Het overige nieuws

Jan Vrijsen overleden

Dinsdag 30 november 2021
Peer - Jan Vrijsen overledenZondag is Jan Vrijsen overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Quanten. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: donderdag (19--19.39 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Peer - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Bloemen bij de boosterprik

Maandag 29 november 2021
Peer - Bloemen bij de boosterprikZoomIedere medewerker van Noorderhart - werkzaam in het ziekenhuis of MS Reva - die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers bekendgemaakt. "Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering," zegt hij. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons (…) Het hele nieuwsbericht

Vier auto's in botsing betrokken

Maandag 29 november 2021
Vanmiddag rond 12.35 uur botsten vier auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 31-jarige vrouw uit Peer, een 58-jarige man uit Lommel en een 24-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel raakten daarbij gewond.

25 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 29 november 2021
Peer - 25 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Anna Paesen overleden

Maandag 29 november 2021
Peer - Anna Paesen overledenOp 25 november is Anna Paesen overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Isidoor Boonen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Ellikom. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Peer - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kaulille wint bij Peer SV

Zondag 28 november 2021
Peer - Kaulille wint bij Peer SVKaulille FC heeft vandaag Peer SV verslagen met 2-4.

Monsterscore voor SV Breugel

Zondag 28 november 2021
Peer - Monsterscore voor SV BreugelSV Breugel heeft vanmiddag met 0-9 gewonnen op het veld van Lutlommel B. De doelpuntenmakers waren Jongeneelen (5), Lemmens (2), Theunis en Schrooten.
Peer - Grote-Brogel verslaat Lindelhoeven BSporting Grote-Brogel heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Lindelhoeven VV B. Uitslag: 4-3.

Sparta Lille - Ham Utd 2-5

Zondag 28 november 2021
Peer - Sparta Lille - Ham Utd 2-5Sparta Lille heeft deze namiddag thuis een 2-5 nederlaag geleden tegen Ham United.

Sporting Wijchmaal wint in Opitter

Zondag 28 november 2021
Peer - Sporting Wijchmaal wint in OpitterSporting Wijchmaal heeft vanmiddag met 0-2 gewonnen op het veld van FC Opitter. Aan de rust was de stand 0-1. K. Vanhove en Van Vleymen maakten de doelpunten.
Peer - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Paul Peeters Services

Zondag 28 november 2021
Paul Peeters (40) uit Peer heeft de besloten vennootschap Paul Peeters Services opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervoer van alle goederen en producten, het verhuren van rollend materieel en de verhuur van containers.
Peer - Politie waarschuwt voor valse bankbiljettenEr zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

KRC Peer wint in Heusden-Zolder

Zaterdag 27 november 2021
Peer - KRC Peer wint in Heusden-ZolderKRC Peer heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van KVV Heusden-Zolder . Swerts en Do Ceu scoorden voor KRC. Swerts pakte geel.

Een teller langs de fietssnelweg

Zaterdag 27 november 2021
Peer - Een teller langs de fietssnelwegZoomMomenteel wordt de "fietssnelweg" tussen Pelt en Hasselt gerealiseerd. Onderweg zal de fietser deze informatiepanelen tegenkomen. Deze foto werd gemaakt in Pelt. 

Nieuwe vennootschap: CaB Solutions

Zaterdag 27 november 2021
Björn Carmienke uit Peer heeft de besloten vennootschap CaB Solutions opgericht met zetel aan het Boekweitveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder mee technische studies en ingenieursactiviteiten en de installatie van tanks, pompen en compressoren.

Nieuwe vennootschap: Esnoma

Zaterdag 27 november 2021
Mathias Paesen en Sara Reijnders, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Esnoma opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van schoonheidssalons en haarkapperssalons en de uitoefening van verpleegkunde.

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Peer - 24 coronapatiënten in ziekenhuisMomenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Prosper De Zeeuw overleden

Donderdag 25 november 2021
Peer - Prosper De Zeeuw overledenGisteren is Prosper De Zeeuw overleden, de echtgenoot van Ghislena De Saedeleer. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Julienne Aegten overleden

Donderdag 25 november 2021
Peer - Julienne Aegten overledenGisteren is Julienne Aegten overleden, de echtgenote van Henri Geutjens. Zij was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Peer - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Peer - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Fietsster (50) gewond bij botsing

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Rotertraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10.40 uur een auto en een 50-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Juwelen en horloges gestolen

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Boogschutterstraat in Bree zijn juwelen en horloges gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Wandeling 55+ Okra Peer

Donderdag 25 november 2021
Zin om op 22 februari samen met andere 55+ers een leuke wandeling te maken? Okra Peer (55+) nodigt je graag uit voor een mooie natuurwandeling van 6 tot 8 km. We vertrekken om 13u30 aan de kerk in Peer-centrum. Omdat w0e een natje en een droogje willen voorzien is inschrijven noodzakelijk. Inschrijven of graag meer info ? Bel of mail naar Luk Alders. 0477/383557. lukalders[!]skynet.be.

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Peer - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Lisa Evens overleden

Donderdag 25 november 2021
Peer - Lisa Evens overledenIn Meeuwen is op 20 november Lisa Evens overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jaak Geutjens. Zij was 97 jaar en afkomstig van Erpekom. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Zij wordt begraven op de begraafplaats in Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jef Clerix overleden

Woensdag 24 november 2021
Peer - Jef Clerix overledenGisteren is Jef Clerix (93) overleden, de echtgenoot van Clementine Oomsels. Hij woonde in Helchteren en was afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

Paul Nelis-Cillen overleden

Woensdag 24 november 2021
Peer - Paul Nelis-Cillen overledenIn Wauberg is Paul Nelis-Cillen overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (20-21 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Peer - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht

Aperitivo-concert van EMJ afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het EMJ laat weten dat, omwille van de bijzonder hoge Covid-besmettingscijfers in onze regio, het geplande Aperitivo-concert van zondag 28 november afgelast wordt. Het concert zou in CC Palethe doorgaan en was bedoeld als kick off voor de volgende editie van het Europees Muziekfestival. Verschillende festivaldeelnemers zouden er optreden.
Peer - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Peer - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - 26 patiënten met Covid-19 in ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Op de afdeling intensieve zorgen werden 6 van hen verpleegd.
Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er inmiddels 2 Covid-19-patiënten. Bij nog twee andere patiënten is er een vermoeden van COVID-19.

Henri Verschueren overleden

Maandag 22 november 2021
Peer - Henri Verschueren overledenVandaag is Henri Verschueren (83) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt dinsdag 30 november (10.30 uur) plaat in de H.Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Peer - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Peer - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Leten overleden

Maandag 22 november 2021
Peer - Elly Leten overledenOp 18 november overleed Elly Leten, de echtgenote van Jos Bollen. Zij was 59 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Peer-Centrum vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Elisa Maessen overleden

Maandag 22 november 2021
Peer - Elisa Maessen overledenVrijdag is Elisa Maessen overleden, de weduwe van Jan Ramaekers en van Michel Meijssen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.

Fina Winters overleden

Maandag 22 november 2021
Peer - Fina Winters overledenVrijdag is Fina Winters overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Rik Jehoul. Zij was 86 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote-Brogel. Begroeting: woensdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Met werkgroep Isis naar de heide

Zondag 21 november 2021
Peer - Met werkgroep Isis naar de heideZoomDe gidsen van Werkgroep Isis vzw namen dit najaar 651 leerlingen van het basisonderwijs mee naar de heide in Lommel, Pelt en Hamont voor een educatieve activiteit. Hoe ontstond de heide? Waarom is er zo veel heide verdwenen? Waarom willen we de heide 'beheren'? Wat is biodiversiteit? Wat hebben de heidevlinder en de nachtzwaluw nodig in hun biotoop? De kinderen stropen na de heidewandeling de mouwen op en gaan kloek aan de slag. Door boompjes uit te trekken en door het pijpenstrootje uit te trekken helpen ze de heide open te houden.

Peer SV speelt gelijk in Maaseik

Zondag 21 november 2021
Peer - Peer SV speelt gelijk in MaaseikPeer SV heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van SLW Maaseik. Voor Peer scoorde Tigges.

Wijchmaal verliest van Kadijk

Zaterdag 20 november 2021
Peer - Wijchmaal verliest van KadijkSporting Wijchmaal verloor vanavond thuis met 0-3 van Kadijk SK.

Achel VV B - Grote-Brogel 3-3

Zaterdag 20 november 2021
Peer - Achel VV B - Grote-Brogel 3-3Sporting Grote-Brogel is bij Achel VV B 3-3 gelijk gaan spelen. 

Eksel B verliest bij Breugel

Zaterdag 20 november 2021
Peer - Eksel B verliest bij BreugelIn 4de Provinciale heeft Eksel B vanavond verloren bij Breugel met 2-1. De thuisploeg kwam via Geens en Jongeneelen 2-0 voor. Net voor rust kon Eksel tegenscoren via Yannick Goven. Maar verder kwamen de bezoekers niet. Ze verliezen zo met 1 op 9 de voeling met de top in de stand.

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Peer - Paal-Tervant A verdaagd

Zaterdag 20 november 2021
Peer - KRC Peer -  Paal-Tervant  A verdaagdDe voetbalwedstrijd KRC Peer - Paal-Tervant A wordt uitgesteld. De reden: de thuisploeg is getroffen door het coronavirus.

Inbraak in bestelwagen

Vrijdag 19 november 2021
Peer - Inbraak in bestelwagenUit een bestelwagen in de Oudestraat is een portefeuille en een werktas gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

De Limburgse verwondering

Vrijdag 19 november 2021
Vandaag gelezen
"Diep vanbinnen ben ik toch altijd dat kleine Limburgse meisje in een grote wereld gebleven. Limburgers kijken altijd met verwondering naar alles wat op hun pad komt."
                          (Harpiste Anneleen Lenaerts in De Tijd)
Peer - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 29 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Peer - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

27 coronapatiënten in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 november 2021
Peer - 27 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 27 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.
In Nederland verwacht de Universiteit van Wageningen dat men in dat land afstevent op "code zwart", wat betekent dat straks patiënten, die nog maar een kleine kans hebben op overleving, niet meer op de intensive care terecht kunnen.

Hary Jansen overleden

Donderdag 18 november 2021
Peer - Hary Jansen overledenOp 12 november is Hary Jansen overleden, de echtgenoot van Josephine Van Hout. Hij was 83 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Peer - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws
Het is maar dat je 't weet
Morgen voert de politie een protestactie op de Kempischesteenweg in Kiewit (Hasselt). De hele voormiddag zijn er extra verkeerscontroles. Het ziet er naar uit dat de ochtendspits door de politieactie zwaar verstoord wordt.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Peer - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).
Peer - Weer 26 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis weer 26 patiënten met COVID-19 opgenomen; vijf onder hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Peer - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Controle op Vliegveldlaan

Maandag 15 november 2021
Peer - Controle op VliegveldlaanDe politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Vliegveldlaan. Er werden onder meer pv's opgesteld voor het rijden zonder verzekering en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Peer - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

LHVV verslaat Racing Peer

Zondag 14 november 2021
Peer - LHVV verslaat Racing PeerLindelhoeven VV heeft vanmiddag met 3-0 KRC Peer verslagen.

Grote Brogel verslaat Bree-Beek

Zondag 14 november 2021
Peer - Grote Brogel verslaat Bree-BeekSporting Grote Brogel heeft vanmiddag thuis GSD Bree-Beek verslagen met 4-1.

Wijchmaal verliest in Neeroeteren

Zondag 14 november 2021
Peer - Wijchmaal verliest in NeeroeterenSporting Wijchmaal heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van KFC Neeroeteren.

Peer SV - Ham Utd 0-1

Zondag 14 november 2021
Peer - Peer SV - Ham Utd 0-1Peer SV heeft vanmiddag thuis met 0-1 verloren van Ham Utd.

SV Breugel verliest van WAVO

Zondag 14 november 2021
Peer - SV Breugel verliest van WAVOSV Breugel heeft deze namiddag met 2-0 verloren op het veld van Waterloos-Voorshoven (WAVO) in Neeroeteren.

Andere bestemming voor drie kerken

Zaterdag 13 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Bree krijgen drie kerken een andere bestemming. Het gaat om de kerken van Beek, 't Hasselt en Vostert.

John Mariën overleden

Zaterdag 13 november 2021
Peer - John Mariën overledenGisteren is John Mariën overleden, de echtgenoot van Griet Du Bois. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Theodoor Verwielen overleden

Zaterdag 13 november 2021
Peer - Theodoor Verwielen overledenOp 8 november is Theodoor Verwielen overleden, de echtgenoot van Maria Moris. Hij was 84 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring wegens corona en thuisquarantaine. Later is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Grote-Brogel.

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Peer - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”

Grote geldsom gestolen

Vrijdag 12 november 2021
Peer - Grote geldsom gestolen
Bij een inbraak in een pand aan de Kapelstraat in Wijchmaal hebben dieven een grote geldsom gestolen. De inbraak is gisterenavond laat vastgesteld.
Peer - Het gaat (weer) de verkeerde kant uitMet Covid-19 gaat het in onze regio weer de verkeerde kant uit. Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 (!) patiënten met het coronavirus opgenomen. Zes van hen verbleven op de afdeling intensieve zorgen, waarmee de "Covid-bedden" op die afdeling bezet zijn.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Peer - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Peer - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Clement Lemmens (100) overleden

Donderdag 11 november 2021
Peer - Clement Lemmens (100) overledenDinsdag is Clement Lemmens overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Virginie Aerts. Hij was 100 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

KRC Peer - Sporting Grote Heide 4-0

Woensdag 10 november 2021
Peer - KRC Peer - Sporting Grote Heide 4-0In tweede provinciale heeft KRC Peer Sporting Grote Heide verslagen met 4-0. De doelpuntenmakers waren Kozulu, Corthouts en Buntinx (2).

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Peer - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Peer - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)
Peer - Weer 18 coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten opgenomen met een Covid 19-besmetting. Dat aantal zakte in de afgelopen dagen enigszins, maar vanmorgen waren het er weer 18. Drie van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. We zijn nog niet van dat virus af...

Rik Van Helden overleden

Dinsdag 9 november 2021
Peer - Rik Van Helden overledenGisteren is Rik Van Helden overleden, de echtgenoot van Joske Van Erom. Hij was 79 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.
Peer - Meer besmettingen dan in grensgemeentenHet ziet er niet goed uit voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Noord-Limburg. Momenteel zijn er zelfs méér besmettingen dan in de ons omringende grensgemeenten, en dat is lang geleden. In de Eerstelijnszone is de incidentie opgelopen tot 711/100.000 inwoners per week, veel hoger dan de piek in oktober 2020 en hoger dan de cijfers nationaal. In de grensgemeenten bedraagt die incidentie 487/100.000 inwoners per week, ook veel te hoog.
Merkwaardig is dat het aantal ziekenhuisopnames alsnog beperkt blijft, ondanks het feit dat de aanwezigheid van het virus nagenoeg verdrievoudigd is ten opzichte van het voorjaar. Die lagere ziekenhuisopnames hebben we te danken aan het grote aantal gevaccineerden.

Infosessies kwaliteitsvol wonen

Maandag 8 november 2021
Bocholt en Peer gaan samenwerken aan kwaliteitsvol wonen. In Peer worden op 23 en 30 november en op 7 december infosessies georganiseerd rond dakisolatie, gevelrenovatie (raamisolatie en muurisolatie) en zonnepanelen. Deelname is gratis maar graag inschrijven via deze link. De infosessies gaan door in de Kleine Zaal van het Poorthuis (Zuidervest 2A – Peer).
Peer - Sp. Wijchmaal - Turkse Rangers 2-3Sporting Wijchmaal heeft vanmiddag thuis verloren van FC Turkse Rangers. Uitslag: 2-3.

Grote Brogel - Bocholt B 3-1

Zondag 7 november 2021
Peer - Grote Brogel - Bocholt B  3-1Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag Bocholt B verslagen met 3-1.

SV Breugel klopt Wijshagen

Zondag 7 november 2021
Peer - SV Breugel klopt WijshagenSV Breugel heeft met 3-1 gewonnen van Heidebloem Wijshagen. 

Peer SV lijdt zware nederlaag

Zondag 7 november 2021
Peer - Peer SV lijdt zware nederlaagPeer SV is vanmiddag met 5-0 onderuit gegaan op het veld van Maasland NO A.

KRC Peer - Stal Sport 3-0

Zaterdag 6 november 2021
Peer - KRC Peer - Stal Sport 3-0KRC Peer heeft de drie punten thuis gehouden tegen Stal Sport. Uitslag: 3-0.

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Peer - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)

Jef Vangansewinkel overleden

Zaterdag 6 november 2021
Peer - Jef Vangansewinkel overledenGisteren is Jef Vangansewinkel overleden, de echtgenoot van Mia Van den Broek. Hij was 89 jaar en afkomstig van Grote Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op begraafplaats De Roosen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Peer - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Peer - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Infosessie voor verhuurders

Vrijdag 5 november 2021
Wie tegenwoordig een woning verhuurt of wil verhuren, moet meer doen dan alleen maar een huurcontract opmaken. Als eigenaar kan je dan ook met een aantal vragen geconfronteerd worden. Aan welke kwaliteitsnormen moet de woning voldoen, bv. op vlak van dakisolatie en dubbele beglazing? Kan je als verhuurder premies aanvragen? Aan welke verplichtingen moet je voldoen volgens de huurwet? Is verhuren via het sociaal verhuurkantoor een optie? Is er professioneel advies mogelijk als ik mijn huurwoning wil (…) Het hele nieuwsbericht
Vanwege personeelstekort in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt heeft men een volledige afdeling van 29 bedden moeten sluiten. Het resterende personeel wordt nu ingezet op andere afdelingen. Momenteel zijn er 14 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vijf patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Peer - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Peer - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Thieu Symons overleden

Woensdag 3 november 2021
Peer - Thieu Symons overledenMaandag is Thieu Symons overleden, de echtgenoot van Mia Winters. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken.

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Peer - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Aantal coronapatiënten stijgt weerVanmiddag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten met COVID-19, waarvan drie op intensieve zorg. Dat is bijna dubbel zoveel als vrijdag. Het besmettingscijfer in de Eerstelijnszone Noord-Limburg ligt nu bijna 50% hoger dan de piek in oktober 2020. Het blijft dus belangrijk om de persoonlijke contacten te beperken: door bijvoorbeeld te telewerken, een mondmasker te dragen indien u toch naar de winkel moet en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen en andere risicopersonen.  

Maria Winters overleden

Maandag 1 november 2021
Peer - Maria Winters overledenIn WZC Het Perrehof is zaterdag Maria Winters overleden, de dochter van wijlen Mathijs Winters en Catharina Broekx. Ze was afkomstig van Grote-Brogel en werd 94 jaar. Vrijdag wordt ze in Grote-Brogel begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Erpekom. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Jaeken. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be
24/06

Voor mijn lief vrouwke ze is jarig op 29/6 Van harte gefeliciteerd

Valere Goossens
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer