Het overige nieuws

Auto tegen boom: man (44) gewond

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Campstraat in Oudsbergen botste vanochtend rond 5.40 uur een auto tegen een boom. Een 44-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Noëlla is Duits

Vrijdag 31 januari 2020
Uit de Wolvenspecial van INBO - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - blijkt dat de 'Kempense wolf', die onder meer in Balen en Zoersel opdook, Noëlla is en ook zij met zekerheid afkomstig is uit Duitsland.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de wolven zich vooral voeden met wild: hun lievelingshapje blijkt ree te zijn. Maar ook een everzwijn weten ze wel eens te appreciëren!

Nieuwe vennootschap: Prolific

Donderdag 30 januari 2020
Wim Hauben en Viki Mitrevski uit Peer hebben de besloten vennootschap Prolific opgericht met zetel aan de Heekskestraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van IT en datacenterconsultancy opdrachten, webhosting en het ontwerpen, commercialiseren en programmeren van sofware.

Wandelen op het schietterrein

Donderdag 30 januari 2020
Inwoners van Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Peer mogen voortaan gaan wandelen op het schietterrein in Helchteren. Lang was dat verboden gebied voor gewone burgers. Maar sinds kort kondigt een bord aan dat ook die inwoners er binnen mogen, om te wandelen of voor een tochtje te paard. Je hebt daar dan wel toestemming voor nodig en die moet je aanvragen. Dat kan tussen 1 februari en 15 maart. Elke kandidaat moet een e-mail sturen naar de militaire diensten: 10WTAC-VGP-CURRENT-PAMPA-ATC[!]mil.be. Als antwoord op je mail krijg je de algemene voorwaarden teruggestuurd en een vragenlijst die ingevuld moet worden. Daarna krijg je per e-mail een uitnodiging om uiterlijk tegen 31 maart je toegangsbewijs af te halen.
In het verleden werden wandelgroepen uiterst zelden toegelaten op het schietterrein, tijdens periodes wanneer er geen oefeningen plaatsvonden. Een van de voorwaarden om er te mogen wandelen is nu dat projectielen onaangeroerd moeten blijven. Het terrein wordt vooral als oefenterrein gebruikt door straaljagers van Belgische en andere NAVO-luchtmachten.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Peer - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Peer - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Peer - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Lizette Vaesen overleden

Donderdag 30 januari 2020
Peer - Lizette Vaesen overledenGisteren is Lizette Vaesen overleden, de echtgenote van Harry Loenders. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Trudokerk in Peer. Begroeting: maandag 19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Peer - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.
Peer - Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertZoomScholengroep Limburg Noord zal voortaan bestaan onder de naam Scholengroep GO! Xpert. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de personeelshappening van de scholengroep. Deze vond plaats in De Soeverein te Lommel. De happening werd georganiseerd in het kader van teamspirit, educatie en innovatie. Op het programma van deze boeiende namiddag stonden stand-upcomedian Erhan Demirci, algemeen directeur van de PXL Ben Lambrechts en afgevaardigd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck. Deze laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Zoom

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Peer - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Peer - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Peer - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vier auto's in botsing betrokken

Woensdag 29 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gebeurde vanmorgen rond 7.30 uur een kop-staartbotsing met vier voertuigen. Daarbij raakte een 25-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.
Peer - Een knappe dansvoorstelling meepikken?ZoomWelke plaats neemt de mens nog in binnen een wereld die steeds sterker gestuurd wordt door technologie? Van zelfrijdende auto’s tot algoritmes. Laat je meevoeren door een bijzondere, intense voorstelling 'SOMETHING (out of nothing)' van Kris Verdonk / A Two Dogs Company nu zaterdag 1 februari in CC De Adelberg in Lommel. Opblaasbare objecten, machines, projecties en dansers zijn de performers in deze bespiegeling op het einde van de mensheid. Wat gebeurt er in zo’n wereld (…) Het hele nieuwsbericht

Bomen kappen vanwege de letterzetter

Woensdag 29 januari 2020
Peer - Bomen kappen vanwege de letterzetterZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat dit voorjaar op enkele plekken een veiligheidskap uitvoeren om de problematiek van de letterzetter aan te pakken. Deze kever is er in opmars en tast sparren en andere naaldbomen aan. Omdat deze na verloop van tijd afsterven en omvallen, moeten ze worden verwijderd, zegt het AWV.
De impact van de veiligheidskap zal het grootst zijn op de middenberm van de N74 in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: THU

Dinsdag 28 januari 2020
Jean Verkoyen en Thi Nguyen, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap THU opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de exploitatie van handelszaken én het afleveren van brieven en pakjes.

Tineke Vaes overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Peer - Tineke Vaes overledenGisteren is Tineke Vaes overleden, de weduwe van Jaak Indekeu. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Scooterrijder (17) gewond

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hoevenzavellaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Meisje (14) gewond bij aanrijding

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 14-jarig meisje raakte gewond bij een aanrijding in de Leliestraat in Bocholt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Zes ongevallen veroorzaakt

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Zes ongevallen veroorzaaktDe politie heeft afgelopen nacht een vrachtwagenchauffeur die op zijn rit van Sint-Huibrechts-Lille via Achel, de Grote Heide en Overpelt-Fabriek zes verkeersongevallen veroorzaakte uit het verkeer geplukt. De man was onder invloed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de ongevallen zijn geen gewonden gevallen.

Dode op Noord-Zuidverbinding

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noord-Zuidverbinding in Neerpelt heeft vanochtend een 34-jarige man uit Beringen de controle over het stuur verloren en is via de middenberm tegen een vrachtwagen gereden die in tegenovergestelde richting reed. De man bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het parket Limburg gelastte een verkeersdeskundige met een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Peer - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Peer - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Wouters overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Peer - Thieu Wouters overledenZaterdag is in Pelt de uit Wijchmaal afkomstige Thieu Wouters overleden, de weduwnaar van de in 1990 overleden Alice Boutsen en de partner van Ann Van den Boer. Hij was 89 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Dilsen vinden in besloten kring plaats.

Minderjarige bestuurder crasht

Maandag 27 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Houthalen-Helchteren is vrijdagavond een minderjarige jongen gearresteerd nadat hij wegreed van een politiecontrole. Na een achtervolging crashte hij tegen een omheining. Niemand raakte gewond. Rond 19.15 uur wou Politie CARMA overgaan tot de controle van een auto in de Varenstraat omdat de bestuurder geen gebruik maakte van de richtingaanwijzers. De bestuurder nam de vlucht en reed weg van de politiepatrouille. Na een korte achtervolging verloor hij de controle over het stuur en kwam (…) Het hele nieuwsbericht

Een brokje poëzie voor u?

Maandag 27 januari 2020
Peer - Een brokje poëzie voor u?ZoomHet is weer poëzieweek. En traditiegetrouw wordt daar in Lommel de nodige aandacht aan besteed. Zo was er Gedichtenwedstrijd rond het thema 'De toekomst is Nu' en is er morgen (dinsdag) de al even traditionele 'Poëzietaart' met poëzie, muziek en... taart. Deze voorstelling is volledig uitverkocht! En op vrijdagavond staan David Troch en Sylvie Marie (foto) op het podium in het Raadhuis in Lommel met de voorstelling 'Poëziepingpong'. Wij schenken 5 duotickets weg hiervoor, het enige wat u moet doen om kans te maken hiervoor is een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Meer info.
Peer - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Peer SV wint in Lille

Zondag 26 januari 2020
Peer - Peer SV wint in LillePeer SV ging bij Sparta Lille winnen met 1-2. SV Breugel verloor: tegen Verbroedering Lommel werd het 1-3. Sporting Grote Brogel versloeg Zonhoven Utd met 3-0.

Sporting Wijchmaal verslaat Zelem

Zaterdag 25 januari 2020
Peer - Sporting Wijchmaal verslaat ZelemSporting Wijchmaal heeft Eendracht Zelem verslagen met 3-2 en speelt zaterdag thuis tegen SK Meldert. KRC Peer verloor met 1-0 op het veld van Eendracht Louwel en speelt zaterdag thuis tegen Thes Sport Tessenderlo B.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Peer - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Mogelijke fusie politiezones

Zaterdag 25 januari 2020
Peer - Mogelijke fusie politiezonesZoomDe kans is zeer groot dat er nieuwe politiezones komen. De burgemeesters van 9 gemeenten in het noorden en westen van Limburg hebben overlegd over een mogelijke fusie van hun politiezones. Het gaat om de zones Lommel, Hano, Kempenland en Beringen-Ham-Tessenderlo. Maar ook andere combinaties liggen nog op tafel en behoren tot de mogelijkheden.
De eventuele fusie werd onderzocht in opdracht van gouverneur Reynders. Een fusie zou onder meer het voordeel hebben dat er dan efficiënter gewerkt kan (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: D.Rig

Vrijdag 24 januari 2020
Dries Houben uit Peer heeft de besloten vennootschap D.Rig opgericht met zetel aan de Eikenbosstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het leveren van diensten met betrekking tot het produceren van beeld- en geluidsmateriaal én de verhuur van audiovisuele materialen.

Leike Gielen overleden

Vrijdag 24 januari 2020
Peer - Leike Gielen overleden
Vandaag is Leike Gielen overleden, de echtgenoot van Philomene Haenegrifs. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Weg met paardenzadels

Vrijdag 24 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bocholt is ingebroken in een paardenstal aan de Vosheuvelstraat. Er zijn zes paardenzadels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Thoke Loos overleden

Vrijdag 24 januari 2020
Peer - Thoke Loos overledenIn het rusthuis in Peer is gisteren de uit Achel afkomstige Thoke Loos overleden, de weduwe van Willem Sontrop. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Juwelen gestolen in huis

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Esdoornlaan in Bocholt zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Peer - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Dominique Jansen overleden

Woensdag 22 januari 2020
Gisteren is in Leuven Dominique Jansen overleden. Hij woonde in Leuven maar was afkomstig van Kleine Brogel. Vorige week werd hij 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Vlaanderen gaat wolven beschermen

Woensdag 22 januari 2020
Peer - Vlaanderen gaat wolven beschermenZoom
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil extra natuurinspecteurs in dienst nemen. Die moeten onder meer de wolven in onze provincie beter beschermen. Voor de minister moeten er extra natuurinspecteurs komen om nog voorvallen te voorkomen zoals bij wolf Naya. Die werd volgens de Natuurinspectie om het leven gebracht door jagers. De natuurvereniging Landschap VZW Vlaanderen heeft er eerder al mee gedreigd om naar de rechtbank te stappen, als Vlaanderen niet meer inspanningen doet om de wolven te beschermen. Intussen is er een nieuwe wolvin in het gebied. In het onderzoek naar de dood van wolvin Naya heeft Vlaanderen zich intussen burgerlijke partij gesteld. Eerder deed Vogelbescherming Vlaanderen dat ook al. (foto INBO)

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Peer - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Guide To Motion

Dinsdag 21 januari 2020
Jonas Ruyters uit Peer heeft de besloten vennootschap Guide To Motion opgericht met zetel aan de Ketelbutersstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van kinesist, personal trainer, voedingscoach, fitness instructeur, medisch consultant en bewegingsadviseur.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Peer - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de N76 in Oudsbergen. Eén wagen belandde na de klap in de gracht, de andere tegen een paal. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Peer - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Chistine Nouwen overleden

Dinsdag 21 januari 2020
Peer - Chistine Nouwen overleden
Gsteren is in Mol de uit Grote Brogel afkomstige en in Balen woonachtige Christine Nouwen overleden, de echtgenote van Jan Tips. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk in Balen. Begroeting: vrijdag (18.30 - 19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: A.E.M.

Maandag 20 januari 2020
Hakan Korkmaz en Asuman Lale uit Peer hebben de besloten vennootschap A.E.M. opgericht met zetel aan de Deusterstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de revisie van machines, metaalwerken en besturingstechnieken.
Peer - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Peer - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Peer - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)
Peer - Nieuwjaarsreceptie OKRA Kleine BrogelZoomIn Kleine Brogel kwamen 85 Okra-leden elkaar het beste toewensen voor het nieuwe jaar. Ook het voltallige bestuur wenste aan alle aanwezigen een gelukkig nieuwjaar met een voorgelezen traditionele nieuwjaarsbrief. Een goede gezondheid was toch de voornaamste wens van iedereen, voor iedereen. Want dan kunnen we zeker allemaal deelnemen aan de vele voorgestelde activiteiten, tochten en reizen die al op de agenda staan voor 2020. Op het grote scherm werden reizen en uitstappen in de kijker gezet; men kon er zich ook al voor inschrijven. Het belooft een mooi en actief Okra-jaar te worden in Kleine Brogel! (Gerda Kerkhofs)

Verkeerszondaar betrapt

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van de politiezone CARMA controleerde de voorbije nacht een auto op de Breeërweg in Bocholt. De bestuurder reed aan hoge snelheid, had geen rijbewijs en had eerder opgelegde voorwaarden geschonden. Tegen de man zijn meerdere pv's opgesteld. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Peer SV klopt Ham

Zondag 19 januari 2020
Peer - Peer SV klopt HamPeer SV heeft vanmiddag Ham United verslagen met 2-0. Sporting Wijchmaal verloor met 1-0 van FC Anadol. SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen WS Linkhout.

Paal-Tervant B - Grote Brogel 4-1

Zaterdag 18 januari 2020
Peer - Paal-Tervant B - Grote Brogel 4-1Sporting Grote Brogel heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van Paal-Tervant B. KRC Peer klopte Lindel-Hoeven met 1-0.

Tineke Erken overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Peer - Tineke Erken overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Tineke Erken overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Albert Brebels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in aula Omega in Peer. Het begraven van de urne op de begraafplaats in Wijchmaal vindt in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Groei voor het Mariaziekenhuis

Vrijdag 17 januari 2020
"2019 was een jaar van groei voor het Mariaziekenhuis." Dat zei directeur prof. dr. Bernard Himpens vanavond op de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis in CC Palethe.
De sterkste groei werd vastgesteld in het dagziekenhuis en in het aantal consultaties. Deze verschuiving in de zorg, de zogenaamde ambulantisering van de zorg, stelt het ziekenhuis voor grote uitdagingen waar we in 2020 mee aan de slag willen, zei hij.
Het ziekenhuis wordt meer en meer een schakel in de zorgketen van (…) Het hele nieuwsbericht

Actie zwaar vervoer

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag van 6 tot 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) en de Dienst Toezicht Sociale Wetten. Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. Elf vrachtwagens waren in overtreding: 4x gebruik van gsm achter het stuur, 3x overlading, 2x overtredingen inzake rij- en rusttijden en 2x overtredingen inzake ADR. In het totaal is er een bedrag aan boetes geïnd van 2.766 euro.

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Peer - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe directeur in Agnetencollege

Donderdag 16 januari 2020
De 40-jarige Pieter Kenis is de nieuwe directeur van het Agnetencollege. Hij volgt Lisette Loos op die met pensioen gaat.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Zestienjarige fietsster gewond

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Centrumstraat in Oudsbergen raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Man en vrouw gewond bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Fabriekstraat in Bocholt zijn vanmorgen twee gewonden gevallen: een 49-jarige man uit Lommel en een 40-jarige vrouw uit Pelt.

Twaalf obussen aangetroffen

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens wegenwerken in de Napoleonsdijk in Bocholt zijn vandaag twaalf obussen aangetroffen. De wegenwerken werden stilgelegd. De ontmijningsdienst DOVO ruimde de springtuigen op. De obussen dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Peer - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Peer - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.
Peer - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Peer - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Mijnwerkers houden zondag weer vergaderingZoomDe werkgroep die zich moet buigen over de pensioenproblematiek van de ondergrondse mijnwerkers is ondertussen al samengekomen. Er zijn ook al verschillende gesprekken geweest met de directie van de Federale Pensioendienst. Daarover zal de KS-Vriendenkring nu zondag om 10 uur toelichting geven tijdens een bijeekomst voor alle mijnwerkers in de badzaal in Zolder. De stand van zaken wordt belicht, naast de mogelijke stappen die de werkgroep nog moet (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.

Godelieve Steensels overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Peer - Godelieve Steensels overledenIn Hasselt is vandaag Godelieve Steensels overleden, de levenspartner van Stefan Wilsens. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk in (Over)Pelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Nieshofstraat in Beek (Bree) is een 50-jarige fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Brand in bedrijfspand

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond ontstond brand in een bedrijfspand aan de Rozenstraat in Meeuwen. Een haagbrand lag aan de basis van de brand.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Peer - Wolven hebben elkaar gevondenZoomDe twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Peer - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen elektriciteitskast

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 19-jarige man uit As liep daarbij verwondingen op. Zijn wagen kwam tot stilstand tegen een elektriciteitskast.

Grote Brogel verliest met 1-4

Zondag 12 januari 2020
Peer - Grote Brogel verliest met 1-4Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag met 1-4 verloren van Sporting Winterslag. SV Breugel speelde 1-1 gelijk op het veld van Hechtel.

Stal Sport - KRC Peer 1-5

Zaterdag 11 januari 2020
Peer - Stal Sport - KRC Peer 1-5KRC Peer heeft met 1-5 gewonnen op het veld van Stal Sport Koersel. Sporting Wijchmaal klopte Peer SV met 1-0.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Peer - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom

Opgedreven bromfietsen

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in de Technische Schoolstraat in Houthalen-Helchteren zijn vanmorgen twee opgedreven bromfietsen in beslag genomen. Er werden ook 14 fietsers betrapt die zonder licht reden.
Peer - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Peer - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Peer - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Peer - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Man vernielt computers

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man vernielt computersZoomDe politie heeft vanmorgen een man opgepakt die in het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren uit zinnen was geraakt en daarbij meubilair en een aantal computers en schermen vernielde. Waarom hij dat deed is nog niet bekend. De situatie is nu weer normaal. "Het NAC is door de omstandigheden even dicht gebleven," meldt het gemeentebestuur. "Intussen is de inkomhal terug in orde gebracht en is het NAC terug open voor het publiek. Medewerkers die aangedaan zijn door het incident krijgen psychologische bijstand. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeldiefstal met geweld

Dinsdag 7 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is in de Vredelaan in Houthalen-Helchteren een winkeldiefstal met geweld gepleegd. Een man uit Riemst werd gearresteerd. Rond 11 uur wilde de 42-jarige Riemstenaar enkele producten kopen in de supermarkt. Zijn saldo was ontoereikend en hij diende de supermarkt zonder aankopen te verlaten. Hij begaf zich naar een tweede winkel verderop in de straat en ontvreemdde er enkele koksmessen. Enige tijd later bood hij zich terug aan in de supermarkt en stal ook daar enkele producten. Hij toonde hierbij de (…) Het hele nieuwsbericht

Sonia Noels overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Peer - Sonia Noels overledenVandaag is Sonia Noels overleden, de echtgenote van François Pinxten. Zij was 62 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het begraven van de urne op de begraafplaats van Kleine-Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Leentje Keppens overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Peer - Leentje Keppens overledenOp 3 januari is in Oudsbergen de uit Kleine Brogel afkomstige Leentje Keppens overleden, de weduwe van Paul Grieten. Zij was 89 jaar.

Betty Palmans overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Peer - Betty Palmans overledenZondag is de in Kleine Brogel woonachtige Betty Palmans overleden, de echtgenote van Jos 's Jegers. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Peer - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersactie in drie gemeenten

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag organiseerde Politie CARMA controleacties in het kader van gordeldracht en fietsverlichting. De politie controleerde 203 fietsers in Bree. 22 personen kregen een jongeren-pv of onmiddellijke boete voor het niet gebruiken van de fietsverlichting. In As en Genk controleerde men bestuurders op gordeldracht. Van de 30 gecontroleerde bestuurders kregen 14 personen een onmiddellijke boete voor het niet dragen van de gordel. De politie stelde ook onmiddellijke inningen op voor het gebruik van (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Geuns overleden

Maandag 6 januari 2020
Peer - Jef Geuns overledenGisteren is de in Wijchmaal woonachtige Jef Geuns overleden, de echtgenoot van José Jannis. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Verbindingsstraat in Houthalen-Helchteren is een bewakingscamera gestolen. In een woning aan de Populierenstraat gingen dieven met juwelen aan de haal. De diefstallen werden vrijdag gepleegd.

Wijchmaal wint van Kadijk

Zondag 5 januari 2020
Peer - Wijchmaal wint van KadijkZoomSporting Wijchmaal heeft vandaag Kadijk verslagen met 1-2. Breugel verloor met 2-3 de derby tegen Sparta Lille. Peer SV versloeg Kaulille met 1-0. Sporting Grote Brogel won met 1-8 op het veld van Lanklaar VV. UPDATE Er kwam veel volk kijken naar Breugel- Sparta Lille (foto's). Een vroege voorsprong van SV Breugel (1-0, doelpunt Dries Foqué) werd net voor de pauze ongedaan gemaakt door de bezoekers via Vincent Saelens (1–1). Vroeg in de tweede helft benutte Sparta Lille een strafschop (1–2, Vincent Saelens). In minuut 65 kon Vincent Saelens zijn derde doelpunt van de namiddag binnentrappen (1–3). SV Breugel kon echter via Kevin Teirlinck al snel de aansluitingstreffer maken en zo werd het nog een spannend laatste kwartier. Maar Lille hield de 2–3 voorsprong vast tot het eindsignaal van de scheidsrechter. (Jochen Heyligen)
Wijchmaal wint van Kadijk
Zoom

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

KRC Peer klopt As-Niel Utd

Zaterdag 4 januari 2020
Peer - KRC Peer klopt As-Niel UtdKRC Peer heeft vanavond een klinkende overwinning behaald. Het versloeg As-Niel Utd met 6-1. Zaterdag moet KRC Peer naar Stal Sport.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Peer - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Haex overleden

Vrijdag 3 januari 2020
Peer - Rosalie Haex overledenZaterdag is Rosalie Haex overleden. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst gebeurde in familiekring waarna de asverstrooiing plaatsvond op de begraafplaats van Wijchmaal.

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Peer - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop de jacht in wolvengebied'

Woensdag 1 januari 2020
De vzw Welkom Wolf heeft Vlaams minister Zuhal Demir opgeroepen, dringend maatregelen te nemen tegen jagers die nog altijd actief zijn in het leefgebied van de wolven. Hoewel de jachtconcessie in het gebied is ingetrokken, wordt er nog altijd intensief gejaagd, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". "Maandag nog hebben buren vier jagers de verboden zone zien binnenrijden. De overheid moet ter plaatse controleren of het jachtverbod wordt nageleefd."  Als dat niet gebeurt vreest Loos dat de nieuwe wolvin Noëlla hetzelfde lot beschoren is als haar voorgangster Naya.

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.

NHC bezorgd over gewonde egels

Woensdag 1 januari 2020
Peer - NHC bezorgd over gewonde egelsZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is bezorgd over het grote aantal opgevangen egels. Vorig jaar waren er dat liefst 1.223. Sil Janssen: "Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Dit bewijzen de 495 egels die met zware bijtwonden binnenkwamen. Hoe het komt dat dit zo opvallend meer is, willen we laten onderzoeken door een hogeschool of universiteit. Want er sterven nu meer egels dan er worden geboren en dat is catastrofaal."
Vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum 10.057 dieren (…) Het hele nieuwsbericht
01/07

Op 4 juli is onze kleinzoon Yente jarig van harte proficiat van Oma en Opa wijchmaal

Valere Goossens
24/06

Voor mijn lief vrouwke ze is jarig op 29/6 Van harte gefeliciteerd

Valere Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer