Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Gust Cuypers overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Lommel - Gust Cuypers overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Gust Cuypers overleden, de weduwnaar van Henrica Vlemminx. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst zal zaterdag om 11u plaatsvinden in uitvaartcentrum Severens, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt.

Eigenwijs bezoekt Flanders Make

Maandag 30 oktober 2017
Lommel - Eigenwijs bezoekt Flanders MakeZoomDe kinderen van de derde graad van methodeschool Eigenwijs brachten een bezoek aan Flanders Make, vlakbij de testbaan van Ford. Flanders Make is de bedrijfscoach tijdens de First Lego League, een internationale wedstrijd waaraan ze deelnemen. Het bedrijf onderzoekt en test voor de maakindustrie en op dit moment wordt er vooral gewerkt rond elektrische en zelfrijdende wagens. De leerlingen mochten de verschillende testruimtes bezoeken en waren vooral onder de indruk van de shaker, een toestel dat de slijtage van wagens test. (Bijdrage Sylvia Poorters)
Eigenwijs bezoekt Flanders MakeEigenwijs bezoekt Flanders Make
Zoom

Wat gaat het worden?

Maandag 30 oktober 2017
Lommel - Wat gaat het worden?ZoomHet is erg spannend bij de buren dezer dagen. Volgend weekend valt het verdict over hun nieuwe fusienaam! Ze kunnen daar kiezen en stemmen uit drie voorstellen: Dommelpelt, Pelt of Pelten. (Foto Robert Boons)

Jeanne Maris overleden

Maandag 30 oktober 2017
Vrijdag is Jeanne Maris overleden, de weduwe van Albert Jorissen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!
Lommel - Eerste tornooi voor allerjongste volleyballersZoomZaterdag ging in de sporthal van het Wico het allereerste 2 tegen 2-tornooi door voor de allerjongste volleybaljeugd. In dit tornooi draait het helemaal niet om winnen of verliezen, wel om ervaring opdoen, veel spelen en oefenen om de soms toch wel ingewikkelde volleybaltechnieken onder de knie te krijgen. Een prima voorbereiding voor het “echte” competitievolleybal. Lovoc organiseerde dit eerste tornooi, waarop ook teams van Vocelli Ellicom, MVC Peer en He-Voc Hechtel-Eksel (…) Het hele nieuwsbericht

Kaarten voor Palliovik

Zondag 29 oktober 2017
Lommel - Kaarten voor PalliovikZoomVrijdagavond om 19 uur begonnen vier kaarters van de KWB van Lommel-Barrier aan hun 24 uur kaarten ten voordele van Palliovik. Tot 19 uur zaterdagavond bleven ze continu kaarten.... Het bedrag dat ze overhielden van de drankjes die de supporters dronken, gaat naar Palliovik, een vzw die steun biedt aan kinderen die palliatieve zorg nodig hebben. Een mooi gebaar!
Lommel - Opendeurweekend bij Standaard boekhandelZoomHet is weer wintertijd, dus meer tijd om een heerlijk romantisch of spannend  boek te lezen. Heel wat lezers vonden tijdens deze Open boek dagen dan ook de weg naar hun vertrouwde boekhandel in de Kerkstraat. Ze werden daar verwend met een hapje en een drankje terwijl ze rustig hun keuze konden maken, of gewoon wat rondsnuffelen... (Foto's Annie Teuwens)

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Weer winst voor Kattenbos en VerbroederingKattenbos ging vandaag winnen met 1-2 bij Peer SV en blijft hierdoor mee bovenaan op de tweede plaats blinken. Ook Verbroedering blijft het erg goed doen, het ging vandaag winnen met 1-4 bij Termolen, en ook zij blinken op een tweede plaats. Kolonie speelde 2-2 gelijk tegen Heusden 06. En Lutlommel speelde thuis tegen Grote Heide, en verloor met 1-4.

Koersfietsen gestolen

Zondag 29 oktober 2017
Lommel - Koersfietsen gestolenUit een tuinhuis in de Buizerdstraat in Lommel zijn gisteren twee koersfietsen gestolen.

Basket: Lommel overklast Tongeren

Zondag 29 oktober 2017
Lommel - Basket: Lommel overklast TongerenTongeren – Croonen Lommel : 74-94 (Quarters:  24-21 / 14-19 (38-40) / 18-26 (56-66) / 18-28
In deze pittig aangekondigde derby startte Tongeren het best, vooral via Souverijns met 12-0 (3´) waarop Lommel vooral langs Jacobs antwoordde met 2-10. Daarna was het gelijkopgaand tot aan de rust (38-40). Maar Lommel kwam sterker uit de kleedkamer en Hendrix, tot dan goed uit de match gehouden (één 3-punter in de 1ste helft), ontbond zijn duivels en scoorde 23 punten in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Straks niet vergeten het uur te verzettenZoom... want anders ben je morgen een uur te vroeg op je afspraak!

Theodoor Bleyen overleden

Zaterdag 28 oktober 2017
Lommel - Theodoor Bleyen overledenGisteren is Theodoor Bleyen overleden, de echtgenoot van Maria Vanduffel. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kattenbos. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

Wie wordt Lommels Puurste?

Zaterdag 28 oktober 2017
Lommel - Wie wordt Lommels Puurste?Vanavond is het weer zover: dan wordt er in de Kievit op de Balendijk op zoek gegaan naar 'Lommels Puurste'. Maar liefst 10 artiesten/groepen schreven zich in, en om 17.30 uur gaan ze daar al van start met achtereenvolgens: Joshua, Dodo Music, Dyadic, The Hive, Marlisa Sounds, The Guv’nor, Van Pelt, Crowned Oaks, Fail To Regret en de Hoochie Coochie Girls!

Ter voorbereiding van Halloween...

Zaterdag 28 oktober 2017
Lommel - Ter voorbereiding van Halloween...ZoomTuinhier Lommel organiseerde afgelopen week een namiddag 'Pompoen snijden voor kinderen'. De vereniging trommelde zes begeleiders op want het initiatief kende veel bijval. Met niet minder dan 24 enthousiaste kinderen begonnen ze aan het pompoensnijden. Dit alles onder leiding van Christianne Geboers. De kinderen hadden zelf hun pompoen meegebracht en konden kiezen uit sjablonen met verschillende gezichtjes. Het was ongelooflijk wat de kinderen tevoorschijn toverden! (Bijdrage Theo Geerits)

Wat een geluk

Zaterdag 28 oktober 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Wat een gelukKennen jullie dat? Je moet ergens naartoe, een feestje bijvoorbeeld, en er moet heel wat in de auto. Een jas, een vest, een cadeau en wat weet ik allemaal. Dan kom je bij de auto en moet je de sleutels nog zien te vinden. Dat had ik dus aan de hand. Na veel vijven en zessen had ik alles ingeladen en kon ik vertrekken. Op het einde van de straat moest ik stoppen om enkele wagens door te laten. Een bestuurder aan de overkant begon luid te claxonneren en wees naar boven. Ik wist totaal niet wat hij bedoelde. Ik (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Leersessie 'horen' bij OKRA-AcademieZoomGisteren - donderdag - kwamen talrijke geïnteresseerden zich laten informeren over horen door het Hoorcentrum Aurilis, in een organisatie van OKRA Academie Lommel in samenwerking met SAMANA Lommel en C.M. . De aanwezigen kregen nuttige informatie over de diverse hoorproblemen, -apparaten en hun onderhoud. Voor het volgend voorjaar staan ook al meerdere activiteiten in de planning zoals iedere eerste dinsdagnamiddag van de maand een recente en/of thematische filmvoorstelling, een lezing (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Dit weekend 'Flanders Judocup'

Vrijdag 27 oktober 2017
Lommel - Dit weekend 'Flanders Judocup'ZoomDit weekend, zaterdag én zondag, kunt u in De Soeverein weer terecht voor topjudo.En dit kan zelfs gratis, indien u de bon uit het Infoblad van oktober meebrengt! De Flanders Judocup bestaat sinds 2006 en was de opvolger van de 'Trofee van Vlaanderen'. Anno 2017 is Flanders Judo Cup uitgegroeid tot één van de belangrijkste internationale tornooien in de regio. De traditie van 35 jaar ervaring, in combinatie met nieuwe impulsen én de perfecte organisatie door Jean Jacques (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Margriet Segers overleden

Donderdag 26 oktober 2017
Lommel - Margriet Segers overledenVandaag is Margriet Segers overleden, de weduwe van Jan Alen. Zij was 90 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de decanale kerk in Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe vzw: FILALI Fundation

Donderdag 26 oktober 2017
Feel Infinite Love And Live Incorporated foundation, afgekort FILALI fundation: dat is de naam van de nieuwe vzw met zetel aan de Kolonie 99 in Lommel. Doel van de vereniging: de noden helpen lenigen waar ook ter wereld van alle kansarmen of maatschappelijk kwetsbaren.

Bewakingscamera's gestolen

Woensdag 25 oktober 2017
Lommel - Bewakingscamera's gestolenOp de Anton Philipsweg hebben onbekenden de voorbije dagen twee bewakingscamera's van een bedrijf gestolen. Om op het bedrijfsterrein te komen hadden ze een poort geforceerd.
Lommel - Peters en meters voor een warm LommelZoomNu zondag 29 oktober om 15.00 uur wordt het officiële startsein gegeven van 'Peters & Meters Lommel', een bijzonder en warm project waarin mensen zich engageren om peter en meter te worden van een kind, een gezin, een vluchteling, een eenzame ouder. 'Peters & Meters Lommel' streeft naar een warm Lommel, waar niemand wordt uitgesloten, en vertrekt vanuit de kracht van ieder mens. Vrijwilligers kunnen zich engageren om peter of meter worden van mensen uit (…) Het hele nieuwsbericht

Digitale week in de BIB

Woensdag 25 oktober 2017
Lommel - Digitale week in de BIBZoomIn het kader van de digitale week konden vanmiddag kinderen spelenderwijs en onder begeleiding de eerste beginselen van ‘programmeren’ leren met het bijtje Blue-Bot. Door de transparante buitenkant konden kinderen zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer zij hem een opdracht gaven. (Foto's Robert Boons)
Digitale week in de BIBDigitale week in de BIB
Zoom

Geen overnemer voor Ducatt

Dinsdag 24 oktober 2017
Geen enkele kandidaat-overnemer heeft een bod uitgebracht op het failliete Ducat in Lommel. De inboedel zal nu worden verkocht. 90 van de 152 personeelsleden hebben inmiddels ander werk.

Wintertijd vanaf zondag

Dinsdag 24 oktober 2017
Lommel - Wintertijd vanaf zondagZoomHet is weer zover... zaterdagnacht wordt het uur weer verzet! (Foto Albert Agten)
Op Reigersvliet in Leopoldsburg is gestart met de afbraak van militaire gebouwen. Die moeten plaats maken voor de bouw van de nieuwe gevangenis die 300 gedetineerden zal huisvesten. De bouw van de gevangenis zal ruim 70 miljoen euro kosten.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Forse groei Eindhoven Airport

Dinsdag 24 oktober 2017
Grensgevallen
Lommel - Forse groei Eindhoven AirportZoomIn de eerste drie kwartalen van het jaar heeft Eindhoven Airport een passagiersgroei van 23% gerealiseerd. In de periode januari tot en met september maakten 4.353.567 passagiers gebruik van de luchthaven; 812.272 meer dan in de eerste negen maanden van 2016. Bij het buiten beschouwing laten van de renovatie van de start- en landingsbaan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor er 17 etmalen geen vliegverkeer mogelijk was, zou het groeipercentage uitkomen op 15%.
De passagiersgroei is het gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Lommel - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Filmpremière over de Kolonie

Dinsdag 24 oktober 2017
Lommel - Filmpremière over de KolonieZoomNu zaterdag 28 oktober kunt u in buurthuis De Kom terecht voor een bijzondere film. Volg een kunstenaar op zijn wandelpad naar het verleden en ontdek de vloeiweiden van toen en nu in de Kolonie. De film geeft een aardige indruk van de prachtige natuur daar. U komt ook te weten hoe de Kolonie is ontstaan en met welk doel de kolonie werd aangelegd. De creatieve wandeling sluit af met een knipoog naar de toekomst. Dit is in het kort de inhoud van een filmproject over de Kolonie waaraan Henny Herps uit Bergeijk en Will Dekoninck uit Lommel de nodige jaren gewerkt hebben. Met medewerking van de Kunstacademie uit Neerpelt is op bijzondere wijze de filmmuziek tot stand gekomen. (Bijdrage Will Dekoninck)

'Al & Mary on tour' in De Adelberg

Dinsdag 24 oktober 2017
Lommel - 'Al & Mary on tour' in De AdelbergZoomZet je schrap voor een opzwepende, passionele fiftieskuur. Mary van Along Comes Mary en crooner Al Paone van The Al Paone Band brengen volgende week vrijdag 3 november in De Adelberg, samen met hun 7-koppige band, hun swingende show die je meevoert naar de 50'ies. Mary’s krachtige stem en aanstekelijk enthousiasme en Al’s entertainer skills staan garant voor een avond vol betovering en romantiek. Dit wil je niet missen! Gooi de heupen los en laat je overdonderen door de charme van Al en Mary. De eerste twee die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be ontvangen een gratis duoticket. Méér info
UPDATE
De tickets zijn de deur uit!

Maria Janssen overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Zondag is de uit Lommel afkomstige Maria Janssen overleden, de weduwe van Karel Houben. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opitter. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Arnold Johnson overleden

Maandag 23 oktober 2017
Vandaag is Arnold Johnson overleden, de weduwnaar van Bertha Moonen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kattenbos. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Basket Lommel stoomt door

Maandag 23 oktober 2017
Lommel - Basket Lommel stoomt doorCroonen Lommel - Sprimont: 107-67 (Quarters: 34-18 / 26-17 (60-35) / 31-17 (91-52) / 16-15)
Op deze zondagavondwedstrijd was Sprimont zonder Delhaye en Flagotier, en bijgevolg met slechts 6 spelers, geen partij voor Lommel. De thuisploeg wisselde veel maar liep toch stelselmatig verder uit. Zes Lommelse spelers eindigden in de dubbele cijfers. Jeroen Schelkens scoorde één puntje maar dat was wel de century. Door de nederlaag van medeleider Tongeren in Kontich staat Lommel (…) Het hele nieuwsbericht

Johny Stegen overleden

Maandag 23 oktober 2017
Lommel - Johny Stegen overledenVrijdag is Johny Stegen overleden, de partner van Krista Ramaekers. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

Prachtige dauwtocht KWB Kattenbos

Zondag 22 oktober 2017
Lommel - Prachtige dauwtocht KWB KattenbosZoomVoor dag en dauw is heel erg vroeg, als het nog donker is en de dauw over de weilanden hangt. Om dit te ontdekken organiseerde KWB Kattenbos vanochtend een dauwwandeling van +/- 10km. Halfweg hielden ze een halte voor spek en eieren of een heerlijke koffiekoek met een kopje thee of koffie. Tegen de middag waren ze een stuk wijzer over het dierenrijk in ons Kattenbos dankzij de begeleiding van Pieter Cox (ecologisch medewerker/natuurbeheerder bosgroep Zuid-NL). (Foto's Hilda Lodewijks)
Prachtige dauwtocht KWB KattenbosPrachtige dauwtocht KWB Kattenbos
Zoom
Lommel - Lovoc-dames in goede doen in Dilsen-StokkemZoomIn het provinciale damesvolley moesten de dames A van Lovoc op bezoek bij Mavo Dilsen-Stokkem B. Een spannende match werd het ginder aan de Maaskant. Lovoc won, vrij verrassend, sets 1 en 3 maar moest in de beslissende vijfde set nipt de duimen leggen voor de dames van Mavo. 3-2 verlies dus, maar toch mooi een puntje mee naar huis genomen van bij de titelkandidaat in 2de provinciale! Ze zakken een plaatsje naar plaats 5 in het klassement, maar het gaat toch zeker de goeie kant op met de Lovoc-dames! De (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Faes overleden

Zondag 22 oktober 2017
Lommel - Louisa Faes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Louisa Faes overleden, de weduwe van Ferdinand Geerinckx. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering waarna bijzetting in de familiekelder op de begraafplaats van Balen-Centrum vindt in beperkte kring plaats.

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Winst voor Verbroedering en KattenbosLutlommel speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen Lindelhoeven, Verbroedering bleef in de 'winning mood' en won met 3-2 van Turkse Rangers. Kolonie verloor met 4-3 bij Berbroek-Schulen, en Kattenbos tenslotte won met 3-1 van Kaulille.

Maud Kaptheijns wint in Koksijde

Zondag 22 oktober 2017
Grensgevallen
Veldrijdster Maud Kaptheijns (23) heeft vandaag in Koksijde de wereldbekerwedstrijd veldrijden voor dames gewonnen. Sanne Cant werd derde. Maud rijdt wel voor de Belgische ploeg van Wout Van Aert, maar ze is afkomstig van Westerhoven, vlak over de grens. Zaterdag won ze ook al een Superprestigewedstrijd in Boom.
Laura Verdonschot werd in Koksijde 15de, op 2'30" van Kaptheijns.
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Georges Loos overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Lommel - Georges Loos overledenGisteren is Georges Loos overleden, de echtgenoot van Ann Geuens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jef Schildermans overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Lommel - Jef Schildermans overledenGisteren is Jef Schildermans overleden, de levenspartner van Jeannine Julien. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Het vervolgverhaal! (Einde)

Zaterdag 21 oktober 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Het vervolgverhaal! (Einde)Een vriend van me neemt behoorlijk trouw deel aan de kerkelijke rites. Hij vond het dan ook zijn plicht als gelovige om even te checken of wat ik in de vorige twee edities van mijn column schreef over Jozef van Copertino wel klopte. En ik had er zo maar wat met de ‘klak’ naar gegooid, meende hij. Er staat immers nergens in de biografie van die heilige beschreven dat zijn confraters gingen wandelen met hem aan een touwtje fladderend in de lucht, zoals ik gesuggereerd had. Maar vliegen kon hij wel! En (…) Het hele nieuwsbericht

Tickets voor Lommel SK - Knokke

Vrijdag 20 oktober 2017
Lommel - Tickets voor Lommel SK - Knokke

We hebben weer iets weg te geven... Twee tickets voor de wedstrijd Lommel SK tegen Knokke, morgenavond in het Soevereinstadion! We gaan het zeer simpel maken: de eerste die een mailtje doet met de tekst 'Tickets Lommel SK' aan internetgazet.lommel[!]telenet.be... die krijgt de tickets! Wél effe ook uw adres erbij vermelden!!! UPDATE De twee tickets gaan naar een zéér snelle mailer, nl. Wieteke Loots uit de Sint Franciscusstraat. Proficiat!

Collega in Boudewijnschool werd 50

Vrijdag 20 oktober 2017
Lommel - Collega in Boudewijnschool werd 50ZoomOp 17 oktober werd juf Myriam van de Boudewijnschool 50 jaar. Dit lieten ze daar niet zomaar voorbij gaan. Ze werd 's morgens thuis afgehaald en met de blinddoek op afgezet aan de Groote Hoef. Daar stond de huifkar, gevuld met de kindjes van haar klas, te wachten. De hele dag stond in het teken van Club Brugge omdat ze daar een hele grote fan van is. Ook de andere kleuterjuffen kleedden zich deze dag in een mooie outfit. En natuurlijk mocht K3 ook niet ontbreken. De meisjes onthaalden haar dan ook maar al te graag in deze kleedjes. Wat een geweldige dag met een geweldig team ! (Bijdrage Heidi Gerits)
Collega in Boudewijnschool werd 50
Zoom

Ongeval op Ringlaan

Vrijdag 20 oktober 2017
Op de Ringlaan ging gisterenavond rond 22.15 uur een auto van de baan. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

700 hardrijders op Lommelsedijk

Vrijdag 20 oktober 2017
Lommel - 700 hardrijders op LommelsedijkBij een radarcontrole op de Lommelsedijk in Luyksgestel heeft de Nederlandse politie donderdagnamiddag en -avond ongeveer 700 pv's opgesteld voor overdreven snelheid. Er mag daar 60km/u worden gereden; de hoogste snelheid was 125 km/u, meer dan het dubbele.

Wildwandeling Okra Werkplaatsen

Donderdag 19 oktober 2017
Lommel - Wildwandeling Okra WerkplaatsenZoomTrefpunt Lommel Werkplaatsen organiseerde vandaag een wandeltocht rond het thema 'wild' in de mooie bossen van Lommel Werkplaatsen. Na de wandeling konden de wandelaars genieten van een 'duo van wildpasteien met een kleurrijk herfstslaatje'. (Bijdrage Liset Hamblok)
Wildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra Werkplaatsen
Zoom

Immo Casa failliet

Donderdag 19 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Immo Casa uit de Louis Pasteurstraat failliet verklaard. Er zijn drie curatoren aangesteld.

Herfstfeest Neos

Donderdag 19 oktober 2017
Lommel - Herfstfeest NeosZoomDe leden van NEOS verzamelden in de Groote Hoef voor hun Herfstfeest. Deze seniorenvereniging richt zich tot alle senioren van Lommel en omgeving, die een invulling willen geven aan hun vrije tijd. Ieder jaar is er een gevarieerd programma met uitstappen, voordrachten, ontspanning zoals kaarten, rummicup en bowlen, en véél meer. De Lommelse vereniging bestaat  sinds 1981, heeft 172 leden en 10 bestuursleden en... het zijn allemaal trouwe internetgazetlezers.
Herfstfeest NeosHerfstfeest Neos
Zoom

Henriette de Kanter overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Lommel - Henriette de Kanter overledenGisteren is Henriette de Kanter overleden, de weduwe van Michel Christiaens. Zij was 91 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoek aan Europees Parlement

Donderdag 19 oktober 2017
Lommel - Bezoek aan Europees ParlementZoomGisteren bezochten een 30-tal Lommelaars onder leiding van schepen Geert Jansen en Europarlementsleden Hilde Vautmans en Lieve Wierinck het Europees Parlement in Brussel. Het werd een erg leerrijke ervaring! (Foto Albert Agten)
De gemeente Balen is teleurgesteld over het overleg met minister Weyts over de Olmense Zoo. Burgemeester Johan Leysen was vanmorgen uitgenodigd bij de minister, maar die gaf volgens de gemeente onvoldoende inhoudelijke uitleg over de beweegredenen die aan de basis liggen van de drastische beslissing om de Zoo met onmiddellijke ingang te sluiten. Ook wilde hij niet ingaan op de juridische vraagtekens die de burgemeester stelde bij de gevolgde procedure. Het gemeentebestuur van Balen heeft bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

First Lego League

Woensdag 18 oktober 2017
Lommel - First Lego LeagueZoomDe leerlingen van de derde graad van Methodeschool XCL Eigenwijs bereiden zich voor op de First Lego League (een internationale wedstrijd, georganiseerd door Lego). Tijdens deze wedstrijd moeten ze onder andere een Lego-robot opdrachten laten uitvoeren. Dit jaar is het thema 'Hydrodynamics' of wat kunnen we met water, hoe verplaatsen we het,... Eigenwijs mag met twee teams meedoen met deze First Lego League.
Om meer te weten komen over het klimaat kwam weerman Georges Bleyen van Aquila (…) Het hele nieuwsbericht
First Lego LeagueFirst Lego LeagueFirst Lego League
Zoom

Tiest Leppens overleden

Woensdag 18 oktober 2017
Lommel - Tiest Leppens overledenVandaag is Tiest Leppens overleden, de echtgenoot van Wies Andries. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hedwige Michielsen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Lommel - Hedwige Michielsen overledenIn het ziekenhuis van Heusden-Zolder is vandaag Hedwige Michielsen overleden, de weduwe van Leo Cools. Zij was 72 jaar en gewezen gemeenteraadslid van Lommel en Overpelt. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jan Schoofs overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Lommel - Jan Schoofs overledenGisteren is Jan Schoofs overleden, de echtgenoot van Lisa Nijs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Sluiting Olmense zoo

Dinsdag 17 oktober 2017
Lommel - Sluiting Olmense zooZoomDit denken ze er in de Leopoldlaan van... (Foto Albert Agten)

Een gat in de lucht

Dinsdag 17 oktober 2017
Lommel - Een gat in de luchtZoomVorige week hadden ze in basisschool Sint-Jan in Kerkhoven iets te vieren... Een geboorte? Een verjaardag? Een dagje vrij? Niets van dat! Ze kregen bezoek van Guy Hoekx, bestuurder van Belfius Bank Lommel. Hij had een mooi cadeau bij: een bankcheque van 2.500 euro! Dankzij Luc Brusselaers was Belfius bereid om de school te steunen. Duizend maal bedankt aan Luc en Guy.

'Stappen naar vrede'

Dinsdag 17 oktober 2017
Op 11 november organiseert de diocesane werkgroep pelgrimspastoraal van het bisdom Hasselt een tocht doorheen Bosland. De werkgroep herdenkt het einde van  de Eerste Wereldoorlog  met een bijzondere pelgrimswandeling. Geïnspireerd door het thema ‘Stappen naar vrede’ trekken de pelgrims doorheen het natuurgebied Bosland naar de Duitse oorlogsbegraafplaats in Lommel.
Daarbij laten ze zich door de heilige Franciscus van Assisi gidsen. Zijn verbondenheid met God (…) Het hele nieuwsbericht

Diej van ós...

Dinsdag 17 oktober 2017
Prietprouwët
Lommel - Diej van ós...Vènt ien parfümëriej: “Zó nën düürë reuk hoeft dè nie të zén, mëdam, ’t is mèr vur diej van ós!
                 Pjèrkën

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
Lommel - Pralines voor de scheidsrechters bij LovocZoomTijdens de 3de editie van de Week van de official hield volleyclub Lovoc eraan alle scheidsrechters en markeerders, die dit weekend in Lommel aantraden, te bedanken met een doosje pralines. Spelers, trainers en/of supporters zijn het niet áltijd eens met de beslissingen van de scheidsrechters, maar zonder deze dames en heren is er geen match. Met spelers en trainers alleen red je het niet. Daarom nogmaals een welgemeend dankjewel dat jullie er zijn voor ons!
Het volleyweekend werd (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Lutlommel boekt eerste winst

Zondag 15 oktober 2017
Lommel - Lutlommel boekt eerste winstLutlommel lijkt zich volledig te herpakken. Na een eerste puntje vorig weekend, wonnen ze vandaag met 4-0 van leider KFC Hamont! Kolonie verloor zwaar op eigen plein van Thes Sport Tessenderlo B met 1-5. Verbroedering was vrij vandaag, en Kattenbos tenslotte verloor met 3-2 van Kadijk SK.

Basket: Lommel wint in Willebroek

Zondag 15 oktober 2017
Lommel - Basket: Lommel wint in WillebroekWillebroek – Croonen Lommel: 65-72
(14-23/ 14-14 (28-37)/ 18-14 (46-51)/ 19-21 (65-72))
Lommel nam onmiddellijk het roer in handen en bouwde in het eerste quarter een voorsprong uit van 9 punten, vooral langs Bram Schelkens en Wietse Jacobs (elk 8 punten met elk 2 bommen). Er werd door beide ploegen stevig verdedigd en de voorsprong van Lommel bleef op 9 punten verschil aan de rust (28-37).
In de 2de helft kwam een ander Willebroek uit de kleedkamer en zij klommen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste verlies voor Lommel SK

Zaterdag 14 oktober 2017
Lommel - Eerste verlies voor Lommel SKLommel SK verloor vanavond voor de eerste keer in deze competitie, en dit op het plein van 'buur' ASV Geel. Het werd er 3-0. Het had nochtans héél anders kunnen uitdraaien, want na amper drie minuten werd Lommel een zuivere strafschop onthouden, en Geel scoorde een kwartiertje later de 1-0 via Zaidi, de eerste kans en meteen raak...  Lommel reageerde en ging meer drukken, en creëerde enkele kansen via o.a. Vermeiren en De Bruyn. Maar in plaats van de logische (…) Het hele nieuwsbericht

Creatieve natuurfotografie

Zaterdag 14 oktober 2017
Lommel - Creatieve natuurfotografieZoomEr was ruime belangstelling voor de opening van de tentoonstelling van de natuurfotografen van de regio Meanderland in 't Kristallijn aan de Blauwe Keidreef. U kan ze nog bewonderen op zondag 15, 22 of 29 oktober telkens van 14 tot 17 uur. (Foto's Jacky Geboers)

Creatieve natuurfotografieCreatieve natuurfotografieCreatieve natuurfotografie
Zoom
Lommel - Whatsapp buurtpreventie barst uit voegenZoomWhatsapp Buurtpreventie in Lommel is op zoek naar coördinators Soms heeft men net dat kleine duwtje toch nodig om zich aan te melden als coördinator, hoewel het een heel sociale bezigheid is. Een bezoekje aan de leden thuis brengen, misschien bij een tasje koffie en een klapje, even controleren of de aangemelde leden ook echte buren zijn en geen inbrekers in spe... Ja die mensen die dit willen doen zijn blijkbaar toch moeilijk te bereiken. Daarom hier deze oproep. Aanmelden kan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Allemaal helden

Zaterdag 14 oktober 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal heldenJe kan maar één keer jong zijn. Al blijven die jonge jaren altijd ergens in je hoofd zitten. Af en toe steken ze de kop op. Dan zie je jezelf terug als jonge held. Maar dan kijk je in de spiegel en die spreekt dat onmiddellijk tegen. Je bent zo jong als je jezelf voelt, zeggen ze dan. Tja, vertel dat vooral tegen die spiegel.
Maar die spiegel, dat kunnen ook mensen zijn. Bijvoorbeeld de twee jongemannen tegenover me in de trein. Zelf was ik een boek aan het lezen, maar hun verhalen waren even (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Lommel - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht
Pech voor de reizigers op de lijn tussen Hamont-Achel en Mol die deze voormiddag de trein met vertrek in Hamont om 9.10 uur wilden nemen. Door een technisch defect gingen de treindeuren niet open waardoor de trein leeg doorreed naar Mol, voor de herstelling van  het defect.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Beestjes kijken...

Vrijdag 13 oktober 2017
Lommel - Beestjes kijken...ZoomRaskippen, duiven en konijnen zijn er in alle soorten, kleuren en maten en momenteel staat de Moffel in Werkplaatsen er vol van.  Ze zijn allemaal gekeurd en goed bevonden om zich van hun mooiste kant te laten zien aan bezoekers die iets speciaals willen zien. Vrijdagnamiddag komen enkele klassen van de Boudewijnschool en Lommel-West een kijkje nemen. Vrijdagavond en zaterdag tot 16 uur kan iedereen iets bijleren over ons levend erfgoed. Het Neerhof Lommel geeft graag een woordje uitleg hierbij. (Bijdrage Rony Duchesne)
Beestjes kijken...Beestjes kijken...
Zoom

Enjoy en Chance failliet

Donderdag 12 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Enjoy uit Lommel failliet verklaard. Ook de bvba Chance uit Lommel is failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 november worden ingediend.  In beide faillissementen is mr. Lesire als curator aangesteld.
Lommel - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Anna Hoekx overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Lommel - Anna Hoekx overledenVandaag is Anna Hoex overleden, de weduwe van Jan Vanderhoydonks. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Myrèse Evers overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Lommel - Myrèse Evers overledenOp 7 oktober overleed Myrèse Evers, de echtgenoot van Léon Demilie. Zij was 87 jaar. Volgens haar wens heeft de crematie in alle intimiteit plaatsgevonden.

Jef Tulmans overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Lommel - Jef Tulmans overledenDinsdag is Jef Tulmans overleden, de echtgenoot van Georgette Geboers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Soep op de stoep

Woensdag 11 oktober 2017
Lommel - Soep op de stoepZoomWist je dat 1 Belg op 7 in armoede leeft? Maar liefst 1.700.000 Belgen doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, zijn er nog heel wat vooroordelen. Hebben ze het niet zelf gezocht? Zijn ze niet liever lui dan moe? Zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen? Samen Tegen Armoede gaat de uitdaging aan om deze vooroordelen en taboes te doorbreken.
Compagnie & Co, het inloopcentrum in de Kloosterstraat, zet er zich elke dag voor in. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een Bengelkaart voor kinderen in BoslandZoomIn het Pijnven in Hechtel-Eksel is vandaag een "Bengelkaart" voorgesteld. Dat is een kaart waarop alle plezierige plekjes en avonturen in Bosland staan aangegeven, in het bijzonder voor kinderen die in Bosland aan hun trekken willen komen. De kaart is op sterk en duurzaam materiaal gedrukt; ze is dan ook waterbestendig, verfrommelbaar en - als ze vuil is - afveegbaar. Vanaf vandaag is ze voor 5 euro te koop in de VVV-kantoren en bij de Bosland Gastheren. Meer foto's
Een Bengelkaart voor kinderen in Bosland
Zoom
Lommel - Werken op bezoekersparking MariaziekenhuisZoomOp de zaterdagen 14 en 21 oktober wordt er gewerkt op de bezoekersparking van het Mariaziekenhuis. De parking, de laad- en loszone en een stuk van de rotonde krijgen een nieuwe laag asfalt. Hierdoor is het op beide zaterdagen niet mogelijk te parkeren op de bezoekersparking. Patiënten en bezoekers kunnen dan wel gratis parkeren op de personeelsparking. Via de helling naast de bezoekersparking kan de hoofdingang bereikt worden (cfr. afbeelding). Voor personen die slecht ter been zijn, zijn er rolstoelen op de personeelsparking voorzien.
In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (14 oktober) en het leggen van de nieuwe laag (21 oktober) is de bezoekersparking gewoon toegankelijk.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.
Burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die na zijn succes met de treinverbinding Antwerpen-Hamont ook persoonlijk veel gelobbyd heeft voor de verbinding Weert-Hamont, is heel blij met de passus in het Nederlandse regeerakkoord. "Ik ben heel tevreden", zegt hij. "We krijgen op die manier verbindingen naar de Maaslijn (naar Roermond - Venlo - Nijmegen), maar ook naar de Avensislijn (Eindhoven - Heerlen -Aken), naar Amsterdam, naar Düsseldorf... In Nederland is men nu echt goed bezig met het oplossen van de missing links in het spoorwegennet. En nu maar hopen dat ook de elektrificering van de lijn Mol-Hamont snel gerealiseerd wordt!"

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.
Lommel - Nederland wil treinverbinding Weert-HamontZoomFLASH In het nieuwe Nederlandse regeerakkoord, dat vandaag werd gepresenteerd, staat dat het kabinet geld reserveert voor de heractivering van de spoorlijn tussen Weert en Hamont voor reizigersverkeer. In aansluiting op de investering van Infrabel op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen. Hiervoor moet de lijn geëlektrificeerd worden. De nieuwe regering wil ook (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Linsen

Dinsdag 10 oktober 2017
Linsen: dat is de naam van de bvba die door de bvba Beletage uit Lommel en de nv Clair View uit Oud-Turnhout werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van vermogens, gaande van onroerende goederen en rechten tot roerende goederen en kapitalen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kanaalstraat in Lommel.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Lommel - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Barcelona in de Leopoldlaan

Maandag 9 oktober 2017
Lommel - Barcelona in de LeopoldlaanZoomSpanje staat wel érg in de belangstelling dezer dagen. Niet alleen omwille van de eventuele onafhankelijkheid van Catalonië, maar ook omdat het nieuwste boek van Dan Brown (toevallig?) dit land en deze regio als achtergrond voor alweer een bloedstollend verhaal heeft... (Foto Albert Agten)

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Lovoc-heren bekeren vlot verder

Zondag 8 oktober 2017
Lommel - Lovoc-heren bekeren vlot verderZoomAllemaal bekerwedstrijden wat de klok sloeg afgelopen weekend. De heren van Lovoc, uit 1ste provinciale, traden in de categorie Beker van Limburg heren provinciaal aan tegen 2de provincialer Volleybal Club Herk-de-Stad. De Lovoc-heren hadden weinig moeite met hun tegenstander, ze wonnen vrij vlot met 0-3. De jongens U17 hadden het thuis wat lastiger tegen hun leeftijdsgenoten van Mavo Dilsen-Stokkem. Na een vrij nipte 2-0 voorsprong uit handen te hebben gegeven trokken ze in set 5 toch het laken naar (…) Het hele nieuwsbericht
Komende woensdag om 10 uur vindt in het Mariaziekenhuis een oefening van het intern rampenplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern rampenplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand, zegt het ziekenhuis. Dit betekent dat (enkel in het betrokken blok) de sirenes afgaan, de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren dichtvallen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Succesvol weekend HVL

Zondag 8 oktober 2017
Lommel - Succesvol weekend HVLHet was een succesvol weekend voor de Handbal Vereniging Lommel. Op zaterdagvoormiddag konden de -12j. hun eerste competitiewedstrijd met winst afsluiten thuis tegen Sint-Truiden. Op zondag was het een gezellige en drukke bedoening in Provil met het jaarlijkse HVL-toernooi. Ook deze editie was voor onze jonge handballers een voltreffer. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die een handje kwamen helpen tussen het supporteren door...

Eerste punt voor Lutlommel

Zondag 8 oktober 2017
Lommel - Eerste punt voor LutlommelLutlommel haalde gisteren(eindelijk) een eerste puntje... Het speelde 2-2 gelijk bij FC Eksel A. Verbroedering ging op zijn elan door en won met maar liefst 1-8 bij Houthalen. Kattenbos speelde 0-0 gelijk tegen V.K. Gestel. Kolonie tenslotte was vrij dit weekend.

Jordi Meeus wint in Kolonie

Zondag 8 oktober 2017
Gisteren werd de kermiskoers gereden in de Kolonie. In een spurt met vijf werd Lommelaar Jordi Meeus eerste vóór Bram Van Broekhoven en Rutger Wouters.

Basket: Lommel aan de leiding

Zondag 8 oktober 2017
Lommel - Basket: Lommel aan de leidingCroonen Lommel - Casino Spa: 91-81 (Quarters: 26-27 / 21-27 (47-54) / 15-22 (62-76) / 29-5.
Het werd ‘scoren en laten scoren’ in de eerste helft van de wedstrijd tegen Spa met aan Lommelse zijde een sterke Wesenbeek die vóór de rust 14 punten scoorde. Bram Schelkens had aan de rust al vier fouten achter zijn naam waarvan één technische en Bas Vermeulen maakte na 9 maanden inactiviteit zijn wederoptreden. Wie dacht dat Lommel na de rust (47-54) sterker uit (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel SK met 12-1 verloren van de B-ploeg van HW Zonhoven. Na vijf wedstrijden staat Lommel SK laatste in de stand met 0 punten.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lommel SK wint met 2-0

Zaterdag 7 oktober 2017
Lommel - Lommel SK wint met 2-0Lommel moest vanavond thuis partij geven aan Oosterzonen, een erg ambitieuze club. Maar ook deze keer kon het de drie punten thuis houden, het werd 2-0. Bij de rust leek het er echter op dat Lommel het nog moeilijk zou krijgen, aangezien de bezoekers absoluut niet gekomen waren om te winnen, wél om de 0 te houden. Er waren kleinere kansen van Sula en Gueroui, maar vooral de kopkans van Neven had toch de 1-0 kunnen (moeten) geweest zijn. Maar rusten dus bij 0-0.
Na de pauze bleef (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemenhuis Ixora heropend

Zaterdag 7 oktober 2017
Lommel - Bloemenhuis Ixora heropendZoomGisteren heropende bloemenhuis Ixora. Er is nu héél wat meer ruimte voor nog meer bloemen en planten, en zelfs voor uw kerstversiering kan u er nu al terecht. Proficiat aan het sympathieke team! (Foto's Annie Teuwens)
Bloemenhuis Ixora heropendBloemenhuis Ixora heropendBloemenhuis Ixora heropend
Zoom
Lommel - Samana Kerkhoven verwent chronisch ziekenZoomNaar aanleiding van de dag van de chronisch zieken werden de thuisgebonden zieken verrast met een bezoekje van hun kernlid. De chronisch zieken worden bij Samana in Kerkhoven zeker niet vergeten en daarom trokken naar jaarlijkse gewoonte de kernleden vandaag met een geschenk naar hun zieke waar ze allemaal weer fijn onthaald werden. Niet alleen het geschenk maar vooral de fijne babbel, daar is het deze zieken vooral om te doen. Het is dan ook hartverwarmend te zien hoezeer deze mensen genieten van dit bezoek, een reden te meer om dit initiatief verder te zetten. (Bijdrage Frieda Willekens)

European Masters in slotfase

Zaterdag 7 oktober 2017
Lommel - European Masters in slotfaseZoomVandaag worden in de Soeverein de halve finales afgewerkt van de European Masters. De eerste wedstrijd vandaag gaat tussen Judd Trump en Cao Yupeng, de tweede tussen Stuart Bingham (foto), die eergisteren Luca Brecel naar huis stuurde, en Zhou Yuelong. UPDATE Judd Trump won de eerste halve finale met 6-1, Stuart Bingham de tweede met 4-6. (Foto Jan Buyens)

Het vervolgverhaal! (Deel 2)

Zaterdag 7 oktober 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Het vervolgverhaal! (Deel 2)Waar was ik gebleven? O ja, bij de heilige Jozef van Copertino, de man die, zeer tegen zijn zin, op de gekste momenten begon te zweven. Ik heb van horen zeggen dat zijn medekloosterlingen hem op hun wandelingen meenamen aan een touwtje. Gelijk kinderen die trots met hun heliumballon over de kermis stappen. Boeddhisten geloven ook dat sommige van hun goeroes in staat zijn tot het bereiken van een zodanige onthechting dat ze kunnen zweven. Ze ‘onthechten’ zich zelfs van de aarde! Als je het woord (…) Het hele nieuwsbericht

HRM Intelligence failliet

Vrijdag 6 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft HRM Intelligence uit Lommel (voorheen Beringen) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 november worden ingediend.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Chasse Patate' naar ploegentijdritZoomNu zondag 8 oktober is het weer zover. Dan organiseren onze Noorderburen voor de derde maal de unieke ploegentijdrit Red Bull Kop Over Kop, de ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, teamwork en tactisch nadenken. Een kopman begint immers solo aan de 100 kilometer afgezet parcours, om later als team van vijf te finishen. Er staan maar liefst 13 Belgische teams aan de start in Roden waaronder team ‘Chasse Patate’ uit Lommel, en reken maar dat ze er zin in hebben! “We doen niets (…) Het hele nieuwsbericht

Werelddiabetesdag op 14 november

Vrijdag 6 oktober 2017
Op 14 november is het Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Ook dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
Op deze dag zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vandenberk overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Lommel - Henri Vandenberk overledenWoensdag is Henri Vandenberk overleden, de echtgenoot van Rosa Mertens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).
Lommel - Wico STEAM-project succesvol gestartZoomVanaf 1 september 2017 zijn alle WICO-scholen met een gemeenschappelijk STEAM-project gestart in het 1ste jaar. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics. De succesvolle kick-off van dit project vond plaats op maandag 18 september in cc De Adelberg in Lommel samen met de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen: STEM+Art is STEAM! Elke succesvolle ontdekking, elk succesvol onderzoek of ontwerp is immers het resultaat van het samengaan van wetenschappen, wiskunde, technologie, (…) Het hele nieuwsbericht
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Dringend extra donoren gevraagd

Donderdag 5 oktober 2017
Lommel - Dringend extra donoren gevraagdRode Kruis Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren met de bloedgroep O negatief en A negatief. In onze stad zullen er op volgende dagen extra bloedinzamelingen zijn: donderdag 12 oktober om 18 uur in Hoevezavel in Heeserbergen, donderdag 2 november om 18 uur in De Heidegalm in Kerkhoven, donderdag 9 november om 17.30 uur in de Hanekap in Lutlommel en donderdag 28 december om 18 uur tenslotte in de Kom in de Kolonie.
Lommel - Brecel uitgeschakeld op European MastersZoomLuca Brecel is er vanavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de European masters in De Soeverein. Hij verloor, ondanks een knappe wedstrijd, met 4-2 van de net iets betere Stuart Bingham. (Foto Jan Buyens)

Jean Schalley overleden

Woensdag 4 oktober 2017
Lommel - Jean Schalley overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Jean Schalley overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Verboven. Hij was 80 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nico Ham overleden

Woensdag 4 oktober 2017
Lommel - Nico Ham overledenGisteren is Nico Ham overleden, de echtgenoot van Lies Buijtels. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Vareus

Woensdag 4 oktober 2017
Dominicus Willemse en Mark Govaerts, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Vareus opgericht met zetel aan de Eikstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer klein- en groothandel in schoenen en textiel.
Lommel - Luca Brecel door in European MastersZoomNa de 4-3 winst op maandag, wist Luca Brecel ook gisterenavond te bevestigen in de Lommelse Soeverein en dankzij opnieuw 4-3 winst van de Maleisiër Thor Chuan gaat hij nu naar de 16de finales. (Foto Jan Buyens)

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Pensionado's' Zonneweelde in MechelenZoomAfgelopen week treinden de pensionado's van Bu.S.O. Zonneweelde naar Mechelen op culturele kroegentocht. Wij twijfelen er niet aan dat het daar zeer gezellig werd!

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jef Vanduffel overleden

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - Jef Vanduffel overledenZaterdag is Jef Vanduffel overleden, de echtgenoot van Louisa Geys. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Inbraak in Kattenbos

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - Inbraak in KattenbosOnbekenden drongen binnen in een pand in Kattenbos. Of er iets weg is, is niet geweten. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld.
Lommel - Alle volley-seniorenploegen Lovoc aan de winstZoomNa 2 opeenvolgende verliesmatchen voor de Lovoc-dames, zowel A als B, was het dit weekend Lovoc-on-top! De dames A speelden thuis tegen Topsport Davozon Zonhoven A. Na een mindere eerste set, die maar net op de valreep binnengehaald kon worden, gingen plots alle Lommelse remmen los. De Lovoc-dames namen het voortouw, overklasten Zonhoven volledig en stuurden hen met lege handen en een droge 3-0 aan hun broek huiswaarts. Lovoc staat 4de in het klassement. Ook de dames B wisten te winnen. Na een spannende 2-1 (…) Het hele nieuwsbericht
Alle volley-seniorenploegen Lovoc aan de winstAlle volley-seniorenploegen Lovoc aan de winstAlle volley-seniorenploegen Lovoc aan de winstAlle volley-seniorenploegen Lovoc aan de winst
Zoom

De absolute waarheid...

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - De absolute waarheid...ZoomNiet geschikt voor -16??? (Foto Albert Agten)

De Grote Levensvragen

Maandag 2 oktober 2017
Lommel - De Grote LevensvragenZoomU kon er afgelopen week niet naast kijken (of horen). Zowel op TV, radio (Radio 1) als in De Standaard werd veel aandacht besteed aan de enquête die is gehouden i.v.m. wat de mensen anno 2017 nu écht bezighoudt. Morgen - woensdag 4 oktober - komt Friedl' Lesage naar De Adelberg om over deze enquête te spreken met enkele interessante gasten. En ook u kan er nog bij zijn, meer info op de website. Het belooft (…) Het hele nieuwsbericht

August Beijens overleden

Zondag 1 oktober 2017
Lommel - August Beijens overledenGisteren is August Beijens overleden, de weduwnaar van Fien Fonteijn. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment:woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Het weer in september

Zondag 1 oktober 2017
Vergelijken we de cijfers van augustus met september, dan merken we dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De gemiddelde minimum temperatuur van augustus bedroeg nog 14° tegen 10,4° voor september. Zo is er ook een daling in het gemiddelde maximum met 24,3° naar 19,8°. Kloeg men in augustus nog van de droogte met 64,6 liter, dan deed september er nog een emmertje bovenop tot 75,9 liter/m². En meer regen betekent gewoonlijk ook wat meer lagedrukgebieden, zodat onze barometer van 1018,5 Mb zakte naar een 1016,4 afgelopen maand. En nu maar afwachten of oktober al gaat lonken naar de winter met ergens een graadje nachtvorst... (Bijdrage Georges Bleyen)

Kolonie en Verbroedering winnen

Zondag 1 oktober 2017
Lommel - Kolonie en Verbroedering winnenKolonie ging vanmiddag winnen met 1-2 bij Amandina VC, en ook Verbroedering kon de Lommelse eer hoog houden vandaag, want het haalde weer zwaar uit, het won met 6-2 van SP Lille. Lutlommel verloor voor de vijfde keer op rij, nu thuis van Tervant met 3-4 en ook Kattenbos weet weer wat verliezen is, het verloor voor de eerste keer dit seizoen met 2-0 bij Hechtel.

Inbraak in de Boskantstraat

Zondag 1 oktober 2017
Lommel - Inbraak in de BoskantstraatAfgelopen nacht werd er ingebroken in een pand aan de Boskantstraat. De daders forceerden een deur om binnen te geraken. Het alarm ging af, maar ze slaagden er toch in de kluis mee te nemen.
Lommel - Klassiek leeft in Noord-Limburg!ZoomOnder het label Klassiek in Noord-Limburg presenteren Cultuurcentrum De Adelberg Lommel en Cultuurcentrum Palethe Overpelt een prachtige reeks klassieke concerten. Tijdens het seizoen 2017-2018 richt de reeks haar pijlen op Britse componisten en vertelt zo ‘A fabulous story’ over de gemeentegrenzen heen.
Britse muziek herbergt een schat aan fantastische werken. Naast het klassiek instrumentarium (strijkers en piano) voor kamermuziek komen we in de Britse muziek (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel