Het overige nieuws

Botsing op oudejaarsavond

Dinsdag 31 december 2019
Op de Kamperbaan in Hechtel kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders raakten daarbij gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. 
Houthalen-Helchteren - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Houthalen-Helchteren - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Plinneke Wevers overleden

Dinsdag 31 december 2019
Houthalen-Helchteren - Plinneke Wevers overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Plinneke Wevers overleden, de echtgenote van Jozef Hardy. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Jos Poelmans overleden

Dinsdag 31 december 2019
Houthalen-Helchteren - Jos  Poelmans overledenDonderdag is Jos Poelmans overleden, de levensgezel van Harlinde Van Meulder. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

José Verlaak overleden

Dinsdag 31 december 2019
Houthalen-Helchteren - José Verlaak overledenZaterdag is José Verlaak overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Fred Degens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.

Brand in pizzeria

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand door een oververhitte houtkachel in pizzeria Il Gardiano aan de Stegerweg in Oudsbergen. De brandweer was het vuur snel meester. Als gevolg van de brand blijft de pizzeria enkele dagen dicht.

Wietplantage opgeruimd

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage opgeruimdIn de Schepersweg in Genk is vanmorgen een cannabisplantage opgerold. De speurders van Politie CARMA vielen rond 9 uur binnen in een woning. In een loods achter het huis vonden ze een net geoogste plantage met 480 plantenpotten. Om de installatie van elektriciteit te voorzien werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. Er was niemand in de woning aanwezig. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. Politie CARMA zorgde voor de opruiming van de installatie.

Zes uur durende alcoholcontrole

Maandag 30 december 2019
In de nacht van zaterdag op zondag werden er in Bree, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren van 20 uur tot 2 uur alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 493 voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder had teveel gedronken en blies positief. Vijf bestuurders droegen hun gordel niet. Een voertuig was niet verzekerd en twee voertuigen waren niet in orde met hun technische keuring.
Afgelopen nacht drongen dieven binnen in een bedrijf op Centrum-Zuid. Er is geld en werkmateriaal gestolen.

Jef Gielen overleden

Maandag 30 december 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Gielen overleden
Zaterdag is de in Helchteren woonachtige Jef Gielen overleden, de weduwnaar van Mène Borkelmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Romana Scrugli overleden

Zondag 29 december 2019
Houthalen-Helchteren - Romana Scrugli overledenOp 12 december overleed Romana Scrugli, de echtgenote van Umberto Ruzzini. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vond inmiddels plaats.

Wanda Gunia overleden

Zondag 29 december 2019
Houthalen-Helchteren - Wanda Gunia overledenOp 13 december overleed Wanda Gunia, de weduwe van de in 2007 overleden Jan Maley. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vond plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

KFC Helson wint oefenwedstrijd

Zaterdag 28 december 2019
Houthalen-Helchteren - KFC Helson wint oefenwedstrijdKFC Helson Helchteren heeft vanavond een oefenwedstrijd gewonnen op het veld van As-Niel Utd. Uitslag: 3- 6.

Herinneringen aan mee Gèl

Zaterdag 28 december 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Herinneringen aan mee GèlNu wil ik jullie iets vertellen over mijn grootmoeder, mee Gèl. Haar echte naam is Angela, met daarachter nog twee voornamen: Victoria, Celina. Haar man Pee Jef kortte haar naam af met Gel (zoals gel voor in je haar).
Mee Gel kon een personage zijn in een psychologische roman van Dostojewski. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Een drama queen eerste klas die iedereen rond haar vinger kon draaien. Mijn moeder stuurde mij vaak naar haar met eten in Tupperware pottekes. Als ik bij haar (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer Houthalen VV blijft

Zaterdag 28 december 2019
Houthalen-Helchteren - Trainer Houthalen VV blijftFrancesco Venturo blijft ook volgend seizoen trainer van derdeprovincialer Houthalen VV. Venturo is nu al vier jaar trainer van de club.

Jeannine Ceyssens overleden

Zaterdag 28 december 2019
Houthalen-Helchteren - Jeannine Ceyssens overledenDinsdag is Jeannine Ceyssens onverwacht overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Houthalen vinden in intieme kring plaats.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Stoel van terras gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Op een terras in de Grotestraat in Genk is een stoel gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Vrouw (19) gewond bij botsing

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botste gisterennamiddag rond 15.30 uur een auto tegen een verkeersbord. Een 19-jarige vrouw uit Diepenbeek raakte daarbij gewond.

Stoppen met roken. Nu!

Donderdag 26 december 2019
De kans om voor altijd te stoppen met roken wordt veel groter als rokers het goed aanpakken, want stoppen met roken kan je leren! Daarom organiseert de gemeente voor de 4de maal een groepscursus stoppen met roken. Het volledig traject bestaat uit twee delen: gedrag veranderen en nieuw gedrag behouden. Men werkt met acht sessies, verspreid over 4 à 5 maanden.
Tijdens de eerste sessies leer je ‘rook’gewoontes veranderen om goed voorbereid te zijn op de ‘stopdatum’, (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen verkeersbord

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk reed een auto deze voormiddag rond 10.40 uur tegen een verkeersbord. Een 35-jarige Nederlandse vrouw raakte daarbij gewond.

Twee zwaargewonden bij botsing

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 19 uur botsten twee auto’s op het kruispunt van de Onderwijslaan en de Halmstraat in Genk. In één van de auto’s vielen twee zwaargewonden. De slachtoffer zijn een 23-jarige man en een 17-jarig meisje, beiden uit Genk. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zalige Kerst...

Woensdag 25 december 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Zalige Kerst...Als kind gingen we met vader naar de middernachtmis. In die tijd lag er nog sneeuw op de velden en knarste het witte poeder onder onze schoenen. Een witte kerst was toen nog heel gewoon. Terug thuis was er warme chocomelk voor we in het koude bed doken. 's Anderendaags, allemaal samen rond de kerststal die we de dag ervoor nog gezet hadden. Mijn pa had voor de gelegenheid een maquette van ons huis gemaakt als kerststal. In de stal lag er echt stro voor de gipsen os en ezel. Mama stond in de keuken. We aten (…) Het hele nieuwsbericht

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Houthalen-Helchteren - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Houthalen-Helchteren - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Houthalen-Helchteren - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Kerstbomen gestolen

Dinsdag 24 december 2019
Aan jeugdhuis De Zool in Helchteren gingen onbekenden met kerstbomen aan de haal. Die moesten dienen voor de versiering van het jeugdhuis.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Houthalen-Helchteren - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Geld en juwelen ontvreemd

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op Nieuwland in Genk hebben dieven geld en juwelen gestolen. De diefstal is vanochtend gepleegd.

Leopold Terrijn overleden

Dinsdag 24 december 2019
Houthalen-Helchteren - Leopold Terrijn overledenZaterdag is Leopold Terrijn overleden, de echtgenoot van Gilberte Brems. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo-Houthalen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (69) gewond bij aanrijding

Maandag 23 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13 uur botsten een auto en een 69-jarige fietsster uit Genk op het kruispunt van de Haneveldstraat en de André Dumontlaan in Genk. De fietsster raakte daarbij gewond.

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Houthalen-Helchteren - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kat vast in vossenklem

Maandag 23 december 2019
De brandweer heeft een kat uit een illegale vossenklem bevrijd in de Spurriestraat in Genk. De zwaargewonde kat is naar een dierenarts gebracht.

Handbal: Houthalen klopt Merksem

Zondag 22 december 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt MerksemIn eerste nationale van het handbal heeft Houthalen O. Merksem geklopt met 29-28. Houthalen staat aan de leiding.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Houthalen-Helchteren - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Houthalen-Helchteren - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

Auto gestolen op parking

Zondag 22 december 2019
Op een parking op het Sint-Trudoplein is een auto gestolen.De diefstal van de Nissan werd vrijdag vastgesteld.

Vrouw (25) botst tegen boom

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is vrijdagnamiddag rond 16.15 uur een auto tegen een boom gebotst. Een 25-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt Stokkem BEendracht Houthalen heeft deze namiddag een uitoverwinning behaald op het veld van Vlug en Vrij Stokkem B. Uitslag: 0-3.

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Tien jaar TENK

Zaterdag 21 december 2019
Houthalen-Helchteren - Tien jaar TENKZoomDe Tuin- en Klusdienst (TenK) sluit dit jaar met succes zijn 10-jarig jubileum af. Op 27 juli 2009 werd de organisatie opgericht in samenwerking met de gemeente, als project om de inwoners van de gemeente langer zelfstandig te laten wonen. De volgende jaren wil TenK naast het tuinonderhoud ook de klusjesdienst verder uitbouwen. TenK doet namelijk niet enkel tuinonderhoud; ook voor kleine klusjes, verhuizen, het zuiver maken van dakgoten, kleine verfwerken,.. kunnen de inwoners op hen een beroep doen aan een voordelig tarief. Bovendien kan met Allerheiligen de hulp van TenK ingeroepen worden voor het poetsen van grafstenen. Meer info 

Monsterscore voor La Baracca

Zaterdag 21 december 2019
Houthalen-Helchteren - Monsterscore voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Houthalen La Baracca met 1-10 gewonnen van ZVK Auto5 Genk. La Baracca staat vierde in de stand. Vrijdag 3 januari ontvangt La Baracca United Wellen.

Brand in slaapkamer

Zaterdag 21 december 2019
Houthalen-Helchteren - Brand in slaapkamerIn de slaapkamer van een woning aan de Koerweg in Genk ontstond in de vooravond brand. De brandweer kon de schade beperken tot de slaapkamer. De brand ontstond door een kortsluiting aan een elektrisch toestel.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Vanhemel overleden

Zaterdag 21 december 2019
Houthalen-Helchteren - Martha Vanhemel overledenDonderdag is de uit Houthalen afkomstige Martha Vanhemel overleden, de weduwe van Jef Reynders. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum. Donderdag(18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Oldtimer gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Paalsesteenweg in Beringen is vanmorgen een oldtimer gestolen. De VW Golf GTI uit 1977 stond onder een carport.

Kapel mikpunt van vandalen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Peer kozen vandalen een kapel uit om toe te slaan. Zij smeten onder meer een beeld stuk. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Lastoestel gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Genk is een laspost gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

400 kg. vuurwerk in beslag genomen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een huiszoeking in de Onderwijslaan in Genk ontdekte Politie CARMA gisterenavond een grote hoeveelheid vuurwerk. Een Genkenaar werd ter plaatse gearresteerd. In de kelder van de woning lag 400 kilogram vuurwerk, goed voor 60 kilogram aan springstoffen. Een twintiger uit Genk werd ter plaatse gearresteerd. Het vuurwerk, dat een waarde heeft van 9.000 euro, werd in beslag genomen. De man beschikte niet over de nodige vergunningen. Een externe firma kwam ter plaatse om de springstoffen veilig te vervoeren (…) Het hele nieuwsbericht

Bejaarde omgekomen bij ongeval

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur is in Genk een 87-jarige Genkenaar overleden bij een verkeersongeval. De voetganger werd aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Bochtlaan en de Winterslagstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar voor de voetganger kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In opdracht van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Machinebouwer IMA verhuisd

Donderdag 19 december 2019
Machinebouwer IMA uit Houthalen-Helchteren is verhuisd naar Beringen. Het nieuwe bedrijfsgebouw vergde een investering van 4,5 miljoen euro.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Mazout gestolen op werf

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met mazout en koperkabels aan de haal op een bouwwerf aan de Neerhovenstraat in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Onaangepast rijgedrag

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 46-jarige man uit Herstal is afgelopen nacht in Oudsbergen uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de man onder invloed van drugs.

Park Houthalen heeft nieuwe trainer

Woensdag 18 december 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen heeft nieuwe trainerPark Houthalen heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Ronny Achten. Hij was tot voor kort trainer van Zonhoven United. Achten volgt Franco Canale op die ontslag nam om gezondheidsredenen.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Zes transmigranten aangetroffen

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een vrachtwagen op de Oosterring in Genk trof de politie gisterennamiddag zes mannen tussen 16 en 29 jaar uit Koeweit aan. De bestuurder had de mannen zelf ontdekt in zijn laadruimte. Twee meerderjarigen kregen het bevel om het grondgebied te verlaten. De minderjarige personen zijn overgebracht naar een opvangcentrum in Brussel.

Toen was alles nog gewoon

Dinsdag 17 december 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Toen was alles nog gewoonHoe dikwijls ben ik 's zondags niet met mijn fiets naar mijn grootouders gereden om hen een kit soep te brengen. Dan vond ik mijn pee Jef verschanst in zijn werkhok aan het houthakken. Stoofhout noemden wij dat, aanmaakhout voor de kachel heet dat tegenwoordig. Als jonge snaak mocht ik dan de gehakte houtjes in een lege bierton gooien. Dat was de voorraad voor de week die kwam. De houtjes vlogen soms van de kapblok in de lucht. Dat vond ik fijn. Er vloog er al eens eentje in hoek of kant, en dat moest ik dan gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Marktplein in Eksel is deze namiddag rond 14.30 uur een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Man (61) gewond bij ongeval

Dinsdag 17 december 2019
Gisterenavond rond 17.30 uur raakten een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat. Een 61-jarige man raakte daarbij gewond.

Voetgangster aangereden door autobus

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is vandaag een 31-jarige voetgangster uit Genk aangereden door een autobus. Zij raakte daarbij gewond.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.

Geen rijbewijs en onder invloed

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vrijdag tijdens een actie in Bocholt, Bree en Genk 890 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken. Wel is één chauffeur betrapt die onder invloed van drugs reed en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Kop-staartbotsing: twee gewonden

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk raakten deze voormiddag rond 10 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 35-jarige vrouw en een 54-jarige man, beiden uit Genk, werden daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij veroorzaakt brand

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand door een batterij die aan het opladen was. De brandweer was de brand snel meester.

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Houthalen-Helchteren - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Trainer weg bij Park Houthalen

Zondag 15 december 2019
Houthalen-Helchteren - Trainer weg bij Park HouthalenFranco Canale stopt om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang als trainer van Park Houthalen. Wie hem opvolgt, is nog niet geweten.
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Helchteren A - Bree C 57-65In derde provinciale van het basketbal heeft Helchteren met 57-65 verloren van Bree C. Helchteren A staat zevende in de stand.

Handbal: Visé - Kreasa 19-21

Zondag 15 december 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Visé - Kreasa 19-21In het handbal heeft Kreasa Houthalen met 19-21 gewonnen bij Visé BM. Na dertien wedstrijden staat Kreasa aan de leiding met één punt voorsprong op Kortrijk.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Zaalvoetbal: Genk - La Baracca 4-4

Zondag 15 december 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Genk - La Baracca  4-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen 4-4 gelijk gespeeld bi Full Genk. La Baracca staat zesde in de stand.

Tegen omgevallen boom

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen reed gisterenavond een 34-jarige bromfietser uit Oudsbergen tegen een omgevallen boom. Hij raakte daarbij gewond.
Op de Ringlaan botste zaterdagavond rond 23.45 uur een 36-jarige fietsster uit de gemeente tegen een geparkeerd voertuig. Zij raakte daarbij gewond.

Auto en juwelen gestolen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is in de Nieuwstraat in Genk een auto gestolen. In een appartement aan de Lourdeskapelstraat zijn gisteren juwelen ontvreemd.

Vrouw (45) aangereden

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Alken is vrijdagavond aangereden op parking Kattenberg in Genk. De vrouw raakte daarbij gewond.

Park verliest van Torpedo Hasselt

Zondag 15 december 2019
Houthalen-Helchteren - Park verliest van Torpedo HasseltPark Houthalen verloor vanmiddag met 3-0 van Torpedo Hasselt. FC Helson won met 0-2 op het veld van VK Linden. Houthalen VV verloor met 0-4 van Umitspor Maasmechelen. Eendracht Houthalen klopte HO Molenbeersel met 4-0.

Dieven slaan op vlucht

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend zijn in de Vogelzangstraat in Zonhoven inbrekers op heterdaad betrapt toen zij wilden toeslaan in een woonst. Zij wisten te ontkomen. In een woning aan de Schijnbroekweg zijn juwelen en geld gestolen.

Juweel gestolen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een juweel gestolen in een woning aan de Broekstraat in Zonhoven. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Aangereden op zebrapad

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een voetganger zwaargewond geraakt toen hij in de Molenweg in Zonhoven door een auto werd aangereden op het zebrapad. Hij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Reinpadstraat in Genk raakten vanmorgen rond 8.35 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk in een aanrijding betrokken. De bromfietser werd daarbij gewond.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Houthalen-Helchteren - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

VZW De Forel failliet verklaard

Donderdag 12 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag de VZW De Forel uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 januari ingediend worden.

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Wietplantage ontmanteld

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Teutenlaan in Kleine Brogel is een wietplantage ontdekt. De Civiele bescherming heeft de plantage deze voormiddag opgeruimd.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Houthalen-Helchteren - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Rosa Caltabellotta

Dinsdag 10 december 2019
Houthalen-Helchteren - Rosa CaltabellottaZondag is Rosa Caltabellotta overleden. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Twee vrouwen gewond bij ongevallen

Dinsdag 10 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige vrouw uit Borgloon is vanmiddag rond 12.50 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan in Genk. Een 55-jarige voetgangster uit Genk werd gisterenavond rond 20.45 uur gewond toen zij door een auto werd aangereden in de Bochtlaan.

Inbraak in Pachterveld

Dinsdag 10 december 2019
In het Pachterveld is ingebroken in de garage van een woning. De daders gingen met een damesfiets aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Sieke Eyckens overleden

Dinsdag 10 december 2019
Houthalen-Helchteren - Sieke Eyckens overledenZaterdag overleed de uit Helchteren afkomstige Sieke Eyckens, de weduwe van Jules Schepers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

José Mennen overleden

Dinsdag 10 december 2019
Houthalen-Helchteren - José Mennen overledenOp 6 december overleed de uit Houthalen afkomstige José Mennen, de weduwe van de in 2016 overleden Sylvain Brabanders. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Auto tegen ree: vrouw gewond

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Schiepse Bos in Genk botste vanmorgen rond 8.40 uur een auto tegen een ree. Een 24-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Geld geroofd uit flat

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Evence Coppéelaan in Genk is gisterenavond een inbraak vastgesteld. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is afgelopen weekend een bestuurder betrapt die met 160 km per uur reed in de zone 70. De man bleek ook onder invloed van drugs. Hij is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt en zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa - Eynatten-Raeren 23-31In eerste nationale van het handbal heeft Houthalen van Eynatten-Raeren verloren met 23-31. Houthalen staat aan de leiding met één punt voorsprong op Kortrijk.

Volleybal: Ekeren - Helchteren 1-3

Maandag 9 december 2019
In tweede divisie dames van het volleybal heeft Helchteren met 1-3 gewonnen in Ekeren. Sets: 18-25, 25-18, 18-25, 18-25.

Verkeersactie op vier locaties

Zondag 8 december 2019
Houthalen-Helchteren - Verkeersactie op vier locatiesGisterenavond organiseerde Politie CARMA een controleactie in het kader van alcohol- en druggebruik achter het stuur in Bocholt, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk. De politie controleerde 350 bestuurders verspreid over vier locaties. Eén bestuurder was onder invloed van drugs. Negen bestuurders bliezen alarm of positief. Twee bestuurders konden geen verzekeringsdocument voorleggen en twee bestuurders hadden geen rijbewijs op zak. Er werd ook een persoon aangetroffen die geseind stond.

Herk FC - Park Houthalen 2-1

Zondag 8 december 2019
Houthalen-Helchteren - Herk FC - Park Houthalen 2-1Park Houthalen heeft met 2-1 verloren op het veld van Herk FC.  Eendracht Houthalen speelde 0-0 gelijk in Wijshagen. Houthalen VV  klopte Opitter met 3-0.

Helson verliest van Sint-Lenaarts

Zaterdag 7 december 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Sint-LenaartsFC Helson heeft vanavond met 3-0 verloren van Sint-Lenaarts. Zondag moet FC Helson naar VK Linden, de laatste in de stand.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen verlichtingspaal

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Terboekt in Genk is gisterenavond rond 23.15 uur een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. Een 27-jarige man uit Lanaken liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in Maartenhoek

Vrijdag 6 december 2019
In een garage op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken. Er is werkmateriaal gestolen.

Vrouw (26) en man (33) gewond

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur zijn op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen twee auto's gebotst. Een 26-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 33-jarige Hasselaar raakten daarbij gewond.

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Houthalen-Helchteren - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Lichte aardbeving

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is er afgelopen nacht een kleine aardbeving geweest, met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter. Enkele bewoners werden wakker van trillingen in hun bed. Maar er is geen schade.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Jacques Louwette overleden

Donderdag 5 december 2019
Houthalen-Helchteren - Jacques Louwette overledenOp 30 november overleed Jacques Louwette, de echtgenoot van Josée Linsen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Klinken op de Wereldwinkel

Donderdag 5 december 2019
Houthalen-Helchteren - Klinken op de WereldwinkelZoomEen afvaardiging van de Wereldwinkel mocht vanavond op het gemeentehuis toosten op de goede samenwerking met het gemeentebestuur. Ze werden verwelkomd door de burgemeester en vier leden van het schepencollege.
De verrassing van de avond was de onverwachte komst van Sinterklaas. De brave man had voor de gelegenheid een vrouwelijke hulpsint afgevaardigd. Die dankte het gemeentebestuur voor de beleidsverklaring waarin duurzaamheid en eerlijke handel zijn opgenomen. Ook dankte hij/zij de schepenen voor het gratis gebruik van de oude bibliotheek in de Vredelaan waar de Wereldwinkel sinds vele jaren gevestigd is. De erkentelijkheid werd uitgedrukt door de overhandiging van een kunstwerk van chocoladewikkels dat tot stand was gekomen ter gelegenheid van de dag van de fair trade, waarvoor de gemeente ook gesponsord had. (Jef Lingier)

Botsing: 19- en 21-jarige gewond

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur botsten een auto en een lichte vrachtwagen in de Stalenstraat in Genk. Een 19-jarige passagier en een 21-jarige vrouw, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage ontdekt: één arrestatiePolitie CARMA voerde maandag twee huiszoekingen uit in Genk en Turnhout. In een woning in Turnhout werd een cannabisplantage aangetroffen. Een Genkenaar is gearresteerd en aangehouden. In het kader van een lopend onderzoek naar de teelt van drugs voerde Politie CARMA i.s.m. Politie Regio Turnhout maandagvoormiddag 2 december een huiszoeking uit in de Kruishuisstraat in Turnhout. In de woning troffen ze drie professioneel ingerichte kweekruimtes aan, samen goed voor 1500 cannabisplanten. Er werd ook diefstal (…) Het hele nieuwsbericht

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Houthalen-Helchteren - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Schouteden overleden

Donderdag 5 december 2019
Dinsdag is Henri Schouteden overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Lies Claes. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Twee inbraken in woningen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zowel in de Ossendriesstraat als in de Merelstraat in Zonhoven is ingebroken in een huis. De buit bestaat uit laptops, een tablet-pc en juwelen.

Tuinmateriaal gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Fletersdel in Genk is gisteren ingebroken in een tuinhuis. De daders gingen er met tuinmateriaal aan de haal.

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Houthalen-Helchteren - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ramkraak op juwelierszaak

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De gestolen auto waarmee ramkrakers vanochtend rond 3.45 uur een ramkraak pleegden op een juwelierszaak aan de Hoevenzavellaan in Genk is in brand gevlogen. De daders wisten aan de haal te gaan met een grote hoeveelheid juwelen en zijn te voet gevlucht in de richting van de Risstraat.

Pierre Bongaerts overleden

Woensdag 4 december 2019
Houthalen-Helchteren - Pierre Bongaerts overledenOp 30 november overleed Pierre Bongaerts, de echtgenoot van Jozefina Gielen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avonwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcentrum De Backer-Put aan de Bosstraat.

Auto klem gereden na achtervolging

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft deze namiddag na een achtervolging een auto klem gereden in de Wijvestraat in Zonhoven. De drie inzittenden van de auto zijn gearresteerd. Zij worden verdacht van woninginbraken.

Een traditie van poëzie

Dinsdag 3 december 2019
Houthalen-Helchteren - Een traditie van poëzieZoomMoustapha Hanani (51 - foto) woonde tien jaar in één van de appartementen van Meulenberg en verhuisde daarna omwille van de afbraak naar een sociale woning. Hoewel Moustapha als job frieten maakt bij Farm Frites in Lommel, is hij ook dichter. Maar met poëzie alléén kun je nu eenmaal geen geld verdienen.
Tien dagen geleden was hij nog in Parijs om er zijn Arabische poëzie voor te dragen. "Ik was er de enige Belg tussen veel beroemde dichters uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Twintig illegalen aangetroffen

Dinsdag 3 december 2019
Vanochtend leverde Politie CARMA bijstand bij een onderzoek naar illegale tewerkstelling bij een bedrijf op de Henry Fordlaan in Genk. De controle kwam er op vraag van de FOD Arbeidsinspectie, samen met de dienst Vreemdelingenzaken. Men trof twintig Chinezen - acht vrouwen en twaalf mannen - aan die enkel over een toeristenvisum beschikken maar geen geldige werkvergunning hebben. Alle betrokkenen zijn gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat waar ze werden verhoord door de Arbeidsinspectie en de dienst Vreemdelingenzaken.

Controle op verlichting en gordel

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA hield dinsdagmorgen van 7.30 uur tot 8.15 uur een fietscontrole op de Reinpadstraat in Genk. In totaal werden 33 fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. Acht fietsen waren niet in orde. Op de Gouverneur A. Galopinstraat werden deze voormiddag van 10.30 uur tot 12.45 uur 85 voertuigen gecontroleerd op gordeldracht. Zeven bestuurders droegen de gordel niet. Twee bestuurders waren niet in orde met de keuring van de wagen.
Houthalen-Helchteren - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Hond bijt drie schapen dood

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kolverenschansweg in Zonhoven heeft een hond drie schapen doodgebeten. Eerder heeft dezelfde hond in dezelfde weide al tien schapen doodgebeten.

Bestuurder met geweld bestolen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdag werd in de Lucien Londotstraat in Genk een 55-jarige man bedreigd door drie personen met een vuurwapen. De man raakte gewond. De daders konden wegvluchten. Een onbekende man deed de 55-jarige man uit Alken teken om te stoppen. Plots doken twee andere gemaskerde mannen op met een vuurwapen. Het slachtoffer werd uit zijn wagen getrokken en moest onder bedreiging van een wapen zijn portefeuille en autosleutels afgeven. Het drietal deelde nog enkele slagen uit waardoor de man gewond raakte. De daders (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Kentekenplaten gestolen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hasseltsebaan in Hechtel zijn de kentekenplaten van twee auto's gestolen. De voertuigen stonden aan een discotheek.

Tegen boom en in beek

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen reed vanochtend rond 1.30 uur een auto tegen een boom. De wagen belandde in de beek. Bij het ongeval raakte een 24-jarige Nederlander gewond.

Man (76) gewond bij botsing

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk raakten gisterennamiddag rond 16 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 76-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Houthalen-Helchteren - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Inbrekers weg met geld

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bruinstraat in Zonhoven is ingebroken in een huis. Er is geld gestolen. De inbraak is vrijdagavond gepleegd.

Twee doden bij verkeersongeval

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk heeft deze namiddag twee doden geëist. Het parket heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Verkeersongeval in Canadastraat

Zondag 1 december 2019
In de Canadastraat raakten vrijdagavond rond 17 uur een auto en drie voetgangers in een aanrijding betrokken. Een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, werden gewond.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Fietser (53) gewond bij botsing

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sportlaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur een auto en een 53-jarige fietser uit Zonhoven. Deze laatste werd daarbij gewond.

Auto en geld gestolen

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neerzijstraat in Genk is gisterenvoormiddag een auto gestolen. In een appartement aan de Evence Coppéelaan is geld ontvreemd.

Helson - Heur-Tongeren 0-0

Zondag 1 december 2019
Houthalen-Helchteren - Helson - Heur-Tongeren 0-0Helson Helchteren is vandaag thuis tegen Heur-Tongeren niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0. Houthalen VV verloor met 4-2 op het veld van Grimbie 69. Eendracht Houthalen verloor met 4-2 van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Handbal: Kreasa klopt Sasja

Zondag 1 december 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt SasjaIn eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen Sasja verslagen met 34-21. Kreasa staat aan de leiding.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen