Het overige nieuws

Pelt - Familiedag bij DAF EindhovenZoomBij DAF in Eindhoven was er vandaag een familiedag, die om de vijf jaar wordt georganiseerd. Daar kwamen ook veel Noord-Limburgers op af. Ze konden er niet alleen de modernste vrachtwagens van DAF zien, maar ook exemplaren van in de beginperiode. En er was ook plaats vrijgemaakt voor enkele exemplaren van de eerste DAFjes, je weet wel, de personenauto's die even snel achteruit als vooruit konden rijden... (Foto Josh Vandijck)
Pelt - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.

Vlaams goud voor Isabel

Zondag 31 mei 2015
Neerpelt - Vlaams goud voor Isabel

Neerpelt

Gisteren heeft Isabel Loos (foto) goud behaald op het Vlaams kampioenschap artistiek gymnastiek, C-niveau bij de 14-15 jarigen. Isabel is lid van Turnkring Hoger Op Neerpelt.
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in Kopenhagen kwamen nog 3 NWC-ers aan de bak. In de K2 200 meter werd de Lommelse kajakker Joeri Weckx negende samen met zijn Harelbeekse partner Jonathan Delombaerde. In de slotwedstrijden over 5 km werd Hermien Peters 6de bij de dames en kwam Toon Broekx niet verder dan een 20ste plaats. Deze WB was de laatste van het huidige seizoen. Tal van NWC-ers gaan zich verder voorbereiden voor de komende Europese spelen, Europese en Wereldkampioenschappen, die in de zomermaanden zullen plaatsvinden.
Pelt - WB kajak: brons voor Artuur PetersZoomArtuur Peters, van de Neerpeltse Waterportclub, heeft vandaag brons behaald op de Wereldbeker kajak in Kopenhagen in de K1 over 1000 meter bij de heren senioren. Hij moest enkel de duimen leggen tegen de meervoudige wereldkampioenen Max Hoff uit Duitsland en René Poulsen uit Denemarken. Artuur, vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren, zet daarmee een grote stap vooruit met het oog op de selectie voor de Olympsche Spelen in Rio volgend jaar die hij kan afdwingen op het (…) Het hele nieuwsbericht

Muziekfestival op Cultuur 7

Zaterdag 30 mei 2015

Neerpelt

Wie het Muziekfestival anno 2015 nog eens in al zijn glorie wil herbeleven, moet vanavond om 21.05 uur afstemmen op cultuurzender Cultuur 7. Daar is een reportage over het festival te zien. Er zijn heruitzendingen op zondag 7 juni om 20.05 uur; zaterdag 13 juni om 21.05 uur; maandag 15 juni om 22.20 uur; donderdag 18 juni op 22.00 uur en zondag 21 juni om 21.35 uur.
Overpelt - Stage-awards voor leerlingen atheneumZoom

Overpelt

Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft jarenlange ervaring met het werken aan de brug tussen onderwijs en het Limburgse bedrijfsleven. Met het Q-stageproject richten zij zich zowel tot de stagiaires en scholen als de stagebedrijven bij het uitwerken en ondersteunen van een kwaliteitsvolle stage. Het project verloopt in samenwerking met Provincie Limburg.  Gisteren reikte VOKA de StageAwards 2015 uit. De volgende leerlingen van het Atheneum onze school werden genomineerd omwille van hun (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - WB kajak: 5 NWC-ers naar A-finalesZoomOp de Wereldbeker kajak in Kopenhagen hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag geschiedenis geschreven. Lize Broekx & Hermien Peters bij de dames senioren K2 500 meter, Toon & Piet Broekx (foto) bij de heren senioren K2 1000 meter en Artuur Peters bij de heren senioren K1 1000 meter wisten zich ofwel rechtstreeks of via de halve finales te plaatsen voor de A-finales die op zaterdagvoormiddag gevaren worden. Dan pas komt ook de zesde NWC-deelnemer, Joeri Weckx, in actie op de K2 200 meter, samen met zijn Harelbeekse bootpartner Jonathan Delombaerde.
Op 3, 4 en 5 juni organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Honderdduizenden Belgen lijden aan voorkamerfibrillatie - op zich niet levensgevaarlijk, maar als voorkamerfibrillatie niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. Door voorkamerfibrillatie tijdig op te sporen, zouden in ons land dagelijks zes beroertes kunnen worden voorkomen. Omdat veel patiënten niet weten of ze de aandoening hebben, biedt het (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Franssen overleden

Donderdag 28 mei 2015
Overpelt - Jaak Franssen overleden

Overpelt

Gisteren is Jaak Franssen overleden, de echtgenoot van Josée Eerdekens. Hij was 63 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats.

Raketlanceringen bij TIO

Woensdag 27 mei 2015

Overpelt

Bij TIO leren ze nu ook hoe ze raketjes moeten lanceren. Afgelopen woensdag gingen er twee de lucht in. Initiatiefnemers waren twee leerlingen van het 2de jaar Industriële Wetenschappen. Als eindwerk-sturingsproject kozen ze ervoor om een miniatuurraket te lanceren met alle sturings- en veiligheidsmodaliteiten zoals op een echte lanceerbasis. Zij namen de onlangs gelanceerde satellieten Adam en Anastasia van het Europese Galileoproject als uitgangspunt. Raketlanceringen

Jaak Plessers overleden

Woensdag 27 mei 2015
Neerpelt - Jaak Plessers overleden

Neerpelt

Vandaag is Jaak Plessers overleden. Hij was 72 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Herent.
In Valkenswaard is deze namiddag rond 16.30 uur een 77-jarige vrouw uit die gemeente met haar auto in een winkel aan de Leenderweg gereden. Dat gebeurde na een uitwijkmanoeuvre voor fietsende kinderen die de rijbaan overstaken. De bejaarde bestuurster raakte als bij wonder slechts licht gewond.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Pelt - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Arnold Winters overleden

Woensdag 27 mei 2015
Pelt - Arnold Winters overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Arnold Winters overleden, de echtgenoot van Martina Emmers. Hij was 80 jaar. De crematie zal in beperkte kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Theo Bawin overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Pelt - Theo Bawin overledenVandaag is in Lommel Theo Bawin overleden, de levensgezel van Nadine Slegers. Hij zou maandag 57 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Neerpelt

Zondag om 15 uur kunt u in C-mine in Genk het oratorium 'Onvoltooid landschap' gaan beluisteren. Het werd naar aanleiding van de herdenking van de 'Groote Oorlog' geschreven door Maarten Van Ingelgem op een tekst van Annelies Verbeke. Aan het concert werken mee: Pro Cantione en Lirica uit Genk, en Amabile en de Piccolo's uit Neerpelt. De algemene leiding is in handen van Jan Peeters. Tickets zijn verkrijgbaar via c-minecultuurcentrum.be. Vanmiddag hielden de koren een pre-generale repetitie. U krijgt hier alvast een foto-impressie.

Aarde blijft beven in Nepal

Maandag 25 mei 2015

Neerpelt

Gisteren was er weer een aardbeving in Nepal, mailt Pol Goven. "In de meest kwetsbare zone van het land was er een schok van 5.0 op de schaal van Richter. Voor geologen is het een onbekend fenomeen dat een aardbeving zich spreidt over een maand. Normaal is er de grote schok en dan enkele dagen nabevingen. Nu zijn er al een maand van die nabevingen. De lokale bevolking is doodsbang dat er de lang voorspelde superschok zal komen, die zich om de 500 jaar zou voordoen. Dit zou fataal zijn voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Aarde blijft beven in NepalAarde blijft beven in NepalAarde blijft beven in Nepal
Zoom

Neerpelt

Wendy Jans (31), van de Maxx, heeft vandaag in Sint-Truiden vlot haar dertiende nationale titel veroverd in het snooker. Ze versloeg Emilie Demeester met 4-0.
Pelt - Vermoorde missionarissen herdachtZoomIn  het Waalse Gentinnes vond gisteren de jaarlijkse herdenking plaats van de martelaars van Kongolo. Op 1 januari 1962 werden in deze Katangese stad 20 missionarissen vermoord onder wie de paters Michel Vanduffel en Theo Schildermans, beiden uit Overpelt-Lindel, en pater Desiré Pellens uit Neerpelt. Het gedenkteken in Gentinnes, ter nagedachtenis van de vermoorde missionarissen, werd op 7 mei 1967 in aanwezigheid van koning Boudewijn en koningin Fabiola onthuld. (Foto Leon Alders)

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Pelt - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.
Pelt - Guy is een 'special swimmer'ZoomOok dit jaar nam het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth van Wijchmaal met een grote sportdelegatie deel aan de 33ste editie van de “Special Olympics Belgium”. De 19 atleten behaalden er tal van medailles en ander eremetaal in diverse sportdisciplines onder het toeziende oog van zes enthousiaste begeleiders. Guy Vanhees (foto) behaalde er, naast drie medailles in het zwemmen, ook als enige van alle olympiërs de prijs van “speciale” zwemmer. Begeleidster (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Kajak: NWC scoort op WereldbekerZoom

Neerpelt

Op de wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg (waaraan 53 landenteams deelnamen) hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub mooie resultaten kunnen voorleggen. Hermien Peters (Hechtel-Eksel - foto) werd in de K1 over 500 meter bij de dames senioren knap 5-de in de A-finale in een tijd van 1'54". De wereldbekerwinnares was de Nieuw-Zeelandse Lisa Carrington in 1'51". Lize Broekx (Neerpelt) werd op hetzelfde nummer winnares in de C-finale in een tijd van 1'57" en was daarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsactie: elf arrestaties

Zaterdag 23 mei 2015
De politie pakte gisteren elf verdachten (3 vrouwen en 8 mannen) op bij een actie om de overlast in de binnenstad van Eindhoven aan te pakken. In de middag en avond werd door de politie extra gecontroleerd in de binnenstad op dealers en drugsgebruikers. Bij 11 panden werd een inval gedaan en vonden zoekingen plaats.
De bij de actie opgepakte mannen, in de leeftijd van 23 tot 58 jaar, wonen in Eindhoven. De drie vrouwen (39, 47 en 20 jaar) komen uit Eindhoven en Best. Tijdens de zoekingen werden (…) Het hele nieuwsbericht

Mène Brouwers overleden

Zaterdag 23 mei 2015
Overpelt - Mène Brouwers overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is Mène Brouwers overleden, de weduwe van Maurice Agten. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag om 10.30 uur plaats in uitvaartcentrum Severens waarna de asurne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
Voor de Belgische nationale seniorenploeg kajak is vandaag het internationaal wedstrijdseizoen van start gegaan. Dit weekend wordt een wereldbekerwedstrijd in Duisburg gevaren en volgende week een in Kopenhagen. De verschillende bootcombinaties worden er uitgetest om zo tot de best mogelijke formaties te komen voor de wereldkampioenschappen -23 in Montemor (Portugal) einde juli en vooral voor de wereldkampioenschappen voor senioren in Milaan einde augustus.
Dit WK is wel bijzonder belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Extra service! Voor mensen die zich voor het invullen van hun belastingaangifte tijdens de gewone kantooruren onmogelijk kunnen vrijmaken organiseert het belastingkantoor Neerpelt twee avondlijke zitdagen: op dinsdag 2 en dinsdag 9 juni, telkens van 17.00 tot 19.30 uur.

Jos Aerts overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Overpelt - Jos Aerts overleden

Overpelt

Vandaag is Jos (Jefke) Aerts overleden. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.

Dimitri van Toren overleden

Donderdag 21 mei 2015

Neerpelt

In Breda is vanmorgen de zanger Dimitri van Toren overleden. Hij was 74 jaar. In zijn actieve leven maakte Dimitiri - die eigenlijk Jan van Toren heette - een twintigtal platen en cd's. Zijn hoogtepunt kende hij in de jaren '70, waarbij hij ook in Neerpelt optrad, een gebeuren dat niet onopgemerkt voorbijging.

Franciscus Boes overleden

Donderdag 21 mei 2015
Neerpelt - Franciscus Boes overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Franciscus Boes overleden, de echtgenoot van Anna Cox. Hij was 80 jaar. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt zullen plaatsvinden in gezinskring. Dinsdag is er van 19 tot 20 uur gelegenheid tot groeten in het uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.
De klanten van een restaurant aan de Dommelstraat in Eindhoven waren totaal verbaasd toen daar gisteren niemand minder dan zanger Bruce Springsteen samen met zijn dochter het restaurant binnenstapte om er te tafelen. Springsteen blijkt er nochtans een regelmatige bezoeker te zijn. Zijn dochter heeft een paar paarden in Valkenswaard, vandaar.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
De Milieuwerkgroep van Valkenswaard kant zich tegen de sloop van de schoorsteen van de Nicolaaspastorie in die gemeente. Het kerkbestuur wil de schoorsteen laten afbreken omdat die geen enkele functie meer heeft en daarenboven in slechte staat verkeert. De gemeente heeft de sloopvergunning inmiddels al verleend.

Snelheidscontroles

Maandag 18 mei 2015
Pelt - SnelheidscontrolesDe lokale politie HANO kondigt deze week extra-snelheidscontroles aan in onder meer de Bosstraat en Ven (Hamont-Achel), de Stationsstraat en Peerderbaan (Neerpelt) en de N790 (Haagdoorndijk Overpelt).
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - 'Soccergirls' winnen Belgian Ladies CupZoomDe Soccergirls, een voor de gelegenheid samengestelde damesvoetbalploeg met meisjes uit Neerpelt en omliggende gemeenten, hebben gisteren in Sint-Niklaas de Belgian Ladies Cup gewonnen in hun categorie. Eerder haalden ze ook al de Limburgcup binnen. Ze verloren geen enkele match. Opmerkelijk is dat alle meisjes van de ploeg normaal in een jongensploeg spelen en dus nooit samen trainden of speelden...
Pelt - Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWCZoomAfgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.

Antje Goossens overleden

Zondag 17 mei 2015
Neerpelt - Antje Goossens overleden

Neerpelt

Gisteren is Antje Goossens overleden, de weduwe van Henri Van Lindt. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Tijdens de Sezoensrally heeft rallyrijder Chris van Woensel vandaag een toeschouwer aangereden. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Van Woensel ging bij het incident met zijn wagen van de baan en gaf op. De rally werd voor de tweede keer gewonnen door Freddy Loix. Het was zijn 40ste zege in zijn rallycarrière.
 

Lut Diliën overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Pelt - Lut Diliën overledenIn Sint-Huibrechts-Lille is gisteren Lut Diliën overleden, de echtgenote van Irma Gruijters. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel in Lommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Leden motorclub opgepakt

Vrijdag 15 mei 2015
In Valkenswaard pakte de politie gisteravond drie personen op die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat daar. Het gaat om een 51-jarige vrouw en twee mannen van 31 en 51 jaar, allen uit Valkenswaard. De twee mannen zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten. Bij de mishandeling hebben de verdachten waarschijnlijk boksbeugels gebruikt, zegt de politie. Die zijn inmiddels in beslag genomen voor onderzoek. Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gezicht.

Guillaume Voets overleden

Vrijdag 15 mei 2015
Overpelt - Guillaume Voets overleden

Overpelt

Gisteren is Guillaume Voets overleden, de echtgenoot van Roza Beelen. Hij was 78 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie  vrijdag (10.30 uur)  in de kerk van Lindel-Hoeven. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 15 mei 2015
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon open tijdens de normale openingsuren, meldt Limburg.net. Dat betekent dat ze vandaag/vrijdag geopend zijn van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur; morgen is dat van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.. 
Neerpelt - Priester Hubert Walbers overleden

Neerpelt

In Rekem is maandag de uit Neerpelt afkomstige priester Hubert Walbers overleden. Hij was 88 jaar, werd op 22 juli 1951 in Luik priester gewijd en verbleef in het WZC Sint-Jozef in Neerpelt. UPDATE Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.

Neerpelt

Komende zondag strijden de beste 2 jeugdhandbalploegen van elke categorie voor de Vlaamse titel. Dat gebeurt bij Atomix Haacht. Ook dit jaar heeft Sporting NeLo weer enkele deelnemers aan de Vlaamse finale. Dit jaar zijn dat de miniemen jongens (J16) en de kadetten jongens (J18). De miniemen spelen om 14 uur tegen Apolloon Kortrijk, de kadetten nadien tegen thuisploeg Atomix. De supportersbus van NeLo vertrekt zondag om 11 uur aan Dommelhof. Deze bus zit al vol, maar bij veel interesse kan er (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

Inge Schneider overleden

Woensdag 13 mei 2015
Neerpelt - Inge Schneider overleden

Neerpelt

in het Mariaziekenhuis is gisteren Inge Schneider overleden, de echtgenote van Joannes Vos. Ze was 83 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Zoom

Daar bij die molen ...

Dinsdag 12 mei 2015
Pelt - Daar bij die molen ...ZoomVanavond troffen we de leerlingen van de tekenacademie van het NIKO aan bij de Sevensmolen in Overpelt. De mooie kleuren van het bos en de lucht ten spijt, luidde de opdracht van juf Dominik om de schets in zwart/wit te maken. Maar misschien werden de kleuren later wel toegevoegd? (Foto's Marc Faes)
Daar bij die molen ...Daar bij die molen ...
Zoom

Geef bloed, red een leven

Dinsdag 12 mei 2015
Door bloed te geven kunnen mensenlevens gered worden. Het Rode Kruis van Neerpelt-Overpelt is op zoek naar nieuwe, jonge bloedgevers. Voelt u zich geroepen, dan bent u van harte welkom op hun bloedinzamelingen. Deze vinden plaats iedere 2de en 3de woensdag van de maand telkens tussen 17u en 20u. De eerstvolgende collectes zijn morgen/woensdag 13 mei en woensdag 20 mei in de Rode Kruislokalen, Weidestraat 10, 3900 Overpelt.
Het Philipsmuseum in Eindhoven heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker verwelkomd. Het museum bestaat nog maar twee jaar. Je krijgt er een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.
Dankzij Internetgazet kunt ook u morgen misschien gratis naar de lezing over 'Vrijmetselarij' in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel. Om 20.00 uur gaat Jimmy Koppen dieper in op de geschiedenis, de rituelen, de loge en alles wat met dit geheimzinnige genootschap te maken heeft. De eerste vijf personen die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be met vermelding van hun naam, adres én Internetgazet, krijgen een gratis duo-ticket. Meer info

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Op zoek naar volksfiguren

Maandag 11 mei 2015

Neerpelt

Neerpelt gaat op zoek naar haar volksfiguren en wil ze graag met geschilderde portretten vereeuwigen. De gemeente organiseert dit project op voorzet van oud-Neerpeltenaar Tony Claesen die tevens amateur-portretschilder is, meldt het gemeentebestuur. Ken jij “bekende en volkse figuren” uit Neerpelt van vroeger en nu? Stuur dan zeker een mailtje en eventueel een foto naar communicatie[!]neerpelt.be en vermeld wie en waarom jouw suggestie een “volksfiguur” is die vereeuwigd moet worden.
Pelt - SACN-dames: beker van VlaanderenZoomDe SACN-dames hebben zaterdag de Beker van Vlaanderen in Landelijke 3 gewonnen. Dat gebeurde in Hamme, waar de dames onder begeleiding van coach Daan Stevens oorspronkelijk alleen van plan waren om te promoveren. Maar al snel bleek dat ze op weg waren om kampioen te worden. Er werden nieuwe records gelopen, gestoten of gesprongen, en als kers op de taart raasde het jonge SACN-team van de 4X100m nogmaals over de piste in een knappe en winnende tijd van 52.51.
In de einduitslag haalde SACN 114 punten, met een voorsprong van 12 punten op de tweede. Proficiat dames!

WICO stoot CVO af

Zaterdag 9 mei 2015
De raad van bestuur van de vzw WICO heeft beslist om haar centrum voor volwassenenonderwijs, het Vrij CVO Noord-Limburg, met ingang van 1 september 2015 over te dragen. Het WICO-CVO zal samen met de andere Limburgse vrije centra voor volwassenenonderwijs ondergebracht worden onder één nieuw schoolbestuur. Deze operatie kadert in de schaalvergroting van het vrij volwassenenonderwijs in Vlaanderen. Een en ander blijkt uit een mededeling van het WICO.

Jef Umans overleden

Zaterdag 9 mei 2015
Overpelt - Jef Umans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Umans overleden, de echtgenoot van Francine Leijnen. Hij was 79 jaar. Maandag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.

Monicare zoekt deelnemers

Zaterdag 9 mei 2015
Voor de tweede maal organiseert Monicare een sponsormountainbiketocht door het prachtige Nicaragua. Dat is waar Monicare, een organisatie van het Nicaraguacomité Lommel, de vzw Stijn en Damiaanactie voor staan. Deelnemers verkennen in groep Nicaragua met zijn schitterende tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen.
Ze laten zich sponsoren en maken onderweg kennis met de projecten waar ze geld voor inzamelden. Het zijn 3 projecten die geïntegreerde (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.

Neerpelt

"Zin om deze zomer jouw talent te tonen? Dan bieden we je graag onze Kerkstraat als podium aan. Op vrijdag, zaterdag of zondag in de vakantiemaanden kan je er het beste van jezelf geven. Ben je graag bezig met muziek, animatie, tekenen, toneel, mime, schilderen, ballonnenplooien, vertellen, kunst, schminken… en wil je jouw kunsten aan de wereld tonen? Neem dan contact op met de gemeentelijke cultuurdienst via cultuur[!]neerpelt.be of tel. + 32 11 80 97 57. Onkosten worden deels vergoed." Een en ander deelt het gemeentebestuur mee. En: "De kleinschalige activiteiten in de Kerkstraat trakteren de bezoekers op allerhande lokale artiesten. Op basis van het pop-up-principe zullen hier en daar artiesten opduiken en het publiek entertainen."

Overpelt

Vanaf 1 juni worden de openingsuren van het postkantoor aan de Dorpsstraat 216 gewijzigd. Ze worden dan als volgt:
Maandag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Dinsdag:  9u30 – 12u30,  13u30 – 18u00
Woensdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Donderdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 18u00
Vrijdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Zaterdag: 09u30 – 13u00.

Neerpelt

Vanaf 1 juni worden de openingsuren van het postkantoor aan het Marktplein gewijzigd. Ze worden dan als volgt:
Maandag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Dinsdag:  9u30 – 12u30,  13u30 – 18u00
Woensdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Donderdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 18u00
Vrijdag: 9u30 – 12u30, 13u30 – 17u00
Zaterdag: 09u30 – 13u00.

Zaterdag watersportdag

Donderdag 7 mei 2015
Pelt - Zaterdag watersportdagZoomZaterdag is het nationale Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub doet daar aan mee. Iedereen kan, onder begeleiding, gratis komen kano- en kajakvaren van 13 tot 16 uur aan de kanoloodsen ter hoogte van de Lommelsakker 7 in Neerpelt. Van harte welkom! Enkel sportkledij meebrengen. Kleedkamers en douches staan ter beschikking voor alle deelnemers.

Neerpelt

Tot 1 juni kunnen bij het gemeentebestuur subsidieaanvragen ingediend worden voor projecten in de derde wereld. Het bestuur wil projecten ondersteunen die een duurzame ontwikkeling en de verzelfstandiging van de doelgroep beogen en uitgevoerd worden met betrokkenheid van een lokale partner. De begunstigden van deze subsidie zijn allen inwoners of verenigingen uit Neerpelt die actief zijn rond internationale solidariteit. Voor eenzelfde project mag gedurende vijf kalenderjaren een (…) Het hele nieuwsbericht
Nu de elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals afgerond is, zal men vanaf december vanuit Mol rechtstreeks en zonder overstap naar Brussel kunnen sporen. Zo worden er twee piekuurtreinen, één 's morgens en één 's avonds, tussen Herentals en Brussel-Zuid verlengd tot in Mol. Dat betekent meteen dat ook Geel en Olen een rechtstreekse verbinding krijgen met de hoofdstad.
Met het oog op de elektrificatie werden de voorbije twee jaar op het traject tussen Mol en Herentals 800 palen geplaatst en 50 kilometer rijdraad afgerold. Het project kostte 24 miljoen euro.

Neerpelt

Sporting Neerpelt staat zaterdag voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: 
Komende zaterdag ontvangt Sporting NeLo de bezoekers uit Antwerpen, KV Sasja, in de laatste wedstrijd van dit seizoen. Wegens verplichtingen rond de nationale ploeg lag de competitie even stil.
Intussen zijn alle kaarten geschud, Initia Hasselt en United Tongeren gaan de komende weken uitmaken wie er landskampioen wordt, terwijl Sasja en Bocholt nog een verplicht (…) Het hele nieuwsbericht

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.
Neerpelt - Uitvaart Kim Plas in intieme kring

Neerpelt

De uitvaartdienst van Kim Plas, die op 20 april omkwam bij een vliegtuigongeval in de Dominicaanse Republiek, vindt in intieme kring plaats waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt. Morgen (19.15 uur - 20.15 uur) kan er een laatste groet aan Kim gebracht worden in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Kim Plas was 35 jaar.
Neerpelt - Ziekenzorg trok naar HeppeneertZoom

Neerpelt

De meimaand is de Mariamaand. Ziekenzorg Grote Heide trok vandaag op bedevaart naar Heppeneert, waar in de parochiekerk Maria vereerd wordt als O.L.Vrouw van Rust (foto). Een zeer oud beeldje toont haar in rustende houding, het hoofd gebogen en de handen gevouwen op de schoot. Ook nu nog komen er dagelijks bedevaarders naar Heppeneert om er te bidden voor geestelijke en lichamelijke gezondheid of gewoon om er tot rust te komen.
Neerpelt - Handbal: ook kadetten naar Vlaamse finaleZoom

Neerpelt

Ook de kadetten van Sporting Nelo hebben zich nu geplaatst voor de Vlaamse finale op 17 mei in Putte. In een spannende competitie was het wachten tot de laatste speeldag dit weekend voor zekerheid. Maar die kwam er! Volgende week proberen ook de pupillen jongens zich nog te plaatsen.

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Flitslocaties

Maandag 4 mei 2015
Pelt - FlitslocatiesDe lokale politie HANO meldt dat er deze week extra aandacht voor de snelheid van het verkeer zal zijn aan het Ven in Achel; op de Astridlaan in Overpelt en op de Hamonterweg in Neerpelt.

Jan Van Moorsel overleden

Maandag 4 mei 2015
Overpelt - Jan Van Moorsel overleden

Overpelt

Zaterdag is Jan Van Moorsel overleden, de echtgenoot van Annie Alders. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Pelt - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.

Oproep tot getuigen

Zondag 3 mei 2015
Neerpelt - Oproep tot getuigenZoom

Neerpelt

Drie weken oud is de auto van Zjuul Devens. Vermoedelijk afgelopen nacht werd de in de Fabriekstraat geparkeerde wagen aangereden door onbekenden die de auto een halve meter opzij duwden en behoorlijk wat schade aanrichtten. De aangereden auto is een Renault Kangoo. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de lokale politiezone HANO, in de Energiestraat.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt