand onder afdak

Woensdag 3 april 2024
Gisterennamiddag ontstond brand onder een afdak aan de Inhamstraat. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Genk - Bart Brans weg bij Bokrijk SportBart Brans trekt de deur achter zich dicht bij Bokrijk Sport. Hij zal komend seizoen de kleuren van RC Hades B verdedigen.

Nieuwe vennootschap: Sandako

Dinsdag 2 april 2024
Sandro Truzzu (29) uit Genk heeft de besloten vennootschap Sandako opogericht met zetel aan de Krekenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van algemene bouwwerken en groot- en kleinhandel in bouw- en afbraakmaterialen.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is deze voormiddag munitie van Duitse makelij aangetroffen bij verbouwingen aan de Hortweidenweg. De ontmijningsdienst DOVO is gevraagd om de munitie op te halen.

Angela Contino overleden

Dinsdag 2 april 2024
Genk - Angela Contino overledenOp 29 maart is Angela Contino overleden, de weduwe van Giuseppe Battiato. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk.

Celest Baeten overleden

Dinsdag 2 april 2024
Genk - Celest Baeten overledenOp 28 maart is Celest Baeten overleden. Hij was 90 jaar en afkomstig uit As. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Vrachtauto rijdt fietsster aan

Dinsdag 2 april 2024
Genk - Vrachtauto rijdt fietsster aanZoomOp het kruispunt van de Weg naar As en de Klaverbladstraat heeft een lichte vrachtauto deze namiddag rond 13.30 uur een 39-jarige fietsster uit As aangereden. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Tony Dubois overleden

Dinsdag 2 april 2024
Genk - Tony Dubois overledenZondag is Tony Dubois overleden, de weduwnaar van Mia Willekens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Jeugdbewegingen tellen 283.000 ledenZoomDe vijf grootste jeugdbewegingen in ons land telden in 2022 iets meer dan 283.000 leden en leiding. Dat aantal neemt sinds 2010 geleidelijk aan toe. Toen waren bijna 231.000 jongeren lid.
Alles samen nam het totaal aantal leden tussen 2010 en 2022 toe met 23%. Chirojeugd Vlaanderen en Scouts en Gidsen Vlaanderen blijven de grootste jeugdbewegingen, met respectievelijk 113.127 en 98.893 leden. Samen waren ze in 2022 goed voor drie kwart van het totaal. Daarna volgt de KSA met iets meer dan 37.000 leden.
In het volleybal heeft Genk de Beker van Limburg Heren in de wacht gesleept. Het versloeg Hasselt met 3-0. Sets: 25-15, 25-22, 25-20.

Vijgen na Pasen

Maandag 1 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf. Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Brand vernielt achterbouw

Maandag 1 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Brand vernielt achterbouw
In Diepenbeek heeft een brand vandaag een achterbouw vernield aan de Rooierheidestraat. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Een 22-jarige man uit Genk, een 24-jarige vrouw uit Bree en een 66-jarige man uit Hasselt zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Gruitroderkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.

Woninginbraak in Muntstraat

Maandag 1 april 2024
Genk - Woninginbraak in MuntstraatDeze namiddag is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Munstraat. Er is geld gestolen.

Ons immuunsysteem

Maandag 1 april 2024
Gezondheid
Genk - Ons immuunsysteemHet immuunsysteem speelt een cruciale rol bij het beschermen van ons lichaam tegen ziekten en infecties. Naast een gezonde levensstijl en voldoende slaap, kan voeding een belangrijke rol spelen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele voedingsmiddelen die hierbij kunnen helpen:
1. Vitamine C-rijke voedingsmiddelen: Vitamine C staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Andy Müller overleden

Maandag 1 april 2024
Genk - Andy Müller overledenGisteren is Andy Müller overleden, de echtgenoot van Irena Arrigucci. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

Pascal Policciardi overleden

Maandag 1 april 2024
Genk - Pascal Policciardi overledenZaterdag is Pascal Policciardi overleden. Hij was 40 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Machteld Houberechts overleden

Maandag 1 april 2024
Op 28 maart is Machteld Houberechts overleden, de echtgenote van Dirk Boyen. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-20 uur)  in het rouwhuis aan de Marcel Habetslaan, 21.

Marion Bader overleden

Maandag 1 april 2024
Genk - Marion Bader overledenGisteren is Marion Bader overleden, de echtgenote van Alex Pipers. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdagh (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Remans.

Wetske Vanwetswinkel overleden

Maandag 1 april 2024
Genk - Wetske Vanwetswinkel overledenGisteren is Wetske Vanwetswinkel overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-9.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Het is maar dat je 't weet
In Duitsland is met ingang van vandaag onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik legaal. Volgens de nieuwe wet mogen meerderjarigen 25 gram cannabis op zak hebben en mogen ze in hun woning drie planten voor de kweek hebben. Verder mogen er verenigingen komen voor de teelt en consumptie.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen