Het overige nieuws

Flitsers langs de weg

Woensdag 29 april 2015
Pelt - Flitsers langs de wegDe lokale politie HANO meldt dat er deze week nog geflitst kan worden op de Peerderbaan in Neerpelt, in de Groenstraat in Hamont-Achel en op de Astridlaan in Overpelt.  

Nelly Leeters overleden

Woensdag 29 april 2015
Overpelt - Nelly Leeters overleden

Overpelt

Vandaag is Nelly Leeters overleden, de weduwe van Pierre Geerts. Ze was 81 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Nieuwe dienstregeling bij De Lijn

Woensdag 29 april 2015
Vanaf 1 mei wordt de dienstregeling bij De Lijn aangepast. Dat heeft gevolgen voor vrijwel alle buslijnen. Meer details vindt u hier.

Ongeval met vluchtmisdrijf

Woensdag 29 april 2015
Pelt - Ongeval met vluchtmisdrijfZoomOnbekenden reden maandagnacht in de Dorpsstraat in Achel een blauwgrijze Citroën C4 aan die daar geparkeerd stond. Daarna pleegden ze vluchtmisdrijf en de eigenares zit met de schade (foto) die niet door de verzekering wordt gedekt. De daders reden in een donkerblauw voertuig. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0479/90.61.96.

Verkeerschaos rond Eindhoven

Woensdag 29 april 2015
Wie deze voormiddag naar Eindhoven moet, kan die plek beter  vermijden: er heerst daar een ware verkeerschaos na een zwaar verkeersongeval bij knooppunt De Hogt, waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Daarbij vielen één dode en drie zwaargewonden. Op de ringweg rond Eindhoven stond rond elf uur 23km file. Ook richting Eindhoven Airport moet u rekening houden met een langere reistijd. UPDATE De A2 richting Maastricht is inmiddels weer open.

Pieter van Os overleden

Woensdag 29 april 2015

Neerpelt

In Sint-Huibrechts-Lille is zaterdag Pieter van Os overleden, de echtgenoot van Ine Smulders. Hij was 68 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats. Pieter heeft zijn lichaam aan de medische wetenschap geschonken.

De trein der traagheid

Dinsdag 28 april 2015
Commentaar
Het bericht dat de studie rond de IJzeren Rijn pas in mei 2017 zal klaar zijn, zal maar weinigen echt nog raken. Hoe dat komt? Al tientallen jaren duikt dat dossier, net zoals het monster van Loch Ness, even op in het nieuws, om dan langzaam weer in de vergetelheid te belanden.
Tot nog toe was het vooral de Nederlandse regering die haar kont tegen de krib zette. Men vreest in Den Haag dat een vernieuwde IJzeren Rijn de haven van Rotterdam zal benadelen, ondanks het feit dat men jaren geleden de Betuwelijn (…) Het hele nieuwsbericht

De klas van '74-'75

Dinsdag 28 april 2015
Commentaar
Pelt - De klas van '74-'75ZoomEen mailtje: "We zijn op zoek naar oud-leerlingen van het Koninklijk Atheneum 4de klas 1974-1975 ivm het 40-jarig bestaan van de schoolreis. De reünie zal plaatsvinden op 6 juni a.s.. Indien U wenst deel te nemen aan de schoolreis en/of receptie en nog geen uitnodiging hebt ontvangen, gelieve dan contact op te nemen via helgavanvught[!]hotmail.com".
De grote studie naar de reactivering van de IJzeren Rijn, die in februari door minister Ben Weyts werd aangekondigd, zal pas in mei 2017 klaar zijn. Dat is vanavond bekendgemaakt, nadat een werkgroep met vertegenwoordigers van de betrokken regeringen de violen had gestemd. De studie zal drie tracés bekijken. Er wordt gestart op 1 januari 2016. In oktober of november komt er al wel een politieke bespreking van het dossier door de betrokken ministers van Duitsland, Nederland, de Vlaamse en de federale regering.

Met de bus naar Londen

Dinsdag 28 april 2015
De Britse vervoerder Arriva gaat vanaf 21 mei drie keer per week een internationale busdienst verzorgen van Düsseldorf naar Londen. Onderweg stopt de dubbeldekker in Eindhoven, Antwerpen en de Franse havenplaats Calais, waar de overtocht naar Engeland begint. Reizigers kunnen van donderdag tot en met zaterdag naar Londen reizen. Terugreizen kan van vrijdag tot en met zondag. De reistijd vanuit Düsseldorf bedraagt 10,5 uur. Vanuit Eindhoven is dat ongeveer 5,5 uur. Een prijs voor een busticket is nog niet bekendgemaakt.
Pelt - Kajak: 4 marathontitels voor NWCZoomZondag werd in Mechelen het Belgisch kampioenschap kajakmarathon gehouden. De leden van de Neerpeltse Watersportclub behaalden op dit BK 4 nationale titels: Hanna Plas (Hamont-Achel) bij de dames junioren, Daan Cox (Hamont-Achel) bij de heren junioren, Erwin Smids (Neerpelt) bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Bart Stalmans (Overpelt) bij de heren veteranen 45-54-jarigen. Tevens waren er nog podiumplaatsen voor Leen Smeulders bij de dames junioren, William Peters en Davy Theys bij de heren senioren en Wilfried Kums bij de heren veteranen 35-44-jarigen.

Nieuws uit Holheide

Maandag 27 april 2015

Overpelt

- Holheide Leeft organiseert tijdens de kermis, op maandag 18 mei om 18 uur, op de voetbalterreinen van Holheide een volleybaltornooi. Interesse? Dan moet u zich vóór 5 mei inschrijven via een telefoontje naar 0472327836. Alle volleybalplayers op post!
- Oud-leiders van chiro Sooj Holheide moeten het weekend van 19-20-21 juni vrij houden, want dan wordt er in Bocholt een oud-leidingsweekend georganiseerd. Indien interesse: tel. 0472327836 vóór 18 mei.
Neerpelt - Handbal: Sporting-pupillen ongeslagen kampioenZoom

Neerpelt

De pupillen (JM14) van handbalclub Sporting Neerpelt zijn afgelopen weekend kampioen van Limburg geworden. Net als de andere matchen van deze competitie wonnen ze ook deze wedstrijd, tegen Sint-Truiden. Uitslag: 26-28. De spelers kunnen zich nu volop gaan voorbereiden op de Vlaamse eindronde die over twee weken in Mechelen wordt gespeeld. En die spelers zijn Jerry Odirin, Simon Ulenaers, Sven Meijer, Robbe Spooren, Door Vandebeeck, Michiel Lambrecht, Karl Domen, Alexander Vanhout, Alexander Lambrecht, Karel Hulsbosch en Brecht Philippe. Trainer is Tijl Habraken (afwezig: Sverre Stollman).
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 85 verkeersongevallen gemeld, waarvan 32 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 26 lichtgewonden. De politie nam in totaal 62 ademtesten af, waarvan er 11 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Henri Hens overleden

Maandag 27 april 2015
Pelt - Henri Hens overledenZaterdag is Henri Hens overleden, de weduwnaar van Louisa Cox. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 14 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek.
Neerpelt - Karate: 6 provinciale titels voor ZipanguZoom

Neerpelt

Op het Limburgs karatekampioenschap, dat vandaag in Lommel werd betwist, hebben Jody Spapens, Yarne Claes en Remko Schippers van de Neerpeltse karateschool Zipangu een provinciale titel in de wacht gesleept in het kata. Bij het onderdeel kumite deden Lander Berkvens, Hannelore Vrolix en Nick Pot hetzelfde. Zipangu nam met 17 atleten deel aan het kampioenschap en zag haar leden 18 keer op het podium staan.

500 euro voor het bouwbudget

Zondag 26 april 2015
Pelt - 500 euro voor het bouwbudgetZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 24 april werd Erwin Kwanten uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Erwin!
Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking.  Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnaar Erwin Kwanten op zijn bouwwerf in de Venderstraat 28a in Neerpelt.

Man slaapt langs spoor

Zondag 26 april 2015
Vanochtend heeft de politie een man wakker gemaakt die rustig lag te slapen langs het spoor in Eindhoven. Door het voorval reden er enige tijd geen treinen tussen Eindhoven en Geldrop.

Wie heeft Kwispel gezien?

Zondag 26 april 2015
Neerpelt - Wie heeft Kwispel gezien?Zoom

Neerpelt

Een mailtje van Dorien Aerts: "Gisteren zijn we onze hond Kwispel verloren. Hij is waarschijnlijk langs mij doorgelopen toen ik even de deur uit moest. Hij is nog verschillende keren gezien in Neerpelt-centrum en in Boseind zelf, dus we vermoeden dat hij nog steeds in de buurt moet zijn. Kwispel is 6 jaar, hij is ruwharig, heeft een rosbruine kleur met een donkerbruine staart, en hij heeft een tandje dat wat scheef staat. Hij is vriendelijk maar wat schuw. Als u Kwispel ziet gelieve ons een seintje te geven: tel. 0471 12 54 09 of 011 665 668. Dank! UPDATE Kwispel is terecht! Hij is gevonden in Overpelt en komt morgen terug naar huis!

Smiley (44)

Zaterdag 25 april 2015
Pelt - Smiley (44)ZoomEen smiley-lieveheersbeestje. Foto ingezonden door Frido Van Hertum.

25 jaar Hubble

Vrijdag 24 april 2015
Pelt - 25 jaar HubbleZoomVandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Sindsdien heeft die ruimtebus met haar grote spiegel al miljoenen foto's gemaakt. Bovendien leverden haar waarnemingen zekerheid op over de leeftijd van het heelal: dat is 13,8 miljard jaar oud. Hierboven een van de prachtige Hubble-foto's; hij toont een deel van de Grote Magelhaense Wolk. (Foto Hubble/ NASA - ESA).

Pop-up paaltjes

Vrijdag 24 april 2015
Tribunaliteiten
Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Severens overleden

Vrijdag 24 april 2015
Overpelt - Marcel Severens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Marcel Severens overleden, de echtgenoot van Roza Roex. Hij was 84 jaar.  Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Teutenroute op zondag 17 mei

Donderdag 23 april 2015
Zondag 17 mei organiseert de Fifty One Club ‘De Teuten’ samen met Defensie de zestiende editie van de fietshappening "De Teutenroute". Deelnemers fietsen niet alleen voor hun eigen plezier maar dragen ook hun steentje bij voor het goede doel, nl. het Revalidatie- en MS-centrum en de MS-Liga Limburg, beide gevestigd in Overpelt.
Ook dit jaar is de Teutenroute gebaseerd op één groene gordel van 96,4 km en 8 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden (…) Het hele nieuwsbericht

Jose Aarts overleden

Donderdag 23 april 2015
Neerpelt - Jose Aarts overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren is Jose Aarts overleden, de levenspartner van Leo Palmans. Ze was 66 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de parochiekerk van Grote Heide. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Smiley (43)

Woensdag 22 april 2015
Pelt - Smiley (43)ZoomIngestuurd door Marie-Josée Van Hertum.
De Provincieraad schaarde zich vanavond achter het nieuwe subsidiereglement voor het onderhoud en de instandhouding van waardevol, niet-beschermd klein historisch erfgoed met een (verdwenen) publieke functie dat mee het karakter van een stad of dorp heeft bepaald. Meer bepaald kan het gaan om kapellen, kiosken, perrons en schandpalen, waterpompen, water- en bronputten,...
 Mits ze voldoen aan de voorwaarden, zullen vanaf morgen zowel publiekrechtelijke als private eigenaars en/of beheerders een aanvraag kunnen indienen om hun waardevol erfgoed beter te beschermen, in stand te houden en te ontsluiten.
De elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals is bijna afgerond. Het project zorgt ervoor dat treinoperator NMBS naast diesellocomotieven ook alle andere soorten treinen kan inzetten. Als alles loopt zoals gepland, kan de NMBS vanaf de nieuwe dienstregeling op 13 december desgewenst elektrische treinen inleggen op het geëlektrificeerde traject. Helaas kunnen die nog niet op het volledige traject tot Hamont worden ingezet. De voorbije twee jaar werden op het (…) Het hele nieuwsbericht

14-daagse Rode Kruis van start

Woensdag 22 april 2015
Vandaag is de 14-daagse van het Rode Kruis van start gegaan. In die twee weken zult u dikwijls vrijwilligers tegenkomen die de stickers van het Rode Kruis te koop aanbieden voor 5 euro. Vanmiddag gaf de afdeling Neerpelt-Overpelt al het goede voorbeeld in het gemeentehuis van Neerpelt.

Een bijenhotel voor elke school

Woensdag 22 april 2015
Pelt - Een bijenhotel voor elke schoolZoomIedere secundaire en basisschool in Limburg krijgt in de komende maanden een gratis starterskit wilde bijen. In die starterskit zit een bijenhotel dat op school kan worden opgehangen. Dat heeft gedeputeerde Vandenhove vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de provincie aandacht vragen voor de populatie van honing- en wilde bijen, die de jongste jaren in snel tempo achteruit is gegaan. De starterskit moet wel worden afgehaald, aldus de provincie.

Jet Pellens overleden

Woensdag 22 april 2015
Neerpelt - Jet Pellens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jet Pellens overleden, de echtgenote van David Boonen. Ze was 71 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Grote Heide.

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.

Neerpelt

Sporting NeLo staat voor laatste uitwedstrijd van het lopende seizoen en speelt die zondag in Visé. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Aanstaande zondag speelt Sporting NeLo haar laatste uitwedstrijd van het seizoen in en tegen HC Visé. Zowel NeLo als Visé zijn met het puntenverlies van afgelopen weekend uitgeschakeld voor deelname aan de Beneliga jaargang 2015-2016 en zullen dus volgend seizoen opnieuw in 1e nationale uitkomen.
Voor NeLo was dit ingecalculeerd, (…) Het hele nieuwsbericht
Er is geld gevonden voor een betere bereikbaarheid van Eindhoven Airport. Het rijk, de provincie Noord-Brabant, de gemeente en het vliegveld leggen samen meer dan 80 miljoen euro op tafel. Er komen nieuwe afslagen en wegen én betere verbindingen met de snelwegen. In 2020 moeten de plannen uitgevoerd zijn.

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

NMBS vreest problemen woensdag

Maandag 20 april 2015
De NMBS vreest dat de aangekondigde staking van woensdag het treinverkeer ernstig zal verstoren. "De NMBS raadt haar klanten aan om niet op de trein te vertrouwen om zich tussen dinsdag 21 april (vanaf 22u) en woensdag 22 april (tot het einde van de treindienst) te verplaatsen," zo wordt gezegd in een mededeling die vanmorgen werd verspreid.

In beweging

Maandag 20 april 2015
Proficiat! Vandaag viert Johnny Tillotson zijn 76ste verjaardag. Zijn grootste succes scoorde hij in 1960 met Poetry In Motion. Hij wordt dichterlijk als hij zijn lief ziet bewegen. ‘See her gently sway. A wave out on the ocean could never move that way.’ Lees hier waar de inspiratie voor deze poëzie vandaan kwam.

Kort handbalnieuws

Zondag 19 april 2015

Neerpelt

- Net voor de match van Nelo tegen Achilles Bocholt overhandigde schepen van sport Leen Gielen het diploma met de vijf sterren voor de jeugdwerking van Sporting aan voorzitter Willy Linsen en Louis Schuurmans;
- De miniemen jongens (J16) van Sporting plaatsten zich als eerste voor de Vlaamse finale na 4 gewonnen wedstrijden. Ook de jongens kadetten (J18) en de jongens pupillen (J14) kunnen de finale in Putte nog halen.

Smiley (42)

Zondag 19 april 2015
Pelt - Smiley (42)ZoomEen smiley in de pan, ingezonden door Linda Franssen.

Patti's paasei

Zondag 19 april 2015
Patti Smith bracht in 1978 het album Easter drie weken voor Pasen uit. De single Because The Night verscheen drie weken na die kerkelijke hoogdag, vandaag precies zeven jaar geleden. Lees hier hoe het komt dat deze song voor een groot deel het werk van Bruce Springsteen is.
De Nederlandse politie is een onderzoek begonnen naar de dood van een 21-jarige vrouw uit Someren. Die overleed zaterdagochtend in een woning aan het Aambeeld in Valkenswaard. De politie heeft aanwijzingen dat de vrouw is overleden als gevolg van drugsgebruik, maar het onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. Vier mannen die in de woning aanwezig waren zijn opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Het gaat om de bewoner, twee mannen van 20 uit Valkenswaard en een 24-jarige man uit Valkenburg. Verder onderzoek moet uitwijzen of het viertal iets te verwijten valt.
Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Paul A. Rotchild zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.
De bibliotheken van Neerpelt en Overpelt werkten een gezamenlijk programma uit in het kader van de Digitale Week, van 20 tot 30 april. In beide bibliotheken vind je dan verschillende activiteiten rond digitale media, zoals een kennismaking met Facebook en een TabletCafé waar je terecht kan met alle vragen rond tablets en apps. Het vormt de start van een meer doorgedreven samenwerking tussen de beide bibliotheken.
Op het programma van de digitale week staan een info-avond (…) Het hele nieuwsbericht

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.

Onderzoek naar 'vliegtuigwind'

Vrijdag 17 april 2015
Eindhoven Airport onderzoekt of de wind die vrijkomt als een vliegtuig opstijgt, kan worden omgezet in energie. Dat zei directeur Meijs van Eindhoven Airport gisteravond op Omroep Brabant. Naast de start- en landingsbaan van de luchthaven staat momenteel meetapparatuur opgesteld. Meijs beschrijft de huidige fase nog als experimenteel. “We meten of het mogelijk is om met turbines voldoende wind te vangen. Het is wel interessant omdat we de opgewekte energie elders op de luchthaven kunnen gebruiken. Op die manier worden we als luchthaven weer een stuk duurzamer."

'N69 in 2018 klaar'

Donderdag 16 april 2015
Over twee jaar beginnen de werken voor de aanleg van de N69 tussen Westerhoven bij Valkenswaard en de autosnelweg A67 bij Eindhoven. Verwacht wordt dat de nieuwe weg in 2018 klaar zal zijn. Dat is vanmiddag gezegd in Westerhoven, waar een informatiecentrum over de plannen is geopend. Met de aanleg van de nieuwe weg moet er een einde komen aan de overlast die al sinds 30 jaar veroorzaakt wordt door het drukke verkeer tussen de grensovergang in Lommel en Eindhoven. Al dat verkeer moet nu nog door het centrum van Valkenswaard passeren.
In de loop van de voormiddag gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N74 in Hechtel-Eksel. De weg is versperd in beide richtingen. Er is een omleiding voorzien. UPDATE De vrachtwagencombinatie is getakeld en het verkeer verloopt weer normaal. Ook de vangrails zijn al vernieuwd.

Jan Straetemans overleden

Donderdag 16 april 2015
Overpelt - Jan Straetemans overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is gisteren Jan Straetemans overleden, de echtgenoot van Celine Wellens. Hij was 90 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’
Pelt - Euro-Cuptornooi: nog één U11-team gezochtZoomVoor het 26ste Euro-Cuptornooi dat op 15 en 16 mei op de terreinen van KFC Hamont 99 plaatsvindt, zoeken de organisatoren nog één U11-team (pre-miniemen) om de reeksindeling op een even aantal te laten uitkomen. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Meer info: www.eurocuptornooi.be en euro-cup[!]kfchamont99.be. Op de foto: de deelnemers van vorig jaar.

Antoon Verheyen overleden

Woensdag 15 april 2015
Neerpelt - Antoon Verheyen overleden

Neerpelt

Zaterdag is Antoon Verheyen overleden, de echtgenoot van Thea Silkens. Hij was 76 jaar. De crematie vond in stilte plaats.

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdag tegen Achilles Bocholt. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:  
Aanstaande zaterdag 18 april komt bekerwinnaar Achilles Bocholt op bezoek in Dommelhof. Bocholt heeft nog steeds de ambitie om dit seizoen kampioen van België te worden maar het is na de zware thuisnederlaag tegen Initia Hasselt terug gevallen naar een 4e plaats in het klassement. Het moet de drie resterende wedstrijden winnen en hopen op enkele misstappen van Sasja en Tongeren om nog in (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersagressie op Noord-Zuid

Woensdag 15 april 2015
De lokale politie heeft een oproep tot getuigen gedaan in verband met een geval van verkeersagressie, vanmorgen op de Noord-Zuidverbinding N74. Rond 10.30u reed een 32-jarige man uit Hechtel-Eksel met zijn Opel Vectra over de N74 in de richting van Nederland. Hij reed op de linker rijstrook omdat hij enkele vrachtauto’s inhaalde. Voor de bestuurder van een donkergroene lichte vrachtauto ging het allemaal niet snel genoeg. Hij begon vlak achter de Opel te rijden en bleef zo geruime tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.
Neerpelt - Bezoek aan het graf van overleden paterZoom

Neerpelt

Pater Leon Verbeek, salesiaan van Don Bosco en afkomstig uit SHLille, is sinds 1966 missionaris in het Congolese Lubumbashi. Vorige week was hij op retraite buiten de stad en bracht hij er een bezoek aan het kerkhof waar pater Gerard Van Asten uit SHLille, ook salesiaan van Don Bosco, begraven ligt. Op de foto staat pater Leon bij het graf van Gerard Van Asten.

Gerard Alders overleden

Dinsdag 14 april 2015
Neerpelt - Gerard Alders overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Gerard Alders overleden, de weduwnaar van Paula Geboers. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Pelt - Smiley (41)ZoomIngezonden door Peter Claes.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Overpelt

Jarne Mentens, van zwemclub OZV, is gisteren in Hasselt Limburgs zwemkampioen geworden op de 1500 meter vrije slag. Het was de eerste keer dat hij die afstand zwom op een wedstrijd. Proficiat!

Pierre Swusten overleden

Maandag 13 april 2015
Neerpelt - Pierre Swusten overleden

Neerpelt

Gisteren is Pierre Swusten overleden, de echtgenoot van Mariette Boelaers. Donderdag is de uitvaart in familiale kring. Morgen/dinsdagavond van 19 tot 20u is er een begroeting in uitvaartcentrum Vandenbosch in Overpelt.  

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.
Tribunaliteiten
De politierechter van Vilvoorde was het beu. Het was niet de eerste keer dat de beklaagde een rolstoelgebruiker was, die omwille van trappen niet tot in de rechtszaal kon geraken. Het personeel van de griffie droeg de verdachte dan binnen of de rechter behandelde de zaak op de parking van het gerechtsgebouw. Deze keer was het onmogelijk om de rolstoelgebruiker te dragen en op de parking, waar hij de verdachte zou ontmoeten, bleek het slecht weer te zijn. De politierechter besloot daarom het proces te maken – (…) Het hele nieuwsbericht

Liefde is een kaartspel

Zondag 12 april 2015
Het kaartspel wordt vaak als metafoor gebruikt in pop- en rockmuziek. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘From A Jack To A King van Ned Miller, die vandaag 90 wordt. De single werd eerst uitgebracht in 1957, maar pas bij de re-release in 1963 een hit. Achteraf beschouwd, bevat de tekst van het nummer dezelfde beeldspraak als ‘Liefde Is Een Kaartspel’ van Lisa del Bo. Hier kan je nog meer kaartspelsongs vinden.

Welkom, weekend

Zaterdag 11 april 2015
Op zaterdag een nummer over zaterdag. ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty dateert duidelijk uit de tijd dat het weekend nog niet op donderdagavond begon. Na ‘Rockin’ All Over The World’ was het de tweede single uit de tweede solo-elpee van de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival. Maar een hit werd het niet. Lees hier hoe Dave Edmunds meer succes had met zijn versie.

Tussen de lippen

Vrijdag 10 april 2015
Met het buisje van de talkbox tussen zijn lippen vervormde Peter Frampton het geluid van zijn gitaar op Show Me The Way’. De hitsingle was een track uit de dubbelelpee ‘Frampton Comes Alive’, die op deze dag in 1976 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade stond en nog altijd het meest succesvolle live album uit de rockgeschiedenis is. Lees hier hoe Frampton al als tiener aan zijn carrière begon en nog voor hij twintig was op het podium van Jazz Bilzen stond.

Smiley (40)

Donderdag 9 april 2015
Pelt - Smiley (40)ZoomIngezonden door Martin Soers.

Haal eens een kip in huis

Donderdag 9 april 2015
Ook dit jaar lanceert de afvalintercommunale Limburg.net weer een kippenactie. Daarmee wil men zoals steeds op een milieuvriendelijke manier de afvalberg terugdringen. Zelf hou je er gezonde eieren aan over en de kippen krijgen een mooi bestaan aangeboden. De actie gaat van start op 25 april en loopt tot 30 september. De kippen kan je afhalen bij de deelnemende handelaars als je een bon van Limburg.net hebt.

Zaai bloemen voor de bijen

Donderdag 9 april 2015

Neerpelt

Net als vorig jaar heeft het gemeentebestuur opnieuw bloemenzaad voor bijen aangekocht. Geïnteresseerde Neerpeltenaren kunnen zolang de voorraad strekt gratis 100 g bloemenzaad afhalen bij de milieudienst. Die hoeveelheid is voldoende om 150 m² grond in te zaaien. Dat moet eind april, begin mei te gebeuren.

Eindhoven Airport blijft groeien

Donderdag 9 april 2015
Over het eerste kwartaal van dit jaar realiseerde Eindhoven Airport een passagiersgroei ten opzichte van 2014 van 20%. In de periode januari tot en met maart maakten 814.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 135.000 meer dan in de eerste drie maanden van 2014. Over heel 2015 verwacht Eindhoven Airport een groei van 7% te gaan realiseren tot 4,2 miljoen passagiers (2014: 3,9 miljoen passagiers). Die groei is het gevolg van meer bestemmingen; in het eerste kwartaal van 2015 werd naar 64 (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenbad Dommelslag morgen open

Donderdag 9 april 2015
Pelt - Buitenbad Dommelslag morgen openZoomHet openluchtbad van Zwemparadijs Dommelslag gaat morgen/vrijdag weer open. Gelukkig, want het wordt mooi weer.  "De weergoden beloven ons tijdens deze paasvakantie een aantal mooie voorjaarsdagen. Daarom gaat het buitenbad vanaf vrijdag 10 april opnieuw open”, zegt centrummanager Bert Thijs.
Dommelslag is hiermee opnieuw het eerste zwembad in de regio dat haar buitenbad opent voor de bezoekers. Bovendien zal het buitenbad iedere zonnige dag met temperaturen van 20°C of meer geopend zijn.
Het verwarmd buitenbad van 28 graden met een maximumdiepte van 1,10 meter biedt dan waterpret voor iedereen. De allerkleinsten beleven pret in het ploeterbad van 40cm diepte. Op de foto: de Dommelslag-mascotte aan het werk bij het reinigen van het buitenbad.

Bèr Lacroix overleden

Donderdag 9 april 2015
Overpelt - Bèr Lacroix overleden

Overpelt

Gisteren is Bèr Lacroix overleden, de echtgenoot van Josee Michielsen. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Inspiratie op het toilet

Donderdag 9 april 2015
Op deze dag in 1988 kwam Dave Prater om het leven in een verkeersongeval. Van in het begin van de jaren zestig vormde hij samen met Sam Moore het soulduo Sam & Dave. "Hold On, I’m Comin’ is een van hun bekendste hits. En zeggen dat de inspiratie voor dit succes van achter een toiletdeur kwam. “Waar blijf je wel?” was de vraag. “Jaja, ik ko-om”, luidde het antwoord. Lees hier hoe een idee voor een song soms in een klein kamertje schuilt.

Laat zaterdag je fiets graveren

Woensdag 8 april 2015

Neerpelt

Vanaf april kan je op de zaterdagmarkt je fiets weer maandelijks laten graveren. Het graveren is gratis. Vergeet niet je identiteitskaart of SIS-kaart mee te brengen.

Neerpelt

Na een onderbreking van een tweetal weken gaat het handbal weer van start, en daarin ontvangt Sporting NeLo aanstaande zaterdag voor de 7e wedstrijd in de play-offs United Tongeren. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Tongeren staat momenteel tweede in de rangschikking en heeft alles in eigen hand om de finale van deze eindronde te halen, maar United heeft vorige week met het verlies van de bekerfinale toch een serieuze dreun moeten incasseren. Het is nu verplicht om na het missen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Akabe viert feest

Woensdag 8 april 2015

Neerpelt

Akabe, languit 'Anders Kan Best', is een tak van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor jongeren met een handicap, om ook hen de kans te geven een zalige, zorgeloze zondag te beleven. Dit jaar blaast Akabe Neerpelt 20 kaarsjes uit en dat wordt gevierd op zaterdag 18 april. Na een gezellige feestnamiddag met de leden en hun gezinsleden is iedereen vanaf 20u30 welkom om mee te vieren. Gelieve wel op voorhand in te schrijven via mail naar akabeneerpelt[!]hotmail.com.

Smiley (39)

Woensdag 8 april 2015
Pelt - Smiley (39)ZoomDeze smiley gezien tijdens het lopen op de loopband, mailt José Emmers.

Denise Buelens overleden

Woensdag 8 april 2015
Neerpelt - Denise Buelens overleden

Neerpelt

Gisteren is Denise Buelens overleden, de weduwe van Nic Essers. Ze was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Tel de huismussen!

Woensdag 8 april 2015
Volgend weekend worden weer de huismussen in Vlaanderen geteld, een initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen. Om de telling gemakkelijk en vlot te laten verlopen, bouwde de vereniging een website. Via een eenvoudig, rechtstreeks in te vullen formulier kan elke huismussenteller zijn of haar waarnemingen doorgeven. De bedoeling is om tijdens het telweekend de tsjilpende huismusmannetjes te tellen. Een tsjilpend (…) Het hele nieuwsbericht
Eindhoven Airport heeft vandaag last van een staking bij de Franse luchtverkeersleiding. Die leidt tot vertragingen en vluchten die niet doorgaan. Reizigers krijgen de raad de website van de luchthaven in het oog te houden.

Belgische twisten

Woensdag 8 april 2015
Rond deze tijd in 1962 had Jack Hammer een grote hit met Kissin’ Twist. Dat de Amerikaanse co-auteur van ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis vooral in België succes had met deze single, kan niet verwonderen. Hij woonde toen hier. Hij nam trouwens verschillende variaties van de twist op voor een Belgisch label. Een van die plaatjes was zelfs een duet met niemand minder dan Jo Leemans. Lees maar hier!:
Pelt - 93 weekendongevallen in de provincieIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 93 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 29 lichtgewonden. De politie nam in totaal 47 ademtesten af waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 26 gevallen van vluchtmisdrijf.

Fietser aangereden

Dinsdag 7 april 2015
Op de Haagdoorndijk in Neerpelt werd vanmiddag een fietser door een auto aangereden. Dat gebeurde toen hij de weg overstak. De fietser, een 15-jarige Lommelaar, werd bij het ongeval gewond; de bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

Vreemde vruchten

Dinsdag 7 april 2015
Vandaag honderd jaar geleden werd Billie Holiday geboren. Toen in de V.S. de rassenscheiding nog van kracht was, doorbrak ze die door met blanke muzikanten op te treden. Ook met haar nummers nam ze overduidelijke standpunten in. Een voorbeeld daarvan is het pijnlijk mooie Strange Fruit, een aanklacht tegen racistische lynchpartijen in de zuidelijke staten. Lees hier over bomen die geen vruchten, maar lijken dragen.

Smiley (38)

Maandag 6 april 2015
Pelt - Smiley (38)ZoomEn hier hoeft echt geen tekening bij... (Foto Georges Loenders)

Els Derdaele overleden

Maandag 6 april 2015
Neerpelt - Els Derdaele overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Els Derdaele overleden, de echtgenote van Lucien Geelen. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden.
Pelt - Gratis naar de EMJ-juryconcertenHet Europees Muziekfestival voor de Jeugd stelt voor inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel gratis tickets ter beschikking die toegang verlenen tot de juryconcerten. Deze tickets worden aangeboden in de vorm van buttons en zijn vanaf 8 april beschikbaar - zolang de voorraad strekt. Op vertoon van hun identiteitskaart kunnen inwoners van Neerpelt ze afhalen in de bibliotheek; inwoners van Overpelt aan de balie van CC Palethe en inwoners van Hamont-Achel bij UIT-punt in Hamont, telkens tijdens de normale openingsuren. Daar is ook al het EMJ-programmaboekje te koop. Dat kost 4 euro.

Cover na cover

Maandag 6 april 2015
Op deze dag in 1963 namen The KingsmenLouie Louie’ op. Dat is tot vandaag de meest bekende uitvoering van dat nummer dat duizenden keren werd gecoverd. Wat was het origineel? Welke Vlaamse zanger nam het in het Nederlands op? En welke Belgische zangeres hield deze single van de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade? Alle antwoorden zijn hier te lezen.

Smiley (37)

Zondag 5 april 2015
Pelt - Smiley (37)ZoomHet resultaat van een lekkende theepot, aldus een inzendster...

Peter Meijlaers overleden

Zondag 5 april 2015
Pelt - Peter Meijlaers overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Peter Meijlaers overleden. Hij was 47 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Zalig Paasfeest

Zondag 5 april 2015
Pelt - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooie en zonnige Pasen!

Een duivelse drummer

Zondag 5 april 2015
Het was alsof hij het voorspeld had: “Rijden en drummen doe ik op dezelfde manier. Als een bezetene.” Op deze dag in 1998 stierf Cozy Powell in een verkeersongeval. Zijn cv leest als het telefoonboek van de rockgroepen die graag wat harder gingen. In meer dan twintig bands speelde hij, van Black Sabbath tot Whitesnake. En tussendoor was er nog tijd voor een soloproject, zoals deze instrumentale hitDance With The Devil uit 1973. Hier wordt de trom geroerd!

Smiley (36)

Zaterdag 4 april 2015
Pelt - Smiley (36)ZoomIngezonden door Inga Moors.

Hop met de beentjes

Zaterdag 4 april 2015
Op deze dag in 1983 stapte Danny Rapp uit het leven. Met drie andere doo-wopzangers vormde hij Danny and the Juniors. Die namen zeggen u misschien niets, maar u kent ongetwijfeld hun grootste hit, At The Hop, een fuifnummer uit 1958 waarin allerlei dansen worden opgesomd. Zelfs de ‘chalypso’ komt ter sprake. Dat was een mix van de chachacha en de calypso. Hop naar hier!

Alda Leurs overleden

Vrijdag 3 april 2015
Overpelt - Alda Leurs overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Alda Leurs overleden, de weduwe van André Schildermans. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden.
Communiefoto's bij de brandweer worden enorm gesmaakt. Daarom zetten de Noord-Limburgse brandweerkorpsen de deuren open voor de communicanten. Je kan je foto's laten maken op woensdag 15 april van 13 tot 16 uur.
Post Bree: Bocholterstraat 15
Post Leopoldsburg: Koningin Louisalaan 145
Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
Post Neerpelt: Heuvelerweg 24
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! >

NMBS schrapt 'Railtime'

Vrijdag 3 april 2015
Vanaf 17 april kan men geen informatie over het treinverkeer meer krijgen via de website en app Railtime. Dat meldt de NMBS vandaag. Alle informatie over de dienstregeling wordt vanaf die dag geïntegreerd in de app en de website van de NMBS. "We weten dat er heel wat mensen gebruik maken van Railtime, dus hebben we er op gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS", zo wordt nog gezegd in de mededeling.

Slachtoffer van Ddos-aanval

Vrijdag 3 april 2015
De Internetgazet is afgelopen nacht het doelwit geworden van een Ddos-aanval. Daardoor lag de site enkele uren uit. Ddos-aanvallen - of distributed denial-of-service-aanvallen - zijn pogingen om een server onbruikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker. Het gaat om het doelbewust overbelasten van de server met een massa externe communicatieverzoeken, zodat de server overbelast wordt en de site onbereikbaar. Sinds vanochtend is alles weer in orde - gelukkig!

Heer, heb medelijden

Vrijdag 3 april 2015
Vandaag viert Billy Joe Royal zijn 73ste verjaardag. Misschien kent u nog zijn hit ‘Down In The Boondocks’ uit 1965. Een vrolijk deuntje, maar een trieste tekst over een onbereikbare liefde. “Heer, heb medelijden met deze jongen uit de ‘boondocks’.” Wat zou dat betekenen, ‘boondocks’? En van waar komt die uitdrukking? Onze popprofessor geeft hier de antwoorden.

Smiley (35)

Donderdag 2 april 2015
Pelt - Smiley (35)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

Bosstraat in Hamont is weer open

Donderdag 2 april 2015
Goed nieuws vanuit Hamont-Achel: de Bosstraat in Hamont is opnieuw geasfalteerd en sinds deze morgen toegankelijk voor alle verkeer. De belijning is nog niet helemaal afgewerkt, maar dat zal tijdens de komende dagen gebeuren, net als het verwijderen van de omleidingssignalisatie, maar dit zonder noemenswaardige hinder voor het verkeer.

Zuster Irena overleden

Donderdag 2 april 2015
De uit Beringen afkomstige Zuster Irena (Clementine Vandebergh) is zondag overleden. Zij was 78 jaar. De zuster verbleef achtereenvolgens in de ursulinenkloosters van Overpelt, Hamont en Heusden. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Vrijdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.

De naakte keizer

Donderdag 2 april 2015
Het is vandaag 210 jaar geleden dat Hans Christian Andersen werd geboren. "De Nieuwe Kleren Van De Keizer" is een van de vele sprookjes die hij heeft geschreven. In het Engels is dat "The Emperor’s New Clothes", zoals in de song die Sinéad O’Connor 25 jaar geleden uitbracht. Toen een ongehuwde moeder in een katholieke familie en in een conservatief Ierland, zong ze de frustraties van zich af. Ze heeft van niemand raad nodig, ze gaat haar eigen weg. Het rebelse karakter, dat ze later nog ferventer zou tonen, stak toen al de kop op. Zo lezen we hier.

Louis Paesen overleden

Woensdag 1 april 2015
Overpelt - Louis Paesen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Louis Paesen overleden, de weduwnaar van Maria Cuyvers. Hij was 84 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Smiley (34)

Woensdag 1 april 2015
Pelt - Smiley (34)ZoomVers uit de oven: de smiley-kaastaart van Rita Schuurmans. 

Aprilse grillen

Woensdag 1 april 2015
Het is maar dat u weet aan welke maand we beginnen. Wrede dagen met grijze luchten en aanhoudend regen. Dat is althans de voorspelling van Deep Purple in het nummer "April". Die Britse hardrockband werd genoemd naar het lievelingsliedje van de oma van gitarist Ritchie Blackmore. Al in de jaren dertig geschreven, raakte de song "Deep Purple" vooral bekend in de sixtiesversie van Nino Tempo en – ja, hoor – April Stevens. En dat is geen aprilgrap. Kijk hier maar!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt