Het overige nieuws

Handbal: Kreasa klopt Waasmunster

Zondag 30 september 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt WaasmunsterIn tweede nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen gewonnen in Waasmunster. Uitslag: 22-34. Aan de rust was de stand 7-20. Zondag speelt Kreasa tegen Beyne.

Winst voor Eendracht Houthalen

Zondag 30 september 2018
Houthalen-Helchteren - Winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vandaag Paal-Tervant B verslagen met 8-2. Ook Houthalen VV won: het versloeg Lanklaar met 6-1.

Zaalvoetbal: Dynamic speelt gelijk

Zondag 30 september 2018
In het zaalvoetbal heeft Dynamic Houthalen 4-4 gelijk gespeeld tegen Primo Zelk. La Cantina Houthalen verloor met 6-4 van Spartak Eksel.
In het tafeltennis heeft Houthalen A van Malpertuus C verloren. Uitslag: 4-12.

Zaalvoetbal: Roselies-Celtic 1-2

Zaterdag 29 september 2018
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Roselies-Celtic 1-2In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen gewonnen in Roselies. Uitslag: 1-2.

Helson pakt punt in Wellen

Zaterdag 29 september 2018
Houthalen-Helchteren - Helson pakt punt in WellenHelson Helchteren heeft vanavond gelijk gespeeld in Wellen. Uitslag: 3-3.

Albert Vanloffeld overleden

Zaterdag 29 september 2018
Gisteren is Albert Vanloffeld overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woendag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Willy Schoenaerts overleden

Zaterdag 29 september 2018
Woensdag is Willy Schoenaerts overleden, de echtgenoot van Magdalena Loysch. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Park Houthalen verliest in Beringen

Vrijdag 28 september 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest in BeringenIn eerste provinciale verloor Park Houthalen vanavond op het veld van KVK Beringen. Uitslag: 3-1.

Tegen uitbreiding Aperam

Vrijdag 28 september 2018
Zo'n 70 buurtbewoners van staalbedrijf Aperam in Genk hebben samen een bezwaarschrift ingediend tegen de geplande uitbreiding van het bedrijf, het vroegere ALZ. De buurtbewoners willen meer duidelijkheid over de uitstoot van zware metalen, die al jaren zorgen baart.

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Keukenbrand in Ambachtstraat

Donderdag 27 september 2018
Houthalen-Helchteren - Keukenbrand in AmbachtstraatIn een woonst aan de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren brak brand uit in de keuken. De brand veroorzaakte zware schade. Een kortsluiting in de microgolfoven lag aan de basis van de brand.

131 letselongevallen

Donderdag 27 september 2018
Op het grondgebied van Houthalen-Helchteren zijn vorig jaar 131 letselongevallen gebeurd. Bij 116 ongevallen was een auto betrokken. Bij de ongevallen vielen 175 lichtgewonden, 26 zwaargewonden en één dode.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Houthalen-Helchteren - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Brand in recyclagebedrijf

Donderdag 27 september 2018
Vanochtend ontstond brand in het recyclagebedrijf Bionerga in Houthalen-Helchteren. De brand is waarschijnlijk te wijten aan zelfontbranding.

Jacqueline Lemmens overleden

Donderdag 27 september 2018
Houthalen-Helchteren - Jacqueline Lemmens overledenOp 20 september is de uit Helchteren afkomstige Jacqueline Lemmens overleden, de echtgenote van Guy Picart. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Kelchtermans in Alken.

Beenderen ontdekt tijdens graafwerken

Woensdag 26 september 2018
Bij graafwerken op het Sint-Martinusplein zijn arbeiders op beenderen gestoten. Van 1929 tot 1950 lag daar een kerkhof.

Zaalvoetbal: Celtic verliest

Dinsdag 25 september 2018
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliestIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis verloren van FST Charleroi. Uitslag: 2-8.

Truus Bongaerts overleden

Dinsdag 25 september 2018
Houthalen-Helchteren - Truus Bongaerts overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Truus Bongaerts overleden, de weduwe van Albert Van Doren. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Houthalen-Helchteren - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Dampkap vat vuur

Zondag 23 september 2018
Vanmiddag vatte de dampkap vuur in de keuken van een woning in Het Huys. De schade bleef beperkt.

Handbal: Houthalen verslaat Eupen

Zondag 23 september 2018
In de tweede nationale van het handbal heeft Houthalen Eupen verslagen. Uitslag: 32-16.

Zaalvoetbal: Lier - Celtic 2-0

Zondag 23 september 2018
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Lier - Celtic 2-0In het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 2-0 verloren in Lier. Het gaat om het tweede verlies op rij.

Houthalen VV klopt Veldwezelt

Zondag 23 september 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt VeldwezeltHouthalen VV heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Veldwezelt. Uitslag: 2-0. Park Houthalen verloor met 1-3 van Melo Zonhoven. Eendracht Houthalen verloor met 2-1 op het veld van Turkse Rangers.
In Houthalen-Helchteren zijn er 27 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 261 opvangplaatsen. In de gemeente zijn er 26 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

FC Helson verslaat KVC Houtvenne

Zaterdag 22 september 2018
Houthalen-Helchteren - FC Helson verslaat KVC HoutvenneFC Helson Hechteren heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen KVC Houtvenne. Uitslag: 2-1.

Fietsers moeten geld afgeven

Zaterdag 22 september 2018
Houthalen-Helchteren - Fietsers moeten geld afgevenOp de Zolderseweg in Zolder moesten meerdere fietsers onder bedreiging van een wapen hun geld afgeven. De feiten werden gisternamiddag gepleegd.

Louis Jacobs overleden

Vrijdag 21 september 2018
Houthalen-Helchteren - Louis Jacobs overledenWoensdag is Louis Jacobs overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur).

Vrouw (35) gewond bij botsing

Vrijdag 21 september 2018
Houthalen-Helchteren - Vrouw (35) gewond bij botsingOp het kruispunt van de Grote Baan en de Herebaan-West botsten deze voormiddag rond 10 uur twee auto's. Samira E. (35) uit de gemeente raakte daarbij lichtgewond.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond op Kleuterweg

Donderdag 20 september 2018
Op de Kleuterweg raakten een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. De bromfietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Het sprookje van Bordenland

Donderdag 20 september 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Het sprookje van BordenlandEr was eens een politieke partij van een grootgrondbezitter. Hij had overal gronden in het land. Hij hoopte er ooit huizen en appartementen op te zetten. Maar voorlopig bleven de gronden leeg. Op al die gronden plantten kleine bordmannetjes groene borden met de naam van hun partij. De partij heette BORD. Het land zag waarlijk groen van de borden. Hoe meer borden, hoe meer stemmen, dachten de bordmensen. Hout kopen voor de borden was geen probleem. De grootgrondbezitter gaf hen niet alleen grond maar ook hout. (…) Het hele nieuwsbericht

Meter uit elektriciteitskast gestolen

Donderdag 20 september 2018
Houthalen-Helchteren - Meter uit elektriciteitskast gestolenUit een woning aan de Weg naar As in Genk is de meter uit een elektriciteitskast gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Nieuwe bvba: S & M Drinks

Donderdag 20 september 2018
Marijn Nijs en Davy Limpens, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba D & M Drinks opgericht met zetel aan de Grote Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een drankenhandel, managementactiviteiten en patrimoniumbeheer.

Angela Pedrosa Martinez overleden

Donderdag 20 september 2018
Houthalen-Helchteren - Angela Pedrosa Martinez overledenGisteren is Angela Pedrosa Martinez overleden. Hij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Leon Paulussen overleden

Donderdag 20 september 2018
Houthalen-Helchteren - Leon Paulussen overledenDinsdag is Leon Paulussen overleden, de weduwnaar van Elisabeth Germonprez. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Transmigranten opgepakt

Woensdag 19 september 2018
Houthalen-Helchteren - Transmigranten opgepaktDe politie heeft deze voormiddag aan het distributiecentrum van Aldi in Heusden-Zolder vijf transmigranten opgepakt. Dat gebeurde nadat de politie de melding had gekregen dat ze in een vrachtwagen wilden kruipen.

Twee ongevallen: drie gewonden

Woensdag 19 september 2018
Vanmorgen rond 8.10 uur botsten twee fietsers op de Collegalaan in Genk. Jaan R. (16) en Matthias D. (15), beiden uit As, raakten daarbij lichtgewond. Bij een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Noordlaan raakte deze voormiddag rond 11.10 uur Magdalena B. (53) uit Genk lichtgewond.

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Sabine Schriers overleden

Woensdag 19 september 2018
Houthalen-Helchteren - Sabine Schriers overledenMaandag is Sabine Schriers overleden. Zij was 45 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

André Baptist overleden

Woensdag 19 september 2018
Houthalen-Helchteren - André Baptist overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige André Baptist overleden, de echtgenoot van Lieve Verslegers. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Patrick Straetemans overleden

Woensdag 19 september 2018
Zaterdag is de uit Koersel afkomstige Patrick Straetemans overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Wielrenner Lars Awouters stopt

Dinsdag 18 september 2018
Junior Lars Awouters uit Houthalen-Helchteren stopt met koersen op advies van dokters. Recent kreeg de wielrenner af te rekenen met hartritmestoornissen.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Houthalen-Helchteren - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

17.000 euro aan boetes geïnd

Dinsdag 18 september 2018
Houthalen-Helchteren - 17.000 euro aan boetes geïndGisteren hield de polite CARMA van 14 en 22 uur in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in de zone. Van de 1.976 gescande voertuigen werden er 42 gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag van 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Er werden zeven auto’s getakeld, waarvan vier bestuurders hun boete niet konden betalen en drie niet-verzekerde voertuigen. Verder werden twee bestuurders betrapt op het rijden op rode (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Mudaro

Dinsdag 18 september 2018
Roger Willems uit Houthalen-Helchteren, Davy Willems uit Dilsen-Stokkem en Mustafa Kizilalan uit Heusden-Zolder hebben de bvba Mudaro opgericht met zetel aan de Sparrenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, voegwerken en dekvloeractiviteiten.

Weer bestelwagen tegen brug

Maandag 17 september 2018
Houthalen-Helchteren - Weer bestelwagen tegen brugZoomVoor de zoveelste keer is vanmiddag een bestelwagen tegen de brug van Bosdel in Genk gereden. De chauffeur bleef ongedeerd maar er is wel grote schade aan het voertuig (foto). (Foto Marco Mariotti)

Theresia Eyckens overleden

Maandag 17 september 2018
Houthalen-Helchteren - Theresia Eyckens overledenIn WZC Vinkenhof uit Houthalen is de uit Eksel afkomstige Theresia Eyckens overleden, de weduwe van Michel Vanderheyden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Basketbal: Cobras - Houthalen 76-67

Zondag 16 september 2018
In de eerste landelijke van het basketbal (dames) heeft DBC Houthalen met 76-67 verloren van Cobras.

Handbal: Amay - Houthalen 25-25

Zondag 16 september 2018
In de tweede nationale van het handbal speelden Amay en Houthalen 25-25 gelijk.

FC Helson wint in Bornem

Zondag 16 september 2018
Houthalen-Helchteren - FC Helson wint in BornemFC Helson Helchteren heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Bornem. Na drie wedstrijden staat Helson samen met KVK Tienen en Eendracht Termien aan de leiding met 7 punten. Eendracht Houthalen klopte thuis Sparta Lille met 2-1.

Park Houthalen klopt Alken

Zaterdag 15 september 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt AlkenPark Houthalen heeft vanavond gewonnen in Alken. Uitslag: 1-5. Houthalen VV speelde 1-1 gelijk op het veld van Smeermaas.

Voor een snelle hap

Zaterdag 15 september 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Voor een snelle hapIk ben meestal alleen, en dan zeg ik nogal eens rap: kom, ik heb niks in de frigo, ik ga naar de plaatselijke horeca voor een snelle hap. Nu, snel gaat dat meestal niet.
Onlangs vroeg ik in zo'n zaak naar een 'croque monsieur'. Dan denk je: dat gaat snel, zo'n croque'je. Ik had een pint besteld, bedoeld als aperitief. Na een kwartier was mijn pint leeg. Dus, een tweede pint. Na een half uur nog geen croque. Ik ga naar de toog en zeg: nou mensen het hoeft niet meer. Ja, maar het is dadelijk klaar. (…) Het hele nieuwsbericht

9,4 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
Vorig jaar was 9,4 % van alle huishoudens in Houthalen-Helchteren een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat hoger. In Midden-Limburg was vorig jaar 9,1 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Tegen paal en over de kop

Vrijdag 14 september 2018
Vanmorgen ramde een auto een paal op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De wagen ging vervolgens over de kop. Bij het ongeval viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Nieuwe bvba: Sprint Immo

Donderdag 13 september 2018
Uit een notariële akte blijkt dat er uit de splitsing van de bvba Sprint Transport met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren een nieuwe bvba werd opgericht onder de naam Sprint Immo, gevestigd op hetzelfde adres. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven, non-profit organisaties en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht.

Bvba Je-fa failliet

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag de bvba Je-Fa uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. De bvba werd in november 2004 opgericht. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.

Nieuwe vergunning voor Circuit Zolder

Donderdag 13 september 2018
Houthalen-Helchteren - Nieuwe vergunning voor Circuit ZolderZoomCircuit Zolder krijgt een nieuwe omgevingsvergunning. Dat heeft de bestendige deputatie gisteren beslist. Eerder hadden ook al het schepencollege en de provinciale omgevingsvergunningscommissie een gunstig advies gegeven. Buurtbewoners hadden bezwaarschriften ingediend, waarbij de meeste op één petitie waren verzameld. Zij waren vooral bekommerd om eventuele bijkomende hinder voor de omgeving. De nieuwe vergunning is ook goed nieuws voor Beringen want hotels en B&B's profiteren mee bij grote evenementen op het circuit. Het circuit is ook partner bij Bike Valley Beringen voor het luik wielerevenementen.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Houthalen-Helchteren - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Zitmaaier gestolen uit winkel

Dinsdag 11 september 2018
In een winkel aan de Onderwijslaan in Genk is een zitmaaier gestolen. In een horecazaak aan de Boommeerstraat is geld uit de speelautomaten ontvreemd.
Houthalen-Helchteren - Politie start met virtueel klantenonthaalPolitie CARMA gaat binnenkort haar klanten virtueel ontvangen. Het gaat om een proefproject met het oog op uitbreiding en kwaliteitstoename van de dienstverlening. Voor de politie zorgt de nieuwe aanpak achter de schermen voor een meer efficiënte inzet van het personeel. Politie CARMA ontvangt binnenkort klanten met behulp van een virtueel loket. Dit wil zeggen dat de burger plaatsneemt in een lokaal met een driedimensionaal scherm en live geholpen wordt door een inspecteur die zich in een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vandijck overleden

Dinsdag 11 september 2018
Houthalen-Helchteren - Jef  Vandijck overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jef Vandijck overleden, de weduwnaar van Nicole Bammens. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe website voor Huis van het Kind

Maandag 10 september 2018
Houthalen-Helchteren - Nieuwe website voor Huis van het KindZoomEr zijn heel wat initiatieven, diensten en organisaties die gezinnen ondersteunen. Het Huis van het Kind werkt samen met hen opdat elk kind kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. De Huizen van het Kind willen een wegwijzer zijn voor gezinnen en bouwen aan een website! Opdat ouders beter hun weg vinden in het aanbod slaan we de handen in elkaar in West-Limburg. De Huizen van het Kind van Beringen, Halen, Ham Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo lanceren samen de website www.huisvanhetkindwestlimburg.be. Ouders, grootouders, vrijwilligers of hulpverleners vinden er een overzicht van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele regio.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Beker van België: Kreasa geplaatstDoor winst tegen Kraainem heeft Kreasa Houthalen zich geplaatst voor de derde ronde van de Beker van België handbal.

Drie diefstallen

Zondag 9 september 2018
In Genk werden drie diefstallen gepleegd: in de Koerlostraat werd geld gestolen in een huis; in de Watertorenstraat werd een aanhangwagen ontvreemd en in een bedrijf aan de Langerloweg bestaat de buit uit geld en een horloge.

E. Houthalen klopt Grote Brogel

Zondag 9 september 2018
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen klopt Grote BrogelEendracht Houthalen heeft vandaag Grote Brogel verslagen. Uitslag: 4-5. Houthalen VV verloor thuis met 0-4 van Waterloos Neeroeteren.

Man omgekomen bij arbeidsongeval

Zondag 9 september 2018
In het bedrijf Aperam aan de Swinnenwijerweg in Genk is  zaterdagavond een 40-jarige werknemer om het leven gekomen. Rond 20.15 uur trachtten een 40-jarige man uit Hasselt en zijn collega een storing in een steunwals te herstellen. Het liep echter mis en het slachtoffer kwam onder de steunwals terecht. Zijn collega bleef ongedeerd. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse maar het slachtoffer was reeds overleden.

Park Houthalen verslaat Jeuk

Zaterdag 8 september 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat JeukPark Houthalen heeft vanavond Daring Huvo Jeuk geklopt. Uitslag: 4-0.

Helson - ESK Leopoldsburg 5-1

Zaterdag 8 september 2018
Houthalen-Helchteren - Helson - ESK Leopoldsburg 5-1Helson Hechteren heeft vanavond ESK Leopoldsbuirg puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 5-1.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Michele Rossi overleden

Zaterdag 8 september 2018
Houthalen-Helchteren - Michele Rossi overledenWoensdag is Michele Rossi overleden, de echtgenoot van Silvestra Lillo. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: zondag (18-19 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Vleesfabriek failliet

Donderdag 6 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Vleesfabriek Impres Meat Processing uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 oktober ingediend worden.

Vrachtwagen rijdt zich vast onder brug

Donderdag 6 september 2018
Aan de Bosdel in Genk is vanmiddag een vrachtwagen tegen de spoorwegbrug gebotst. De bestuurder negeerde de verbodsborden en knalde met het laadruim tegen de bovenkant van de brug. Die is nochtans al enkele jaren goed gesignaleerd.. De vrachtwagen kwam schuin vast te zitten onder de betonnen bovenkant. Het is niet de eerste keer dat vrachtwagens zich daar vastrijden.

Slemwerken op 12 september

Donderdag 6 september 2018
Vanaf woensdag 12 september worden er slemwerken uitgevoerd in de Canadastraat, de Wildrozenstraat en De Hoef. Tijdens de werken kan er lokaal tijdelijk hinder zijn.

Geen drinkwater op Weg naar Zwartberg

Donderdag 6 september 2018
Op de Weg naar Zwartberg is er op dinsdag 11 september tussen 9 en 16 uur geen drinkwatervoorziening. De betrokken inwoners hebben hiervoor een brief gekregen van De Watergroep. Met vragen hierover kan je terecht op het nummer 02 238 96 99.

Twintigjarige met drugs gearresteerd

Donderdag 6 september 2018
Houthalen-Helchteren - Twintigjarige met drugs gearresteerdGisterennamiddag arresteerde de politie in de Duinenlaan in Genk een 20-jarige Genkenaar. De jongeman wordt verdacht van bezit en verkoop van verdovende middelen.Toen een patrouille rond 14 uur twee personen wilde controleren, zetten beiden het meteen op een lopen. Tijdens hun vlucht gooide één man enkele spullen weg. De tweede persoon kon ontkomen. Na een korte achtervolging kon de politie de 20-jarige arresteren. De politie trof in de omgeving cannabis, een som geld en een gsm aan. De jongeman (…) Het hele nieuwsbericht

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Roger Boutsen overleden

Donderdag 6 september 2018
Houthalen-Helchteren - Roger Boutsen overledenZondag is Roger Boutsen overleden, de echtgenoot van Olivia Timmermans. Hij was 86 jaar en gewezen commandant van de rijkswachtbrigade Houthalen. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Kop-staartbotsing in Helchteren

Woensdag 5 september 2018
Deze namiddag rond 16.45 uur gebeurde een kop-staartaanrijding op de Grote Baan in Helchteren. Dat zorgde voor heel wat verkeershinder.

Fietser (53) gewond bij aanrijding

Woensdag 5 september 2018
Houthalen-Helchteren - Fietser (53) gewond bij aanrijdingVanochtend rond 6.45 uur kwam het op de Weg naar Zwartberg tot een aanrijding tussen en fietser en een wagen. Fietser Johan M. (53) uit Houthalen-Helchteren liep daarbij lichte verwondingen op.

PVDA wil meer sociale woningen

Woensdag 5 september 2018
Houthalen-Helchteren - PVDA wil meer sociale woningenZoomVanmorgen voerde de PVDA actie op de markt en maakte een spandoek vast aan het hekken van het oud gemeentehuis dat nu in volle afbraak is. Er werden flyers uitgedeeld en gesprekken gevoerd over het thema betaalbaar wonen voor iedereen. De PVDA eist meer sociale woningen. Momenteel staan er 800 op de wachtlijst, zegt de partij. 

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Houthalen-Helchteren - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Veertig maanden cel voor verkrachter

Woensdag 5 september 2018
Houthalen-Helchteren - Veertig maanden cel voor verkrachterDe correctionele rechtbank heeft een 55-jarige man uit Genk veroordeeld tot 40 maanden cel omdat hij zijn meerderjarige dochter verkrachtte. Volgens het Openbaar Ministerue duurde de verkrachting een (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in rusthuis

Woensdag 5 september 2018
Deze voormiddag was er een brand van een tuinhuis aan residentie De Parel in Zonhoven. 29 bewoners van serviceflats werden uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd. Drie bewoners zijn ter controle van de luchtwegen naar het ziekenhuis overgebracht. De brand werd veroorzaakt door het ecologisch verwijderen van onkruid.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Houthalen-Helchteren - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Overvaller (29) geklist

Dinsdag 4 september 2018
De politie arresteerde gisteren in de Rozenkranslaan in Genk een 29-jarige man uit Genk. De man bedreigde diezelfde ochtend rond 5.40 uur een 40-jarige dame uit Genk met een mes en stal haar handtas en gsm. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden.

Geen schooluniform meer

Maandag 3 september 2018
In Don Bosco in Genk mochten de leerlingen voor de eerste keer een eigen outfit uitkiezen. De afgelopen 50 jaar was er een verplicht uniform, maar dat is op vraag van de leerlingen afgeschaft.

Fons Gerits overleden

Maandag 3 september 2018
Houthalen-Helchteren - Fons Gerits overledenIn Hasselt is op 30 augustus de uit Houthalen afkomstige Fons Gerits overleden, de echtgenoot van Agnes Van Beers. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Houthalen VV klopt Dilsen

Zondag 2 september 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt DilsenHouthalen VV heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen in Dilsen. Eendracht Houthalen verloor thuis met 1-2 van HW Zonhoven.

Ambulance tegen verlichtingspaal

Zondag 2 september 2018
Deze namiddag belandde een ambulance tegen een verlichtingspaal op de Europalaan in Genk na een aanrijding door een ander voertuig. Bij het ongeval vielen drie gewonden.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Helson speelt gelijk bij Zwarte Leeuw

Zaterdag 1 september 2018
Houthalen-Helchteren - Helson speelt gelijk bij Zwarte LeeuwHelson Helchteren heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Zwarte Leeuw. Park Houthalen verloor vanavond op het veld van Achel VV. Uitslag:1-0

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen