Het overige nieuws

Gratis naar... Aznavoners?

Donderdag 31 januari 2013
Johny Voners is vooral bekend geworden door zijn rol in "De Kampioenen", maar hij kan ook goed zingen. Dat kunt u zondagnamiddag om 15.00 u zelf gaan vaststellen in Cinema Walburg in Hamont. Daar brengt hij "Aznavoners", liedjes van de Franse chansonnier Charles Aznavour. Al op zijn zestiende werd Johny gegrepen door de schriftuur van Aznavour. Diens teksten worden gelaagd in een prachtig Frans. Aznavour schreef 800 liedjes over de liefde, zonder banaliteiten. Johny Voners zal ze zondag niet (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Kuifje in de ruimte

Donderdag 31 januari 2013
Pelt - Kuifje in de ruimteBelgië is een klein land. Misschien is dat de reden waarom de ruimte en de oneindigheid van het heelal zo’n grote aantrekkingskracht heeft op de Belgen. Wetenschapper en astronaut Dirk Frimout wil alvast een tipje van de (sterren)sluier oplichten. Met een interessante lezing laat hij het publiek op een actuele en wetenschappelijk onderbouwde manier kennis maken met de fascinerende relatie tussen de mens, de aarde en het heelal. In 1992 vloog hij aan boord van het ruimteveer Atlantis 143 keer rond (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Haex overleden

Donderdag 31 januari 2013
Pelt - Lisette Haex overledenIn Edegem is gisteren Lisette Haex overleden, de echtgenote van Jef Plas. Ze was in Achel geboren en werd 58 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Neerpelt

Maandag heeft het Koninklijk Ballet Vlaanderen in Londen de prijs ontvangen voor "Outstanding Company 2012", uitgereikt door UK National Critics Circle voor de voorstelling van William Forsythe's Artifact in Sadler's Wells, Londen. Aki Saito en Neerpeltenaar Wim Vanlessen, principal dansers van het ballet, mochten de prijs in ontvangst nemen. 
Deze award is volgens het dansgezelschap "een blijk van waardering van de Britse critici voor de uitmuntende opvoering en het artistieke talent van de dansers". "Het is een bewijs van de virtuositeit, het artistieke kunnen en de toewijding van onze dansers", zegt artistiek directeur Assis Carreiro.
Wegens ziekte van Danny De Keyzer kan de aangekondigde voordracht over ''IJsland en het vulkanisme'' morgen/donderdag om 14.30 uur in De Peel niét plaatsvinden. De stuurgroep van NEOS Neerpelt-Overpelt is er niet in geslaagd binnen het korte tijdsbestek van amper 28 uur nog een evenwaardige spreker over dit thema naar Neerpelt te halen.

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Pelt - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 

De 'vrijwillige molenaars' bijeen

Dinsdag 29 januari 2013
Pelt - De 'vrijwillige molenaars' bijeenZoomHet is al enige jaren traditie dat in de winter de vrijwillige molenaars van de Luysenmolen in Bocholt, de Sevensmolen van Kaulille, de Liller molen, de Stermolen van Eksel, de verschillende molens van Overpelt, de Sevensmolen van Lommel en de Napoleonsmolen van Hamont, samenkomen om ideeën uit te wisselen, te overleggen over gezamenlijke inititiatieven en gezellig samen te zijn zoals mulders dat kunnen. Dat gebeurde ook nu weer, in Hamont. Harry Wijnants verwelkomde de collega’s en schepen Guy (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Medailles op Vlaams karatekampioenschapZoomOp het Vlaams kampioenschap karate hebben Daphne Kuipers en Mirthe Conen zondag een derde plaats behaald in het Kata; Eva Kuipers nam het zilver mee naar huis en Laura Sikorski kroonde zich tot Vlaams kampioene. In de namiddag volgden de wedstrijden in het onderdeel Kumite. Hier was het brons voor Mirthe Conen, Sven Sikorski, Sindey Van Herreweghe en Tariq Khia. Zilver was hier voor Jasper Gielen, Brecht Evens, Lars Winters en Marie De Rycke. Indra Winters legde een zeer mooi parcours af en na een spannende (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

TIO steunt CAW 't Verschil

Maandag 28 januari 2013
Pelt - TIO steunt CAW 't VerschilZoomNaar goede gewoonte steunde de leerlingenraad van TIO in Overpelt ook dit jaar weer een goed doel. Nu werd gekozen voor CAW ’t Verschil in Lommel.
Met de verkoop van worstenbroodjes werd 300 euro ingezameld. Op de nieuwjaarsreceptie van CAW  ’t Verschil mochten enkele vertegenwoordigers de cheque overhandigen. Guido Schildermans: "We genoten van de lekkere en vele hapjes en drankjes maar hoorden ook wat deze organisatie allemaal doet voor de mensen in onze samenleving die het financieel moeilijk hebben. Onze bijdrage wordt gebruikt om de nieuwe keuken verder in te richten zodat ze hun gasten meer en nog betere maaltijden kunnen aanbieden."
In Bergeyk is gisterochtend een 44-jarige Eindhovenaar opgepakt op de Eerselsedijk. Hij reed in een vrachtwagen die in ons land was gestolen. De truck werd door de politie in beslag genomen. De politie was op de vrachtwagen uitgekomen toen een patrouille rond half zes 's morgens een personenauto het terrein van een sportpark zag oprijden. Gezien het tijdstip besloten de agenten de auto te controleren. Op het parkeerterrein troffen ze niet alleen de auto, maar tevens een vrachtwagen aan. Beide voertuigen gingen er met gedoofde lichten vandoor, maar de vrachtwagen kon snel tot stoppen worden gedwongen. De personenauto wist weg te komen.

Automobilist gewond

Maandag 28 januari 2013
Op de Helchterensedijk in Peer is gisteravond, wellicht door de gladheid van de weg, de auto van een 32-jarige man uit Neerpelt van de weg geraakt. Toen de auto een omheining raakte werd de bestuurder uit het voertuig geslingerd. De wagen werd naar de andere kant van de weg gekatapulteerd en kwam daar op zijn dak terecht. De Neerpeltenaar werd slechts licht gewond.

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.
Pelt - Gratis naar... Mira & Jenne Decleir?ZoomWilt u kans maken op een gratis ticket voor het concert van Mira en Jenne Decleir, aanstaande woensdagavond in CC De Adelberg te Lommel? Het enige wat u moet doen is een mailtje sturen naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR maandagavond 18.00 uur. Uit alle mails worden er per Internetgazet-deelgemeente twee winnaars geloot die elk één gratis ticket krijgen. Een unieke kans om één van Vlaanderens beste zangeressen in combinatie met één van de beste acteurs (Jenne Decleir) op het podium te zien. En dit alles op teksten van Hugo Claus. Veel succes! Vergeet vooral niet uw adres te vermelden in de mail!

Tony Cauwenberg overleden

Zaterdag 26 januari 2013
Neerpelt - Tony Cauwenberg overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Tony Cauwenberg overleden, de weduwe van Theo Lenskens en de vriendin van Maurice Dilissen. Ze was 69 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake, waarna begroeting in het funerarium Severens in Overpelt.

Werden uw juwelen gestolen?

Donderdag 24 januari 2013
Pelt - Werden uw juwelen gestolen?De politie heeft in Hasselt en Veurne leden van een inbrekersbende gearresteerd. Er werden bij hen gestolen juwelen aangetroffen waarvan er een aantal aan de eigenaars kon worden teruggegeven; van andere in beslag genomen juwelen is de eigenaar onbekend. Die juwelen kunt u hier bekijken. Als u denkt dat het om uw juwelen gaat, kunt u de dienst recherche van de lokale politie HANO contacteren via het telefoonnummer 011/44.08.20 (tijdens kantooruren).

Anny Claassen overleden

Donderdag 24 januari 2013
Pelt - Anny Claassen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Anny Claassen overleden, de echtgenote van Theo Umans. Ze was 55 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-Statie. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.  

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Gratis naar... Pietje Puk?

Woensdag 23 januari 2013
Pelt - Gratis naar... Pietje Puk?ZoomVeel volwassenen zijn opgegroeid met de avonturen van Pietje Puk maar nu kunnen ook kinderen volop genieten van zijn dolle streken. Bijvoorbeeld nu zondagnamiddag om 15u in de Walburg in Hamont.
Zoals altijd maakt Pietje Puk op een dag zijn brieven en pakjes klaar om rond te brengen naar agent Langdraad, bakker Fijnebol en nog veel meer vrienden uit Keteldorp. En dan gebeurt er iets vreemd! Er verdwijnt een gouden pakje uit het postkantoor...
"Pietje Puk en de Pakjesdief" (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe politieraad geïnstalleerd

Dinsdag 22 januari 2013
Pelt - Nieuwe politieraad geïnstalleerdZoomZopas werd de nieuwe politieraad van de politiezone HANO geïnstalleerd. Hij bestaat uit de drie burgemeesters, de korpschef, 5 gemeenteraadsleden van Hamont-Achel, 6 van Neerpelt, 6 van Overpelt en de secretaris van de raad.  

Anna Swennen overleden

Dinsdag 22 januari 2013
Neerpelt - Anna Swennen overleden

Neerpelt

Gisterochtend is Anna Swennen overleden, de echtgenote van Andre Geerits. Ze was 85 jaar. De uitvaartliturgie zal zaterdag om 10.30u plaatsvinden in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdagavond om 19.00u is er daar een avondwake.
Pelt - Resultaten bovenzonale verkeersactieZoals aangekondigd hielden de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag een gezamenlijke verkeersactie. Daar namen in totaal 20 politiemensen deel. Er werden controles verricht in alle gemeenten van de 3 politiezones.
Die controles waren gericht op verkeer in het algemeen (terugdringen van ernstige verkeersongevallen) en de verkeersveiligheid en in het bijzonder waarbij het fenomeen van de onverzekerde voertuigen (…) Het hele nieuwsbericht

Nelis Vanduffel overleden

Maandag 21 januari 2013
Overpelt - Nelis Vanduffel overleden

Overpelt

Zaterdag is Nelis Vanduffel overleden, de weduwnaar van Maria Gielkens. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Woensdag om 19u wordt er tijdens de avondmis voor hem gebeden.
Vanavond werd in de Overpeltse sporthal De Bemvoort de handbalwedstrijd tussen Hades Hamont en Overpelt 2 gespeeld. Na een gelijkspel in de heenwedstrijd moest Hades vandaag in Overpelt zijn meerdere erkennen. Eindstand 25-12

KMV Neerpelt wint biljartbeker

Zaterdag 19 januari 2013
Pelt - KMV Neerpelt wint biljartbekerZoomGisteravond werd in het lokaal van Overpelt BC de finale betwist van het biljartbekertornooi waar in totaal 33 ploegen aan deelnamen. De finale werd betwist  tussen KMV Neerpelt BC en de buren van BC Verbroedering uit Overpelt. Na een mooie finale was het uiteindelijk de ploeg van KMV Neerpelt BC (foto) die de grootste prijs - de “Grote Beker  Overpelt BC” - mee naar huis mocht nemen. De winnende ploeg bestond uit Jean Jutten, Albert Desmedt en Luk(ske) Janssen. Pittig detail: kopman Janssen won 3 weken geleden met KMV Neerpelt BC ook al het bekertornooi in Zutendaal. Van een straffe prestatie gesproken!

Frans Van Dingenen overleden

Zaterdag 19 januari 2013
Overpelt - Frans Van Dingenen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Van Dingenen overleden, de echtgenoot van Anna-Maria Paesen. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Adriaan Meylaers overleden

Zaterdag 19 januari 2013
Neerpelt - Adriaan Meylaers overleden

Neerpelt

Gisteren is in het Mariaziekenhuis Adriaan Meylaers overleden, de echtgenoot van Rica Lenskens. Maandag was hij 87 jaar geworden. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Dinsdag verkeersactie van politie

Vrijdag 18 januari 2013
Pelt - Dinsdag verkeersactie van politieDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren komende dinsdag 22 januari 2013 een gezamenlijke verkeersactie. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tijdens die actie zullen weggebruikers op diverse plaatsen gecontroleerd worden op de boorddocumenten en de technische eisen van hun voertuig "Er zal bijzondere aandacht uitgaan naar het fenomeen van de onverzekerde voertuigen," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Pelt - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Pelt - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht

Ruim 39.500 euro voor MS

Donderdag 17 januari 2013
Pelt - Ruim 39.500 euro voor MSZoomZondag vond in het CC Palethe nav een Nieuwjaarsconcert door de Koninklijke Harmonie van Peer de uitreiking van een cheque twv 39.587,34 euro plaats. Deze cheque – waarvan het bedrag werd verzameld door activiteiten zoals de Dadiner, Bourgondische Avond, KeeBee Motorrun, MS-Mountainbike, MS-Wandeltocht en Teutenroute – werd overhandigd door Kolonel Vlieger Paul Desair, commandant van de Vliegbasis Kleine Brogel, en burgemeester Steven Mattheï van Peer. Zowel de vliegbasis als de stad Peer hebben samen met de vzw Boemerang de organisatie van deze vele events op zich genomen. Dit mooie bedrag werd in ontvangst genomen door Paul Groenen van het MS-Revalidatiecentrum in Overpelt en Hugo Jaspers, voorzitter van de afdeling Limburg van de Vlaamse MS-Liga (foto).

En de winnaar is... mevrouw Das!

Donderdag 17 januari 2013
Pelt - En de winnaar is... mevrouw Das!ZoomMevrouw Das - we hebben helaas geen voornaam of woonplaats - heeft de tweemaandelijkse fotowedstrijd gewonnen van CVO Lino, het volwassenenonderwijs in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg en Beverlo. Die was voorbehouden aan (oud-)cursisten 'Digitale fotografie en fotobeheer' en had nu als thema "Trappen". De wedstrijd vindt om de twee maanden plaats. Mevrouw Das won met een foto van de ophaalconstructie van de vroegere mijn in Winterslag. Het volgende thema is 'Techniek'. Cursisten en oud-cursisten 'Digitale fotografie en fotobeheer' van CVO Lino mogen hun foto tot 22 februari doorsturen naar fotowedstrijd[!]cvolino.be.

Gerard Peeten overleden

Donderdag 17 januari 2013
Overpelt - Gerard Peeten overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Gerard Peeten overleden, de echtgenoot van Alice Leen. Hij was 77 jaar. De laatste groet zal in beperkte kring plaatsvinden waarna zijn stoffelijk overschot ten dienste van de wetenschap naar het Vesalius-instituut in Leuven zal worden overgebracht.

Jef Heijlen overleden

Donderdag 17 januari 2013
Overpelt - Jef Heijlen overleden

Overpelt

Dinsdag is Jef Heijlen overleden, de weduwnaar van Martina Vranken. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Inschrijven voor beeldentuin St.-Oda

Woensdag 16 januari 2013
Pelt - Inschrijven voor beeldentuin St.-OdaZoomNaar aanleiding van het succes van de beeldentuin van 2011 - waar maar liefst 55 kunstenaars hun werken tentoonstelden - wordt er op 7, 8 en 9 juni opnieuw een beeldentuin met keramiekmarkt en schilderijen op het terrein van St.-Oda georganiseerd. Die wordt op vrijdag 7 juni ’s avonds officieel geopend; op zaterdag 8 en zondag 9 juni is hij ook voor het publiek geopend.
De organisatoren richten zich naar beeldhouwers/keramisten of schilders die daar hun werken willen tentoonstellen en (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Van Asten overleden

Woensdag 16 januari 2013
Neerpelt - Madeleine Van Asten overleden

Neerpelt

Zondag is Madeleine Van Asten overleden. Ze was 74 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - 'Verre Vrienden', een donkere komedieZoomToneelgroep ‘t Arsenaal uit Mechelen gaat dit theaterseizoen opnieuw een samenwerking aan met Theater Malpertuis. Deze keer gaan ze de uitdaging aan om het toneelstuk "Verre Vrienden" te brengen van Alan Ayckbourn, één van de grootste Britse komedieschrijvers van de twintigste eeuw.  Enkele vrienden – dertigers en veertigers – ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag. Ze wachten op een oude gemeenschappelijke vriend. Zijn vriendin is onlangs verdronken. Zijn (…) Het hele nieuwsbericht
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Dr. Jos Thys gehuldigd

Maandag 14 januari 2013
Pelt - Dr. Jos Thys gehuldigdZoomTijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Lommelse Diagnosecentrum reikte de raad van bestuur de Life Achievement Award uit aan dokter Jos Thys uit Overpelt, en dit voor zijn inzet gedurende jaren binnen de Noord-Limburgse Huisartsenvereniging. Ook zijn echtgenote werd in de bloemen gezet.

Lena Joosten overleden

Maandag 14 januari 2013
Neerpelt - Lena Joosten overleden

Neerpelt

Vandaag is Lena Joosten overleden, de weduwe van Hubert Van de Kerkhof. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Fiets mee met Palliovik

Maandag 14 januari 2013
Op zondag 30 juni organiseert de vereniging Palliovik naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan een begeleide fietstocht Overpelt-Leuven-Overpelt, over een afstand van ca. 165 km. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Wie inschrijft (= verplicht) vóór 1 februari betaalt slechts 25 euro aan deelnemingsgeld in plaats van 30 euro. Voor dat geld ontvangt u middagmaal, verzekering + consumptiebon. Meer info + inschrijvingsformulier vindt u op de website www.palliovik.be.

Thieu Plessers overleden

Maandag 14 januari 2013
Overpelt - Thieu Plessers overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is zaterdag Thieu Plessers overleden, de weduwnaar van Catho Fransen. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Pelt - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Brebels overleden

Zondag 13 januari 2013
Pelt - Jef Brebels overledenGisteren is Jef Brebels overleden, de levensgezel van Anny Huysmans. Hij was 77 jaar. Woensdag wordt hij begraven in Neerpelt, na een uitvaartplechtigheid in besloten kring in het funerarium Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Internaat Agnetendal 50 jaar

Zondag 13 januari 2013
Pelt - Internaat Agnetendal 50 jaarZoomOp zaterdag 27 april viert het internaat van Agnetendal in Peer zijn gouden jubileum met een academische zitting en een reünie voor de oud-internen. Zij vinden achter deze link alle info en kunnen daar ook rechtstreeks inschrijven om hun mede-internen en personeel van toen nog eens te ontmoeten. Misschien kent u nog wel oud-internen van Agnetendal die u ook op de hoogte kunt brengen?
Ter gelegenheid van het feestjaar “50 jaar internaat Agnetendal”, kleedde Zuster Ann zich nog eens in het oudste habijt van de beginjaren van het internaat en enkele internen trokken het oude groene schort-uniform van de school van toen nog eens aan...
Pelt - Zondag start TeutenbosloopcriteriumZondag start het 14de Teutenbosloopcriterium van Noord-Limburg - niet in Lommel-Barrier., zoals hier en daar is aangekondigd, maar aan de Soeverein in Lommel. Het criterium bestaat uit een reeks recreatieve boslopen en wordt georganiseerd door de sportdiensten en atletiekclubs van Hechtel, Overpelt, Neerpelt, Lommel en Hamont-Achel. Er wordt op acht plaatsen gelopen. De start wordt telkens om 10u gegeven; men kan ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur.

Alice De Cremer overleden

Donderdag 10 januari 2013
Overpelt - Alice De Cremer overleden

Overpelt

Dinsdag is Alice De Cremer overleden, de echtgenote van Pierre Frederix. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Pelt - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag verzorgt de Belgische Kamerfilharmonie een prachtig nieuwjaarsconcert  in de decanale St.-Laurentiuskerk van Hamont. Hartje winter haalt die Kamerfilharmonie graag een stukje zon in huis, met enkele bruisende werken van Rossini, het prachtige ‘Adagio’ van Albinoni en het beroemde ‘Intermezzo’ van Mascagni. Tussendoor ook enkele ongekende pareltjes van Salieri en Boccherini, in een programma dat zorgt voor een warme en krachtige inzet van het nieuwe jaar! De presentatie is in handen van Kurt van Eeghem. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro, aan de kassa 18,50 euro. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per Internetgazetgemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be - vermeld wel uw adres - en u maakt er kans op!

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Pelt - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

'Rook-arm, hart-rijk'

Dinsdag 8 januari 2013
Het Mariaziekenhuis start een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Een rookstopprogramma, dus. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, wil men de kans daarop vergroten door te werken in een groep van ongeveer 10 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Geuens overleden

Dinsdag 8 januari 2013
Pelt - Frans Geuens overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Frans Geuens overleden, de echtgenoot van Marèse Segers. Hij was destijds onderwijzer in Overpelt-Fabriek en werd 85 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. De urne zal na de crematie geplaatst worden op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Alice Damiaens overleden

Dinsdag 8 januari 2013
Neerpelt - Alice Damiaens overleden

Neerpelt

Zaterdag is Alice Damiaens overleden. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (UPDATE om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind.

Reggy van Dijk overleden

Dinsdag 8 januari 2013
Neerpelt - Reggy van Dijk overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Reggy van Dijk overleden. Ze was 47 jaar. Vrijdag is er een uitvaartdienst in het crematorium Rijtackers in Eindhoven. Men kan donderdag van haar afscheid nemen in het uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.

Prentenboeken voor het ziekenhuis

Maandag 7 januari 2013
Pelt - Prentenboeken voor het ziekenhuisZoomTonita Willemsen en Els Griekspoor schonken een reeks mooie  prentenverzamelboekjes, gesponsord door Albert Heijn, aan de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. En op die afdeling waren ze daar heel blij mee!
De Nederlandse politie wil morgen praten met enkele van de zowat 20 jongeren uit Budel, Weert en België die op oudejaarsavond een superzware vuurwerkbom lieten ontploffen in Budel. De politie wilde de jongeren, die tussen de 18 en 24 jaar oud zijn, aanvankelijk aanklagen voor openlijke geweldpleging. Maar daarvoor moet zichtbare schade zijn aangericht en dat was niet het geval. Nu zou hen het tot ontploffing brengen van explosieven ten laste kunnen worden gelegd, omdat de bewuste "bom" verboden vuurwerk was. 

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Gratis naar ... Jan Verheyen?

Maandag 7 januari 2013
Pelt - Gratis naar ... Jan Verheyen?Nu woensdag om 19.30 uur presenteert filmmaker Jan Verheyen een heuse filmshow in De Adelberg te Lommel… een mix van comedy en honderden weetjes! Aan de hand van de allerbekendste filmquotes en heel veel filmfragmenten loodst filmgoeroe Jan Verheyen u op zijn eigenste humoristische (Urbanusiaanse) wijze langs Hollywood en aanverwante. Een aangename avond gegarandeerd!
Dankzij Internetgazet kunt u misschien volledig gratis naar deze voorstelling. Alles wat u moet doen is een mailtje sturen vóór morgen dinsdag 12 uur aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Per Internetgazetgemeente kunnen we twee mensen gratis naar deze avond sturen... Vermeld in uw mail dan ook duidelijk uw adres!

Recordjaar voor Eindhoven Airport

Maandag 7 januari 2013
Eindhoven Airport heeft vorig jaar opnieuw een recordaantal reizigers gezien. In totaal maakten 2,98 miljoen vliegtuigpassagiers gebruik van de grootste regionale luchthaven van Nederland. Ten opzichte van 2011 is dat een toename van 13 procent. De groei komt vooral door het toenemend aantal lijndienstbestemmingen. Dat aantal steeg van 37 eind 2011 tot de huidige 42. Dit jaar verwacht de Eindhovense luchthaven een nieuw record te halen met 3,4 miljoen passagiers, een groei van 14 procent. Niet alleen openen RyanAir en Transavia dit jaar in Eindhoven een eigen ”hub”, ook worden de uitgebreide aankomsthal en een hotel geopend.

IJsberen doken... (2)

Zaterdag 5 januari 2013
Pelt - IJsberen doken... (2)ZoomNa het lezen van het Internetgazet-artikel van de duik van deze namiddag in Dommelslag waren er om 18u alvast enkele dames die maar al te graag ijsberin wilden spelen. En we vermoeden eveneens dat het gratis jaarabonnement wegens 'best verkleed' ook naar een ijsbeer van de avondlichting zal gaan, want er waren niet alleen bruine ijsberen, pinguins en K3-leden die het water in doken, maar ook een bruidje! (Foto Marc Faes) Meer foto's 

IJsberen doken, en de ijsberinnen?

Zaterdag 5 januari 2013
Pelt - IJsberen doken, en de ijsberinnen?ZoomOnder het goedkeurend oog van burgemeester Jaak Fransen van Overpelt dook deze namiddag een aantal ijsberen in het koude water van zwembad Dommelslag. Rond het buitenzwembad waren kraampjes opgesteld, bemand door de plaatselijke watersportclub. Je kon er wat versnaperingen en borreltjes kopen.
De steun gaat naar de verschillende deelnemende clubs. Voor de deelname aan de duik zelf wordt 2 euro gevraagd, die integraal naar St.-Oda gaat.
De eerste duik gebeurde om 15u. Straks, om 18u, is er nog een gepland. Maar er zouden wel wat meer toeschouwers mogen opdagen... én wat meer vrouwelijke ijsberen, aldus kenners ter plaatse. (Foto's Jean Vandijck)
IJsberen doken, en de ijsberinnen?IJsberen doken, en de ijsberinnen?
IJsberen doken, en de ijsberinnen?IJsberen doken, en de ijsberinnen?
Zoom

Morgen ijsberenduik in Dommelslag

Vrijdag 4 januari 2013
Morgennamiddag tussen 14 en 21u organiseert zwembad Dommelslag in samenwerking met de watersportclubs een heuse ijsberenduik in het nieuwe buitenbad. Voor deelname wordt een bijdrage van  2 euro gevraagd. De opbrengst gaat integraal naar Sint-Oda. Alle ‘duikers’ krijgen een aandenken voor hun moed, wat zeker van pas zal komen, en de olijkste tweeling, de best verklede en de grootste groep maken kans op een prijs.
Meer informatie vind je op www.sr-dommelslag.be.

PSV dit jaar 100 jaar oud

Vrijdag 4 januari 2013
Voetbalclub PSV gaat in het Philips Stadion in Eindhoven een museum met relikwieën uit het verleden van de club openen. Dat is bekend geworden tijdens de aftrap van het jubileumjaar van de club. PSV bestaat in 2013 immers honderd jaar. Daarom komt er een speciaal jubileumlogo en gaat de club in speciaal ontworpen jubileumshirts spelen.

Triple P-training bij de Hummeltjes

Donderdag 3 januari 2013
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan. Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 17 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord hummeltjes.be.
De vzw Musicult wil muzikanten de kans geven om zich te tonen voor publiek. De leden van deze vereniging spelen zelf in verschillende bands. Morgen/donderdagavond organiseren ze een jamsessie in The Fever in Lommel. Muzikanten en muziekliefhebbers zijn dan vanaf 19.00 uur welkom. Iedereen krijgt indien gewenst de kans om zich te tonen. Wel vooraf even Danny Vandenberk contacteren via Danny_vandenberk[!]telenet.be of via 0495/171915.

Tweemaal vier generaties

Woensdag 2 januari 2013
Pelt - Tweemaal vier generatiesZoomNieuwjaarsfeest bij moeke en bompa Plessers uit Achel; een mooie gelegenheid om tweemaal 4 generaties op de foto te zetten. Je ziet hen hier: fiere overgrootmoeder, moeke Philomène Follon, oma Rita Plessers uit Neerpelt, Elke Kuppens met de 3-jarige Floor (Wellen) en Inge Kuppens met de jongste spruit, Liene, 4 maanden (Neerpelt).
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt