Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Leopoldsburg - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Leopoldsburg - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Schouwbrand in Vloosstraat

Zaterdag 30 april 2022
Leopoldsburg - Schouwbrand in VloosstraatIn een woning aan de Vloosstraat in Heppen brak deze voormiddag een schouwbrand uit zodat de brandweer moest uitrukken. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de straat afgesloten.

Even stilstaan

Zaterdag 30 april 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Even stilstaanZoomElke zaterdag presenteren wij de gekleurde woorden van Edith Oeyen met een foto van Lambert Reynders.

Anna Heylen overleden

Vrijdag 29 april 2022
Leopoldsburg - Anna Heylen overledenVandaag is Anna Heylen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Frans Timmers. Zij was 77 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Maria Schuurmans overleden

Donderdag 28 april 2022
Leopoldsburg - Maria Schuurmans overledenGisteren is Maria Schuurmans overleden, de weduwe van Toine Lathouwers. Zij was 95 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.

Inbraak in Generaal Lemanstraat

Woensdag 27 april 2022
Dieven drongen binnen in een pand aan de Generaal Lemanstraat. Of ze buit hebben gemaakt, is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Leopoldsburg - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Corona weegt op mentaal welzijn

Woensdag 27 april 2022
Leopoldsburg - Corona weegt op mentaal welzijnZoomCAW Limburg hielp vorig jaar 14% meer mensen, goed voor 12461 dossiers. Voor onze regio West-Limburg werden 754 personen geholpen via CAW Limburg. ‘Welzijnswerk is en blijft toch vooral mensen echt zien en nabij zijn. De coronacrisis duurde lang, te lang voor veel mensen. Mensen werden corona-moe. Dat woog op het mentaal welzijn van velen", zegt Guy Vanderstraeten, algemeen directeur van CAW.  
In 2021 deden 12461 mensen beroep op een CAW-dienst, 14% meer dan in 2020.  ‘We bereikten opvallend meer kinderen, jongeren en jongvolwassenen, onder andere via onze JAC’s, de Bezoekruimtes en de Vormingscel. We noteerden meer doorverwijzingen vanuit de OCMW’s en de geestelijke gezondheidszorg. Die trend linken we aan de vele samenwerkingen die we de voorbije jaren hebben opgezet en de afstemming van het hulpverleningsaanbod op de noden van de cliënt. Tot slot zagen we ook de bevestiging van een zorgwekkende tendens die reeds in 2020 aanving: hulpverleningstrajecten duren steeds langer en worden complexer," zegt Vanderstraeten nog. 

Crisis in economie blijft duren

Woensdag 27 april 2022
Leopoldsburg - Crisis in economie blijft durenZoomOok in het derde kwartaal van 2022 krimpt de Limburgse economie verder, zo blijkt uit de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg. De nasleep van een globale pandemie in combinatie met oorlog binnen Europa maken dat iedere sector in de klappen deelt. “Maar er is meer”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - ​ KvK Limburg. “De crises waarmee we geconfronteerd werden en worden zijn uitzonderlijk, maar ook tijdelijk. Dat de conjunctuur fluctueert is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ghyslaine Mertens overleden

Woensdag 27 april 2022
Leopoldsburg - Ghyslaine Mertens overledenGisteren is Ghyslaine Mertens overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Leopoldsburg - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.
Leopoldsburg gaat in samenwerking met Hechtel-Eksel een toeristisch fietspad aanleggen dat Leopoldsburg verbindt met Bosland. Het zal gedeeltelijk op de Kerkhovenweg lopen en via de Visbeddenstraat verder langs de schietvelden tot in Hechtel-Eksel leiden. Bij dit project zullen er langs de Kerkhovenweg tussen de Koningin Louisa-Marialaan en de Visbeddenstraat aanliggende en verhoogde fietspaden aangelegd worden. De maximumsnelheid zal verlaagd worden naar 50 kilometer per uur.
Leopoldsburg - K ESK speelt gelijk tegen AnadolZoomK ESK Leopoldsburg is thuis tegen Anadol niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Voor Leopoldsburg scoorden Acikgoz en Geys.

Arno: c'était magnifique

Zaterdag 23 april 2022
Leopoldsburg - Arno: c'était magnifiqueZoomArno is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden. Op sociale media worden massaal herinneringen opgehaald aan dit icoon van de Belgische rockmuziek. Ik zag een piepjonge Arno met TC Matic op het Papillon Openlucht Festival in Meldert begin jaren tachtig toen hij een monsterhit scoorde met Oh La la la! Het is nog altijd een klassieker en één van zijn grootste hits. De laatste keer zag ik Arno op TW Classic in 2014. In de gietende regen, kregen we niet de beste Arno te zien. Maar met ups en (…) Het hele nieuwsbericht

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Thijs overleden

Zaterdag 23 april 2022
Leopoldsburg - Willy Thijs overledenIn Laakdal is op 20april Willy Thijs overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Marie-Louise Peeters. Hij was 78 jaar en afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nu ik een wolkenloze hemel zie

Zaterdag 23 april 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Nu ik een wolkenloze hemel zieZoomDe zonnige lente inspireert deze week Edith en Lambert.
Leopoldsburg - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Patrick Ost overleden

Donderdag 21 april 2022
In Leopoldsburg is dinsdag Patrick Ost overleden. Hij was62 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de asverspreiding vinden in intieme kring plaats.

Jozef Plessers overleden

Woensdag 20 april 2022
Leopoldsburg - Jozef Plessers overledenMaandag is Jozef Plessers overleden, de weduwnaar van Josée Verdonck. Hij was 93 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: zondag
Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat iedere afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo zet dus ook Rode Kruis Leopoldsburg zich dag in dag uit in voor de burger van Leopoldsburg en Heppen met o.a. haar uitleendienst, bloedinzamelingen, vakanties en kampen, …. Je staat er misschien niet bij stil, maar mensen helpen doen we in volledige onafhankelijkheid, ook financieel. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Naar Echternach

Maandag 18 april 2022
Leopoldsburg - Naar EchternachIk ben naar het toeristische stadje Echternach in het Groothertogdom Luxemburg geweest. Dat was niet de eerste keer. Daarom wil ik in deze Losse Flodders wat herinneringen ophalen waar de nostalgie van afdruipt. De eerste keer dat ik in Echternach kwam, was in 1963. Ik was 15 jaar. Met 2 leerkrachten en 8 leerlingen maakten we een 14-daagse fietstocht. Logeren deden we in jeugdherbergen. Ik mocht de fiets van mijn vader gebruiken. Die had 3 (!) versnellingen. Met dat technisch snufje was ik al heel tevreden. (…) Het hele nieuwsbericht

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Leopoldsburg - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Park Houthalen klopt Leopoldsburg

Zaterdag 16 april 2022
Leopoldsburg - Park Houthalen klopt LeopoldsburgPark Houthalen is bij K ESK Leopoldsburg gaan winnen met 0-3.

François Carmans overleden

Zaterdag 16 april 2022
Leopoldsburg - François Carmans overledenOp 12 april is François Carmans overleden, de weduwnaar van Julia Lodewyckx. Hij was 80 jaar en afkomstig van Helchteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 23 apil (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Mia Reyners overleden

Zaterdag 16 april 2022
Leopoldsburg - Mia Reyners overledenIn Leopoldsburg is op 10 april Mia Reyners overleden, de weduwe van Raymond Collen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht

Het is het licht...

Zaterdag 16 april 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Het is het licht...ZoomPasen is deze week de inspiratie voor de 'gekleurde woorden'.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Leopoldsburg - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Leopoldsburg - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Dolf Verkimpe overleden

Woensdag 13 april 2022
Leopoldsburg - Dolf Verkimpe overledenZondag is Dolf Verkimpe overleden, de echtgenoot van Lydia Van Craen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 23 april (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag 22 april (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Raymond Vandergothe overleden

Woensdag 13 april 2022
Leopoldsburg - Raymond Vandergothe overledenZondag is Raymond Vandergothe overleden, de echtgenoot van Henriette Lansue. Hij was 90 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats.

Dina Geysmans overleden

Dinsdag 12 april 2022
Leopoldsburg - Dina Geysmans overledenGisteren is Dina Geysmans overleden, de weduwe van Eduard Van Erum. Zij was 84 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leooldsburg.

Miet Straetemans overleden

Dinsdag 12 april 2022
Leopoldsburg - Miet Straetemans overledenZondag is Miet Straetemans overleden, de weduwe van Jean Baeten. Zij was 89 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Leopoldsburg - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Leopoldsburg - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Fietsster (60) gewond bij val

Maandag 11 april 2022
In de Asdonckstraat is deze voormiddag een 60-jarige fietsster ten val gekomen. Zij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Nieuwe reeks concerten The Celtic Art GalleryZoomWe gaan even gluren bij de buren en komen terecht in Genebos (Ham) waar in 1996 The Celtic Art Gallery vzw werd opgericht door Marc Reusen en Linda Beerten. De afgelopen 26 jaar heeft het team van The Celtic Art Gallery vzw, dat uit ruim 80 vrijwilligers bestaat, met bescheiden middelen topprestaties geleverd met vele huis- en tuinconcerten en natuurlijk het folkfestival in augustus. Folkmuziek uit heel de wereld stond in Genebos op het podium. “We hebben een trouw publiek opgebouwd”, (…) Het hele nieuwsbericht

Portefeuille gejat uit auto

Zondag 10 april 2022
Leopoldsburg - Portefeuille gejat uit autoIn de Oudstrijdersstraat is een portefeuille gestolen uit een auto. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten. In de Fernand Van Baelstraat gingen onbekenden met signalisatiepaaltjes aan de haal.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Leopoldsburg - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!
In eerste provinciale van het basketbal (mannen) heeft U. Leopoldsburg A Nieuwerkerken A verslagen met 68-56. U. Leopoldsburg staat derde in de stand.

Hechtel - Leopoldsburg 4-2

Zaterdag 9 april 2022
Leopoldsburg - Hechtel - Leopoldsburg 4-2KFC Hechtel blijft leider - en dat al vanaf de eerste speeldag - in 2de Provinciale B. Het won vandaag thuis van Leopoldsburg met 4-2. Voor de Duinenjongens scoorden topschutter Dennis Clerix (3) en Joren Agten.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.

Weerloos staan lentebloemen

Zaterdag 9 april 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Weerloos staan lentebloemenZoomDe lente is deze week de inspiratiebron van Edith voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Olivia Beerten overleden

Vrijdag 8 april 2022
Leopoldsburg - Olivia Beerten overledenWoensdag is Olivia Beerten overleden. Zij was 19 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht

José Schoonis overleden

Donderdag 7 april 2022
Leopoldsburg - José Schoonis overledenJosé Schoonis uit Beringen, weduwe van Marcel Lodewijckx (†27-01-2021) is overleden. 
(° Leopoldsburg op 11 juni 1946 † Hasselt op 5 april 2022 )
Begroeting: vrijdag 8 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: maandag 11 april 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Lucien Tessens overleden

Woensdag 6 april 2022
Leopoldsburg - Lucien Tessens overledenVandaag is Lucien Tessens overleden, de echtgenoot van Christiane Oyen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Leopoldsburg - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Ghislaine Vandebril overleden

Maandag 4 april 2022
Leopoldsburg - Ghislaine Vandebril overledenOp 30 maart is Ghislaine Vandebril overleden, de weduwe van Gustaaf Sols. Zij was 90 jaar. Het afscheid en de bijzetting in he familiegraf op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.

Josepha Hermans overleden

Maandag 4 april 2022
Zaterdag is Josepha Hermans overleden, de weduwe van Theophile Cuyvers. Zij was 90 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Versterking voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vier spelers aangetrokken: spits Tim Strijbosch (Hamont '99), doelman Arne Lekens (Olen), middenvelder Guan Reumers (Balen) en verdediger Ruben Claes (Witgoor Dessel).
Leopoldsburg - Turkse FC - K ESK Leopoldsburg 1-2K ESK Leopoldsburg is bij Turkse FC gaan winnen met 1-2.

Vlaamse steun voor Nike in Ham

Zaterdag 2 april 2022
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Vlaamse steun voor Nike in HamZoom​De Vlaamse regering heeft 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toegekend aan Nike Europe Holding in Ham. Het bedrijf heeft alle logistieke activiteiten voor Europa gecentraliseerd in de distributiecentra in Laakdal en Ham. Het transformatieproject heeft betrekking op de opleidingen die verband houden met fase 3 van het investeringsprogramma 2014-2020: de bouw van een distributiecentrum voor kleding. Dit nieuwe distributiecentrum zorgt er voor dat Nike tot 45 miljoen stuks kleding extra kan verzenden vanuit Ham, wat het totaal op 140 miljoen stuks brengt.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Milde recessie verwacht

Zaterdag 2 april 2022
Leopoldsburg - Milde recessie verwachtZoomEen verstoorde toelevering, aanzienlijke prijsstijgingen en hogere inputkosten. Dat zijn de verwachtingen van de Limburgse bedrijven voor de komende maanden. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij 600 Vlaamse ondernemingen. “Ook onze Limburgse bedrijven worden langs alle kanten getroffen. Door de combinatie van stijgende kosten voor energie en grondstoffen en toenemende leveringsproblemen loert het recessiegevaar om de hoek. Wij roepen de federale sociale partners en de regering op om (…) Het hele nieuwsbericht

Geef me de vrijheid

Zaterdag 2 april 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Geef me de vrijheidZoomDe wekelijkse gekleurde woorden van Edith.
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op E313 en E314

Vrijdag 1 april 2022
Leopoldsburg - Werken op E313 en E314ZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de loop van de komende maanden LED-verlichting installeren op verschillende locaties op en rond de E314 en E313 in Limburg. Op de E314 tussen complex 28 ‘Heusden-Zolder’ en complex 32 ‘Genk-Oost’ worden ook 55 verlichtingspalen vervangen op de middenberm. In de loop van de volgende weken zal een aannemer in opdracht van AWV de verlichtingspalen op de E314 tussen Heusden-Zolder en Genk-Oost verwijderen en vervangen door (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Economische onzekerheid stijgt weerZoomHet Limburgse ondernemersvertrouwen krijgt door de Oekraïnecrisis en de economische repercussies een flinke knauw. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging van UNIZO Limburg en VKW Limburg. "Nog meer dan tijdens de coronapandemie leven onze bedrijven vandaag in de grootste onzekerheid. De kostenstijgingen vliegen ondernemers langs alle kanten rond de oren en ze proberen dat met hun kenmerkende veerkracht aan te pakken. Maar het is een troebel zicht midden in de storm. De (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen