Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Jef Van Lishout overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Pelt - Jef Van Lishout overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Jef Van Lishout overleden, de echtgenoot van Julia van Beek. Hij was 97 jaar. De uitvaartdienst zal, zoals Jef het wenste, in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3 in Overpelt

Priester Jaak Wijers overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Pelt - Priester Jaak Wijers overledenDeze namiddag is priester Jaak Wijers uit Lindel-Hoeven overleden in het Mariaziekenhuis. Hij was 81 jaar en afkomstig van Bree. Tot voor kort was hij aalmoezenier van het Revalidatie- en MS-centrum in Overpelt. Op 9 juli 1961 werd hij in Luik priester gewijd. Hij was kapelaan in Overpelt-Lindel en pastoor in Lommel- Heide-Heuvel en Lommel-Kerkhoven. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 9 september (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag 8 september (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Meer schildklierkanker rond Mol

Donderdag 31 augustus 2017
Er zijn iets meer gevallen van schildklierkanker rond de nucleaire sites van Mol en Fleurus, meldt Radio 1. Dat blijkt uit een studie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Die bekeek voor de periode 2000-2014 het aantal nieuwe gevallen van schildklierkanker in een straal van 20 km rond de nucleaire sites, en vergeleek die met het gemiddelde. In Mol ligt het cijfer 4% hoger dan gemiddeld, in Fleurus 8%. Maar dit betekent niet dat er een oorzakelijk verband is met de nucleaire activiteit, zegt een woordvoerster van het Wetenschappelijk Instituut. 
De nieuwe studie bevestigt de tendens uit een eerdere studie, uit 2012, die verder zal worden opgevolgd. Opvallend is dat er rond de kerncentrales van Doel en Tihange juist minder schildklierkankers voorkomen dan gemiddeld.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Erna Wijnen overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Neerpelt - Erna Wijnen overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Erna Wijnen overleden, de echtgenote van Omer Nulens. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Zolder.

Dokter Peter Aerts overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Zaterdag is dokter Peter Aerts, orthopedisch chirurg van het Mariaziekenhuis in Overpelt, overleden. Hij was 59 jaar. Peter Aerts startte zijn carrière in 1989 in het Maria Middelaresziekenhuis in Lommel en het H. Hart ziekenhuis in Mol. Bij de opening van het Mariaziekenhuis in 2005 werd hij er voltijds staflid. Dokter Aerts legde zich voornamelijk toe op de heup-, schouder- en handpathologie.

Tentoonstelling Fotofestival verlengd

Woensdag 30 augustus 2017
Pelt - Tentoonstelling Fotofestival verlengdZoomHet Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt heeft deze zomer vele bezoekers getrokken, die onder de indruk waren van wat er te zien en te beleven was. Om zoveel mogelijk mensen de komende dagen toch nog te laten kennis maken met het Fotofestival werd beslist om de buitententoonstelling - met ruim 500 foto's uitgehangen langs een stratenroute - te verlengen tot vrijdag 15 september. De binnententoonstellingen in dienstencentrum Pelle Melle, CC Palethe, (…) Het hele nieuwsbericht

Bouw nieuw crematorium op schema

Woensdag 30 augustus 2017
Pelt - Bouw nieuw crematorium op schemaZoomDe bouwwerken van het nieuwe crematorium in Lommel - een initiatief van zeven Noord-Limburgse gemeenten - zitten op kruissnelheid. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een werfbezoek. Begin deze maand werden ook al de 3 crematieovens (waarvan twee op de foto onderaan) geplaatst. “Tegen eind september zal de hele bouw - in totaal ongeveer 1.000 m² - helemaal wind- en waterdicht zijn,” zei  burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel. "Als alles goed blijft gaan, kan het (…) Het hele nieuwsbericht
Bouw nieuw crematorium op schema
Zoom

Wateroverlast door onweersbuien

Woensdag 30 augustus 2017
Pelt - Wateroverlast door onweersbuienZoomDe hevige onweersbuien van vanavond hebben voor grote wateroverlast gezorgd. Dat was onder meer het geval in de Langvoortstraat in Beringen. Ook Weerstand Koersel kreeg zijn deel van de koek. De brandweer kreeg ook oproepen rond ondergelopen straten in Houthalen-Helchteren, Lommel en Neerpelt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Volgens lezer Frido Van Hertum viel er in Overpelt 27 liter per vierkante meter tijdens het onweer. Gemiddeld valt er zowat 60 liter per maand.

Wies Cools overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Neerpelt - Wies Cools overleden

Neerpelt

Vandaag is Wies Cools overleden, de echtgenote van Thieu Vinken. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: LC LifeConsultant

Woensdag 30 augustus 2017

Neerpelt

LC LifeConsultant: dat is de naam van de bvba die door Jeroen Zijp en Maya Koolmees, beiden uit Neerpelt, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ondersteunen van operationele informatica, managementactiviteiten én het begeleiden van verandertrajecten in ondernemingen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Tisselrietweg.

Nieuwe bvba: ProScim

Woensdag 30 augustus 2017

Overpelt

Gerry Lenaerts en Sally Nölte, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Procurement & Supply Chain in Motion, afgekort ProScim, opgericht, met zetel aan de Sint-Lutgardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties.
Van 4 t.e.m. 8 september sluit zwembad Dommelslag de deuren om het bad een grondige schoonmaakbeurt te geven. Vanaf zaterdag 9 september is iedereen weer welkom.

Maria Dries overleden

Dinsdag 29 augustus 2017
Neerpelt - Maria Dries overleden

Neerpelt

Vandaag is Maria Dries overleden, de weduwe van Leo Geeraerts. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent.

Truike Custers overleden

Dinsdag 29 augustus 2017
Neerpelt - Truike Custers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Truike Custers overleden, de echtgenote van Pierre Gielen. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Laatste groet: dinsdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Antoine Koeken overleden

Maandag 28 augustus 2017
Neerpelt - Antoine Koeken overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Antoine Koeken overleden, de echtgenoot van Andrée Simons. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring.

Vrouwenvoetbal: Pelt verliest

Zondag 27 augustus 2017
In de tweede nationale van het vrouwenvoetbal heeft Pelt in Luik verloren met 3-1. Aan de rust was de stand 2-0.

Mia Haenegrifs overleden

Zondag 27 augustus 2017
Overpelt - Mia Haenegrifs overleden

Overpelt

Gisteren is Mia Haenegrifs overleden, de weduwe van Jaak Veijfeijken. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerpelt - Allemaal op de Fiets naar de MeinwegZoom

Neerpelt

Vanmorgen vertrokken de leden van WTC Allemaal op de Fiets voor hun jaarlijkse dagtrip (190 km). Het bracht hen naar het natuurgebied De Meinweg in het noorden van Nederlands-Limburg. Door de Meinweg loopt het historisch tracé van de IJzeren Rijn, en omdat het nu een natuurgebied is geworden, willen de Nederlanders niet dat er nog treinen doorheen rijden.
Vanmiddag hielden de Neerpeltse fietsers halt in Swalmen voor het middagmaal. Met een geweldig ijs met slagroom als dessert (foto), extra energie voor de terugtocht van 80 km...

Basketseizoen begonnen

Zondag 27 augustus 2017
Het basketbalseizoen is weer begonnen. BC Pelt speelde de jongste dagen volgende bekerwedstrijden:
- 25/8 Basket Zonhoven DSE C – BBC Pelt DSE B 49-26
- 26/8 BBC Pelt HSE B – Kon St -Truidense Basketbal 46-79
- 26/8 BBC Pelt HSE C – Hades BBC Hasselt HSE C 67-57
- 27-8 Hasselt BT HSE D – BBC Pelt HSE A 56-125
Neerpelt - Sparta Lille verliest van Berbroek Schulen

Neerpelt

Sparta Lille is de nieuwe competitie niet goed begonnen. Bij Berbroek Schulen werd vandaag verloren met 2-0.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Pelt - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Achel VV klopt Esperanza Pelt

Zondag 27 augustus 2017
Pelt - Achel VV klopt Esperanza PeltIn een laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie ontving K. Achel V.V. gisteravond de Beloften van Esperanza Pelt. In de eerste helft had de thuisploeg het moeilijk om kansen te creëren tegen het jeugdig geweld van Esperanza maar ging toch rusten met een kleine voorsprong dankzij een afstandsschot van kapitein Kevin Wielockx (13’ 1-0).
Na de pauze was groen-wit heer en meester op het veld. Al na 5 minuten schoof een snedig ingevallen Bert Van Den Dungen een (…) Het hele nieuwsbericht

Beker N.-Limburg: Herkol klopt Eksel

Zaterdag 26 augustus 2017
Neerpelt - Beker N.-Limburg: Herkol klopt Eksel

Neerpelt

Herkol heeft vanavond op het plein van Eksel zijn vierde bekerwedstrijd gewonnen. Uitslag: 1-7. Met 12 punten op 1é spelen ze dan ook de finale van de beker van Noord-Limburg.

Damesvoetbal: Esperanza Pelt verliest

Zaterdag 26 augustus 2017
In hun eerste wedstrijd in de Tweede Nationale van het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt vandaag verloren van Club Luik. Uitslag: 3-1. Volgende week komt Sterrebeek op bezoek.
Grensgevallen
Totnogtoe hebben al meer dan 2.250 jongeren zich bij de TU/Eindhoven ingeschreven als nieuwe bachelorstudent. Dat betekent dat de instroom van bachelorstudenten aan de TU/e in zeven jaar tijd is verdubbeld. Het totale aantal TU/e-studenten komt daarmee boven de 11.000.
Lize Broekx en Hermien Peters hebben de B-finale gewonnen (10de overall) in 1'42 in K2 500 meter op het WK senioren in het Tsjechische Racice. Tweede werd Oostenrijk (1'44.1) en derde Servië (1'44.7). Artuur Peters is tweede geworden (11de overall) op het WK K1 1000 meter in de B-finale in 3'35" achter de Australiër Stewart Murray 3'32".
Morgen varen Artuur en Lize nog de K1 5 km als afsluiting van dit WK.

Voorbereidingstornooi handbal

Zaterdag 26 augustus 2017

Neerpelt

Vandaag is er in het sportcentrum van Dommelhof een voorbereidingstornooi handbal. De eerste ploeg van Sporting NeLo speelt tegen Olse Merksem, Hurry Up (NL) en E&O (NL). Na de winst in de Ooievaarscup in Den Haag is het een volgende test om te zien waar de ploeg staat.
Aansluitend speelt de tweede ploeg om 18.35u tegen het Nederlandse Dongen. De wedstrijden:
13u15 Sporting NeLo vs E&O
14u10 Hurry-Up vs Merksem
15u05 Sporting NeLo vs Hurry-Up
16u00 Merksem vs E&O
16u55 E&O vs Hurry-Up
17u50 Sporting NeLo vs Merksem
18u35 Sporting NeLo2 vs Dongen

Annita Snoeks overleden

Vrijdag 25 augustus 2017
Pelt - Annita Snoeks overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Annita Snoeks overleden, de echtgenote van François Kuppens. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Er is altijd hoop op betere tijden

Donderdag 24 augustus 2017
Pelt - Er is altijd hoop op betere tijdenZoomEen mooi muzikaal nummer om de dag af te sluiten. Gert Peeten speelt het nummer 'Future Hope' van Johannes Möller. Het is te kaderen als een boodschap van hoop voor de slachtoffers van haat, geweld, oorlog... Gerts broer Dries hanteerde de camera en zorgde voor het visuele aspect, zus Hanne assisteerde daarbij. Mooi! De opnamen vonden plaats in het Klankenbos in Neerpelt.

NWC-ers op WK kajaksprint

Donderdag 24 augustus 2017
Op de eerste dag van het WK kajaksprint in het Tsjechische Racice zijn Artuur Peters (K1 1000 m) en het duo Lize Broekx en Hermien Peters (K2 500 m) er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de A-finale. Artuur werd derde in de halve finale (eerste 2 gingen door) en Lize & Hermien vijfde (eerste 3 gingen door). Zaterdag varen beide boten de B-finale (10de tot en met 18de plaats) op hun respectievelijk nummer en zondag nemen Artuur en Lize beiden deel aan de K1 5000m op dit WK.

André Van Bun overleden

Donderdag 24 augustus 2017
Pelt - André Van Bun overledenGisteren is André Van Bun overleden, de echtgenoot van Liza Lucas. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Truike Custers overleden

Donderdag 24 augustus 2017
Neerpelt - Truike Custers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Truike Custers overleden, de echtgenote van Pierre Gielen. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Laatste groet: dinsdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Fietser gewond op het Herent

Woensdag 23 augustus 2017

Neerpelt

Aan het Herent is deze namiddag een 19-jarige fietser uit Overpelt licht gewond geraakt toen hij aangereden werd door een achteruitrijdende bestelwagen, die een parkeerplaats bij een winkel verliet.

Esperanza verliest van Dessel Sport

Woensdag 23 augustus 2017
Pelt - Esperanza verliest van Dessel SportEsperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Dessel Sport verloren. Uitslag: 0-4. Esperanza miste een strafschop.

Anny Joosten overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Neerpelt - Anny Joosten overleden

Neerpelt

Vandaag is Anny Joosten overleden, de echtgenote van Jos Vanherck. Zij was 68 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mia Knoops overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Neerpelt - Mia Knoops overleden

Neerpelt

Gisteren is Mia Knoops overleden, de weduwe van Theo Hendrikx en de levensgezellin van wijlen Jaak Brebels. Ze was begin deze maand 90 jaar geworden. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Adrienne Timmers overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Overpelt - Adrienne Timmers overleden

Overpelt

Gisteren is Adrienne Timmers overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Pelt - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsers lichtgewond na botsing

Dinsdag 22 augustus 2017

Neerpelt

in de Saxbylaan botsten gisternamiddag twee fietsers tegen elkaar. Ze werden allebei licht gewond. Het gaat om een 13-jarige uit de Biezenweg en een 54-jarige man uit Peer.

De Culturele Aanmoedigingsprijs

Dinsdag 22 augustus 2017

Neerpelt

In december reikt het gemeentebestuur, samen met de cultuurraad, de Neerpeltse Culturele Aanmoedigingsprijs uit. Met deze tweejaarlijkse prijs wordt een aanstormend cultureel talent in de schijnwerpers geplaatst en aangemoedigd om zijn activiteiten verder te ontplooien.
Iedereen die in Neerpelt woont, van Neerpelt afkomstig is of lid is bij een Neerpeltse vereniging, kan worden voorgedragen voor de Aanmoedigingsprijs. Ook Neerpeltse verenigingen komen in aanmerking. De voorgedragen persoon of (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de ruimte
Pelt - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)
Naar aanleiding van Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt, organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis in Overpelt ook dit jaar op 14 november een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Frans Daemen overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Pelt - Frans Daemen overledenZaterdag de uit Overpelt afkomstige Frans Daemen overleden, de weduwnaar van Anna Loots en van Alice Coninx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Harie Geusens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Pelt - Harie Geusens overledenVandaag is Harie Geusens overleden, de echtgenoot van Mariëlle Debacker. Hij was 65 jaar. Laatste groet: donderdag tussen 20u en 20.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Marie-Jeanne Pellens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Pelt - Marie-Jeanne Pellens overledenIn het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is zaterdag de uit Neerpelt afkomstige Marie-Jeanne Pellens overleden, de echtgenote van Jos Fransen. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting van de urne op de gemeentelijke begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Pelt - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Nog infoavonden over fusie

Maandag 21 augustus 2017
Wie nog vragen heeft over de geplande fusie tussen Neerpelt en Overpelt krijgt deze week de kans om die te stellen tijdens twee infoavonden: een in Neerpelt en een in Overpelt. In Neerpelt is dat overmorgen/woensdag om 19.30u in Dommelhof, in Overpelt donderdag om 19.30u in CC Palethe.

Theo Ooms overleden

Maandag 21 augustus 2017
Neerpelt - Theo Ooms overleden

Neerpelt

Zoals eerder gemeld is donderdag Theo Ooms overleden in Borgworm. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Vrouwenvoetbal: Esperanza verliest

Zondag 20 augustus 2017
In het vrouwenvoetbal heeft Esperanza Pelt thuis verloren van Chastre. Uitslag: 2-3.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Esperanza uitgebekerd

Zondag 20 augustus 2017
Pelt - Esperanza uitgebekerdIn de Croky Cup (Beker) van België is Esperanza Pelt uitgeschakeld na verlies op het veld van Wijgmaal. Uitslag: 3-0. Aan de rust was de stand 2-0.

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Pelt - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Derdaele 7de in Zolder

Zondag 20 augustus 2017
Overpelt - Derdaele 7de in ZolderZoom

Overpelt

In de "24 Uur van Zolder" is Dylan Derdaele vandaag in een Porsche 7de geëindigd. Op de foto rijdt zijn Porsche uiterst rechts. (Foto Marcel Gijbels)

Jef Branders overleden

Zondag 20 augustus 2017
Overpelt - Jef Branders overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Branders overleden, de echtgenoot van Germaine Weckx. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag tussen 17.45u en 18.15u in uitvaartcentrum Severens.

Herkol klopt Kadijk

Zaterdag 19 augustus 2017
In de competitie voor de Beker van Noord-Limburg heeft Herkol vanavond Kadijk verslagen. Uitslag: 4-2.

Mariette Cardinaels overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Pelt - Mariette Cardinaels overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Mariette Cardinaels overleden, de weduwe van Cyriel Claes en de levenspartner van Jan Vanden Eynde. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Hélène Weckx overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Overpelt - Hélène Weckx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Hélène Weckx overleden, de echtgenote van Henri Ploem. Ze was 76 jaar oud. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza wint in Gruitrode

Donderdag 17 augustus 2017

Neerpelt

Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd in Gruitrode gewonnen. Uitslag: 0-3. Herkol verloor thuis van SK Meeuwen met 2-3.

Winst voor Esperanza Pelt

Donderdag 17 augustus 2017

Overpelt

Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Nevok Gruitrode gewonnen, Uitslag: 0-3.

Dragracen: team 'Lucky Dice' weer klaar

Donderdag 17 augustus 2017

Overpelt

In het dragracen zag het er na het laatste Test&Tune-weekend in Clastres naar uit dat het wedstrijdseizoen al voorbij was voor het team uit Overpelt. Want tijdens dat weekend was het motorblok volledig stuk gelopen en was de schade op het eerste gezicht niet herstelbaar op korte termijn. Maar na drie weken hard werken staat de motor weer klaar voor de wedstrijd van komend weekend op het Hockenheimcircuit in Duitsland. Een en ander kan via Facebook gevolgd worden.

Kiliana repeteert

Donderdag 17 augustus 2017

Overpelt

Zing je graag? Wil je graag met anderen optreden? Ga dan naar de open repetities van kinder- en jeugdkoor Kiliana in september. Het koor repeteert iedere zaterdag in Den Drossaerd: het kinderkoor (vanaf 5 jaar) doet dat tussen 10 en 11 uur, het jeugdkoor (vanaf 11 jaar) tussen 11u en 12.30u. Er wordt niet alleen gezongen, er staan ook andere activiteiten op het programma, zoals de zomerdag, kerstfeestje, koorreizen, muziekfestivals,... Plezier maken staat centraal!
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"

Alfons Plessers overleden

Donderdag 17 augustus 2017

Neerpelt

In WZC Monnikenhof in Berendrecht is gisteren Alfons Plessers overleden, de weduwnaar van Maria Driesen. Hij was 92 jaar. Maandag om 11u is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Kapellen-Essenhout, gevolgd door de bijzetting van de asurne op de begraafplaats in Ekeren-centrum.
Grensgevallen
Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven, zo meldt Omroepbrabant.nl. In 2013 begonnen het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam met de speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Inmiddels doen twaalf (…) Het hele nieuwsbericht

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Wandelen voor het goede doel

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommelaar Willy Machielsen gaat van 27 augustus tot 11 september van Porto naar Santiago de Compostela wandelen, ongeveer 300km. Daarmee wil hij geld inzamelen voor St.-Oda, waar hij vrijwilligerswerk doet. Met het ingezamelde geld gaat St.-Oda een oogbesturingssysteem installeren. Wie dit project wil steunen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van St.-Oda: BE46 335003898436, met vermelding "pelgrimstocht Willy". Op zijn Facebookpagina geeft Willy meer informatie.
Grensgevallen
Er komen deze week op Eindhoven Airport opnieuw stiptheidsacties van de marechaussee. Door de uitgebreide paspoortcontroles kunnen de wachtrijen op woensdag, donderdag en vrijdag dan langer zijn dan normaal. Met de actie willen de vakbonden aandacht blijven vragen voor de problemen bij Defensie.

Loods uitgebrand: uren bluswerk

Dinsdag 15 augustus 2017
Aan de Napoleonsdijk in Bocholt is gisterennamiddag een loods met stro uitgebrand. Het was uren blussen geblazen. De brandweer van Bree riep de hulp van de Lommelse collega's in. De brand zou veroorzaakt zijn door zelfontbranding.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Neerpelt viert OLV-Hemelvaart

Maandag 14 augustus 2017
Neerpelt - Neerpelt viert OLV-HemelvaartZoom

Neerpelt

Morgen (11 uur) wordt met een eucharistieviering OLV-Hemelvaart gevierd in de kerk van Neerpelt-Centrum. Aansluitend is er een receptie. Een milde schenker neemt de drank voor zijn rekening.

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Pelt - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Joos overleden

Maandag 14 augustus 2017
Pelt - Bertha Joos overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Bertha Joos overleden, de echtgenote van Gerard Berghmans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Voortent in brand

Maandag 14 augustus 2017
Pelt - Voortent in brandOp een camping in de Bosstraat in Bocholt heeft de voortent van een leegstaande stacaravan vuur gevat. Buurtbewoners zijn erin geslaagd om het vuur te blussen, nog voor de brandweer toekwam. Niemand raakte gewond. Het gerechtelijk labo, een branddeskundige en een brandhaarddetectiehond kwamen ter plaatse. Er zijn aanwijzingen van brandstichting gevonden.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Pelt - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

Esperanza straks thuis tegen Buzet

Zondag 13 augustus 2017
De bekerwedstrijd van Esperanza Pelt tegen Pont-A-Celles Buzet wordt straks om 16u gespeeld op De Roosen. Esperanza Pelt doet een warme oproep naar zijn supporters om massaal af te zakken naar het stadion om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen. De winnaar van dit duel mag het in de volgende ronde opnemen tegen Wijgmaal of Cappellen.

Bruce Springsteen was in de buurt

Zondag 13 augustus 2017
Grensgevallen
Pelt - Bruce Springsteen was in de buurtZoomDe Longines Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard leverde gisteren met de Italiaan Lorenzo de Luca op Ensor de Litrange LXII een intens gelukkige winnaar op. Tweede werd Christian Ahlmann met Codex One en derde Maikel Van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN. De winnaar strijkt 99.000 euro op.
Tijdens het stormachtige weer kwamen de 25 beste ruiters uit de vorige rubriek, de Global Champions League van Valkenswaard, weer terug in de ring om te proberen de prestigieuze Grand Prix op (…) Het hele nieuwsbericht

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Spingconcours bij Tops begonnen

Zaterdag 12 augustus 2017
Pelt - Spingconcours bij Tops begonnenZoomJessica Springsteen (foto boven) en Carlos Lopez (foto onder) hebben vandaag de eerste series gewonnen van de Longines Global Champions Tour of Valkenswaard, langs de Maastrichterweg. Deze namiddag staan de finales op het menu op de aangepaste hoofdarena - aangepast, want het gras is daar vervangen door zand. Aanleiding is de regenval waardoor het gras in de Tops Arena niet de nodige kwaliteit had. Er is nu 1400m³ zand binnengereden - in feite een mengsel van speciaal zand, textielvezels en polypropyleenvezels, bovenop een onderlaag van 600m³ lava. De toplaag is 13cm dik. (Foto's Rik Vander Sanden)  Meer foto's
Spingconcours bij Tops begonnen
Zoom

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Lindel-Hoeven - Kadijk 1-1

Vrijdag 11 augustus 2017

Overpelt

De oefenwedstrijd tussen Lindel-Hoeven VV en SK Kadijk is geëindigd op een gelijkspel. Uitslag: 1-1.
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de politie een hond meegenomen uit een huis waarvan de bewoners enkele weken met vakantie waren. De hond was alleen achtergelaten en blafte vaak onophoudelijk. Volgens de buren viel hij dan jankend in slaap, meldt Eindhovens Dagblad. Agenten troffen de hond aan in de tuin van het huis. Die tuin lag vol met ontlasting. Ook liep de hond mank.
De politie nam het dier in beslag en zorgde voor een bedje voor hem achter de balie in het politiebureau. Daar kreeg hij ook water en eten. In de woning is een briefje achtergelaten voor de verzorger. De zaak zal verder worden afgehandeld door de Eindhovense dierenpolitie.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Handbal: Sporting speelt oefenwedstrijden

Overpelt

Morgen/zaterdag speelt Sporting vanaf 13.30u in Dommelhof enkele oefenmatchen. In een driehoekstornooi zal er gespeeld worden tegen Hellas (Den Haag - NL) en Kras Volendam (NL). Voor Pascal Grossi, de nieuwe trainer, is dat een volgende mogelijkheid om de nieuwe spelers in te passen. De tweede ploeg van Stefaan zal meedoen aan het beachhandbaltornooi in Overpelt.

Aannemer Leonard Schalley failliet

Vrijdag 11 augustus 2017

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft aannemer Leonard Schalley uit Neerpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 september ingediend worden.

Oproep van Imago Tijl

Vrijdag 11 augustus 2017
Imago Tijl uit Neerpelt voegt met haar 60-jarig bestaan een nieuw decennium toe aan haar rijke geschiedenis. Traditiegetrouw wordt dat gevierd met een reünie voor alle 'oud-afzwaaiers'. Heel wat afzwaaiers hebben al een uitnodiging ontvangen voor dit feest op zaterdag 23 september. Maar op een duizendtal oud-leden kan het natuurlijk zijn dat hier en daar wat afzwaaiers door de mazen van het net zijn geglipt. Mocht je als afzwaaier van Imago Tijl nog geen uitnodiging ontvangen hebben, dan mag je je altijd inschrijven via http://oudleden.imagotijl.be. Inschrijven kan nog tot 20 augustus.

Mia Beckers overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Neerpelt - Mia Beckers overleden

Neerpelt

Woensdag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Beckers overleden, de weduwe van Wim Van Asten. Zij zou op 24 augustus 100 jaar geworden zijn. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Echt (NL). Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Vancleef in Maaseik.

Maria Strackx overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Pelt - Maria Strackx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Maria Strackx overleden, de echtgenote van Jan Vanden Boer. Zij was 85 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.
De Vlaamse regering gaat er vanuit dat de fusie tussen Neerpelt en Overpelt al een feit is, nog voor de gemeenteraden zich daarover hebben uitgesproken. Vandaag maakte Vlaams minister Liesbeth Homans bekend welk bedrag aan schuldenlast Vlaanderen voor elk van de gemeentefusies overneemt, meldde Radio2. Voor Meeuwen en Opglabbeek is dat 11,6 miljoen euro, voor Neerpelt en Overpelt 15,9 miljoen.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Gijbels overleden

Donderdag 10 augustus 2017
Pelt - Lies Gijbels overledenIn het Jessaziekenhuis is vandaag de uit Overpelt afkomstige Lies Gijbels overleden, de echtgenote van Jan Loots. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 11u en 11.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
De provinciebesturen van beide Limburgen en Antwerpen werken aan een gezamenlijk project rond de bestrijding van de eikenprocessierups, dat ze bij Europa gaan indienen. In september komen ze opnieuw samen. Het is de bedoeling om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Want het gebruik van bestrijdingsmiddelen, zelfs biologische, heeft ook nadelen. Uit onderzoek blijkt dat in het kerngebied waar eikenprocessierupsen zich manifesteren, er een duidelijke afname van de biodiversiteit en van de vitaliteit van de zomereiken optreedt. Rupsen, die elk jaar de bomen kaal vreten of de bestrijding van die rupsen kunnen een medeoorzaak zijn. De eikenprocessierups in onze streken wordt al ruim tien jaar bestreden.

Nieuwe bvba: Solbex

Donderdag 10 augustus 2017

Overpelt

Frank Moors uit Overpelt en Kristof Hendrickx uit Herentals hebben de bvba Solbex opgericht met zetel aan de Europalaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT consulting & advies én de uitbating van een bureau voor nijverheidsstudies.

1.933 niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017

Overpelt

Op 1 januari 2016 woonden in Overpelt 1.933 niet-Belgen. Dat is 12,9 procent van de bevolking.

Bijna één op vijf niet-Belg

Donderdag 10 augustus 2017

Neerpelt

In Neerpelt woonden op 1 januari 2016 3.205 niet-Belgen. Dat is 18,9 procent van de bevolking.

Esperanza speelt gelijk tegen Herk

Woensdag 9 augustus 2017
Esperanza Pelt heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Herk. Uitslag: 0-0.

De Speelvogels trekken er op uit

Woensdag 9 augustus 2017
Overpelt - De Speelvogels trekken er op uit

Overpelt

Speelpleinwerking De Speelvogels gaat op vrijdag 18 augustus de hele dag op uitstap. Voor de kleinste kinderen is er een dagje pretparkplezier in De Valkenier in Valkenburg voorzien, voor de ouderen een dag in Bobbejaanland. Op de twee locaties is er begeleiding van de moni’s van De Speelvogels.
Men vertrekt om 9u aan de parking van CC Palethe (vooropvang is die dag ook mogelijk vanaf 8u in Mater Dei). De terugkeer wordt verwacht rond 19u. De deelnameprijs bedraagt 25 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Weer 90 km/uur op Molse Zuiderring

Woensdag 9 augustus 2017
Binnenkort zal weer 90 km. per uur mogen worden gereden op de Molse Zuiderring. Nu geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Het vroegere snelheidsregime wordt opnieuw ingevoerd na klachten van misnoegde automobilisten.

Henri Dewit overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Overpelt - Henri Dewit overleden

Overpelt

Gisteren is Henri Dewit overleden, de echtgenoot van Mia Haegdons. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Nieuwe bvba: Noelopan

Woensdag 9 augustus 2017

Neerpelt

Napoleon Theuns en Geneviève Crolla, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Noelopan opgericht met zetel aan het Patrijzenpad in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van IT- en communicatie-infrastructuur en domotica.

'Samen op een goei wei'

Dinsdag 8 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Met het project 'Samen op een goei wei' wil Regionaal Landschap Lage Kempen de biodiversiteit in paardenweides in zijn werkingsgebied vergroten. Hierbij willen ze inzetten op visuele aspecten zoals natuurlijke omheining, hagen, bomen, houtkanten en poelen. Je krijgt van hen ook inspiratie om natuurvriendelijke onderhoudsmethoden voor je weide in te zetten.
Wil je graag advies? Meld je dan aan op de website: http://www.opeengoeiwei.be. De eerste 50 aanvragers binnen het werkingsgebied van RLLK krijgen gratis advies.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza Pelt zondag in 3de ronde BekerZondag om 16u speelt Esperanza Pelt op eigen terrein tegen Eersteprovincialer Pont-A-Celles Buzet uit de provincie Henegouwen. De winnaar van dit duel zal in de volgende ronde uitkomen tegen Wijgmaal of Capellen. Supporters op post!

Willem van de Moosdijk overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Grensgevallen
Afgelopen nacht is in een zorgcentrum in Eersel Willem van de Moosdijk overleden. Hij was 91 jaar en internationaal bekend en berucht als kruidendokter. Van de Moosdijk verdiende 50 jaar geleden veel geld aan de handel in geneeskrachtige kruiden die, naar achteraf bleek, helemaal niet geneeskrachtig waren. Patiënten werden, onder meer vanuit België, in een busje thuis opgehaald en vervolgens naar Casteren gebracht, waar de "kruidendokter" woonde. Het was tv-presentator Willem Duys die van de Moosdijk in zijn programma ontmaskerde als kwakzalver.

Op zoek naar een pleeggezin...

Dinsdag 8 augustus 2017
Pelt - Op zoek naar een pleeggezin...ZoomVorige week vrijdag streek in de Fabriekstraat in Neerpelt deze reisduif neer. Vermoeid, hongerig en vooral verdwaald. Maar na een hele portie maïs en een nacht rust vond ze nog altijd niet de weg naar haar baasje. Voorzien van 2 ringen kon achterhaald worden dat ze geringd werd in 2017 én wat het telefoonnummer van de eigenaar was. Die bleek in de buurt van Roubaix te wonen en wilde ze in eerste instantie komen halen, maar de afstand bleek toch wat te ver, zodat de man er nu afstand van doet. Welke duivenmelker wil Pierre (zo heeft het voorlopig gastgezin hem genoemd) een nieuwe thuis geven? UPDATE: Pierre heeft ondertussen een warm onderkomen gevonden ...

Nieuwe bvba: Attent Taxi

Dinsdag 8 augustus 2017

Neerpelt

Dimitrie Heesakkers en Olga Meers, beiden uit Neerpelt, hebben op 3 augustus de bvba Attent Taxi opgericht met zetel aan de Buizerdstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een taxidienst, airport service, de verhuur van personenwagens met chauffeur, het bezorgen van expres vrachten en het vervangen en herstellen van ruiten aan roerende en onroerende goederen.

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Beach Party trok 12.000 bezoekers

Maandag 7 augustus 2017
Pelt - Beach Party trok 12.000 bezoekersDe Beach Party in Bocholt ontving afgelopen vrijdag en zaterdag zo’n 12.000 bezoekers. Deze 22ste editie verliep zonder grote incidenten. Politie CARMA stelde zestien onmiddellijke minnelijke schikkingen op voor drugs of verboden wapens en stelde enkele kleine incidenten vast.
Vijftien personen kregen meteen een boete omdat ze met drugs betrapt werden. Eén persoon had een verboden wapen op zak. Dit leverde een totaal bedrag op van 2.125 euro. De boete bedraagt 75 tot 600 euro, (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza bekert verder

Zondag 6 augustus 2017
Pelt - Esperanza bekert verderIn de tweede ronde van de Beker van België heeft Esperanza Pelt thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Tessenderlo. Met de strafschoppen won Esperanza met 5-4 zodat het naar de derde ronde mag.

Rendac verwerkt Fipronil-eieren

Zondag 6 augustus 2017
Grensgevallen
Het bedrijf Rendac in Son bij Eindhoven, verwerker van dierlijk restmateriaal, verwerkt door de recente gifcrisis dagelijks 2,5 miljoen eieren. Na verwerking blijft er van de eieren vet en meel over -  uiteraard niet geschikt voor consumptie, maar het restproduct kan door de energiecentrales wel gebruikt worden voor het opwekken van groene energie. Rendac is het enige bedrijf in Nederland dat Fipronil-eieren verwerkt.

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Harie Cortens overleden

Zondag 6 augustus 2017
Neerpelt - Harie Cortens overleden

Neerpelt

Gisteren is Harie Cortens overleden, de weduwnaar van Tinneke Hurkmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Familie Grobben wint KUBB-tornooi

Zondag 6 augustus 2017
Pelt - Familie Grobben wint KUBB-tornooiZoomZaterdagnamiddag verzamelden zestien teams voor het KUBB-tornooi van de Hentse Fiste. Gezelligheid troef op het C-veld van Herkol voor dit amusante familiespel voor jong en oud! De finale werd uiteindelijk gespeeld door de families Grobben en Hals. De familie Grobben (foto) uit Klene Brogel bleek in het finalespel over de beste Kubb-skills te beschikken en ging met de hoofdprijs lopen. Meer foto's

Familie Grobben wint KUBB-tornooiFamilie Grobben wint KUBB-tornooiFamilie Grobben wint KUBB-tornooi
Familie Grobben wint KUBB-tornooi
Zoom

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Bloemen overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Neerpelt - Marie-Jeanne Bloemen overleden

Neerpelt

In WZC Sint-Jozef is vandaag Marie-Jeanne Bloemen overleden, de weduwe van Leopold Donckers. Zij was 73 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dirk Appeltans overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Overpelt - Dirk Appeltans overleden

Overpelt

Vandaag is Dirk Appeltans overleden, de echtgenoot van Alice Drops. Hij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Dina Van Oyen overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Overpelt - Dina Van Oyen overleden

Overpelt

In dienstencentrum Sint-Oda is vandaag Dina Van Oyen overleden. Ze zou volgende week 68 jaar worden. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de ontmoetingsruimte van het dienstencentrum.

Mia Meekers overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Neerpelt - Mia Meekers overleden

Neerpelt

Gisteren overleed Mia Meekers, de echtgenote van André Hillen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 12 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag 11 augustus (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Pelt - Int. jeugdvoetbaltoernooi in EindhovenZoomDit weekend vindt in Eindhoven op sportcomplex De Herdgang het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Otten Cup plaats. Deelnemers zijn onder andere gastheer PSV, Manchester United, Paris Saint-Germain en Internationale Milaan. Bij die laatste maakt ook Xian Emmers (foto), afkomstig uit Hamont, deel uit van de selectie.
Het is mogelijk om naar dit toernooi te komen kijken. De toegang tot de Herdgang kost tijdens de Otten Cup 3 euro per persoon per dag. Ook is het mogelijk om een passe-partout voor alle drie de dagen te kopen voor € 7,50. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.
Int. jeugdvoetbaltoernooi in Eindhoven
Zoom

Valse reclameronselaars op pad

Vrijdag 4 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn reclameronselaars op pad die firma’s vragen om het tijdschrift van de Nationale Brandweer vzw te sponsoren voor een bedrag van 95 euro. Maar de firma waarvoor die ronselaars actief zeggen te zijn, "is bij ons onbekend," zeggen ze bij de Hulpverleningszone Noord-Limburg. "Wij roepen dus op niet in te gaan op een eventueel aanbod van de firma."

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Is je ei veilig?

Donderdag 3 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
In Nederland is de website eiveilig gelanceerd. Wie in Nederland eieren kocht/koopt kan op die site nagaan of de gekochte eieren al dan niet teveel fipronil bevatten.Overigens zijn de jongste berichten in verband met die ei-vervuiling vrij geruststellend.

Nieuwe website voor badmintonclub

Donderdag 3 augustus 2017

Overpelt

Badmintonclub "De Bokkerijder" heeft een nieuwe website. Badminton is een sport waar iedereen aan kan deelnemen. "Of je nu jeugdspeler, recreant of competitiespeler bent, wij proberen een club te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Dus heb je zin in een leuke sport, ga dan eens zoeken op onze vernieuwde website en kom eens langs op één van de vele trainingsmomenten die wij aanbieden vanaf september", zegt Dirk Maes van de club.

Op bedevaart naar Leuven

Donderdag 3 augustus 2017

Neerpelt

De federatie Neerpelt trekt donderdag 24 augustus op bedevaart naar Leuven. In het Damiaancentrum wordt gekeken naar een film over pater Damiaan. Daarna wordt eucharistie gevierd in de Sint-Jozefkerk. Verder is er een bezoek gepland aan de Sint-Pieterskerk en aan het Leuvense stadhuis.

Koplampen gestolen

Donderdag 3 augustus 2017

Overpelt

In de Weyerstraat in Lindel-Hoeven werden afgelopen nacht de koplampen van een oudere Porsche gestolen. De wagen stond geparkeerd op de oprit.

Politieberichten

Donderdag 3 augustus 2017
Neerpelt - Politieberichten

Neerpelt

- In de Overwegstraat gebeurde gisteravond een kop-staartaanrijding. Een 42-jarige vrouw uit Neerpelt werd daarbij licht gewond;
- aan de Haagdoorndijk verloor een 23-jarige automobilist uit Overpelt vanmiddag de macht over het stuur. De auto ging van de weg, raakte een boom en een reclamebord en kwam tot stilstand op de parkeerstrook. De automobilist, die op weg was naar zijn werk, ging zich in het ziekenhuis laten verzorgen.

Toke Plessers overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Pelt - Toke Plessers overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Toke Plessers overleden, de echtgenote van Toine Quanten. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

63 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017

Overpelt

Volgens de meest recente cijfers genieten 63 ouderen of 2,3 procent van alle 65-plussers in  Overpelt van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 56. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

94 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017

Neerpelt

Volgens de meest recente cijfers genieten 94 ouderen of 3 procent van alle 65-plussers in  Neerpelt van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 64. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Oproep tot getuigen: Boseind

Woensdag 2 augustus 2017
Neerpelt - Oproep tot getuigen: Boseind

Neerpelt

Op zaterdag 22 juli rond 09.30 à 10.00 uur is een dame gevallen op het kruispunt Boseind/Beekstraat bij een aanrijding met een auto type Toyota Yaris of Kia Venga, van grijze kleur. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een getuige zou de bestuurder van het voertuig even gestopt zijn maar is hij (ca. 60 jaar) nadien doorgereden richting Neerpelt. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Wie heeft dit zien gebeuren? Bel naar de lokale politie HANO via 011/44.08.20 of mail naar Stephan.van.Liempt[!]hano.be.

Nieuwe spits voor Esperanza Pelt

Woensdag 2 augustus 2017
Pelt - Nieuwe spits voor Esperanza PeltNa weken onderhandelen heeft Esperanza Pelt een akkoord voor 1 seizoen bereikt met de boomlange (1m95) spits Enahoro Junior Ebobo. Dat meldt de club op haar website. Ebobo komt over van reeksgenoot Houtvenne waar hij afgelopen seizoen goed was voor 13 doelpunten. In het seizoen 2015-2016 scoorde hij 10 keer voor KFC Lille, het jaar voordien kwam hij uit voor derde nationaler Cappellen waar hij uit twintig selecties het net 7 keer liet trillen. Trainer Broeckx en sportief verantwoordelijke Van Den Broek zijn zeer tevreden met deze late transfer.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 1 augustus 2017
Grensgevallen
Het gebeurt bijna nooit, maar het kàn dus wel: een elektrische fiets die in brand vliegt. Het gebeurde gisteravond in vakantiepark Kempervennen in Westerhoven, even voor Valkenswaard. Een medewerker van het park zag rook uit een vakantiebungalow komen en opende de deur met een loper toen bleek dat er niemand binnen was. Toen zag hij dat de accu van de elektrische fiets - die door de eigenaar binnen was gezet om diefstal tegen te gaan - aan het smeulen was gegaan. Dat veroorzaakte veel rook. De man kon (…) Het hele nieuwsbericht

Ida Jonkers overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Pelt - Ida Jonkers overledenGisteren is in WZC lmmaculata in Overpelt Ida Jonkers overleden, de weduwe van Louis Boes. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt